special
AI Picture Gallery #109
special
Random Pics van de Dag #847
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #142
special
Weekend gifdump #103
special
VrijMiBabes #142 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #846
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


'Fotogenieke zwarte beer ontdekt wildcam'

Een zwarte beer in de VS ontdekte een wildcam in een natuurpark en nam zichzelf 400 keer op de foto. De "Selfie-serie" gaat viral op internet.

In het park in de Amerikaanse staat Colorado hangen in totaal negen camera's. De nieuwsgierige zwarte beer ontdekte er een en nam keer op keer een 'selfie'. Soms kijkt hij brutaal, soms dromerig in de lens. Parkbeambten plaatsten enkele foto's op Twitter .

Zwarte beren leven solitair volgens de Colorado Wildlife Parks Administration. De camera's zijn opgehangen om allerlei informatie te verzamelen over de wilde dieren in het gebied. De beer-selfies zijn een paar maanden geleden gemaakt voordat de zwarte beren in Colorado in winterslaap gingen.

Prognose zetelverdeling Eerste Kamer na verkiezingen 15 maart

De antwoorden op de vraag wat men van plan is te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart a.s. geven de volgende prognose van Maurice de Hond:

Deze prognose toont dat bij de verkiezing van 4 jaar geleden de VVD er net zo voor stond als nu. Ook de stand van D66 lijkt onveranderd.

Ook bracht De Hond de electorale ontwikkelingen van een aantal rechtse partijen sinds Fortuyn in kaart: 

Hier zijn middels meerdere kaarten de geografische wijzigingen in stemgedrag en polarisatie zoals De Hond deze heeft gepeild inzichtelijk gemaakt.

'Hebben Rusland en Iran elkaar gevonden?'

De Iraanse Shahed-drones in Oekraïne zijn het meest zichtbare bewijs van een toename van de militaire samenwerking tussen Iran en Rusland. 

Iran staat al langere tijd onder druk van westerse sancties., voor Rusland geldt dat nu ook steeds meer. 

De twee Internationalnale paria's lijken nu de onderlinge banden aan te trekken. Zien we hier een nieuwe, diepere vriendschap ontstaan, of is het vooral symboliek? 

Hoe 'micro' is Kim Kardashian's micro-bikini?

Het ondergoedmerk SKIMS van Kim Kardashian heeft  een 'microbikini' gelanceerd - en hij is zo klein dat het 'lapje' hetzelfde oppervlak beslaat als een tortillachipje. TikTok-gebruiker Sarita plaatste War tortillachips op de bikini om te laten zien hoe 'micro' de string en triangel-bh-set in werkelijkheid is.

Ondanks dat er nauwelijks stof in is verwerkt, kost het bikinitopje je $ 28  en het broekje $ 14. Sarita past de bikini om te laten zien hoe 'micro' de set werkelijk is en concludeert dat bikini haar niet zo 'flatteus' staat. 

Hamill slachtoffer van Woke-on-Woke crime

Dat het leven voor wokies niet makkelijk is, was al bekend. Er staat immers achter elke boom een LetTerLijKe HitLer Nazi en is elke tweet verdacht, problematisch en toxisch. Dit mijnenveld van achterlijke meningen, fantasieën en racistische uitspraken, navigeren zal altijd leiden tot een explosie, zo merkte deze keer Mark Hamill.

Hamill heeft het gore lef gehad om... Horror van horrors. Een Tweet van JK Rowling te "liken". Dit is, uiteraard, een halsmisdaad in woke-kringen. Immers is JK Rowling al een tijdje geëxcommuniceerd uit woke-kringen. Zij had namelijk het gore lef om biologie als feit te beschouwen.

De tweet in kwestie:

Chinees Nieuwjaar: het jaar van het konijn is begonnen!

Chinees Nieuwjaar wordt over de hele wereld gevierd, terwijl mensen zich voorbereiden op het Jaar van het Konijn. In China staat het bekend als het Lentefestival of het nieuwe maanjaar, het is een van de belangrijkste feestdagen op de Chinese kalender en het startsein voor 15 dagen feest in Chinese gemeenschappen over de hele wereld. Terwijl er afscheid wordt genomen van het Jaar van de Tijger wordt het Jaar van het Konijn feestelijk verwelkomd.

The Guardian geeft een inkijkje hoe dit feest wordt gevierd en welke ceremonies erbij horen.

Ook in Den Haag werd zaterdag het Chinees Nieuwjaar groots gevierd. Met traditionele zang, een kungfuvoorstelling en natuurlijk de drakendans werd het Jaar van het Konijn goed gestart. 

