special
Tweakers Gaming Live [Fotoverslag]
review
CD: John Legend - A Legendary Christmas
special
Fun met Funda #126 - de jaren 60 belden...
special
Battlefield V launch event [Fotoverslag]
review
Call Of Cthulhu
review
Nothing But Thieves simpelweg groots in AFAS Live
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


FOK! op London Comic Con

Volgende week is er weer Comic Con in Nederland; in de Utrechtse Jaarbeurs wordt het tijdens de Winter Edition (die gek genoeg in de herfst plaatsvindt) van Dutch Comic Con weer feest voor liefhebbers van films, comics, series, games en cosplay.

Vorige maand was er echter weer MCM Comic Con in het Londense congrescentrum ExCel. Dat vindt ook tweemaal per jaar plaats en dat al sinds vorig decennium. FOK! nam even een kijkje bij de buren; is er echt zoveel meer te beleven?

Dit kan echt niet meer: Dikkie Dik - De Vliegende Panters

Ach hoe tijden veranderen. Tijd voor een nieuwe videorubriek onder het mom 'dit kan echt niet'. Cabaret, muziek en andere zaken die tot kort geleden nog bejubeld werden als hilarisch, maar die nu in het decennium van de millennial NPC's op zware kritiek en persoonlijke zwartmakerij zou komen te staan.

Vandaag, de Vliegende Panters met hun nieuwe verhaal, van Dikkie Dik.

Wat vinden jullie? Humor of toch racisme? Of nog wat anders?

Waarom rijdt de NS nooit op tijd?

Op het FOK! Forum is onlangs een geweldige reeks gestart. Vraag Wat jij Wil. Een serie waarin je vragen kunt stellen aan (anonieme) personen met een bijzonder interessant beroep.

Het topic [Vraag Wat Je Wil] aan een machinist van de NS is wel een echt stormlooptopic. Daarbuiten geeft de anonieme machinist ook nog eens een verklaring waarom de NS nooit op tijd rijdt:

0.gif Op maandag 12 november 2018 20:35 schreef VraagWatJeWil het volgende:

Wij rijden niet op tijd, omdat we op rails rijden.

Ratelband wil age-fluid zijn en wettelijk 49 jaar oud zijn

Ofwel hij is serieus, ofwel hij trollt iedere millennial die in gender-fluid, race-fluid, species-fluid en andere nonsens gelooft helemaal de moeder. Wie? Emile Ratelband.

Waar mannen zich prima als vrouw kunnen identificeren (en andersom), mensen zich kunnen identificeren als gender-fluid (het ene moment man, het andere moment vrouw), er mensen zijn die vinden dat ze kat zijn enzovoort én we leven in een tijd waar onder meer in New York én Canada een wet is die het mensen verplicht anderen aan te spreken bij het voornaamwoord van hun keuze, of dat nou meneer, mevrouw, xor, zir, flur of uwehoogheidmijnmeester is, besluit de 69-jarige Emile Ratelband dat hij voortaan door het leven wil gaan als iemand van in de veertig.

Wat denk jij? Bloedserieus maar knettergek, of toch een enorme troll?

Pastoor preekt over ritje in Efteling-attractie

Pastoor Van der Weide uit Sneek gebruikte vanochtend in zijn kerkdienst een ervaring van een dagje Efteling in zijn preek. Een ritje in de Vogelrok, die de geestelijke consequent de gier noemt, is het vertrekpunt voor zijn verhaal.

De pastoor vertelt over hoe hij een uur moet wachten en hoe het ritje voorbij was voor hij het door had. De spanning en angst die de bezoekers ervaren voor het ritje in de achtbaan staan symbool voor angsten in het leven aldus de zielenhoeder, zo lezen we op looopings.nl. Van der Weide weet zijn Efteling-ervaring mooi te vertellen.

