Dat computerprogramma's formidabele tegenstanders kunnen zijn bij bijvoorbeeld schaken of Go is al enkele decennia duidelijk. Dat dit ook bij poker zou kunnen werd lange tijd voor onmogelijk gehouden.
Inmiddels spelen bots uit Rusland en andere landen een stevig spel bij online poker en menselijke spelers voelen zich bedreigd door deze kunstmatige tegenstanders. Bloomberg belicht in deze video het ontstaan en de rol van de online pokerbots.
Vrouwen zijn net zo sterk als mannen... Vrouwen kunnen alles wat mannen kunnen, maar dan beter...
Het is feministische propaganda waarmee vrouwen worden gehersenspoeld, tot ze denken dat een vrouwtje van 55 kilo in een gevecht kan winnen van een man die twee koppen groter en 40 kilo zwaarder is.
Maar is dat zo?
In onderstaande video 5 krachttests waarbij 3 enorme vrouwen die 5-6 keer per week urenlang in de sportschool hun kracht trainen het opnemen tegen drie relatief gemiddelde en vrijwel ongetrainde mannen. Met commentaar van een vrouw die wel iets weg lijkt te hebben van Sydney Sweeney overigens.
Place your bets...
Bonus:
Meer vrouwen vs mannen zowel fysiek als in 'standards':
Hou je van strakke moderne ontwerpen dan staat in Dordrecht deze mooie villa voor je te koop. De eigenaar heeft zo links en rechts een stel oude brommers geparkeerd op plekken die niet gemakkelijk zijn als je een stukje wilt gaan rijden.
De riante woning staat op een perceel van ruim 4.500m2. Er is dan ook een grote en fraai aangelegde tuin, ruime parkeergelegenheid binnen en buiten en voor wie zijn schaapjes op het droge heeft een schapenweide met dierenverblijf.
Binnen is de woning al even strak en modern als van buiten. Maar wel met een bijzondere kleurenkeuze in de natte cel. Je bent direct vrolijk wakker wanneer je de badkamer 's morgens binnenstapt. Door een rigoureuze renovatie in 2019 waarbij extra is geïsoleerd, triple glas en warmtepomp zijn geplaatst en met de vele zonnepanelen op het dak is het energielabel van deze villa A++++, dus ook daar wordt je best wel vrolijk van.
Wat op de foto's nogal in het oog springt zijn de oude brommers die links en rechts gestald zijn. Niet buiten of in de garage waar je ze zou verwachten, maar allemaal binnen. Een paar bij de entree, ergens op een plankje tegen de muur en zo te zien zelfs eentje op de bovenverdieping. Dus als je een plek zoek waar je je verzameling oude tweewielers uit kunt stallen, dan zou je eens in Dordrecht moeten gaan snuffelen. Dan moet je wel echt je schaapjes op het droge hebben, want de vraagprijs is ruim boven gemiddeld: €2,45 miljoen.
De Amerikaanse president Donald Trump struikelde zondag (8 juni) toen hij aan boord ging van Air Force One, onderweg van Morristown, New Jersey naar Camp David. Dit scenario kennen wij maar al te goed van zijn voorganger Biden.
Ook minister van Buitenlandse Zaken Marco Rubio leek te struikelen al was dat misschien om het image van zijn baas te beschermen.
Het klinkt misschien als een ouwelullensport, maar om deel te nemen aan de jaarlijkse kaasrolwedstrijd in het Verenigd Koninkrijk moet je toch echt over een ijzeren gestel beschikken. Deelnemers buitelen als een lappenpop met een kaas van ruim 3,5 kg in hun armen van een steile heuvel af, zo'n 180 meter naar beneden. De South Western Ambulance Service van de NHS zei dat ze met "vijf landambulances met dubbele bemanning, een luchtambulance, een operationeel officier, een dokter en een first responder ter plaatse waren". Twee deelnemers moesten per ambulance worden afgevoerd naar het Gloucestershire Royal Hospital.

Competitors hospitalized as cheese-rolling contest spins out of control (@New York Post YouTube 290525)
Lola Young had een grote hit met Messy, denk jij dat onderstaand nummer ook zo'n hit van jewelste wordt? Laat het weten in de comments!
Frenna heeft voor jullie dit lekkere dansnummertje op Hemelvaart.
Swing jij met Frenna mee, of zeg jij NEE!
Heel Nederland is in rep en roer!
Omdat DTS 's nachts dicht is? Neenee, omdat de Lays nieuwe verpakkingen heeft!
Lays is overgestapt van de zakken naar de doosjes. En nu zijn die doosjes ook nog eens bijna 2x zo duur!
Dit is toch niet normaaaaaaal? Wat vind jij er van?
