FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 november 2011

Ontruimingsbevel tentenkamp Occupy London

Londense ambtenaren hebben woensdag ontruimingsbevelen op de tenten geplakt die opgezet zijn bij de kathedraal St. Paul's. De betogers van Occupy London is gevraagd om te vertrekken en het kamp binnen een dag af te breken. Doen zij dit niet, dan worden er juridische maatregelen genomen.

Op de ontruimingsbevelen is te lezen dat het tentenkamp een 'onwettige obstructie' van een trottoir is. De betogers moeten 'alle tenten en andere bouwsels' afbreken. Ze hebben daarvoor tot woensdagavond.

Twee weken geleden werd juridische actie nog opgeschort. De betogers kregen het aanbod om tot het nieuwe jaar te mogen demonstreren als ze daarna zouden vertrekken. De gesprekken hierover liepen echter op niets uit. Daarop werd de juridische actie voortgezet.

Bij de wereldberoemde kathedraal staan zo'n tweehonderd tenten. Ze staan er sinds 15 oktober in navolging van het Occupy Wall Street protest in New York.

Dekker strijdend ten onder tijdens Grand Slam of Darts

Jan Dekker heeft de groepsfase van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton niet overleefd. De verrassende halve finalist van het BDO-WK van vorig jaar moest de derde en laatste groepswedstrijd tegen de sterke Mark Webster winnen. Even leek in een stunt in de maak, maar Dekker verloor uiteindelijk met 5-3.

Webster had in de partij tegen Dekker aan twee legs genoeg om de volgende ronde te behalen. Dekker moest de partij winnen om John Part in de groep voor te blijven. De eerste leg ging naar de Welshman, maar Dekker liet zich niet kennen en behield vervolgens zijn eigen leg. Dit deed Webster in de derde leg ook en daardoor plaatste hij zich voor de knock-outfase.

Dekker vocht zich knap terug in de partij; hij behield zijn eigen vierde leg en wist Webster zelfs in de vijfde leg te breaken. De triples bleven vervolgens uit bij onze jonge landgenoot en zodoende kon Webster meteen weer terugbreaken. Webby schakelde een tandje bij en behield ook zijn eigen zevende leg. In de laatste leg liep de Welshman met scores van 177 en 180 snel weg bij Dekker en gooide de partij vanaf 61 uit. Daardoor plaatste niet Dekker, maar oud-wereldkampioen Part zich als tweede darter uit de groep.

Vervolg Infinity Blade komt in december

De simpele hack 'n slash-game Infinity Blade voor de iPhone en iPad krijgt een vervolg. Infinity Blade 2 wordt 1 december uitgegeven voor verschillende apparaten van Apple. Dat heeft gamestudio Chair Entertainment bekendgemaakt.

Infinity Blade 2 moet werken met elke iPad, de iPhone 3GS of nieuwere versies van de smartphone, de vierde generatie iPod Touch en de derde generatie iPod Touch met acht gigabyte opslagruimte.

De eerste Infinity Blade leverde in december binnen vijf dagen 1,2 miljoen euro op. De actiegame draait op dezelfde technologie waarmee ook het schietspel Gears of War voor de Xbox 360 werkt.

Hoeveel het tweede deel moet kosten, is nog niet bekend. De eerste versie van Infinity Blade kost op dit moment vijf euro.


Vervolg Infinity Blade komt in december 

Amsterdam wil extra eisen kinderopvang

De gemeente Amsterdam overlegt met kinderopvangorganisaties over aanvullende kwaliteitscriteria. De extra eisen moeten bovenop de huidige wettelijke eisen voor kinderopvang komen. Dat heeft wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) woensdag gezegd tijdens een conferentie over de Amsterdamse kinderopvang.

Asscher, die jeugd in zijn portefeuille heeft, sprak onder meer over de noodzaak om de kinderopvang in Amsterdam naar een hoger plan te brengen. Burgemeester Eberhard van der Laan onderstreepte het belang van een goed bestuur bij kinderopvangorganisaties.

De extra criteria moet de kwaliteit van de crèches verbeteren. Zo moet kinderopvang een stuk veiliger worden, stelt de gemeente. Wat die bijkomende eisen zijn, is nog niet bekend. In totaal telt de hoofdstad ruim vierhonderd kinderopvanglocaties.

Amsterdam werd vorig jaar opgeschrikt door een grote zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. heeft bekend 87 zeer jonge kinderen seksueel te hebben misbruikt in de Amsterdamse crèches waar hij werkte, bij hem thuis, en op oppasadressen.


Amsterdam wil extra eisen kinderopvang (Foto: Novum)

PETA-campagne tegen Mario niet meer dan grapje

PETA heeft eergisteren een campagne tegen Mario gestart. Volgens hen geeft Mario het signaal dat bont dragen goed is. Hiermee bedoelt PETA het bekende Tanooki-suit. PETA heeft vandaag duidelijk gemaakt dat het niet meer dan een grapje was.

"Mario fans, relax! Deze actie was bedoeld als een leuke manier om een serieus onderwerp aan bod te brengen, namelijk dat wasberen levend geveld worden voor de huid," aldus een vertegenwoordiger van PETA.

"Was het maar zo dat wasberen konden vliegen, of vijanden konden aanvallen met hun staart. Dan hadden ze nog een kans om te ontsnappen. Je kan de wasberen helpen door nooit echt bont te kopen.."

Vertraagde militairen terug uit Kunduz

Ongeveer honderd militairen van de eerste lichting van de politietrainingsmissie in Kunduz zijn, een week later dan gepland, weer terug in Nederland. Woensdag rond 19.00 uur landden ze op vliegbasis Eindhoven, laat het ministerie van Defensie weten.

De militairen werden vorige week al verwacht, maar door noodweer en het ontbreken van vergunningen om over bepaalde landen te vliegen liep het vervoer vanuit Afghanistan vertraging op. Eerder keerde al een grote groep militairen van de eerste lichting terug. Het derde en laatste deel komt volgende week terug.

De tweede lichting politietrainers is inmiddels op volle sterkte in Kunduz. Ze gaan snel beginnen met het trainen van Afghaanse agenten. Vorige week gaf de Tweede Kamer groen licht om de missie uit te breiden met het opleiden van onderofficieren en Afghaanse politietrainers.


Vertraagde militairen terug uit Kunduz (Foto: Novum)

Piranha's terroriseren zwemmers in Brazilië

Duizenden piranha's terroriseren toeristen langs een stadsstrand in het westen van Brazilië. Nietsvermoedende zwemmers worden in het water door de agressieve vissen aangevallen. Zeker vijftien mensen zijn de afgelopen twee weken al gebeten, deelde het stadsbestuur van Caceres, in de deelstaat Mato Grosso, woensdag mee.

Er zijn geen doden gevallen, maar sommige zwemmers missen sinds hun aanvaring met de scholen piranha's wel tenen. Bij andere badgasten werden stukjes vlees uit dijen en enkels gehapt.

Piranha's komen veel voor in de rivieren aan de rand van de stad, maar dit is de eerste keer dat de vissen zich ook in het water voor de stadsstranden begeven. Langs de stranden zijn inmiddels grote posters opgehangen waarop gewaarschuwd wordt voor de vraatzuchtige vissen.

Gelukkige ouders krijgen gratis Bethesda-games

Twee gelukkige ouders hebben twee redenen om dat te zijn. Bovenop het feit dat ze gelukkige ouders zijn geworden krijgen ze ook nog voor de rest van hun leven gratis Bethesda games.

In februari 2011 heeft Bethesda een Skyrim-uitdaging online gezet. Krijg een kind op 11-11-2011, noem hem of haar Dovahkiin en krijg voor de rest van je leven alle games die Bethesda uitbrengt voor niets. Vandaag is aangekondigd dat Megan en Eric Kellemeyer deze uitdaging voltooid hebben. Dovahkiin Tom Kellemeyer is geboren op vrijdag 11 november om 09.08 uur.

100 uur Zelda voor de Hartstichting

Op woensdag 14 december starten zes enthousiaste Nederlandse gamers aan een game-marathon van 100 uur. In deze 100 uur gaan ze zeven verschillende Zelda-games spelen voor de Nederlandse Hartstichting.

De marathonsessie zal live te volgen zijn via een livestream op de site waar men ook kan chatten met de deelnemers die op dat moment niet aan het spelen zijn. Het doel van de marathon is het inzamelen van geld voor de Nederlandse Hartstichting. De donaties kunnen gedaan worden via iDeal. Er wordt nauwkeurig bijgehouden wie hoeveel doneert en hoeveel er in totaal opgehaald wordt.

Er is gekozen voor de Hartstichting vanwege persoonlijke redenen en Zelda gaat gespeeld worden omdat 'hartjes' een belangrijke rol spelen in de game. Daarnaast is het natuurlijk een populaire franchise die haar 25e verjaardag viert.

Hoewel gamen over het algemeen niet als 'gezond' gezien wordt steunt de Hartstichting dit initiatief wel. Er wordt ook extra aandacht gelegd op gezondheid door een aantal sessies Wii Fit. Bovendien zal er een kok aanwezig zijn die de deelnemers een gezonde maaltijd zal voorschotelen.

De actie is tevens te volgen via Twitter en Facebook.

'Geldnood dreigt voor ziekenhuizen'

Veel ziekenhuizen dreigen volgend jaar in geldnood te komen. Per ziekenhuis gaat het om vele miljoenen per maand. Dat blijkt woensdag uit een voorspelling van PricewaterhouseCoopers (PwC).

De ziekenhuizen hebben nog een schuld openstaan van 1,6 miljard bij de zorgverzekeraars. In januari komen daar echter de invoering van een nieuw declaratiesysteem, nieuwe financieringsregels voor vastgoed en de uitbreiding van vrije prijsvorming bij.

Per ziekenhuis leidt dat tot een tijdelijk geldtekort van tien tot vijftien miljoen euro. Landelijk gezien groeit het tekort dan tot ongeveer 2,6 miljard euro. PwC denkt dat er een voorschotregeling nodig is om het tekort te kunnen overbruggen.

Volgens Arjen Hakbijl, partner van PwC, wordt het voor veel ziekenhuizen een spannend jaar. "Zonder bevoorschotting of uitbreiding van bankkredieten wordt het vanaf aankomend voorjaar nijpend als er salarissen moeten worden betaald, terwijl zorgproducten nog niet gefactureerd kunnen worden", reageert hij. "Een landelijke voorschotregeling is onontkoombaar."

Dode door stormweer zuidoosten VS

Stormen en mogelijk zelfs tornado's hebben in het zuidoosten van de Verenigde Staten aan ten minste één persoon het leven gekost. Zeker zestien mensen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten woensdag gezegd.

In het noorden van de staat Georgia kwam een man om het leven toen een boom op zijn auto viel. Tientallen huizen en gebouwen in zeker drie staten zijn door het stormweer beschadigd geraakt.

'Pink Ribbon besteedt maar weinig aan onderzoek'

Pink Ribbon besteedt maar een fractie van het geld dat de stichting ophaalt aan onderzoek naar borstkanker. Dat blijkt woensdag uit een reportage van het televisieprogramma Nieuwsuur.

De stichting heeft zichzelf ten doel gesteld vijftien procent uit te geven aan borstkankeronderzoek, maar kwam de afgelopen jaren niet verder dan 1,8 procent. De organisatie verzamelde in vijf jaar tijd zestien miljoen euro, onder meer door de verkoop van armbandjes en de bekende roze lintjes. Daarvan is tot nu toe 288.000 euro uitgeven aan wetenschappelijk onderzoek.

De organisatie zegt in een reactie dat het zich vooral richt op voorlichting. Onderzoek wordt gedaan door KWF Kankerbestrijding, aldus Pink Ribbon.


'Pink Ribbon besteedt maar weinig aan onderzoek' (Foto: Novum)

Zwemmer Phelps vindt motivatie terug

Negen maanden voor de Olympische Spelen van Londen heeft zwemmer Michael Phelps het plezier in de zwemsport teruggevonden. De Amerikaan grossierde bij de Spelen van Athene (2004) en Beijng (2008) met in totaal veertien gouden medailles en heeft zich nu nieuwe doelen gesteld.

"Het is niet gemakkelijk voor me geweest om me honderd procent te geven de afgelopen paar jaar. En om eerlijk te zijn, heb ik dat ook niet gedaan. Dat was te zien aan mijn resultaten en er zijn vaak momenten geweest dat ik niet meer wilde zwemmen," zei Phelps die zich in de afgelopen jaren voorbijgestreefd wist door de concurrenten, al dan niet gestoken in de inmiddels verboden snelle pakken.

Het verlies tegen Ryan Lochte op twee afstanden heeft Phelps weer een doel in de zwemsport gegeven. "Deze races waren enorm frustrerend voor mij maar hebben me ook de motivatie gegeven waar ik zo naar op zoek was. Het laaide opnieuw het vuur in me op." Hiervoor legt hij in het water zeventig kilomter per week af. "Ik begin me weer de oude te voelen. Nog acht maanden keihard werken om nieuwe doelen te halen en daarna kan ik de rest van mijn leven vakantie houden, de wereld rond, plezier maken en doen wat ik ook maar wil doen."

"Ik heb weer plezier en zo moet het ook zijn. Niemand dwingt me te trainen of om aan wedstrijden mee te doen. Ik heb een manier gevonden waardoor het zwemmen weer leuk en uitdagend voor me is geworden," zei Phelps die graag de uitdaging weer aan gaat. Wel is duidelijk dat hij minder afstanden zal zwemmen dan voorheen.

Ook Stompé uitgeschakeld op Grand Slam of Darts

In navolging van Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld zit voor Co Stompé de Grand Slam of Darts er na de groepsfase al op. Onze landgenoot kon zijn comeback en kwartfinale van vorig jaar in Wolverhampton niet herhalen. In zijn derde en beslissende groepswedstrijd tegen Martin Phillips verloor hij uiteindelijk met 5-2.

Vorig jaar wist hij de captain van Wales, na een grote achterstand, nog te verslaan. Destijds troffen beide darters elkaar ook tijdens de laatste groepswedstrijd. Phillips kwam toen met 1-4 voor, maar Stompé won de partij uiteindelijk nog met 5-4. Vandaag begon The Matchstick met een 180'er voortvarend aan de partij, maar desondanks gaf hij de eerste leg direct uit handen. Phillips speelde sterk en liep uit naar een voorsprong van 0-3.

In de vierde leg produceerde Stompé een mooie 116-finish en zodoende leek het erop hij zich enigszins wist te herpakken. Toch was het Phillips die uiteindelijk de partij definitief naar zich toe wist te trekken. De Welshman speelde niet sterk, maar profiteerde vooral van de missers die Stompé produceerde. Op dubbel-12 maakte Phillips het karwei in de zevende leg definitief af; 2-5.

Michael van Gerwen wist zich tot dusver als enige Nederlander te plaatsen voor de knock-outfase van het Grand Slam of Darts. Jan Dekker kan zich hier vanavond ook nog voor plaatsen, maar dan zal hij in de derde en beslissende groepswedstrijd wel eerst moeten afrekenen met Mark Webster.

Ierland wil verder met Trapattoni

Ierland wist zich dinsdag ten koste van Estland te plaatsen voor het EK 2012. De Ierse voetbalbond wil bondscoach Giovanni Trapattoni daarvoor belonen.

De 72-jarige bondscoach kan rekenen op een contractverlenging. "De samenwerking verloopt geweldig. Het bestuur van de bond gaat in de komende weken praten over de toekomst van Trapattoni", liet bondsdirecteur John Delaney weten.

"Je moet jezelf afvragen of het team beter is geworden sinds hij vier jaar geleden is gekomen. Het antwoord daarop is een duidelijke ja. Vier jaar geleden stelden we niets voor, volgend jaar staan we op het EK", reageert hij verheugd. Het contract van de Italiaan loopt na het EK af, maar wordt dus wellicht verlengd.

Trapattoni was eerder actief voor onder meer Italië, AC Milan, Internazionale, Juventus en Bayern München. Hij hoopt met de Ieren op een stunt tijdens het EK. "Waarom zouden we het niet net zo goed doen als Griekenland? Met deze selectie is dat geen droom. Ik hoop alleen dat we geen blessures of schorsingen krijgen", liet hij weten tegen de BBC.

Einde Grand Slam voor Van der Voort

Vincent van der Voort heeft op de Grand Slam of Darts in Wolverhampton ook zijn derde en laatste groepswedstrijd verloren. Huidig PDC-wereldkampioen Adrian Lewis was met 5-2 te sterk. Het was de vierde keer dat beide darters elkaar dit jaar troffen op een televisiepodium. Elke keer wist Lewis de winst naar zich toe te trekken.

In de openingsfase ging de partij gelijk op. Van der Voort wist in de eerste leg twee 180'ers te produceren en pakte daardoor de eerste leg. Lewis schakelde vervolgens een tandje bij en gooide vier 180'ers in even zoveel legs. Hij liep door zijn zeer sterke spel uit naar een voorsprong van 4-1.

De break kwam tot stand nadat Lewis eerst nog vijf pijlen op de dubbels miste. Op dubbel-5 was het vervolgens wel raak. Van der Voort kon nog terugkomen tot 4-2, nadat Lewis al twee matchdarts miste. Op de zesde matchdart in de zevende leg was het echter alsnog raak voor Lewis. Martin Phillips of onze landgenoot Co Stompé spelen op dit moment om de tweede plek in de groep.

Trailer: Pixar's Brave

De trailer van Pixar's Brave is uitgebracht. Na twee sequels is de succesvolle animatiestudio weer toe aan een originele productie.

Brave draait om de Schotse prinses Merida (ingesproken door Kelly MacDonald) die vrij wil zijn van de Schotse gebruiken. Daardoor laat ze per ongeluk chaos vrij over de Schotse hooglanden. Ze krijgt een wens om de vloek ongedaan te maken voordat het te laat is. 

De film draait vanaf zomer 2012 in de bioscopen.

Aanhouding voor moord Hilversum

Een 47-jarige man is woensdag in Hilversum aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een 50-jarige man in juli. Hij wordt verdacht van doodslag of zware mishandeling met de dood tot gevolg, meldt de politie woensdag.

Het slachtoffer werd 14 juli dood aangetroffen in zijn flat aan de Oosterengweg in Hilversum. Hij bleek met geweld om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie loofde in augustus een beloning van tienduizend euro uit voor de gouden tip. Er kwamen echter geen reacties op de beloning.

De verdachte werd aangehouden in zijn verblijfplaats in Hilversum. Bij een doorzoeking werd een aantal spullen in beslag genomen.

Frans Bauer kookt voor daklozen

Frans Bauer heeft een aantal dakloze mensen een hart onder de riem gestoken. De zanger geeft volgende maand een kerstconcert op de Dam, waarmee een hoop goede doelen worden gesteund. Hij liep woensdag alvast een dagje mee met een daklozenopvang.

"Ik heb stamppot geprakt, echt voor vijftig man eten staan koken", zei Frans woensdagavond in Shownieuws. "Er zitten mensen bij die gewoon fantastische banen hebben gehad, maar door een of ander omstandigheid helemaal in de negativiteit zijn beland."

De zanger geeft op 16 december, samen met Karin Bloemen, Syb van der Ploeg en Linda Wagenmakers, een kerstconcert op de Dam in Amsterdam. De show, waarin een bijzondere draai wordt gegeven aan het kerstverhaal, wordt uitgezonden door de EO.

Uitslag tweede testdag Abu Dhabi

Jean-Eric Vergne heeft ook op de tweede testdag voor jonge coureurs in Abu Dhabi de snelste tijd gereden. De Fransman stuurde de Red Bull naar een tijd van 1.40.188 en bleef hiermee Ferrari-rijder Jules Bianchi nipt voor. Gary Paffett werd met de McLaren derde.

Vergne kende een minder makkelijke dag dan gisteren, want in de ochtend kampte de Red Bull met problemen aan de sensoren, terwijl in de middag het Kinetic Energy Recovery System hem afhield van het rijden van veel ronden. De enige rode vlag werd veroorzaakt door Paffett die met een olielek stil kwam te staan. De tijdenlijst werd afgesloten door HRT-rijder Nathanaël Berthon. Morgen is de laatste testdag.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Jean-Eric Vergne Red Bull 1:40.188 43
2 Jules Bianchi Ferrari 1:40.279 91
3 Gary Paffett McLaren 1:41.756 71
4 Valtteri Bottas Williams 1:42.367 88
5 Johnny Cecotto Jr. Force India F1 1:42.873 84
6 Esteban Gutierrez Sauber 1:43.637 96
7 Sam Bird Mercedes Grand Prix 1:43.734 94
8 Kevin Korjus Renault 1:43.776 70
9 Luiz Razia Lotus F1 1:43.944 89
10 Kevin Ceccon Scuderia Toro Rosso 1:44.808 97
11 Jan Charouz HRT F1 Team 1:46.644 56
12 Charles Pic Virgin Racing 1:46.698 61
13 Nathanael Berthon HRT F1 Team 1:48.646 9

Vijfduizend pond voor lingerie Kylie Minogue

Een lingeriesetje van Kylie Minogue is tijdens een veiling voor vijfduizend pond, bijna zesduizend euro, van de hand gedaan. De rode bustier met kanten franjes werd gekocht door een anonieme fan, meldt de Australische nieuwszender Sky News.

Het bod overtrof de verwachtingen van het Londense veilinghuis Christie's, dat de opbrengst van Kylies ondergoed niet hoger dan vierduizend pond schatte. "Bedankt anonieme koper!", heeft de 43-jarige Australische zangeres laten weten via Twitter.

Kylie droeg het lingeriesetje tijdens een fotoshoot. Ze hulde zich in de rode bustier voor een kalender van 2012, die wordt verkocht voor het goede doel. De anonieme koper kreeg eveneens een gesigneerd exemplaar van de kalender.

Ten Have: "Cruijff correct geïnformeerd"

Johan Cruijff is op de gebruikelijke en correcte manier geïnformeerd over het voornemen om Louis van Gaal aan te stellen als algemeen directeur van Ajax. Dat zegt Steven ten Have, voorzitter van de raad van commissarissen, tegenover Ajax TV. Cruijff was als enige van de commissarissen niet aanwezig bij de vergadering waar met de plannen werd ingestemd.

"Bij de vergadering van de raad van commissarissen, die met spoed bij elkaar moest worden geroepen, waren vier leden aanwezig", zegt Ten Have. "Zij hebben unaniem ingestemd met dit besluit, dus het kan rekenen op brede steun. Johan Cruijff kon niet bij de vergadering aanwezig zijn."

Ten Have liet eerder al weten snel een stabiele leiding bij Ajax te willen, ongeacht de goedkeuring van Cruijff. De legendarische nummer 14 probeerde meerdere keren Tscheu la Ling naar voren te schuiven als ideale kandidaat. Om de verstandhouding tussen Cruijff en de andere commissarissen te verbeteren, werd onlangs een verzoeningscommissie in het leven geroepen.

Nederlandse deelname aan wereldbeker rodelen

Voor het eerst in ruim dertig jaar zal er een Nederlandse vertegenwoordiger zijn bij de wereldbekercyclus in het rodelen. Dirk Jongkind heeft groen licht gekregen van de internationale rodelfederatie en kan zodoende deze winter meedoen aan de wereldbeker.

Jongkind moest de afgelopen weken op de banen van Köningssee, Sigulda en Altenberg aantonen over genoeg talent te beschikken. Hij liet volgens de rodelfederatie genoeg talent te hebben, waardoor de eerste deelnemer sinds Peter Brouwer eind jaren zeventig een feit is.


