review
Wild Blue Yonder is Doctor Who op z'n best
special
Random Pics van de Dag #1120
special
VrijMiBabes #185 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1119
review
Alan Wake 2
special
Random Pics van de Dag #1117
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Psychopaat: ben of ken jij er een?

Als je aan een psychopaat denkt, denk je misschien aan bekende films zoals: Silence of the Lambs, American Psycho en Game of Thrones. Maar psychopaten komen niet alleen voor in films en series. De kans is groot dat je een psychopaat in jouw omgeving hebt of er zelf een bent. Psychopathie komt namelijk voor bij 1% van de bevolking, dat zijn zo’n 170.000 Nederlanders. Dit zijn niet meteen gevaarlijke moordenaars, maar kunnen ook gewoon een naar persoon zijn. Wat maakt iemand nou een psychopaat en wat gebeurt er in de hersenen van deze mensen? Cognitief neuropsycholoog Inti Brazil (Radboud Universiteit) legt dit uit namens Universiteit van Nederland.

 

0:00 Wat zijn kenmerken van een psychopaat?
1:15 Hoe onderzoek je of iemand een psychopaat is?
2:09 Waarom werkt het brein van een psychopaat anders tijdens gevaar?
3:12 Welke hersen gebieden zijn actief bij een psychopaat?

Waarom denken we automatisch in hokjes?

Bij de geboorte van een kind is vaak het eerste wat we willen weten; is het een jongen of een meisje? En die hokjes blijven vaak de rest van je leven een rol spelen, ga je naar het mannen- of vrouwentoilet? Speel je in een vrouwen- of mannenteam? Maar wat nou als je je nooit thuis hebt gevoeld in één van die twee hokjes? Soraya Riem is zo iemand en identificeert zichzelf niet als man en ook niet als vrouw, maar als non-binair. En vraagt zich af waarom mensen altijd van die willen weten of die een man of een vrouw is. Psycholoog Mark Hommes (Open Universiteit) legt voor Universiteit van Nederland uit waarom ons brein de neiging heeft om in hokjes te denken.

0:00 Hokjes man/vrouw

1:22 Waarom heeft je brein de neiging om iedereen in hokjes te plaatsen?

2:38 Waarom kan je gender van je biologische geslacht verschillen?

5:26 Waren er vroeger ook al transgender personen of non-binaire mensen?

6:14 Identificeren steeds meer mensen zich als non-binair?

7:21 Hoe staat het met de acceptatie van genderdiverse mensen?

8:58 Wat zijn genderneutrale voornaamwoorden?

9:31 Wat verklaart de weerstand tegen genderdiversiteit?

'Peta-model' voert actie tegen leer bij Brits mode gala

Maandagavond vond in Londen het Britse Fashion Awards Gala plaats. Terwijl beroemdheden hun vaak weinig verhullende extravagante kleding showden op de rode loper in the Royal Albert Hall, verscheen er buiten een gebodypaint model van Peta om te demonstreren tegen het gebruik van leer.

Het Panamakanaal droogt op

Eerder dit jaar zijn honderden containerschepen vast komen liggen voor een belangrijke schakel in de internationale handel. Vele schepen wachtten allemaal om het ruim 100 jaar oude Panamakanaal, dat de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar verbindt en ooit werd geboren uit een Frans plan, te doorkruisen. Samen is de vracht goed voor 6% van de wereldwijde goederenstroom.

De capaciteit van dit indrukwekkende kanaal is nu fors verminderd. Technisch falen, ruimtegebrek, klimaatproblemen... waarom wordt dit wonder der techniek, met zijn bewogen geschiedenis, nu bedreigd? Deze video gaat terug naar het allereerste begin en komt uiteindelijk op de huidige situatie en welke maatregelen er worden genomen.

Deens bedrijf heeft dť oplossing om windturbines te recyclen

Als windturbines het einde van hun levensduur hebben bereikt, zijn ze bijzonder moeilijk te recyclen, waardoor veel windturbines op de vuilstort belanden

Windenergie is mateloos populair, maar het niet kunnen recyclen van de afgedankte windturbines levert een fors probleem op voor de groene industrie. Eén fabrikant in Denemarken heeft een doorbraak bereikt door met een oplossing te komen.

