special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


AI in de bollenvelden

Niet alleen in nieuwe hightech sectoren worden slimme robots toegepast, maar ook in de Hollandse bollenvelden krijgen ze een rol. Omroep West ging op bezoek bij een bollenteler om een robot tussen de bollen in actie te zien.

Deze robot rijdt zelfstandig over de bollenvelden. Deze machine met de bijnaam Theo is een 'ziekzoekrobot' voor tulpenbollen. De robot gebruikt een AI algoritme om zieke tulpen van gezonde bollen te onderscheiden. Hij maakt de zieke bollen vervolgens onschadelijk en zorgt er daarmee voor dat ze geen gezonde bloemen kunnen besmetten.

Het vergt een forse investering, maar maakt dat deze fysiek zware klus niet meer door mensen gedaan heeft te worden. Daarnaast kan de machine dag en nacht doorgaan.

'Kommer en kwel in Haiti, hoe kon het zover komen?'

Natuurgeweld, corruptie, armoede en dat overgoten met een drab van bendegeweld. Het gaat helemaal verkeerd in Haiti. Hoe dat zover heeft kunnen komen, legt NOS op 3 uit in onderstaande explainer. 

0:00 Intro
1:00 Corruptie en natuurgeweld
1:57 Hoe Haïti de eerste onafhankelijke zwarte voormalige slavenrepubliek ter wereld werd
6:25 Cholera, natuurrampen en de economie
8:40 Bendegeweld
11:35 Conclusie

'Lyndsey is mijn vrouw, niet mijn dochter!'

Lyndsey en Jonathan krijgen regelmatig bakken met kritiek over zich heen vanwege het fragiele uiterlijk en de kinderlijke  gelaatstrekken van Lyndsey. Mensen gaan er vaak van uit dat Lyndsey, 22 jaar, nog maar een kind is en dat het stel een onfatsoenlijke relatie heeft. Lyndsey's uiterlijk is echter te wijten aan een zeldzame vorm van kanker die op haar vijfde werd vastgesteld. De kanker zorgde ervoor dat haar hormoonhuishouding niet goed functioneerde waardoor ze een tenger postuur ontwikkelde en niet groter werd dan 1.47 m. 

U mag het zeggen (4)

Hallo daar!  

Zowel Elvis Presley als ZZ Top behoeft uiteraard geen enkele toelichting, dus U mag het zeggen.  

Ik ben benieuwd, zeker omdat de versie van ZZ Top gezongen wordt door Dusty Hill wat niet heel gebruikelijk was. Helaas is Dusty ons een paar jaar geleden ontvallen en Elwood Francis vervangt hem sindsdien. 

Persoonlijk vind ik ze zelf allebei geweldig. 

Tot snel maar weer luitjes!  

 

'Vroeger maakten we gewoon zelf onderzeeboten'

Niet het Nederlands-Zweedse Saab-Damen zal de nieuwe onderzeeërs gaan bouwen maar het Franse Naval. Wel met de nodige aanbestedingen in ons land. Vroeger werden deze onderzeeboten in ons eigen land ontwikkeld en gebouwd. Deze Nederlandse onderzeeërs worden door de NAVO geroemd om hun brede inzetbaarheid.

Met dank aan Andere Tijden

Is er iets te doen aan de Russische hybride oorlogsvoering?

NAVO-leiders zeggen dat ze geen oorlog met Rusland willen. Maar experts beweren: Rusland is al lang in oorlog met het Westen. Poetin gebruikt diverse wapens in deze oorlog: cyberaanvallen, sabotage en desinformatie. Of het meest recente voorbeeld: een afluisteraffaire rond een gesprek tussen Duitse legerofficials over het leveren van Taurus-raketten aan Oekraïne.

Het kost weinig moeite, maar levert maximale imagoschade op. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne is het Westen als de op één na belangrijkste steungever aan Kyiv, steeds vaker het doelwit van de Russische geheime diensten. Hoe gevaarlijk is deze hybrideoorlog en wat kunnen we er aan doen? 