Hopelijk zal de Nederlandse deelname beter verlopen...

Titanic 3D trailer vrijgegeven op Facebook

Op Facebook is de officiële trailer voor de 3D uitgave van Titanic vrijgegeven. Speciaal omdat de Facebook-pagina 10 miljoen leden kreeg gaf regisseur James Cameron een introductie aan de trailer.

Titanic brak in haar originele uitvoering verscheidene records. Het was de tweede film ooit die 11 Oscars won, waaronder Beste Film en Beste Regie. Het was de eerste film die meer dan 1 miljard in de box-office verdiende en tot Cameron's spektakel Avatar, was het ook de best bezochte film aller tijden. Het is tevens de enige film in Amerika die maarliefst 15 weken op nummer 1 stond in de box-office.

Precies een eeuw nadat de echte Titanic zonk is de beroemde vertelling ervan te zien in de Amerikaanse bioscopen. Vanaf 6 april 2012 draait de Titanic weer op volle toeren. De precieze Nederlandse datum is nog niet bekend.

Bekijk de trailer hieronder:

'Strop van driehonderd miljoen euro door HSL'

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) moet nog eens driehonderd miljoen euro extra uittrekken voor de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Schiphol en Antwerpen. Dat meldt RTL Nieuws woensdag.

De lijn, die geëxploiteerd wordt door de NS en de KLM, is niet rendabel. De minister is bereid om de HSL tegemoet te komen, maar dan wil wel dat er ook gewone treinen over het traject mogen rijden. Tot nu toe was het traject exclusief voor hogesnelheidstreinen.

De oplossing van de problemen met de HSL maken deel uit van een grotere afspraak met de NS. De minister moet een besluit nemen over de spoorconcessie voor de periode van 2015 tot 2025. Schultz heeft besloten dat de NS ook na 2015 de belangrijkste spoorvervoerder blijft. Ze wil haar plannen vrijdag bespreken in de ministerraad.


'Strop van driehonderd miljoen euro door HSL' (Foto: Novum)

Nieuwe FOK!hype: paranormale boerenkool

Redskillz heeft gisteren iets bizars meegemaakt in de keuken. Tijdens het koken van boerenkool rees het eten letterlijk de pan uit.

"Ik was gister dus boerenkool aan het maken", vertelt de FOK!ker in zijn topic. "De worst was nog niet klaar dus het begon een beetje koud te worden na het stampen. Dus zet ik het vuur nog even aan en ging nog even de krant lezen." Vervolgens draaide hij zich om en zag dat de boerenkool minstens tien centimeter gerezen was.

Een oplossing voor het paranormale kookfenomeen is snel gevonden. "Ik had het gewoon gestampt en melk bijgedaan, en er is een soort luchtbel onder onstaan. Toen ik de lepel er bovenin stak plofte het weer onderin de pan."

Uiteraard heeft Redskillz er een mooie foto van gemaakt, tot hilariteit van de KLB-bezoekers. Sindsdien is er een nieuwe FOK!hype aan het ontstaan. Zo wordt de boerenkoolpan al verwerkt tot Sesamstraats Oscar. Een ander heeft er zelfs een soort robot van gephotoshopt. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

boerenkool
De bewuste boerenkoolpan
Voor de hilarische bewerkingen, klik hier

Bobsleeër Van Calker begint seizoen goed

Bobsleeërs Edwin van Calker en Sybren Jansma zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Het Nederlandse duo is vandaag in Oostenrijk bij een wedstrijd meetellend voor de Europa Cup derde geworden. In Igls finishte het duo op 0,36 seconden achter de Duitse winnaar Christian Friedrich. De Amerikaan Steven Holcomb werd tweede.

"Dit geeft de burger moed," zei Van Calker die weet dat er morgen weer een wedstrijd in de tweemansslee op het programma staat. De tweede Nederlandse slee met Yvo de Bruin en Bror van der Zijde presteerde met een vijfde plaats ook zeer goed. Over twee weken is in Igls de start van het wereldbekerseizoen.

Kal Penn dist Rayman Origins in reclame

Rayman Origins is in Amerika uitgekomen en komt volgende week in Nederland uit. In een Amerikaanse reclame voor de game neemt Kal Penn het op tegen een jongetje wiens moeder hij gaat daten. Hij beledigt de game en tjah, dat zijn dingen die je nooit moet doen.

Rayman Origins komt 25 november in Nederland uit voor Wii, 3DS, Xbox 360, en PS3. De game komt later ook naar de PlayStation Vita. Bekijk de reclame hieronder.

Genieten van beef curry met Ni No Kuni

In een pas uitgebrachte video voor Ni No Kuni: Wrath of the White Witch zien we de hoofdpersonen genieten van een kom beef curry. Niet zomaar beef curry maar een kom legendarische beef curry. Het blijft helaas alleen bij zien, tenzij je Japans verstaat. Het filmpje én de ondertiteling zijn namelijk in het Japans.

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch komt op 17 november uit in Japan op de PlayStation 3. Het is nog niet bekend wanneer het spel in Europa uitkomt.

UFO in Sesame Street: Once Upon a Monster

Warner Bros. Interactive en Double Fine Productions hebben aangegeven dat Sesame Street: Once Upon a Monster op 22 november DLC zal krijgen. De DLC genaamd Unidentified Furry Objects, oftewel UFO, is een nieuw hoofdstuk dat draait om het neerdalen van een mysterieus voorwerp.

De DLC zal 400 MSP gaan kosten en 22 november uitkomen op de Xbox 360. Bekijk hieronder screens van de DLC.

Sesame StreetSesame StreetSesame StreetSesame StreetSesame StreetSesame Street

Friezen woedend op New Kids

Een stel Friezen is woedend op de New Kids. Op internet is namelijk een filmpje opgedoken van een onbekende 'Friese partij' die hun onvrede uit over de Brabantse jongeren.

Volgens de gebivakmutste Friezen wordt in de nieuwe film New Kids Nitro hun provincie belachelijk gemaakt. En daar zijn ze enorm boos over.

Of de Brabantse hangjongeren iets kunnen met het bedreigende filmpje is nog maar de vraag. De voorgelezen verklaring is namelijk in het Fries en de video is niet ondertiteld. Het is nog niet bekend wie er achter de beelden zit, noch of het hier een grap betreft.


Het bewuste filmpje. Wie weet wat er wordt gezegd, mag het zeggen...

Hushovd hekelt puntentelling WorldTour

Thor Hushovd heeft vandaag flinke kritiek geuit op de Internationale wielerunie UCI. De Noorse wereldkampioen van 2010 is het totaal niet eens met de puntentelling die de UCI aanhoudt in de WorldTour. Vooral de Ronde van Peking, dit jaar toegevoegd aan de WorldTour, moest het ontgelden.

"Het is fout dat de UCI opeens de Ronde van Peking opeens een WorldTour-status geeft", zei Hushovd tegen Procycling. "Hier krijg je net zo veel punten als in de traditionele, zware koersen in Europa. Dat slaat nergens op."

"Er zouden punten vergeven moeten worden in veel meer koersen. De ploegen zouden nu al moeten weten op welk niveau ze volgend jaar rijden. Iedereen zit te wachten, maar ze krijgen nergens een contract."

Lessen over homoseksualiteit toch verplicht

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) wil toch dat scholen verplicht worden meer aandacht te besteden aan homoseksualiteit. Die toezegging deed ze woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De Kamer eiste al langer dat in de zogeheten kerndoelen voor het onderwijs moet worden opgenomen dat scholen aandacht moeten besteden aan 'seksuele diversiteit'. De bewindsvrouw weigerde dat aanvankelijk. Ze wilde het aan de scholen zelf overlaten. Woensdag ging Van Bijsterveldt toch overstag toen de VVD een motie aankondigde.

De VVD is 'blij en opgelucht' met de toezegging van de minister. "Homo's en lesbiennes zijn normaal in Nederland en dat moet iedereen weten", zegt Kamerlid Ton Elias.

COC Nederland spreekt van een 'overwinning' voor homojongeren die het vaak zwaar hebben op school. "De minister verdient een groot compliment dat ze ondanks alle dilemma's toch luistert naar homojongeren, de argumenten van het COC, de moties van de Tweede Kamer", vindt voorzitter Vera Bergkamp.


Lessen over homoseksualiteit toch verplicht (Foto: Novum)

Batmans hoofd kan nog groter

Altijd al willen weten hoe Batman en Catwoman vechten met een belachelijk groot hoofd? Dankzij de mensen van The Rooster Teeth ligt dit binnen je mogelijkheden. In het onderstaande filmpje laten zij zien hoe je in Batman: Arkham City de big-headmode kan activeren.

Zoals uit het filmpje blijkt kan dat met de cryptography sequencer en de juiste knoppencombinatie. Het filmpje is in het engels en niet ondertiteld, dus je zult er wel meer dan nederlands voor moeten kunnen verstaan.

FA roept Suárez alsnog op het matje

Luis Suárez is alsnog door de Engelse voetbalbond (FA) op het matje geroepen. De aanvaller van Liverpool zou tijdens het duel tegen Manchester United, dat op 15 oktober werd gespeeld, racistische taal richting Patrice Evra hebben geroepen.

Suárez heeft ontkend Evra beledigd te hebben, maar moet zich nu toch verantwoorden bij de FA. "Er wordt beweerd dat Suárez beledigende woorden richting Patrice Evra heeft uitgesproken. Dit is in strijd met onze regels", liet de Engelse bond in een verklaring weten. "De gedane uitspraken zouden te maken hebben gehad met de etnische afkomst van Evra."

Ook Liverpool heeft inmiddels op het nieuws gereageerd. "We ontvingen vanmiddag het bericht van de FA, dat Suárez een verklaring moet afleggen. We nemen de tijd om alle gegevens, die we toegezonden hebben gekregen, door te nemen."

Daarnaast lieten The Reds ook nog weten de zaak met Suárez te bespreken, zodra hij weer in Liverpool is.

Laatste kansen voor Diablo III-bèta-sleutel

Blizzard is al een maandje bètasleutels aan het weggeven voor Diablo III via Facebook en vandaag melden ze dat de helft van de sleutels al weg zijn. Elke maandag zullen ze tweehonderd sleutels weggeven en elke vierde winnaar krijgt een extra sleutel voor een vriend.

Helaas mogen Nederlanders niet meedoen maar Belgen daarentegen wel. Meld je hier aan voor de bètasleutel-weggeefactie van Blizzard voor Diablo III.

Diablo III

Marcelo: "Punten belangrijker dan doelsaldo"

Marcelo heeft vandaag een aantal opvallende uitspraken in Voetbal International gedaan. Zo is de verdediger van PSV onder meer van mening dat de prestaties van de Eindhovense club helemaal niet tegenvallen.

Dit is echter een conclusie, die niet direct op te maken valt uit het aantal tegentreffers, dat PSV dit seizoen al kreeg. Na twaalf duels in de Eredivisie is dit namelijk al twee keer zoveel dan vorig seizoen. Volgens Marcelo is het doelsaldo echter niet belangrijk. "Ik vind het aantal punten veel belangrijker dan het doelsaldo."

De Braziliaan ging verder met de woorden: "Die veertien tegendoelpunten vallen niet te negeren, maar we staan qua klassering op de plaats waar we ongeveer willen staan."


Marcelo: "Punten belangrijker dan doelsaldo" (Foto: Pro Shots)

Ondanks het hoge aantal tegendoelpunten doet PSV staat PSV wel op de derde plaats in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. "Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. We hebben nog nauwelijks op een knullige manier punten verloren. Ik vind dat we als team de ontwikkeling doormaken die je mag verwachten van een club die veel heeft geïnvesteerd. Er is progressie."

Bovendien moet PSV de standaardsituaties volgens Marcelo nog iets beter onschadelijk maken. Op dit moment gaat dat nogal stroef. "De onderlinge afstemming vergt ontzettend veel concentratie van de spelers. Als iemand uitstapt, moet een ander die zone gaan bewaken. In die overnames gaat het nog niet altijd goed. Daar valt soms een gat en dat leverde al een paar keer een tegendoelpunt op."

Uitpakken van Platinum editie Saints Row: The Third

In Engeland krijgen mensen die bij Play.com 100 pond neerleggen de Platinum editie van Saints Row: The Third. Deze speciale editie krijgt een koptelefoon voor daarbij en een cd met de soundtrack en wat extra content voor in het spel. Bekijk hieronder een filmpje van het uitpakken door website CVG.

De koptelefoon heeft een vocoder ingebouwd, hiermee kan je je stem vervormen zoals de pooier in het spel. Helaas is deze vocoder niet bruikbaar in combinatie met Xbox Live.

SCP: Kabinet-Rutte bezuinigt dom

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft woensdag hard uitgehaald naar het kabinet-Rutte en de geplande miljardenbezuinigingen. Het instituut vindt dat het kabinet te weinig rekening houdt met de gevolgen van de maatregelen, op korte termijn maar vooral op lange termijn.

Meer daklozen
"Er hangen donkere wolken boven ons land", staat in het tweejaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland. Volgens het SCP gaat het anno 2011 nog steeds goed met de Nederlandse burger, maar zijn de vooruitzichten aanzienlijk verslechterd.

De economie groeit minder dan verwacht en de koopkracht daalt de komende drie jaar. De bezuinigen van het kabinet VVD-CDA zullen vrijwel iedereen raken. De kwaliteit van leven lijdt daaronder, zegt het SCP.

60 procent van de Nederlanders is somber gesteld over de toekomst. De verschillen tussen arm en rijk nemen de komende jaren toe en door de bezuiniging op de kinderopvang zullen vrouwen minder gaan werken. Veel mensen met psychische problemen komen letterlijk op straat te staan. Het SCP noemt veel bezuiningen 'ondoordacht'.

Reactie oppositie
De oppositie ziet zich gesteund door het rapport. Volgens PvdA-leider Job Cohen is het kabinet duidelijk op de verkeerde weg. Volgens hem heeft het kabinet een blinde vlek voor de sociale kant. Het SCP constateert zelfs dat mensen geïsoleerd raken, zegt Cohen.

De PvdA-voorman spreekt van bezuinigingen met de botte bijl die leiden tot economische stilstand en economische groei verhinderen. In een tijd van dreigende recessie is dat onverantwoord, vindt Cohen. Volgens hem worden echte hervormingen geschuwd.

Ook Groenlinks-leider Jolande Sap maakt zich zorgen over het rapport. In een reactie zegt ze dat de kritiek van het SCP 'hout snijdt'. Het aantal critici van het kabinetsbeleid, waaronder de eigen adviesbureaus, wordt steeds groter, maar het kabinet trekt zich er tot nu toe niks van aan, zegt Sap.


SCP: Kabinet-Rutte bezuinigt dom (Beeld: NOS)

Van Gaal algemeen directeur bij Ajax

Louis van Gaal zal algemeen directeur worden bij Ajax. De oud-trainer zal per 1 juli 2012 aan de slag gaan bij de club waarmee hij in de jaren negentig de UEFA Cup en de Champions League binnenhaalde. Het laatst was Van Gaal actief bij Bayern München waar hij in april ontslagen werd.

Martin Sturkenboom zal bij Ajax ad-interim algemeen directeur worden. Hij was oud-voorzitter van FC Utrecht. Danny Blind zal voorlopig de portefeuille technische zaken op zich gaan nemen. Van Gaal wordt in zijn derde Ajax-periode de opvolger van Rik van den Boog die in juni vertrok. De directie bestaat verder uit commercieel direceur Henri van der Aat en financieel directeur Jeroen Slop.

De Raad van Commissarissen heeft de benoemingen van het drietal goedgekeurd. Bij deze vergadering was commissaris Johan Cruijff niet aanwezig. Hij is door RvC-voorzitter Steven ten Have schriftelijk op de hoogte gesteld.

Vanavond is er bij Ajax nog een vergadering van de ledenraad. Wat daar besproken zal gaan worden is nog niet bekend. De benoeming van de nieuwe directie kan niet meer worden tegengehouden.

Louis van Gaal
Van Gaal zal algemeen directeur worden bij Ajax (Foto: Pro Shots)

Zweeds meisje (14) 'heeft te grote borsten'

Een Zweeds tienermeisje en haar moeder hebben bij de politie aangifte gedaan van belediging. Volgens een sms-dienst heeft het 14-jarige meisje namelijk te grote hangtieten.

Het anoniem gebleven meisje stuurde enkele weken geleden een sms'je naar 118 800. Dit is een Zweedse sms-service die antwoord geeft op allerlei vragen. Een soort Google dus, maar dan offline.

Omdat tienermeisjes immer bezig zijn te ontdekken wie zij zijn, stuurde zij aan hen de vraag wie zij is. Enkele minuten later al kwam het antwoord. "XX is een meisje met te grote, slappe borsten", luidde het antwoord. "In clubs in Stureplan doet ze graag of ze een kogelvis is met willekeurige Syrische prinsen. Soms blogt ze en merkt dan op dat ze nog slechts 3 procent van haar hersens over heeft omdat ze deze in haar lippen heeft gespoten."

Het Zweedse meisje was direct in tranen en ging naar haar moeder. Ook deze was geschokt van het uitgebreide antwoord en vergezelde haar dochter naar de politie. "Dit is een vorm van verbaal, seksueel geweld", zo vertelt de moeder vandaag aan Zweedse media.

De baas van de sms-dienst heeft inmiddels de hand in eigen boezem gestoken. Volgens Markus Öhman is het bericht 'er tussendoor geglipt'. "Het was gemeen en niet grappig", zo laat hij de media weten. Hij heeft inmiddels een hartig woordje gesproken met de werknemer die het bericht heeft verzonden. "Hij dacht dat hij het naar een ander persoon verstuurde."


Niets mis met Zweedse meisjes!

Capcom nu ook op Origin

Alle Origin-fans opgelet, Capcom biedt nu ook twee games aan via de digitale service van Electronic Arts. Super Street Fighter IV Arcade Edition en Dead Rising 2: Off the Record zijn nu te downloaden voor zo'n €29,99 in de elektronische winkel.

Deze twee games zijn nog maar het begin want ook Warner Bros. Interactive en THQ gaan hun games via Origin aanbieden. Saints Row: The Third en Batman: Arkam City zullen de eerste games daarvan worden. Op het moment zijn er meer dan honderd EA-games al te downloaden via de service.

Gattuso mag groepstraining hervatten

Gennaro Gattuso heeft toestemming gekregen om de groepstraining bij AC Milan te hervatten. Volgens de medische staf van de Italiaanse club is er sprake van 'voldoende herstel om de voetballer groen licht te geven voor een terugkeer'. Gattuso liep twee maanden geleden een oogblessure op na een botsing met ploeggenoot Alessandro Nesta.

Gattuso keerde maandag al even terug op het veld, maar trainde toen nog apart van de groep. De 33-jarige Italiaan, die in 2006 met zijn land de wereldtitel veroverde, kwam dit seizoen pas twee keer in actie. Na de botsing met Nesta in de wedstrijd tegen Lazio werd even gevreesd voor het einde van zijn carrière.


Gattuso mag groepstraining hervatten (Foto: Novum)

Beatrix alsnog voor staatsbezoek naar Oman

Koningin Beatrix brengt in januari een staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten en aan Oman. Ze wordt vergezeld door Prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.

Op uitnodiging van president Khalifa bin Zayed Al Nahayan bezoekt Beatrix van 8 tot en met 10 januari de Verenigde Arabische Emiraten. Van 10 tot en met 12 januari vindt op uitnodiging van sultan Qaboos bin Said het eerder uitgestelde staatsbezoek aan Oman plaats.

Beatrix was in maart ook in Oman. Dit was echter een privébezoek en geen staatsbezoek. Dat werd uitgesteld vanwege de onrust die toe heerste in de Golfstaat.

De gang van zaken rond deze reis oogstte kritiek in de Tweede Kamer. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte eerst bekend dat Nederland en Oman 'in goed overleg' hadden besloten het staatsbezoek uit te stellen. Twee dagen later schreef minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) aan de Tweede Kamer dat Beatrix de uitnodiging van de sultan voor een privédiner wel heeft geaccepteerd.

PVV-leider Geert Wilders noemde het dom dat Beatrix aanschoof bij de sultan. De PvdA verweet het kabinet een 'zigzagkoers' en GroenLinks sprak van 'discutabel compromis'. Premier Mark Rutte (VVD) gaf later toe dat de communicatie 'ongelukkig' was geweest maar onderstreepte wel dat de sultan een 'bevriend staatshoofd' is.


Beatrix alsnog voor staatsbezoek naar Oman (Foto: Novum)

Ronnie Wood nooit meer aan de alcohol en drugs

Rolling Stone Ronnie Wood denkt nu toch echt zijn verslaving aan verdovende middelen te hebben overwonnen. Na een jarenlang gevecht met alcohol en drugs, zegt de 64-jarige Wood in de krant London Evening Standard nooit meer terug te willen vallen. "Ik word erg vervelend van alcohol. Dat kan echt niet meer."

Vorig jaar belandde de rocker voor de achtste keer in een ontwenningskliniek. Hier kwam hij terecht nadat hij zijn 20-jarige vriendin Ekaterina Ivanova mishandeld zou hebben. Eerdere pogingen om nuchter te blijven liepen op niets uit. "Ik dacht elke keer na een paar maanden: nu kan ik wel weer drinken of drugs gebruiken. Maar dat liep telkens flink uit de hand."

De gitarist is erg dankbaar dat hij niet bezweken is aan al de alcohol en drugs die hij in zijn lichaam stopte. "Door de jaren heen heb ik mensen als bosjes neer zien vallen. Ik realiseer mij hoeveel geluk ik gehad heb."

'Assassin's Creed III in Egypte'

Volgens het aankomende PSM3-tijdschrift zal een deel van Assassin's Creed III in Egypte afspelen. Ook aan het einde van Assassin's Creed: Revelations komt er een hint naar dit land. Natuurlijk willen we niks verklappen dus mocht je de hint willen weten voordat je de game hebt uitgespeeld, lees dan hier verder.

Assassin's Creed: Revelations komt deze week uit en zal het einde van een trilogie zijn die met Assassin's Creed II begon. In de game zullen de verhalen rondom Altaïr, Desmond en Ezio afgerond worden. Voor wie hieronder wil discussiëren, hou het spoiler-vrij!

D66: goedkoop lenen voor duurzame energie

De overheid moet ervoor zorgen dat huiseigenaren en kleine ondernemers een aantrekkelijke lening kunnen afsluiten om zelf duurzame energie op te wekken. Daarvoor pleit D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. Zij zal dit voorstel maandag doen tijdens een overleg met minister van Economische Zaken en Innovatie Maxime Verhagen (CDA).

Volgens Van Veldhoven willen steeds meer consumenten en kleine bedrijven duurzaam energie opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen of een zonneboiler. Zij hebben daar alleen vaak het geld niet voor en stuiten bij banken op problemen. Daarom moet de regering het mogelijk maken om deze 'groene initiatieven' tegen een aantrekkelijke lening te financieren.

Als het aan Van Veldhoven ligt, wekken in 2020 één miljoen huishoudens en bedrijven zelf duurzame energie op. De overige partijen in de Tweede Kamer zouden enthousiast reageren op het voorstel, aldus D66.

Shoppende creditcardfraudeurs opgepakt op Schiphol

Op Schiphol zijn dinsdag twee mannen aangehouden op verdenking van creditcardfraude. Het tweetal van 21 en 36 jaar uit Maleisië probeerde op de luchthaven meerdere keren aankopen te doen met valse creditcards, meldt de marechaussee woensdag.