Hoe de USS Carney Iraanse aanvallen in het Midden-Oosten afweert

De USS Carney, een Arleigh-Burke klasse DDG van de Amerikaanse marine, werd samen met andere Amerikaanse DDG's naar de Rode Zee gestuurd om de Houthi's en andere groepen af te schrikken zich te mengen in de oorlog tussen Israël en Hamas. De afgelopen zes maanden hebben door Iran gesteunde milities geen aanvallen uitgevoerd op Amerikaanse troepen in Irak en Syrië. Maar nu het conflict in Gaza escaleert, nemen deze aanvallen weer toe.

WSJ legt uit hoe de USS Carney raket- en drone-aanvallen op Israël en Amerikaanse troepen afweert.

0:00 Vliegdekschip aanvalsgroepen
0:35 AEGIS-systeem
2:54 CIWS
4:43 Belang van multifunctionele schepen

Braziliaanse vrouw (90) werd levend naar crematorium gebracht, en tijdig ontdekt

Een medewerker van een crematorium in Brazilië kreeg de schok van zijn leven toen hij naar het mortuarium van een ziekenhuis ging om het lichaam van een overleden 90-jarige vrouw op te halen.

Het incident vond zaterdag plaats in de stad São José, slechts enkele uren nadat het personeel van het ziekenhuis Norma Silveira da Silva dood had verklaard.  

Volgens Da Silva's verzorger Jessica Martins Silvi Pereira was de de 90-jarige vrijdag in zeer slechte toestand  opgenomen in het ziekenhuis van São José. Ze zou leverproblemen hebben en bewusteloos zijn. Pereira bezocht haar zaterdagmiddag en zei dat da Silva erin slaagde één oog te openen en haar te zien. Later die avond kregen de verzorger en de zoon van Da Silva te horen dat de vrouw was overleden.

In eerste overlijdensakte van da Silva, die om 23.40 uur door het ziekenhuis werd afgegeven, stond dat de vrouw was bezweken aan een "urineweginfectie".

Pereira zei dat het lichaam van de vrouw snel naar het mortuarium werd gestuurd zonder haar dierbaren de kans te geven afscheid te nemen. 

De medewerker van het crematorium die de overleden patiënt rond 01.30 uur ging ophalen, opende de zak en merkte dat het lichaam van Da Silva nog warm was en nog geen rigor mortis vertoonde, wat hij vreemd vond. 

"Toen hij de zak opende, ademde de vrouw heel zwak. En omdat ze niet meer bij bewustzijn was, kon ze niet om hulp vragen, ze probeerde te ademen, maar dat lukte niet", aldus haar verzorger.

De hoogbejaarde werd teruggebracht naar het ziekenhuis, maar overleed alsnog op maandagochtend. Het is nog niet duidelijk of Da Silva uiteindelijk stierf doordat ze niet op tijd medische behandeling kreeg en ze een aantal uren in een dichte lijkenzak had doorgebracht– of aan een onderliggende aandoening. 

Nadat de 90-jarige voor de tweede keer dood werd verklaard, vermeldde haar nieuwe overlijdensakte, die net voor 05.00 uur werd uitgegeven, "septische shock" als doodsoorzaak. Pereira zei dat de familie van de patiënt van plan is het ziekenhuis aan te klagen..

Het ministerie van Volksgezondheid is een onderzoek gestart naar het incident. 


Factcheck: AI-vervalsingen in de oorlog van IsraŽl tegen Hamas

Echt of nep? Beelden gegenereerd door kunstmatige intelligentie zijn een desinformatie-instrument geworden in de oorlog tussen Israël en Hamas. De MSM neemt het klakkeloos over. Ook Adobe heeft een aantal door henzelf met behulp van AI gegenereerde foto's over de oorlog in het Midden-Oosten in 'stock'. Het factcheckteam van DW laat zien hoe sommige AI-gegenereerde beelden zijn te herkennen en hoe AI-checkers er soms naast kunnen zitten.

Wordt Avdiivka het volgende Bakhmut?

Rusland zet doorlopend infanterieaanvallen in om de Oekraïense stad Avdiivka te veroveren, dezelfde tactiek die Moskou gebruikte bij Bakhmut. Wat kan de verovering van Avdiivka betekenen voor Poetin, Moskou en de regio Donetsk? WSJ legt uit hoe Avdiivka een symbool werd van het Russische offensief. 

