Alex Kroes keert terug bij Ajax als technisch directeur

Ajax en de Raad van Commissarissen zijn vandaag met Alex Kroes overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur van de club. Dat meldt de club zojuist. Kroes verdwijnt echter niet bij de Amsterdammers, maar wordt de nieuwe technisch directeur. Zo meldt AT5. 

"Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen en spraken gedurende de afgelopen weken veelvuldig met mensen binnen en buiten Ajax, onder meer met de Bestuursraad en uiteraard met Alex zelf", reageert rvc-voorzitter Michael van Praag. "Vanzelfsprekend zijn er voorwaarden met elkaar afgesproken waardoor deze verandering mogelijk werd. De club moet verder en wij zijn van mening dat het goed is voor Ajax dat we uiteindelijk met elkaar tot deze oplossing zijn gekomen. Alex gaat een belangrijke rol spelen in het voetbaltechnische deel van de organisatie en zich met name richten op het aan- en verkoopbeleid."

Positie kan nog worden heroverwogen
Kroes werd begin deze maand op non-actief gezet door de raad van commissarissen (rvc), omdat hij aandelen had gekocht op een moment dat hij als één van de weinigen wist dat hij directeur bij de club zou worden. 

Ajax laat weten dat als de bevoegde autoriteiten vaststellen dat er sprake is geweest van een overtreding van Kroes, dat ook zijn positie als technisch directeur heroverwogen kan worden.  

Kroes 'zeer blij'
Alex Kroes reageert zelf dat hij 'zeer blij' is dat hij en Ajax een oplossing hebben gevonden. "De focus moet bij Ajax weer op het voetbal komen te liggen. We hebben de support van iedereen nodig om dit seizoen zo goed mogelijk af te maken."

De net vernoemde technisch directeur laat weten dat ze meteen aan de slag gaan voor het nieuwe seizoen. "Het is hoog tijd om als één Ajax alle krachten te bundelen en alle kennis en kunde die er bij Ajacieden binnen en rondom de club zit, samen te voegen. Ik zie ernaar uit om niet alleen met Louis van Gaal, Danny Blind, Marijn Beuker en Kelvin de Lang, maar ook met iedereen daaromheen te gaan bouwen aan een mooie toekomst voor Ajax. Ajax moet weer Ajax worden."