special
Random Pics van de Dag #1195
special
Random Pics van de Dag #1194
special
VrijMiBabes #196 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1193
special
Random Pics van de Dag #1192
special
Random Pics van de Dag #1191
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Amerikaanse belastingdienst: "Geef illegaal verkregen inkomen ook aan"

De IRS,  het Amerikaanse equivalent van onze belastingdienst, heeft een uitgebreide opsomming gepubliceerd van zaken waar inkomstenbelasting over betaald moet worden. Best handig voor wie twijfelt of zijn illegaal verkregen inkomen nou wel of niet belast is.

In elk geval zul je de waarde op moeten geven van alle spullen die je gestolen hebt. En ook wat je met drugshandel hebt verdiend is belast. Of de aangegeven illegale verkrijgingen ook met de politie gedeeld worden is niet bekend.

De volledige lijst kun je er hier op nalezen. Zoek meteen ook even op of de kosten die je moest maken voor je criminele escapades aftrekbaar zijn. 

FOK!stelletje: Aberkullie en Playboy69

Ahwwwwwwwwww Valentijn is nog maar net voorbij en we hebben een nieuw FOK!stelletje!

Zo wist Mortaxx ons het volgende te vertellen (Playboy69 heet blijkbaar Dima in het verhaal!):

Aber en Dima waren beiden door moeilijke tijden gegaan op liefdesgebied. Beiden hadden ze hun hart gebroken gezien en voelden zich ongelukkig in de liefde. Op een dag ontmoetten ze elkaar via videochat en er was meteen een speciale klik tussen hen.

Terwijl Aber vertederd naar kittens keek, haar plantjes verzorgde en genoot van gamen, zag Dima juist zijn geluk in geld verdienen, urenlang pumpen in de sportschool én gamen natuurlijk!

Na vele nachtelijke videogesprekken waarin ze elkaars lachende gezichten zagen tot diep in de nacht besloten Aber om samen te slapen. Ze woonde aan dezelfde kant van town maar had nog steeds lastige gordijnen waardoor zij iedere ochtend gewekt werd door al dat vervelende vroege-ochtendslicht.

Op dat moment bracht Dima mini-meubels mee voor haar slaapkamer: inclusief bedgordijnrails zodat hij kon laten zien hoe handig hij wel niet was! En toen... terwijl zij daar stonden temidden van half afgewerkte klusprojectjes realiseerden Aber & Dimi zich iets belangrijks - dit ging veel verder dan alleen praktische dingen doen.. Dit ging over ware verbintenis -

Terwijl Aber en Dima samenwerkten aan hun slaapkamerproject, groeide hun band steeds sterker. Ze lachten om elkaars grappen terwijl ze de gordijnen ophingen (en ja, zelfs met die eigenaardige ongelijke gordijnen wisten ze er iets leuks van te maken).

Na een lange dag klussen vielen ze vermoeid maar gelukkig op bed in slaap - zij aan zij, genietend van elkaars gezelschap en geborgenheid.

De volgende ochtend werd Aber voorzichtig gewekt door zachtjes gespin naast haar hoofd. Daar lag een schattig kitten naast haar op het kussen! Dima had stiekem dit verrassingscadeau klaargezet omdat hij wist hoeveel ze van kittens hield.

Vanaf dat moment waren Aber en Dima onafscheidelijk. Samen maakten ze nieuwe herinneringen: avonden gevuld met gamen waarbij liefde én competitie hand in hand gingen; uitstapjes naar plantentuinen waarin Aber al haar favoriete soorten ontdekte; gymdates waarbij Dima liet zien hoe fit worden ook leuk kon zijn!

Ze vierden mijlpalen samen: foto's van flirterige blikken tijdens romantische dinertjes werden geprint als dierbare herinnering aan hun prille relatie.

En zo groeide hun liefde gestaag. Aber en Dima vierden elkaars successen en stonden elkaar bij tijdens moeilijke momenten. Ze waren een team geworden - met Aber als pluizig kattenmoeder die altijd zorgdroeg voor haar geliefde kittens, terwijl Dima zijn spieren trainde in de sportschool om fit te blijven.

Samen verkenden ze nieuwe passies: ze ontdekten dat ze beide dol waren op danslessen en maakten er een traditie van om samen naar concerten te gaan van hun favoriete artiesten.

Op een romantische avond onder de sterrenhemel besloten Aber en Dima dat het tijd was om onvoorwaardelijk voor elkaar te kiezen. Met glinsterende ogen vroeg Dima haar ten huwelijk, wat leidde tot tranentrekkende "ja's" gevuld met pure vreugde.