'Versplintering van de Nederlandse politiek in kaart gebracht'

Met nog minder dan 2 maanden te gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen bevestigt een peiling van Peil.nl hetgeen wat we al langer zien: de verdergaande versplintering van politiek Nederland. De samenstelling van de nieuwe Eerste Kamer, die vanuit de Provinciale Staten in mei wordt gekozen, zal het nog lastiger maken om tot beslissingen te komen. In januari 2023 hebben de regeringspartijen 32 van de 75 zetels in de Eerste Kamer. Dat kan onder de 30 zetels zakken, omdat het CDA veel zetels lijkt te gaan verliezen aan onder meer BBB. 

Meer kaarten en informatie over deze peiling van Maurice de Hond zijn hier te vinden. 

Fun met Funda #264 : 'Alsof je bij oma op visite gaat'

Een degelijk gebouwde, vrijstaande woning in Hardinxveld-Giessendam met een aangebouwde garage op een perceel van maar liefst 671 m2. De woning beschikt over 189 m2 woonoppervlakte en een wooninhoud van circa 648 m3! Bij binnenkomst kun je niet anders dan beamen; hier is gebouwd met liefde en waardering voor hout. Een voorbeeld: de robuuste, massieve binnendeuren gaan al 46 jaar mee en zijn nog tip-top in orde.

De woning ligt nu wat verscholen in de weelderige maar bossige tuin rondom. Hak het een en ander weg en er komt een kast van een woning tevoorschijn. Het geheel kan wel een modernisering gebruiken, maar als je een jaren zeventig liefhebber bent dan kun je de bewoning zo betrekken! 

Vraagprijs € 695.000 kosten koper

 • 7 kamers (5 slaapkamers)
 • badkamer met 1 apart toilet
 • 3 woonlagen
 • Glasvezelkabel
 • Energielabel C 
 • Gedeeltelijk dubbel glas en muurisolatie
 • Cv-ketel en warmwatervoorziening Bennraad (gas gestookt combiketel uit 1995, eigendom)
 • Aan rustige weg, beschutte ligging, in centrum en in woonwijk
 • Achtertuin (gelegen op het zuiden) voortuin en zijtuin (van 230 m²)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)
Fun met Funda- Alsof je bij oma op visite gaat (Foto:Funda)

CDA'er neemt zijn pony mee op kroegentocht

Deze week stond er geen paard in de gang maar een pony op het terras in Den Bosch! De pony bleek van een CDA-raadslid Sjors Pardoel te zijn. Omroep Brabant maakte een kort verslag. 

Dit gedrag van Pardoel leverde de vraag op of hij wel geschikt is als gemeenteraadslid in Velddriel. De fractie is vrijdag in overleg gegaan over de politieke toekomst van Pardoel. Het meenemen van een pony naar de kroeg is al apart, maar het weggaan zonder te betalen kan echt niet aldus de gemeenteraad. 

Inwoners van de gemeente Maasdriel hebben verschillende meningen over de kroegentocht. Een lolletje mag en een borrel in de vrije tijd ook maar een raadslid moet zich wel verantwoordelijk gedragen, vinden de meesten.

Rotterdammert is blij met sneeuw

Deze Rotterdammert is heel erg blij met de sneeuw! Hij gaat snel alle schuifmannen bellen!

Je kan hem hier volgen: https://twitter.com/mitchiej123

'Meta stelt haar mening bij: het Azovbataljon mag weer op hun socials!'

Misschien met dank aan de luide roep om absolute vrijheid van meningsuiting door politici als Baudet, Wilders maar ook Trump, en zelfs misschien een beetje beducht voor Musk's plannen om van Twitter een baken van vrije meningsuiting te maken heeft Meta's Mark Zuckerberg besloten dat het beruchte en veel besproken Oekraïense Azov Regiment op hun platforms niet langer tot 'gevaarlijke organisatie' zal worden bestempeld.

Dit betekent dat leden van het Azov Regiment accounts mogen hebben op Meta-platforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, terwijl inhoud die door andere gebruikers over Azov Regiment is geplaatst niet langer zal worden verwijderd, vertelde de woordvoerder van Meta aan de Kyiv Independent in een verklaring per e-mail.

Oekraïne onderhandelt al geruime tijd met Meta om het bedrijf ervan te overtuigen inhoud over het Azov-regiment en zijn leden te publiceren. Het Azov-regiment is een eenheid van de Nationale Garde van Oekraïne, voorheen gevestigd in Mariupol, een Oekraïense havenstad die nu door Rusland wordt bezet. De groep heeft tot controverse geleid over haar vermeende associatie met extreemrechtse groepen - een terugkerend thema dat wordt gebruikt door Russische propaganda.