Wat gebeurt er in ons lichaam bij een burn-out?

Iedereen heeft weleens stress, we hebben het zelfs nodig! Je herkent stress bijvoorbeeld aan de druk die je voelt vlak voor een deadline. Op dat moment zijn er allerlei mechanismen in ons lichaam aan het werk: onze stressreactie. Of hoe psychiater en stress onderzoeker Christiaan Vinkers het noemt: ons stressorkest. Ons stressorkest helpt ons omgaan met stress en waarschuwt als 'een beetje' stress teveel wordt. Je bent dan ziek van de stress, waardoor het stressorkest uit elkaar valt. Je raakt overspannen en komt misschien zelfs in een burn-out terecht. Hoe dat kan en hoe je de signalen van je stressorkest kan herkennen, leer je in deze video van Universiteit van Nederland.


00:00 Wat gebeurt er bij te veel of te weinig stress?
00:39 Hoe helpt ons lichaam bij stress?
01:16 Iedereens eigen stressorkest
01:50 Hoe bepaalt mijn lichaam stressgevoeligheid?
02:40 Hoe bepaalt mijn psychologie stressgevoeligheid?
03:10 Waarvan krijg ik stress?
03:33 Welke symptomen krijg ik bij een beginnende burn-out?
04:02 Wat kan ik doen bij een burn-out?


Het is tijd!

Nu! Exact nu, om zeven minuten over twaalf, is het tijd om naar bed te gaan voor de gemiddelde Nederlander.

En daarmee zijn Nederlanders eigenlijk ook heel gemiddeld als je het internationaal vergelijkt. Roemenen en Kiwis gaan een stuk vroeger onder de wol. De grootste nachtbrakers zijn Grieken, Russen en Emirati. Het land van The City That Never Sleeps maakt het gemiddeld genomen nou ook niet echt laat, voor middernacht sluiten de inwoners van de VS de ogen.

En jij? Ben je heel gemiddeld, of pas je beter in een ander land?

Europa spoort niet

Wanneer je met de auto door Europa rijdt dan dender je grenzen over, haast zonder het te merken. Met de trein verloopt een reis door Europa echter met horten en stoten.

Hoewel bijna iedereen inmiddels wel gelooft dat treinreizen door Europa een groot deel van de personenluchtvaart zouden moeten vervangen, maakt de warboel van nationale spoornetwerken dit niet makkelijk. Nationale belangen liggen niet altijd in lijn met Europese spoorambities. Regels, gewoonten en technologie verschillen verschillen per land.

VPRO Tegenlicht belicht een aantal van de eigenaardigheden die het grensoverschrijdend sporen bemoeilijken. 

U mag ... zeggen (3)

Mogge!

Deze keer trap ik niet in de grap van Sok.  

We zakken af richting Frankrijk. Ik heb een zeer grote liefde voor Frankrijk en haar muziek. 

We gaan het hebben over een nummer van iemand die slechts een zeer korte maar heftige carriere heeft gehad. We hebben het over Daniel Belavoine. Op diverse gebieden enorm talentvol. Niet alleen muzikaal, maar zeker ook politiek gezien. Verder was hij een groot liefhebber van auto-rally's. Aan Parijs- Dakar heeft hij twee keer aan deelgenomen, maar de derde keer was hij als gast aan boord van een helikopter die in een zandstorm terecht kwam en samen met de vier andere personen aan boord kwamen zij om het leven. Hij is maar 33 jaar geworden. 

Politiek gezien lag hij regelmatig flink in de clinch met de toenmalige president Mitterand. Hij begon dat ook te verwerken in zijn muziek. Niet alleen qua teksten, maar ook qua muziek was hij behoorlijk vernieuwend en uitdagend toendertijd. 

