Met nog zo'n twee maanden te gaan tot de start van de Nijmeegse Vierdaagse begint de Vierdaagsekoorts al flink op te lopen.
In heel Nederland zijn deelnemers volop aan het trainen voor het populaire wandelevenement. Zo ook in Apeldoorn, waar wandelaars staan te popelen om van start te gaan.
De verkoop van dit pand aan de Oudezijds Achterburgwal 89 biedt nu een legitieme reden om eens rond te neuzen in een voormalig bordeel aan de Amsterdamse wallen.
In het oudste gedeelte van Amsterdam Centrum ligt dit monumentale grachtenpand waar het oudste beroep ter wereld werd uitgeoefend. Het pand heeft een oppervlakte van ca. 261 m2 plus een zolder van ca. 12 m2.
Het grachtenhuis is een rijksmonument uit 1694 met een halsgevel en gedeelde vleugelstukken en volutenafdekking waarin een wapenschild. Het pand bestaat uit een souterrain, beletage, 1e, 2e, 3e en zolderverdieping.
Het pand staat te boek als gedeeltelijk bedrijfsruimte en gedeeltelijk woonruimte, dus ideaal voor een combinatie van wonen en werken.
Voor Amsterdamse begrippen is de vraagprijs een koopje. De vraagprijs is 2.000.000,-- euro, al zal daar overheen worden gegaan. Daarvoor heeft men dan een rijksmonument op een unieke locatie met een prachtig uitzicht over het water, maar zonder tuin op een perceel van 74m2.
De Oudezijds Achterburgwal is een van de oudste gebieden van Amsterdam, waar zich veel monumentale panden bevinden. De locatie is levendig en kenmerkt zich door veel interessante horecagelegenheden, zoals hotels, restaurants en cafés.

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)

Voormalig bordeel op de wallen (Foto:Funda)
In de Haagse wijken Transvaal en Laakkwartier wonen grote groepen arbeidsmigranten met elkaar in kleine woonruimtes, soms leven ze zelfs op straat en slapen in de bosjes.
Het gevolg van de te krappe woonruimtes: het leven van de vaak jonge mannen speelt zich vooral buiten af, met veel overlast voor buurtbewoners tot gevolg. Het werkaanbod voor de arbeidsmigranten is enorm.
Een opvallend 'kunstwerk' op Art Rotterdam
Verschillende grote bedrijven houden geen oranjeacties voor het WK voetbal in Qatar vanwege de mensenrechtensituatie in het land.
Maar sommige oranjefans laten hun feestje niet verpesten. Fanatiekelingen versieren zoals gewoonlijk hun straat of huis, blijkt uit een kleine rondgang van Omroep Gelderland.
Halo serie spoilers ahead, lezen/kijken op eigen risico.
Blijkbaar vonden de makers van de Halo serie het niet alleen nodig om Master Chief (heel veel) te laten praten, z'n helm regelmatig af te doen, een sex scene erin te verwerken en uiteraard de hoofdpersoon te vermoorden. Cortana is blijkbaar een betere Master Chief dan Master Chief.
In de I&O Research-zetelpeiling die liep van 13 tot en met 16 mei is de VVD opnieuw de grootste partij van Nederland. Wel verliest de VVD zes zetels ten opzichte van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.
De coalitiepartijen verliezen samen zo''n 23 zetels ten opzichte van de Tweede Kamer verkiezingen in maart 2021. Ze komen nu uit op 55 virtuele zetels, niet eerder stond de coalitie er zo slecht voor. Ook de tevredenheid over Rutte IV kalft verder af en het vertrouwen in de overheid is erbarmelijk laag, maar 37% heeft vertrouwen.
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) protesteren sinds donderdag zes dagen lang tegen de fossiele industrie in Rotterdam.
De zogenoemde 'rebellen' liepen donderdagmiddag een protestmars door het centrum. Tijdens de mars waren er optredens en toespraken. Ook namen de rebellen een moment om te rouwen om de schade die de klimaat- en ecologische crisis nu al wereldwijd aanrichten.
Vrijdag werd de toegangsweg tot een raffinaderij geblokkeerd. Er worden de komende dagen meer acties verwacht in Rotterdam.