In Delft staat een huis te koop dat ontworpen is door de bekende Nederlandse architect Herman Hertzberger. Het gaat om deze Diagoonwoning, zoals ze genoemd worden.
Eind jaren zestig ontwierp Hertzberger deze woningen als reactie op de sterk gestandaardiseerde woningbouw in de wederopbouw. Het idee was om een standaard karkas te maken en de koper zelf de ruimte te geven om dat verder naar eigen wens in te vullen en aan te passen. In eerste instantie bleek het concept te duur, maar na aanpassingen werden uiteindelijk acht van deze Diagoonwoningen gebouwd in '70/'71.
Er is veel daglicht in de woning door grote ramen en een daklicht. Ongebruikelijke raamindelingen en hoogteverschillen maken het, ondanks het gebruik van heel veel kaal betonachtoge materiaal, een speels huis. In deze woning is nog veel origineel of in originele staat teruggebracht volgens de makelaar. Hoewel het nog geen monument is, zou de gemeente Delft al wel de wens hebben uitgesproken om deze woning tot monument te verklaren.
Dutch Design heeft volgens Wikipedia een aantal kenmerken waar je het aan kunt herkennen: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met een gevoel voor humor. Wat vindt jij ervan, mogen we dit een Dutch Design klassieker noemen?
Hebben, hebben, hebben? De vraagprijs voor deze tussenwoning is €800k.
Een duif die erin was geslaagd om in een vliegtuig van Delta Air Lines te geraken veroorzaakte paniek toen het vliegtuig zich klaarmaakte om op te stijgen van de luchthaven Minneapolis-Saint Paul naar Madison, Wisconsin. De beelden zijn gefilmd door Tom Caw, een passagier op de vlucht. Volgens hem moest het vliegtuig terug naar de gate worden gebracht zodat de vogel verwijderd kon worden.
Trump dreigt met een wirwar aan heffingen om zo productie terug naar de Verenigde Staten te halen. Making America Make Again is in de praktijk echter een bijzonder complexe puzzel.
Door specialisatie is het maken van een product vaak een ingewikkelde puzzel van producten en leveranciers die goed op elkaar in moeten haken. Het verplaatsen van productie naar de VS, om importheffingen te vermijden, betekent dus dat het hele web van toeleveranciers en ook de leveranciers daar weer achter overgeheveld moet worden. Behalve dat is er meestal ook knowhow nodig die een ervaren, buitenlandse partij al heeft, maar een nieuwe producent nog niet.
Daar komt komt nog bij dat de importheffingen steeds wijzigen en niemand weet hoe lang deze instand blijven, misschien wel korter dan de tijd die nodig is om de productie in de VS op te starten, wat het geheel tot een haast onoplosbare puzzel maakt. WSJ legt in onderstaande video uit hoe moeilijk het onshoren van productie is en doet dat aan de hand van een Amerikaanse leverancier van... puzzels!
Het was heel knap, maar PSV lukte het om kampioen te worden dit weekend.
Daarnaast gebeurde er nog een groot wonder, de dorpsgek van FOK!: Paul, wint de eredivisie-FOK!-TOTO
Hoe het mogelijk is dat Paul als winnaar uit de strijd komt is onbekend, vermoeden van ... matchfixing?
Anyway, volgend seizoen kan je ook meedoen via DEZE LINK

Vrouwen hebben krijgen altijd gelijk. De heer in dit filmpje heeft die boodschap maar al te goed begrepen.
Hij weet ook dat hij nooit gelijk krijgt van zijn vrouw. Zelfs niet als... Nou ja, kijk zelf maar. Herkenbaar?
Tijdens de inauguratie van Trump zaten de rijkste mensen ter wereld opvallend op de eerste rij. Dat veel geld invloed geeft is niet nieuw, maar dit was toch wel bijzonder. Is dat problematisch? En hoe staat het eigenlijk met rijkdom in Nederland? Bestaat er zoiets als te rijk zijn?
In Nederland zien we dat de inkomens- en vermogensverschillen de afgelopen decennia zijn toegenomen, hoewel het verschil minder extreem is dan in sommige andere landen. Toch roept de groeiende kloof vragen op over eerlijkheid en kansen voor iedereen.
Te rijk zijn op zich is geen probleem, maar wanneer die rijkdom gepaard gaat met een onevenredige invloed op politiek en samenleving, kan dat de democratische waarden ondermijnen.
Hollywood is al tientallen jaren het hart van de (westerse) filmindustrie. Maar tegenwoordig is Hollywood niet meer wat het vroeger was – en daar wil Trump iets aan veranderen. Wat speelt er precies? NOS op 3 geeft haar visie:
Hollywood heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een aantal uitdagingen. De opkomst van streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+ heeft het traditionele bioscoopmodel flink onder druk gezet. Daarnaast zijn er discussies over diversiteit en inclusiviteit in films en televisie, wat heeft geleid tot veranderingen in de manier waarop verhalen worden verteld en welke acteurs en filmmakers kansen krijgen.