Dan maken we een sprong in de tijd. Rond 2015 werd er album gemaakt met veel bekende artiesten. (In Frankrijk) ZAZ coverde dit nummer. En dat heeft ze met verve gedaan. 

Zaz, oftewel Isabelle Geffroy, geniet ook in ons land enige bekendheid. Met name haar doorbraakhit 'Je Veux' hoor je nog wel eens hier en daar. Uiteraard heeft ze veel meer prachtige muziek gemaakt.  

Kiest u maar! 

Tot ziens!  

Hoe zit het met jouw ritmegevoel?

Ritmegevoel, je denkt misschien dat je het niet hebt. Maar er is wereldwijd maar bij 6 mensen vastgesteld dat ze het verschil tussen ritmes écht niet kunnen horen. Iedereen heeft dus wel degelijk ritmegevoel. Sterker nog: uit het onderzoek van Henkjan Honing (onderzoeker muziekcognitie aan de Universiteit van Amsterdam) blijkt dat dit niet alleen is aangeleerd, maar aangeboren. Zelfs baby's van een paar dagen oud hebben het door als je iets aan de regelmaat van muziek verandert. En ook sommige apen gaan spontaan bewegen op muziek. Hoe Henkjan hierachter kwam, en waarom we überhaupt ritmegevoel hebben, laat Universiteit van Nederland zien in onderstaande video.

0:00 Heeft iedereen ritmegevoel?
1:25 Waarom hebben wij ritmegevoel?
2:00 Maatgevoel is aangeboren
2:40 Iedereen kan ritme horen, maar niet maken
3:55 Hoe verwerkt je brein ritme?
4:40 Baby's hebben ook ritmegevoel
6:00 Je hersens maken voorspellingen
7:20 Apenonderzoek
8:20 Apen hebben ook ritmegevoel
8:38 Hersenverbindingen creëren ritmegevoel
9:30 Het evolutionaire nut van ritmegevoel
10:50 Conclusie

Ga toch fietsen!

In sommige landen is het normaler om te fietsen dan in andere. Dat in het platte Nederland bijna elk huishouden wel een fiets bezit is geen nieuws. Het fietsbezit is namelijk nergens hoger dan in het landje waarvan de inwoners erom bekend staan dat ze van 'goedkoop' houden; ook als het om vervoer gaat.

In zekere zin is het misschien nog eerder verbazingwekkend dat 16% van de huishoudens in Nederland géén fiets bezit. Zijn dat mensen die echt niet fietsen, of zijn dat mensen met lease- en huurfietsen? De bron laat het onvermeld.

Duitsland scoort bijna net zo hoog qua fietsbezit (nee, het is niet de fiets van opa). En Japan doet met 78% ook goed mee. In Jordanië is een fiets vrij zeldzaam: met slechts 5% fietsbezit kom je wellicht eerder een woestijnschip tegen.

'Russisch liefdesspel bruut verstoord door Oekraïense granaten'

Oorlog is kil en harteloos. Twee Russische soldaten die wat genegenheid bij elkaar zochten onder een wrak op het slagveld werden gespot door Oekraïners. Die maakten een bruut einde aan de prille liefde door middel van enkele goed gemikte granaten.

Het filmpje en de ondergeplaatste geluiden in onderstaande Tweet kan als schokkend worden ervaren:

'Cruises steeds populairder maar ook belastender voor het milieu'

Cruisen is booming, het aantal cruises heeft in 2023 een nieuw record bereikt. Maar met de populariteit van cruisetoerisme en steeds groter wordende schepen, groeit ook de vervuilingsproblematiek. Voor de vakantiegangers is het misschien niet duidelijk dat een cruiseschip een zware belasting vormt voor het milieu, omdat cruisemaatschappijen beweren dat ze veel klimaatvriendelijker zijn geworden door het gebruik van LNG. Maar klopt dat wel?