Het aantal burenruzies blijft maar stijgen. Eerst dachten we het dat het aan de coronapandemie lag, maar ook dit jaar blijft het stijgen. Houden we dan zoveel van ruzie maken?
Johan Derksen is terug en nog steeds maakt hij van zijn hart geen moordkuil:
Eurocommissaris Frans Timmermans stelt dat biomassacentrales niet per se slecht zijn voor het klimaat. Dit ondanks consensus tussen wetenschappers die stellen dat biomassa vervuilender is dan kolen en gas.
In Nederland stoppen de subsidies, tot genoegen van de voorzitter van het Comité Schone Lucht Fenna Swart. Timmermans presenteerde daarbij deze week ook nog trots zijn ‘groene versnelling’, waarin staat dat hij biomassa wil stimuleren. Volgens Swart zit er een luchtje aan het rapport. Rutgers Castricum van Powned stelde Timmermans een aantal kritische vragen.
Een gestolen voertuig, een ongewenste vreemdeling en een automobilist die onder invloed van harddrugs rijdt; het is de vangst tijdens een grote controle aan de grens bij Babberich. Vier mensen zijn donderdagavond aangehouden.
Een paar keer per jaar bundelen de politie, douane en marechaussee de krachten. Donderdag gingen ze nog een stapje verder: de volledige A12 in de richting van Arnhem werd afgesloten.
Het is en blijft droog in ons land en in sommige regio's lijdt dat tot extra waakzaamheid. Het hoogheemraadschap van Delfland voert de komende week extra dijkinspecties uit. "Dat is puur preventief", vertelt Auke Visser, coördinator dijkinspecties Hoogheemraadschap. "We willen voorkomen dat er grote scheuren ontstaan." Zo meldt Omroep West.
De dijken worden visueel nagekeken. "En te voet, we lopen over de dijken", legt Visser uit. "Wanneer we een scheurtje vinden, voeren we deze in via een app. Na twee weken gaan we terug en kunnen we precies terugvinden waar de scheur zat, en ook checken of deze groter is geworden."
Omdat het mogelijk niet (meer) zo voelt, ff een positief bekrachtigend bericht:

In een huis in de gemeente Halderberge is afgelopen vrijdag een enorme muizenplaag ontdekt. In de woning stuitten medewerkers van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op een krioelende massa van tenminste duizend muizen.
Quincy Promes is naast voetballer ook verdachte in een steekpartij. Uit onderzoek door Nieuwsuur blijkt nu dat er meer aan de hand is. Promes wordt namelijk ook verdacht van synthetische drugssmokkel en huiselijk geweld.
En rondom het strafrechtelijk onderzoek zijn er vraagtekens te zetten: hoe kon Promes met verdenkingen op zak gewoon meegaan naar het EK voetbal? En wat wisten de KNVB en Ajax achter de schermen over de zaak? Een reconstructie van de zaak-Promes.
Blijkbaar zijn de mensen bij Activision dusdanig incompetent, racistisch, seksistisch, -ist/-foob* dat ze een computerprogramma nodig hebben om "diversiteit" in hun spellen te krijgen.
* - Doorhalen wat niet van toepassing is. Bij voorkeur met stift, op je scherm.
Arachnofobie, oftewel: een vreselijke irrationele angst voor spinnen. Heel wat mensen hebben hier last van en kunnen niet eens naar een spinnetje kijken zonder zweethanden en rillingen te krijgen.
Zo ook Omroep West-verslaggever Annelies Dijkman en collega Liza Janson. Zij gaan de uitdaging aan om met behulp van een workshop van hun overmatige angst voor spinnen af te komen.
In tegenstellig tot vicepremier Sigrid Kaag kijkt premier Mark Rutte wel zo nu dan naar Vandaag Inside en hij bekende tegenover SBS6 dat hij het een leuk programma vindt.
De landbouwsector staat onder druk, onder andere door stikstofproblemen. En daarom zijn er boeren die nieuwe wegen zoeken. Eén van de nieuwe wegen is insectenteelt. Zou een insect de koe, het varken of de kip echt kunnen gaan vervangen in boerenstallen?
