FOK!filmtip van de dag: Twilight

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag zijn dat... Twilight.

Twilight is de verfilming van het eerste deel van de succesvolle boekenserie van Stephanie Meyer. Het tienermeisje Bella Swan is een doorsnee middelbare scholiere. Ze besluit te verhuizen naar het huis van haar vader en op haar nieuwe school ontmoet ze Edward Cullen. Dit verandert haar leven totaal, want Edward Cullen draagt een groot geheim met zich mee: hij een vampier. Als Bella dit ontdekt is ze echter niet bang, ze houdt van hem. Edward doet zijn best om niet aan zijn behoefte om Bella leeg te zuigen toe te geven. Maar lukt hem dit... en lukt het hem ook om andere vampiers bij Bella weg te houden?

Boekverfilmingen doen het niet altijd even goed, zo blijkt ook uit deze film. Toch is het kijken van deze film beslist de moeite waard als je wat afstand durft te nemen van de verhaallijn uit het boek. Hoofdrollen zijn voor Kirsten Stewart en Robert Pattinson. Het voorlaatste deel: The Twilight Saga: Breaking Down-part 1 is vanaf 18 november 2011 in de bioscopen te zien.

Vanavond is echter het eerste deel te zien om 20:30 op RTL 5.