Oorzaak lekke band Vettel niet achterhaald

Bandenfabrikant Pirelli heeft bekendgemaakt dat de oorzaak van de lekke band die Sebastian Vettel in de eerste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi had niet door een materiaalfout komt. Hierdoor blijft onduidelijk wat de uitvalbeurt van de regerend wereldkampioen precies veroorzaakt heeft.

Vettel kende vanaf poleposition een goede start in de race in Abu Dhabi en lag meteen los van het veld. Bij het insturen van bocht twee brak de auto weg door de lekke band, waarna er voor de Duitser een lange weg naar de pits restte. Daar bleek dat de auto te beschadigd was om door te rijden. Van de band was niets over, maar uit de restanten heeft Pirelli kunnen concluderen dat de fout niet veroorzaakt werd door een fout aan het materiaal.

"We kunnen bevestigen dat er geen structureel probleem was met de band. Tot die conclusie zijn we gekomen na een uitgebreide evaluatie in samenwerking met Red Bull Racing. We kunnen niet uitsluiten dat brokstukken op de baan tot de lekke band hebben geleid. Al hebben we op het circuit daar geen bewijs voor aangetroffen," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery. Hierdoor blijft de oorzaak onduidelijk.