special
FOK! Zien en doen: Verzetsmuseum Amsterdam
review
Guillermo del Toro's Pinocchio is bijna briljant
review
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
special
Random Pics van de Dag #802
special
AI Picture Gallery #64
special
AI Picture Gallery #63
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Winterse zonsondergang

Hallo daar! 

Bij temperaturen onder de 10 graden bleef ik meestal binnen. Toch besloot ik maar even een klein rondje te maken. En de eerste echte winterse zonsondergang te aanschouwen.  

Toch vond ik het dermate koud dat dit waarschijnlijk niet voor herhaling vatbaar is. Ik plaats derhalve ook een temperatuurskaartje met temperaturen waar ik veel beter in gedij dan koude temperaturen.   

Uiteraard snap ik dat dat voor veel mensen iets té veel van het goede is.  

Maar ik moet mijzelf even opwarmen.  

Primeurman. 

Zonso9 (Foto: Stephan5)
Een mooie zonsondergan in deze koude tijden. (Foto:Stephan5)

Zonns4 (Foto: Stephan5)
 Dit was een kwartiertje eerder. (Foto:Stephan5) 

Lekker warm (Foto: Stephan5)
Warmpjes hé? Heerlijk.  

'Maak van uw kruis geen punt, kom naar Het Kruispunt' slechtste slogan van het jaar

Het Kruispunt, een multidisciplinair zorgcentrum voor bekkenproblematiek in Heemskerk, heeft dit jaar de wedstrijd om de slechtste slogan van het jaar gewonnen met hun slogan: 'Maak van uw kruis geen punt, kom naar Het Kruispunt'.

'Voetschimmel? Steek je middelteen op!’ van Mycosan eindigde op de tweede plaats, en de derde plaats was voor ‘Er vis er een jarig hoera hoera!’, van visspeciaalzaak Van Vis. 

Het Kruispunt  (Foto: FOK!/DJMO)
Het Kruispunt (Foto: FOK!/DJMO)

Autoloze dagen voor elektrische auto's in de maak

Wegens angst voor stroomuitval, oppert Zwitserland om autoloze dagen in te voeren als Duitsland en Frankrijk niet genoeg vermogen kunnen leveren aan het land. Het betreft dan een soort lock-down op elektrisch rijden en een oplaadverbod tijdens de schaarste.

Hoewel Zwitserland een van de milieuvriendelijkste manieren (watervalkracht) van stroomopwekking heeft, is dat kennelijk tijdens de winterperiode niet genoeg. Het land importeert dan veel uit Duitsland en Frankrijk. Dat Frankrijk de atoomcentrales gaat sluiten en Duitsland in die periode niet genoeg reserve kan opwekken middels windkracht, geeft grote onrust.

Nuchtere mensen gezocht!

Hallo allemaal!

Toch is het vrij lastig om niet af en toe een kleine bijdrage te leveren.

Bij deze is het voor winterliefhebbers volstrekt verboden om hier commentaar op te leveren.

Er zijn figuren op Neerlands bekendste weerforum die monumenteel echt kunnen 'genieten' van het huidige weerbeeld. Dan ben je echt compleet geschift of een professionele troll wat mij betreft. Qua temperatuur kan ik mij daar nog wel iets bij voorstellen dat je blij bent dat het niet extreem zacht is, maar dat je gewoon 'intens' kan genieten dat de zon volledig verstek laat gaan en dat je daar dan blij van wordt... dan heb je professionele hulp nodig. 

Zo zijn winters nu eenmaal in ons land. Is het eens een keer rond normaal of iets te koud,  dan is het bewolkt met een vrij stevige O-NO wind.. dan heeft niemand er wat aan. Helder, zonnig en koud vriezend weer maakt mensen veel gelukkiger, en zelfs ik kijk daar naar uit als zomerliefhebber, helaas is dat klimatologisch niet zo 1,2,3 in kannen en kruiken in ons land. Over sneeuw nog maar te zwijgen. Wij krijgen meestal de versie zoals de afgelopen dagen met een enkele uitzondering daar gelaten. Dat mensen op dat forum dit weerbeeld kunnen toejuichen betreur ik dus ten zeerste.

