special
Random Pics van de Dag #527
special
VrijMiBabes #89 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #526
special
Random Pics van de Dag #523
special
Random Pics van de Dag #522
special
Weekend gifdump #51
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Het nutteloze feitje van de dag: Een tepel levert een goed idee op

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

De beste ideeën ontstaan op de gekste momenten. Wist je bijvoorbeeld dat YouTube ontstaan is omdat één van de oprichters maar moeilijk een filmpje kon vinden van het Janet Jackson Super Bowl-incident? PayPal-medewerker Jawed Karim zocht in 2004 de dagen na het opmerkelijke moment naar de beelden die hij dus maar moeilijk kon vinden. Samen met zijn collega's Chad Hurley en Steve Chen ontstond zo het idee voor de site die later YouTube zou gaan heten. Eind 2006 werd YouTube voor 1,65 miljard dollar verkocht aan Google.

Minister VWS wil 'vrijbewijs' introduceren

De minister voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, overweegt om een vrijbewijs te introduceren. Door middel van dit vrijbewijs hoopt de minister prostitutie en seksueel geweld te verminderen. Ook ongewenste zwangerschappen en daarmee dus abortussen moeten hierdoor aanzienlijk afnemen. 

Het vrijbewijs kan worden behaald door een sekscursus te volgen, die zowel theorie als praktijkvakken kent. De theorie moet onder andere seksuele voorlichting en bewust ouderschap onder de aandacht brengen, bij de praktijkvakken wordt geleerd hoe men een man moet pijpen of een vrouw moet vingeren of likken en is er aandacht voor zelfbevrediging. Ook komt de Kamasutra aan bod.

Om de LHBTI-gemeenschap tegemoet te komen wordt er geen onderscheid gemaakt tussen mannen, vrouwen of transgenders bij de praktijkvakken, zo benadrukt de minister. Hij verwacht dat het niet moeilijk zal zijn om cursusleiders te werven: “Prostituees en gigolo’s hebben een schat aan ervaring, en kunnen na een kort omscholingstraject aan een eervolle baan beginnen. We hopen dat deze cursus en het daaraan gekoppelde vrijbewijs ervoor zorgen dat men respect krijgt voor elkaar.”

Om aan de theoriecursus te beginnen moet men minimaal 17 jaar of ouder zijn, het praktijkgedeelte kan pas vanaf 18 jaar en ouder worden gevolgd. In 2024 volgt een evaluatie en wordt er bekeken of het vrijbewijs verplicht kan worden gesteld.

Opnieuw flamingo's bij Ter Heijde

Naast de zeemeeuwen en aalscholvers doken er woensdag ineens een paar exoten op langs de kust van Ter Heijde: een groep flamingo's. Niet alledaags, maar volgens volgens natuurorganisatie Natuurlijk Delfland komen er vaker flamingo's 'op visite'. De roze vogels waren een geliefd object voor de strandgangers om te fotograferen.

Mogelijk waren de vogels Chileense flamingo's. Net over de grens in Duitsland ligt het natuurgebied Zwillbrocker Venn en daar broedt een kolonie van deze Chileense flamingo's.

Het nutteloze feitje van de dag: Een uniek stadion voor Ajax

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Voordat een nieuw voetbalstadion gerealiseerd wordt passeren er talloze plannen de revue, daar weten ze in Rotterdam alles van. Maar wist je dat er voor Ajax een heel bijzonder stadionidee was ontwikkeld? Het plan was namelijk dat de Amsterdammers zouden gaan spelen in een grote, in tweeën geknipte voetbal die plaats zou bieden aan 65.000 toeschouwers. Onderdeel van het plan was een hand die een deel van de 'losgeknipte' voetbal boven het stadion zou houden op een hoogte van 140 meter. Ontwerper Rop Ranzijn en bouwondernemer Han Lokhorst bedachten samen een plan dat dit iconische stadion, een indoor-atletiekhal voor 15.000 toeschouwers, een hotel, een restaurant, minimaal tienduizend vierkante meter aan kantoorruimte en 30.000 vierkante meter aan congres- en tentoonstellingsruimte zou bevatten. Het complex zou de naam van Olympisch kampioen Anton Geesink moeten gaan dragen, volgens de initiatiefnemers. Uiteraard was Geesink zeer verguld door het idee. Het gehele plan was begroot op 645 miljoen gulden en daar zouden de kosten voor de aankoop van de grond nog bijkomen.