Vandaag Inside stopte, echt definitief. Toen zou het misschien terug komen, of toch niet.... Maar gisteravond waren de heren Genee, Van der Gijp en Derksen dan alsnog weer terug op de TV. Derksen legde uit waarom:
In de meivakantie, van 30 april tot en met 8 mei, lieten de gereden kilometers in Nederland een kleine stijging zien van 3 procent in vergelijking met de week daarvoor. Daartegenover was het aantal vertragingen gedaald met 46 procent. Dit blijkt uit data van Flitsmeister.
Dat er minder vertragingen waren is te verklaren doordat mensen minder in de spits rijden in de schoolvakantie. Hier kunnen we als land een les van leren. Door ook buiten de vakanties het verkeer beter te spreiden kan veel fileleed bespaard worden.
Dat er meer kilometers zijn afgelegd door gebruikers van de app is niet verrassend. Een stijging van een paar procent is verwaarloosbaar en elke week schommelt dit aantal al een beetje. De daling van het aantal vertragingsminuten is wel opmerkelijk.
Er hebben net zoveel mensen de auto gepakt als normaal gesproken, alleen leverde dit minder files op. Normaal gesproken ligt de piek van het aantal gereden kilometers tussen 7.00 uur en 9.00 uur in de ochtend en 16.00 uur en 18.00 uur in de middag. In een schoolvakantie spreidt zich dit juist over de gehele dag.
Dit zagen we ook terug tijdens de coronaperiode. Er werd nog wel gereisd, maar mensen gingen niet meer op een vast tijdstip naar kantoor. Daar werd bijvoorbeeld alleen maar in de middag gewerkt.
Het beter spreiden van het verkeer draagt bij aan een oplossing van het fileprobleem. Dit kunnen we in Nederland al bereiken als er slechts 3 of 5 procent minder verkeer is tijdens de spits. Hierbij krijg je hetzelfde effect als je ook ziet tijdens een vakantieweek. Als 1 op de 20 bedrijven hun werknemers buiten de spits laat reizen dan bereik je dit al.

Fileleed ( Foto: Pixabay)
Op de rooms-katholieke begraafplaats Broekhoven aan de Professor Lorentzstraat in Tilburg zijn de afgelopen nachten bronzen beelden gestolen van zeker veertien graven. Zes andere graven moesten het eveneens ontgelden. Nabestaanden hebben een idee wie er achter de grafschennis zit.
Vandaag Inside keert vanavond na een korte periode van afwezigheid weer terug op televisie. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen krijgen van Talpa opnieuw een kans.
Brommers, scooters, quads en een auto uit 1934: voor de dertigste editie van de Lollebroekse Cross gingen alle remmen los. Op een baan van 525 meter mochten liefhebbers het tegen elkaar opnemen in Wilp Achterhoek in een heuse auto-rodeo.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geven lichtende nachtwolken zelf geen licht. Het licht is afkomstig van de zon en wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak. Dit is hetzelfde principe als bij de maan die ’s nachts ook zichtbaar is door het weerkaatsen van zonlicht.
Lichtende nachtwolken zijn de hoogste wolken die we kennen. Ze komen voor rond een hoogte van 85 kilometer. Ter vergelijk: hoge sluierwolken zitten rond 10 kilometer hoogte.
Wanneer zijn ze te zien?
Doordat de wolken zo dun zijn, zijn ze overdag met het blote oog niet zichtbaar. Pas nadat de zon is ondergegaan wordt deze bewolking zichtbaar als een zilverblauwe streperige structuur. Zolang de lichtende nachtwolken nog door de zon worden beschenen zijn ze waar te nemen. Wanneer de zon diep onder de horizon zakt treedt ook op grote hoogte de duisternis in en zullen de lichtende nachtwolken verdwijnen. Ze kunnen hierdoor te zien zijn in het eerste uur tot anderhalf uur na zonsondergang en in deze periode voor zonsopkomst.
De periode in het jaar waarin je in ons land lichtende nachtwolken kan zien begint ongeveer nu en eindigt in augustus. De beste periode zijn de weken rond de langste dag: de maand juni en de eerste helft van juli.