Trump heeft plannen aangekondigd om de Amerikaanse filmindustrie te ondersteunen, bijvoorbeeld door belastingvoordelen te bieden aan producenten die in de VS produceren in plaats van naar het buitenland te verhuizen. Hij wil dat Hollywood weer een symbool wordt van Amerikaans succes en trots.
Tegelijkertijd is er kritiek op Trumps visie. Tegenstanders vinden dat kunst en cultuur altijd ruimte moeten bieden voor diverse geluiden en maatschappelijke reflectie. Ze zijn bang dat een terugkeer naar het “oude Hollywood” kan leiden tot minder inclusiviteit en minder ruimte voor vernieuwende verhalen.

Hollywood (@Pixabay)
Het is zeker niet voor eerst dat er een toren aanbod komt in deze rubriek. Vorige jaar hadden we bijvoorbeeld deze nog en in een grijs verleden kwam ook deze al voorbij en verder waren er vast nog wel enkele. Het torentje van deze keer valt nog eens extra op door het formaat.
Met een woonoppervlakte van wel 20 hele vierkante meters zal er niet veel discussie zijn het 'tiny' aspect van dit bouwwerk. Maar is het dan wel echt een toren vraag je je misschien af? Het is in elk geval hoger dan het breed of lang is, dus ja, het bouwerkje mag toch echt toren(tje) heten. Bovendien is het een gerestaureerd (gemeentelijk) moment.
De torenwoning is een overblijfsel van de Koninklijke Plateelfabriek Zuid-Holland. Plateel is een bepaald soort aardewerk dat werd gebakken, zo heeft uw redacteur vandaag geleerd. Voor die fabriek zou het gebouwtje als watertoren hebben gefungeerd.
Nu zul je je afvragen of je er echt volwaardig kunt wonen. Op de begane grond zijn sanitair en verwarmingsinstallatie, op de eerste verdieping, bij wijze van woonkamer, een bank en tv en een balkonnetje, en op de tweede verdieping is een bed. Als je niet thuis eet, dan kun je er overleven, want een keuken is er niet; de sanitaire verdieping dubbelt deels als pantry. Door het hele bouwwerk is de wenteltrap vrij dominant aanwezig. Als je er niet wilt wonen, dan mag je het torentje in elk geval nog wel als B&B exploiteren en daar is het misschien dan wel een heel leuk dingetje voor.
Je kunt deze tiny tower nu kopen voor een vraagprijs van € 189.500,-. De hele inrichting krijg je er bij en veel eigen spullen moet je niet mee brengen. Maar dan heb je in elk geval iets unieks in bezit! Kopen, kopen, kopen?
In westelijk Afrika wordt natuurlijk rubber gewonnen door een bedrijf dat voor het grootste deel in handen is van de Franse miljardair Vincent Bolloré, via zijn Bolloré Group, en Hubert Fabri. Nu is dat bedrijf onderwerp van beschuldigingen van misstanden op het gebied van arbeidsrechten.
Bij sommige van zijn Afrikaanse rubberplantages zeggen vrouwelijke arbeiders dat ze gedwongen werden tot seks om geld te kunnen verdienen op deze plantages. Een activiste die de vermeende misstanden aan de kaak wil stellen, beweert dat ze juridisch onder druk gezet wordt om haar stil te houden. Het bedrijf ontkent.
Deze video van Bloomberg gaat in op de beschuldigingen en legt uit hoe deze bedrijfstak in Afrika georganiseerd is en bestuurd wordt.
Jaja Utreg heeft weer eens een prijs gewonnen! UUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Had jij dit verwacht?
Waar we vorig keer nog het duurste huis van Zeeland belichtten, hebben we deze keer het andere uiterste in het vizier. In Sint-Maartensdijk staat voor ongeveer de prijs van een modale nieuwe camper dit huis te koop.
Wederom gaan we naar Zeeland, maar dat is aan deze kant van het prijsspectrum wat minder verrassend. De vraagprijs van €90k zal echter in de praktijk wel weer een bieden-vanaf-prijs blijken te zijn. Als je wilt komen kijken dan moet je je van te voren aanmelden en wat je dan aantreft is deze keer meer een verrassing dan gebruikelijk, omdat er geen foto's van de binnenkant getoond worden. Waarom zou dát nou toch zijn...