De preek van pastoor Van der Weide (Bron: YouTube/looopings)

Katie Hopkins schopt tegen heilige sjw-huisjes (*trigger warning*)

Verlang jij ook zo naar mensen die weer gewoon durven te zeggen waar het op staat? Dan is Katie Hopkins een goed voorbeeld. Ze is hier en daar niet zo vriendelijk tegen mensen met extreme tatoeages, body modification, vetgevreten mensen etc, maar eigenlijk heeft ze wel een punt in veel gevallen. Of niet?

O ja, nodeloos te zeggen maar *trigger warning*. Niet voor gevoelige kijkers, dus kijken op eigen risico!

En nee, ik deel niet perse al haar meningen

Dit witte meisje wordt gehaat, omdat ze wit is

Er zijn blanken die 'identificeren als zwart', mensen die 'identificeren' als kat en nog wel duizend varianten. Allemaal met hun eigen voornaamwoorden en gendertitels. En dat wordt tegenwoordig allemaal prima gevonden.

Maar dit meisje, dat zich identificeert als wit meisje, gaat een stap te ver. Want identificeren als wit? Dát kan natuurlijk niet!

O ja, wel tot het eind kijken voor de plottwist! *tun tun tuuuuuuun*

Sinéad O'Connor is helemaal van het padje af

Het lijkt er op dat Sinéad O'Connor helemaal gek is geworden. Nee, deze keer echt. Dat je je bekeert tot de islam, is toch geen reden om wartaal uit te gaan slaan? En wat hebben witte mensen daar nou weer mee te maken?

SayNo2Ducks brengt anti-eenden lied uit

De bekende Twitteraar SayNo2Ducks gaat wederom een stap verder in zijn strijd tegen eenden. Voor wie deze activist niet kent, hij trekt via Twitter ten strijde tegen de ongelofelijk grote eendproblematiek in Nederland. Volgens hem wordt ons land overspoeld door agressieve, bloeddorstige en naar kwakende eenden. SayNo2Ducks strijdt al sinds 2016 vele tientallen jaren voor een veilig en eendvrij Nederland.

In die strijd schreef hij talloze prachtige gedichten, bloedstollende verhalen en onlangs deelde hij enkele verhalen uit zijn informatieve kinderboek met slaapverhaaltjes voor kinderen tussen 4 en 6 jaar oud. Vandaag publiceerde SayNo2Ducks een heuse protestsong tegen eenden. Deze potentiële hit zal binnenkort wel op 1 binnen komen in de Top 40 en de Top 2000.

Voor wie nog niet bekend is met de eendproblematiek in Nederland volgen hieronder enige tweets die meer duidelijk zullen maken:

David Schwimmer #itwasntme

De politie van Blackpool, Engeland had het er maar moeilijk mee. Wie is toch die man die een tray bier uit een restaurant steelt op 20 september 2018? Nou daar had men op facebook wel een idee over. Dat is Ross uit 'Friends' . 

 

Uiteraard ging bromsnor met deze informatie op onderzoek uit, immers, een beetje gratis hulp van internetdetectives kan nooit kwaad. 

Even later kwamen ze met de volgende statement. 

Update 21.16 uur
David Schwimmer heeft op Instagram gereageerd middels een filmpje........ hij lijkt te willen zeggen, #itwasntme

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Officers, I swear it wasn't me. As you can see, I was in New York. To the hardworking Blackpool Police, good luck with the investigation. #itwasntme

Een bericht gedeeld door David Schwimmer (@_schwim_) op24 Okt 2018 om 8:45 (PDT)

Politie vindt hennepkwekerij onder wc-pot

Drugscriminelen zijn soms best inventief. Zo vond de politie al eens een kwekerij verstopt in een ruimte achter een schilderij, en ook troffen ze al eens een kwekerij aan in een mestbunker. Ook werd er een kwekerij aangetroffen in een watersilo en diende een kapperszaak als camouflage voor een plantage. 

Vorig jaar trof de politie in Rotterdam ook een kwekerij aan waarvan de ingang wel zeer goed verstopt was. Het doet mij een beetje denken aan Harry Potter and the Deathly Hallows, waar Harry, Hermelien en Ron zichzelf door de plee moeten spoelen om in te kunnen breken in het Ministry of Magic. 

