review
Blu-ray: Happy Death Day
review
Dissidia Final Fantasy NT
review
Iedereen voelt zich thuis bij Imagine Dragons in de Ziggo Dome
review
Life is Strange: Before the Storm - Hell is empty
review
Civilization VI: Rise and Fall
review
Kingdom Come: Deliverance
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


BelgiŽ stoomt talentjes voor Winterspelen 2034 klaar

België gooit toe nu toe nog geen hoge ogen tijdens de Olympische Winterspelen maar er is hoop! Dankzij de inspirerende beelden van de olympische atleten begon het in huize Vanzeebroeck te kriebelen en de kleine Lars heeft zijn zinnen gezet op de gouden medaille bij skeleton. En ook in de curling aast hij met zijn broer op curlinggoud.

Internetten op een 56k6 modem, kan dat nog?

Wie van jullie kent de geluiden van dialup nog? Ik heb ze zelf allemaal meegemaakt. Van de eerste 300/300 modem - zo een waar ik de hoorn van de telefoon in moest leggen - naar 1200/75 (teletron 1200 met een Commodore 64) tot 56k6 (zie video hieronder voor een instant throwback).

Maar hoe zou dat bliksemsnelle 56k modem presteren op het huidige internet? Dat zie je in onderstaande video.

Dutch Dashcam - Idioten op de weg #4

Dutch Dashcam brengt inmiddels al een tijdje met enige regelmaat compilaties van Nederlandse dashcamvideo's uit met daarop asociaal rijgedrag, ongelukken en andere zaken die niet op de weg thuishoren.

Hier de jongste versie, waar je op 3.25 ziet dat je ook binnen op het verkeer moet letten, en op 5:12 een schoolvoorbeeld linksrijder met de voorspelbare asociale frusty die dan maar besluit de hele weg onveilig te maken.

En blijf vooral hangen voor de intellectuele discussie op 5:49

The Beatles - Eight Days A Week

Het is vandaag alweer 53 jaar geleden dat de single 'Eight Days A Week' van The Beatles in de platenwinkels verscheen. 'Eight Days A Week' was een bijzonder moment in de geschiedenis van de popmuziek. Tot dat moment was er namelijk nog nooit een single van een popband verschenen die begon met een fade-in.

The Beatles - Eight Days A Week (Amerikaanse persing
The Beatles - Eight Days A Week (Amerikaanse persing
The Beatles - Eight Days A Week (Canadese persing)
The Beatles - Eight Days A Week (Canadese persing)
The Beatles - Eight Days A Week (Amerikaanse her-uitgave uit 1971)
The Beatles - Eight Days A Week (Amerikaanse her-uitgave uit 1971)

Zeven minuten paranoia over 'witten'

Tijd voor een flinke portie slachtofferrol en overdrijven? Dat kan. User hocico gooide deze in de submit. Zwarte vrouwen in Amerika die bij elke interactie met niet-zwarten zich afvragen of ze te maken hebben met iemand die hen als minder dan een mens ziet. Die zich zo paranoïde hebben laten lullen dat ze naar een healing-clinic-for-women-of-color moeten.

Natuurlijk komt deze video van een van de politiek correcte anti-witmenskanalen, Vice, dat zich schaart in het rijtje MTV Decoded, Buzzfeed, Cosmopolitan en dergelijken.

Zeven minuten headdesken? Alstu!

Zo, die is goed met een gitaar

De Franse gitarist Antoine Boyer werd in 1995 geboren. Thuis klonk geregeld Django Reinhardts muziek. Toen Antoine zes was begon hij gitaar te spelen in die zogeheten manouche-stijl van zigeunerjazz.

Zeven jaar geleden begon hij tevens met klassiek, en binnenkort komt z'n eerste sologitaaralbum Caméléon Waltz uit. Daarvan zette Boyer onlangs het nummer 'Road Trip' online. Dat begint bedriegelijk alsof het een rocknummer is, maar al snel gaan er andere registers open.

En omdat zowel Paul Simon als Art Garfunkel kortgeleden aankondigden voor optredens naar Nederland te komen, doen we er Boyers solo-uitvoering van de Simon & Garfunkel-klassieker 'The Sound of Silence' bij. Luister hieronder beide nummers.

Slechtste potje boter-kaas-en-eieren ooit

In de NBA zijn er vaak pauzespelletjes waarbij er mensen uit het publiek worden gehaald om aan een wedstrijdje mee te doen. Bij de Portland Trail Blazers moesten twee dames een bal in de basket gooien waarna ze een rondje of een kruisje op een boter-kaas-en-eieren speelveld mochten leggen. Alleen dan blijkt toch weer dat boter-kaas-en-eieren moeilijker is dan je denkt.......

Vrouwkes van Snollebollekes als gevoelige ballad

Nu het zuiden zich dezer dagen onderdompelt in het carnavalsfeest komen de bijbehorende liedjes ook weer overal uit de speakers. De één vindt het geweldig en de ander haat het. Speciaal voor die laatste categorie lieten ze bij Q Music een gevoelige ballade maken van de carnavalsstamper Vrouwkes van Snollebollekes. Het resultaat is een prachtig liedje waarbij wij het niet drooghouden.

Fun met Funda #86 je eigen arrestantencel

In Den Helder staat een voormalige brugwachterswoning annex politiepost te koop. Het bijzondere is dat de toenmalige arrestantencel nog in het pand aanwezig is, inclusief de celdeur. Voor de rest is de woning bijzonder groot en smaakvol gerenoveerd. Je vindt de woning aan de Spoorgracht 41/42.

Je eigen arrestantencel in Den Helder (Foto: Funda)
Je eigen arrestantencel in Den Helder (Foto: Funda)

Misschien ook interessant?
review
Blu-ray: The Mountain Between Us
special
Fun met Funda #88: wonen in een andere dimensie
special
De top 10 van de Top 40 van 19 februari 1983
review
CD: Xenobiotic - Prometheus
review
UFC 3
review
Asus ROG Strix GTX 1080Ti (11 GB)
©FOK.nl e.a.