"We wilden voor Nederland iets bouwen wat de Eiffeltoren is voor Parijs", zo vertelden Lokhorst en Ranzijn aan Sportgeschiedenis.nl. Het complex kwam er uiteindelijk niet omdat er werd gekozen voor de bouw van de Amsterdam ArenA. Wil je meer lezen over dit bijzondere idee, dan kan dat hier.

SATIRE: Staatsbosbeheer is coronatoerisme zat: straks betalen voor een boswandeling

Staatsbosbeheer wil dat mensen gaan betalen voor een boswandeling. Sinds de uitbraak van covid-19 zitten veel mensen gedwongen thuis. Om toch iets te doen hebben trekken veel gezinnen, maar ook alleenstaande mensen, naar het bos. Hoewel wandelen gezond is voor lijf en leden is het minder gezond voor de natuur. Wilde dieren worden uit hun natuurlijke habitat verjaagd en ook de hoeveelheid zwerfafval neemt zienderogen toe.

Boswachters worden hierdoor extra belast. Behalve toezicht houden op het bos, moeten zij ook het zwerfafval opruimen en er op toezien dat de coronaregels nageleefd worden, terwijl ze hier niet voor betaald worden. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten om voortaan met toegangskaarten te gaan werken. Voor een eenmalig bezoek aan het bos moet 1,50 per persoon worden betaald, een jaarkaart is voor 25 euro te verkrijgen.

Met de opbrengst wil Staatsbosbeheer betere afvalvoorzieningen realiseren en schade aan de natuur, die is ontstaan door coronatoerisme, herstellen. Hierbij wordt onder andere gedacht aan de aanplant van nieuwe bomen en struiken, en de aanleg van extra brede wandelpaden, zodat de anderhalve meter maatregel beter na te leven is. Ook wordt er gekeken naar loonsverhoging voor boswachters.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer: “We hebben dit idee afgekeken van onder meer de Amsterdamse Waterleidingduinen en het Noord-Hollands Duinreservaat. Daar moeten mensen ook betalen als ze in het gebied willen wandelen. We hopen dat hierdoor het massatoerisme in de bossen wat afneemt en dat de mensen hun mondkapjes in de vuilnisbak gaan gooien in plaats van dat de kinderen er mee mogen vliegeren.”

Update 13:10 uur
Voor degenen die het nog niet doorhadden, ook dit artikel was satirisch bedoeld, met als doel mensen na te laten denken over gemakkelijk we alles voor waar aannemen. De foto's waren in scene gezet. Het bewuste mondkapje was van mij en heb ik achteraf netjes in een prullenbak gedeponeerd.

Mocht je na het lezen van dit artikel wel het besef gekregen hebben dat we de natuur in ons land wel een handje kunnen helpen, overweeg dan om een donatie te doen aan het buitenfonds van Staatsbosbeheer

Zwervende mondkapjes  (Foto: FOK!)
Zwervende mondkapjes (Foto: FOK!)

Het nutteloze feitje van de dag: Oorlog met slechts één schot

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Gewapende conflicten zorgen meestal voor veel ellende en eindigen met veel schade en drama. Maar wist je dat Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Habsburgse monarchie hun conflict beslechtten na slechts één gericht schot? De Noordelijke Nederlanden hadden al vanaf de Tachtigjarige Oorlog de Schelde en op die manier Antwerpen en zijn havens afgesloten van de Noordzee. Antwerpen (en de zuidelijke Nederlanden) behoorden eind 18e eeuw tot het Habsburgse Rijk en door de blokkade werd de belangrijke stad hard getroffen.