Fun met Funda #288: Parijse charme in Haarlem

Tijdens een snuffelronde door Funda is er weer eens een bijzonder adres boven komen drijven. Deze woning in Haarlem is net even wat anders dan anders, zeker voor een woning in een oud stadscentrum.

De vorm van het pand is een beetje moeilijk, maar er is maximaal gebruik gemaakt van de ruimte die er is om er toch een ruime, bijzondere woning van te maken. De begane grond is helemaal volgebouwd, dus is er geen tuin. Op de eerste verdieping is er echter een fijn dakterras.

Ook de afwerking en inrichting zijn best wel bijzonder te noemen. Er is een architect ingeschakeld om deze in jaren '20 stijl (van de vorige eeuw) met art-deco elementen in te richten, een stijl die al enkele jaren weer flink in opkomst is. "Klein Parijs in de binnenstad van Haarlem" is hoe de makelaar het beschrijft.

Hoewel de stijl wellicht nog bescheiden is doorgevoerd, is de vraagprijs minder bescheiden: voor €1.395.000,- plus de kosten koper kan dit stulpje van u zijn.

U mag het zeggen (2) A of B

Welkom!  

Ik ga het ietsje moeilijker maken. Van de week hadden we al twee grootheden, ik ga dat nog een keer doen! 

De verhalen zijn te lang om op te noemen. Het vertrek van de frontman hoeft niet altijd negatief te zijn. Lionel Richie heeft daarna een een zeer succesvolle solocarriere gekregen, maar als je daarna als groep zelf daarna niet voor hoeft onder te doen..

Lionel zelf heeft twee nummer 1-hits gescoord, en zijn succsvolle tijd duurt eigenlijk nog steeds voort, alleen wat rustiger aan in de hitlijsten want het Nederlandse publiek heeft echt wel wat anders aan het hoofd.. zoals Hazes jr., of Gordon... en al die verwanten. The Commodores hebben na hun grote hit nog slechts 1x de hitlijsten weten te bereiken, die wel een 7e plaats behaald heeft, namelijk 'Going To The Bank'. Daarna was het direct gedaan. 

Uiteindelijk vond een relatief gezien eeh vrij on.. sorry, (;) .. bekende Bruce Springsteen het pakweg twee jaar geleden een goed idee om een eerbetoon te brengen aan dit nummer. Kosten geen bezwaar. Het verschil tussen de smaak in Nederland in combinatie met de zogezegde talenten, en diegenen die echt wat kunnen is monumenteel wel schrikbarend groot. 

Het is weer aan jullie: A of B.   

Tot ziens! 

Deze is lastig: Terry Kath

Mogge! 

Het moet nu niet te dol worden met mijn aanwezigheid! 

Van dolle pret, naar serieuser, naar de top..

Ik ga het even hebben over Terry Kath. Een heel kort leven, slechts 31 jaar is hiij geworden en zijn dood blijft uiterst bizar. Een spelletje Roulette, van een land dat ik liever niet noem. Hoe wild hij gitaar kon spelen, zo intiem kon hij ook de basgitaar hanteren. Uiteindelijk zou de eigenlijke bassist Peter Cetera een groot deel van de vocalen voor zijn rekening samen in die korte tijd dat ze samen werkten. De geschiedenis van de band Chicago is dermate lang en groot, dat mogen de muziekliefhebbers onder jullie zelf uitzoeken, al denk ik dat de meesten dat wel weten.  

Ik hou het erbij dat monumenteel Robert Lamm, Lee Loughnane en James Pankow van het originele Chicago nog steeds lid zijn, hetzij optreden. De rest zijn meer zakelijk aanwezig. 

Ik vind dat Terry Kath absoluut meer eer verdiend heeft dan dat hem in zijn zeer korte leven ten deel is gevallen. Met name de vele wisselingen in de band na de dood van Terry hebben het echte grote succes uiteindelijk in de weg gestaan. 

