NHL: Jets winnen spektakelstuk van Avs, Canucks slaan terug tegen Predators

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn bijna alle playoffseries inmiddels begonnen. Zondagavond werd de openingswedstrijd gespeeld in vier series in de eerste ronde, wat hier en daar voor flink wat spektakel zorgde. Maandagavond gaan de laatste twee series van start.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
Na dik zes minuten konden de thuisfans juichen: Sam Reinhart schoot de Panthers op 1-0. Zo'n tien minuten later werd het echter weer stiller, want Brandon Hagel trok de stand gelijk voor Tampa Bay. In de tweede periode werd niet gescoord, maar al vroeg in de derde periode was Carter Verhaeghe trefzeker in de powerplay: 2-1. Twee minuten voor tijd maakte Matthew Tkachuk het af met een empty netter, hoewel Steven Stamkos in de slotseconden voor de eer nog 3-2 maakte.

New York Rangers - Washington Capitals
Na een goalloze eerste periode gingen de Rangers in de tweede periode los: Matt Rempe opende de score, nog geen minuut later zorgde Artemi Panarin voor de 2-0 en nog eens anderhalve minuut later was het Jimmy Vesey die voor 3-0 tekende. Martin Fehervary deed snel daarop wel iets terug voor de Caps, maar de aansluitingstreffer kwam er niet en met vier minuten te spelen maakte Chris Kreider het definitief af: 4-1.

Winnipeg Jets - Colorado Avalanche
Het was een flink festijn in Canada, waar Valeri Nichuskin de Avs na zes minuten op voorsprong schoot. Josh Morrisey trok de stand snel gelijk en Vladislav Namestnikov tekende voor 2-1. De bezoekers uit Colorado draaiden het echter ook net zo snel weer om: Miles Wood en Nathan MacKinnon scoorden, binnen een minuut gevolgd door de 3-3 van Mark Scheifele. In de tweede periode bleef het bij een goal van Adam Lowry van de Jets, die vroeg in periode drie voor 5-3 zorgde. In de power play maakte Kyle Connor zelfs 6-3, maar een halve minuut later scoorde Artturi Lehkonen eveneens in de power play: 6-4. Connor schoot de Jets weer naar drie goals voorsprong, maar Cale Makar tekende voor 7-5. Daar bleef het lang bij, tot Casey Mittelstadt een halve minuut voor tijd nog voor 7-6 zorgde, de eindstand in de spectaculaire wedstrijd.

Vancouver Canucks - Nashville Predators
Het begon niet zo lekker voor de Canucks, die na een dik kwartier op achterstand kwamen dankzij Jason Zucker. Vroeg in de tweede periode trok Elias Lindholm de stand weer gelijk, maar vanuit de powerplay scoorde Ryan O'Reilly namens de Predators. Richting de helft van de derde periode was het echter raak voor de Canucks: Pius Suter maakte de 2-2 en welgeteld twaalf seconden later had Dakota Joshua de 3-2 in het net liggen. Diezelfde Joshua gooide de boel anderhalve minuut voor tijd definitief op slot met een empty netter: 4-2.

Speelschema
Dinsdag 23 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 2; New York Rangers - Washington Capitals (1-0)
Dinsdag 23 april, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 2; Florida Panthers - Tampa Bay Lightning (1-0)
Dinsdag 23 april, 21.30u (03.30u NL) - Western Conference, 1st round, game 2; Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (1-0)
Dinsdag 23 april, 22.00u (04.00u NL) - Western Conference, 1st round, game 2; Vancouver Canucks - Nashville Predators (1-0)