Nadat in andere delen van Europa en de wereld verdragen werden gesloten tussen strijdende partijen die geblokkeerde vaarwegen vrij maakten dacht Keizer Jozef II, landsheer van de Zuidelijke Nederlanden dat de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden hem in 1784 niet zou durven stoppen als hij troepen naar de monding van de Schelde zou sturen.

Het eerste schip (Louis) dat Jozef stuurde werd al snel gesommeerd te stoppen nadat het de grens in de Schelde passeerde. Toen het schip dit negeerde volgde er enkele waarschuwingsschoten vanaf de schoener Dolphyn. Nadat dat ook niet hielp loste het Nederlandse schip één gericht schot dat op het dek van Louis belandde en naar verluidt daar een soepketel raakte. De bemanning van het vijandelijke schip gaf zich direct over.

Hierna maakten onderhandelingen een eind aan het conflict waarbij vrede werd gesloten na slechts één gericht schot. Het incident zou de geschiedenis ingaan met de spottende naam 'de Keteloorlog'.

Het 'gevecht' tussen de "Dolphyn" en de "Louis" bij Lillo op 8 oktober 1784 (WikiCommons/University Library of Antwerp: Special Collections)
Het 'gevecht' tussen de "Dolphyn" en de "Louis" bij Lillo op 8 oktober 1784 (WikiCommons/University Library of Antwerp: Special Collections)

RIVM adviseert 'poeptaks'

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert het kabinet om een poepbelasting in te voeren. De campagnes om mensen gezonder te laten eten slaan niet genoeg aan. Doordat mensen ongezond blijven eten produceren zij meer en ongezondere poep dan nodig is. Het kost dan ook steeds meer geld om het rioolwater te zuiveren van dit ongezonde afval.

Het RIVM: “Een gezonde drol is stevig en compact van formaat. Deze zijn gemakkelijk uit het rioolwater te filteren. Een ongezonde drol is dat niet; deze valt uit elkaar in het water en is daarom veel moeilijker te filteren. Wij adviseren daarom een ‘poeptaks’: iedere keer als er ontlasting wordt doorgespoeld moet er belasting over worden betaald.” Om dit plan te doen slagen moet er in elk toilet een sensor worden ingebouwd die registreert of er alleen urine of ook ontlasting wordt doorgespoeld. 

Artsen zijn niet blij met het advies van het RIVM; zij voorzien een run op stoma’s aangezien stomazakjes (met inhoud) gewoon bij het restafval mogen worden gegooid. Een keer in de twee weken je restafval weggooien is beduidend goedkoper dan elke dag een paar keer poepen. Ook natuurorganisaties hekelen het plan. Zij zijn bang dat mensen erop uit gaan trekken om hun behoefte in het bos te doen, aangezien het verbod op wildplassen en -poepen alleen binnen de bebouwde kom geldt. 

Toch houdt het RIVM vast aan de aanbeveling. Het instituut verwacht dat mensen gezonder gaan eten om de stoelgang te verbeteren.

Bostoilet (Afbeelding: Pixabay)
Bostoilet (Afbeelding: Pixabay)

Het nutteloze feitje van de dag: Niet met sneeuwballen gooien!

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Er zijn in de loop der jaren vele bijzondere regels en wetten in ons land voorbij gekomen en wist je dat er zelfs een verbod op sneeuwballen gooien is geweest? Op oudjaarsdag van 1472 verbood het stadsbestuur van Amsterdam het werpen van sneeuwballen. "Nyemant en moet met sneecluyten werpen noch maecht noch wijff noch manspersoen", zo schreven de stadsbestuurders. De maatregel werd genomen om overlast tegen te gaan, maar werd zoals je zou verwachten nauwelijks nageleefd.

Het nutteloze feitje van de dag: Niet met sneeuwballen gooien! (WikiCommons/Rijksmuseum)
Het nutteloze feitje van de dag: Niet met sneeuwballen gooien! (WikiCommons/Rijksmuseum)

Hoe verhoudt de Honga Tonga-hunga Ha’apai explosie zich tot Frankrijk?

Dat de uitbarsting van de onderzeese vulkaan Honga Tonga-hunga Ha’apai een enorme impact had hebben we kunnen zien in de diverse media. 

