Overstromingen in Dubai door zware regenval

Zware regens hielden delen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dinsdag in hun greep, sommige straten kwamen onder water te staan waardoor het verkeer in Dubai vastliep.

Begin maandag gaf de politie van Dubai een waarschuwing uit om de bewoners attent te maken op de slechte weersomstandigheden. Het National Centre of Meteorology van de VAE verklaarde dat vanaf dinsdagmiddag tot woensdagochtend vroeg een nieuwe golf van onstabiel weer werd verwacht vanuit westelijke gebieden en zich over het land zou verspreiden.

Dubai International Airport (DXB) heeft dinsdagavond aankomende vluchten tijdelijk omgeleid totdat de weersomstandigheden verbeterden, maar zei dat de vertrekkende vluchten gewoon door konden gaan. Sommige bewoners gebruikten een rubberboot om zich door de overstroomde straten te verplaatsen.

Ondertussen is het dodental van de zware overstromingen in buurland Oman gestegen naar 18 en worden er nog steeds mensen vermist. De Royal Oman Police zei dat er in 24 uur tijd meer dan 75 mensen zijn gered.