Google heeft een augmented-realitybril onthuld die vertalingen van gesprekken in realtime weergeeft. Aanvullende plannen worden opgesteld om de echte wereld en het digitale universum van zoeken, kaarten en andere services met behulp van AI te overbruggen.
Drie weken na de laatste zetelpeiling zien we geen grote veranderingen in politieke voorkeur. Een daling zien we alleen bij VVD (-2) en D66 (-1). Door die 3 zetels verlies staat de regeringscoalitie nog maar op 52 zetels. Dat zijn er 26 minder dan ze in maart 2021 gehaald hebben.
Wie in de buurt van Soesterberg woont, zal ze vroeger vaak hebben gehoord: straaljagers. In het Nationaal Museum staan vanaf vandaag twee extra straaljagers in de expositieruimte.
In Juli opent tevens een nieuwe tentoonstelling over militaire straalvliegtuigen en de ontwikkeling daarvan.
Het wordt vandaag schitterend weer, het zonnetje schijnt, de lucht is blauw: teletubbis kom maar gauw!! maar mocht je plannen hebben om met de trein naar Zandvoort te gaan bereid je dan vast voor op het ergste. De Nederlandse Spoorwegen is van mening dat het GEEN strandweer is, dus zetten ze voor het gemak minder treinen in op het traject Haarlem - Zandvoort.
De jaarwisseling is nog ver weg, maar in de Tweede Kamer is deze week gepraat over vuurwerk. Apeldoorn was de eerste gemeente waar een vuurwerkverbod werd aangekondigd. Maar, hoe denkt Apeldoorn zelf over dat verbod?
Nederland wil van het Russisch gas af, en snel ook. Als het aan het kabinet ligt zijn we binnen een half jaar onafhankelijk van Rusland. Maar hoe gaan we dat doen? En wordt dat dan een winter lang koud douchen?
"Psst, neuken?" Niet vrouwen maar mannen werden vanmiddag op de Stadhuisbrug in Utrecht nageroepen. Een vrouwenstem riep daar van alles wat vrouwen vaak op straat ook naar hun hoofd geslingerd krijgen.
Het was het begin van een grote campagne tegen straatintimidatie in Utrecht. De helft van alle Utrechters heeft er weleens mee te maken en dat moet stoppen, vindt de gemeente.
Planten zijn onmisbaar is ons leven. Voor schone lucht, verkoeling en natuurlijk is het de basis van al ons voedsel. Jaarlijks importeren we voor meer dan 9 miljard euro aan groenten en fruit.
Er bestaat een kans dat er in al die importzendingen ongenode gasten meereizen, zogeheten q-organismen. Deze insecten, schimmels, bacteriën en virussen kunnen een bedreiging vormen voor onze groenten en fruit. Het kan er zelfs voor zorgen dat hele kassen geruimd moeten worden.
In de tweede aflevering van de NVWA-serie 'Ons toezicht' zie je inspecteur Sander. Hij vertelt hoe hij, samen met andere partijen, zendingen uit landen van buiten Europa controleert. Ook neemt hij een monster en laten we je zien hoe het laboratorium onderzoek doet naar q-organismen.
Steeds meer mensen doen een aanvraag bij de Voedselbank. Sinds januari van dit jaar is het aantal zelfs met 15 procent gestegen. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ziet een toename van financiële problemen bij mensen met een modaal inkomen. De hoge energieprijzen spelen hierbij een rol. De groep Nederlanders met geldzorgen groeit. Regelmatig sporten en bewegen kan een positieve invloed hebben op deze zorgen.
Mensen met een lagere sociaaleconomische status sporten en bewegen significant minder dan mensen met een hogere sociaaleconomische positie. Dit verschil is zelfs bij kinderen en jongeren al goed zichtbaar. Nu de groep met een modaal inkomen ook vaker met geldzorgen kampt, is het risico aanwezig dat de kansenongelijkheid in sport- en beweegdeelname nog verder gaat toenemen. Sport en bewegen kan dus voor een steeds grotere groep van grote waarde zijn.
Als geldzorgen groeien, levert dit veel stress op. De extra stress die er ontstaat zorgt ook voor minder denkruimte en het eerder kiezen voor makkelijke, vaker ‘ongezondere’ keuzes. Denk aan het opzeggen van sportlidmaatschappen om geld te besparen en geen tijd meer vrijmaken voor een wandeling buitenshuis. Zorgen gaan het leven bepalen.