Om de grootte van de vulkaanuitbarsting te duiden heeft een twitteraar de explosie 'in schaal' op een satelietbeeld van Frankrijk geplaatst..

Het nutteloze feitje van de dag: Bijzonder station

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Stations in Nederland zijn er in alle soorten, maar wist je dat je op het pittoreske lijntje door het Zuid-Limburgse heuvelland van Maastricht naar Heerlen een uniek station kan vinden? Station Houthem-Sint Gerlach heeft namelijk een bijzonder gebouw, het houten gebouwtje is het enige overgebleven houten stationsgebouw van Nederland. Het stationsgebouw dateert uit 1903 en werd in 1938 verbouwd. In 2012 werd besloten dat het gebouw zou worden gerenoveerd. Het is inmiddels verbouwd tot vakantiewoning.

Op de lijn Heerlen - Maastricht ligt ook het station van Valkenburg dat eerder in deze reeks voorbij kwam omdat het het oudste nog dienstdoende station van ons land is.

Station Houthem-Sint Gerlach (WikiCommons/Aquilo/Daniel van der Ree)
Station Houthem-Sint Gerlach (WikiCommons/Aquilo/Daniel van der Ree)

Het nutteloze feitje van de dag: Stof opruimen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Misschien kennen jullie schoonmaakbedrijf Asito en als je nog niet bekend bent met dit familiebedrijf dan is dit vandaag misschien toch een leuk weetje. Want wist je dat de naam van het bedrijf eigenlijk een hele leuke afkorting is? In 1952 werd het bedrijf opgericht door Joop van Riemsdijk en hij bedacht er de naam Asito bij en dat staat voor ‘Alle Stof In Twente Opruimen’.

Man jaagt poema weg door te 'brullen'

Een nietsvermoedende wandelaar ergens in Californië werd plots verrast door een poema die plotseling uit het kreupelhout vandaan kwam en op de wandelaar af rende.

De  man draait zich om en ziet ineens de poema op slechts drie meter afstand van hem.

"Oh shit!" roept hij en slaat op de vlucht, na een paar seconden sprinten draait de man zich echter om en brult twee keer hard naar de poema in een poging het dier weg te jagen. Met effect want de poema rent dan weer weg het kreupelhout in, waar hij uit het zicht verdwijnt.

Het nutteloze feitje van de dag: Creatief met hout

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Het is altijd mooi om naar creatieve mensen te kijken en daarom vandaag een creatief record voor jullie. Want wist je dat je uit een boomstam heel veel kleine stoeltjes kan maken? Alberto Gonzalez vestigde namelijk het record voor 'De meeste ministoelen gesneden met een kettingzaag'. Hij kreeg drie minuten de tijd om uit één stuk boomstam zoveel mogelijke stoeltjes te maken en op een wonderbaarlijke manier wist Gonzalez acht stoeltjes uit de boomstam te toveren.

Het nutteloze feitje van de dag: Bijzonder brugontwerp

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Sommige lezers zijn er vast geweest en de meesten van ons kennen de plaatjes van de Sydney Harbour Bridge wel. Maar wist je dat die iconische brug er heel anders uit had kunnen zien? Al zo'n honderd jaar werd er gepraat over een brug die het noorden en zuiden van het havengebied van Sydney zou verbinden, toen er begin vorige eeuw echt schot in de zaak kwam. Er passeerden diverse ontwerpen en plannen, waaronder het idee van Ernest Stowe in 1922 misschien wel het meest bijzonder was. Hij ontwierp een brug die drie gebieden in de haven moest verbinden. Stowe wilde Balls Head, Millers Point, and Balmain met elkaar verbinden met een knooppunt in een enorme toren op Goat Island. Het plan sneuvelde en later in 1924 werd er gekozen voor het ontwerp zoals we de brug nu kennen. De beelden van de jaarwisseling in Sydney hadden er heel anders uit kunnen zien.

