Dekker strijdend ten onder tijdens Grand Slam of Darts

Jan Dekker heeft de groepsfase van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton niet overleefd. De verrassende halve finalist van het BDO-WK van vorig jaar moest de derde en laatste groepswedstrijd tegen de sterke Mark Webster winnen. Even leek in een stunt in de maak, maar Dekker verloor uiteindelijk met 5-3.

Webster had in de partij tegen Dekker aan twee legs genoeg om de volgende ronde te behalen. Dekker moest de partij winnen om John Part in de groep voor te blijven. De eerste leg ging naar de Welshman, maar Dekker liet zich niet kennen en behield vervolgens zijn eigen leg. Dit deed Webster in de derde leg ook en daardoor plaatste hij zich voor de knock-outfase.

Dekker vocht zich knap terug in de partij; hij behield zijn eigen vierde leg en wist Webster zelfs in de vijfde leg te breaken. De triples bleven vervolgens uit bij onze jonge landgenoot en zodoende kon Webster meteen weer terugbreaken. Webby schakelde een tandje bij en behield ook zijn eigen zevende leg. In de laatste leg liep de Welshman met scores van 177 en 180 snel weg bij Dekker en gooide de partij vanaf 61 uit. Daardoor plaatste niet Dekker, maar oud-wereldkampioen Part zich als tweede darter uit de groep.