Een winkelier trok bij de marechaussee aan de bel omdat ze argwaan had gekregen over twee Aziatische mannen die spullen bij haar wilden kopen. Verschillende creditcards die de twee aanboden, bleken niet te worden geaccepteerd als betaalmiddel.

Marechaussees die de mannen observeerden zagen vervolgens dat de mannen in een andere winkel weer vergeefs probeerden dure spullen te kopen. De twee werden aangehouden. Ze hadden dure artikelen bij zich, waaronder smartphones, dure tassen en parfums.

Een paar weken geleden werden op de luchthaven ook al drie Maleisiërs met valse creditcards aangehouden. Onderzocht wordt of er een link bestaat tussen de verdachten.


Shoppende creditcardfraudeurs opgepakt op Schiphol (Foto: Novum)

Duitsland stelt register extreemrechts op

Duitsland gaat een nationaal register opstellen waarin informatie wordt opgenomen over extreemrechtse organisaties. Hiertoe is besloten na toenemende kritiek op het falen van veiligheidsdiensten. Jarenlang slaagden die er niet in een terroristische neonazi-organisatie op te merken.

De Duitse minister van binnenlandse zaken Hans-Peter Friedrich zei woensdag dat het register wordt gemodelleerd naar een al langer bestaande database van islamitische radicalen. De regering gaat bekijken hoe de samenwerking tussen de deelstaten in de toekomst kan worden verbeterd.

Alle Duitse deelstaten hebben eigen politie- en inlichtingendiensten. Dit heeft geresulteerd in een gebrek aan coördinatie, waardoor een groep neonazi's vanaf 1998 tot vorige week ongemerkt zijn gang kon gaan. De organisatie wordt verdacht van de moord op negen buitenlanders en een politieagente.

Leraar uit Vught vast voor zedenmisdrijf

Een 32-jarige man uit Vught is woensdagochtend aangehouden voor ontucht met een tiener. De man is leraar op een school in Den Bosch, maar het slachtoffer is geen leerling van de school, meldt de politie woensdag.

De Brabander wordt ook verdacht van bedreiging en grooming, het via internet benaderen van kinderen met als doel seksueel contact. De school is op de hoogte gebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat kinderen van de school bij de zaak betrokken zijn.

Aldi stuurt FOK!ker naar spookfiliaal

Crack_ is woedend op de Aldi. De Duitse supermarktdiscounter heeft haar talloze rondjes door Den Haag laten fietsen, op zoek naar een niet-bestaand filiaal.

"Ik wilde dus even boodschappen doen bij de Aldi en ik kijk op de Aldi-site waar deze zou moeten zijn", vertelt de FOK!ster in haar topic. "Aldi gaf mij een adres en ik klikte op het kaartje om te kijken waar deze dan zou zitten. Dus ik ga richting het Malieveld en ga naar de plek waar de Aldi ongeveer zou moeten zitten."

"Ik fiets rondjes en rondjes en rondjes maar geen Aldi", vervolgt ze. "Ik na te veel rondjes maar weer naar huis. Ben ik thuis en zoek even op de kaart waar die straat dan moet zitten. Die is er helemaal niet. In ieder geval niet bij het Malieveld, die straat ligt een paar kilometer verderop."

Kaartje van Aldi
Hier zou volgens de Aldi een filiaal moeten zitten...

'Xbox 720 in 2012'

Edge heeft een bron die aangeeft dat Ubisoft voor aankomende kerst devkits zal krijgen voor de nieuwe Xbox-console. Volgens die bron zal de nieuwe Xbox-console rond de feestdagen van 2012 uitkomen. De studio werkt momenteel met zogenaamde 'Target Boxes'.

Deze 'Target Boxes' zijn pc's met daarin de hardware voor de volgende console. Ubisoft geeft aan niet te reageren op geruchten en speculaties maar het schijnt dat AMD de GPU van de volgende Xbox zal gaan leveren. Volgens andere geruchten zou het heel goed kunnen dat Microsoft de nieuwe console komende januari tijdens de CES bekend gaat maken.

Naast de volgende Xbox-geruchten kan de bron ook melden dat één van de grotere PS3-ontwikkelaars gestopt is voor de PS3 en zich volledig gaat richten op de volgende PlayStation. De geruchten blijven zich maar stapelen en het lijkt een wedloop te gaan worden wie er uiteindelijk de eerste next-gen-console zal gaan neerzetten.

Lastige markt zorgt voor mindere verkoopcijfers

GAME group heeft vandaag de cijfers bekendgemaakt van hun afgelopen jaar. De cijfers zijn stukken minder dan ze hadden gehoopt. Een reden hiervoor is dat de markt steeds lastiger wordt om te voldoen, volgens GAME. De verkopen zijn gedaald met een dikke 10%, in theorie beter dan gemiddeld. Gemiddeld zijn de verkopen gedaald met 12%.

"The performance of the market is below our expectations. Major software titles are launching in line with first week expectations, but are then seeing a quicker tail-off than historically experienced. Customer footfall and basket sizes are down reflecting wider consumer uncertainty.

Ondanks het feit dat de cijfers dus niet zijn zoals verwacht, is GAME wel trots op het feit dat ze beter presteren dan gemiddeld. De cijfers van GAME liggen 2% hoger dan het gemiddelde.

"The overall video games market remains very challenging, despite strong title launches, and our guidance today reflects the extraordinary economic times in which we are operating. GAME has outperformed the market, reinforcing our position as market leader, and I am hugely proud of our teams. "

Adjunct-directeur niet vervolgd

De adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein die vorige week een 13-jarige leerling uit de klas zette wordt niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Utrecht oordeelde woensdag dat de man onschuldig is en niet had moeten worden aangehouden.

De jongen had aangifte gedaan omdat hij naar zijn mening te hardhandig zou zijn aangepakt door de adjunct-directeur. Die werd daarop aangehouden en drie uur opgesloten.

Van enig strafbaar handelen is geen sprake, oordeelt het OM. De man heeft de jongen slechts 'stevig bij de kraag gepakt en de klas uit gezet'.

Het OM, de adjunct-directeur en de moeder van de jongen hebben woensdag met elkaar gesproken. Hierin heeft de officier van justitie de beslissing om de zaak te seponeren uitgelegd.

De korpsleiding deelt de opvatting van het OM. De zaak is intern met de betrokken agenten besproken. De korpsleiding heeft verontschuldigingen aangeboden aan de schoolleiding en de adjunct-directeur.

Dat zaak leidde tot een stortvloed aan verontwaardiging. Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) noemde de opsluiting 'zeer verontrustend'. In de Tweede Kamer zei ze dinsdag dat de leraar binnen de muren van de klas altijd de baas is en daar zijn gezag moeten kunnen waarmaken. De minister laat uitzoeken hoe er door de school, de politie, de leerling en de ouders is gehandeld.

Modern Warfare 3 op Xbox 360 heeft problemen

Op het officiële forum van de Xbox 360 zijn een aantal topics verschenen met meerdere klachten over dat de Xbox 360 de Modern Warfare 3-disc niet meer kan lezen. De klachten verschillen tot de gehele disc niet lezen of continu crashen van Modern Warfare 3.

Volgens één van de forumgebruikers die al contact heeft gehad met de Xbox-ondersteuning wordt er door Microsoft in samenwerking met Activision gekeken naar een oplossing. We zullen even moeten afwachten of de klachten blijven komen of er voortijdig wat aan gedaan kan worden.

[WRC] Hirvonen stapt over naar Citroën

Mikko Hirvonen zal het komende World Rally Championship-seizoen gaan racen voor Citroën. Momenteel komt de Fin uit voor Ford waarmee hij achter zijn toekomstige Citroën-teamgenoot Sébastien Loeb de tweede plaats in het kampioenschap pakte.

De komst van Hirvonen en zijn vaste bijrijder Jarmo Lehtinen gaat ten koste van Sébastien Ogier en bijrijder Julien Ingrassia. Zij hadden bij het Franse team nog een contract tot eind 2013, maar besloten is om dat eerder te beëindigen. De verwachting is dat het duo dat in totaal vijf WRC-rally's won zal gaan tekenen bij Ford.

Petitie om Kardashians van tv te halen

Niet iedereen is fan van de Kardashians. Een petitie op de website gopetition.com om Kim en haar familie van tv te krijgen, haalde sinds begin deze maand al meer dan 56 duizend stemmen op.

Initiatiefneemster van de petitie, Cyndy Snider zegt op een weblog van Yahoo dat ze wil dat entertainmentzender E! alle programma's over de Kardashians uit de lucht haalt. "De shows zijn in scène gezet en leggen de nadruk op ijdelheid, hebzucht, seksualisering, platvloersheid en het overdadig uitgeven van geld."

Op E! lopen op dit moment drie realityshows die draaien om het leven van de famile Kardashian. Het grootste kijkcijferkanon is het programma waar allemaal mee begon: Keeping Up with the Kardashians.

'Genoeg is genoeg' luidt de boodschap van de petitie. Het publiek zou klaar zijn met de Kardashians op tv, volgens Snider. "Laten we wel wezen, deze familie is bekend geworden dankzij het uitlekken van een sekstape."

De Kardashians kregen in 2007 hun eigen realityshow aangeboden. Middelste telg Kim was vlak daarvoor in een klap wereldberoemd geworden door het uitlekken van een pikante video met haar toenmalige vriend Ray J.

De 31-jarige reality ster verscheen de afgelopen maanden meerdere malen in het nieuws dankzij haar turbulente huwelijk met Kris Humphries. Dat strandde na 72 dagen. "Mijn fans hebben me alleen maar gesteund de laatste tijd en daar ben ik erg dankbaar voor," zegt ze op haar website.

ISU schorst schaatser Belousov

Schaatser Artyom Belousov is door de internationale schaatsunie ISU voor achttien maanden geschorst. De Kazach werd vorig jaar bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City betrapt op het gebruik van het verboden middel tuaminoheptane.

Belousov had naar eigen zeggen de neusspray Rhinofluimucil genomen waar tuaminoheptane in zat. Volgens de verkoper van het spul zaten er geen voor sporters verboden middelen in. De Kazachse bondsarts had Belousov niet meer kunnen raadplegen omdat deze niet bij de wedstrijd in de Verenigde Staten aanwezig was. Daarom zal de schaatser nu tot 18 augustus volgend jaar geschorst zijn.

FOK!filmtip van de dag: Twilight

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Twilight.

Twilight is de verfilming van het eerste deel van de succesvolle boekenserie van Stephanie Meyer. Het tienermeisje Bella Swan is een doorsnee middelbare scholiere. Ze besluit te verhuizen naar het huis van haar vader en op haar nieuwe school ontmoet ze Edward Cullen. Dit verandert haar leven totaal, want Edward Cullen draagt een groot geheim met zich mee: hij een vampier. Als Bella dit ontdekt is ze echter niet bang, ze houdt van hem. Edward doet zijn best om niet aan zijn behoefte om Bella leeg te zuigen toe te geven. Maar lukt hem dit... en lukt het hem ook om andere vampiers bij Bella weg te houden?

Boekverfilmingen doen het niet altijd even goed, zo blijkt ook uit deze film. Toch is het kijken van deze film beslist de moeite waard als je wat afstand durft te nemen van de verhaallijn uit het boek. Hoofdrollen zijn voor Kirsten Stewart en Robert Pattinson. Het voorlaatste deel: The Twilight Saga: Breaking Down-part 1 is vanaf 18 november 2011 in de bioscopen te zien.

Vanavond is echter het eerste deel te zien om 20:30 op RTL 5.

Skyrim: 3,5 miljoen in 48 uur

Bethesda heeft bekendgemaakt dat The Elder Scrolls V: Skyrim in de eerste twee dagen zo'n 3,5 miljoen keer verkocht is. Bethesda heeft wereldwijd zo'n zeven miljoen games verscheept en verwacht zo'n $450 miljoen aan inkomsten te genereren door de verkopen van de game.

Exacte cijfers heeft Bethesda niet bekendgemaakt want ze geven aan dat ze meer dan 50% van het verscheepte aantal verkocht hebben in de eerste 48 uur. Op de eerste dag waren er alleen al op steam 280.000 mensen tegelijkertijd Skyrim aan het spelen, een nieuw record op de service.

De bazen van Bethesda en Zenimax zijn beide blij dat de game uitgekomen is en goed ontvangen wordt na meer dan drie jaar ontwikkeling. Binnenkort kunnen we de eerste stuks DLC verwachten voor de game waar de Xbox 360-versie een tijdelijke exclusiviteit zal hebben op deze DLC.

“Without a doubt, this has been our most ambitious project ever” en “after over three years of development, we’re finally excited to get it into everyone’s hands,” zei Bethesda Game Studios director Todd Howard.

“Todd Howard and his team at Bethesda Game Studios have crafted a very special game. Anticipation for Skyrim has surpassed any game in our company’s history, and we are pleased that sales and reviews have reflected the quality and hours of amazing gameplay it provides.” Aldus Robert Altman, CEO bij Zenimax Studios.

Sharon Stone wordt moeder van pornoactrice

Actrice Sharon Stone gaat de moeder van Linda Lovelace spelen in een film over de pornoactrice. In Inferno: A Linda Lovelace Story speelt Stone de moeder de Zweeds-Amerikaanse actrice Malin Akerman, die de titelrol speelt.

Matt Dillon speelt Chuck Traynor, de man van Lovelace die haar naar eigen zeggen dwong de pornoklassieker Deep Throat op te nemen. Het drama wordt geregisseerd door Matthew Wilder.

De 53-jarige Stone kondigde woensdag ook haar eerste schreden in de wereld van sociale media aan. Ze gaat Amerikaanse soldaten die in Irak en Afghanistan hebben gediend via een speciale Facebook-pagina welkom thuis heten.

Stone wil haar twee nieuwe projecten met elkaar combineren door militairen uit te nodigen voor haar filmpremières. Ze is van plan daar wedstrijden voor uit te schrijven. "Ik hoop dat andere beroemdheden dat ook gaan doen." De actrice voelt zich geroepen de militairen in het zonnetje te zetten. "Het is belangrijk dat mensen weten dat het land achter ze staat."

Monti presenteert nieuwe regering Italië

De nieuwe Italiaanse premier Mario Monti is erin geslaagd een regering te formeren die voldoende steun geniet om verregaande hervormingen door te voeren om het land te redden van een financiële ramp. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt. Monti, een econoom, neemt in de nieuwe regering niet alleen de functie van premier op zich, maar ook die van economische zaken.

Monti wordt woensdagmiddag officieel beëdigd, evenals de andere leden van zijn kabinet. De ploeg bestaat grotendeels uit technocraten en niet uit politici. Daarmee moet geruzie worden voorkomen en moet het mogelijk zijn snel bezuinigingsmaatregelen te treffen.

De kersverse premier verklaarde dat zijn doel is de economische groei in Italië een impuls te geven. Hij zei dat het Italiaanse volk daarvoor wel 'offers' moet brengen. Volgens Monti kunnen de Italianen de crisis de baas worden als de bevolking - notoir verdeeld tijdens de regeerperiode van Berlusconi - haar krachten bundelt. De nieuwe premier voerde derhalve gesprekken met vakbondsleiders en vertegenwoordigers van de werkgevers. "Ik hoop dat we, door goed bestuur, de politieke krachten kunnen kalmeren en verenigen", zei hij.

Monti voerde woensdagochtend overleg met Angelino Alfano, de secretaris van de partij van de afgetreden premier Silvio Berlusconi, het Volk van de Vrijheid. De partij was niet blij met de keuze van Monti voor een technocratische regering, maar ging uiteindelijk toch akkoord. Met Alfano en Berlusconi achter zich weet Monti zich verzekerd van de steun van het Volk van de Vrijheid. De Lega Nord, de voormalige bondgenoot van Berlusconi, heeft aangekondigd in de oppositie te gaan.

Donderdag presenteert Monti in de Senaat zijn noodmaatregelen die een financiële crisis moeten afwenden. Vervolgens vindt er een vertrouwensvotum plaats. Een tweede vertrouwensstemming, in de Kamer van Afgevaardigden, heeft vrijdag plaats.


Monti presenteert nieuwe regering Italië (Foto: Novum)

Grieks begrotingstekort hoger dan verwacht

Het begrotingstekort van Griekenland kan dit jaar boven de negen procent van het bruto binnenlands product uitkomen. Dit is tegen de eerder verwachte 8,9 procent à 9 procent en komt door het verder wegzakken in economische recessie, stelt een senior overheidsfunctionaris woensdag.

"Het tekort ligt waarschijnlijk boven de negen procent, omdat de recessie dit jaar op zo'n zes procent zal komen. De eerste raming zal luiden dat het begrotingstekort rond 9,2 procent ligt", aldus de functionaris met directe kennis van de Griekse staatsfinanciën.

"Het innen van belasting blijft het grootste probleem", zegt hij, terwijl hij erop wijst dat in de laatste twee maanden van het jaar de Griekse staat 12 miljard euro aan belastinginkomsten incalculeert en dat dit rond de 10 miljard euro kan blijven steken.

De Griekse conservatieve leider Antonis Samaras, wiens partij deelneemt aan de nieuwe regeringscoalitie, maakte eerder woensdag bekend dat de economie dit jaar krimpt met 6 procent. Eerder werd 5,5 procent voorzien.

Het hoger dan verwachte tekort kan het land ertoe dwingen meer bezuinigingen af te kondigen. Hierop zouden de inspecteurs van de trojka van Internationaal Monetair Fonds, Europese Centrale Bank en Europese Unie kunnen aandringen als ze wellicht al vrijdag met de regering in Athene spreken.

De trojka moet beslissen of een volgend deel van 8 miljard euro van het internationale steunpakket wordt vrijgegeven. Dit bedrag is hard nodig, aldus de functionaris. "De schatkist raakt leeg. Alle betalingen van de staat zijn bevroren, salarissen en pensioenen uitgezonderd.

Will Wright komt met HiveMind

Will Wright, bedenker van onder andere SimCity en de Sims, komt met een nieuw 'sociaal' spel genaamd HiveMind. Er is nog niet veel bekendgemaakt over het spel zelf, maar het moet zich vormgeven naar de speler en zijn dagelijkse belevenissen, heeft Wright in een gesprek met VentureBeat aangegeven.

Wright geeft aan dat er door middel van simpele informatie, zoals waar je heen gaat op een dag en hoeveel geld je in je portemonnee hebt, al genoeg informatie verzameld kan worden voor simpele gameplay voor een persoon. Klinkt als heel persoonlijk allemaal en dat is het ook, maar Wright is overtuigd dat mensen de 'entertainment'-waarde wel zullen inzien en alsnog de informatie zullen delen.

Zijn doel is om een soort Google-maps te creëeren waarbij er direct getoond wordt waar het interessant is om als gebruiker heen te gaan, afhangende van de gegevens die het 'spel' verzamelt. Wright gaat dieper in op de mogelijkheden en zijn bedoelingen met dit nieuwe spel. Wil je er meer over lezen, doe dat dan hier.

Achttien kinderen omgekomen bij busongeluk China

Een ongeluk met een schoolbus in de Chinese provincie Gansu heeft woensdag aan zeker achttien kinderen en twee volwassenen het leven gekost. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

Het busje waarmee de kinderen op weg waren naar hun kleuterschool biedt normaal gesproken plaats aan negen personen en was met 62 kinderen en twee volwassenen dus veel te zwaar beladen. Het kwam in botsing met een vrachtwagen. Naast de achttien kinderen kwamen een van hun leerkrachten en de chauffeur van het busje om het leven. De overige inzittenden - één volwassene en 43 kinderen - raakten gewond. Twee gewonden verkeren in levensgevaar.

Volgens de autoriteiten was het ongeluk het gevolg van het feit dat de minibus veel te veel passagiers aan boord had. Het ongeluk leidde tot grote publieke verontwaardiging. De crash was voor velen het zoveelste bewijs dat de autoriteiten niet voldoende geld in onderwijsvoorzieningen steken en dat vooral het platteland wordt achtergesteld.


Achttien kinderen omgekomen bij busongeluk China (Foto: Novum)

Baby Zevenaar slachtoffer van misdrijf

De dode baby die maandag werd gevonden bij een woning in Zevenaar is omgekomen door een misdrijf. Dat meldt de politie woensdag. De exacte doodsoorzaak is nog onduidelijk.

De politie zei maandag al rekening te houden met een misdrijf. De 18-jarige vermoedelijke moeder zit nog steeds vast. Ze wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Speciale krokodillenpolis voor Obama

Als de Amerikaanse president Barack Obama donderdag de Australische deelstaat Northern Territory bezoekt krijgt hij een wel heel aparte verzekeringspolis: een verzekering tegen een aanval van een krokodil. De belangrijkste minister van de deelstaat, Paul Henderson, zei de ongebruikelijke polis te willen overhandigen als Obama arriveert in Darwin.

Darwin is de hoofdstad van Northern Territory en heeft een van de grootste populaties krokodillen. De lokale verzekeraar TIO keert bij een aanval vijftigduizend Australische dollar uit (ruim 37.000 euro). De polis is te koop voor tien dollar (ongeveer 7,50 euro) en is geliefd bij toeristen.

"We hebben de krokodillenverzekering klaarliggen voor Michelle (de vrouw van Obama, red.) en de kinderen - vijftig ruggen als de president wordt gegrepen", aldus Henderson. "We denken niet dat dat gaat gebeuren, maar die polis vormt in ieder geval een beetje geruststelling."


Speciale krokodillenpolis voor Obama (Foto: Novum)

Betalen voor cheats in Saints Row: The Third

Er is een verschrikkelijke nieuwe trend in de gamewereld. Gamedevelopers hebben besloten om cheats voor hun game uit te brengen als betaalde DLC. Dit is nu dus het geval met Saints Row: The Third, een game waarbij cheats een grote rol spelen, wil je het zo over-the-top mogelijk maken.

Volition heeft cheats voor Saints Row: The Third uitgebracht in de vorm van betaalde DLC. De cheats zorgen er onder andere voor dat je oneindig ammo hebt, nooit sterft en mega explosies krijgt. Deze cheats zaten allemaal ook in Saints Row 2, maar dan gratis. De DLC kost 240 Microsoft Points, wat redelijk duur is, als je naar de inhoud kijkt. Andere gamedevelopers hebben deze trend ook opgepakt. Capcom heeft ook cheats in de vorm van DLC uitgebracht voor Dead Rising 2: Off The Record. We kunnen alleen maar hopen dat deze trend snel overwaait.

saints row the third

Miyamoto vandaag 59 jaar

Vader van Pikmin, Mario en Zelda, Shiheru Miyamoto, is vandaag jarig en 59 jaar oud geworden. De beste man werkt al sinds 1977 bij het toen nog jonge computerspellenbedrijf Nintendo.

Shigeru Miyamoto stond aan de wieg van succesvolle series als Mario, Donkey Kong, The Legend of Zelda, Star Fox, F-Zero en Pikmin die allemaal door de jaren heen op verschillende spelsystemen zijn uitgekomen.

Niet alles wat Miyamoto aanraakt verandert in goud. Zo wordt Wii Music beschouwd als een project dat niet helemaal lekker uit de verf is gekomen door te tekortkomende besturing op de Wii en wordt de 3DS-titel Steel Diver gezien als een lichtelijk faalspel.

