Ook Stompé uitgeschakeld op Grand Slam of Darts

Niels (DerMeister)

In navolging van Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld zit voor Co Stompé de Grand Slam of Darts er na de groepsfase al op. Onze landgenoot kon zijn comeback en kwartfinale van vorig jaar in Wolverhampton niet herhalen. In zijn derde en beslissende groepswedstrijd tegen Martin Phillips verloor hij uiteindelijk met 5-2.

Vorig jaar wist hij de captain van Wales, na een grote achterstand, nog te verslaan. Destijds troffen beide darters elkaar ook tijdens de laatste groepswedstrijd. Phillips kwam toen met 1-4 voor, maar Stompé won de partij uiteindelijk nog met 5-4. Vandaag begon The Matchstick met een 180'er voortvarend aan de partij, maar desondanks gaf hij de eerste leg direct uit handen. Phillips speelde sterk en liep uit naar een voorsprong van 0-3.

In de vierde leg produceerde Stompé een mooie 116-finish en zodoende leek het erop hij zich enigszins wist te herpakken. Toch was het Phillips die uiteindelijk de partij definitief naar zich toe wist te trekken. De Welshman speelde niet sterk, maar profiteerde vooral van de missers die Stompé produceerde. Op dubbel-12 maakte Phillips het karwei in de zevende leg definitief af; 2-5.

Michael van Gerwen wist zich tot dusver als enige Nederlander te plaatsen voor de knock-outfase van het Grand Slam of Darts. Jan Dekker kan zich hier vanavond ook nog voor plaatsen, maar dan zal hij in de derde en beslissende groepswedstrijd wel eerst moeten afrekenen met Mark Webster.