review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Het Pepernoten-journaal 2019 #5

Komend weekend arriveert de Sint weer in het land, en dat betekent dat ook het Sinterklaasjournaal weer van start gaat. Echter, de NTR toont alleen roetveegpieten, en daarom hebben Zwarte Piet liefhebbers ook dit jaar weer een alternatief journaal geproduceerd. Hieronder de vijfde en laatste aflevering van het Pepernoten-journaal 2019! Enjoy!

De meest toepasselijke liedjes bij de Andrť Hazes-soap

De afgelopen dagen stonden de showbizzprogramma's, roddelbladen en de entertainmentsites vol met nieuws over de breuk tussen André Hazes en zijn Monique Westenbergen en de romance van diezelfde Hazes met Bridget Maasland. Het Hazes-topic in Show op ons forum draait overuren en het hele gebeuren is al gedoopt tot 'Lulgate'.

Zo als al snel bleek hebben vader en zoon een vooruitziende blik gehad en veel liedjes gemaakt die de lading van 'lulgate' uitstekend dekken. Een overzichtje:

Top of flop? - Op de segway (Gaan we naar Dordt)

Bart en Stef zijn geen onbekenden in de Rotterdamse Punkscene. Stef is muzikant en en zanger van Beach Coma  en Bart speelt bij J.C. Thomaz & the Missing Slippers en Smudged Toads.

Op een dag ontmoetten zij de vermaarde carnavalscomponist Conny Peters (o.a. Beppie Kraft) in de kroeg en na heel wat consumpties werd er beloofd dat Conny Peters een nummer voor de twee punkers zou componeren. Zo geschiedde en het resultaat ziet u hieronder.

De bekende videograaf Boje Ploeg schoot en monteerde de clip met een analoge jaren '90-camera en maakte het feest zo compleet. De carnavalshit van 2019 was geboren!

Roept u maar: top of flop?!

[Liveblog] Ajax - FC Utrecht

Geniet hier mee van de wedstrijd van het jaar: Ajax - FC Utrecht!

Er zal een liveblog bijgehouden worden.

update 14.10

update 14.01
Laatste wissel voor Utrecht: Kerk eruit, Çerny erin. Nog zeven minuten.

Maarten Paes verrichtte tot nu toe 10 reddingen dit duel, alleen Sergio Padt (10 tegen Ajax), Robert Zwinkels (10 tegen PSV) en Xavier Mous (11 tegen PSV) verrichtten dit seizoen al minimaal 10 reddingen in een eredivisie-duel. [bron: AD]

update 13.50:
Lisandro Martinez maakt op aangeven van Hakim Ziyech de 4-0. 
AT5 meldt dat alle protesterende Utrechtfans na een rustig protest weer in de Domstad zijn aangekomen om hun team aan te moedigen. 

Utrecht wisselt voor de tweede maal: Maher gaat eruit, Troupeé komt versterken.

update 13.38:
Vanwege onvoorziene omstandigheden is vlogger Paul even afwezig. Dan maar een korte update met de 2-0 door Tadic, inmiddels staat de teller voor de Amsterdammers al op drie (FP). Utrechters prevelen de naam van scheidsrechter Gianluca Rocchi...

12.57 Goal Ajax

12.42 Goal Ajax

12.33 Goal Ajax

12.22 Kans Ajax

11.34 Schrijven Menno Pot komt iemand tegen die zijn boek aan het lezen is

11.10 opstelling FC Utrecht

11:06 Oud Utrechtspeler Labyad staat in de basis van Ajax

10.35 De supporters van FC Utrecht zijn met de demonstratie bezig

10.32 Neres is er niet bij tot het eind van het jaar bij Ajax

10.29 De supporters van Utrecht zijn in Amsterdam aangekomen voor de demonstratie

9:56 Supporter Staceyliet een wedstrijdkaartje van Ajax - Tottenham uit haar broek vallen. Is dit een voorteken?

src="https://platform.twitter.com/widgets.js">

9:52 De gemeente Amsterdam heeft verboden dat er meer dan 500 supporters naar Amsterdam zouden komen van FC Utrecht. Daarom hebben de Utrechtse supporters de wedstrijd geboycot en vind er deze ochtend een demonstratie plaats.

Leraren blokkeren ministerie met trekkers

Goed voorbeeld doet goed volgen, dus regelden de leraren die vandaag staken 150 trekkers en blokkeerden vanochtend het ministerie van OCW. Naar wij gehoord hebben is er nog geen deur bij het onderwijsministerie geramd door de trekkers.

"Leef van Hazes zou een psalm kunnen zijn"

Twee dominees uit het Land van Maas en Waal deden een opmerkelijke uitspraak in De Gelderlander. "Een kerkdienst is niet een vorm die veel jongeren aanspreekt. Maar als we een Top 2000-dienst houden zijn er wel veel jonge mensen. Als ik dan Leef van André Hazes draai, denk ik: dat zou een psalm kunnen zijn. Als de Bijbel nu geschreven zou worden, zou Leef in Prediker of Psalmen kunnen komen."