De rol van Miyamoto met betrekking tot de Wii is nogal vaag. Toch heeft hij daar veel over gezegd in het verleden. "Er was een tijd dat Nintendo niet van invloed kon zijn op de wereld op de manier waarop we dat graag hadden gezien", claimt Miyamoto, "Daarom heb ik zoveel tijd besteed op zoek naar nieuwe, opwindende besturingssystemen die we kunnen gebruiken."

In de eerste 6 maanden verkocht de Wii meer dan zijn concurrenten: het werd meer dan twee keer zoveel als de Xbox 360 en vier keer zo veel als Playstation 3 verkocht. Toen hem werd gevraagd over zijn visie op de concurrentie in de toekomst, heeft hij hoge verwachtingen van zijn team. Hij zegt: "Mijn droom is dat de Wii een apparaat wordt dat iedereen beschouwt als het natuurlijke ding naast de TV."

Bron quotes: Wikipedia.

Occupy-beweging geeft moed niet op

Haar kamp in het Zuccottipark mag dan na twee maanden zijn ontruimd, de Occupy-beweging in New York lijkt door te gaan. Sommige leden van de beweging, die protesteert tegen de uitwassen van het kapitalisme, zien de ontruiming van het kamp zelfs als een verhulde zegen.

Occupy-penningmeester Pete Dupro zegt dat de beweging met de ontruiming van het kamp in New York in een nieuwe fase is beland. De actievoerders zullen hun terrein moeten verleggen, zegt hij. Wat de volgende plek is waar ze zullen opduiken is niet bekend, maar voor donderdag zijn demonstraties en acties van burgerlijke ongehoorzaamheid aangekondigd.

"Om iets te betekenen moest de beweging eigenlijk wel weg uit het park", zegt Robert Harrington, die een klein importbedrijf heeft en staat te demonstreren met een bord waarop wordt opgeroepen tot strengere regels voor de banken. "Het is net als met de antioorloogsbeweging in de jaren zestig. Die begon als straattheater en groeide uit tot iets anders." Volgens hem is het nu zaak de beweging te verspreiden en te vestigen.

"De mensen zien echt in dat er een beweging moet komen", zegt een ander Occupy-lid, Hans Shan. "Het gaat niet om het bezetten van een plek. Dat is een middel."

Overigens mochten de betogers dinsdagavond terugkeren naar het Zuccottipark. Ze mogen er alleen geen kamp meer opslaan. De demonstranten mochten elk één kleine tas meenemen. Tenten en slaapzakken zijn niet toegestaan. De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zei dat het park toegankelijk blijft zolang de demonstranten zich aan de regels houden.

President Barack Obama is van mening dat het aan stadsbesturen is hoe ze omgaan met Occupy-demonstraties, aldus zijn woordvoerder. Obama hoopt dat er een balans kan worden gevonden tussen de bescherming van de vrijheid van meningsuiting en van vergadering en de noodzaak om publieke gezondheid en veiligheid te garanderen.

Eco-FPS Xotic nu te downloaden

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de ecologisch georiënteerde shooter Xotic vanaf nu te downloaden is van Xbox Live Arcade. Het spel is 1,8 gigabite groot en kost 800 Microsoft Points.

Deze shooter is van de makers van de Scene It?-ontwikkelaar, WXP Games. Xotic zet spelers in een bio-organische omgeving en geeft hen de taak om op alles te schieten dat beweegt met vreemd uitziende wapens. De bedoeling is om comboknallers te maken, terwijl de klok vrolijk verder tikt.

Duitsland bereidt zich voor op nucleair transport

De politie in Duitsland heeft omvangrijke veiligheidsmaatregelen getroffen om een lading kernafval te bewaken die volgende week naar een opslagplaats wordt getransporteerd. Verwacht wordt dat er grote protestacties op touw worden gezet om het nucleair transport te belemmeren.

Persbureau DAPD meldde woensdag dat er volgens de politie negentienduizend agenten zijn opgeroepen om het transport te begeleiden - evenveel als bij het laatste nucleaire transport vorig jaar. Het kernafval wordt vervoerd van een verwerkingsfabriek in Frankrijk naar een opslagplaats in Gorleben, in het noorden van de deelstaat Nedersaksen.

De regering van bondskanselier Angela Merkel besloot in januari, na de ramp bij de kerncentrale Fukushima Dai-ichi in Japan, om alle kerncentrales in Duitsland voor 2022 te sluiten. Ondertussen zijn de autoriteiten er nog niet uit waar kernafval permanent kan worden opgeslagen. Tegen de opslagplaats in Gorleben bestaat veel verzet. Activisten zijn van mening dat deze niet veilig genoeg is.

'Games veranderen vorm hersenen'

Het spelen van games kan veranderingen veroorzaken in de hersenen van jongeren. Deze veranderingen kunnen tot gevolg hebben dat de hersenen van gamers veranderingen ondergaan vergelijkbaar met de hersenen van een alcohol- of drugsverslaafde. Dat schrijven psychologen van de Universiteit van Gent in een dinsdag gepubliceerd onderzoek.

Een deel van de hersenen dat emoties en gedrag beïnvloedt, zou bij jongeren die meer dan negen uur per week gamen groter zijn. Wanneer de gamers die vaak spelen aan het verliezen zijn, neemt hun hersenactiviteit toe en reageren zij emotioneler. De wetenschappers zien hun onderzoek als een eerste aanwijzing dat er een verband is tussen de vorm van de hersenen en het spelen van games.

Voor het onderzoek hebben de psychologen 154 gezonde 14-jarige kinderen uit Berlijn getest. Vierentwintig meisjes en 52 jongens speelden meer dan negen uur per week games, terwijl 58 meisjes en twintig jongens minder dan negen uur per week computerspellen speelden.

De onderzoekers hebben niet kunnen vaststellen dat de hersenen groter worden door het spelen van games of dat de hersenen in de eerste plaats al groter zijn. De metingen zouden gedurende een langere tijd moeten plaatsvinden om dit te bepalen.

Morgenmiddag is PSN offline

Sony heeft bekendgemaakt dat het PlayStation Network op donderdagmiddag offline gaat voor geplande werkzaamheden. Online gamen of games, demo's of filmpjes downloaden zit er dan even niet in.

De werkzaamheden beginnen al om drie uur 's middags en eindigen om een uur 's nachts, daarna moet de service ook weer volledig beschikbaar zijn. Mocht je voor drieën nog ingelogd zijn, dan is het misschien mogelijk om online te blijven. Log je uit, dan moet je wachten.

Je gewonnen trophies worden er vanzelf bijgeschreven zodra de service weer volledig beschikbaar is.

Vluchtende automobilist rijdt peuter aan

Een 2-jarige peuter in een buggy is maandag in Utrecht aangereden door een automobilist die op de vlucht was voor de politie. Dat zegt een woordvoerder van de politie woensdag. De peuter en haar moeder kwamen met de schrik vrij. De politie wilde de auto controleren, omdat de eigenaar verdacht werd van winkeldiefstal in Zeist.

Agenten herkenden de auto van de verdachte en gaven de bestuurder een stopteken. De man wist de politieauto te ontwijken en reed via een parkeervlak weg. Doordat de auto zo snel reed, vloog het voertuig uit de bocht en reed de bestuurder via een paal tegen de buggy aan.

De man zette de auto in zijn achteruit en reed vervolgens hard weg. De politie besloot om de achtervolging te staken en zich te ontfermen over het slachtoffertje en haar moeder. Het meisje bleek niet gewond.

Een 20-jarige eigenaar van de auto meldde zich later op het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. De agenten herkenden de man echter en pakten hem op vanwege zijn betrokkenheid bij de winkeldiefstal.

Het is nog onbekend of de eigenaar ook verantwoordelijk is voor de aanrijding. De politie is een onderzoek gestart.

Kraan hijst bouwkraan Den Haag Centraal over flat

In de stationshal van Den Haag Centraal wordt komend weekeinde een torenkraan opgezet. De zwaarste mobiele kraan van Europa is opgetrommeld om de delen van deze kraan over een kantoorgebouw te kunnen hijsen, meldt Prorail woensdag. De torenkraan blijft anderhalf jaar in de stationshal staan.

De torenkraan moet over flatgebouw Stichthage worden getild, op de kop van het station. Het hoogtepunt is naar verwachting zondag, als de 74 meter lange giek van de kraan de lucht in gaat. Uit voorzorg is de stationshal het hele weekeinde afgesloten. Trams 2 en 6 en lijn 3 en 4 van de Randstadrail rijden niet. Er worden bussen ingezet.

De kraan die dit weekeinde wordt opgebouwd wordt gebruikt bij de bouw van de nieuwe OV-terminal, die deels van glas wordt gemaakt.

Verdachte brand Laren weer vrij

De 15-jarige jongen die maandag werd aangehouden op verdenking van brandstichting in Laren is woensdag weer vrijgelaten. Uit onderzoek bleek dat hij een alibi heeft, meldt de politie. Bij de grote brand die zondagnacht uitbrak werd een houtzagerij en bibliotheek in de as gelegd.

Het vuur ontstond zondag rond 23.30 uur. Bij de brand brandde de houtzagerij voor een groot deel af. Ook de naastgelegen bibliotheek ging volledig in vlammen op. Omdat de brand zou kunnen overslaan naar omliggende huizen werden zestien mensen geëvacueerd. Niemand raakte gewond.

De jongen werd maandag aangehouden. Hij had zich verdacht gedragen. De officier van justitie besloot woensdag de jongen niet langer vast te houden. Het onderzoek gaat door.

Illegaal Chinees vuurwerk onderschept

In de haven van Rotterdam is zevenduizend kilo zeer gevaarlijk knalvuurwerk uit China in beslag genomen. Het vuurwerk zat in een container met gewoon vuurwerk dat bestemd was voor Oostenrijk, meldt de VROM-inspectie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu woensdag.

Het in beslag genomen vuurwerk betrof zogenoemde vipers. Ze bevatten per stuk tot 34 gram flitspoeder, terwijl in Europa maar een halve gram is toegestaan. Het vuurwerk behoort tot het zwaarste dat ooit is aangetroffen. De inspectie stelt een onderzoek in naar de herkomst en bestemming van de partij.

De vondst werd gedaan op de dag dat Nederland met China een overeenkomst tekent om informatie uit te wisselen over illegale handel in vuurwerk. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) sloot het verdrag in Beijing.

T. Janssen vraagteken voor duel met NAC

Theo Janssen is op de weg terug na zijn hamstringblessure. Het is echter nog niet duidelijk of de middenvelder aankomende zaterdag in actie kan komen tegen NAC Breda.

De 30-jarige middenvelder liep in de wedstrijd tegen FC Utrecht een blessure op aan zijn hamstring en werkte sindsdien hard aan zijn herstel. De afgelopen week was daar een goede gelegenheid voor, aangezien de competitie stil lag wegens interlandvoetbal.

Woensdag trainde Janssen nog apart van de groep en ging hij met de hersteltrainer aan de slag. Deze sessie verliep voorspoedig, al is het nog niet duidelijk of Janssen zaterdag in actie komt tegen NAC Breda. Aanvaller Dimitri Bulykin sloeg uit voorzorg een training over, maar kan wel spelen tegen NAC.

Frank de Boer kan tegen de Brabanders geen beroep doen op middenvelder Siem de Jong. De aanvaller annex middenvelder liep tegen Utrecht ook een hamstringkwetsuur op en is de komende weken uitgeschakeld.

John Carmack: 'Verwacht geen grote sprong in graphics'

In een interview in de nieuwste uitgave van Official Xbox Magazine zegt id Softwares John Carmack dat we geen 'epic leap' in graphics moeten verwachten van de komende generaties spelcomputers.

"I sitll want to make better graphics, but I think we're past the curve there", zegt Carmack. "All the top-line games really do look good; I think there's still one more step we can take...but I don't think we have many of those steps left."

Als we kijken naar de games die net uit zijn of dit najaar nog uitkomen, dan kun je het moeilijk met hem oneens zijn. Spellen als Uncharted 3 en Skyrim zien er al fantastisch uit. Wel verwacht Carmack dat consoles tien keer sterker worden, zodat ontwikkelaars zich vol kunnen storten op een sterkere en vooral stabiele framerate en op high definition in 1080p. Grafisch zal het niet heel veel beter worden.

Totdat Microsoft of Sony met hun nieuwe consoles komen, blijft het enkel gissen.

Tennisser Wassen zet punt achter loopbaan

Rogier Wassen heeft besloten een punt achter zijn tennisloopbaan te zetten. De Nederlander kwam voornamelijk uit in het dubbelspel waarin hij in totaal vijf toernooien wist te winnen. Het laatst kwam hij in actie in Bangkok waarin hij een koppel vormde met Robin Haase.

"Het is nu definitief. Ik heb zestien jaar gespeeld en het is mooi geweest. Ik droomde nog van de Olympische Spelen in Londen, maar zag het niet meer zitten om daar alles voor opzij te zetten," zei Wassen tegen het ANP.


Tennisser Wassen zet punt achter loopbaan (Foto: Pro Shots)

Clos aast op stoeltje bij HRT

Dani Clos hoopt volgend seizoen in de Formule 1 voor HRT te racen. De Spanjaard zei dit gisteren na afloop van de eerste testdag voor jonge coureurs. Afgelopen seizoenen kwam hij uit in de GP2 Series waarin hij eenmaal een race wist te winnen.

Clos is niet de enige coureur die bij HRT wil tekenen, want de renstal is in gesprek met vele coureurs over het seizoen 2012. "Voor een coureur zijn om in de Formule 1 te geraken veel dingen nodig. Ten eerste moet het team je willen en dat is hier het geval. Er is ook een economische kant. De teams moeten wel geld vragen, want de economische situatie is zwaar. Wij willen wel, maar dan heb ik wel geld nodig, maar het is niet onmogelijk," zei Clos tegen Autosport.

De Spanjaard voelt dat hij nu de stap naar de Formule 1 moet maken na drie seizoenen in de GP2 Series. Afgelopen jaar werd de coureur die al eens voor Williams testte negende in het kampioenschap. In 2010 deed hij het met een vierde stek in de eindklassering iets beter. Mocht het deze winter niet lukken dan zal de 23-jarige rijder hoogstwaarschijnlijk nog een jaartje aan zijn GP2-avontuur vastknopen.

Twente op jacht naar Eredivisie-record

Als de spelers van FC Twente zaterdagavond scoren tegen Heracles Almelo hebben ze een imposant record gevestigd. De Tukkers wisten in de laatste veertig competitieduels tenminste eenmaal het net te vinden. Hierdoor is de nummer twee van de Eredivisie nog één duel verwijderd van het Eredivisie-record.

FC Twente gaat komende zaterdag op bezoek bij buur Heracles Almelo. Als de ploeg van Co Adriaanse dan een keer scoort, evenaart de club het record van Ajax. De Amsterdammers zetten dit imposante record neer tussen november 1994 en december 1995. Tijdens deze reeks van 41 duels kwam de ploeg minimaal één keer tot scoren in elke wedstrijd.


Marc Janko maakte tot dusverre tien doelpunten dit seizoen (Foto: Pro Shots) 

Johnson weg als rugbycoach Engeland

Martin Johnson is woensdag opgestapt als bondscoach van de Engelse rugbyers. De 41-jarige Engelsman bevestigde dat tegen de BBC. Woensdagmiddag maakt hij zijn afscheid officieel bekend tijdens een persconferentie. Johnson bekleedde de positie sinds 2008. Dit jaar won hij met Engeland het Zeslandentoernooi.

Het WK liep voor Engeland uit op een teleurstelling. De verliezend finalist van 2007 verloor in de kwartfinale van Frankrijk. De Engelse WK-campagne werd bovendien geplaagd door schandalen rond zich in het uitgaansleven misdragende spelers.

Johnson wordt gezien als een van de beste locks ooit in het moderne rugby. In 2003 was hij op die positie aanvoerder van de Engelse ploeg die in Australië wereldkampioen werd. Als speler won hij bovendien het Zeslandentoernooi in 1995, 1996, 2000, 2001 en 2003.


Johnson weg als rugbycoach Engeland (Foto: Novum)

Peter van der Vorst wil de politiek in

Peter van der Vorst heeft politieke ambities. De presentator vindt dat mensen altijd moeten opkomen voor zichzelf en de medemens. "Ik zie mezelf om die reden nog wel eens in de politiek belanden."

"Van nature ben ik van de barricades en vroeger wilde ik de nieuwe Ferry Mingelen worden", vertelt de 40-jarige politicoloog aan Nieuwe Revu. "Tegenwoordig gooi ik nog wel eens een politieke stelling op Twitter."

Naar eigen zeggen moet hij wel 'een beetje opletten' met wat hij de wereld in stuurt. "Voor je het weet, zit ik de hele avond met PVV'ers te discussiëren. Sommigen zeggen: maak je er niet druk om, maar die onverschilligheid maakt me nog bozer."

Van der Vorst stemde vanwege Jan Marijnissen lange tijd SP. "Maar ja, de standpunten van de SP over adoptie en homorechten zijn eigenlijk vrij conservatief. Op basis van mijn gezin stemde ik dus D66 bij de afgelopen verkiezingen", vertelt de presentator, die samenwoont met zijn partner en geadopteerde zoon Levi. "Alexander Pechtold was vorig jaar nog in Van der Vorst Ziet Sterren. Een hele aardige man."

De presentator kan zich verder erg druk maken om homohaters. "Vooral van 'vieze homo' of dat soort teksten word ik pissig." Hoewel hij naar eigen zeggen niet vaak wordt uitgescholden op straat, laat hij beledigingen niet over zijn kant gaan. "Twee jaar geleden hoorde ik bij de Praxis opeens 'Hé, vieze homo' uit een busje komen. Ik trok de deur open en zei: wie zei dat? Die gasten schrokken enorm en murmelden wat excuses."

Robin Williams heeft vrede met tweede viool

Robin Williams hoeft niet meer zo nodig de hoofdrol in films. "Ik sta tegenwoordig meer open voor bijrollen", zegt de Amerikaanse acteur. "Op mijn zestigste speel ik de tweede viool en dat doe ik graag."

De acteur heeft net de opnamen afgerond voor de komedie The Wedding, waarin hij een bijrol heeft als pastoor. Robert De Niro en Diane Keaton spelen daarin een gescheiden koppel, dat op de bruiloft van hun zoon de schijn ophoudt nog getrouwd te zijn.

Williams vindt zijn bijrol prima en heeft de energie niet meer om de hele dag de grapjas uit te hangen. "Ik denk dat mensen altijd de gekke Robin Williams willen zien", aldus de acteur die in het verleden verslaafd was aan cocaïne en alcohol. "Dat kost heel veel energie en als je dat de hele tijd doet, krijg je een burn-out."

De komiek gaf deze zomer voor de derde keer zijn jawoord, deze keer aan grafisch ontwerpster Susan Schneider. Williams onderging twee jaar geleden een hartoperatie en heeft gas teruggenomen. "Ik ben het idee om het rustiger aan te gaan doen meer gaan waarderen." Hij kan nu meer genieten van zijn leven. "Ik waardeer nu alles, adem, vrienden en familie."

Williams heeft ook zijn stem verleend aan de animatiefilm Happy Feet 2, de eerste film sinds zijn operatie in 2009. De komedie is vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Kristen Stewart krijgt rol in Akira aangeboden

Twilight-actrice Kristen Stewart is gevraagd voor de vrouwelijke hoofdrol in de film Akira. De actiefilm is een remake van de gelijknamige Japanse animefilm over een groep mensen met superkrachten. De 21-jarige Stewart heeft de rol van het jonge medium Kei aangeboden gekregen, schrijft de Canadese filmsite Twitchfilm.

Stewart is vooral bekend van haar rol als Bella Swan in de Twilight-filmreeks. Daarnaast was ze dit jaar te zien in het drama Welcome to the Rileys. Momenteel is ze druk met de opnamen van Snow White, waarin ze de titelrol speelt.

Het futuristische Akira is gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangastrip uit de jaren tachtig. De Japanse regering heeft besloten dat mensen met superkrachten al op jonge leeftijd het leger in moeten. Daar zwaait de megalomane kolonel Shikishima de scepter. Motorbendeleider Keneda heeft ook bovennatuurlijke gaven, maar wil niet bij het leger.

Gary Oldman en Helena Bonham Carter zijn al in onderhandeling voor de rol van respectievelijk kolonel Shikishima en Lady Miyako, die mensen met superkrachten beschermt voor het leger. Tron-acteur Garrett Hadlund speelt de hoofdrol van bendeleider Keneda met wie Kei een relatie krijgt.

Geruchten van een Amerikaanse remake van de film gaan al jaren. Filmmaatschappij Warner Bros gaf in oktober groen licht voor de film, waarna de geruchtenmachine op gang kwam. De Spaanse Jaume Collet-Serra, bekend van de horrorfilm Orphan, regisseert de film.

Over het scenario van de Amerikaanse versie van Akira is nog weinig bekend. De film moet in 2013 in de Verenigde Staten in de bioscopen verschijnen.


Kristen Stewart krijgt rol in Akira aangeboden (Foto: Novum)

18-jarig meisje geboren

Opmerkelijk babynieuws uit Israël. Daar is onlangs een 41-jarige vrouw bevallen van haar derde kind. Saillant detail: het kind is technisch gezien al 18 jaar.

In 1993 kon de vrouw nog geen kinderen krijgen. Ze besloot uiteindelijk een bevruchte eicel te laten invriezen voor later. Vorig jaar was het dan eindelijk zo ver. Nu haar dochters inmiddels 16 en 14 jaar oud waren geworden, wilde ze nog een derde kind. Hierop besloot ze het eitje te ontdooien en te laten inspuiten.

Vorig jaar ondernam de vrouw een laatste poging om zwanger te raken. "Ik had nog een diepgevroren reageerbuisje liggen en dacht: ik zal eens een laatste poging doen", verklaart ze aan Israëlische media. "En toen, op 40-jarige leeftijd, geschiedde het wonder."

Zaterdag Shirel in Afula ter wereld gekomen. Afgaande op de bevruchtingsdatum is ze technisch gezien ouder dan haar twee zussen.

'Fransen verzwegen Arabische verzetshelden WO2'

De Frans-Marokkaanse regisseur Ismaël Ferroukhi denkt dat Fransen de verzetsdaden van Arabieren tijdens de Tweede Wereldoorlog expres hebben verzwegen. "De Fransen wilden de overwinning blank maken", zegt de 49-jarige regisseur van het oorlogsdrama Les Hommes Libres tegen Novum Nieuws.

"De Fransen wilden geen bevrijding tonen met mensen die overal vandaan kwamen. Daarom kun je ook geen foto's vinden van het Algerijnse verzet of het verzet van Afrikanen." Zijn laatste film, Les Hommes Libres, is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en gaat over een moskeedirecteur in Parijs die tijdens de oorlog Arabische joden aan een islamitische identiteit hielp.

De regisseur wil met zijn film duidelijk maken dat joden en moslims met elkaar kunnen samenwerken en dat ook succesvol hebben gedaan. "Het is een film over solidariteit", legt Ferroukhi uit. "Iedereen ziet de hele dag door alleen dat er oorlog is tussen Arabieren en joden, maar ruim zestig jaar geleden was er deze prachtige samenwerking."

De Franse acteur Michael Londsale, bekend van des Hommes et des Dieux, is in Les Hommes Libres te zien als de moskeedirecteur en verzetsheld Si Kaddour ben Ghabrit. "Hij wilde de rol in eerste instantie niet spelen, omdat hij geen moslim is", vertelt Ferroukhi. "Later kwam hij erachter dat Ben Ghabrit een vriend was van zijn tante en dat hij hem had ontmoet toen hij klein was."

