Hulkenberg verlaat Haas voor Stake F1/Sauber

Nico Hulkenberg (36) verlaat na dit seizoen het Amerikaanse team van Haas. De Duitser maakt in 2025 de overstap naar Stake F1/Sauber en heeft een meerjarig contract getekend, naar verluidt gaat het om drie jaar. In 2026 wordt Stake F1/Sauber overgenomen door het Duitse Audi. Wie Audi in 2026 naast Hulkenberg gaat zetten is nog even afwachten.

Hulkenberg keerde in 2023 terug in de Formule 1 na een afwezigheid van drie jaar. Dit seizoen is de Duitser bij Haas prima begonnen met drie top-10 klasseringen in de eerste vijf races van het seizoen.

Andreas Seidl, teambaas van Sauber: "We zijn erg blij om Nico vanaf 2025 weer hier in Hinwil te verwelkomen en met hem in de Formule 1 te rijden. Met zijn snelheid, zijn ervaring en zijn toewijding aan teamwork zal hij een belangrijk deel uitmaken van de transformatie van ons team, en van Audi’s F1-project."

"Vanaf het begin was er grote wederzijdse interesse om samen iets iets op lange termijn samen op te bouwen. Nico is een sterke persoonlijkheid en zijn inbreng, op professioneel en persoonlijk vlak, zal ons helpen om zowel bij de ontwikkeling van de auto als bij de opbouw van het team vooruitgang te boeken."

Hulkenberg kijkt ook uit de samenwerking: "Ik keer terug naar het team waarmee ik in 2013 heb samengewerkt en heb goede herinneringen aan de sterke teamgeest in Zwitserland. Het vooruitzicht van Audi is iets heel speciaals. Als een Duitse fabrikant zo vastberaden in de Formule 1 stapt, is dat een unieke kans. Om het fabrieksteam van zo’n automerk te vertegenwoordigen met een krachtbron die in Duitsland is gemaakt, is voor mij een grote eer."