Biografische film over Michael Jackson in de maak

De nabestaanden van Michael Jackson willen het leven van de King of Pop laten verfilmen. Producenten Ivan Reitman en Tom Pollock onderhandelen over de filmrechten met John Branca, beheerder van de erfenis van de overleden King of Pop. Dat bevestigt Pollock tegenover het Amerikaanse filmblad Variety.

Branca is momenteel nog druk met de show van Cirque du Soleil waarin de popster centraal staat, getiteld Michael Jackson: The Immortal World Tour. De biografische film zal daarop moeten wachten. De nabestaanden zijn enthousiast over een verfilming van het leven van de zanger die al op jonge leeftijd een popster werd.

De film zal niet over het hele leven van de poplegende gaan, maar enkele periodes belichten. Jackson overleed in 2009. Zijn lijfarts Conrad Murray is deze maand schuldig bevonden aan zijn dood. Hij zou de popartiest een overdosis narcosemiddelen hebben toegediend.

Reitman en Pollock hebben samen de productiemaatschappij Montecito en willen het project graag financieren. De twee produceerden films als I Love You, Man en Up in the Air. Reitman regisseert ook. Zo was hij dit jaar verantwoordelijk voor de komedie No Strings Attached. Of hij de biopic over Jackson ook wil regisseren is nog onbekend.