Sport en bewegen hebben juist een positief effect op de gemoedstoestand en emoties. Onder gemoedstoestand of stemming verstaan we hoe iemand zich voelt op dagelijkse basis, dit gevoel kan uren, dagen of weken duren. Daarnaast dragen sport en bewegen bij aan een betere stressregulatie.
Voor het eerst is in Nederland mogelijk een koe doodgebeten door een wolf. Het dier, dat drachtig was, werd maandag dood gevonden in een weiland tussen Someren en Heeze. De buik van de koe was opengereten.
In Oost-Oekraïne filmde een Chinese verslaggever een raketaanval op een Russische tank. Het voertuig explodeert nadat de raket blijkbaar de munitievoorraad van de tank heeft geraakt. De enorme vuurbal gooit de tankkoepel tientallen meters de lucht in.
Waakzaam en dienstbaar, ze zijn het toch wel, de Utrechtse politie. Blijkt uit onderstaande spannende actiefilmvideo van Politievlogger Jan-Willem. Er moet ook nog even worden opgetreden tegen een groep "Nederlanders" die zich over bewijsmateriaal dreigen te onfermen.
In de Leidschendamse wijk Prinsenhof zegt een groep tieners zich te verdedigen met messen en andere wapens. De politie geeft aan individuen in beeld te hebben. 'Maar een groep? Daar hebben we eigenlijk geen informatie over.'
De Leidschendamse jongeren claimen loyaliteit aan jeugdbendes in Den Haag. Ze verstoppen messen in hun omgeving, zodat er altijd een wapen paraat is wanneer 'de vijand' komt. De politie zegt geen signalen te hebben van confrontaties van groepen in de eigen gemeente, maar noemt de toename van messenincidenten verontrustend. Meer hierover bij Omroep West.
Heb je altijd al op een grote filmset willen staan? Dan is dit je kans! De misdaadserie Flikken Rotterdam! zoekt namelijk honderden figuranten voor het tweede blok van seizoen 6. De draaidagen vinden plaats van 19 mei tot en met 4 juli.
Flikken Rotterdam wordt opgenomen in Rotterdam en omstreken. Ben je enthousiast geworden? Dan kun je je via dit formulier opgeven.
Vanaf woensdag tot en met zaterdag is het IJsheiligen. De IJsheiligen duiden het moment aan waarna de meeste nachtvorst en gevaar voor planten voorbij is. Dit jaar is dat zeker het geval en zelfs tijdens de IJsheiligen hoeven we al geen nachtvorst meer te verwachten.
Overdag is de temperatuur deze week bovengemiddeld en ook tijdens de nacht hoeven we geen rekening te houden met frisse omstandigheden. Tijdens IJsheiligen is de wind afkomstig uit westen en hierdoor wordt vrij milde lucht naar ons land gevoerd. Daarnaast blijft het gedurende de nacht redelijk doorwaaien, waardoor een sterke afkoeling vlak bij de grond wordt tegengewerkt. De aanwezige bewolking is het laatste ingrediënt voor een vorstvrije IJsheiligen. De wolken hebben namelijk een isolerende werking en voorkomen dat het aardoppervlak veel warmte uitstraalt naar de ruimte.
Minimumtemperatuur ruim boven het vriespunt
De verwachte minimumtemperatuur op waarneemhoogte komt uit tussen 8 en 12 graden. Vlak aan de grond is het enkele graden kouder, maar op de meeste plaatsen zal het niet verder afkoelen dan 5 graden. Ook op de langere termijn laat de verwachting geen dalende trend van de minimumtemperatuur zien. De vorstgevoelige planten kunnen dus met een gerust hart de grond in!
IJsheiligen steeds eerder
Vanwege klimaatverandering valt de laatste nachtvorst van het winterseizoen steeds vroeger. Zo vroor het in De Bilt vóór de jaren 80 gemiddeld genomen eens in de twee jaar in mei. Sindsdien is dat eens in de zes jaar. Volgens de klimaatscenario’s van het KNMI ligt het einde van het winterseizoen en dus ijsheiligen in 2050 tussen 22 april en 4 mei. De ‘winterse periode’ of het winterseizoen is door het KNMI bepaald als de periode waarin de kans op nachtvorst meer dan 1% is.