Het niveau in ons land is tegenwoordig enigszins matig, laat staan dat wat wat er komend jaar naar het Songfestival gaat. Je denkt ieder jaar dat de muzieksmaak van de Nederlander niet erger kan, maar je wordt iedere keer weer negatief verrast... 

Kijk bijvoorbeeld eens wie er in het achtergrondkoor staan van de 2e song die ik plaats... ook niet de eerste de beste...

Ik wil nu niet echt heel moeilijk doen door te zeggen dat het niveau in ons land qua muziek enigszins bedenkelijk is... 

 

10:00u koffietijd: La Cuccumella

Jawel! Het is weer tijd voor een bakkie. De ouderwetsche filterkoffie kennen we allemaal wel. Natuurlijk zijn er interessantere manieren om koffie te zetten als je er even de tijd voor neemt.

Als je alleen maar je caffeïne honger wilt stillen, dan kun je natuurlijk snel naar oploskoffie, senseo, en automaten koffie grijpen. Als de smaak er ook toe doet kun je met de espressomachine goed uit de voeten. En dan heb je natuurlijk nog de Bialetti Moka Express of cafetière (ook bekend als de French press) die je een prima koffie leveren, vooral als je zelf even vers koffie maalt.

Zelf mag ik nog wel eens tussen zetmethoden variëren. Een leuke, smakelijke manier van koffie zetten is de Cuccumella, ook wel Napoletana genoemd. Op het eerste gezicht lijkt deze manier van zetten op de Moka Express, maar dan is deze gelfipt. Het water wordt ook in het potje gekookt, maar in plaats van dat het water door de koffie geperst wordt, draai je het geheel om zodra het water kookt.

Een beetje rommelig
Het systeem van zetten maakt dat het wel wat rommeliger is. Als het water kookt lekt het potje een beetje en dan weet je exact wanneer het tijd is voor de flip; handig, want bij de Moka Express is de timing minder duidelijk en dat kan het resultaat net even wat minder doen zijn. Wanneer je het geheel omdraait, dan loopt er ook even een straaltje water uit. Dan is het nog even wachten tot het geheel is doorgelopen. Schenk vervolgens voorzichtig de koffie uit en genieten maar!

Deze Italiaanse dame doet het even voor.

De strafkampen van Poetin

Aleksej Navalny was niet de enige politieke tegenstander van Poetin die in een strafkamp werd vastgezet. Maar wat zijn dit voor gevangenissen? NOS op 3 legt dit uit in onderstaande video. Ook kijken ze terug in de geschiedenis op de beruchte stalinistische goelag-kampen van de Sovjet-Unie.

00:00 Intro

01:36 De horrorpraktijken in Russische kampen

04:16 Terug naar toen: de goelag-kampen

08:30 Herhaalt de geschiedenis zich?

13:08 Rekruteren voor het front in Oekraïne

15:09 Conclusie

U mag het zeggen: A of B -

Mogge! 

(Ik heb al méér bijdrages geplaatst dan heel vorig jaar tezamen!

U mag het zeggen: kiezen jullie voor de versie van Kenny, of die van Michael met de Doobie Brothers? 

Geschreven door beide heren. Eind jaren 70 ook in beide versies uitgebracht. Opvallend genoeg werd de single niet in ons land uitgebracht in die tijd. Bij Kenny Loggins werd zijn duet met Stevie Nicks de hitsingle. Een schitterend duet, en voor beide één van de weinige grotere (solo)hits. 

Voor Kenny bleek dit de eerste van slechts 2 hitnoteringen te worden. En voor Stevie geldt zelfs, dat het meteen haar grootste solo/duet-hit zou worden. 

Terug naar WAFB. Uiteindelijk bracht Michael McDonald rond 1986 een 'Greatest Hits'' album uit, en daardoor wist het nummer alsnog een 12e positie te halen in de Top 40. 

Een beetje een vreemde geschiedenis dus. 

Nu de vraag: welke versie preferen jullie? 