Het grote dag aanbrak waarop zij eindelijk trouwden - midden tussen prachtige bloemenarrangementene lachend gezelschap van vriendenen familiedonned Zij straalddenteglijkertenarieM ettertuimelveotlopendemaarvinderder...

Aber hield vast aan haar liefhebbende mannetje eterwijsomringdwasdoorhunfavorietenkittens.


Trump woest om 'gephotoshopte buik'

Voormalig president Donald Trump ging afgelopen weekend tekeer op sociale media omdat volgens hem er een veel dikkere buik op een foto van hem is gephotoshopt dan dat hij werkelijk zou hebben.

"The Fake News heeft kunstmatige intelligentie (A.I.) gebruikt om de foto linksboven te maken," schreef Trump, 77, op Truth Social. "Dit zijn verachtelijke mensen, maar dat is algemeen bekend."

De onflatteuze foto is gemaakt tijdens het spelen van golf, Trump maakt net een swing waardoor een dikke buik zichtbaar werd.

De 'gouden muiltjes' van Trump

De dag nadat  hij een boete van bijna een half miljard dollar om zijn oren kreeg was Trump al weer druk doende om op de Sneaker Con zijn merchandise, te koop op Gettrumpsneakers.com, onder de aandacht te brengen. Met de glimmende gouden 'Never surrender' sneakers in een gelimiteerde oplage voor $399 en 'Victory47' cologne voor $99 kun je je voor een koopje in de Trumpwereld begeven. Niet iedere bezoeker van Sneaker Con was gecharmeerd van Trump, en maakte dat ook kenbaar.

EOD heeft nog veel werk aan explosieven uit WWII

Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 2500 explosieven gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) maakt onderscheid tussen conventionele explosieven, vaak overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, en geïmproviseerde explosieven, zoals vuurwerkbommen of bommen die gebruikt worden bij plofkraken.

Er is altijd een ontsteker nodig voor een ontploffing. Bijna 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog moet de kwaliteit van deze bommen niet worden onderschat. Er ligt zelfs nog oude munitie uit de Eerste Wereldoorlog maar ook dat komt zelden spontaan tot ontsteking.

Sommige explosieven vereisen een harde impact om tot ontploffing te komen, zoals bijvoorbeeld projectielen om tanks uit te schakelen. Als deze niet op een stevig pantser terechtkomen maar op zachte grond, zal er geen explosie plaatsvinden. "Dit soort granaten hebben weerstand nodig om de ontsteker te activeren. Als ze in de grond belanden, zal de bom niet afgaan." Zo'n niet-ontplofte granaat blijft gevaarlijk. "Het gebeurt weleens dat mensen een granaat vinden, deze mee naar huis nemen en proberen om met een tang aan de ontsteker te draaien, maar dat moet absoluut vermeden worden." Meer hierover bij RTV Utrecht.

Doh!

De langst lopende animatie reeks is uiteraard The Simpsons. Inmiddels is er al een 35e seizoen met de belevenissen van de geel gekleurde Amerikaanse middenklasse familie uit Springfield gemaakt.

Een typische bijzonderheid van de reeks is de kenmerkende intro. Deze is elke aflevering anders: er gebeurt altijd iets nieuws op de bank en de meeste afleveringen schrijft Bart andere strafregels op het schoolbord. Wist je dat gedurende de lange historie een Britse zender een versie van de fameuze intro heeft gemaakt met echte acteurs?

Biden hekelt Trump bij oproep tot definitieve goedkeuring hulp Oekraïne en Israël

President Joe Biden gaf een speech nadat een hulppakket van 95,3 miljard dollar door de Senaat was goedgekeurd voor buitenlandse hulp aan Oekraïne en Israël. Hij legde uit dat de te leveren wapens in de VS zouden worden gemaakt, wat goed was voor de werkgelegenheid.

Biden riep de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden op om het hulppakket goed te keuren om Poetin niet in de kaart te spelen. Daarna veegde hij de vloer aan met Donald Trump vanwege de deze week gemaakte uitspraken over de NAVO. Hij noemde de opmerkingen van Trump dom, beschamend, gevaarlijk en  on-Amerikaans.

VS: eerste dode door het zeldzame Alaskapox virus

Een oudere man uit Alaska is overleden aan Alaskapox, een virus dat voor het eerst werd ontdekt in 2015. Het overlijden is het eerste gemelde overlijden in relatie tot Alaskapox.