De ruim 100 jaar oude vrijstaande woning (vrees niet, het oogt niet bepaald monumenten status waardig) heeft keuken, woonkamer en douche op de begane grond. Op de eerste en enige verdieping zijn er 2 slaapkamers. En dan is er ook nog een tuintje.
Volgens de makelaar is dit iets voor een handige klusser, want het huisje moet volledig gerenoveerd worden. Aan de buitenkant van deze woning in dit Zeeuwse dorpje zie je al wel dat het huis niet in topstaat verkeert. Het energielabel zit aan het uiterste van de schaal, maar dan wel aan de verkeerde kant dus isolatie zal ook hoog op de kluslijst komen te staan.
Zie jij jezelf wel in het zweet werken om hier een knap huisje van te maken en voortaan als Zeeuws Meisje door het leven te gaan? Dan bied je natuurlijk geen cent teveel als je een beetje wilt integreren.
Voordat de brandstofmotor helemaal verbannen wordt, zullen er nog heel wat gemaakt worden. De meeste echter niet van type dat deze Mercedes monteur hier behendig in elkaar schroeft.
Kijk mee hoe de dikke V8 voor een Mercedes G-klasse wordt gebouwd. Van een leeg blok tot de eerste testloop in de fabriek. Uiteindelijk zal deze krachtbron zijn werk doen in een G63.
Valentina geniet volop van haar leven samen met haar twee schattige cavia’s, Pearl Grey en Porcelain Doll. Ze vertelt "Mijn cavia’s en ik zijn altijd een match – en ik vind dat geweldig!" Over haar pluizige vriendjes zei ze: "Ik begon bijna meteen mijn stijl op die van hen af te stemmen, omdat hun prachtige lange vacht inspirerend voor mij is." Valentina’s unieke stijl is ook bepalend voor haar meisjesachtige appartement, waar Pearl Grey en Porcelain Doll ook wonen.
"Ik zou mijn stijl omschrijven als heel erg roze, erg over the top, echt heel Valentina," legde ze uit. Haar opvallende uiterlijk trekt veel aandacht als ze buiten is. Valentina voegde toe: "Mensen kijken vaak naar me in het openbaar, maar ik vind de aandacht leuk, vooral als het vrouwen zijn die lief zijn of kleine meisjes. Het enige nadeel zijn misschien de mannen die wat minder vriendelijk zijn, maar daar probeer ik niet op te letten als er zoveel mooie vrouwen in de wereld zijn!" In deze aflevering van Hooked On The Look maakt Valentina haar geliefde huisdieren klaar voor hun verjaardagsfeestje en geeft ze ons een rondleiding door haar roze paleis.

Valentina en haar cavia's ( @ Truly on YouTube 110425)
Zeeland word zelden genoemd als je naar de provincie met de duurste huizen vraagt. En als je het over Zeeuws Vlaanderen hebt, dan denken de meeste mensen eerder aan een stukje afgezonderd Nederland met lage huizenprijzen dan hoge. Maar er zijn uitzonderingen. Vooral aan de Zeeuws-Vlaamse kust, dicht tegen België aan, kun je paleisjes vinden waar je de hoofdprijs voor betaald.
Een mooi voorbeeld daarvan is deze villa in Cadzand die momenteel te koop staat voor € 12 miljoen. Daarmee is het met afstand het duurste huis in Zeeland dat te koop staat op Funda. Eigenlijk is 'huis' een understatement, want het betreft een landgoed waar naast een zeer riante woning ook nog een gastenverblijf is van ruim 200 vierkante meter. Dat laatste is dus al bijna 2x zo groot als de gemiddelde Nederlandse woning! Het hoofdgebouw benadert zelfs de 500 vierkante meters.
In totaal heb je op landgoed Nooren wel 9 slaapkamers ter beschikking en evenzoveel badkamers. Uiteraard is het geheel luxe afgewerkt. Buiten heb je nog een mooie waterpartij en op 500m vind je het strand. Wat misschien wel een beetje karig is voor een degelijk landgoed, is het perceel, want met net iets meer dan 3000 vierkante meter is dat net even wat minder indrukwekkend.
Maar waarom is een huis is de verste uithoek van Nederland dan toch zó duur? Nou, dan moet je even over de grens kijken, waar je qua vastgoed zo ongeveer het alle duurste stukje van Vlaanderen treft. En daar liften de reserve Belgen stevig op mee. Althans, degenen in de zuidelijkste badplaats van het land, die bekend staat "om zijn uitgestrekte stranden, schitterende duinen en schilderachtige landschappen," zo schrijft de makelaar. Die dan ook nog opmerkt dat het maar een kwartiertje van Knokke is.