Meta maakt een duidelijk onderscheid tussen Azov Regiment en Azov Movement. 
De Azov-beweging "heeft sterke banden met extreemrechtse extremisten in veel EU-landen en de VS", zei Alexander Ritzmann, een senior adviseur van het Counter Extremism Project, in een interview met Euronews. Het Azov-regiment dat vecht tegen Russische indringers is iets heel anders, voegde hij eraan toe.

Het Azov-regiment "werd volledig geïntegreerd in de Oekraïense nationale garde en opereert sindsdien onder het bevel van het ministerie van Binnenlandse Zaken", zei Ritzmann.

Weg 'breekt af' door zwaar noodweer in CaliforniŽ

Het moment waarop in Californië een weg 'afbrak' door de invloed van hevige stormen en zware regenval is vastgelegd door lokale brandweerlieden.

Dit beeldmateriaal, gedeeld door Cal Fire, toont hoe een weg in Pescadero na hevige regenval 'afbreekt' en het puin naar beneden glijdt na hevige regenval. Brandweerlieden hebben de weg afgesloten voor het verkeer. Aanhoudende stormen die de staat teisteren hebben een spoor van vernietiging achtergelaten. 


Zetelpeiling Tweede Kamer en factoren om op partij te stemmen bij PS 2023

In deze peiling van Maurice de Hond is er weinig veranderd ten opzichte van de vorige peiling. Twee maanden voor de verkiezingen van de Provinciale Staten 2023 (PS 2023) staat de regeringscoalitie samen op 32 zetels verlies t.o.v. de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021.

Trekt men de poll door naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 dan is het verschil een stuk minder groot. Dit komt omdat de VVD en D66 in 2019 minder stemmen behaalden dan in 2021.

Factoren die mogelijk een rol spelen in de keuze voor een partij bij de Provinciale Staten 2023 zijn ook voorgelegd aan de respondenten van deze poll.

De waarde 4 betekent dat aangegeven is dat die factor een grote rol speelt bij de stemkeuze. De waarde 0 betekent dat die factor geen rol speelt bij keuze voor die partij.

De belangrijkste factoren om op een partij te stemmen bij de PS 2023 zijn:

 • VVD: standpunten economie (3,4) en partijprogramma (3,1)
 • PVV: standpunten immigratie/asielzoeker (3,8), opereren in Tweede Kamer (3,3)
 • BBB: politiek leider (3,4), opereren in de Tweede Kamer (3,3)
 • JA21: standpunten immigratie/asielzoekers (3,8), partijprogramma (3,4)
 • D66: standpunten klimaat/stikstof (3,4) en partijprogramma (3,4)
 • GroenLinks: standpunten klimaat/stikstof (3,9), partijprogramma (3,5)
 • PvdA: partijprogramma (3,2), standpunten klimaat/stikstof (3,1)
 • PvdD: standpunten klimaat/stikstof (3,8), partijprogramma (3,6)
 • SP: standpunten gezondheidszorg (3,5), standpunten economie (3,3)
 • CDA: partijprogramma (3,1) standpunten economie (3,0)
 • ChristenUnie: partijprogramma (3,3), opereren in Tweede Kamer (3,1)
 • FVD: standpunten immigratie/asielzoeker (3,8), optreden tijdens coronacrisis (3,7)
 • Volt: standpunten klimaat/stikstof (3,3), partijprogramma (3,3)

Alle grafieken zijn hier te zien. Deze afzonderlijke grafieken betreffen dus alleen de kiezers, die tijdens het invullen van de poll het voornemen hebben om op die bewuste partij te stemmen.

De schaduwkant van Onlyfans

Grote Onlyfans-makers waarschuwen dat geld verdienen op 't platform echt niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Nos op 3 is in gesprek gegaan met een aantal Onlyfans-creators over hoe het platform werkt, hoelang het duurt voor men een following opbouwt, derden op de loer liggen om geld aan jouw content te verdienen, hoe eenvoudig je content voor niets op straat belandt en hoe je toch je eigen grenzen overgaat om te groeien en geld te verdienen.

Van de tientallen Onlyfans-creators die de NOS sprak vertoont deze aflevering beelden terugkomen van Vixyless, lesleyx97, roxys89, Sepanta Arya en Belle LaVie.


FOK! Skribbl-avond een groot succes

Moemoe organiseert om de zoveel tijd een Skribbl-avond voor de Fok!kers. Hierbij gaat het erom dat je een woord krijgt, hier een tekening van maakt en dat de andere deze tekening moeten raden. Wie dit het snelst doet krijgt de meeste puntjes. De winnaar is dus degene met de meeste puntjes!

Gisteren vond er weer een editie plaats, er kwamen veel mensen op af en het was een daverend succes!

