review
Borat Subsequent Moviefilm
special
Random Pics van de Dag #135
special
Hearthstone krijgt herzien progressiesysteem, achievements en gamemodus
special
Random Pics van de Dag #134
preview
Baldur's Gate 3 (early access)
special
Random Pics van de Dag #133
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Willie zegt sorry, 'het doet pijn uw vertrouwen beschaamd te hebben'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben in een videoboodschap aan het Nederlandse volk gezegd dat het ze pijn doet 'uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben'. Ze reageren daarmee op de grote ophef die ontstond toen ze met hun dochters op vakantie gingen naar Griekenland.

COVID-19; RUR in gesprek met Diederik Gommers

Sinds de uitbraak van het coronavirus is Diederik Gommers een van de meest besproken Nederlanders. De arts van het Erasmus MC is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en is in die laatste rol dagelijks in de media te zien. Dat maakte hem in korte tijd en bekende landgenoot. Onder meer daarover zijn Jan Dirk Stouten en Frank Vijg  van de Rotterdamse internetzender RUR met hem in gesprek gegaan.

Het interview kun je hieronder of bij RUR terugzien.

Herken kinderlokkers in vroeg stadium

Maandag schreef Jippie een mooi stuk over kindermisbruik in het Afrikaanse land Soedan. Ook in Westerse landen komt het voor dat kinderen gelokt en daarna uitgebuit worden. Professor Anthony Zenkus is een expert in het gedrag van kinderlokkers en legt graag uit hoe je de verontrustende signalen vroeg kan herkennen.


Prof. Zenkus legt uit (Bron: YouTube)

Overigens wordt hier niet mee bedoeld dat presidentskandidaat Joe Biden een kinderlokker is; er is immers nooit enig soort van bewijs gevonden en het gaat hier puur om voorbeelden. 

Lange Frans is zelf onderdeel van complottheorie

Lange Frans en zijn kompanen in de complotwereld kregen er afgelopen zondagavond flink van langs van Arjen Lubach. In een uitgebreid item behandelde de comedian de wereld van de complottheorieën en hoe het komt dat deze nu via social media veel ruimte krijgen. Frans nodigde als reactie daarop Lubach uit om te gast te zijn in zijn in podcast. Maar wat er toen gebeurde ging alles te boven.

Twitter-gebruiker herman chevrolet openbaarde, ongetwijfeld na een diepgravend onderzoek, de ware aard van Lange Frans. "Mijn ultieme complottheorie: anderen beschuldigen om te verdoezelen dat je zelf een duivelaanbidder bent - bestudeer het logo van Lange Frans en trek zelf je conclusies." En vervolgens zien we in een plaatje het onomstotelijke bewijs.

Terwijl onze ogen geopend worden blijft Frans echter nog altijd de vermoorde onschuld spelen. "Hoe kom je hier in godsnaam bij ?", aldus de 'rapper'.

FOK!kers maken lied

Afgelopen weken hebben Braddie en Kree hard gewerkt aan een lied. Dit lied gaat over het drukste topic op FOK!: DTS. In dit topic is het de bedoeling dat mensen punten proberen te scoren doordat er na hem of haar zolang mogelijk niemand anders iets post! Snap je het nog? Nee? Nouja dan moet je maar een keer kijken in de reeks. 

De tekst van het lied komt van Kree en Braddie. The Bradge heeft het lied gespeeld en ingezongen met zijn warme voice. Wat vind je van het liedje? Moeten ze het uitbrengen als single en de top 40 bestormen?

Pieter Omzigt (CDA) bekritiseert de Nederlandse pers

Op Twitter kwam ik dit korte draadje tegen van Pieter Omzigt (CDA). Hij uit hierin kritiek op de Nederlandse pers, die 'klaagt' over bedreiging maar tegelijkertijd bedreigers van politici een podium biedt.

Antifa slaat Trumpsupporters ziekenhuis in

Zaterdag werd in Washington DC een demonstratie voor het vrije woord gehouden. Deze free speech rally werd georganiseerd door een conservatieve groep voor het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco, maar als Trumpsupporter ben je in de VS nergens meer veilig.

Een aantal demonstranten droeg een Make America Great Again-pet en dat was tegen het zere been van een aantal Antifa-kleuters die zich niet door hun hormoontjes tegen liet houden.

Zoals we de linkse hyenameute kennen, benaderden ze met een groepje één van de organisatoren van achter om hem daarna vanuit het niets op het hoofd te slaan om hem daarna de tanden uit de mond te slaan.

Want iedereen weet: als je protesteert voor het vrije woord, dan ben je fascist en dien je in elkaar geslagen te worden. De nieuwe regel van de linkse meute. Andere 'fascisten' werden volgens politieberichten bewerkt met iets dat leek op een honkbalknuppel.

Isabella DeLuca proefde ook de inclusieve sfeer van de linkse meute die toch zó enorm progressief zijn dat iedereen maar geaccepteerd mag worden. Behalve Trumpsupporters, want die mogen in elkaar geslagen worden.

