België houdt stand, Engeland wint nipt

België heeft in Frankrijk een knap 0-0 gelijkspel over de eindstreep getrokken. In Londen klopte Engeland Zweden met miniem verschil: 1-0. Uruguay won, zonder Luis Suárez, knap met 0-1 van Italië.

In een weinig hoogstaand duel hielden De Rode Duivels eenvoudig stand. De Fransen hadden dan wel het meeste balbezit, maar kansen vielen er amper te noteren. Sterker nog, met een beetje meer fortuin had de ploeg van bondscoach Gerard Leekens zelfs met meer terug kunnen keren naar huis.

Zo was na een half uur Daniel van Buyten met een kopbal bijna trefzeker, maar de verdediger zag zijn poging net naast verdwijnen. Ook Marouane Fellaini had de winnende treffer op zijn schoen, maar zijn schot raakte het zijnet. Ook Franck Ribéry had matchwinner kunnen worden, terwijl invaller Kevin Mirallas doelman Hugo Lloris aan het werk zetten. Onder een striemend fluitconcert droop Frankrijk uiteindelijk af naar de kleedkamer. De Belgen konden een stuk vrolijker het veld verlaten.

Engeland - Zweden

Na het fraaie resultaat tegen Europees- en Wereldkampioen Spanje (1-0), was het de vraag of de Engelsen ook tegen Zweden een positief resultaat konden neerzetten. Het antwoord bleek uiteindelijk bevestigend, want met eenzelfde uitslag werden de gasten na negentig minuten naar huis gestuurd. De enige treffer van het duel kwam op naam van Gareth Barry. De middenvelder scoorde met een kopbal.

Italië - Uruguay

Uruguay heeft in een oefenduel verrassend Italië geklopt. In Rome werd het 0-1. Het enige doelpunt van het duel viel al na drie minuten en kwam op naam van Sebastian Fernández. De thuisploeg kwam de vroege treffer uiteindelijk niet meer te boven. Uruguay, zonder de geblesseerde Luis Suárez , eindigde het duel overigens niet met elf man.

Alvaro Pereira kon tien minuten voor tijd inrukken met zijn tweede gele kaart. De Italianen domineerden het duel weliswaar, maar wisten de gekregen mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Ook enfant terrible Mario Balotelli had het vizier ondanks een aantal goede mogelijkheden niet op scherp staan. De knappe zege onderstreept nog maar eens dat Uruguay in goeden doen is. Afgelopen week versloeg het land Chili met 4-0, dankzij vier treffers van Suárez. Ook Italië won afgelopen vrijdag. De ploeg versloeg Polen met 2-0.