Les Hommes Libres is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.


'Fransen verzwegen Arabische verzetshelden WO2' (Foto: Novum)

Pattinson noemt seksscène Twilight gekkenwerk

Twilight-acteur Robert Pattinson vond het opnemen van de liefdesscène met Kristen Stewart maar lastig. "Zeker twintig geldschieters raden je aan wat wel en niet te doen, het is gekkenwerk", vertelt de 25-jarige acteur aan Novum Nieuws.

Volgens de Britse acteur hebben veel fans van de fantasyfilmreeks hoge verwachtingen van de vrijscène. "Daar word je wel nerveus van, normaal is het niet zo gênant." De talloze aanwezigen op de set stelden Pattinson niet op zijn gemak. "Je laat ze je vrijtechnieken bekritiseren." 

De acteur neemt het opnemen van een liefdesscène het liefst met een korreltje zout. "Als je acteert, wil je eigenlijk alles serieus nemen, maar in zo?n seksscène doe je dat juist niet.

In The Twilight Saga: Breaking Dawn - part 1 trouwen de hoofdpersonen Edward Cullen, een rol van Pattinson, en Bella Swan, gespeeld door Stewart. In de film raakt Bella zwanger en dat was bijzonder voor Pattinson, die verkering heeft met Stewart. "Spelen een vader te zijn was geweldig, dat was een van de leukste scènes om te doen", zegt Pattinson over zijn filmvaderschap.

De vaderrol heeft de jonge acteur bewust gemaakt van de natuurlijke manier waarop vrouwen met baby?s omgaan. "Elke vrouw met een baby ziet eruit alsof ze heel haar leven moeder is", zei hij eerder tegen Novum. "Mannen niet, die zijn doodsbang dat ze de baby gaan breken."

De opnamen van de twee laatste Twilight-films zijn al achter de rug. Het eerste deel komt woensdag in de bioscopen. Breaking Dawn - Part 2 is in eind volgend jaar in de bioscopen te zien.


Pattinson noemt seksscène Twilight gekkenwerk (Foto: Novum)

Urk houdt vast aan weigerambtenaren

Ambtenaren die weigeren homohuwelijken te sluiten blijven welkom op Urk, ook al wil de Tweede Kamer van deze weigerambtenaren af. Dat zei een woordvoerster van de gemeente Urk woensdag.

Urk heeft momenteel zeven trouwambtenaren in dienst. Vier van hen weigeren homo's en lesbiennes te trouwen. Zelfs als het Rijk besluit dat weigerambtenaren niet aan mogen blijven, weigert Urk de vier te ontslaan. Volgens de zegsvrouw kunnen homo's altijd nog terecht bij een van de andere drie trouwambtenaren.

Biografische film over Michael Jackson in de maak

De nabestaanden van Michael Jackson willen het leven van de King of Pop laten verfilmen. Producenten Ivan Reitman en Tom Pollock onderhandelen over de filmrechten met John Branca, beheerder van de erfenis van de overleden King of Pop. Dat bevestigt Pollock tegenover het Amerikaanse filmblad Variety.

Branca is momenteel nog druk met de show van Cirque du Soleil waarin de popster centraal staat, getiteld Michael Jackson: The Immortal World Tour. De biografische film zal daarop moeten wachten. De nabestaanden zijn enthousiast over een verfilming van het leven van de zanger die al op jonge leeftijd een popster werd.

De film zal niet over het hele leven van de poplegende gaan, maar enkele periodes belichten. Jackson overleed in 2009. Zijn lijfarts Conrad Murray is deze maand schuldig bevonden aan zijn dood. Hij zou de popartiest een overdosis narcosemiddelen hebben toegediend.

Reitman en Pollock hebben samen de productiemaatschappij Montecito en willen het project graag financieren. De twee produceerden films als I Love You, Man en Up in the Air. Reitman regisseert ook. Zo was hij dit jaar verantwoordelijk voor de komedie No Strings Attached. Of hij de biopic over Jackson ook wil regisseren is nog onbekend.

Journalisten opgepakt bij ontruiming Occupy-kamp

Journalisten die aanwezig waren bij de ontruiming door de politie van het Zuccotti-park in New York, de plek waar het kampement van Occupy Wall Street was opgeslagen, zijn tegengewerkt in hun verslaggeving. Ook zijn sommige verslaggevers gearresteerd, geboeid en afgevoerd met politiebusjes.

Zeker vijf journalisten zijn gearresteerd in en rondom het park. Burgemeester Michael Bloomberg verdedigde het beleid van de politie om de media op afstand te houden. "De politie houdt persmensen normaal gesproken weg van politieacties. Dat is bedoeld om erger te voorkomen en leden van de pers te beschermen", zei Bloomberg.

Verslaggevers zeggen echter dat de vele arrestaties ongebruikelijk zijn en mediaorganisaties en lokale politici noemen het gedrag van de politie zorgwekkend. Het stadsbestuur gaat berichten over buitensporig geweld door de politie en over schending van de rechten van de pers onderzoeken, zei Christine Quinn, voorzitter van het stadsbestuur.


Journalisten opgepakt bij ontruiming Occupy-kamp (Foto: Novum)

Links krijgen The Legend of Zelda: Skyward Sword gratis

Iedere Link die vrijdag bij de eerste honderd wachtenden hoort, krijgt The Legend of Zelda: Skyward Sword gratis. Deze verkleedactie geldt bij de Game-winkel op Oxford Street in Londen.

De actie gaat 18 november in om negen uur 's ochtends. Dus wil je een gratis exemplaar van de game, trek dan je mooiste Link-kostuum uit de kast en zorg dat je bij de eerste honderd wachtenden hoort aankomende vrijdag. 

Game heeft speciaal voor de release van Skyward Sword middeleeuwse valleien gebouwd waar fans de game kunnen spelen in de winkel aan Oxford Street en de Gamestation-winkels in Glasgow.

Linkcosplay

 Klik hier voor een tutorial

Dieven betrapt met zevenhonderd liter diesel

De politie heeft dinsdagnacht in Putten twee mannen aangehouden voor diefstal van diesel. Dat meldt de politie woensdag. Een 24-jarige man uit Amersfoort en een 40-jarige man uit Breda werden op heterdaad betrapt bij een pompstation. Het tweetal bleek in totaal zevenhonderd liter diesel te hebben gestolen.

Bij het pompstation aan de Oude Rijksweg in de Gelderse plaats zagen agenten rond 01.25 uur een busje met aanhanger staan. In de aanhanger stond een vloeistofcontainer gevuld met diesel.

De politie vond de situatie verdacht en gaf de bestuurder een stopteken toen hij wegreed. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Witte Huis getroffen door kogel

De Amerikaanse geheime dienst heeft dinsdag een kogel gevonden die was afgevuurd op een van de ramen van het Witte Huis. Dat maakte de dienst woensdag bekend. De kogel werd tegenhouden door speciaal kogelwerend glas. Elders op het terrein werd een tweede kogel gevonden.

De ontdekking van de kogels volgde op meldingen van schoten bij het Witte Huis die vrijdag binnenkwamen bij de politie. Getuigen zeiden schoten te hebben gehoord en zagen twee voertuigen met hoge snelheid in de omgeving van het Witte Huis rijden. Later werd een AK-47 gevonden.

Volgens de Secret Service is niet onomstotelijk bewezen dat het incident van vrijdag te maken heeft met de kogels die dinsdag werden aangetroffen.


Witte Huis getroffen door kogel (Foto: Novum)

Waterstand in Rijn nadert laagterecord

Het waterpeil in de Rijn staat uitzonderlijk laag voor de tijd van het jaar. Door de langdurige droogte geven de peilstokken bij het Gelderse Lobith woensdag een stand van 7,13 meter boven NAP aan. Dat is nog slechts twintig centimeter boven het laagterecord uit 2003.

Lage Rijnafvoeren komen normaal gesproken vooral voor tegen het einde van de zomer wanneer het lang warm en droog is geweest, meldt Meteo Consult woensdag. Een enkele keer gebeurt dat in de winter als de rivierafvoer bevriest, met een lage waterstand tot gevolg. De zomer was nu juist nat, terwijl de herfst grossiert in zonnige dagen zonder storm of regen.

Het laagterecord van het water in de rivier bij Lobith staat sinds september 2003 op 6,91 meter boven NAP. Dat record komt wellicht in gevaar, verwachten meteorologen. Deze maand verandert het weerbeeld namelijk nauwelijks.

In januari hadden de gebieden rond de grote rivieren juist te maken met een hoge waterstand. Het waterpeil in de Rijn steeg toen naar een hoogte van ruim zestien meter boven NAP, een halve meter onder de hoogste stand van 1995. Verschillende kades en weilanden liepen onder.

Wildbreien mooiste nieuwe woord van het jaar

Het woord wildbreien is verkozen tot mooiste nieuwe woord van het jaar. Dat is de uitkomst van de verkiezing voor het mooiste neologisme van 2011 op de site van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie.

Wildbreien, ook wel bekend als straatbreien, won het van infobesitas, dat op de tweede plaats eindigde. Bij wildbreien worden zelfgemaakte lappen bij wijze van straatkunst om bomen en andere objecten gebonden.

Op de derde plek na infobesitas, waarmee wordt verwezen naar de overvloed aan informatie die mensen tegenwoordig krijgen toegediend, staat boemerangkind. Dat neologisme verwijst naar kinderen die, na het ouderlijk huis te hebben verlaten, tijdelijk terugkeren naar huis.

Lichaamsdelen vermiste militair gevonden

De politie heeft woensdag waarschijnlijk de menselijke resten van de vermiste militair Laurens Fritz gevonden. De vondst werd gedaan vlak bij de woning van een 47-jarige man uit Herkenbosch die begin deze maand werd aangehouden. De 30-jarige Fritz werd sinds september vermist. De familie van de militair is op de hoogte gesteld van de vondst.

In de woning van de verdachte werden eerder bloedsporen van de militair aangetroffen. Laurens Fritz uit het Duitse Elmpt was niet meer gezien sinds hij het bungalowpark op 9 september in militaire kledij met zijn auto verliet. Zijn voertuig werd later aangetroffen op een parkeerplaats bij nationaal park De Meinweg bij Herkenbosch.

Farfán loopt knieblessure op

Jefferson Farfán kan vermoedelijke lange tijd niet in actie komen voor Schalke 04. Dat laat de club woensdag weten. De Peruviaan raakte in het WK-kwalificatieduel tussen Ecuador en Peru (2-0) geblesseerd aan zijn knie. De oud-aanvaller van PSV werd halverwege de tweede helft vervangen.

Hoe ernstig de blessure is, kon Schalke niet zeggen. De 27-jarige spits ondergaat woensdag een MRI-scan en dan kan er een diagnose worden gesteld. Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar en Huub Stevens onder contract staan, staat dit seizoen vijfde in de Bundesliga met een achterstand van zes punten op koploper Bayern München.

Zelda director niet tevreden met Ocarina of Time

Het blijkt dat de director van The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time, één van de meest legendarische games voor de Nintendo64 en in het algemeen, niet tevreden is met het spel. En waarom, vragen jullie je af?

Naoki Mori is nooit tevreden geweest met Ocarina of Time. Hij vindt namelijk dat vanwege de beperkingen van de N64, zijn visie van Zelda niet juist is weergegeven. Met The Legend of Zelda: Spirit Tracks is dit schijnbaar wel gelukt. Mori zocht naar een meer levendige uitdrukking op Zelda's gezicht, maar de hardware van de N64 was hier volgens hem te oud voor.

ocarina of time

Pinstoring treft winkeliers

Winkeliers in het hele land hebben woensdag te maken gehad met een pinstoring. Dat meldt Currence, de organisatie achter het pinverkeer.

De fout trad in de ochtend op bij onderhoudswerkzaamheden. Daarna is het probleem met een update hersteld, zegt een woordvoerder. Even na 12.45 uur was de storing volgens hem overal verholpen. "We onderzoeken uiteraard hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Hij wilde niet zeggen hoeveel winkels door de storing zijn getroffen. Volgens de NOS begon de storing bij vijfhonderd winkeliers en waren rond het middaguur vijftienduizend apparaten buiten werking.


Pinstoring treft winkeliers (Foto: Novum)

nVWA verder als NVWA

De drie inspectiediensten die de afgelopen twee jaar samenwerkten onder de naam nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), gaan vanaf 1 januari verder onder de naam Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker (CDA) woensdag bekendgemaakt tijdens een debat over de inspectiedienst.

De fusie tussen de drie instanties, de Algemene Inspectiedienst, de Plantenziektenkundige Dienst en de Voedsel en Waren Autoriteit, is op 1 januari afgerond. De naamswijziging wordt gefaseerd ingevoerd. Eerst worden naamsuitingen op briefpapier en logo's vervangen.

Druk eraf voor station Vijzelgracht Noord/Zuidlijn

Het casco van station Vijzelgracht, een van de haltes van de nieuwe metrolijn die in Amsterdam wordt aangelegd, is woensdag voltooid. Het laatste beton is gestort en de verhoogde luchtdruk in de ondergrondse ruimte waarin de bouwvakkers maandenlang de vloer van het station stortten werd deze week afgesloten. De bouw van station Vijzelgracht werd in 2008 gestaakt doordat verzakkingen optraden.

Die overdruk was nodig omdat de ongeveer tweeënhalf meter dikke bodem van het station dertig meter onder de grond is aangelegd. Op dat niveau drukt het grondwater naar boven, met het risico dat de bodem openbarst. Voor de ruim honderd medewerkers was het werken onder de grond vanaf juli dit jaar vergelijkbaar met de druk die duikers ervaren onder water.

Met het afronden van de bouw van de casco is ook figuurlijk de druk eraf voor de bouwers van halte Vijzelgracht. Volgens de projectleider zijn de risico's rondom het bouwen van het ondergrondse station nu vrijwel volledig weg. Ook de Amsterdamse wethouder van verkeer Eric Wiebes (VVD) liet woensdag zijn opluchting blijken. "Vanaf nu gaat het wat betreft dit station eindelijk over iets anders dan verzakkingen."

De aanleg van het station aan de Noord/Zuidlijn werd stilgelegd toen in september 2008 diverse panden bij station Vijzelgracht verzakten. Een speciale commissie moest vervolgens advies uitbrengen over de voortzetting van de bouw. Het duurde ruim anderhalf jaar voordat de bouw onder de Vijzelgracht voortgezet kon worden.

Ook werd woensdag gemeld dat de kosten van het gebruik van overdruk op dit station binnen de begroting van zestig miljoen euro zijn gebleven. Daarnaast is dit deel van het project voorspoedig verlopen: de werkzaamheden zijn vijf weken eerder klaar dan verwacht. Boor Molly staat nu onder het Weteringecircuit te wachten om haar weg vanaf de Ceintuurbaan voort te zetten door station Vijzelgracht.

De bouw van de Noord/Zuidlijn begon in 2003. Naar verwachting rijdt in 2017 de eerste metro van station Amsterdam Zuid naar het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.


Druk eraf voor station Vijzelgracht Noord/Zuidlijn (Foto: Novum)

Misdaden helpen oplossen met officiële politie-app

De politie heeft dinsdag de eerste Nederlandse opsporingsapplicatie voor smartphones officieel gelanceerd. Gebruikers kunnen onopgeloste zaken bekijken, op de hoogte blijven van ontwikkelingen en contact opnemen met de politie als ze verdachten herkennen.

Mensen die de applicatie De Politie Zoekt installeren op hun telefoon, krijgen een bericht als de politie bij een nieuwe zaak de hulp van burgers inroept. Bij de zaken worden foto's en video's getoond waarop verdachten van een overval, straatroof of mishandeling te zien zijn.

Burgers kunnen in de software hun eigen regio selecteren. Daardoor zijn ze op hoogte van wat er in hun buurt gebeurt en wie er wordt gezocht. De politie verwacht dat door de applicatie meer mensen de zaken zien en de kans op herkenning wordt vergroot.

De app, die na zijn release voor de iPhone in een ochtend tijd al zo'n vijfduizend keer werd gedownload, is gratis te installeren. Android-gebruikers konden de applicatie al twee weken gebruiken.

Lensky kan verlengen bij FC Utrecht

Jacob Lensky gaat in de winterstop onderhandelen met FC Utrecht over een nieuw contract. De huidige verbintenis van de Canadees loopt in 2012 af. "In januari gaan we praten", is het enige wat algemeen directeur Wilco van Schaik kan zeggen over de aanbieding van de club. De 22-jarige Lensky kan zijn verbintenis openbreken en verlengen tot 2014, meldt Voetbal International.

Lensky kwam dit seizoen nog niet veel in actie. De verdediger maakte in september bekend met een drankverslaving te tobben. Inmiddels is Lensky in een kliniek behandeld en op de goede weg om hier vanaf te komen.

Hoewel hij nog niet helemaal is verlost van zijn problemen, maakte hij afgelopen vrijdag al zijn rentree in oefenduel met Fortuna Düsseldorf. De verdediger speelde de tweede helft en kan aankomend weekend tegen ADO Den Haag zijn officiële rentree maken bij de club uit de Domstad.

Siemerink: "Djokovic man van het jaar"

Volgens Jan Siemerink is Novak Djokovic met uitstek dé man van het afgelopen seizoen. De captain van het Nederlandse Davis Cup-team liet dit weten in een interview met persbureau ANP.

Djokovic wist dit jaar drie van de vier Grand Slams op zijn naam te schrijven en zal tevens het jaar als nummer één afsluiten. "Hij is natuurlijk de man van het jaar", liet Siemerink weten. "Het is onvoorstelbaar wat hij heeft laten zien. Aan het begin van het jaar had niemand dit eigenlijk verwacht, dus dat maakt het extra bijzonder."

"Hij kon altijd wel goed mee met de jongens in de top, maar hij kwam vaak net iets te kort. Hij had een moment van zwakte en mankeerde altijd wel wat. Die tijd is nu duidelijk voorbij", aldus Siemerink. "Hij heeft er keihard voor gewerkt en heeft ook de juiste mensen in de arm genomen. Zijn betere tweede service is ook een belangrijke sleutel voor zijn succes geweest. Dat maakt hem minder kwetsbaar."

Volgens Siemerink komen de successen van Djokovic ook door zijn aanpassingen buiten het veld: "Hij voelt zich goed bij zijn glutenvrije dieet. Hij heeft het fysiek opvallend goed kunnen volhouden. Al die wedstrijden en toernooien, het is een enorme slijtageslag. Hij heeft lichamelijk en geestelijk alles uit zijn lichaam gehaald. Dat is heel knap."

Turkse bond bedankt Hiddink

De Turkse voetbalbond heeft vandaag officieel naar buiten gebracht dat Guus Hiddink vertrekt als bondscoach van het land. Op de website meldde de organisatie onder de kop "Hiddink bedankt" het afscheid van de 65-jarige trainer.

"Het contract is met wederzijds begrip verbroken. We willen Hiddink bedanken voor zijn bijdrage en veel succes wensen voor de toekomst", liet de voetbalbond weten op de website. Verder hoopt de Turkse bond in de komende dagen de opvolger van Hiddink bekend te maken. De Duitser Berti Vogts geldt als belangrijkste kandidaat voor de vacature. Hij is op dit moment nog bondscoach van Azerbeidzjan.

Meer opvang slachtoffers mensenhandel

Het kabinet komt voor 1 februari met een oplossing voor het tekort aan opvangplaatsen voor slachtoffers van mensenhandel. Dat heeft minister voor Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) woensdag gezegd tijdens een debat met de Tweede Kamer.

"Hier moeten wij echt een voorziening voor treffen. Dat zal en moet gebeuren", zei Opstelten. Verschillende fracties hadden bij hem aangekaart dat slachtoffers op straat worden gezet omdat er geen opvang voor hen is. Het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) trok hierover bij de Kamer aan de bel.

Opstelten belooft uitbreiding van de opvangvoorzieningen voor zowel Nederlandse vrouwen, veelal slachtoffers van loverboys, als buitenlandse vrouwen die onder dwang in de prostitutie werken. Daarnaast komt er opvang voor slachtoffers van uitbuiting buiten de prostitutie, bijvoorbeeld in de landbouw of de horeca.

Het aantal slachtoffers van mensenhandel dat moet worden opgevangen, zal de komende tijd toenemen, voorspelde Opstelten. Dat komt doordat politie en justitie er meer aandacht aan geven. "Dit is het topje van de ijsberg", zei Opstelten.

ChristenUnie wil hoerenlopers strafbaar stellen

Klanten van prostituees moeten strafbaar worden. De ChristenUnie werkt aan een wetsvoorstel dat dit moet regelen. Dat heeft ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten woensdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Schouten zal haar voorstel indienen als over twee jaar blijkt dat de nieuwe prostitutiewet niet leidt tot minder vrouwenhandel. De wet, waarmee de Eerste Kamer nog moet instemmen, regelt onder meer dat de minimumleeftijd voor prostituees van 18 naar 21 gaat. "Als de misstanden over twee jaar niet zijn afgenomen, ligt er een voorstel dat we meteen kunnen behandelen", zei Schouten.

Vooralsnog krijgt de ChristenUnie weinig steun van andere partijen. Het zal niet helpen om prostitutie weer strafbaar te maken, zei onder anderen VVD-Kamerlid Ard van der Steur. "Iedereen weet dat de misstanden in de prostitutie niet anders waren toen het bordeelverbod nog van kracht was."

VVD en CDA hebben eerder gevraagd om hogere straffen voor mensenhandel. Ze willen dat minister voor Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) meer haast maakt met een wetsvoorstel dat dit moet regelen.

PVV hekelt EU-verbod op documentaire

De Europese Unie moet een documentaire over verkrachte vrouwen in Afghanistan alsnog vrijgeven. Dat eist de PVV in het Europees Parlement, laat fractievoorzitter Laurence Stassen weten.

Onlangs bleek dat de EU-missie in Afghanistan geen toestemming geeft voor de vertoning van een met Europees geld gefilmde documentaire over het lot van verkrachte vrouwen. Die komen in Afghanistan in de gevangenis terecht wegens buitenechtelijke seks, terwijl de daders vrijuit gaan.

Volgens de EU kan de film niet worden vrijgegeven, omdat slachtoffers herkenbaar in beeld komen. Dat zou hen in gevaar brengen.

De PVV denkt dat de EU wil voorkomen dat 'de ware aard van de islam' wordt getoond. "De Europese Commissie is blijkbaar bereid geld te spenderen aan het maken van documentaires, maar probeert de conclusies nu onder het tapijt te vegen. Dit is censuur", zegt Stassen.

Ook mensenrechtenorganisaties willen dat de EU vertoning van de film alsnog toestaat. Amnesty International bijvoorbeeld noemt het belangrijk dat 'een van de meest schandelijke justitiële praktijken in Afghanistan' aan de kaak wordt gesteld.

Roma-speler Burdisso mist mogelijk rest seizoen

Nicolas Burdisso moet waarschijnlijk de rest van het seizoen missen. De Argentijn raakte in het WK-kwalificatieduel tussen Argentinië en Colombia (2-1) bij een botsing met een tegenstander geblesseerd aan zijn linkerknie. Hij moest na ruim een halfuur het veld per brancard verlaten. De speler van AS Roma staat mogelijk zes á zeven maanden aan de kant.

De Italiaanse club, waar Maarten Stekelenburg onder contract staat, wil nog geen commentaar geven totdat de eigen doktoren de speler hebben onderzocht. De 30-jarige Burdisso is sinds zijn komst in 2009 een vaste waarde in het team van de Romeinen. Hij kwam eerder uit voor Internazionale en in zijn thuisland speelde hij voor Boca Juniors.