Ook ik trek er vandaag niet op uit, en dan moet het echt te dol zijn buiten.  

Bij deze een paar foto's hoe het wel en niet zou moeten. De westkant was die dag onrustig, maar stabiel, terwijl de andere kant buitengewoon actief was. De mogelijkheid tot een windhoos was er zeker toen, en in Hoofddorp ook gesignaleerd. Amsterdam zag uit de linkercel toen wit van de hagel.  

Kortom, liefhebbers van het huidige weer zijn verboden om op deze post te reageren.  

( Satire

Ja&nee (Foto: Stephan5)
Ja&nee (Foto: Stephan5)

Ja&nee2 (Foto: Stephan5)

Gewoon saai (Foto: Stephan5)
Gewoon saai (Foto: Stephan5)

De meedogenloze moord op Edo en Lexje Hornemann

Leerlingen van het Maerlant Lyceum in Eindhoven volgden samen met journalist en verhalenverteller Lout Donders in 2021 het spoor van Edo en Lexje Hornemann. Twee Joodse kinderen uit Eindhoven die op meedogeloze wijze bruut vermoord worden in Hamburg. Het resultaat is een indrukwekkende documentaire waarin de huiveringwekkende geschiedenis duidelijk indruk maakt op de jongeren. Meer dan het kijken waard. #opdatwijnooitvergeten

Indiana Jones 5 krijgt een trailer

Indiana Jones and the Dial of Destiny heeft (eindelijk) een trailer gekregen.

Of deze trailer de geruchten van het vervangen van Indy door z'n peetdochter, het sterven van Indy, het tijdreizen en de enorm slechte test-screenings weg kan nemen, is de vraag.

De Critical Drinker heeft hier in ieder geval een mening over:

In tegenstelling tot de Drinker, is Jeremy Jahns wel enthousiast:

Gaat Marokkaans tuig wederom de civiele infrastructuur beschadigen?

Gaat Russisch Marokkaans tuig wederom de civiele infrastructuur in Europa schade toebrengen nu er door hun voetbalploeg een wedstrijdje is gewonnen op het omstreden WK in Qatar?

Rondtoerende scooters Mercatorplein Amsterdam

Meer voet(bal)volk in Haagse Schilderswijk

In Amersfoort was het moeilijk om te wachten tot oud & Nieuw om met illegaal vuurwerk te strooien. Politie liep in de weg tijdens gooien 'strooigoed'. Nog niemand gewond.

Ook in Brussel wordt de traditie van het Marokkaanse tuig in ere gehouden, hoewel er wat conservatieve Marokkaanse ouderlingen tevergeefs proberden om het tuig te behoeden voor al te buitensporig 'vieren' van de overwinning, bericht HLN. Onduidelijk of de tranen van feestvreugde of het traangas zijn.

TV West weet te melden dat er in de Haagse Schilderswijk een agent gewond is geraakt tijdens het Marokkaanse tuigfeestje eehhhh onrust (nee, niet Gooische kopschopper Lucas). TV West noemt de feestvreugde onrust, als dat maar goed gaat... Wel zes 'feestvierders' aangehouden.

FOX News betrouwbaarder dan MSNBC

Tenminste, aldus de veelom geprezen en gebruikte beoordeelaar van betrouwbaarheid van sites Newsguard

Sterker nog; zowel timcast.com, de site van Tim Pool en de thepostmillennial.com, zijn betrouwbaarder dan beide:

De meteorologische winter is begonnen!!

Het is winter! Althans, voor meteorologen en klimatologen dan. Het seizoen duurt precies drie kalendermaanden. De klimatologische seizoensindeling waarbij de seizoenen steeds op de eerste van de maand beginnen biedt voor de meteorologen de mogelijkheid om de seizoenen onderling te kunnen vergelijken. Volgens de sterrenkundige kalender begint de winter meestal op 21 december, maar soms is de 20e of 22e de begindatum.