De vraagprijs komt neer op ruim boven de € 17k per vierkante meter. Da's bijvoorbeeld ruim het dubbele van het gemiddelde in Amsterdam (maar dat is dan ook een dubieuze stad waar ze het niet zo nauw nemen met de goede zeden ...). Het is uniek, het is mooi, het ligt op een bijzondere locatie, maar wat vind jij, is dit het waard om voor te sparen?
In 1969 zette een mens voor het eerst voet op de maan. Nu laait de maankoorts weer op en haasten verschillende landen en zelfs bedrijven zich om weer mensen en materieel naar de maan te brengen en deze te commercialiseren.
Terug keren naar de maan en er blijven vereist innovatie in landertechnologie en maanconstructie van topniveau. In deze video van Bloomberg Primer komt aan bod wat er nodig is voor interplanetair leven.
- 0:00 Introductie
- 02:02 Introductie Artemis II
- 03:13 Basisprincipes van de ruimte-economie
- 5:29 Landing op de maan
- 8:10 De maan begrijpen
- 10:35 Economische argumenten voor maanonderzoek
- 12:21 Het Maanhuis
- 15:10 Bouwen op de maan
- 20:01 Bescherming en regelgeving in de diepe ruimte
- 21:45 Conclusie
- 23:40 Credits
Weten we meteen hoe hij aan zijn peilingen komt.
Donald Trump zegt op zijn eigen socialmedianetwerk dat hij niet blij is met de Russische aanvallen op Kyiv van afgelopen nacht waarbij zeker acht mensen om het leven kwamen en tientallen gewonden vielen. Bovendien vindt hij de timing van de aanval erg slecht. Middels een krachtig: "Vladimir, STOP!" probeert hij Poetin ervan te overtuigen om dergelijke aanvallen in het vervolg te laten.
Donald Trump hoopt in de nabije toekomst de Nobelprijs voor de Vrede te winnen.

Wat beter om te begluren op paaszondag dan een kerk? Niet zomaar een kerk, maar een achthoekige kerk die te koop is op Funda.
In Zaandam vinden we deze in onbruik geraakte kerk. Die zijn er zoveel denk je misschien, maar deze heeft net even een wat origineler modelletje dan het doorsnee Godshuis. In de basis is het namelijk een achthoekig gebouw, maar dan met wat aanbouwsels. Het gebouw is fraai afgewerkt met mooie gemetselde gevels, een indrukwekkend plafond en natuurlijk een stel mooie bogen.
Dit Rijksmonument uit het midden van de negentiende eeuw ligt in een woonwijk en op een steenworp afstand van de Zaan. Op dit moment is het nog geen woonhuis, maar dat is onderdeel van het verhaal: je moet niet alleen een bod in harde euros uitbrengen, maar ook een plan presenteren voor de toekomst van het gebouw. En als je de kerkzaal voor culturele of maatschappelijke doeleinden beschikbaar houdt, dan scoor je bonuspunten bij de auditie.
Vanwege de monumentenstatus is er geen energielabel, maar reken op een kerstpakket van je energieleverancier... Heb je interesse (of ben je gewoon heel erg nieuwsgierig), dan is er de komende twee vrijdagen de mogelijkheid om het pand te komen bekijken. Is er een Fok!-er die hier volgend jaar in alle acht hoeken wel paaseieren wil zoeken?
Illegaal downloaden zit alweer een tijdje in de lift. Nadat downloaden van muziek vrijwel geheel werd uitgeroeid door diensten die allemaal hetzelfde aanbod hebben, en je dus gewoon één dienst kunt kiezen, besluiten de film en seriemakers het over een andere boeg te gooien. Zoveel mogelijk versplintering, prijzen die twee keer paar jaar 40% stijgen enzovoort.
Enfin, in deze video wordt het allemaal net wat beter uitgelegd.
Een opmerkelijke trend, of waarschijnlijk meer een korte rage, is het koken, bakken en eten met een rund. Niet het vlees, niet iets met vuurwerk, maar gewoon met een koebeest in de keuken.
Het vereist een niet al te kleine keuken. En een kok die behoorlijk goed is in de omgang met runderen. Maar dan levert het vermakelijke beelden op.
Uit de reeks hebben we vandaag in de aanbieding Taco Tuesday en nog een taartje na. Wat zou jij graag willen bereiden met deze lieftallige assistente?
Voor minder dan de helft van wat een gemiddelde woning in Nederland kost, kun je nu ook eigenaar worden van deze vrijstaande woning aan zee.
In het dorpje Termunten in Groningen staat de vrijstaande woning waar nog wat aan geklust moet worden. Het interieur is, voorzichtig gezegd, een tikje gedateerd. Of rijkelijk voorzien van zogenaamde authentieke elementen, als je een optimistische blik hebt. Het energielabel is er ook eentje die bij zo'n woning past: G (en nee, slechter dan dat worden energielabels niet). "Zie het als een canvas waar jouw woonwensen werkelijkheid kunnen worden," zo schetst de makelaar het op Funda.