Tot spoedig! 

 

'Boze schoonmoeder blijft boos'

De droom van een perfecte huwelijksdag viel bij een Mexicaans koppel in duigen. De puissant rijke moeder van de bruidegom was het niet eens met de keuze van haar zoon en probeerde het huwelijk tegen te houden. Het faken van een hartaanval bracht haar zoon niet op andere gedachten, waarop schoonmoeder besloot niet naar het huwelijk te gaan uit protest. Toch vond ze het nodig om drie mannen in te huren om de bruid te besmeuren met rode verf terwijl ze naar het altaar liep. Gelukkig was er voor de bruid nog tijd om te wisselen naar een prachtige avondjurk alvorens ze in de echt zou worden verbonden.

Ook doventolk Mirjam gaat viral met Europapa!

Mirjam Stolk is een doventolk die op haar eigen YouTube kanaal bekende nummers in doventaal uitbeeldt. Haar versie van de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival Europapa gaat viral op social media. Veel mensen vinden dat ze gewoon bij Joost op het podium zou moeten staan.

Meer lezen en kletsen over Joost en/ of het Eurovisiesongfestival kun je doen op ons Eurosongfestivalforum.

'De klapper van Philips'

Philips lijkt tegenwoordig alleen nog maar negatief in het nieuws te komen. Terwijl het bedrijf de vorige eeuw met hun gloeilampen en televisies uitgroeide tot een miljardenconcern. Wat is er aan de hand met de 'Apple' van de 80's? Terug naar hun sensationele uitvinding in de jaren ’80, de Compact Disc.

De hele aflevering 'De komst van het schijfje' van AndereTijden is hier terug te zien. . 

'Ik verdien goed geld, maar mijn kont is wel onhandig bij het aankleden'

Zmeena Orr heeft meer dan $100.000 uitgegeven aan plastische chirurgie nadat ze als danseres minder verdiende dan haar collegaatjes. "Ik vond dat andere meisjes die om me heen dansten veel sexyer waren en ik niet met hen kon concurreren. Ik wilde net zoveel geld verdienen als zij", aldus Zmeena. Sindsdien heeft Zmeena meerdere ingrepen ondergaan om haar droomlichaam te verwezenlijken - en dat heeft haar veel geld opgeleverd.

Zmeena legde uit: "Mijn moeder gaf me de eerste $10.000 om mijn lichaam te laten doen. Dat was een hele goede investering, ik kon mijn moeder met pensioen laten gaan omdat ik hierna veel geld verdiende met mijn nieuwe lichaam." Echter, nu twijfelt Zmeena of ze haar inmiddels beroemde achterwerk moet verkleinen. "Ik overweeg een bilverkleining omdat ik letterlijk soms hulp moet vragen om een broek aan te trekken vanwege mijn enorme kont."

Peta protesteert voor gebruik vegan leer in mode

Tijdens de Paris fashion week werd Victoria Beckhams show onderbroken door demonstranten van de dierenrechtengroep People for the Ethical Treatment of Animals (Peta), die de catwalk opliepen om te protesteren tegen het gebruik van dierlijke producten in de collectie van Beckham. 

De demonstranten droegen witte T-shirts met de teksten: 'Turn your back on animal skins' en 'Animals aren't fabric'. De Europese voorzitter van de Peta zei vrijdag: "Geen enkel kledingstuk of accessoire is het waard om een gevoelig en intelligent dier met geweld af te maken en te villen. We dringen er bij Victoria Beckham op aan om in plaats daarvan gebruik te maken van de ethische en milieuvriendelijke innovaties die vandaag de dag beschikbaar zijn voor dierlijke producten, zoals hoogwaardig leer gemaakt van appels, druiven, ananas, paddenstoelen enzovoorts."

Is Japan met uitsterven bedreigd?