Bibi is een vuile aandachtshoer

Haha haters heb ik jullie even tuk. Ik ben gewoon een vuile aandachtshoer, stelletje kuthaters. Ok, ok sorry, ik bedoelde niet dat je stinkt ofzo.... Maar bibi, hoe lang kom je eigenlijk al op internet?

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Hoi haters van vandaag, wat een talent hebben jullie toch. Daar zouden jullie eigenlijk iets mee moeten doen. De hele dag berichten schrijven naar mensen die jullie niet kennen bijvoorbeeld! Ik hoop dan ook dat jullie voldoening hebben kunnen halen uit het plaatsen van deze comments. Neem nou de reactie: “vuile aandachtshoer”, zo inspirerend! Ik dacht; die laat ik afdrukken op mijn shirt! Zodat ik elke keer wanneer ik dit shirt draag, ik weer even herinnerd word aan wie ik werkelijk ben. Geschreven door iemand die mij vast beter kent dan wie dan ook? Met zoveel klasse en intelligentie én, als klap op de vuurpijl, geïllustreerd met een profielfoto van een anonieme kat of een plaatje van Transformers, want die zijn zo cool. He-le-maal te gek! Ga zo door, zo heerlijk veilig vanachter je scherm mensen haten op internet. Dat is pas echt iets om trots op te zijn.. Want een dag niet gehaat is een dag niet geleefd natuurlijk! ❤️ #levensmottogoals #grootdenkers #ikvindhelemaalmooi #dieselhatecouture @diesel

Een bericht gedeeld door Bibi Breijman (@bibibreijman) op14 Okt 2018 om 3:08 (PDT)

Snelle kip achtervolgt man

In de Amerikaanse staat Indiana, in Fort Wayne om precies te zijn, woont een razendsnelle kip. Ene Boaz Marbach zette onlangs een filmpje online van een beveiligingscamera op zijn werk: "We hebben een kip op het werk en die houdt ervan om mij aan te vallen als ik hem naar buiten laat. Ik zweer je, ze is sneller dan het lijkt!", schreef hij erbij. Hieronder de video, de zes seconden van je leven krijg je niet meer terug.

Moeder heeft schijt aan medepassagiers

'I don't give a shit' aldus deze moeder. Volgens degene die de bewuste foto nam was het personeel aan boord van het betreffende vliegtuig niet gecharmeerd van deze actie. Of het kind zat te schijten of te pissen vermeldt de historie niet.

Busje ramt spoortunnel, paste toch net niet

De bestuurder van een busje in Arnhem dacht wel even snel de route via de spoortunnel op de Vosdijk te kunnen nemen, maar hij kwam al snel van een koude kermis thuis. Een tegemoetkomende auto filmde hoe de bak van het busje precies de rand van de spoortunnel ramde en loskwam van de wagen.

Niet alleen het busje liep veel schade op, ook het spoorverkeer werd uit voorzorg stilgelegd zo lazen we bij Omroep Gelderland.

Het paste dus toch net niet (Bron: YouTube/Omroep Gelderland)

Bakircioglu vier doelpunt met biertje uit het publiek

Oud-Ajacied Kennedy Bakricioglu beleefde een bijzonder moment gisteren. In de wedstrijd van zijn club Hammerby tegen IFK Götenburg schoot hij er een prachtige vrij trap in. Dat moest gevierd worden dacht één van de supporters en hij wierp de nummer 10 een glas bier toe. Bakricioglu ving de beker, dronk hem leeg en vierde daarna zijn feestje verder.

Misschien ook interessant?
review
Overlord
review
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
review
Concert: The World of Hans Zimmer in Ahoy
review
Blu-ray: Unsane
review
Blu-ray: Ocean's 8
review
Diablo III: Eternal Collection (Nintendo Switch)
©FOK.nl e.a.