Dus sla de Bijbel open en zing maar mee:

Zo schuif je 3 miljoen kilo beton op z'n plek

Afgelopen weekend werd tussen de hoge kantoren van de Zuidas een bijzonder klusje geklaard. Om het dak van de nieuwe voetgangerstunnel van het station op z'n plaats te krijgen werden de A10 en de spoorlijn verwijderd en afgegraven. Daarna werd het betonnen gevaarte van 3 miljoen kilo op de goede plek geschoven. Toen dat klusje afgerond was werd de spoorlijn hersteld en zondagochtend reed de eerste trein alweer. Ondertussen begon ook de opbouw van de A10 en maandagochtend lag er gewoon weer een complete snelweg.

Van deze bijzondere werkzaamheden is een mooie timelapse gemaakt:

Vaginale afscheiding gebruikt als gezichtscrŤme

Het is vandaag weer tijd voor de Amsterdamse Museumnacht. Meer dan 50 musea openen hun deuren en AT5 is ook dit jaar weer aanwezig!

Arti et Amicitiae, kortweg Arti, is een plek waar makers en liefhebbers samenkomen voor allerlei initiatieven van moderne kunstenaars. AT5 was aanwezig bij een performance van Kalan Sherrard en verdiepte zich in beautyproducten van menselijke afvalstoffen, waaronder vaginaal vocht.

DJMO last van herrie in trein

DJMO wilde na een drukke werkdag bij het kantoor van FOK! rustig naar huis gaan met de trein. Spijtig genoeg werd haar rust verstoort door herriemakende jeugd! Snel tweette ze naar NS om ze in te lichten en wellicht op te pakken! To be continued...

HARTELIJKE CAPS LOCK DAG

TWEEMAAL PER JAAR IS HET FEEST VOOR DE LIEFHEBBERS VAN CAPS LOCK EN VANDAAG IS ÉÉN VAN DIE DAGEN. OP 28 JUNI EN 22 OKTOBER VIEREN WE CAPS LOCK DAG EN KRIJG JE DIT SOORT PRACHTIGE TEKSTEN VOL HOOFDLETTERS. DE DAG IS BEDACHT DOOR SOFTWAREONTWIKKELAAR DEREK ARNOLD. ÉÉN DING BLIJFT EEN RAADSEL, WAAROM 'CAPS LOCK' NIET IN HOOFDLETTERS OP DE TOETS STAAT.

HARTELIJK CAPS LOCK DAG (WIKICOMMONS/BÜSRA ÖZCOŞKUN)
HARTELIJKE CAPS LOCK DAG (WIKICOMMONS/BÜSRA ÖZCOŞKUN)

BasOne's foute top 10

GOOOOOOEEEDENAVOND dames en lurkers.

Het is weer Zaterdagavond en DJ BasOne is in tha house.

En we gaan vanavond echt gewoon foute muziek draaien, nummers die je absoluut niet wilt horen maar waar je stiekem toch op meedanst

We beginnen met een Nederlandse favoriet... LUV

Oooh wat fout...

Kan het nog tenenkrommender... ja dat kan....

Met het geluid uit is het nog te doen -_-

Nu wat slow en down en... fout.......

 

-_- echt...

Instrumentaal dan maar...

Gast...

Serieus....

Het doet mij pijn!!!

Wat roepen jullie?

Encore, encore?

Nog 1 dan...

En nog een nummer dat eigenlijk speciaal voor mij is geschreven....

Klimaatdemonstranten van metro afgesleurd

In Engeland waren wat mensen van Extinction Rebellion aan het demonstreren. Dit keer op een metro. Mensen wilden eigenlijk naar hun werk en sleurden de demonstranten van de metro af. Wat vind je van deze actie? 

Peter R. de Vries wil meer beenruimte

Peter R. de Vries is boos. Waarom heeft hij zo weinig beenruimte en hoe durft Transavia te zeggen 'We hope you will enjoy your flight'!? Ben jij het eens met Peter?

Hartelijk wereld eidag

Het is vandaag wereld eidag en dat is niet zomaar iets zo lezen we op de site die speciaal aan deze dag gewijd is. "Ook in ons land wordt uitgebreid stilgestaan bij de dag van het ei. Jaarlijks op de 2e vrijdag in oktober wordt er internationaal aandacht geschonken aan het ei. In verband met bepaalde activiteiten is de zaterdag eraan toegevoegd. Ons motto: HET EI is het kroonjuweel van Moeder Natuur", zo valt er te lezen op wereldeidagen.nl.

Maar op de belangrijkste vraag van vandaag is geen antwoord te vinden op die site. Wat was er eerder, de kip of het ei?

Hartelijk Krokettendag

We naderen de lunch dus geen beter moment om nationale krokettendag te vieren. Vandaag is het al voor de zesde jaar dat de prachtige culinaire snack centraal staat op 9 oktober.

"De Nationale Krokettendag is op 9 oktober 2014 in het leven geroepen door uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Op die dag verscheen ‘het Krokettenboek’ van restaurantrecensent Johannes van Dam, die in 2013 overleed. Sinds die dag is het op 9 oktober, de verjaardag van Johannes van Dam, Nationale Krokettendag", zo lezen we op de site van de Snackkoerier over de ontstaansgeschiedenis van deze dag.

Voor de nieuwsgierigen onder ons, zo worden ze gemaakt:

En dan nu tijd voor een feestje:

Misschien ook interessant?
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
review
Doctor Sleep
©FOK.nl e.a.