De eerste ronde werd gewonnen door HappyCharly!! Daarna gingen nog een groot aantal fanatiekelingen door, deze ronde werd gewonnen door Moira! Wil jij ook een keer meedoen? KLIK DAN HIER EN JE MIST NIETS!

'Parkeren bij het ziekenhuis schreeuwend duur'

Naar het ziekenhuis gaan doe je al vaak niet voor de lol, en de bijkomende parkeerkosten laten een goed humeur snel verdwijnen. Ga je op ziekenbezoek bij een familielid of vriend of moet je zelf voor onderzoek naar het ziekenhuis, hou rekening met exorbitante parkeertarieven. Powned bracht een bezoek aan de parkeerplaats van een ziekenhuis.

Zo ziet het oude Egypte eruit in de Metaverse

Wat vroeger voorbehouden was voor de goden, kan nu digitaal worden ervaren door gebruikers van de Metaverse. Het technische team van 'Tutera' brengt het oude Egypte nu digitaal tot leven. Met VR-brillen of digitale apparaten kunnen bezoekers door tempels slenteren of netwerken met andere Egypte-geïnteresseerden.

Het is gebaseerd op het idee dat koning Toetanchamon weer tot leven is gekomen om zijn toekomstplannen voor Egypte te voltooien.

Blonde influencer veroorzaakt ophef wegens 'blote billen' in skigebied

Een blonde schoonheid die haar billen (met zwarte string aan) liet fotograferen op de hellingen van een skigebied voor alle leeftijden kreeg veel opmerkingen over zich heen

De onbevangen influencer - die niet publiekelijk is geïdentificeerd - werd tijdens het weekend op camera betrapt door een medewerker van een gezinsvriendelijke Big Sky-resort in Montana. Hij publiceerde de opname waarop een stroom van commentaar losbarstte. Een overduidelijk preuts persoon stelde dat de bergwachter naar haar toe had moeten gaan om het dragen van fatsoenlijke kleding te eisen omdat er kinderen in de buurt waren. Maar er waren in de reacties ook mensen die de dame in kwestie prezen om haar ijzig mooie billen. 

Worden we straks werkloos door AI?

Het einde van 2022 stond in het teken van diverse Artificial Intellige tools (AI-tools). Digitale kunstwerken maakt men met DALL-E, AI-profielfoto’s met Lensa en als klap op de vuurpijl genereer je binnen enkele tellen een hele sollicitatiebrief of essay via ChatGPT. Dat AI, of kunstmatige intelligentie, veel kan wisten we. Maar wat is het? En worden wij zelf overbodig door AI?

'Waarom iedereen beter moet kauwen'

Kauwen. Je doet het iedere dag en denkt er waarschijnlijk niet bij na. Toch is goed en lang kauwen belangrijk. Het kan zelfs helpen tegen overgewicht.

Guido Camps (onderzoeker Wageningen University) doet in zijn Hungry Robots lab onderzoek naar kauwen en verzadiging. Hij werkt aan een AI happenteller, slimme snackbox en een minuscule pil die in je darmen data verzamelt om zo voedingsonderzoek te verbeteren. In onderstaande video legt hij uit wat dat aan informatie oplevert.

Nieuwjaarsduik 2023, ook bij u in de buurt!

Twee jaar lang mocht het officiëel niet maar 1 januari 2023 was het eindelijk weer zover. Door heel Nederland heen renden duizenden mensen weer massaal ergens het water in om het nieuwe jaar fris te beginnen.

Het zachte weer zal zeker hebben bijgedragen aan het groot aantal deelnemers en de vele locaties waar men gezellig en georganiseerd samen een frisse duik konden nemen.

De beelden spreken voor zich:

Vuurwerkverbod voorbij, Tom steekt vuurwerkje af: "Au!"

Jawel, het is weer zover, 31 december! Eind 2019 wensten we iedereen een gelukkig nieuwjaar, en we weten allemaal hoe dat afgelopen is, eind 2020 werd die wens ook weer hartelijk genegeerd. Tot slot deed uw redacteur eind 2021 nog eens een poging om een ieder een fijn 2022 te wensen, nog geen maand later kreeg zijn eigen vriendin op weg naar de Olympische Spelen een ernstig ongeluk en kon hij twee maanden lang fulltime mantelzorger spelen, nóg een maand later ontketende Rusland een heuse oorlog in Europa. Kortom: voorzichtig met de beste wensen, maar we doen - eigenwijs als we zijn - toch maar weer een poging!

Misschien ook interessant?
special
AI Picture Gallery #108
review
Dead Space
special
AI Picture Gallery #107
special
Random Pics van de Dag #845
special
AI Picture Gallery #106
special
Random Pics van de Dag #844
©FOK.nl e.a.