Ten Have wil Cruijff buitenspel zetten

Steven ten Have wil snel stabiliteit in de clubleiding bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen bij de Amsterdammers wil bij de vergadering van de ledenraad een pleidooi houden om te zorgen dat de bestuurlijke chaos ten einde komt, zelfs als Johan Cruijff het niet met hem eens is.

In een vraaggesprek van Henk Spaan doen Ten Have en clubicoon Piet Keizer in Het Parool een boekje open over de bestuurlijke chaos die binnen Ajax gaande is. Ten Have vindt dat de machtsstrijd tussen Cruijff en de andere commissarissen de club ernstige schade toebrengt.

"Ajax kan zich het niet langer permitteren om zo te functioneren," zei Ten Have die vindt dat Cruijff niet het alleenrecht heeft op het benoemen van de directeur. "Er is door de commissie die ons heeft voorgedragen, nooit een aparte status voor Cruijff geformuleerd. Hij is een bijzondere man, maar ook gewoon lid van de RvC."

Van der Wiel: "Dit zijn grote cijfers"

Gregory van der Wiel was onder de indruk van het Duitse team. De 3-0 nederlaag tegen Duitsland in Hamburg kwam hard aan bij de Oranje-spelers.

Na afloop zegt de Ajax-verdediger tegen Goal.com dat het woord 'afstraffing' wel past bij de avond. "Ja dit zijn wel grote cijfers", aldus Van der Wiel. "Dit was eigenlijk meer dan een oefenwedstrijd, vandaar dat deze uitslag hard aan komt."

De rechtsback bekende dat de sfeer in de kleedkamer na afloop niet best was bij Oranje. "Er is niet veel gezegd, je zag veel teleurgestelde gezichten." Toch zag Van der Wiel ook nog een positief punt aan de nederlaag. "Het is goed dat dit nu gebeurt en niet volgend jaar op het EK."

Of Oranje dinsdag in Hamburg de Europees kampioen van 2012 aan het werk heeft gezien wilde Van der Wiel niet zeggen. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij het EK kunnen winnen. Deze uitslag staat, maar het blijft wel een oefenwedstrijd", besluit de Ajacied.

Gregory van der Wiel en Dirk Kuijt tegen Duitsland
Van der Wiel onder de indruk van het Duitse team (Foto: Pro Shots)

'Digitale boete' voor pornosurfende Arnhemmers

Wie in Arnhem woont en geregeld pornosites bezoekt, moet oppassen. De politie heeft het namelijk op je voorzien, zo lijkt het. Al twee inwoners van de Gelderse hoofdstad hebben deze week een pop-upscherm gekregen van de politie. Zij moesten eerst hun pincode invoeren alvorens verder te surfen.

Een 19-jarige vrouw uit Arnhem heeft maandagavond de politie ingeschakeld. Zij kreeg tijdens het surfen een melding op haar scherm dat haar computer was vergrendeld. De politie had namelijk 'onwettige activiteiten' geconstateerd op haar pc. Om de computer weer te gebruiken moest ze online een boete betalen. En dat kon heel simpel door haar pincode in te voeren.

Een 36-jarige Arnhemmer kreeg gisteren tijdens het pornosurfen dezelfde melding. Het scherm lijkt namelijk van de politie te komen. Naast het logo van de Heilige Hermandad wordt ook een e-mailadres met het woord 'politie' gebruikt.

De politie wil echter benadrukken dat zij niets van de actie afweten. Het betreft hier namelijk een phishing-actie, bedacht door criminelen die zo op een handige manier je pincode willen ontfutselen. Tot nu toe zijn er alleen nog maar meldingen binnengekomen uit Arnhem. Mogelijk hebben meer mensen last van deze actie, maar durven zij wellicht geen aangifte te doen uit schaamte. Er rust namelijk nog immer een taboe op het bekijken van pornosites. De politie neemt de zaak hoog op en zal dit tot op de bodem uitzoeken.

Messi: "Nu moeten we doorzetten"

Argentinië wist gisteren eindelijk weer eens een WK-kwalificatiezege te boeken. In en tegen Colombia werd moeizaam met 1-2 gewonnen. Lionel Messi, één van de doelpuntenmakers, liet na afloop weten de overwinning te koesteren.

"Het was ontzettend belangrijk om deze wedstrijd te winnen", aldus Messi tegenover Ole. "Zeker na de wedstrijd tegen Bolivia, waarin we een slechte indruk hebben achter gelaten. We wisten hoe we Colombia moesten bevechten op een slecht en hard veld. We hadden meer balbezit en wilden zorgen dat ze geen kansen kregen op de counter."

In de laatste twee duels wisten de Argentijnen slechts één puntje te pakken. Van Venezuela werd verloren, terwijl tegen Bolivia werd gelijkgespeeld. Nu de ploeg van Colombia heeft gewonnen hoopt Messi dat de Argentijnse ploeg nu op het goede spoor zit: "We moeten nu doorzetten. Deze overwinning moet kracht geven, we moeten zo doorgaan in de kwalificaties, die niet zwaar zijn. Onze taak is simpel: blijven winnen."

Door de overwinning staat Argentinië in de groep op gelijke hoogte met koploper Uruguay. De ploeg van onder meer Luis Suárez heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Gisteren won Uruguay overigens knap het oefenduel tegen Italië

Wekelijkse Nintendo-downloads

Nintendo heeft elke week een aantal nieuwe titels die je kunt downloaden voor jouw DSi of 3DS in de vorm van DSiWare. 3DS heeft daarnaast ook oude klassiekers die je kunt downloaden via de Virtual Console. Dit is de lijst met titels die vanaf donderdag in de eShop staan.

Nintendo 3DS (3D Classics)
Kirby's Adventure

WiiWare
Jam City Rollergirls

Nintendo DSiWare
Bugs'N'Balls

Als extraatje komen er nog twee Zelda-video's beschikbaar: The Legend of Zelda Main Theme Medley, (maakt deel uit van The Legend of Zelda 25th Anniversary Symphony CD-opname) en Ballad of the Goddess uit The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Voetbalclubs willen uitbreiding Champions League

De European Club Association, een vereniging van tientallen Europese voetbalclubs, heeft een voorstel gedaan om de Champions League uit te breiden. Namens Nederland maken Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en sc Heerenveen deel uit van de ECA.

Sandro Rosel, vice-president van de ECA en tevens voorzitter van FC Barcelona, heeft de plannen bekendgemaakt. Zo zouden de Champions League-duels in de weekenden afgewerkt moeten worden en zouden de competities van onder meer Spanje en Engeland teruggebracht worden van twintig naar zestien clubs.

"We willen een grotere Champions League. Daar gaan we voor, niet noodzakelijk onder de vlag van de UEFA"
, liet Rosell weten. "We moeten het eerst met alle clubs eens worden."

Klotedromen - ADD Deel 4

Het is tamelijk ambitieus om na enkele maanden van vermoedens van ADD, enkele weken van zekerheid over ADD en vier weken medicatie voor ADD, een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over ADD te schrijven. Zo ambitieus ben ik niet, dus dat pretendeer ik dan ook maar niet. Ik schrijf gewoon mijn eigen verhaal en dan ook alleen maar mijn zeer persoonlijke ervaringen. Over een jaar kan ik er goed een compleet andere kijk op hebben.

Oorzaak lekke band Vettel niet achterhaald

Bandenfabrikant Pirelli heeft bekendgemaakt dat de oorzaak van de lekke band die Sebastian Vettel in de eerste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi had niet door een materiaalfout komt. Hierdoor blijft onduidelijk wat de uitvalbeurt van de regerend wereldkampioen precies veroorzaakt heeft.

Vettel kende vanaf poleposition een goede start in de race in Abu Dhabi en lag meteen los van het veld. Bij het insturen van bocht twee brak de auto weg door de lekke band, waarna er voor de Duitser een lange weg naar de pits restte. Daar bleek dat de auto te beschadigd was om door te rijden. Van de band was niets over, maar uit de restanten heeft Pirelli kunnen concluderen dat de fout niet veroorzaakt werd door een fout aan het materiaal.

"We kunnen bevestigen dat er geen structureel probleem was met de band. Tot die conclusie zijn we gekomen na een uitgebreide evaluatie in samenwerking met Red Bull Racing. We kunnen niet uitsluiten dat brokstukken op de baan tot de lekke band hebben geleid. Al hebben we op het circuit daar geen bewijs voor aangetroffen," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery. Hierdoor blijft de oorzaak onduidelijk.

UB40 geeft extra concert in Tilburg

UB40 geeft in februari een extra concert in Tilburg. De band treedt ook 7 februari op in 013, maakt het Brabantse poppodium woensdag bekend. Het concert dat de Engelse band 26 januari in Tilburg geeft, is bijna uitverkocht.

UB40 is volgend jaar niet alleen in Tilburg te vinden. De band, die met financiële problemen kampt, treedt eind januari ook op in Goes, Enschede en Amsterdam. Meerdere leden van de reggaeband zijn vorige maand failliet verklaard.

De leden van UB40 raakten in de problemen toen hun platenlabel DEP International vier jaar geleden werd opgeheven. Vervolgens stapte oprichter en zanger Ali Campbell op en verliet ook Michael Virtue de band. UB40 gaat nu op pad met Campbells broer Duncan.

UB40 werd in 1978 opgericht in Birmingham. De reggaeband scoorde hits als Red Red Wine, I Got You Babe en Can't Help Falling in Love. In totaal verkocht UB40 meer dan zeventig miljoen albums.

F1 2011 beschikbaar bij launch PlayStation Vita

Codemasters heeft aangekondigd dat F1 2011 een launch-game voor de PlayStation Vita zal zijn. Het spel zal net als Sony's nieuwe handheld uitkomen op 22 februari 2012.

De Vita-versie van het spel bevat alle officiële teams, bestuurders en circuits die ook in de console- en pc-versie zitten. Je kunt een heel seizoen spelen, inclusief training en kwalifictatierondes, meedoen aan een Grand Prix of een snelle tijd neerzetten in een time trial.

F1 2011 zal tevens een multiplayer bevatten. Grand Prix-races zullen tot 4 spelers kunnen bevatten. Verder kan je samen met een vriend(in) strijden om de snelste tijd in een time trial of met vier spelers als duo's co-op de Career mode doorlopen.

Respijt voor coffeeshops bij Amsterdamse scholen

De 44 coffeeshops in de buurt van scholen in Amsterdam mogen zeker nog tot 2013 openblijven. Dat schrijft burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan (PvdA) in een raadsbrief. Van het kabinet moeten gemeenten volgend jaar beginnen met het sluiten van coffeeshops. Amsterdam is dat het eerste jaar niet van plan.

Het vorige kabinet wilde dat coffeeshops binnen een straal van 250 meter van een school eind dit jaar de deuren zouden sluiten. Het huidige kabinet maakte hier 350 meter van en voerde een overgangsperiode van twee jaar in, te beginnen vanaf 2012. De coffeeshops moeten uiterlijk 2014 dicht zijn.

Amsterdam is het niet met de maatregel eens en overlegt hierover met het kabinet. De gemeente vreest dat het sluiten van de coffeeshops meer drukte en overlast bij andere coffeeshops oplevert. Ook zou door de sluiting de straathandel toenemen.

Amsterdam concludeerde eerder uit eigen onderzoek onder coffeeshophouders en jongeren dat minderjarigen hun drugs niet bij coffeeshops, maar bij oudere vrienden halen of zelf kweken. De gemeente ziet volgens een woordvoerder dan ook meer in een andere aanpak waarbij jongeren 'streng' worden voorgelicht over de risico's van het gebruik van softdrugs. "Het werkt ook goed om hier de ouders bij te betrekken."

Toch wil de gemeente geen 'onbetrouwbare' partner zijn voor het kabinet. Daarom hebben de coffeeshops maar een jaar uitstel gekregen. "In een brief waarschuwen we hen dat ze er rekening mee moeten houden dat ze daarna alsnog moeten verhuizen", zegt de woordvoerder. Zo kan de deadline van 2014 alsnog worden gehaald als de gemeente er niet met het kabinet uitkomt.

Hiddink opgestapt bij Turkije

Guus Hiddink is niet langer de bondscoach van het Turkse nationale elftal. De Nederlandse oefenmeester had een contract tot het Europees kampioenschap van 2012, maar nu Turkije zich niet heeft geplaatst voor het eindtoernooi  hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan.

Hiddink was sinds de zomer van 2010 bondscoach van Turkije en moest het land naar het EK van 2012 loodsen. In de kwalificatiefase werd het team achter Duitsland tweede in Groep A. Hierdoor waren play-offs noodzakelijk. Nadat afgelopen vrijdag in eigen huis met 0-3 verloren werd van Kroatië was het doek voor de Nederlandse oefenmeester al bijna gevallen. Hij ging hierop met de Turkse bond in gesprek over de afwikkeling van zijn contract. De 0-0 van gisteren in Zagreb was zijn laatste wedstrijd op de bank bij de Turken.

"Guus gaat even uitrusten en daarna zien we wel verder," zei zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen vandaag. In ieder geval is duidelijk dat Hiddink niet aan de slag zal gaan bij Ajax. Hiervoor heeft hij recentelijk bedankt.

Guus Hiddink
Guus Hiddink opgestapt bij Turkijke (Foto: Pro Shots)

Justin Bieber verlost van babygeruchten

Justin Bieber wordt niet langer achtervolgd door geruchten dat hij een zoontje van drie maanden heeft. De 20-jarige vrouw die beweerde dat Bieber haar bezwangerde heeft haar rechtszaak tegen het Canadese tieneridool ingetrokken, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Mariah Yeater beweerde dat Bieber haar vorig jaar zwanger zou hebben gemaakt tijdens een vluggertje na een van Biebers concerten. De 17-jarige zanger heeft altijd ontkend dat hij met Yeater naar bed is geweest en wilde met een dna-test bewijzen dat hij niet de vader is.

Biebers advocaten waarschuwden Yeater begin deze maand al dat ze 'alle beschikbare rechtsmiddelen' zouden inzetten om de tienerster te beschermen. Daags nadat Yeater haar beschuldigingen openbaar maakte, kreeg ze ook een waarschuwing van de politie. De 20-jarige Californische zou namelijk vervolgd kunnen worden omdat ze seks had met een minderjarige. Een aanklacht is echter nooit ingediend.

Yeater klaagde Bieber aan omdat ze wilde bewijzen dat de 17-jarige de vader van haar zoontje is. Die zaak heeft ze eind vorige week in alle stilte ingetrokken. Bovendien hebben haar twee advocaten besloten dat ze Yeater niet langer willen verdedigen.

Zeldzame kwabalen gevangen in Noordoostpolder

In de Noordoostpolder zijn twee zeldzame kwabalen gevangen. De vissen werden in september gevangen bij tellingen van de visstand voor Waterschap Zuiderzeeland, zegt een woordvoerder van Adviesbureau Waardenburg woensdag. De vangst is bijzonder, omdat de kwabaal een bedreigde diersoort is in Nederland en nog nooit in het gebied is gezien.

De kwabalen zijn waarschijnlijk in de Noordoostpolder gekomen bij het inlaten van water of bij het schutten van de scheepvaartsluizen. Ze weten in de polder te overleven door het koele water.

Een kwabaal is een koudwatersoort en als een van de weinige vissen actief in de winterperiode. De zoetwatervis kwam tot de jaren vijftig van de vorige eeuw in heel Nederland voor. Ze leefden in ondiep water om daar eieren af te zetten.

Door de verbeterde waterbeheersing sinds de jaren zestig lopen plaatsen in Nederland minder snel onder water en is het leefgebied van de vis verkleind. Verder worden de vissen door de verslechterde waterkwaliteit en de hogere watertemperatuur met uitsterven bedreigd.

De vis leeft alleen in wateren die in open verbinding staan met een rivier of beek. Het is daarom nog de vraag of de gevonden kwabalen zich kunnen voortplanten in de Noordoostpolder.

Kilo's oude kaas reizen astronaut vooruit

Voor astronaut André Kuipers is alvast vijf kilo oude kaas naar het internationale ruimtestation ISS geschoten. Kuipers wordt op 21 december de ruimte in gestuurd en wilde daar oude kaas op het menu hebben, meldt kaasfabriek Westland uit Huizen.

De kaas heeft niet alleen in de ruimte, maar ook op aarde een hele reis afgelegd. De kaas is geproduceerd in Nederland en daarna naar Amerika verstuurd. "De NASA heeft de kaas opgehaald bij een winkel in Houston", zegt een woordvoerder van de fabriek. Daar werd de kaas volgens speciale NASA-regels verpakt.

Daarna moest de kaas nog naar de lanceerbasis van de Russen in Kazachstan. "Daar werd de kaas uiteindelijk de ruimte in geschoten", aldus de zegsman. In totaal zweven nu 32 stukken kaas van drie bij tien centimeter in de ruimte.

Volgens de woordvoerder heeft de kaas na een aantal weken niet meer dezelfde smaak hebben als in het begin. "De kaas is in juli geproduceerd en verpakt. We hebben er een houdbaarheidsdatum opgeplakt tot 16 mei 2012."

In januari wordt de voorraad kaas weer aangevuld. Dan gaat een tweede raket met vijf kilo oude kaas de ruimte in.

Saxo Bank enige hoofdsponsor wielerteam Riis

De beleggingsbank Saxo is volgend seizoen de enige hoofdsponsor van het wielerteam van Bjarne Riis. Het bedrijf deelde afgelopen seizoen het sponsorschap met de Amerikaanse softwaregigant Sungard, maar het Deense bedrijf heeft besloten om het team opnieuw zelf te sponsoren.

Dat gebeurde al eerder in de seizoenen 2009 en 2010. Dit jaar kwam Sungard erbij, omdat Saxo overwoog te stoppen als sponsor bij het team. Dat gebeurde uiteindelijk niet en de beide bedrijven deelden dit seizoen samen het sponsorschap. Nu heeft Saxo de stap genomen om het team van de Deense oud-Tourwinnaar weer volledig zelf te gaan sponsoren.

'COD: Elite toch wel naar pc'

Gisteren werd gemeld dat het nog niet zeker was of COD: Elite ook naar pc komt. Activision reageert hier vandaag op door te zeggen dat ze zich verkeerd uitgedrukt hebben.

De onduidelijkheid ontstond door het volgende Twitterbericht dat op de COD: Elite pagina verscheen: "We are working towards a universal Elite experience but we cannot guarantee if or when a version will be available for the PC."

Vandaag heeft Activision hierop gereageerd met de volgende Tweet: "We misspoke, our goal has always been to provide a free PC offering for Elite."

Elite is voor veel Modern Warfare 3-spelers nog onbereikbaar, maar Activision werkt er hard aan om de problemen te verhelpen.

Volleybalsters Italië geven Oranje hoop

De Italiaanse volleybalsters hebben vandaag ook hun negende duel op het WK in Japan gewonnen. Duitsland werd met 3-2 verslagen: 22-25, 22-25, 25-21, 25-13 en 15-13. Het Zuid-Europese land kan directe plaatsing voor de Olympische Spelen nauwelijks meer ontgaan. Italië moet nog twee duels spelen.

Nederland kan daardoor mogelijk als beste nummer twee van de drie olympische prekwalificatietoernooien alsnog naar het olympisch kwalificatietoernooi. De Europese volleybalbond CEV moet daarover echter nog uitsluitsel geven.

Final Fantasy XV mogelijk action RPG

Square Enix denkt erover om van Final Fantasy XV een action RPG te maken. Normaal gesproken zijn alle delen in de hoofdserie van de franchise op de een of andere manier turnbased. Volgens Square Enix moeten ze met de tijd meegaan.

Kitase: "I think the nature of the franchise is to present something new each time. In the global market we see many players moving away from games that used turn-based systems toward what you might term an action-RPG. That's a trend, and you ignore things like that at your peril."

In februari verschijnt Final Fantasy XIII-2 en deze game zal nog hetzelfde gevechtssysteem gebruiken als Final Fantasy XIII aangezien het een direct vervolg is. Dit systeem is gebaseerd op een turnbased-basis maar kent meer actieve elementen. Deel XII stapte ook wat af van het traditionele turnbased systeem. Wat het in de toekomst gaat worden kan men nu nog niet zeggen: "That's something only time can tell."

Bouw F1-circuit Austin gestaakt

De bouw van het nieuwe Formule 1-circuit in Austin, Texas, is voorlopig gestaakt. De reden hiervoor is dat er nog steeds geen definitief contract ligt met F1-baas Bernie Ecclestone over de race die voor het eerst in november 2012 verreden moet worden.

"We hebben ontzettend veel middelen ingezet om ons voor te bereiden op de Formule 1 en MotoGP-races, maar het feit dat er nog altijd geen contract ligt, baart ons grote zorgen," zei de oprichter van Circuit of the Americas Bobby Epstein. Hij weet dat het project tot nu toe op schema is verlopen en dat door de maatregel om de bouw op te schorten 300 man tijdelijk naar huis gestuurd worden.

"Het is voor alle partijen van belang om tijdig een oplossing te vinden. Lokale bedrijven, fans en de staat Texas rekenen op ons," vulde Red McCombs, bestuursvoorzitter van McCombs Enterprises aan.

Verdachte Ajax-supporter op opsporingslijst

De Amsterdamse politie heeft een Ajax-supporter op de nationale opsporingslijst gezet omdat hij wordt gezocht in een moordzaak. De 28-jarige Rick Halman wordt verdacht van een dodelijke schietpartij eind oktober op de kruising van de Ruysdaelkade en de Albert Cuypstraat. Daarbij kwam een 24-jarige Amsterdammer om het leven.

Het slachtoffer werd rond 04.30 uur geraakt en door drie mannen met een auto naar een ziekenhuis gebracht, waar hij vrijwel direct overleed. De drie mannen werden aangehouden, maar later weer vrijgelaten.

In het onderzoek kwam Halman als verdachte in beeld. Het is nog niet gelukt zijn verblijfplaats te achterhalen. Hij behoort volgens de politie tot de harde kern van Ajax-supporters en zou onberekenbaar kunnen zijn. "Het is ons er alles aan gelegen hem zo snel mogelijk aan te houden", zegt de leider van het politieonderzoek woensdag. "Men moet niet proberen de verdachte zelf aan te houden, maar direct de politie bellen."

De politie geeft alleen in uitzonderlijke gevallen de naam en foto van een verdachte vrij. Daarvoor is toestemming van het college van procureurs-generaal en het Landelijk Platform Opsporingsberichtgeving nodig. Deze methode wordt vooral gebruikt voor verdachten van moord of doodslag. Ook moet de politie eerst op alle mogelijke manieren hebben geprobeerd de verdachte op te sporen.

Nokia druk bezig met Windows-producten

De eerste Nokia-smartphone met Windows Phone is onlangs onthuld. Het blijft echter niet bij de Nokia Lumia 800 volgens Paul Amsellem, baas van Nokia in Frankrijk. In een interview heeft hij gezegd dat er nog veel meer smartphones met Windows Phone gaan komen. 

Hij vergeleek de Lumia een BMW5 en vertelde erbij dat er ook nog toestellen komen die vergeleken kunnen worden met een BMW3- en BMW7-serie. Dit zou betekenen dat er zowel simpelere als luxere smartphones gaan komen. Nokia staat bekend om het maken van veel verschillende modellen om elke doelgroep optimaal te kunnen bedienen.

