Ierland wil verder met Trapattoni

Ierland wist zich dinsdag ten koste van Estland te plaatsen voor het EK 2012. De Ierse voetbalbond wil bondscoach Giovanni Trapattoni daarvoor belonen.

De 72-jarige bondscoach kan rekenen op een contractverlenging. "De samenwerking verloopt geweldig. Het bestuur van de bond gaat in de komende weken praten over de toekomst van Trapattoni", liet bondsdirecteur John Delaney weten.

"Je moet jezelf afvragen of het team beter is geworden sinds hij vier jaar geleden is gekomen. Het antwoord daarop is een duidelijke ja. Vier jaar geleden stelden we niets voor, volgend jaar staan we op het EK", reageert hij verheugd. Het contract van de Italiaan loopt na het EK af, maar wordt dus wellicht verlengd.

Trapattoni was eerder actief voor onder meer Italië, AC Milan, Internazionale, Juventus en Bayern München. Hij hoopt met de Ieren op een stunt tijdens het EK. "Waarom zouden we het niet net zo goed doen als Griekenland? Met deze selectie is dat geen droom. Ik hoop alleen dat we geen blessures of schorsingen krijgen", liet hij weten tegen de BBC.