0:00 Stad Avdiivka

 0:31 De winst van Rusland

 2:15 De winst van Oekraïne

 3:25 Hoe verder? 

Amerikaanse puber houdt joyride met heflader

Een 12-jarige jongen zette de politie in Ann Arbor, Michigan, in de Verenigde Staten aan het werk met een urenlange achtervolging doordat hij met een gestolen heflader door de stad reed.

Tijdens de achtervolging reed de puber tegen 10 geparkeerde auto's aan, aldus de politie in een verklaring. Het korps voegde eraan toe dat uit voorlopig onderzoek blijkt dat het voertuig ontgrendeld was en de sleutel erin verborgen zat toen de puber er mee vandoor ging. De jongen is aangehouden, het strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt nog.

'Motorrijder waant zich op de skipiste'

Als je op de weg je eigen verkeersregels verzint kan dat levensgevaarlijke situaties opleveren. De verkeerspolitie krijgt op de A28 bij Soesterberg richting Utrecht een motorrijder in de smiezen die maling heeft aan de andere weggebruikers. De verkeershufter haalt rechts in en slalomt om de andere weggebruikers heen. De motorrijder mag naar de kant, waar de verkeerspolitie hem een boete geeft voor het rechts inhalen en een aanmelding regelt bij het CBR voor een verkeerscursus. 


Fun met Funda 281: jaren '70 villa

In het buitengebied van Epe treffen we deze typische (vroege) jaren zeventig villa. Alleen de zitkuil ontbreekt, maar die is vast in de jaren tachtig dicht gegooid zoals bijna elke zitkuil.

De woning bevindt zich op een perceel van meer dan 10.000m2 met een veel groen. Je hebt er een elektrisch bedienbare poort waardoor je het perceel betreedt en over de oprit naar de villa met dubbele garage rijdt.

Binnen is de woning netjes bij de tijd gebracht met bijvoorbeeld een moderne keuken. Door de grote ramen heb je zich op de tuin. En voor de koude, donkere dagen zoals nu kun je een vuurtje stoken in de houtkachel.

Je moet wel een bovengemiddelde zak geld meebrengen: de vraagprijs is €1.150.000,-.

FOK!ker maakt hit over Gom van Strien

FOK!ker DutchSuomiFan1992 maakte onlangs al een kneiter van een hit over FC Utrecht- Ajax, nu is hij terug met alweer een gigantische song!

Dit keer zingt hij over de verkenner: Gom van Strien, sjongejonge wat was hij snel weg he. Nouja even genieten van Piebe-Guido!

Met je oude botten gaan overwinteren in de zon!

Overwinteren aan de Spaanse Costa: de droom van velen die warmte preferen boven de natte kou gedurende de winter. Toen in de jaren '60 en '70 de welvaart in ons land steeg steeg, werd een verblijf van drie maanden aan de Spaanse zee ook voor gepensioneerden betaalbaar.

De gehele uitzending van Stampot in Spanje die door Andere Tijden werd uitgezonden in 2017, is hier terug te zien.

"Geen grammetje teveel eten om mijn droom uit te laten komen"

Dagelijks urenlang trainen, een zeer streng dieet en geen tijd voor een sociaal leven. Anne uit het Maasdrielse dorp Rossum heeft er praktisch alles voor over om haar droom te verwezenlijken: een carriëre als professioneel bodybuildster. De 32-jarige hoopt dat deelname aan een prestigieuze wedstrijd haar droom uit laat komen.

Met uitsterven bedreigde olifant bevalt van tweeling

Een olifant in Kenia is bevallen van een tweeling; dat wordt beschreven als een ongelooflijk zeldzame gebeurtenis. Save The Elephants, een liefdadigheidsinstelling voor natuurbehoud, zei dat de geboorte van een tweeling slechts in 1% van de geboortes voorkomt.

Op beelden die afgelopen vrijdag zijn vrijgegeven, is Alto de olifant te zien met haar nieuwe kroost, een jongetje en een meisje.

Roze catamaran verkocht voor ruim 5,3 miljoen

Een zeer luxe en mooie roze catamaran is voor 5,35 miljoen euro gekocht door een 'internationale tech-ondernemer' die nog niet bij naam genoemd wilde worden. Het  ruim 24 meter lange voertuig is gebouwd door het in Turkije gevestigde VisionF Yachts.