Tijdens de jaarlijkse Women's March, een demonstratie waar deelnemers opkomen voor vrouwenrechten, droeg DeLuca een Trumpvlag met zich mee. Enkele uren later lag ze op de Eerste Hulpafdeling, omdat ze door een groepje Black Lives Matter aanhangers in elkaar was geslagen. Tot zover de inclusiviteit van links.

Fun met Funda #216 - Wonen aan je eigen waterplas

In Zoetermeer staat dit jachthuis. Met onder meer een eigen vissteiger, Engelse pub, paardenstallen, twee jacuzzi's, en nog veel meer. Het complete perceel beslaat een ruime 82.000 vierkante meter, inclusief waterpartij en natuurgebied. Het geheel is omsloten door een tweer meter hoge omheining waardoor privacy verzekerd is.

Het zeventig jaar oude jachthuis en het bijgebouw zijn nog geen tien jaar geleden volledig gerenoveerd en voorzien van veel technologisch gemak: een hoogwaardige (Bang & Olufsen) muziekinstallatie, volledige internetbekabeling, vloerverwarming, elektrische zonneschermen, HUE-verlichting (‘smart’ verlichting, die in alle kleuren en ambiances kan worden ingesteld, bedienbaar door middel van een app) en op afstand bedienbare gordijnen.Volgens de makelaar een 'once in a lifetime' kans. 

Quanta costa? 5 miljoen, maar dan heb je ook wel wat voor je centen! 

Wonen aan je eigen waterplas  (Foto: Funda)
Wonen aan je eigen waterplas (Foto: Funda)

Monster python aangetroffen in de Everglades Florida

Twee slangenjagers in Florida hebben afgelopen vrijdag 2 oktober het Floridaans record verbroken door de grootste Birmese python tot nu toe uit een Everglades-moeras op te sporen en te verwijderen.

Ryan Ausburn en Kevin Pavlidis trokken 's nachts de 572 centimeter lange en 47 kilo zware  Birmese python uit het water. Deze actie is op beeld vastgelegd en de beelden zijn inmiddels viral gegaan. 

Ryan Ausburn verdient zijn brood met het vangen van pythons en producten te maken van de huiden die hij verkoopt, hij heeft inmiddels al een paar honderd pythons gevangen.

De Birmese python is een invasieve soort die de inheemse populaties van wilde dieren in de Everglades bedreigt.

Florida Fish and Wildlife , dat het doden van pythons aanmoedigt, bevestigde dat de 47 kg zware Birmese python inderdaad het record van Florida heeft gebroken. 'Het verwijderen van deze vrouwelijke slang is belangrijk voor het behoud van onze inheemse flora en fauna' volgens het bureau.

Dierenambulance bevrijdt klemzittende duif

Gisteren heeft de dierenambulance Amsterdam een duif uit een wel zeer netelige situatie bevrijd. Het diertje zat met zijn pootje vast bovenaan een hoge deur bij de Foodhallen in Amsterdam. Op een bloedend pootje na, kwam de duif er gelukkig goed vanaf! Het filmpje van deze reddingsactie is door dierenambulance Amsterdam op Twitter geplaatst.

Waarom weerstand tegen de extra coronamaatregelen ?

We kunnen er niet omheen, in Nederland is een splitsing ontstaan  tussen voor- en tegenstanders van de extra coronamaatregelen. De een zet morrend, maar braaf, een mondkapje op en de ander vindt alle coronamaatregelen grote onzin en valt zelfs ziekenhuismedewerkers lastig om 'hun gelijk te bewijzen'. 

Ook in de winkels scheelt het naleefgedrag van de extra coronamaatregelen enorm, bij de banketbakker loop je ongehinderd naar binnen om een taartje te kopen maar bij de telefoonwinkel ernaast moet je wachten voor de deur totdat een medewerker je binnenlaat en je direct vraagt je handen te desinfecteren en een mondkapje op te doen. 

De overheid heeft diverse tijdelijke financiele maatregelen genomen om inkomstenderving door COVID-19 tegen te gaan, toch kan niet iedereen hier gebruik van maken om uiteenlopende oorzaken wat het naleefgedrag coronamaatregelen kan belemmeren.

Op Twitter kwam ik een draadje tegen van Xander Koolman (gezondheidseconoom) waarmee hij voor een gedeelte de weerstand tegen extra coronamaatregelen bij sommigen probeert uit te leggen. 

"Coronabrandhaarden komen door bier drinkende, wiet rokende en pillen slikkende feestgangers uit Randstad."

CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert vindt dat er ten onrechte veel ophef is geweest over de massale kerkdiensten in Staphorst. De problemen liggen volgens hem ergens anders:

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #132
special
Random Pics van de Dag #131
review
Hands-on met de Blue Yeti X: World of Warcraft edition
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #23
review
Crash Bandicoot 4: It's About Time
special
VrijMiBabes #23 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.