Maar, behalve dat het de meterologische winter is begonnen, is het ook weer Whamageddon!! En om iedereen de stress te besparen dat ze het nummer per ongeluk op de radio, op visite of tijdens het winkelen horen. Jullie hoeven je geen zorgen meer te maken, want het is tijd voor Last Christmas! 

Het is Sint Pannekoek!

Het is vandaag Sint Pannekoek! In november 1986 was Sint Pannekoek onderwerp van een aflevering van de wekelijkse strip in het vrouwentijdschrift Libelle. In het verhaal zegt Catootje geen trek te hebben in de boontjes die Jans voor het avondeten wil klaarmaken, maar juist wel in pannenkoeken.

Nadat opa Tromp aan Jans gevraagd heeft welke datum het is, vertelt hij dat het net die dag (29 november) Sint Pannekoek is, een oude Rotterdamse traditie. Volgens hem bakt de moeder van het gezin die dag pannenkoeken en krijgt de vader bij thuiskomst "een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek" toegewenst van de overige gezinsleden, die allen een pannenkoek op het hoofd hebben.

In 2015 breidde Kruis zijn idee uit met Het evangelie van Sint Pannekoek, dat zich afspeelt in de 12e eeuw in een klooster aan de Rotte. Het verhaal gaat over de 15e verjaardag van de monnik Gerrit (de voornaam van opa Tromp). In oktober 2016 richtte Kruis met enkele aanhangers het Nationaal Comité Sint Pannekoek op.

Bij Sint Pannekoek hoort natuurlijk ook een lekker recept. User qltel raadde het volgende recept aan:

Ingrediënten:
Liter melk
500 gram bloem
2 eieren
snufje zout
Glas whiskey 

Bereidingswijze: 
Gooi de bloem, de eieren en de melk in de container
Neem het glas whiskey op en drink het in keer leeg.

Primeurman duikt weer op!

Dag allemaal!

U heeft ongetwijfeld gemerkt dat de Primeurman van het weerbericht is verdwenen. Ongetwijfeld zou er dan een zwart gat volgen? Nee hoor, absoluut niet. Ik ben iedere dag buiten, ik weet bijna niet eens meer hoe mijn zolderkamer eruit ziet.  

Gemiddeld fiets ik per dag zo'n 25 km. Met regelmatige uitschieters tot 40 km. De wekelijkse afstand ligt tussen de 110 en 150 km, met een uitschieter tot 167 km. Weer of géén weer. En dat er dan heul wat moois te zien kan zijn, kunnen jullie zien in een kleine reportage.

Van alles wat: van zonnige dagen, tot dagen met alleen wolkenveldjes: tot een buiendag. 

De teller staat vanaf 5 september op 1437 km.Daarvan heb ik ongeveer 12 dagen niet kunnen fietsen. Dus helemaal niet gek dacht ik zo. 

Tot ziens luitjes!

Reportage1 (Foto: Stephan5)
Reportage1 (Foto: Stephan5)

Reportage2 (Foto: Stephan5)
Reportage2 (Foto: Stephan5)

Reportage10 (Foto: Stephan5)
Reportage10 (Foto: Stephan5)

Reportage11 (Foto: Stephan5)
Reportage11 (Foto: Stephan5)

Reportage12 (Foto: Stephan5)
Reportage12 (Foto: Stephan5)

Reportage13 (Foto: Stephan5)
Reportage13 (Foto: Stephan5)

Reportage14 (Foto: Stephan5)
Reportage14 (Foto: Stephan5)

Reportage15 (Foto: Stephan5)
Reportage15 (Foto: Stephan5)

Reportage16 (Foto: Stephan5)
Reportage16 (Foto: Stephan5)

Reportage17 (Foto: Stephan5)
Reportage17 (Foto: Stephan5)

Reportage18 (Foto: Stephan5)
Reportage18 (Foto: Stephan5)

Reportage19 (Foto: Stephan5)
Reportage19 (Foto: Stephan5)

Reportage20 (Foto: Stephan5)
Reportage20 (Foto: Stephan5)

Reportage21 (Foto: Stephan5)
Reportage21 (Foto: Stephan5)

Reportage22 (Foto: Stephan5)
Reportage22 (Foto: Stephan5)

