Siemerink: "Djokovic man van het jaar"

Niels (DerMeister)

Volgens Jan Siemerink is Novak Djokovic met uitstek dé man van het afgelopen seizoen. De captain van het Nederlandse Davis Cup-team liet dit weten in een interview met persbureau ANP.

Djokovic wist dit jaar drie van de vier Grand Slams op zijn naam te schrijven en zal tevens het jaar als nummer één afsluiten. "Hij is natuurlijk de man van het jaar", liet Siemerink weten. "Het is onvoorstelbaar wat hij heeft laten zien. Aan het begin van het jaar had niemand dit eigenlijk verwacht, dus dat maakt het extra bijzonder."

"Hij kon altijd wel goed mee met de jongens in de top, maar hij kwam vaak net iets te kort. Hij had een moment van zwakte en mankeerde altijd wel wat. Die tijd is nu duidelijk voorbij", aldus Siemerink. "Hij heeft er keihard voor gewerkt en heeft ook de juiste mensen in de arm genomen. Zijn betere tweede service is ook een belangrijke sleutel voor zijn succes geweest. Dat maakt hem minder kwetsbaar."

Volgens Siemerink komen de successen van Djokovic ook door zijn aanpassingen buiten het veld: "Hij voelt zich goed bij zijn glutenvrije dieet. Hij heeft het fysiek opvallend goed kunnen volhouden. Al die wedstrijden en toernooien, het is een enorme slijtageslag. Hij heeft lichamelijk en geestelijk alles uit zijn lichaam gehaald. Dat is heel knap."