Spielberg in besprekingen voor Mozes film

Nog niet lang geleden waren er geruchten dat Warner Brothers hun oog hadden laten vallen op Steven Spielberg als regisseur voor hun Mozes-film Gods and Kings. Gezien het feit dat de regisseur met nogal wat projecten bezig is, zoals het binnenkort te verschijnen Lincoln en daarna Robopocalypse, leek die kans nogal klein. 

Via de website van Twitch vernemen we echter dat de studio en Spielberg nu formeel in gesprek zijn over een project van Bijbelse proporties. In Gods and Kings zien we de lotgevallen van Mozes, vanaf het moment dat hij geboren wordt tot aan zijn laatste dagen. Zo zien we hem de Hebreeuwse slaven aanvoeren bij een opstand tegen de farao, de tien plagen, de brandende bramenstruik, de ontsnapping door de Rode Zee en zelfs de ontvangst en aflevering van de tien geboden in Israël.

Met Spielberg op de regiestoel is de kans groot dat de film een blockbuster zal gaan worden. Volgende maand zullen van Spielberg een tweetal films, The Adventures of Tintin en War Horse, in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.