Vluchtende automobilist rijdt peuter aan

Een 2-jarige peuter in een buggy is maandag in Utrecht aangereden door een automobilist die op de vlucht was voor de politie. Dat zegt een woordvoerder van de politie woensdag. De peuter en haar moeder kwamen met de schrik vrij. De politie wilde de auto controleren, omdat de eigenaar verdacht werd van winkeldiefstal in Zeist.

Agenten herkenden de auto van de verdachte en gaven de bestuurder een stopteken. De man wist de politieauto te ontwijken en reed via een parkeervlak weg. Doordat de auto zo snel reed, vloog het voertuig uit de bocht en reed de bestuurder via een paal tegen de buggy aan.

De man zette de auto in zijn achteruit en reed vervolgens hard weg. De politie besloot om de achtervolging te staken en zich te ontfermen over het slachtoffertje en haar moeder. Het meisje bleek niet gewond.

Een 20-jarige eigenaar van de auto meldde zich later op het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn auto. De agenten herkenden de man echter en pakten hem op vanwege zijn betrokkenheid bij de winkeldiefstal.

Het is nog onbekend of de eigenaar ook verantwoordelijk is voor de aanrijding. De politie is een onderzoek gestart.