Uit het niets reed vrijdagnacht een automobilist een huis aan de Kromstraat in Oss binnen. Bewoner Tom Appelboom (35) kon niet geloven wat hij zag. “Het was één grote stofwolk van puin. Er stond gewoon een Mercedes in de woonkamer”, vertelt hij aan Omroep Brabant.
Kauthar Bouchallikht, Tweede Kamerlid van GroenLinks, tweete een bericht over Pim Fortuyn als reactie op een tweet van Vera Bergkamp die stilstond bij de sterfdag van Fortuyn.
Bouchallikht schreef: “Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma’s terughaalde” en “Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, tnx. Bye.” Daar ontving het Tweede Kamerlid veel kritiek op.
Klimaat, of luxe?
Hoewel het voor de Westlandse kwekers onzekere tijden zijn door de gascrisis, verwachten ze met Moederdag goede zaken te doen. "We hadden alleen gehoopt op hogere prijzen", aldus Leo Holstein van Holstein Gerbera's.
Opvallend is namelijk dat ondanks de toegenomen energiekosten sommige Moederdagbloemen goedkoper zijn dan vorig jaar. Het gaat om een verschil van 5,5 procent.
Voor het (verder) normaliseren van geweld tegen grappenmakers.
Waarmee?
Ja, je bent jarig toch?
Ja, en?
Nou, leuk toch, feest vieren.
Wat is er leuk aan jarig zijn?
Wat is er feitelijk te 'vieren', dat je weer een jaar ouder bent en dichter bij de dood?
Dat het lichaam net dat kleine beetje extra niet meer kan.
Dat je steeds meer aftakeld?
Wat is er leuk aan jarig zijn?
Familie die je liever ziet gaan dan komen ineens aan de deur..
GEFELICITEEEEERD *smak* *smak* *smak*...
Aljeblieft, kadootje.
Oh, leuk, een VVV waardebon.
Ja we wisten niet wat we voor je moesten halen....
Wat is er zo leuk aan jarig zijn?
Familie, vrienden en kenissen die blijven hangen voor het verplichte nummertje 'koffie met gebak',
en dan het onvermijdelijke, 'Ik ben aan de lijn, heb je geen kaakje?'...
En dan natuurlijk het kaasplankje en het plaatje worst, het glaasje wijn en de oom die
een half krat bier leegzuipt in een half uur.
En uiteindelijk ben je meer kwijt aan de ongenode gasten dan dat de VVV bon waard is.
Wat is er leuk aan jarig zijn?
Je 10 jaar oude (achter)neefje die je even gaat vertellen hoe een computer werkt,
En je er even subtiel aan hernninert dat je verouderd bent.
Dat je PS2 of Xbox 360 antiek zijn, en jij nog antieker?
Wat is er leuk aan jarig zijn?
Je collega's die verontwaardigd zijn dat je niet even sauscijzenbroodjes trakteerd,
'Omdat zij dat ook altijd doen' (NOT!!).
Gefeliciteerd met je verjaardag...
FUCK OFF!!
Hij is de rijkste man ter wereld, wil een kolonie op Mars, verschijnt blowend op YouTube en heeft nu 44 miljard dollar neergelegd om Twitter over te nemen. NOS op 3 heeft een video gemaakt over de wereld van Elon Musk, zijn futuristische ideeën én zijn macht.
Een ochtendwandeling van dhr. Van Essen over de Veluwe heeft dinsdag een bijzondere wending gekregen. Hij dacht een grote groep edelherten te filmen, toen er opeens twee wolven in zijn beeld opdoken. “Ongelooflijk, wat indrukwekkend. Dit maak je normaal alleen op safari mee.”
Het was dinsdag rond 5.30 uur, toen Van Essen een stuk of veertig edelherten zag lopen. “Opeens renden ze recht op mij af. Ik dacht: wat is dat dan? Ik zag dat ze in gevaar waren, maar ik had nog niet gelijk gezien waarvoor.”