"De klant wilde dat zijn jacht in een roze tint werd afgeleverd", legt VisionF Yachts uit. Niet alleen heeft de buitenkant een Barbie-look, ook de meubels en tapijten binnenin de catamaran hebben een zachtroze tint.

Het vaartuig heeft verder 4 suites, een DJ console en een mega zonnedek aan boord.

ArgentiniŽ: hoe kwam het zo?

Precies een week geleden werd de 'radicaal libertarische' Milei verkozen tot president van Argentinië. Een kleurrijke persoon met nogal ongebruikelijke ideeën die werd gekozen tegen de achtergrond van een langjarig financieeleconomisch drama.

Het land kampt al tijden met heftige hyperinflatie. Zo hoog dat de inflatie die wij in Nederland meemaken in vergelijking een lachertje is. De economie is kapot en The Economist schetste, nog in aanloop naar de verkiezingen, hoe het zo ver is gekomen. 

Nederlandse vrouw maakte 'grap' over Moslim-schuilplaats op X

Een zogenaamde lerares plaatste op X een berichtje over een schuilplaats die ze na de verkiezingsuitslag zou hebben gemaakt voor moslims. (de foto komt van elders op het internet). Ze veroorzaakte er ophef mee, een aantal mensen konden de grap waarderen, anderen totaal niet.

Vind jij dit kunnen?

Waarom houden politici zich zo slecht aan beloftes uit de campagnetijd?

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen is bekend en de verkenner is benoemd, het formeren kan beginnen. Maar wat gaat er terechtkomen van alle beloftes die door de politieke partijen de afgelopen maanden gemaakt hebben?
Waarom deze vaak sneuvelen in het formatieproces komt door het oernederlandse 'poldermodel'.  Hoe dat zit, legt NOS op 3 uit in deze video.

Dubieuze praktijken bij cosmetische behandelingen

Het toepassen van fillers is een medische handeling en om die te mogen doen moet je tenminste opgeleid zijn tot basisarts. Omroep Brabant ontdekte dat deze regel niet altijd gevolgd wordt.

Uit onderzoek bleek dat alleen al in Noord Brabant tenminste 16 klinieken deze behandelingen uitvoeren zonder dat zij over personeel beschikken met de juiste bevoegdheid. Om de behandelingen te kunnen doen worden schoonheidsspecialisten getraind middels niet-erkende opleidingen. Deze manier van werken is illegaal, maar zoals als vaker wordt hier niet (voldoende) op gehandhaafd.

Daarnaast komt in de video de lemon bottle behandeling aanbod. Dit middel vult niet, maar laat plaatselijk vet verdwijnen. Er is echter geen Europese of zelfs maar Amerikaanse goedkeuring voor het middel. Het is dus niet bekend of dit middel wel veilig is. De populariteit lijkt voor een belangrijk te verklaard te worden door aanprijzingen op TikTok.

Naakte vrouw valt mensen aan op Chileens vliegveld

Tijdens een incident op de luchthaven van Santiago (Chili)viel een naakte vrouw reizigers aan. Het chaotische tafereel, vastgelegd op beeld, toonde haar agressieve gedrag, waaronder het aanvallen van passagiers en de politie. De vrouw, die voor het incident naar verluidt hallucinogene paddenstoelen en alcohol had gebruikt, is door de autoriteiten aangehouden. Deze bizarre gebeurtenis benadrukt de bezorgdheid over de veiligheid op luchthavens..

'Hou agressie in bedwang met wat stroom op je hersenpan'

Heb jij een kort lontje? Raak je vaak betrokken bij opstootjes? Dan biedt de wetenschap een oplossing: door je hersenen een klein beetje onder stroom te zetten, kun jij meer grip krijgen op je emoties. Dit klinkt griezelig, maar toch is dit precies waar hersenwetenschapper Josanne van Dongen (Erasmus Universiteit Rotterdam) onderzoek naar doet. Door middel van hersenstimulatie probeert zij misdadigers op het rechte pad te brengen. Speciaal voor Universiteit van Nederland mocht redacteur Eliane dit experiment ook eens ondergaan. Benieuwd hoe dat eruit ziet, bekijk dan de video!

Wil je meer wetenschappelijke verdieping? In onderstaande artikelen lees je meer over het onderzoek naar hersenstimulatie:
Hersenstimulatie tegen agressie
Het effect van hersenstimulatie op de hersenen
Veiligheid van hersenstimulatie
Onderzoek naar de link tussen agressie en de prefrontale cortex


Amerika's langste oorlog: wat ging er mis in Afghanistan?