Reportage23 (Foto: Stephan5)
Reportage23 (Foto: Stephan5)

Reportage24 (Foto: Stephan5)
Reportage24 (Foto: Stephan5)

Reportage25 (Foto: Stephan5)
Reportage25 (Foto: Stephan5)

Reportage26 (Foto: Stephan5)
Reportage26 (Foto: Stephan5)

Reportage27 (Foto: Stephan5)
Reportage27 (Foto: Stephan5)

Reportage28 (Foto: Stephan5)
Reportage28 (Foto: Stephan5)

Reportage29 (Foto: Stephan5)
Reportage29 (Foto: Stephan5)

"Apenpokken" racistisch

Althans, volgens een aantal klagers bij de World Health Orgganisation (WHO). Er zijn in deze wereld blijkbaar mensen die meteen aan (negers/zwarte mensen/gekleurde mensen/mensen van kleur/niet-blanken)* moeten denken als ze het woord "aap" horen en uiteraard moet dat meteen bekend gemaakt worden. De WHO heeft uiteraard meteen gebukt en de naam verandert van "apenpokken" naar "mpox", aldus Sky News.

In hoeverre de klagers kunnen rijmen dat ze zelf meteen aan (negers/zwarte mensen/gekleurde mensen/mensen van kleur/niet-blanken)* denken bij het horen van het woord "aap", met beweren dat ze niet racistisch zijn, is een gedachtenkronkel die uw razende reporter niet kan volgen.

* - Doorhalen wat niet meer politiek correct is

'Afrika had het nakijken, graan ging naar koeien'

Dankzij de graandeal  tussen VN, Oekraïne, Rusland en Turkije konden zeeboten vol graan de havens van Oekraïne weer uitvaren. De belofte was dat deze graandeal, naast boeren en handelaren, óók de hongerende ontwikkelingslanden zou helpen. Maar daar is bar weinig van terecht gekomen. Nieuwsuur ging in gesprek met een aantal deskundigen over ons wereldwijde voedselsysteem.

Verbod op deepfake? Na deepfake porno Sylvana, Welmoed nu ook van Amalia

Je kunt leuke filmpjes maken met deepfake-technologie, maar er worden ook 'smakeloze grappen' mee uitgehaald. Na politica Sylvana Simons en presentatrice Welmoed Sijtsma is er nu ook een deepfake-porno opgedoken met kroonprinses Amalia. Zou er een verbod op dit soort filmpjes moeten komen? Powned bespreekt de kwestie met deepfake expert Bob.

De Britse regering wil de verspreiding van gemanipuleerde beelden en films waarop mensen zogenaamd op intieme wijze in beeld worden gebracht, strafbaar stellen.

'Wilde kalkoenen nemen stad in Massachussets over'

Wilde kalkoenen hebben een stad in Massachusetts overgenomen. Ze zouden de inwonenden terroriseren door in huizen binnen te gaan, op mensen in te pikken en achter auto's aan te jagen. Bewoners in Woburn, in de buurt van Boston, hebben videobeelden geplaatst van meerdere kalkoenen in hun tuinen en op de straten. 

De wilde kalkoenen zouden zich zo'n twee jaar geleden in Woburn hebben gevestigd en sindsdien flink in aantal toegenomen.


Anti-randstedelijk denken oorzaak 'nieuw' extremisme

Volgens een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, aangevraagd door Groningen, is er in Noord-Nederland (provincies Friesland, Groningen en Drenthe) sprake van 'nieuwe' vormen van 'extremisme'. Uiteraard mag extreem-rechts niet ontbreken in het benoemen. Dus reppen de onderzoekers Pieter, Leonie en Fleur alleen over een 'kruisbestuiving' tussen extreem-rechts en het zogenaamde 'anti-overheids-denken'.

Dus mocht u in een van deze noordelijke provincies woonachtig zijn en Mark, Hugo, Sigrid, Kasja enz. maar een stel kneuzen vinden, weet dan dat u een 'kruisbestuiving' met extreem-rechts hebt opgelopen (waar nog géén vaccin voor is). In Amsterdam, Den Haag, Bloemendaal, Hilversum, Laren, Blaricum enz. is er met hetzelfde idee over Mark, Hugo, Sigrid, Kasja enz. géén sprake van een 'kruisbestuiving' met extreem-rechts.