De man, afkomstig uit het Kenai-schiereiland ten zuiden van Anchorage, werd op 9 september positief getest op Alaskapox, in november opgenomen in het ziekenhuis waar hij in januari overleed. Tot nu toe zijn er zeven Alaskapox-infecties gemeld onder inwoners van het Fairbanks-gebied in Alaska. 

'Van vetklep tot bodybuilder'

Bodybuilder Rodney (22) was een "emotionele eter" in zijn jeugd. Hij at met gemak 10.000 calorieën per dag, vooral junkfood. Toen hij 190 kg woog op 17-jarige leeftijd kreeg  Rodney de diagnose leververvetting, waarbij artsen aangaven dat zijn lever "al voor 50% afgestorven" was. Hierdoor besloot hij zijn levensstijl om te gooien en naar de sportschool te gaan. Nu weegt hij 95 kilo en heeft overtollig vel laten verwijderen waardoor hij nu een tailleomvang van 81 cm heeft. Hij helpt anderen als online coach op hun reis van gewichtsverlies. Hij heeft deelgenomen aan een bodybuildingwedstrijd en streeft ernaar de eerste persoon te zijn die meer dan 220 pond is afgevallen en erkend wordt als professioneel bodybuilder.

Hoe Rusland de stad Avdiivka verovert

Volgens Oekraïne zijn de gevechten om Avdiivka niet eerder zo hevig geweest dan nu. Rusland voert al maandenlang intensieve aanvallen uit op de strategisch gelegen stad in Donetsk. Het Russische leger boekt tegen een zeer hoge prijs langzaam terreinwinst, ze zouden letterlijk over de lijken van hun medesoldaten rijden om hun doel te bereiken. De stad raakt steeds meer afgesloten van de buitenwereld en het valt te vrezen dat de stad binnenkort zal vallen.

Nieuwsuur maakte deze korte documentaire over het Russisch offensief bij Avdiivka.

Bedrijf wil vegaburgers op smaak brengen met dierlijke ingrediënten

Vleesvervangers zijn al een paar jaar verkrijgbaar in supermarkten, maar niet iedereen vindt ze goed smaken. Voorstanders van vleesloze producten geloven echter dat als meer mensen vleesvervangers zouden eten, dit potentiële voordelen biedt voor het milieu.

Een Canadees bedrijf, Genuine Taste, is nu aan het experimenteren om dierlijke ingrediënten aan de vleesvervangers toe te voegen om de smaak te verbeteren. Global News doet verslag van deze unieke benadering om plantaardige producten aantrekkelijker te maken voor de gemiddelde consument.

Betuwers in verzet tegen hoogste windmolens van Nederland

Energiebedrijf Vattenfall is van plan om nabij Lienden nieuwe windmolens te gaan plaatsen die de hoogste van ons land zullen zijn. Omwonenden zien dat echter niet zitten.

Om een zo groot mogelijk rendement te behalen, worden windmolens zo groot mogelijk gemaakt. Hardere wind op hoogte en een groter oppervlakte dat de wieken bestrijken maken een hogere opbrengst mogelijk.

De Betuwers die gaan uitkijken op deze nieuwe generatoren zijn echter niet gelukkig met de verandering die dat met zich mee zal brengen. Ze vrezen hinder van geluid en slagschaduw en ook het veranderende landschap wordt niet met gejuich ontvangen. Omroep Gelderland maakte een reportage.

Heeft Trump iets te vrezen van Taylor Swift?

2024 is het jaar van de Amerikaanse verkiezingen. Kan Donald Trump winnen van… Taylor Swift? Trump-fans hebben alle pijlen gericht op de grootste popster van dit moment vanwege de Superbowl. Die vind vanavond plaats in Las Vegas en is hét jaarlijkse hoogtepunt van American Football.

Tijdens deze finale staan de Kansas City Chiefs en de San Francicso 49’ers tegenover elkaar. Swift's vriendje Travis Kelce speelt in de Kansas City Chiefs en het gerucht gaat dat hij vanavond Swift ten huwelijk gaat vragen. Daarnaast gaan er een complottheorie rond dat Swift en Kelce deel uit maken van een psy-op, de immens populaire Swift zou namelijk haar steun gaan betuigen aan President Biden. Dit zou hem miljoenen stemmen van de 'Swifties' gaat opleveren. NOS op 3 duikt in deze conspiracy.

Even wachten... even wachten nog...

Pizza! En nee, het gaat even niet over het lied van de roodharige in Rotterdam geboren zingende komiek. Maar wel over pizza!