Wat krijg je dan wel? Een vrijstaande woning dus, op een perceel van ruim 600 vierkante meter. Er is een ruime garage en klusruimte / werkplaats. En dan ook nog eens gelegen dicht achter de dijk waarachter je direct aan zee staat. In de omgeving veel natuur met mooie wandelroutes.
Met een vraagprijs van € 199k is het ongetwijfeld één van de laagst geprijsde vrijstaande woningen van Nederland. Dan heb je nog wel een stevig klusbudget nodig natuurlijk. Wie gaat ervoor?
De Amerikaanse president Donald Trump is grotendeels teruggekomen op veel van zijn geplande importheffingen, maar heeft de verhoging van de heffingen voor China verdubbeld. Zijn handelen heeft tot chaos geleid op effecten markten en laat burgers en bedrijven in grote onzekerheid.
Waar de VS decennia lang voorvechter was voor vrijhandel worden nu flinke handelsbarrières opgeworpen. Wat zit er achter zijn handelsoorlog en wat kunnen we nog verwachten? Wat probeert Trump eigenlijk te doen met importheffingen en wat zijn, historisch, ervaringen met dergelijke heffingen? Bloomberg probeert de zaken op een rijtje te zetten in een video.
Het was al duidelijk dat 'Liberation day' vooral de Amerikaanse consument zou raken, WSJ heeft het nieuwe kostenplaatje voor een Iphone 16 pro inzichtelijk gemaakt.


Prijsstijging Iphone 16 pro door de hogere importheffingen totaal (@ Simon Nixon on X 050425)
De Amerikaanse president Trump zegt dat op auto's die in de Verenigde Staten worden gebouwd "absoluut geen importheffingen" worden geheven. Directe heffing zijn er inderdaad niet, maar indirecte effecten maken in de VS gebouwde auto's wel degelijk fors duurder.
WSJ laat in deze video de complexiteit zien van de productieketen van een "made in America"-auto en dat het bouwen van een auto met 100% Amerikaanse onderdelen niet mogelijk is. Zelfs het Amerikaanse ikoon van de auto industrie, Ford F150 pick-up truck, gebruikt veel belangrijke onderdelen uit anderen landen zoals Mexico, Canada en Zuid-Korea. Die onderdelen zijn wel onderhevig aan importheffingen, net als de metalen die gebruikt worden. In totaal zouden die heffingen voor een typische auto zo'n $6.500,- bedragen, stellen onderzoekers. Ook het verplaatsen van productie naar de VS is niet eenvoudig en snel gedaan. Autofabrikanten zijn dus niet enthousiast over de importheffingen die Trump invoert
Hoofdstukken:
0:00 Trumps auto-importheffingen
0:53 Heffingen op auto-onderdelen
4:12 Uitdaging van het openen van nieuwe fabrieken
5:32 Economische impact en bredere bedreigingen
Een huis op een toplocatie, een monumentaal herenhuis, mooie details, en authentieke elementen van de goede soort. Deze woning in Maastricht is een pareltje, maar met wel één met een catch.
Het pand is namelijk een beetje smal. De makelaar heeft echter wijselijk geen plattegronden op Funda gezet, zodat het onduidelijk blijft hoe breed de woning echt is. Het lijkt alsof het er tussen gepropt is, in het laatste gaatje in de rij aan het Vrijthof. En deze locatie, aan het Vrijthof, zal in dit geval de belangrijkste factor zijn die de koopprijs bepaalt.
De woning telt vier verdiepingen en heeft 4 slaapkamers, 10 kamers in totaal. De fraaie trap zul je dus regelmatig benutten. De woning is fraai ingericht en doordat het niet al te breed is, oogt het allemaal knus. Het terras bij de keuken is niet royaal, maar wel 'charmant', in de woorden van de makelaar. Maar hé, je hebt dan natuurlijk wel één van de mooiste terrassen van Nederland voor de deur!
De vraagprijs van dit monumentale herenhuis, minder geschikt voor de corpulente heer, is niet precies een vraagprijs, maar een 'bieden vanaf' prijs van € 990k. Je kunt er nog even over nadenken, want de bieding sluit per 1 juni, al kun je met een knockout bod proberen om het eerder los te peuteren...
Het zal je vast niet zijn ontgaan, het is vandaag 1 april. De internationale dag van de grapjes. Trouwens, je veter zit los. Oke, deze was wel heel doorzichtig maar bedrijven doen er alles aan om een grap te laten slagen.