Misschien bent u dan wel 'kruisbestuifd' met extreem-links, maar daar spreken de onderzoekers Pieter, Leonie en Fleur met geen woord over. Ook jihadisme en (extreem-links) activisme, zoals van KOZP, doet er in dit onderzoek niet toe. Volgens de onderzoekers is het zelfs zo dat omdat er veel te veel de nadruk vaak op jihadisme ligt deze 'nieuwe' vormen van extremisme onder de radar blijven.

"Meer bewustwording expertise en capaciteit is nodig om de recente ontwikkelingen omtrent radicalisering en extremisme in de regio adequaat te framen adresseren", volgens het onderzoekstrio.

Disclaimer: Dit is berichtgeving van kleur geschreven op randstedelijke grond en daarmee goedgekeurd qua inclusiviteit.

Club-Q Schutter is non-binair

De schutter van het Club-Q drama blijkt, aldus zijn advocaat, te identificeren als non-binair en dus niet een "extreem-rechtse Trump anti homo-at/mz"-persoon.

Of deze persoon ook als "stunning & brave" wordt gezien, en/of er "listen & believe" wordt toegepast, is nu nog onduidelijk. Ontkennen dat dit persoon non-binair is, is uiteraard geen optie. Immers zijn de mensen die dat doen lhbtigq+-foob.

'Zowel Rusland als Oekra´ne doen aan oorlogspropaganda'

Sinds de Russen hun buurland Oekraïne binnen marcheerden, worden we online overspoeld met desinformatie. Veel Russen beweren dat Oekraïners nazi’s zijn die oorlogssituaties in scene zetten. De bewijzen over deze beweringen zijn vaak eenvoudig te weerleggen. Maar ook Kyiv heeft ons verhalen op de mouw gespeld die achteraf niet bleken te kloppen. Toch nemen mensen op socialmedia zonder na te denken de oorlogspropaganda van beide kanten veelvuldig over. Nieuwsuur duikt in de 'nepnieuws-oorlog' tussen Oekraïne en Rusland.

Indeling:
00:00 – Intro
01:00 – Ophef over de oorlog
02:28 – In scène gezet
08:30 – Oekraïners zijn nazi’s
14:20 – Oekraïens nepnieuws
18:53 – Oorlogspropaganda ontrafeld


Visser slaat gigantische goudvis aan de haak

Sportvisser Andy Hackett is in de wolken nadat hij een van de grootste goudvissen ter wereld aan de haak had geslagen op de karperfarm Blue Water Lakes in de Franse streek Champagne.

De gigantische vis, met de toepasselijke bijnaam 'De Wortel', woog ruim 30 kg. De vis is zo'n 20 jaar geleden uitgezet bij de karperfarm en sindsdien heeft niemand hem kunnen vangen.

Het fel oranje exemplaar is een hybride soort van een lederkarper en een koikarper, die traditioneel oranje van kleur zijn.

Goudvissen worden gewoonlijk als huisdier gehouden en worden enkele centimeters lang. Maar de oranje visjes maken deel uit van de karperfamilie, die erg groot kunnen worden. Voor een kleurrijke koi wordt soms een fortuin betaald door liefhebbers.

Black Friday Deals!

Is het zomaar dinsdag en zijn er zomaar nieuwe deals te vinden bij Bol.com en Coolblue.

Zo heeft Bol.com vandaag korting op printers, voor als je bossen wilt kappen. Ook ondergoed en lingerie kun je aan je mannetje of vrouwtje kado doen (of voor jezelf kopen natuurlijk) en als je ze wilt showen in een romantisch sfeertje kun je er natuurlijk een kaarsje bij aansteken.

Doe je liever een spelletje? Dan kun je eens kijken of er iets tussen het aanbod afgeprijsde bordspellen zit.