Het plan voor de brug in Sydney door Ernest Stowe (WikiCommons/Mitchell Library, State Library of New South Wales)
Het plan voor de brug in Sydney door Ernest Stowe (WikiCommons/Mitchell Library, State Library of New South Wales)

Koning: "Gouden Koets zal pas weer rijden als Nederland er klaar voor is"

Koning Willem Alexander heeft een besluit genomen over het gebruik van de Gouden Koets: voorlopig wordt hij niet gebruikt. De Koning gaf in een videoboodschap aan dat hij zijn beslissing heeft genomen met het oog op gebeurtenissen in het verleden van onze vaderlandse (koloniale) geschiedenis en de discussie daarover. Wel benadrukte onze vorst dat het geen zin heeft om met de bril van deze tijd de gebeurtenissen van het verleden te veroordelen.

Het nutteloze feitje van de dag: Oud standbeeld

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Nederland staat vol met standbeelden, maar wist je dat het oudste nog bestaande bronzen standbeeld van ons land al vele eeuwen oud is? Het Erasmusbeeld van de hand van beeldhouwer Hendrick de Keyser stamt namelijk uit 1622. Voordat het bronzen beeld van de in Rotterdam geboren humanist er kwam stond er eerst al een houten en later een arduinstenen beeld van hem in zijn geboortestad. Uiteindelijk kreeg De Keyser dus de opdracht voor het bronzen beeld dat inmiddels dus vele eeuwen oud is.

Het Erasmusbeeld (WikiCommons)
Het Erasmusbeeld (WikiCommons)

Milieuvriendelijker medisch mondmasker van geheim materiaal in de maak

Drie bedrijven zijn gezamenlijk bezig met de ontwikkeling van een milieuvriendelijker medisch mondmasker. De Mondmaskerfabriek in Arnhem en Lemoine in Emst zijn er daar twee van. "We kijken naar suikerriet en mais", vertelt John Vrieze van de Mondmaskerfabriek.

Politie Oost-Nederland kraakt onder personeelstekort

Door vergrijzing en een mislukte reorganisatie moet de politie Oost-Nederland alle zeilen bijzetten om de organisatie kloppend te maken. Een fikse investering vanuit Den Haag moet soelaas bieden. "We komen er wel uit, maar dat zal tot 2025 duren, want ook met een forse investering in onze politieregio zijn de tekorten niet snel ingelopen", zegt regioburgemeester Hubert Bruls.

Hulp gevraagd! Nieuw seizoen van Dit Was Het Nieuws

Hoi mensen!

Ik heb jullie hulp even nodig. De AvroTros kwam vandaag met de heugelijke mededeling dat er een nieuw seizoen van  Dit Was Het Nieuws  eerdaags op TV komt. 

Allemaal 'bekende' Nederlanders komen een aflevering de grapjas uithangen.

Vooruit. Op de gastenlijst staat ook Jack van Gelder, en ik moet toegeven dat ik die wel ken.  

Presentator Harm Edens heeft zijn sporen wel verdiend, terwijl Jan-Jaap van der Wal ook geen onbekende is. Peter Pannekoek ken ik alleen van naam... goh, goh.. wat verrassend. Jack Plooij was voornamelijk bezig met Formule 1, waar ik absoluut niet naar kijk. Alleen zijn naam duikt overal op.  

En dan de rest. Ik heb er werkelijk geen idee van. Ik zie deze namen echt voor het eerst. Dus volgens mij valt het met de bekendheid van deze mensen wel mee. Vroeger was het nog wel eens leuk, maar nu is gewoon de fut na 2 herstarten er wel uit. 

Dus... wie helpt mij om het grootste deel van deze mensen te leren kennen? 

Ik noem: Nizar El Manouzi, Thomas Rueb, Kasper van der Laan, MEROL, Ronit Palache, Jaap Robben, Nienke de la Rive Box en Johan Fretz

Volgens de AvroTros zijn dit dus bekende mensen. 