Of Italië of de VS nou het thuisland is van de ovengebakken deegschijf met een rijke variatie aan belegcombinaties zullen we deze keer in het midden laten. Of voel u vrij om, geheel op eigen risico, deze variatie op de friet-patat discussie in de comments aan te roeren.

Meer verrassend is wellicht in welk land de pizzaconsumptie per hoofd van de bevolking het hoogste is. En nee, Amerikanen noch Italianen hebben de meeste pizzapunten (naar binnengewerkt).

Verrassend genoeg zijn het de Noren die wel pap lusten van pizza. Met een royale 11,4kg pizza per persoon per jaar. Meer dan het dubbele van wat wij Nederlanders jaarlijks aan pizza naar binnen schuiven.

Hoe de anti-abortusbeweging de Amerikaanse jeugd mobiliseert

Sinds de vernietiging van Roe v Wade door het Amerikaanse Hooggerechtshof hebben 16 staten een streng verbod op bijna alle vormen (redenen) voor  abortussen uitgevaardigd. Maar dat is niet genoeg voor een nieuwe generatie georganiseerde en gepassioneerde activisten die in het hele land nog strengere abortuswetten willen doorvoeren. The Guardian brengt een bezoek aan studenten en organisatoren van de jaarlijkse March for Life in Washington DC en ontmoet de invloedrijke vrouw die leiding geeft aan deze beweging.

Baudet: 'Timmermans wordt de nieuwe premier!'

Zowel Thierry Baudet als Joost Eerdmans denken dat Frans Timmermans tóch premier van Nederland wordt. Waarom? Omdat de formatiepartijen PVV, VVD, BBB en de inmiddels uit de formatie gestapte NSC vooral bezig zijn met ruziën via sociale media.

Dit filmpje van Powned is opgenomen vlak voordat Pieter Omtzigt aangaf zich terug te trekken uit de formatiegesprekken. 

Wat dalende aandelenkoers van Tesla zegt over andere grote technologiebedrijven

De ‘Magnificent Seven’ – Apple, Amazon, Tesla, Microsoft, Meta, Nvidia en Alphabet – zijn de aandelen die bekend staan om hun immense groei in 2023. Maar nu staat Tesla in het rood, na een daling van 25% in de afgelopen vier weken. Dus waarom zijn deze technologiebedrijven zo belangrijk voor de aandelenmarkt? Gunjan Banerji van WSJ legt uit wat de daling van Tesla zegt over deze elitegroep van technologieaandelen en waarom beleggers zich zorgen maken. 

 0:00 Aandelen van grote technologiebedrijven 

 0:40 Waarom deze aandelen belangrijk zijn 

 2:21 Tesla

 3:18 AI op de aandelenmarkt

Waarom ademen veel mensen verkeerd?

Ademgoeroes strooien online met tips over hoe je moet ademen. Niet gek want honderduizenden Nederlanders ademen verkeerd (hyperventilatie) of dénken dat ze verkeerd ademen. Maar wat zijn die adviezen waard? UniversiteitvanNederland vraagt het aan longfysioloog Frans de Jongh van de Universiteit Twente. Hij onderzoekt de longen en ademhaling al meer dan 35 jaar. Volgens Frans is goed ademen geen rocket science.

Fun met Funda #286 - special price for you!

Een veel gehoorde klacht is dat er in Nederland geen huis te koop is voor een bedrag dat "normale mensen" kunnen ophoesten. Wat blijkt, voor slechts €79.500,- is er nog een huis te koop! Nee, geen apartment, maar een echt huis voor een zacht prijsje.

Het staat uiteraard niet in hartje Amsterdam, waar je voor een garagebox al meer betaalt. Het staat wel in het hart van de stad, maar dan een andere. Drie slaapkamers en 85m2 krijg je. Je moet er voor naar Terneuzen.

Ook kan het geen kwaad als je een beetje een handige Harry bent. Je wilt het namelijk wel een beetje opknappen voordat je er in gaat wonen. Een verwarming bijvoorbeeld zou fijn zijn. Links en rechts lekt het ook nog een beetje. En het interieur is een beetje "retro", om  het in makelaarstaal te schrijven. Energielabel? Da's een fijne "G" van gezellig. 

Werp een blik op de foto's hieronder en laat het horen: is het wat voor je? 

Waarom protesteren de Europese boeren?