Niets van je gading? Dan zijn hier ALLE aanbiedingen van Bol.com en hier ALLE aanbiedingen van Coolblue, waaronder televisies en beamers, laptops en tablets, speakers en headphonestelefoons, witgoed en huishoudelijke apparaten. Lekker bladeren!

En als je toevallig iets koopt of ziet waarvan je denkt dat het een mooie deal is, deel het in de comments. Misschien heeft iemand anders er nog iets aan.

Black Friday

De linkjes in dit item kunnen affilliate-id's bevatten. Met je aanschaf steun je FOK! zonder dat het jou geld kost.
Black Friday

'Rotterdam is de meest ongezonde stad van Nederland, verhuizen dan maar? '

Groningen is de gezondste stad van Nederland, en Rotterdam eindigde op nummer twintig als laatste. En dat is niet voor de eerste keer, twee jaar geleden scoorde Rotterdam ook al erg slecht op deze lijst. 

De havenstad scoort vooral slecht als het gaat om luchtkwaliteit, geluidsoverlast en goede plekken voor sociale interactie. Volgens de stichting Rotterdam Natuurlijk! Is dit niet zo gek. De milieueffecten van de grote stedelijke verdichting in Rotterdam zijn niet meegenomen in het onderzoek. De burgers kunnen hun steentje bijdragen door de politiek aan te blijven spreken op de door Nederland getekende verdragen over recht op leven, inclusief een gezonde leefomgeving. De burgers moeten inspraak hebben in nieuwe plannen voor de buitenruimte en toezien op de verplichting om milieueffecten grondig en in samenhang te onderzoeken en de resultaten hiervan overzichtelijk te publiceren. 

OPEN Rotterdam vroeg enkele Rotterdammers op straat of zij wel wilden verhuizen om in een gezonder leefomgeving te wonen. 

'De laatste videotheek uit Westland en omstreken stopt ermee'

Met pijn in zijn hart stopt de allerlaatste videotheek-eigenaar, dhr. Vermeer, uit het Westland met zijn bedrijf. Er kwamen nog te weinig mensen in zijn zaak om een video te huren waardoor het niet langer rendabel was om zijn zaak open te houden. Zelfs gratis weekfilms trokken niet genoeg klanten om de loop erin te houden. Omroep West ging bij de eigenaar langs. 

Vermeer noemt het stoppen met zijn zaak het einde van een tijdperk. "Als ik nu al die films aan het opruimen ben, doet dat me uiteraard wat. Je ziet gewoon twintig jaar geschiedenis door je handen gaan." Hij biedt nu al zijn dvd's te koop aan voor de huurprijs, inclusief collector's items. 

Kaag heeft zicht op bodem schatkist door verhoogde rente

Onze minister Sigrid Kaag van Financiën keek in de schatkist en ziet daar stukjes bodem in plaats van een vetlaagje euro's om de winter door te komen, weet het AD.

Een verhoging van de rente door de Europese Centrale Bank is daar schuldig aan. Hoe nu het prijsplafond op energie te betalen? Dat naar schatting zo'n 11,2 én 1,65 miljard euro gaat kosten.  Als dat al niet nog veel hoger uitpakt door stijgende energieprijzen. De solidariteitsbijdrage over overwinsten die bedrijven maken met fossiele energie, levert naar verwachting maar 3,2 miljard op, dat is niet genoeg.

Tot aan het voorjaar kan minister Kaag nog met de handen in het haar zitten over hoe deze tegenvaller op te vangen.

Kort rechtbanknieuws: Willem Engel en Sanil B.

Willem Engel hoorde het OM vragen hem te veroordelen tot 180 uur papierprikken wegens ongehoord blaten op social media.

De gooische kopschopper Sanil B. heeft zoals verwacht hoger beroep aangetekend tegen zijn straf van zeven jaar. Er was nog geen gehuil te horen dat zijn matties in het kwaad veel lagere straffen kregen. Wel gejammer dat OM en rechter niet helemaal eerluhk waren geweest met de bewijsvoering.

Wordt vervolgd. (pun intendend)

Black Friday deals en show and tell

Het is de zondag voor Black Friday, maar in Nederland is het het hele jaar Black Friday, lijkt het wel. Vandaag in de aanbieding bij BOL.COM de volgende meuk. Leuk voor als je toch al iets nodig hebt.