Vraagteken (Foto: Pixabay)
                                                                        Vraagteken (Foto: Pixabay)

Het nutteloze feitje van de dag: Heel veel spullen uit China

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Dat we veel spullen importeren uit China mag bekend zijn, maar wist je dat er voor meer dan 40 miljard aan producten uit dat land in Nederland geïmporteerd wordt? Om precies te zijn bedroeg de invoerwaarde van goederen uit China 44,6 miljard euro in 2020, zo meldt het CBS. "Het aandeel technologische producten in de goedereninvoer uit China was in 2020 ongeveer 58 procent. In de totale Nederlandse goederenimport is dat aandeel een stuk lager (28 procent). Computers, laptops en tablets vormden met 6,1 miljard euro 14 procent van de totale invoerwaarde uit China. Vergeleken met 2015 is de invoer van deze goederen met 37 procent toegenomen. Modems, routers, speakers e.d. vormden bijna 11 procent van de invoer uit China, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2015. In de top vijf van belangrijkste invoerproducten staan ook kleding (invoerwaarde 2,2 miljard euro in 2020), televisies, (1,8 miljard euro) en beeldschermen en projectietoestellen (1,6 miljard euro)", zo schrijft het CBS.

Bron: CBS
Bron: CBS

Er is gezoend bij Big Brother

Alle Big Brother kijkers waren er al dagen op aan het wachten!! Wanneer gaat Vera zoenen... en met wie? Met Dimitri of met Tobias?

Zojuist gebeurde het dan, Vera zoende met Dimitri! Wat gaat er nog meer gebeuren? Krijgen we Bart en Sabine scenes te zien?

Volg alles LIVE op het forum van FOK!

Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

In vele huishoudens is hij inmiddels te vinden, de robotstofzuiger en de beroemdste in die categorie is wel de Roomba. Maar wist je dat de makers een hele andere naam voor hun produkt hadden bedacht? Als het aan de techneuten gelaten was dan had hun robot 'CyberSuck' geheten. Uiteindelijk was het toch geen goed idee en kwam een marketingbureau met de naam 'Roomba' op de proppen.

"Het idee van een stofzuigrobot kwam niet van ons. Er werd ons gevraagd: jullie ontwikkelen robots, maar maken ze ook de vloer schoon? We gingen dus aan de slag met het ontwikkelen. Ik deed vervolgens met mijn collega’s een stemming om een naam voor het apparaat te bedenken. We kwamen uit op CyberSuck, ik ben nu eigenlijk wel blij dat we daarvoor niet gekozen hebben. Uiteindelijk betaalde ik een bureau zestienduizend dollar om op een betere naam te komen. Zo kwamen met Room, maar dat was niet voldoende, dus kwam er ‘ba’ bij. Net als de dans. Zo’n achtduizend dollar per letter dus", zo legde Colin Angel, CEO van IRobot uit aan het AD.

Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck (WikiCommons/Kārlis Dambrāns)
Het nutteloze feitje van de dag: CyberSuck (WikiCommons/Kārlis Dambrāns)

Goudvis 'achter het stuur', het kan!

Onderzoekers van de Ben-Gurion Universiteit in Beër Sjeva in Israël hebben goudvissen aangeleerd om een voertuig te besturen.  De onderzoekers willen hiermee aantonen dat goudvissen slimmer zijn dan wat mensen van de dieren denken. ''Ze beseffen snel dat er een verband is tussen hun bewegingen en die van de machine waar ze in zitten.''
'Ik was gewoon even geil'

Afgelopen vrijdagavond troffen agenten op de A6 een opmerkelijk tafereel aan in een op de vluchtstrook geparkeerde auto.

Toen ze de auto naderden hoorden ze ongebruikelijke 'verkeersgeluiden' uit de auto vandaan komen. Uit nadere inspectie bleek dat de bestuurder (38) half ontkleed op de achterbank te zitten met zijn broek op de enkels. Hij was op zijn telefoon een pornofilm aan het kijken en om de beelden optimaal te beleven had hij het geluid op de speakers van zijn auto gezet.

De agenten gaven de man de gelegenheid zich aan te kleden. Nadat zij de Lelystedeling op het recht hadden gewezen een advocaat te raadplegen, vroegen ze hem waarom hij stil stond op de vluchtstrook. ‘Ik was gewoon even geil’, zei hij.