Na bijna 20 jaar in Afghanistan trok het Amerikaanse leger, op aanwijzing van president Biden, zijn troepen terug uit het land, waarmee een einde kwam aan de langste oorlog van Amerika. In deze CNN-documentaire bespreken Amerikaanse topcommandanten hun worstelingen met gemaakte fouten en hun spijt om inzicht te krijgen wat er mis is gegaan.

Verkeershufter gaat 99 km te hard op provinciale weg

Met een topsnelheid van boven de 200 kilometer per uur raast een gehuurde Duitse Audi over de A6. Dat het hard regent maakt de bestuurder niet uit. Hij slaat even later af en blijft scheuren, op een weg waar 80 km/u is toegestaan klokt de politie hem op 179 km p/u. Reden voor de verkeers-politie Midden-Nederland om het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen en de gehuurde auto in beslag te nemen.


Is ons vertrouwen in de regering echt zo laag?

Aan de vooravond van ons nationale feest der democratie een korte blik op hoe zeer wij onze overheid vertrouwen. Dat is immers een druk bespeeld thema bij deze Tweede Kamerverkiezingen. 

Weinig lezers zal het verbazen dat het vertrouwen van Nederlanders in hun regering niet in de buurt van de 100% komt. Volgens de OECD heeft zelfs maar net iets meer dan 47% van de inwoners boven de 15 jaar vetrouwen in onze regering. Is dat dan echt zo weinig,  of is dat normaal?  Het is meer dan dat inwoners van Rusland hun regering vertrouwen,  maar niet veel. We zijn beduidend minder tevreden dan Duitsers, Belgen en Zweden bijvoorbeeld. 

Conclusie: er ligt hier werk te wachten op de nieuwe regering. Wie die ook moge gaan leiden.

Idaho, VS: het nieuwe Wilde Westen voor extreem rechtse milities

Amerikaanse extreem rechtse milities zijn vooral actief in het Midwesten van dat land. Neem bijvoorbeeld de "North Idaho Militia": In Idaho willen ze een uitsluitend blanke, christelijke kolonie stichten, afgescheiden van de rest van de VS. In hun visie zal deze ultraconservatief zijn en geen multiculturele diversiteit kennen.

Idaho en de aangrenzende regio's zijn nu het nieuwe El Dorado voor alle Amerikanen die tegen minderheden en abortus zijn - en voor geen beperkingen op het dragen van vuurwapens. Ze verwerpen zowel de LGBTQI-beweging als de Black Lives Matter-beweging. Onder hen bevinden zich veel vrome evangelische christenen. Sommigen beschrijven zichzelf zelfs als "politieke vluchtelingen" die de acties van de staat gelijkstellen aan inmenging in persoonlijke vrijheden.

Dit dunbevolkte landelijke gebied trekt niet alleen radicalen aan, maar ook steeds meer middenklasse gezinnen uit de steden. Ze worden aangetrokken door het spectaculaire landschap en de lage kosten van levensonderhoud. En ze willen dat hun kinderen opgroeien in wat zij een ideale wereld vinden.

In deze documentaire volgt DW een gezin van vier dat vanuit Californië naar het noorden verhuist, een ultrareactionaire motorrijder die deelnam aan de bestorming van het Capitool in 2021, een pastoor met zijn eigen militie en privéarsenaal en een politicus die campagne voert voor gouverneur, ondanks het feit dat hij twee jaar in de gevangenis heeft gezeten voor een poging tot gewapende rebellie tegen de FBI.

De reportage hoort ook van boerin Jennifer Ellis, een van de oorspronkelijke conservatieve bewoners van het gebied. Net als veel van haar kennissen verwerpt ze extremistische en intolerante standpunten. Maar ze is hier in de minderheid. Hoe haalbaar is het idee van een politieke revolutie in het nieuwe Wilde Westen?

D66 voert campagne voor PVV, als Wilders Premier wordt haakt VVD af

Dat was in zo'n beetje alle kranten Geert.

Wat wil de politiek echt met migratie en Europa?

