Feyenoord wellicht eerder uit categorie 1

Niels (DerMeister)

Feyenoord wordt wegens goede financiële cijfers mogelijk eerder door de licentiecommissie van de KNVB uit categorie 1 gehaald.

De Rotterdammers hadden als doel om in de herfst van 2012 uit categorie 1 te zijn, maar door de cijfers over het boekjaar 2010/11 en de verwachtingen over het huidige seizoen kan dat mogelijk al eerder gebeuren. Clubs in categorie 1 staan onder curatele van de KNVB en mogen geen uitgaven doen op de transfermarkt.

Feyenoord presenteert woensdag de prognose over het lopende seizoen en die duiden op een financieel herstel dat goed genoeg is om in categorie 2 terecht te komen, meldt Voetbal International. De begroting van de afgelopen jaren, de investeringen van Vrienden van Feyenoord en de transferinkomsten van onder andere Leroy Fer, Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos zorgen voor een goed resultaat.

Als een club definitief in categorie 2 wil terugkeren, is het noodzakelijk dat een club twee meetmomenten achter elkaar genoeg punten haalt om in die categorie te blijven. Feyenoord leed in het boekjaar 2010/11 nog wel verlies, maar verwacht komend boekjaar uit de rode cijfers te zijn.