Gemeente Vlaardingen, leest u mee? Zij gingen onlangs de fout in om Café MES hun bedrijfsnaam te veranderen gezien het wapenbeleid van de gemeente. Na stug proberen vol te houden dat het geen 1 april grap was, zijn zij voor de datum der datums overstag gegaan. Het bleek een misgeplaatste grap.
Op het noordelijkste van de Zeeuwse eilanden, in het pittoreske stadje Zierikzee, treffen we een waar stadspaleis aan dat nu te koop staat.
Het behoort tot "de mooiste in Louis XVI en Empire gedecoreerde rijksmonumenten van Nederland", aldus de makelaar op Funda. Het Rijksmonument, een in de negentiende eeuw gebouwde patriciërswoning, is dan ook royaal gedecoreerd met ornamenten plafonds, houtsnijwerk, marmer, wapenschilden, etcetera. Kijk naar de foto's en geef je ogen de kost!
Behalve de voormelde pracht en praal heeft het pand ook nog een aantal fijne voorzieningen die maken dat je hier echt op stand woont. Denk aan een wijnkelder, een sauna, en een garage "voor 1 à 2 auto’s". Waarschijnlijk kun je in die garage dus nog net je fiets kwijt wanneer je je opgepimpte G-klasse er in hebt geparkeerd. En er zijn wel zeven slaapkamers! Berekend op een gezin gezegend met een grote schare kinderen dus.
Zie je het wel zitten om naar dit Zeeuwse paleis te verhuizen? Dan heb je hopelijk diepe zakken. Vraagprijs voor dit monument is € 2,2 miljoen.
Jaja daar zijn we weer!
De Mop van de Dag!
Dit keer komt de mop van de dag van:
StateOfMind
Morri2: Ja, maar dit topic is BREAKING!
Stateofmind: De eieren vanochtend, die waren pas breaking
Dat was hem weer! Tot de volgende keer!
Vandaag komt de Spreuk Van De Dag door: hemarookworst
Dat was hem weer tot volgende keer!
Bedankt hemarookworst
Heb jij een spreuk voor morgen? Stuur Paul een DM of PM!
Jaja daar zijn we weer!
De Mop van de Dag!
Dit keer komt de mop van de dag van: loveyoulongtime!
Ik had gisteren trouwens een Jehova getuige aan de deur, ik zei wil je koffie? Hij zegt ja graag. Zit ie bij me aan de keukentafel vraag ik hem wat wil je nou eigenlijk? Zegt ie.... Geen idee, ben nog nooit zo ver geweest.
Dat was hem weer! Tot de volgende keer!
Boer Harm is dr weer putverdumn!
Kippetjes op een stok, wat wil je nog meer mien jung? Top of Flop?
Onze tijd een uur vooruit zetten voor de zomertijd!

De klok op zomertijd zetten (@Freepik)
De NVU kwam demonstreren in het rustige Baarn. Ze waren boos omdat de gemeente geen Nederlandse vlag wil ophangen in de raadszaal
ANTIFA is niet zo blij met een demonstratie van de NVU en kwam ook een kijkje nemen.
Bender doet verslag!
De beschikking hebben over voldoende capaciteit om grote hoeveelheden data te verwerken is een grote uitdaging in de groei van AI. Kunnen levende menselijke hersencellen een rol spelen in dit vraagstuk door taken van silicium chips over te nemen?
In deze video van Bloomberg wordt de wereld van biocomputing uitgelicht. Een onderzoeksveld waar wetenschappers de basis leggen voor een vakgebied dat de grenzen tussen biologisch en synthetisch doet vervagen.
Inhoud:
- 00:00 Intro
- 01:44 Neuronen en computers
- 03:07 De geschiedenis van computers
- 04:44 Moderne computerproblemen
- 08:33 Neuronen leren pongen
- 11:31 FinalSpark en hersenorganoïden
- 14:36 Een biologische computer
- 16:37 Organoïden en volksgezondheid
- 18:19 Organoïden in de biomedische wetenschap
- 20:56 Conclusie
- 23:30 Credits
Je bent jong, hip en trendy woningzoekend en dus opteer je misschien wel voor een tiny house. Maar wel met stijl. Nou, dat kan! In Gouda staat al een klein half jaar midden in het centrum een huis te koop met drie verdiepingen, twee slaapkamers (...), de status van gemeentelijk monument én... toch maar 16 m² groot.
Hoe dan? Bekijk de foto's hier! Is dat nog wat, zo'n tiny house? Nou, dat kan je grotendeels zelf verzinnen. Natuurlijk zijn er wat regels omtrent de monumentenstatus waar je rekening meer moet houden, maar verder kun je er je ei helemaal in kwijt. Het is namelijk een onvervalst klushuis.