Nieuwsuur heeft een vierdelige serie gemaakt over vier verschillende onderwerpen: bestaanszekerheid, wonen, klimaat en migratie/buitenland. Dit zijn wel de belangrijkste issues in de afgelopen jaren in zowel de politiek als het maatschappelijk debat. Van 18 politieke partijen is gekeken naar hun partijprogramma, hun stemgedrag in de Tweede Kamer en is gevraagd om 94 stellingen te beantwoorden.

00:00 Intro
00:45 Migratie
02:11 De spreidingswet
05:54 Gezinshereniging
07:26 Status asielzoekers
10:44 Arbeidsmigratie
15:44 Engels of Nederlands
17:15 Europese uitbreiding

Hoe stemt FOK! 2023 - alle linkjes naar de stellingen, je kunt nog meedoen!

Tot afgelopen vrijdag hebben we 30 stellingen van een stemwijzer geplaatst als poll. We gaan de hoogst scorende antwoorden invullen zodat we zien welk stemadvies we krijgen als FOK!-FP.

Er is massaal gestemd op de stellingen én flink gediscussieerd. Wil je nog meedoen of heb je een poll/stelling gemist?

Meedoen kan tot en met dinsdagmiddag, de linkjes staan hieronder. Uiterlijk dinsdagavond gaan we de stemwijzer invullen en daarna het stemadvies op de FP bekend maken. 

Linkjes naar alle geplaatste stellingen:

Stelling 1- Vee

Stelling 2 - Lagere prijs benzine

Stelling 3 - Eigen risico zorgverzekering

Stelling 4 - Kiezen per regio

Stelling 5 - OV voor 65-plussers

Stelling 6 - CO2-opslag

Stelling 7 - Visum Surinamers

Stelling 8 - Jaarlijks 2% BBP naar defensie

Stelling 9 - Cultuuronderwijs

Stelling 10 - Kerncentrales

Stelling 11 - Vliegbelasting

Stelling 12 - Kopen van je huurwoning

Stelling 13 - Kinderopvang zonder winstoogmerk

Stelling 14- Gezinshereniging

Stelling 15 - Belasting op vermogen omhoog

Stelling 16 - Controle op religieuze groepen

Stelling 17 - Stikstof

Stelling 18 - Afschaffing kostendelersnorm

Stelling 19 - Geen uitbreiding Europese Unie

Stelling 20 - Geen risicoprofilering op basis van afkomst of nationaliteit

Stelling 21 - Stop met subsidie elektrische auto's

Stelling 22 - Hoger minimumloon

Stelling 23 - Bouwen op landbouwgrond

Stelling 24 - Referendum

Stelling 25 - Vuurwerkverbod

Stelling 26 - Minder subsidie voor duurzaamheid bedrijven

Stelling 27 - Voltooid leven

Stelling 28 - Voorwaarden aan ontwikkelingshulp

Stelling 29 - Geen huurstijging

Stelling 30 - Minimumstraffen bij zwaar geweld


Bedankt voor het invullen!

Stemmen op 22 november! (@Rijksoverheid)
Stemmen op 22 november! (@Rijksoverheid)


DJMO is bijna beroemd

UPDATE 20 november:
Afgelopen weekend deed DJMO mee aan de wedstrijd voor de allerlaatste stem van de Staat in het radioprogramma De Staat van Stasse op NPO Radio 2. Afgelopen donderdag werden de zes beste stemmen bekendgemaakt. Hoe dat ging kun je hier terugluisteren.

Vanavond neemt ze het op tegen twee andere kandidaten. Morgen nemen de andere drie het tegen elkaar op waarna woensdagavond tijdens een live uitzending in politiek café 't helletje in Weesp de winnaar bekendgemaakt wordt. Vanavond tussen 20:00 uur en 22:00 kan er gestemd worden via de NPO Radio 2 app die je hier kunt dowloaden  Ga jij op DJMO stemmen??

UPDATE: DJMO ZIT BIJ DE LAATSTE 6

Frontpage-bazin/Bekende FOK!ker/rebel DJMO vertelde mij dat ze meedoet aan een wedstrijd bij Radio 2!

Ze staat op het punt beroemd te worden! Ze doet namelijk mee aan een stemmen-wedstrijd voor de radioshow: "De Staat van Stasse"

Dit schreef ze op FOK!: Omg! Ik werd net gebeld door npo2. Mijn inzending is genomineerd voor de allerlaatste stem van de staat Vanavond tussen 9 en 10 maken ze de beste zes inzendingen bekend. Zit ik daarbij, maak ik kans op de studio opname

Geniet even mee:

Denk jij dat ze wint!?!?!