Ook op het gebied van tablets zou Nokia bezig zijn met een Windows-tablet. Deze tablet zou in juni 2012 uit moeten komen en draaien op een aangepast Windows 8, niet op Windows Phone. Er zijn verder geen specificaties bekendgemaakt en Amsellem wilde er verder niets over kwijt. Voor meer tabletnieuws van Nokia zullen we dus nog even moeten afwachten.

'RTL Nieuws overtreft voor het eerst NOS-journaal'

De avonduitzending van RTL Nieuws werd dinsdag voor het eerst beter bekeken dan die van het NOS Journaal een halfuur later. Dat meldt althans de chef economie bij RTL Nieuws Perry Feenstra. Reden genoeg voor champagne op de redactie, blijkt uit zijn tweet.

Het nieuwsbulletin van 19.30 uur op de commerciële zender werd door ruim 1,4 miljoen mensen bekeken. Ruim 1,3 miljoen mensen stemden af op het achtuurjournaal van de publieke omroep, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

In de top vijf van best bekeken programma's was RTL 4 drie keer vertegenwoordigd. Goede Tijden, Slechte Tijden stond met ruim anderhalf miljoen kijkers op de tweede plaats. RTL Boulevard stond met ruim 1,1 miljoen kijkers op de vijfde plek.

De nederlaag van het Nederlands elftal tegen Duitsland was dinsdag het best bekeken tv-moment. 2,6 miljoen kijkers zagen hoe Oranje kansloos met 3-0 van Duitsland verloor.

Ooijer weken uitgeschakeld met blessure

Gisteren werd duidelijk dat André Ooijer de Ajax-training vroegtijdig moest staken vanwege een hamstringblessure. De verdediger zal nog een scan ondergaan, maar clubarts Edwin Goedhart kon in De Telegraaf al laten weten dat het herstel enkele weken in beslag zal nemen.

"Er wordt een scan gemaakt, maar er is minimaal sprake van een verrekking. Het herstel zal enige weken duren", aldus de clubarts in de ochtendkrant. Verder geeft hij aan tevreden te zijn met het herstel van Theo Janssen en Derk Boerrigter. Voor Boerrigter komt de wedstrijd tegen NAC Breda te vroeg, maar Janssen kan zaterdag waarschijnlijk wel spelen. Goedhart verwacht wel dat Boerrigter er tegen Olympique Lyon wel weer bij is.

Trainer Frank de Boer kan komende zaterdag in ieder geval geen beroep doen op de geblesseerden Siem de Jong, Kolbleinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen.

André Ooijer
André Ooijer geveld door blessure (Foto: Pro Shots)

Vivendi verkoopt aandelen Activision

Mediabedrijf Vivendi heeft 427 miljoen dollar opgehaald met de verkoop van 35 miljoen aandelen in game-uitgever Activision Blizzard. De mediagigant bezit nog zestig procent van de aandelen in de grootste uitgever in de industrie.

Dat heeft persdienst Bloomberg vernomen van anonieme bronnen betrokken bij de verkoop. Activision Blizzard is de uitgever van spellen als het schietspel Call of Duty, de kindergame Skylanders en het online spel World of Warcraft. Het gamebedrijf is qua omzet één van de grootste uitgevers in de game-industrie. Zo kwam er 800 miljoen euro in het laatje in de eerste helft van dit jaar. Met de verkoop van het vorige week verschenen schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3 haalde de game-uitgever in een dag meer dan 400 miljoen dollar binnen.

Vivendi wil het verkregen geld onder meer gebruiken voor de overname van muziekbedrijf EMI. Vorige week werd bekend dat Vivendi-onderdeel Universal Music dat bedrijf EMI overneemt voor 1,9 miljard dollar.

Skyrim save bug op de Playstation 3

Playstation 3 gamers die Skyrim spelen klagen over enorme lag. Niets is vervelender dan lag wanneer je een online game speelt, maar bij Skyrim gebeurt dit ook als je offline speelt.

Wanneer de savegame namelijk groter is dan 6MB begint de game traag te worden en dit zorgt er dan uiteindelijk voor dat het spel niet meer normaal te spelen is. Wanneer je de game opnieuw opstart gaat het weer een stukje beter, maar na verloop van tijd komt de lag weer terug.

Toch is dit niet een geheel onbekend iets, de vorige spellen van Bethesda (o.a Fallout 3 en Fallout: New Vegas) hadden hier ook last van. Deze spellen hadden het alleen in mindere mate. Bethesda heeft de fout nog niet officieel erkend, het is onbekend of de patch die binnnenkort uitkomt dit probleem gaat fixen.

Feyenoord wellicht eerder uit categorie 1

Feyenoord wordt wegens goede financiële cijfers mogelijk eerder door de licentiecommissie van de KNVB uit categorie 1 gehaald.

De Rotterdammers hadden als doel om in de herfst van 2012 uit categorie 1 te zijn, maar door de cijfers over het boekjaar 2010/11 en de verwachtingen over het huidige seizoen kan dat mogelijk al eerder gebeuren. Clubs in categorie 1 staan onder curatele van de KNVB en mogen geen uitgaven doen op de transfermarkt.

Feyenoord presenteert woensdag de prognose over het lopende seizoen en die duiden op een financieel herstel dat goed genoeg is om in categorie 2 terecht te komen, meldt Voetbal International. De begroting van de afgelopen jaren, de investeringen van Vrienden van Feyenoord en de transferinkomsten van onder andere Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos zorgen voor een goed resultaat.

Als een club definitief in categorie 2 wil terugkeren, is het noodzakelijk dat een club twee meetmomenten achter elkaar genoeg punten haalt om in die categorie te blijven. Feyenoord leed in het boekjaar 2010/11 nog wel verlies, maar verwacht komend boekjaar uit de rode cijfers te zijn.

Given: "Historisch moment voor Ierland"

Doelman Shay Given is blij dat hij deel uitmaakt van een 'historisch moment' van Ierland, dat zich dinsdag wist te plaatsen voor het EK 2012.

Ierland had vrijdag een 4-0 overwinning geboekt op Estland en had dinsdag genoeg aan een 1-1 gelijkspel om zich te plaatsen voor het Europese toernooi. Het is voor het eerst in tien jaar dat Ierland zich geplaatst heeft voor een internationaal toernooi.

"Het is een historisch moment", zegt Given tegen Sky Sports. "We hebben het verdiend en we gaat het zeker vieren. Het was wel een beetje vreemd omdat we al vier doelpunten voorstonden uit de eerste wedstrijd. De jongens verdienen het, het is een lange weg geweest. We kijken uit naar komende zomer."

Ook aanvaller Robbie Keane sprak van een speciaal moment. "Kijk naar het publiek, dat zegt alles", wijst hij naar de uitzinnige supporters op de tribune. "Het is een geweldige avond voor iedereen en een avond die we nooit zullen vergeten. Hiervoor spelen we voetbal."

Mollema: "Kopmanschap Tour delen met Gesink"

Bauke Mollema stelde dit iaar enigszins teleur in de Tour de France. In de Vuelta à España maakte hij dit goed door een vierde plaats te behalen, maar de Rabobank-renner wil meer. Hij gaat zich vol ambitie richten op de Tour van 2012 en wil zelfs het kopmanschap te gaan delen met Robert Gesink, die momenteel nog herstellende is van een beenbreuk.

"Hoe het kopmanschap moet worden bepaald, daar heb ik me nog totaal niet in verdiept. Dat is nog zo ver weg," aldus Mollema tegen ProCycling. "Voor mijn part starten we met twee kopmannen in de Tour van 2012. Het is juist goed met twee kopmannen te vertrekken, en misschien nog iemand ernaast met een beschermde status. Ik heb zelf echt niet een hele ploeg om me heen nodig. Eén of twee mannetjes vind ik genoeg voor het vlakke. Ik weet prima wat ik wil, maar ik ben niet iemand die zegt: ik moet de kopman zijn. Dat vind ik eigenlijk niet zo nodig."

Mollema wil komend jaar meer prestaties gaan neer zetten dan dat hij dit jaar deed. "Voor mij is het erg aannemelijk dat ik in mijn vijfde seizoen bij de profs weer mooie uitslagen bij elkaar zal rijden. Ik heb alle jaren stappen voorwaarts gemaakt, dus in 2012 doe ik dat ook. Dat lijkt me de logische lijn. Als er geen gekke dingen gebeuren en ik geen rare tegenslag krijg, zal ik volgend jaar weer sterker zijn. Dan wordt de Tour het doel. Daar wil en moet ik me laten zien."

Raceleider Puma nadert evenaar in Ocean Race

De Puma gaat nog altijd aan de leiding in de Volvo Ocean Race. Vlak voor het passeren van de evenaar wordt de boot op de voet gevolgd door de Telefonica. Het Spaanse team ligt 12,5 zeemijl achter. De Camper is derde, maar heeft een ruime achterstand. De Nieuw-Zeelandse boot geeft 157 mijl toe op de Puma. Nummer vier Groupama ligt ruim 334 mijl achter.

De eerste etappe van de Volvo Ocean Race voert de boten van Alicante in Spanje naar het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Van de zes gestarte boten zijn er al twee uitgevallen. Team Sanya liep op de eerste dag averij aan de boeg op, bij Abu Dhabi Ocean Racing brak de mast af. Na reparatie voer die boot weer verder, maar een dag later werd toch besloten de strijd te staken.

Zwangere Hilary Duff draagt strakke pakjes

Hilary Duff wil tijdens haar zwangerschap zo min mogelijk concessies doen op het gebied van kleding. De 24-jarige actrice, die in maart is uitgerekend, blijft zo lang mogelijk op hoge hakken en in strakke kleding lopen.

"Toen ik net zwanger was dacht ik: ik ga hele wijde kleding dragen", vertelt Duff aan het Amerikaanse blad Us Weekly. "Je ziet dan nog niet dat je in verwachting bent, maar voelt je al wel een stuk groter. En nu je het wel ziet, vind ik het toch fijner om strakke dingen te dragen", legt ze uit. "Maar het is wel een uitdaging geworden om kleding te vinden."

Duff, die onlangs onthulde dat ze een zoon krijgt, werkt momenteel zo veel mogelijk pikant voedsel naar binnen. "Ik wil elke dag, de hele dag, pittig eten."

De actrice trouwde vorig jaar met ijshockeyer Mike Comrie. Ze werd op jonge leeftijd bekend met de serie Lizzy McGuire. Duff speelde in verschillende films, waaronder A Cinderella Story, en bracht enkele albums uit.

Tweeduizend banen weg bij Infrastructuur en Milieu

Bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu verdwijnen van volgend jaar tot 2018 tweeduizend tot 2300 banen. Dat heeft een 'grote sociale en organisatorische impact', schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) in een brief die ze vrijdag aan de Tweede Kamer stuurde.

Vanaf 2015 wordt een forse uitstroom verwacht door de vergrijzing. Daarmee gaat volgens de minister veel kennis en ervaring verloren. Het zou lastig zijn het aantal ambtenaren te verminderen en er tegelijk voor te zorgen dat de benodigde kennis en ervaring aanwezig blijven.

De minister wil inzetten op het begeleiden van medewerkers naar werk binnen of buiten het ministerie. De minister doet de mededelingen in een Kamerbrief over de ontwikkeling van haar nieuwe ministerie. Dat is een samenvoeging van het voormalige ministerie van Verkeer en Waterstaat en delen van het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Ruimteveer aangekomen bij ISS

Het ruimteveer met de Russische kosmonauten Anton Sjkaplerov en Anatoli Ivanisjin en de Amerikaanse astronaut Dan Burbank is veilig aangekomen bij het Internationale Ruimtestation (ISS).

Hun capsule werd maandagochtend vanaf de lanceerbasis Baikonoer in Kazachstan gelanceerd met een Russische Sojoez TMA-22-raket. De lancering verliep probleemloos.

De lancering was twee maanden uitgesteld naar aanleiding van een ongeluk met een onbemand Russisch ruimtevrachtschip. Na de crash van de Progress in augustus moesten alle Sojoez-raketten grondig worden gecheckt. Het risico bestond dat het ISS bij voortdurend falen van Sojoez-raketten voor het eerst in bijna elf jaar tijd onbemand zou zijn, omdat de ruimtereis van de twee Russen en de Amerikaan dan opnieuw zou zijn uitgesteld. De huidige drie bewoners van het ruimtestation keren 21 november terug naar de aarde.

Voor de 39-jarige Sjkaplerov en de 42-jarige Ivanisjin is het hun eerste ruimtereis. Burbank (50) begint aan zijn derde ruimtemissie. De drie mannen blijven tot maart aan boord van het ruimtestation.

Basketballers klagen NBA aan

De Amerikaanse profbasketballers hebben dinsdagavond (lokale tijd) de NBA aangeklaagd. Beide partijen hebben al maanden een arbeidsconflict. De NBA heeft de geplande competitiestart alweer uit moeten stellen tot 15 december.

De spelers claimen dat de NBA ze het recht ontzegt om te werken. De aanklacht is gebaseerd op de antitrustwetgeving. Ze beschuldigen de eigenaren van de teams van het maken van prijsafspraken en het opzettelijk verstoren van de onderhandelingen.

Basketballers klagen NBA aan
Basketballers klagen NBA aan (Foto: ANP)

VS en Australië versterken militair bondgenootschap

De Australische premier Julia Gillard en de Amerikaanse president Barack Obama zijn overeengekomen het militaire bondgenootschap tussen beide landen te verstevigen. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een bezoek van Obama aan Australië.

De Verenigde Staten willen hun militaire aanwezigheid in Australië en daarmee de regio vergroten. Het land wil onder meer gezamenlijke militaire oefeningen uitvoeren. Halverwege 2012 moeten er onder de overeenkomst tot 250 Amerikaanse militairen bijgekomen zijn. De totale Amerikaanse troepenmacht in Australië komt daarmee op 2500 militairen.

Het lijkt een poging om de invloed van China terug te dringen. China beschouwt uitgestrekte delen van de Grote Oceaan als zijn eigendommen terwijl de VS die als internationale wateren beschouwen. De Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta zei dat het doel is om te tonen dat de VS en Australië één front vormen.

De toenemende invloed van China is maar één reden voor de uitbreiding van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Australië, aldus Ben Rhodes, de plaatsvervangende binnenlandse veiligheidsadviseur van de VS. Ook willen de VS sneller kunnen reageren op natuurrampen in de regio, zoals de verwoestende aardbeving en tsunami eerder dit jaar in Japan. Daarnaast spelen de strijd tegen terrorisme en piraterij een belangrijke rol.

Een grotere Amerikaanse aanwezigheid zou de VS helpen 'onze belangen en onze bondgenoten te beschermen', aldus Rhodes. Ook geeft het de VS de kans 'zijn cruciale rol te spelen als anker van stabiliteit en veiligheid in de regio'.

Eerste ongelukken door gladheid

Voor het eerst in deze winterperiode zijn ongelukken gebeurd door gladheid. Op de A9 in Noord-Holland raakten woensdagochtend bij knooppunt Rottepolderplein meerdere auto's in een slip bij de brug over het Zijkanaal C, meldt de Verkeersinformatiedienst. Dat gebeurde in beide richtingen.

Het eerste ongeluk gebeurde al in de vroege ochtend, waardoor rond 06.00 uur al vijf kilometer file stond tussen Beverwijk en knooppunt Rottepolderplein. Daarna gebeurden bij het knooppunt nog twee ongelukken. Richting Amstelveen stond rond 07.00 uur vijftien kilometer file. De totale filelengte in Nederland valt mee. Er kan worden gesproken van een reguliere spits.

Weeronline.nl meldt dat het in het hele land vooral bij bruggen glad kan zijn. "De afgelopen nacht is bij veel bruggen gestrooid", zegt een woordvoerder. "De temperatuur van het wegdek bleef tot vandaag boven het vriespunt omdat de grond nog warm was, maar nu is hij onder het vriespunt gekomen."

Door het doorbreken van de zon is de temperatuur van het wegdek naar verwachting rond 09.00 uur overal boven het vriespunt. In Groningen kwam de temperatuur het afgelopen weekeinde ook al onder het vriespunt, maar toen was het niet vochtig. Weeronline.nl verwacht dat donderdag en de dagen daarna geen last van gladheid. "We verwachten in de nachten temperaturen van rond de vier graden."


Eerste ongelukken door gladheid (Foto: Novum)

Script veranderd na Mass Effect 3-lek

Eerder deze maand is er een bètaversie van Mass Effect 3 gelekt op Xbox Live waardoor sommigen plotdetails uit de doeken wisten te doen. Sindsdien is volgens Ray Muzyka van BioWare het script aangepast en kan het einde mogelijk nog verder bewerkt worden. Dit meldt website CVG.

Muzyka kijkt er echter positief tegenaan. "Als je dit in het groter geheel bekijkt, komt eruit dat meer mensen over de game praten, en er dus meer interesse in is", aldus Mazyku. "De meesten zullen de spoilers niet eens bekijken." Hierop volgend gaf hij wel aan dat dat script al veranderd is, en dat het mogelijk nog meer komt te veranderen gebaseerd op feedback van de fans.

"We luisteren constant naar onze fans. We luisteren naar ze middels het forum, en de feedback uit hun verhalen. We lezen het allemaal. Als we er ideeën uit kunnen halen die onze game beter maakt, natuurlijk. We zijn niet tegen het aannemen van feedback. Dat is een onderdeel van onze kernwaarden: nederigheid. [..] Het is ons publiek. Zij zijn de reden dat we bestaan", aldus Muzyka

Arts verwijdert enorme dildo uit mans kont

Bij het ziekenhuis in het Servische Smederevo meldde zich onlangs een man die last had van flinke buikpijn. Bij nader onderzoek bleek de 63-jarige man een seksspeeltje van maar liefst 25 centimeter in zijn darmkanaal te hebben.

"Het voorwerp was zo groot, dat deze onder algehele narcose moest worden verwijderd", zo laat het ziekenhuis weten. "Het eerste dat de man vroeg toen hij weer bijkwam, was of hij zijn seksspeeltje weer mocht terughebben."

Löw: "Nederland blijft één van de favorieten"

Het hoofd van de Duitse bondscoach Joachim Löw slaat niet meteen op hol door de 3-0 overwinning op Nederland. Toch spreekt hij van een verdiende zege. De bondscoach was erg tevreden met de prestatie van de nationale ploeg.

"Niet alleen met deze overwinning, maar met heel het jaar. Duitsland heeft met veel spelvreugde en gemak gevoetbald en gecombineerd", sprak hij na afloop van de oefenwedstrijd. "Vooral ons middenveld en aanval heeft uitstekend gepresteerd. We hebben Oranje zelden in ons eigen strafschopgebied gevaarlijk laten worden", vervolgde Löw. Toch blijft hij voorzichtig. "Vandaag waren we beter dan Nederland, maar dat betekent niet dat het over een half jaar op het EK ook zo is."

"In een half jaar kan heel veel gebeuren in het voetbal. Het komt op het EK aan op de topvorm die je tijdens die drie, vier weken moet hebben. Maar het staat buiten kijf dat dit een verdiende zege voor ons was", zei de bondscoach. Ook het ontbreken van Arjen Robben en Robin van Persie liet Löw meewegen. "Voor mij blijft Nederland één van de favorieten op het EK."

Klose nadert doelpuntenrecord Müller

Miroslav Klose heeft nog vijf doelpunten nodig om het doelpuntenrecord van Gert Müller te evenaren. In de oefeninterland tegen Nederland (3-0) scoorde Klose zijn 63e interlanddoelpunt. Müller is recordhouder met 68 treffers.

Der Bomber wist dit aantal doelpunten in slechts 62 interlands te scoren. Klose heeft eerder al laten doorschemeren door te willen gaan tot het WK van 2014 in Brazilië. De kans is dus groot dat de spits van Lazio Roma het record binnen afzienbare tijd zal gaan verbreken.

The Thing (2011)

Het verhaal uit het boek Who Goes There? van John W. Campbell is het meest bekend door de film The Thing (1982) van regisseur John Carpenter. Maar ook The Thing From Another World uit 1951 is gebaseerd op Campbells boek. De Nederlandse regisseur Matthijs van Heijningen Junior zag nog steeds een succes in het oude verhaal en maakte een prequel op de 1982-versie van The Thing. De gebeurtenissen uit Matthijs zijn film spelen zich dus voor de avonturen uit Carpenters' versie af.

Atsma maakt vuurwerkafspraken met China

Nederland gaat nauwer samenwerken met China om illegaal en gevaarlijk vuurwerk van de markt te houden. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) tekent woensdag een overeenkomst die de samenwerking tussen Nederlandse en Chinese inspecteurs moet verbeteren.

Volgens Atsma wordt het met de afspraken in de toekomst gemakkelijker om informatie over controles en handhaving uit te wisselen. "We weten van elkaar beter wat de regels zijn en we kunnen misstanden sneller aanpakken", aldus de staatssecretaris. Nederland werkt al langer samen met China om het probleem het hoofd te bieden.

Veel vuurwerk dat in ons land de lucht in gaat, is afkomstig uit China. Vorig jaar kwam via de Rotterdamse haven 30.000 ton Chinees vuurwerk op de Europese markt.

Het aantal vuurwerkslachtoffers is het afgelopen jaren teruggelopen. Vier jaar geleden moesten nog 1100 mensen met verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld, afgelopen jaar waren dat er 710. Ook het schadebedrag door vuurwerk zou sterk zijn teruggelopen, terwijl de vuurwerkhandel tussen beide landen juist is gegroeid.

Atsma maakt vuurwerkafspraken met China
Atsma maakt vuurwerkafspraken met China (Foto: ANP)

Bracha van Doesburgh nog geen milf

Bracha van Doesburgh is nog niet bezig met gezinsuitbreiding. De 30-jarige Van Doesburgh, die in juni haar jawoord gaf aan acteur Daan Schuurmans, liet eerder weten graag kinderen te willen.

"Op dit moment zijn we niet met kinderen bezig", vertelt de actrice aan Viva. "Maar ik hoop nog steeds dat het ons gegund is kinderen te krijgen als het moment daar is."

De actrice vindt het belangrijk om in een relatie met elkaar te blijven praten. "Het klinkt zo eenvoudig, maar elke keer weer naar elkaar luisteren is niet vanzelfsprekend", legt ze uit. "Het is de grootste valkuil die er is, denken te weten wat de ander vindt."

Volgens Bracha, die momenteel in het toneelstuk Midzomernachtdroom speelt, voelen zij en haar man elkaar perfect aan. "Daan snapt bijvoorbeeld heel goed dat ik afwezig en nerveus ben in de week voor een première."

Ambulante teams voor zelfdoding aan huis

Mensen met een doodswens kunnen vanaf begin volgend jaar terecht bij speciaal opgeleide euthanasieartsen die aan huis komen. De ambulante teams, bestaande uit artsen en verpleegkundigen, komen voort uit plannen van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE), schrijft het AD woensdag.

Artsenorganisatie KNMG heeft zo zijn vragen bij de plannen. De organisatie wijst er in de krant op dat voor euthanasie een langdurige relatie tussen arts en patiënt nodig is. "Hoe zit dat dan bij een ambulant team?", vraagt een woordvoerder zich af.

De NVVE wijst erop dat de meesten met een doodswens thuis willen sterven. Dat kan niet altijd, bijvoorbeeld omdat artsen gewetensbezwaren hebben. De vereniging verwacht met de teams duizend verzoeken per jaar alsnog in te willigen.