De man heeft een boete van 250 euro gekregen vanwege het stoppen op de vluchtstrook terwijl er geen noodsituatie was.

Geile bestuurder bij A6 ( Instagram- Politie Landelijke Eenheid Noordwest)
Geile bestuurder bij A6 ( Instagram- Politie Landelijke Eenheid Noordwest)

Het nutteloze feitje van de dag: Politici in de huisband

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vanochtend werden de nieuwe ministers en staatssecretarissen beëdigd en onder hen was een opvallend muzikale minister. Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaat zong namelijk jarenlang bij de Hermes House Band tijdens haar studententijd. Maar wist je dat ze niet de eerste politicus is met een link aan die Rotterdamse band? Het muzikale gezelschap vindt zijn oorsprong namelijk in de studentenband die eind jaren '70 de vaste band was van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. Medeoprichter van die band van waaruit de Hermes House Band ontstond was namelijk Jan Anthonie Bruijn, de huidige voorzitter van de Eerste Kamer. In podcast De Stemming vond Bruijn het een goed idee om een Haagse Hermes House Band te starten.

Adriaansens is niet de eerste muzikale bewindspersoon, zo was bijvoorbeeld Kayak-basgitarist Cees van Leeuwen Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in Balkenende I.

Otten: "FVD begint trekken van een criminele organisatie te vertonen"

Voormalig Forum voor Democratie-prominent Henk Otten kijkt al enige tijd met argusogen naar de partij waar hij in de eerste jaren nauw bij betrokken was. In een interview bij Haagse Invloeden is de senator duidelijk over wat hij ziet gebeuren bij Forum.

Het nutteloze feitje van de dag: De eerste vrouw

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Morgen wordt het eerste kabinet beëdigd dat voor de helft uit vrouwelijke ministers bestaat, maar wist je dat Nederland tot 1956 moest wachten voor de eerste vrouwelijke minister plaatsnam in een kabinet. Op 12 oktober van dat jaar werd Marga Klompé minister van Maatschappelijk Werk namens de KVP. Als minister was ze onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming van de Algemene Bijstandswet.

In de jaren '60 werd Klompé Interimminister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen en Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk waar ze Omroepwet door de Kamer loodste. De politica werd geroemd om haar goede verstandhouding met het parlement. In 1971 werd ze door koningin Juliana benoemd tot Minister van Staat.

Marga Klompé (WikiCommons/Collectie SPAARNESTAD PHOTO/Henk Blansjaar)
Marga Klompé (WikiCommons/Collectie SPAARNESTAD PHOTO/Henk Blansjaar)

Superjacht past niet onder spoorbrug door en moet omkeren

Het grootste jacht ooit dat bij Heesen Yachts in Oss is gebouwd kan door de hoge waterstand niet onder de Hedelse spoorbrug doorvaren. Daarom is het superjacht zaterdagmiddag omgedraaid.

De Galactica moet naar Harlingen om daar te worden afgebouwd. Het schip is 80 meter lang en is onder andere voorzien van een bioscoop, een helikopterplatform en een zwembad van 7 meter lang.

Het nutteloze feitje van de dag: Poppenkast in de Efteling

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Door de jaren heen waren en zijn er talloze attracties te vinden in de Efteling, maar wist je dat er vroeger zelfs een poppentheater was? Vanaf 1954 startte de Efteling met iets wat we nu 'live entertainment' zouden noemen, de poppenkast. In een klein poppentheater in een gebouw aan het Anton Pieckplein konden enkele tientallen kinderen de voorstellingen zien. In de jaren '60 ging de Efteling op zoek naar een grotere zaal voor de poppenspelers en in 1972 werd een nieuw theater in het Carrouselpaleis geopend. In de Victoriaans ogende, prachtige zaal was plek voor 350 bezoekers en er waren gedurende de dag verschillende soorten poppentheater te aanschouwen, van de klassieker Jan Klaassen tot en met marionetten en schaduwbeelden.