Wat wil de politiek met het klimaat?

Nieuwsuur heeft een vierdelige serie gemaakt over vier verschillende onderwerpen: bestaanszekerheid, wonen, klimaat en migratie/buitenland. Dit zijn wel de belangrijkste issues in de afgelopen jaren in zowel de politiek als het maatschappelijk debat. Van 18 politieke partijen is gekeken naar hun partijprogramma, hun stemgedrag in de  Tweede Kamer en is gevraagd om 94 stellingen te beantwoorden.

SGP wil porno verbieden: 'vrouwen worden gedegradeerd tot lustobject'

SGP-leider Chris Stoffer wil een verbod op pornobladen en pornofilms. Dit om pornoverslaving tegen te gaan. Daarnaast is Stoffer van mening dat pornografie niet bijdraagt aan een gezonde visie op seksualiteit. Porno is volgens de SGP een oppervlakkige vorm van lustbeleving die vrouwen degradeert tot lustobject. Moeten Kim Holland en Rox zich dan maar laten omscholen? 

Bill en Sharona leefden als Nederlandse Bonnie en Clyde

In 2021 trokken de Brabantse Bill en Sharona rovend en moordend door ons land, zichzelf de 'Nederlandse Bonnie en Clyde' noemend. Excessief gebruik van drank en drugs waren kenmerkend voor hun strooptocht.

In Amsterdam werden zij uiteindelijk gearresteerd en dit najaar boog de rechter zich over deze zaak. Op 5 december volgt de uitspraak. Omroep Brabant heeft in een video het verhaal nog eens op een rij gezet.

Zieke zeeschildpad na herstel weer vrijgelaten op Australisch strand

De redding en verzorging gedurende drie maanden van een met uitsterven bedreigde vrouwelijke karetschildpad bleek succesvol. Ze mocht weer terug de oceaan in. De reddingsactie was een samenwerkingsverband tussen SEA LIFESunshine Coast Aquarium en Australia Zoo.

Toen het dier strandde op de Australische kust, leed Tallulah aan een aangetast drijfvermogen (ophoping van gas door problemen in het spijsverteringskanaal) en verkeerde in slechte gezondheid. Ze kreeg de eerste zorg in de Australia Zoo voordat ze werd overgebracht naar SEA LIFE Sunshine Coast voor de laatste fase van haar herstel. Leden van beide teams zwaaiden Tallulah uit op het eiland Bribie, waar de zeeschilpadde oceaan in zwom.

'Het menselijke gezicht van Israelische soldaten, zuipen en dansen zonder shirt'

Zo zien we het disciplinaire Israëlische leger eigenlijk nooit in de media. Half naakt en dansend met een geweer in hun hand. De beelden zijn opgenomen tijdens een 'huiskamerconcert' van Avihu Pinhasov. De zanger werd binnengebracht in een laadbak van een bulldozer voor een verrassingsoptreden om de soldaten moreel te steunen. De feestbeesten hebben echter niet lang kunnen nagenieten, want ze zijn disciplinair gestraft. Senior commandanten waren not amused over het gedrag van de groep reservisten van het IDF op een buitenpost in Noord-Israël, met name vanwege de grote hoeveelheden alcohol die werd genuttigd.

De wetenschap achter de dreigende vulkaanuitbarsting op IJsland

Duizenden IJslanders zijn de stad Grindavík ontvlucht, terwijl ze nerveus afwachten of hun gemeenschap zal blijven bestaan na een verwachte vulkaanuitbarsting.

Binnen een tijdsbestek van twee dagen zijn er in de regio meer dan 1.500 aardbevingen geweest, die overal in het dorp de wegen hebben opengebroken. Eric Sorensen legt uit wat de seismische wetenschap achter de vulkaan Fagradalsfjall is en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.

Gaza-city: voor en na oktober 2023

De terroristische aanval van Hamas op Israël leidde tot een enorme militaire reactie van Israël die grote delen van Gaza in puin heeft gelegd. Flatgebouwen, winkels en straten liggen in puin terwijl een humanitaire ramp is ontstaan. Minstens 1,5 miljoen mensen zijn uit hun huizen gevlucht en meer dan 11.000 Palestijnen zijn om het leven gekomen, volgens functionarissen in Gaza.