Het land van de rijzende zon is volop aan het vergrijzen. De gemiddelde leeftijd stijgt al jaren en het gemiddelde aantal geboorten per vrouw is al 50 jaar lang lager dan nodig is om de bevolking stabiel te houden.

Het gevolg is dat de bevolking krimpt; elk jaar sneller. In 2023 nam de bevolking met ruim ruim 830.000 personen af. Dat is dus wederom een record afname. De Japanse bevolking piekte 15 jaar geleden op ruim 128 miljoen inwoners, nu zijn er inmiddels bijna 6 miljoen Japanners minder. Dat is een afname gelijk aan de volledige bevolkingsomvang van Denemarken!

De afname is ondanks maatregelen die de overheid al nam om reproductie te stimuleren. Inmiddels is de bevolking al 15 jaar aan het krimpen en wordt de daling alleen maar sterker. Ondermeer premies voor zwangerschap en geboorte mochten niet baten, evenals subsidie op kinderopvang. Demografen en journalisten belichtten al het doemscenario dat de Japanse bevolking gedoemd is om uit te sterven...

Waar woon je het meest klimaatbestendig?

Banken attenderen huizenkopers er op dat er bij het kopen van een huis op de toekomstige klimaatrisico's moet worden gelet. Maar hoe dan? Een klimaatlabel voor woningen bestaat (nog) niet. Daarom zocht NOS op 3 uit waar je in Nederland in 2050 het meest klimaatbestendig kunt wonen.

00:00 Intro

01:11 Dit zijn de vijf klimaatrisico’s

01:39 Overstromingsgevaar

03:40 Natuurbranden

04:49 Kans op paalrot

06:18 Risico op verzakking

07:06 De rol van hitte

08:36 Dus… waar moet je wonen?

10:04 De klimaatrisico’s in jóuw buurt

Mens of AI, hoe AI steeds meer de schoonheidsidealen lijkt te gaan bepalen

Afbeeldingen gemaakt door AI worden exponentieel beter, en zijn steeds moeilijker te onderscheiden van echt.

Terwijl deze technologie zich blijft ontwikkelen, zijn de uitdagingen voor onze perceptie van wat echt is of niet enorm, en wordt het moeilijker om te kunnen geloven wat we zien.

Door AI gecreeerde 'mensen' zijn al bezig met een opmars in sectoren als mode en marketing, maar zijn ze in staat een correcte weerspiegeling te geven van de mens in al zijn hoedanigheden of zullen ze zich ontwikkelen naar het ideaalbeeld van hun scheppers?

Zo is in Spanje Influencer Aitana mateloos populair, ze heeft ruim 270.000 volgers op Instagram en ontvangt veel fanmail waaronder dickpics. Dit terwijl ze met behulp van AI is gecreërd. Ze post voornamelijk selfies bij concerten, of vanuit haar slaapkamer, terwijl ze merken van kleding, lingerie of haarproducten aanbeveelt. Merken betalen haar ongeveer 1000 dollar per post, ondanks dat Aitana niet echt bestaat. Zo levert ze haar makers duizenden euro's per maand op.

Chinezen bestormen Europa met scheepsladingen BEVs

Zo'n 5.000 auto's van de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen BYD zijn zojuist per schip in Europa afgeleverd.

BYD haalde Tesla in 2023 in als grootste producent van elektrische voertuigen ter wereld. tegelijkertijd wist het de winst bijna te verdubbelen. Nu heeft het zijn pijlen gericht op de Europese markt en hoopt Volkswagen in zijn eigen achtertuin te verslaan.

Rob Watts van DW Business spreekt met Gregor Sebastian, China-analist bij Rhodium Group. Zij bespreken hoe serieus de dreiging van de Chinese merken is voor de gevestigde Europese merken.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #1217
special
Random Pics van de Dag #1216
special
Random Pics van de Dag #1215
special
Random Pics van de Dag #1214
special
Random Pics van de Dag #1213
special
VrijMiBabes #200 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.