In de jaren '70 werd ook het populaire televisieprogramma Ren je Rot diverse keren opgenomen in het theater in het Carrouselpaleis. In de jaren '80 verdwenen de poppen uit het theater en werd de zaal voor andere doeleinden gebruikt. Zo werd er tijdelijk een Victoriaans Restaurant met de naam 'De Bistro' in gevestigd en ook werd het een tijdje als filmtheater gebruikt. Uiteindelijk werd de zaal vooral als evenementenlocatie gebruikt en was er ook tijdelijk een kleine supermarkt in gevestigd.

In de jaren '90 vonden er weer een aantal seizoenen voorstellingen plaats in het oude kleine poppentheater aan het Anton Pieckplein maar een lang leven was dat niet beschoren. Tegenwoordig is het gebouw vooral in gebruik als opslag. Poppenspel kom je nog wel tegen in het park, zoals bijvoorbeeld de parkshows van Jokie en Jet in het Openluchttheater.

Poppentheater jaren '90 (Bron: Eftepedia/Erik de Vries)
Poppentheater jaren '90 (Bron: Eftepedia/Erik de Vries)

Het Carrouseltheater (Bron: Eftepedia/Efteling Twitter)
Het Carrouseltheater (Bron: Eftepedia/Efteling Twitter)

Het Carrouseltheater (Bron: Eftepedia/Gemeentearchief Waalwijk)
Het Carrouseltheater (Bron: Eftepedia/Gemeentearchief Waalwijk)

'Schaapsherder laat zijn schaapjes C19-vaccinatie promoten'

De Duitse Hanspeter Etzold heeft een ludieke actie bedacht om de prikvertikkers in zijn land toch over de streep te trekken om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Het was een paar dagen oefenen om een 'reuzenspuit' te formeren van zo'n 700 schapen en geiten, maar het resultaat mag er zijn.

Het nutteloze feitje van de dag: Heel oud huis

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

In Nederland zijn talloze oude woonhuizen te vinden, maar wist je dat het oudste nog bestaande stenen woonhuis in Nederland bijna 900 jaar oud is? In Deventer, op de hoek van de Sandrasteeg, kun je het huis vinden dat de naam 'Proosdij' draagt. De oudste kern van het huis (onder andere de houten dakconstructie) stamt uit 1130 en daarmee is het dus het oudste nog bestaande stenen woonhuis in Nederland, dat altijd als woonhuis heeft gediend. Delen van de buitenmuur stammen zelfs uit de tiende eeuw.

De bewoners van het huis zijn van zeer verschillende pluimage geweest. Zo diende het huis in 1130 als woonhuis voor geestelijken en nadat de katholieken in de zestiende eeuw verjaagd waren kregen de Staten van Overijssel het huis in handen. Zij verkochten het huis aan militair Hendrik de Sandra, waar later de naastgelegen steeg naar vernoemd werd. In de jaren '70 werd het pand nog enige tijd gekraakt en in 1994 is het huis grondig gerestaureerd, waarbij de eeuwenoude buitenmuur werd voorzien van een overkapping om het te beschermen tegen de weersinvloeden.

Het nutteloze feitje van de dag: Heel oud huis (WikiCommons/Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/P. van Galen)
Het nutteloze feitje van de dag: Heel oud huis (WikiCommons/Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/P. van Galen)

Kritiek op FvD: 'Zij organiseren complottheorieën en vertellen halve waarheden'

De protesten veranderen, volgens rechtsgeleerde Afshin Ellian. Vroeger legde men zich meer neer bij besluiten van het kabinet of verliepen demonstraties een stuk vreedzamer. "Wat je nu ziet is verharding. Complotdenkers. Dit wordt allemaal georganiseerd door een politieke partij en dat is heel uniek",  zei Ellian vanmorgen in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Misschien ook interessant?
review
Far Cry 6 - Pagan: Control DLC
special
VrijMiBabes #88 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #88
review
The Tragedy of Macbeth is heel interessant voor kenners en liefhebbers
special
Random Pics van de Dag #521
special
Random Pics van de Dag #520
©FOK.nl e.a.