De verkoper was er al wel aan begonnen, met o.a. een nieuw toilet, badkamer en dak, en voor de rest kun je je creativiteit lekker los laten gaan. Dat toilet en die badkamer zijn trouwens wel een verhaal apart, want die is op het smalste deel slechts 53 cm breed... En daarmee heb je het ook gelijk over de totale inpandige breedte van het pand!
Wat kost dat nou, zo'n monumentaal pand in hartje Gouda? De vraagprijs is een schappelijke € 160.000. Dus ook voor starters bereikbaar. Al zal de domper wel komen als je je realiseert dat de kale vierkantemeterprijs ongeveer 2½ keer is van wat een gemiddeld pand moet kosten in diezelfde binnenstad.
Ami Horowitz heeft een straatonderzoek gehouden onder blanke liberale mensen en donkergekleurde mensen. Uitkomst: donkergekleurde mensen vinden een ID bij het stemmen een heel goed idee, en vinden de opvattingen van de liberalen racistisch.
Opnieuw een AI-pareltje uit de koker van Fake it or Leave it:

Flodder-kabinet (@ Fake it or Leave it on YouTube 240325)
Snow White draait. De live action remake waar Snow White met haar huid zo wit als sneeuw nu een Colombiaanse is met een duidelijke tint, waar de dwergen slechte CGI monsters zijn die zo uit je nachtmerries zijn ontsnapt en waar feminisme de leidraad is geworden in plaats van een verhaal van groei, vriendschap, samenwerking en zorgzaamheid.
En The Critical Drinker heeft daar zo het een en ander over te zeggen. Let op: bevat spoilers voor de anderhalve persoon die deze film nog wil gaan zien.
Enkele maanden geleden kwam hier een video aan bod waarin op basis van data werd uitgelegd waarom Tesla auto's met hulpsystemen een groter risico op ongelukken hebben. In een wat smeuiger onderzoek vertaalde Mark Rober dit voor zijn YouTube kanaal in een leuke praktijktest.
Hij legt uit hoe de verschillende technieken werken die een auto kunnen laten 'zien'. Al een kwart eeuw gebruiken de klassieke autofabrikanten lidar/radar voor adaptieve cruise control en verwante hulpsystemen, maar de eigenwijze uitdager Tesla zweert bij 'gewone' camera's. En dus volgen dan een paar praktijktesten met verschillende auto's, met als klap op de vuurpijl een "Wile E. Coyote" proef. In het kort: schilder een weg op een blinde muur, ga rijden en zou de auto dit doorzien, of zoals de eeuwige tegenstander van Roadrunner, er vol tegenaan denderen? En de hamvraag is natuurlijk of de Tesla snode opzet van Roadrunner doorziet...
Oorlog in de ruimte is weer terug. Na de 'ruimtewedloop' van de vorige eeuw, lijken de grootmachten nu opnieuw de ruimte te beschouwen als een militair terrein. NOS op 3 legt het uit.
00:00 Intro
00:50 Toen
08:15 Nu
13:50 En straks
In Utrecht Overvecht komt de verkeerspolitie een snelle Audi tegen die door zijn idiote weggedrag de aandacht trekt. En wie aandacht wil, kan 't krijgen, hij wordt staande gehouden door de agenten en krijgt verschillende boetes en een rijvaardigheidsonderzoek opgelegd.

Snelle Audi misdraagt zich in Overvecht (@ RTV Utrecht on YouTube 08032025)
Kun je met een persoonlijkheidstest jouw talententen en valkuilen ontdekken? Je ziet het misschien soms wel voorbij komen: een specifieke kleur die jouw karakter zou beschrijven.
Toch zijn veel van deze testen vaak niet betrouwbaar. Er is geen wetenschappelijke basis en ze kunnen zelfs een verkeerd beeld geven over jouw persoonlijkheid. In deze video vertelt ontwikkelingspsycholoog Manon van Scheppingen (Tilburg University) waarom je persoonlijkheidstesten niet altijd serieus hoeft te nemen en welke testen je wel kan gebruikten of juist moet negeren.
00:00 Waarom zijn er persoonlijkheidstesten?
00:17 Hoe werken persoonlijkheidstesten met kleur?
00:39 Waarom moet je persoonlijkheidstesten niet serieus nemen?
00:50 Hoe weet je of een persoonlijkheidstest goed is onderbouwd?
01:25 Kloppen persoonlijkheidstesten wel?
02:18 Hoe zit een persoonlijkheidstest in elkaar?
02:40 Waarom persoonlijkheidstesten niet kloppen
03:49 Welke persoonlijkheidstesten kan je wel en niet gebruiken?
Met dank aan Universiteit van Nederland

Kleuren vertellen weinig over je persoonlijkheid (@ Pixabay)