'Van bouwvakker tot pin-up girl'

Maak kennis met Darcie Richards, 25, een metselaar in Norfolk, Verenigd Koninkrijk, die  naast haar werk in de bouw er een een geheim, lucratief, leventje op na houdt. “Ik dacht: ik wil meer geld verdienen. Wat zou ik nog kunnen doen dat de geldboom doet schudden ?'', vertelde ze aan The Post. Richards besloot met de billen bloot te gaan op Only Fans, haar beste maand tot nu leverde haar ruim 12.000 euro op.

Mexicaanse kerkgangers getuige van 'huilend' Mariabeeld

Was dit een echt wonder – of een religieuze tranentrekker? Kerkgangers in Mexico beweerden getuige te zijn geweest van een wonder, ze zagen een beeld van de Maagd Maria huilen. Echte tranen rolden over haar wangen. Uiteraard is het wonder op beeld vastgelegd. Te zien is het standbeeld, de Maagd van Dolores, terwijl er een druppel (traan)vocht over haar wang rolt. 

Past je 8-urige werkdag ook in 4 uur?

5 dagen per week, 8 uur lang werken. Het klinkt misschien heel normaal. Maar zou jij hetzelfde werk ook in 4 uur per dag kunnen doen? Verschillende productiviteitsgoeroes beweren dat dit tot een gelukkiger en productiever leven zou leiden. Universiteit van Nederland heeft aan arbeids- en organisatiepsycholoog Annet de Lange (Open Universiteit) gevraagd om uit te zoeken hoe haalbaar dit is en of dat voor alle beroepen mogelijk is.

Hittegolf in BraziliŽ, men kan een eitje bakken op het asfalt

Het is lente in Brazilië, maar In Rio de Janeiro stijgt het kwik tot 40 graden, met een gevoelstemperatuut van 58 graden. Dat is 13 graden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar. Code rood geldt voor meer dan de helft van het land vanwege deze hittegolf. De hittegolf is te wijten aan het natuurfenomeen El Nino, dat om de 2 tot 7 jaar terugkeert.

Hoe luxe kun je slapen op een cruiseschip?

Cruiseliefhebber en bemanningslid op de 'Wonder of the Seas' Bryan James heeft het antwoord. Hij geeft een kijkje achter de schermen van een van de duurste kamers ter wereld op een passagiersschip, waar bijna $30.000 per week voor moet worden betaald. Hij toont de Ultimate Family Suite van ruim 105 m2 met twee verdiepingen. De suite is geschikt tot 10 personen en is onder meer uitgerust met een glijbaan, speelruimtes, hangmat, bubbelbad, enorme tv en veel ruimte om te ontspannen. Voor de prijs krijgt men er ook een privé butler bij.

Een wat uitgebreider kijkje kan hieronder:

Wat wil de politiek ťcht met het woningtekort

Nieuwsuur heeft een vierdelige serie gemaakt over vier verschillende onderwerpen: bestaanszekerheid, wonen, klimaat en migratie/buitenland. Dit zijn wel de belangrijkste issues in de afgelopen jaren in zowel de politiek als het maatschappelijk debat. Van 18 politieke partijen is gekeken naar hun partijprogramma, hun stemgedrag in de Tweede Kamer en is gevraagd om 94 stellingen te beantwoorden.

00:00 Intro

00:34 Wooncrisis

04:57 Bouwen, bouwen, bouwen

08:37 De kopers

11:44 Vrije sector

14:13 Sociale huur

18:37 Conclusie

Vliegtuigje schiet voorbij landingsbaan en botst tegen auto

Een klein vliegtuig schoot tijdens de landing op een luchthaven in Texas voorbij de landingsbaan en raakte een auto die langs een nabijgelegen weg reed, waarbij één persoon gewond raakte.

Het propellervliegtuig ging tijdens een noodlanding in de buitenwijk McKinney in Dallas door een hek en stuiterde vervolgens over een weg, verloor een wiel en kwam in botsing met de auto.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #1116
special
Random Pics van de Dag #1115
special
Random Pics van de Dag #1114
review
Doctor Who - The Star Beast: de Doctor is terug in een nostalgisch, maar toch vernieuwend, avontuur
special
Random Pics van de Dag #1113
review
iPhone 15 Plus
©FOK.nl e.a.