Vergeet niet je aankoop te melden. En heb je zelf ergens een superdeal gezien voor een product, linken en tonen mag vandaag

Een van de beste deals in mijn ogen is de Google Chromecast met Google TV. Een chromecast waarop android apps draaien, en met afstandsbediening. Zo maak je elke tv 'smart', ben je af van de trage interface van je eigen tv als die smart is en hoef je je geen zorgen te maken over het verdwijnen van apps van je televisie. Inpluggen in de hdmi poort van je tv, stekker erin en klaar.

De HD versie, die content tot 1080p afspeelt, koop je nu voor 3 tientjes. Wil je ook 4K afspelen? Dan ben je 2 tientjes meer kwijt.

Hier een uitgebreide review van Linus Tech Tips:

Maar goed, niet iedereen zit te wachten op een streamingdevice natuurlijk (of je hebt er al een), dus wat is er vandaag nog meer?

Nou, er is nogal dikke korting op gezichtsverzorging en parfums. Zoek je nog iets voor jezelf of heb je nog een cadeautje nodig voor onder de boom of in de zak van Sinterklaas, kijk dan eens hier. Misschien vind je iets, misschien ook niet. Kijken kan sowieso geen kwaad

Voor ALLE deals van Bol.com kijk je hier.

Meer Black Friday? Kijk eens in ons feestdagenforum in het Black Friday topic.

Disclaimer:
Linkjes naar webshops en producten kunnen affilliate linkjes bevatten. Bezoek je een site via een linkje op onze pagina's en koop je iets dan kan het zijn dat wij een bescheiden percentage van je aanschaf ontvangen. Dit kost jou niets extra.

Ouders van Bram (12) doen hun verhaal over fataal klaphamerdrama

Bram kwam oudejaarsdag 2021 om het leven toen hij nietsvermoedend langs een woning liep waar de bewoner aan het knallen was met een klaphamer. Er vond een explosie plaats en Bram werd getroffen door een vermoedelijk losgeraakt onderdeel van de klaphamer. Zijn 11-jarige maatje liep door explosie ernstig letsel op aan beide onderbenen en heeft moeten revalideren. Een derde jongen kwam met de schrik vrij.

De drie jongens maakten overigens geen deel uit van het gezelschap dat met de klaphamer aan het knallen was, maar liepen bij toeval langs.

In de documentaire 'In één klap' spreken zijn ouders voor het eerst over het fatale ongeval.

WK-fans kunnen fluiten naar dagvergoeding door Qatar

Het dictatoriale (oh, nee, niet lief genoeg, sorry. red.) autoritaire regime van Qatar heeft besloten dat nu ook de dagvergoeding, waarmee WK-Fans werden omgekocht aangemoedigd om te komen juichen op het WK, niet meer wordt uitgekeerd. Reden zou zijn dat westerse media nog steeds niet positief genoeg berichten over de goedheid en gulheid van dit beste en aardigste autoritaire regime ter wereld. Het betekent in ieder geval dat WK-Fans de 14 euro voor hun halve liter bier nu zelf moeten betalen, blijkt uit berichtgeving in The Guardian.

Een vrijvertaalde quote zegt:

"Vanwege de recente ontwikkelingen in de media willen we graag onze bezoekende fans beschermen tegen onjuiste verklaringen over 'fans die betaald krijgen voor de reis'. Daarom wordt de dagvergoeding helaas niet meer uitgekeerd. De toelage was bedoeld als een kleine tegemoetkoming boven op uw persoonlijke middelen om bij te dragen aan de consumpties tijdens uw verblijf."

Mopperende supporters, die vrezen niet meer rond te kunnen komen zonder de juichpremie, krijgen te horen dat ze vooraf heel vriendelijk en duidelijk te kennen is gegeven om zélf voldoende kapitaal mee te nemen naar het WK.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #801
review
Just Dance 2023
special
AI Picture Gallery #62
special
Random Pics van de Dag #800
review
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
special
AI Picture Gallery #61
©FOK.nl e.a.