Overal in Europa trekken boeren eropuit om te demonstreren. De redenen van onvrede verschillen per land, maar de boeren demonstreren vooral tegen de 'regels uit Brussel'. Tegelijkertijd krijgt de landbouwsector meer geld van Brussel toegeschoven dan welke sector dan ook. De EU lijkt voor de agrariërs dus een vloek en zegen tegelijkertijd. NOS op 3 legt uit hoe dit zit in onderstaande video. 

0:00 Intro

1:19 Waar protesteren de boeren tegen?

2:10 Dit krijgen boeren van de EU

5:59 Waarom boeren in Europa duur is 

9:57 En nu?

'Poetin zingt het hoogste lied'

Een zichtbaar ongemakkelijke Vladimir Poetin zong met schoolkinderen het volkslied mee in Moskou tijdens een jeugdconventie in Moskou. De Russische president en de menigte scandeerden herhaaldelijk 'Rusland'.

De jeugdconventie werd in 2008 gelanceerd onder de naam 'Beweging van het Eerste'. Het evenement bereid kinderen en jongeren voor op een "volwaardig leven in de maatschappij", aldus de website.

Waarom zijn aardbevingen niet te voorspellen?

Vulkaanuitbarstingen kunnen we wel zo'n beetje zien aankomen, maar grote aardbevingen gebeuren altijd volkomen onverwacht. En dat kan honderden, duizenden en soms zelfs tienduizenden levens kosten, zoals de afgelopen jaren gebeurde in Turkije, Haïti, Japan en Indonesië. Waarom kunnen mensen niet op tijd gewaarschuwd worden? Aardwetenschapper Bernd Andeweg (VU Amsterdam) legt in onderstaande video uit hoe onze aardkorst continu in beweging is en op welke problemen je stuit als je de gevaren daarvan probeert te begrijpen. Maar misschien wordt het beter met kunstmatige intelligentie: AI to the rescue!

0:00 Hoe ontstaan aardbevingen?
1:31 Waarom kun je aardbevingen niet goed voorspellen?
2:42 Waarom zijn sommige aardbevingen zwaarder dan andere?
3:37 Wat hebben we nodig om aardbevingen beter te voorspellen?
4:14 Gaat AI helpen om aardbevingen beter te voorspellen?


Met dank aan Universiteit van Nederland.

Renovatie Egyptische piramide veroorzaakt woede bij archeologen

De piramide van Menkaure aan de rand van Caïro wordt gerenoveerd, Egypte noemt de renovatie het "project van de eeuw" en verwacht dat het project 3 jaar zal gaan duren. De restauratieplannen worden met afgrijzen ontvangen door critici, die het een controversieel plan vinden omdat ze bang zijn dat authentieke oude stenen worden vervangen door nieuwe.

Warmtepomp, kun je je huis echt verwarmen met koude lucht?

Het klinkt als een goede goocheltruc: de vrieskou van buiten gebruiken om binnen lekker te zitten. Toch is het mogelijk. Door handig gebruik te maken van de wetten uit de natuurkunde, zet een warmtepomp kou om in warmte. Hans Klok is er niks bij! Normaal verraadt een goochelaar nooit zijn geheimen, maar in deze video legt energie-expert Bart Erich (TU Eindhoven) je alles uit over de werking van een warmtepomp.

Met dank aan Universiteit van Nederland.

Vikingfeest: honderden Schotten dragen vlammende fakkels

Een grote menigte trok dinsdag met brandende fakkels door de straten van Lerwick in het Shotse Shetland om het oude Vikingfestival Up Helly Aa te vieren. Dit wordt jaarlijks in Lerwick gevierd op de laatste dinsdag van januari. Het markeert het einde van Yule, of het wisselen van de seizoenen.

Dit jaar liepen er voor het eerst in de 143-jarige geschiedenis ook vrouwen en meisjes mee in de optocht door de stad.

Fietsendief door kinderen gepakt

Waar men soms denkt dat de jeugd van tegenwoordig maar een stel bange schaapjes is, bewijzen deze Gelderse basisschoolkinderen het tegendeel.

De kleine helden zagen dat een slinkse schurk er met de fiets van een klasgenoot vandoor ging. Iris (12), Fien (12) en Floor (11) aarzelden geen moment en gingen op hun sokken achter de boef aan. De normale schooldag werd daarmee waarschijnlijk de spannendste uit hun schoolcarrière. Trots vertellen ze hun verhaal.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #1190
special
Random Pics van de Dag - Valentijn Editie #1189
review
Mario vs. Donkey Kong
special
Random Pics van de Dag #1188
special
VrijMiBabes #195 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1186
©FOK.nl e.a.