Van Gaal algemeen directeur bij Ajax

Louis van Gaal zal algemeen directeur worden bij Ajax. De oud-trainer zal per 1 juli 2012 aan de slag gaan bij de club waarmee hij in de jaren negentig de UEFA Cup en de Champions League binnenhaalde. Het laatst was Van Gaal actief bij Bayern München waar hij in april ontslagen werd.

Martin Sturkenboom zal bij Ajax ad-interim algemeen directeur worden. Hij was oud-voorzitter van FC Utrecht. Danny Blind zal voorlopig de portefeuille technische zaken op zich gaan nemen. Van Gaal wordt in zijn derde Ajax-periode de opvolger van Rik van den Boog die in juni vertrok. De directie bestaat verder uit commercieel direceur Henri van der Aat en financieel directeur Jeroen Slop.

De Raad van Commissarissen heeft de benoemingen van het drietal goedgekeurd. Bij deze vergadering was commissaris Johan Cruijff niet aanwezig. Hij is door RvC-voorzitter Steven ten Have schriftelijk op de hoogte gesteld.

Vanavond is er bij Ajax nog een vergadering van de ledenraad. Wat daar besproken zal gaan worden is nog niet bekend. De benoeming van de nieuwe directie kan niet meer worden tegengehouden.

Louis van Gaal
Van Gaal zal algemeen directeur worden bij Ajax (Foto: Pro Shots)