Indrukwekkende Littler wint in Liverpool en neemt leiding in Premier League Darts

In de M&S Bank Arena in Liverpool is donderdagavond alweer de dertiende speelavond afgewerkt in de Premier League Darts. Er zijn de komende weken nog drie avonden te gaan, alvorens men naar The O2 in Londen trekt voor de playoffs met de beste vier spelers in de stand.

Kwartfinales
Luke Littler en Gerwyn Price openden de avond en na een paar netjes verdeelde legs was het Littler die vanaf 2-2 toe wist te slaan. De jongeling liep weg naar 5-2 en maakte het een leg later af met een strakke 92-finish: 6-3.

Luke Humphries en Nathan Aspinall waren aan de beurt en The Asp opende sterk met een 121-finish voor 2-0. Een moeizame edoch fraaie 106-finish hielp hem naar 4-2 en niet veel later maakte hij het af met een bijna onmogelijke dubbel-16: 6-2.

Peter Wright en de jarige Michael van Gerwen betraden vervolgens het podium en de Nederlander had moeite met Snakebite, die een 3-1 voorsprong pakte. Van Gerwen kwam echter op gang en won vier legs op rij voor een 5-3 voorsprong, waarna hij het gelijk af maakte: 6-3.

Tot slot was het de beurt aan Michael Smith en Rob Cross, die de eerste vier legs netjes verdeelden. Daarna pakte Cross met twee strakke finishes een voorsprong, wat uiteindelijk de doorslag gaf: met een 57-finish maakte hij het af voor 6-4.

Halve finales
Littler en Aspinall verdeelden de eerste vier legs, waarbij Littler het lastig leek te hebben. Aspinall profiteerde en met twee uitstekende finishes kwam hij op 5-2, maar Littler begon de triples flink te raken en kwam terug tot 5-5, mede geholpen door vier matchdarts die Aspinall liet liggen. Aspinall liet nog een matchdart liggen in de beslissende leg, waarna Littler het op poging één afmaakte: 6-5.

Van Gerwen en Cross streden om de andere finaleplek en het was Van Gerwen die niet lekker in de wedstrijd kwam. Cross speelde zich zo relatief rustig naar 4-2 en 5-2, waarna hij het met een 82-finish keurig af wist te maken: 6-2.

Finale
Littler en Cross speelden om de dagwinst en met een 111-finish opende Littler sterk. Dat zette de tiener keurig door naar een 4-0 voorsprong met gemiddeld ruim 110 punten per beurt. Op 5-0 wist Cross bij God's gratie eindelijk een leg te winnen, gevolgd door zowaar nog een leg, maar daarna maakte de oppermachtige Littler het met 6-2 af.

Stand
In het klassement neemt Littler met zijn zege - en met Humphries' nederlaag in de kwartfinales - de leiding over. Humphries, Aspinall en Van Gerwen volgen, terwijl Smith in de resterende drie avonden aan de bak moet. Voor Cross en Price wordt het lastig, Wright is kansloos.