Deze mensen moeten dezelfde procedure doorlopen als anderen die euthanasie verlangen. Dat houdt onder meer in dat ze een uitgebreide intakeprocedure moeten doorlopen en dat een tweede arts moet oordelen over het verzoek.

De NVVE kwam vorig jaar met het idee voor een zelfmoordkliniek. Dat plan is er nog steeds, maar die kliniek zal volgens de vereniging maar een paar bedden tellen. Die zijn dan voor mensen met een doodswens die niet thuis kunnen sterven.

Spanje voorkomt blamage bij Costa Rica

Het Spaanse voetbalelftal is tegen Costa Rica aan een blamage ontsnapt. De huidig Europees- en Wereldkampioen kwam in San José voor rust met 2-0 achter, maar wist in de slotfase alsnog tot 2-2 te komen.

Costa Rica kwam door doelpunten van Randall Brenes en Joel Campbell, op aangeven van Bryan Ruiz, knap op 2-0. Na rust ging Spanje op zoek naar doelpunten, maar het duurde lang voordat de Costa Ricaanse verdediging werd geklopt. In de 83e minuut scoorde Manchester City-speler David Silva de aansluitingstreffer, waarna David Villa in de blessuretijd voor de 2-2 zorgde.

Iker Casillas werkte in Costa Rica zijn 127e interland af en is daardoor recordhouder. Hij passeerde oud-keeper Andoni Zubizarreta, die tot 126 interlands kwam voor Spanje.

Finse langlaufer betrapt op doping

Juha Lallukka is bij een dopingcontrole positief bevonden. Volgens de media is de Finse langlaufer betrapt op het gebruik van groeihormoon. Het resultaat van de contra-expertise zal over enkele dagen bekend worden gemaakt.

De Finse bond bevestigde vandaag dat één van zijn skilopers positief is getest op doping, maar noemde nog geen namen en om welk middel het zou gaan. Lallukka is sinds 2001 prof. Tijdens het afgelopen WK in Oslo eindigde de Fin als achtste op de vijftig kilometer. Ook deed hij mee aan de 4x10 kilometer, waar hij vierde werd.

Eerste DLC voor Assassin's Creed: Revelations

Ubisoft heeft de eerste DLC aangekondigd voor het net uitgekomen Assassin's Creed: Revelations. Op 13 december zal de Ancestors Character Pack-DLC beschikbaar zijn.

De DLC bevat vier multiplayerpersonages, de privateer, de corsair, de brigand en de gladiator. Elk krijgt zijn eigen unieke taunts, wapens en gestyleerde assassination moves.

Het Ancestors Character Pack kost USD 3,99 of 320 Microsoft Points.

Google past wereldwijd beleid aan na klacht CBP

Onder druk van de Nederlandse privacywaakhond College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) geeft Google eigenaren van een draadloos netwerk over de hele wereld de optie om uit een databank te blijven. Als veel mensen hiervoor kiezen, kan dat locatiebepalende diensten van Google onbruikbaar maken, meldt de New York Times. Een Kamermeerderheid vindt de maatregel niet voldoende, meldt BNR.

Het CBP had Google in april op de vingers getikt omdat het internetbedrijf gegevens van zo'n 3,6 miljoen wifirouters in Nederland had opgeslagen. Dat gebeurde tussen maart 2008 en mei 2010 met auto's die foto's maken voor de Google-dienst Street View. Het Google-besturingssysteem voor mobiele telefoons Android gebruikt de gegevens onder meer voor locatiebepaling van telefoons en om reclame van bedrijven in de buurt te tonen. Volgens het college is het verzamelen van de gegevens in strijd met de privacywetgeving. Het college legde Google een dwangsom van 750 duizend euro op. Die had kunnen oplopen tot een miljoen euro, als Google niet binnen drie maanden aan de eisen zou voldoen.

Google zegde in september toe alle wifigegegevens die in Nederland zijn verzameld te vernietigen. Ook kregen mensen in Nederland al de optie om aan te geven dat zij hun gegevens niet willen delen. Daarmee voldeed het bedrijf al aan de eisen van het CBP.

Mensen met een wifirouter kunnen wereldwijd aangeven dat ze niet willen dat hun gegevens worden verzameld door '_nomap' achter de naam van de router te zetten. Dat schreef veiligheidsadviseur bij Google Peter Fleischer maandag op zijn blog. Hij hoopt dat dit een universele code wordt die door alle bedrijven wordt gebruikt. Apple, dat op dezelfde wijze als Google data verzamelt, weigerde volgens de New York Times hierop in te gaan.

Een Kamermeerderheid vindt de oplossing die nu is gekozen niet voldoende, meldt radionieuwszender BNR woensdag. CDA, VVD, PVV, PvdA en D66 vinden het volgens de zender de omgekeerde wereld dat gebruikers zelf iets moeten doen om uit het bestand te blijven. Google zou gebruikers moeten vragen of zij in het bestand mogen worden opgenomen. CDA en PvdA zouden binnenkort met een motie komen.

In Europa is het verzamelen van de gegevens controversieel, maar analisten betwijfelen dat veel mensen in de Verenigde Staten maatregelen zullen nemen om uit de databank te blijven. "Ik denk dat eigenaren van een wifinetwerk hun locatie juist graag in het bestand hebben", zegt veiligheidsanalist bij Forrester Research Chenxi Wang in de krant. "Het doet hen op geen enkele manier kwaad."

Risen 2: Dark Waters houd je op je eiland

Piranha Bytes heeft in Risen 2: Dark Waters het varen op zee als optie verwerkt. Toch krijg je niet zomaar direct de mogelijkheid om de woelige baren op te gaan. Björn Pankratz van Piranha Bytes geeft in een video-interview aan dat dit is gedaan zodat spelers niet overdonderd worden door de grootte van de wereld in het spel.

De spelers beginnen met een tutorial op een klein eiland, waarna zij naar een eiland kunnen varen met twee nederzettingen. Kort hierna gaat de immense wereld in het spel voor je open.

De grootte van de spelwereld heeft ervoor gezorgd dat Piranha Bytes bij Risen 2: Dark Waters voor het eerst een terrain engine heeft moeten gebruiken. De wereld was dermate groot dat een handgemaakte omgeving geen optie meer was.

Het volledige interview is hieronder te bekijken. Het filmpje is in het Engels vertaald of ondertiteld.

Risen 2: Dark Waters komt ergens in 2012 uit op Xbox 360. PlayStation 3 en pc. Het is nog niet bekend wanneer in 2012.

Glibberen op wegen Noord-Holland

Automobilisten die woensdag de weg op gaan, moeten weer serieus rekening houden met het 'winterweer’. De nachtvorst zorgt niet alleen voor bevroren ruiten, in ieder geval in Noord-Holland is het plaatselijk ook glad op de wegen. De ANWB waarschuwt automobilisten daarom voor glijpartijen.

Volgens de verkeersdienst van de ANWB is het onder meer glad op de A9 en hebben zich tussen Beverwijk en Haarlem diverse slippartijen voorgedaan.

Glibberen op wegen Noord-Holland
Glibberen op wegen Noord-Holland (Foto: ANP)

Diamant geveild voor 8 miljoen

Een 110-karaats diamant is tijdens een veiling van Sotheby's in Genève voor een recordbedrag van de hand gegaan. De gele zogenoemde Sun Drop-diamant leverde dinsdag 10 miljoen Zwitserse frank op, omgerekend ruim 8 miljoen euro.

De diamant is in 2010 ontdekt in Zuid-Afrika en heeft de grootte van een vrouwenduim. Volgens Sotheby's is de blinkende steen telefonisch door een anoniem persoon gekocht. Diegene kan de spectaculaire diamant als eerste dragen, aangezien nog niemand er ooit eigenaar van is geweest.

Diamant geveild voor 8 miljoen
Diamant geveild voor 8 miljoen (Foto: ANP)

Britse artsen willen verbod op roken in auto

Als het aan het Britse verbond voor artsen ligt, wordt roken in auto's verboden. Zij willen op die manier passieve rokers beschermen. Dat meldt de BBC woensdag. Volgens de Britse artsen kan het gifgehalte in een auto wel 23 keer zo hoog worden als in een rokerig café.

Een algeheel verbod lijkt echter nog ver weg. Volgens leden van het Britse parlement kan een oproep tot verbod namelijk contraproductief werken en moet eerst onderzocht worden of er wel consensus onder de bevolking is.

Britse artsen willen verbod op roken in auto
Britse artsen willen verbod op roken in auto (Foto: ANP)

Studenten slepen Staat voor de rechter

Een aantal studentenorganisaties spannen een rechtszaak aan tegen de Staat. Woensdag sturen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO), de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) een dagvaarding aan de Staat om de langstudeerderswet. Die houdt in dat iedere student die vanaf het collegejaar 2012 - 2013 meer dan een jaar vertraging oploopt tijdens de bachelor- of masterstudie, 3000 euro moet betalen bovenop het collegegeld.

"Dit bedrag wordt geïndexeerd. Dat wil zeggen dat het elk jaar wat duurder wordt", aldus ISO-voorzitter Sebastiaan Hameleers. De studenten hebben het over de langstudeerdersboete. "Staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft de maatregel als collegegeldverhoging aan de Tweede Kamer gepresenteerd, terwijl de fiscale aftrekbaarheid van het verhoogde collegegeld niet mogelijk is. Het blijkt dus over een ordinaire boete te gaan", aldus Hameleers.

Volgens de studenten brengt de langstudeerdersmaatregel de toegang tot het hoger onderwijs in gevaar. Omdat het de bedoeling is dat de maatregel al per september 2012 ingaat, worden volgens Hameleers de spelregels veranderd tijdens het spel.

De studenten zeggen het proces met vertrouwen tegemoet te zien en ze gaan ervan uit dat er voor het komende collegejaar (2012-2013) meer duidelijkheid is voor studenten.

Studenten slepen Staat voor de rechter
Studenten slepen Staat voor de rechter (Foto: ANP)

Moeizame overwinning Argentinië op Colombia

De Argentijnse ploeg heeft het vierde WK-kwalificatieduel weten te winnen. In en tegen Colombia won het land met 1-2 en pakte daardoor de tweede zege in de kwalificatiecyclus.

De zege kwam moeizaam tot stand, aangezien Colombia in de rust nog met 1-0 leidde dankzij een doelpunt van Dorlan Pabon. Na rust scoorde Lionel Messi na een uur spelen de gelijkmaker. Manchester City-spits Sergio Agüero scoorde kort voor tijd de verlossende 1-2 en zorgde daarmee voor de tweede overwinning in de WK-kwalificatiereeks.

Door de overwinning staat Argentinië op dit moment tweede in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Koploper is nog altijd Uruguay, dat bovendien ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Brad Pitts pensioenplannen niet concreet

Brad Pitt is toch niet van plan om over drie jaar te stoppen met acteren. De 47-jarige acteur zei eerder deze week dat hij vanaf zijn 50e niet meer op het witte doek wil schitteren. Op die woorden komt hij terug. "Ik heb geen deadline gesteld", vertelt Pitt aan entertainmentblad The Hollywood Reporter.

"Maar ik zie mijn houdbaarheidsdatum als acteur wel steeds dichterbij komen", legt Pitt zijn eerder uitspraak uit. "En ik heb interesse in produceren." Eerder deze week leek Pitt zijn pensioen aan te kondigen. De acteur zei dat hij nog drie jaar voor de camera wil staan om zich vervolgens te storten op het produceren van films.

Pitt wil zich als filmproducent hard maken voor kleinere films. "Ik ben geïnteresseerd in complexe verhalen die het in het huidige systeem moeilijk hebben of niet het talent krijgen dat ze nodig hebben."

Niet alleen Pitt lijkt zich voor te bereiden op een afscheid uit de filmwereld, ook zijn levenspartner Angelina Jolie is minder verzot op acteren. "Ik ben altijd dankbaar geweest dat ik mocht acteren", zei de actrice eerder dit jaar. "Maar toen ik jonger was, had ik het harder nodig."

Spielberg in besprekingen voor Mozes film

Nog niet lang geleden waren er geruchten dat Warner Brothers hun oog hadden laten vallen op Steven Spielberg als regisseur voor hun Mozes-film Gods and Kings. Gezien het feit dat de regisseur met nogal wat projecten bezig is, zoals het binnenkort te verschijnen Lincoln en daarna Robopocalypse, leek die kans nogal klein. 

Via de website van Twitch vernemen we echter dat de studio en Spielberg nu formeel in gesprek zijn over een project van Bijbelse proporties. In Gods and Kings zien we de lotgevallen van Mozes, vanaf het moment dat hij geboren wordt tot aan zijn laatste dagen. Zo zien we hem de Hebreeuwse slaven aanvoeren bij een opstand tegen de farao, de tien plagen, de brandende bramenstruik, de ontsnapping door de Rode Zee en zelfs de ontvangst en aflevering van de tien geboden in Israël.

Met Spielberg op de regiestoel is de kans groot dat de film een blockbuster zal gaan worden. Volgende maand zullen van Spielberg een tweetal films, The Adventures of Tintin en War Horse, in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.

Syrië boycot ministersberaad Arabische Liga

Syrië boycot woensdag de ministersvergadering van de Arabische Liga in Marokko, heeft de Syrische staatstelevisie dinsdag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de vergadering zal overgaan tot formele schorsing van Syrië, waartoe vorige week werd besloten.

Syrië is woedend over het besluit. De minister van buitenlandse zaken noemde het 'schandalig en kwaadaardig' en beschuldigde mede-Arabieren ervan met het Westen samen te spannen om het regime te ondermijnen.

De Arabische Liga verwijt Syrië gemaakte afspraken niet na te komen en aanhoudend geweld te gebruiken tegen anti-regeringsdemonstranten.

Assange in beroep tegen uitlevering

Julian Assange van WikiLeaks stapt naar het Britse hooggerechtshof om uitwijzing naar Zweden te voorkomen, aldus Britse media dinsdag. Daar wordt hij verdacht van seksuele misdrijven.

Assange (40) vreest dat het Scandinavische land hem zal uitleveren aan de Verenigde Staten, waar hij door de onthulling van geheime Amerikaanse overheidsdocumenten via WikiLeaks veel machtige vijanden heeft gemaakt.

Een rechtbank bepaalde begin deze maand in hoger beroep dat Assange uitgeleverd mocht worden. Hij heeft nu die rechtbank gevraagd om deze uitspraak bij het hooggerechtshof aanhangig te mogen maken. De rechtbank behandelt de zaak op 5 december. Hij moet dan bepalen of het het algemeen belang dient, dat de hooggerechtshof nog eens naar de zaak kijkt. Volgens juridische bronnen is te verwachten dat Assange die dag ook de uitspraak over zijn verzoek hoort.

Assange heeft zich fel tegen de beschuldigingen verweerd. Hij zegt dat ze uit politieke motieven voortkomen en verband houden met de activiteiten van WikiLeaks.

Assange in beroep tegen uitlevering
Assange in beroep tegen uitlevering (Foto: ANP)

Gevolgen crisis binnenkort voelbaar

Nederlanders zijn er de afgelopen jaren op vooruit gegaan, ondanks de economische crisis die in 2008 losbarstte. Vanaf volgend jaar zullen de gevolgen van de crisis echter voelbaar worden voor de burger. Dat zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau in een woensdag verschenen rapport.

Tot nu toe heeft Nederland de crisis volgens de onderzoekers goed doorstaan, want het gaat momenteel nog steeds goed met de Nederlander. De kwaliteit van leven is hoog en de afgelopen tien jaar vooruitgegaan, maar volgens de onderzoekers pakken donkere wolken zich samen boven Nederland.

De crisis heeft nog weinig invloed gehad op de leefsituatie van mensen, omdat bedrijven eerst te maken krijgen met de economische achteruitgang. Vervolgens komt de overheid aan de beurt en daarna pas de burger.

De Nederlandse inkomens zijn in de periode 2001 tot en met 2009, na correctie van de prijsstijgingen, gestegen met zes procent. Bij alleenstaande ouderen was dat zelfs tien procent en voor oudere paren zestien procent. Deze verbetering komt door de stijging van de AOW en de verbeterde pensioenregelingen. Armoede onder gepensioneerden komt met 2,4 procent weinig voor.

De loonstijgingen worden de komende jaren voor het grootste deel tenietgedaan, doordat de koopkracht zal dalen. Het SCP voorspelt dat het overheidstekort in 2015 twee keer zo groot zal zijn als vorig jaar werd voorspeld.

Verder is het eigenwoningbezit sinds 2002 sterk gestegen, waardoor de gestegen hypotheekkosten nu een risico vormen, omdat de woningprijzen sinds 2008 flink zijn gedaald. Het aantal huiseigenaars met een hypotheek die hoger ligt dan de verkoopwaarde lag in 2009 rond vijftien procent. Dit zal veel mensen weerhouden van een verhuizing, omdat bij verkoop een restschuld ontstaat.

De meerderheid van de Nederlanders blijkt pessimistisch over waar het met Nederland gaat. Toch maakt tachtig procent zich over de eigen toekomstige financiële situatie geen zorgen. Het SCP vermoedt dat in 2012 een eind komt aan dit optimistisch denken en dat de lange reeks van bezuinigingen iedereen zal raken.

[EK 2012] Pot-indeling loting groepsfase

Nu alle deelnemende landen voor Euro 2012 bekend zijn, kan de pot-indeling opgemaakt worden. Op vrijdag 2 december vindt de loting voor de groepsfase van het EK 2012 plaats. Nederland is, samen met titelverdediger Spanje en organisatoren Polen en Oekraïne, groepshoofd tijdens de loting.

Pot 1:
Oekraïne
Polen
Spanje
Nederland

Pot 2:
Duitsland
Italië
Engeland
Rusland

Pot 3:
Kroatië
Griekenland
Zweden
Portugal

Pot 4:
Denemarken
Frankrijk
Tsjechië
Ierland

Bekijk hier een overzicht van alle deelnemende landen aan Euro 2012.

Arthur Levinson nieuwe topman Apple

Apple heeft Athur Levinson benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. Deze functie was vacant sinds het overlijden van medeoprichter Steve Jobs, in oktober.

Arthur Levinson is lid van de raad van bestuur van Apple sinds 2000. Van 1995 tot 2009 was Levinson CEO van Genentech, waar hij sinds 1999 ook voorzitter van de raad van bestuur is. Van 2004 tot 2009 was hij bovendien lid van de raad van bestuur van Google.

Naast de benoeming van Levinson kondigt Apple ook de komst van Disney-topman Bob Iger aan. Hij wordt lid van de raad van bestuur van Apple.

Bien de Moor wint prijs met Code Blue in Sevilla

Bien De Moor heeft op het filmfestival van Sevilla een prijs in de wacht gesleept. Ze won de prijs voor beste actrice voor haar rol in de film Code Blue van de Nederlandse regisseur Urszula Antoniak.

In Code Blue speelt De Moor de rol van verpleegster Marian die, op zoek naar intimiteit, haar patiënten helpt met sterven. De Vlaamse actrice werd eerder bekend met haar rollen in series als Aspen en Flikken Maastricht

De jury prees de rol van De Moor vanwege de 'verscheurdheid en onvervulde verlangens die uiteindelijk leiden tot de destructie van een menselijke ziel.'


De trailer voor Code Blue.

België houdt stand, Engeland wint nipt

België heeft in Frankrijk een knap 0-0 gelijkspel over de eindstreep getrokken. In Londen klopte Engeland Zweden met miniem verschil: 1-0. Uruguay won, zonder Luis Suárez, knap met 0-1 van Italië.

In een weinig hoogstaand duel hielden De Rode Duivels eenvoudig stand. De Fransen hadden dan wel het meeste balbezit, maar kansen vielen er amper te noteren. Sterker nog, met een beetje meer fortuin had de ploeg van bondscoach Gerard Leekens zelfs met meer terug kunnen keren naar huis.

Zo was na een half uur Daniel van Buyten met een kopbal bijna trefzeker, maar de verdediger zag zijn poging net naast verdwijnen. Ook Marouane Fellaini had de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn schot raakte het zijnet. Ook Franck Ribéry had matchwinner kunnen worden, terwijl invaller Kevin Mirallas doelman Hugo Lloris aan het werk zetten. Onder een striemend fluitconcert droop Frankrijk uiteindelijk af naar de kleedkamer. De Belgen konden een stuk vrolijker het veld verlaten.

Engeland - Zweden

Na het fraaie resultaat tegen Europees- en Wereldkampioen Spanje (1-0), was het de vraag of de Engelsen ook tegen Zweden een positief resultaat konden neerzetten. Het antwoord bleek uiteindelijk bevestigend, want met eenzelfde uitslag werden de gasten na negentig minuten naar huis gestuurd. De enige treffer van het duel kwam op naam van Gareth Barry. De middenvelder scoorde met een kopbal.

Italië - Uruguay

Uruguay heeft in een oefenduel verrassend Italië geklopt. In Rome werd het 0-1. Het enige doelpunt van het duel viel al na drie minuten en kwam op naam van Sebastian Fernández. De thuisploeg kwam de vroege treffer uiteindelijk niet meer te boven. Uruguay, zonder de geblesseerde Luis Suárez , eindigde het duel overigens niet met elf man.

Alvaro Pereira kon tien minuten voor tijd inrukken met zijn tweede gele kaart. De Italianen domineerden het duel weliswaar, maar wisten de gekregen mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Ook enfant terrible Mario Balotelli had het vizier ondanks een aantal goede mogelijkheden niet op scherp staan. De knappe zege onderstreept nog maar eens dat Uruguay in goeden doen is. Afgelopen week versloeg het land Chili met 4-0, dankzij vier treffers van Suárez. Ook Italië won afgelopen vrijdag. De ploeg versloeg Polen met 2-0.

Kim Kardashian was optimistisch over huwelijk

Kim Kardashian was vlak voor haar scheiding nog vol lof over Kris Humphries. In een interview met de Amerikaanse Marie Claire liet ze weten nooit gelukkiger te zijn geweest. "Dankzij onze relatie beleef ik de beste tijd van mijn leven. "

Nu weet ze beter, maar ten tijde van het interview geloofde de 31-jarige Kardashian nog heilig dat alles goed zat tussen haar en de 26-jarige Humphries. "We hebben veel vertrouwen in elkaar en ik geloof niet dat een van ons dat snel zal breken."

Dat haar huwelijk echt geen mediastunt was, probeert de middelste Kardashian telg sinds de aankondiging van haar scheiding duidelijk te maken. Toch heeft ze er geen seconde over getwijfeld om haar huwelijksfeest te laten filmen. "Ik had het gevoel dat als we de bruiloft niet zouden uitzenden, we veel mensen die met ons hadden meegeleefd zouden teleurstellen."

"We hadden iets van: waarom zouden we wachten," verklaarde Kim. Toen nog niet wetende dat even wachten haar misschien een hoop scheidingsleed had kunnen besparen. Kardashian vroeg eind oktober de scheidingspapieren aan, na een huwelijk van 72 dagen.

Halo Combat Evolved Anniversary

Ongeveer tien jaar geleden kwam er een behoorlijk invloedrijke game op de markt, namelijk Halo: Combat Evolved. Het was het begin van een indrukwekkende gameserie, maar ook het begin van ‘de nieuwe FPS’ op de console. Met onder andere een nieuwe besturing die we tot de dag van vandaag nog steeds gebruiken was het een imponerende game. 343 Industries gaat tien jaar later het kunstje opnieuw proberen te doen door de game een remake te geven. Is het na al die jaren nog steeds een topgame of is dit een mislukte remake van de shooter der shooters geworden?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.