special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Waarom Kaliningrad zo belangrijk is voor Poetin

Het is een piepklein stukje Rusland tussen EU- en NAVO-landen, los van de rest van Rusland: Kaliningrad. Op de landkaart stelt dit stukje grond niet zo veel voor, maar het is van groot strategisch belang voor de Russen. Sinds de oorlog in Oekraïne is Kaliningrad ook weer vaker in het nieuws. En er zit een zeer, zeer interessante geschiedenis aan vast. NOS op 3 legt uit.

De val van Biden..

Joe Biden struikelde en viel op het podium tijdens een militaire diploma-uitreiking op de US Air Force Academy in Colorado. De Amerikaanse president bedankte de afgestudeerden van de US Air Force Academy voor het kiezen van "service over self", en zei dat ze nu het "grote voorrecht" hebben om leiding te geven in een wereld die de komende jaren alleen maar verwarrender zal worden.

Het was niet de eerste keer dat Biden struikelde en het zal niet de laatste keer zijn. Hij stond weer snel op de been, en in diverse media.

De hele ceremonie:

Ophef over Dubbelfrisss Pornstar Martini

Er is grote ophef over het nieuwste drankje van Dubbelfrisss: de Pornstar Martini! Sommige ouders denken namelijk dat ze dan later veel te makkelijk naar de echte drank overstappen. Twitter-celeb Mirthe probeert het drankje uit in Utrecht!

Hypersonische slee knalt met Mach 8.6 (10.614 km/h) over rails

De opname van deze High Track Test is al enige jaren oud maar het beeld en geluid blijven indrukwekkend.

Hoewel het zelfs op halve snelheid moeilijk is waar te nemen, zie je hieronder de unieke beelden van ontwikkelingen van de Amerikaanse luchtmacht op het gebied van defensietechnologie.

De geheime tests die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd en zelfs een paar wereldrecords hebben gebroken, hebben zelfs de meest slimme webdetectives aan het denken gezet over wat de technologie achter de experimenten zou kunnen zijn.

Het 'huilende' geluid wat je hoort zijn de rails waarbij de rails zingen of een hoog geluid maken dat met de slee lijkt te bewegen, staat bekend als het 'baan resonantie' of 'baanzang' -effect tijdens zo'n High Track Test van Holloman Air Force Base:

'Mijn vrouw is de mooiste!!'

Een onbekend gebleven man bestormde het podium van een schoonheidswedstrijd om zijn ongenoegen te uiten over het feit dat zijn vrouw 'maar' de tweede prijs won en dat een ander tot mooiste van het land werd gekroond.

Geschokte toeschouwers zagen hoe hij het podium oprende, de kroon van een official afpakte en deze twee keer op de grond smeet. De man werd snel omsingeld en afgevoerd door de beveiliging van het evenement.

Beer met lekkere honger pikt zo'n 60 cupcakes bij bakkerij

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een zwarte beer de garage van een bakkerij in Avon, Connecticut binnengaat, een doos met zo'n 60 cupcakes meeneemt en ze opeet. Werknemers van 'Taste by Spellbound' proberen de beer eerst af te schrikken maar renden even later zelf weg met de staart tussen de benen. De politie werd gebeld, niemand raakte gewond. Er leven 1.000 tot 1.200 zwarte beren in Connecticut, de dieren werden vorig jaar in 158 van de 169 steden van de staat waargenomen. 

Erdogan deelt Turkse Lira's uit bij stembureau

Recep Tayyip Erdoğan deelde geld uit bij een stembureau waar hij heeft gestemd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Turkije. Het zittende staatshoofd deelde bankbiljetten ter waarde van 200 lira (€ 9,33) uit terwijl hij handen schudde met aanhangers. De stembureaus gingen vandaag open voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, waarin Erdoğan hoopt van rivaal Kemal Kılıçdaroğlu te winnen.

Niet even blijven plakken

Mag niet van de Duitse politie. Zij weten hoe ze deze klimaatgekkies aan moeten pakken.

De originele tweet is hier (in het Duits) te vinden.

Waarom Franse boeren elkaar bevechten om water

De Franse overheid bouwt gigantische bassins om in de zomer grote boerderijen van water te kunnen voorzien. Kleinere boeren en buurtbewoners protesteren hiertegen en zeggen dat de maatregelen kleine landeigenaren en gemeenschappen zullen schaden omdat ze geen gebruik mogen maken van het water uit de bassins. 


'Zo zen is het boeddhisme niet'

Mediteren en mindfulness: veel mensen voelen een innerlijke rust door deze boeddhistische praktijken. Dat is slechts één kant van deze religie. Het boeddhisme is minder zen dan men algemeen aanneemt. Want net als andere religies kent boeddhisme ook problemen met misbruik, conflicten en geweld. De Universiteit van Nederland laat Paul van der Velde (Radboud Universiteit Nijmegen) je meenemen in zijn met boeddha-gevulde huis en vertelt daar over de duistere kant van dit wereldgeloof. 


'Van glamour naar creepy'

Getatoeëerde oogballen, hoektanden en een gespleten tong zijn slechts enkele van de kostbare cosmetische ingrepen die OnlyFans-model Kierstyn Milligan (24) heeft ondergaan in een poging haar look te 'demoniseren'. In feite heeft ze al meer dan $64.000 uitgegeven aan de extreme 'cosmetische' ingrepen en heeft ze nog meer ingrepen op haar verlanglijstje staan.  Milligan, een professionele tatoeëerder, begon haar uiterlijk als minderjarige voor het eerst te veranderen en kreeg haar eerste tattoeage op 14-jarige leeftijd. Sindsdien is de brunette bijna onherkenbaar geworden voor haar dierbaren, die inmiddels al niet beter weten.  

Misbruikschandalen in de katholieke kerk

Over de hele wereld komen steeds meer nonnen naar buiten met verhalen dat ze seksueel zijn misbruikt door mannelijke geestelijken. De documentaire film geeft inzicht in een zeer verontrustend - en nauwelijks aangepakt - probleem binnen de katholieke kerk. De katholieke kerk wordt al tientallen jaren geteisterd door schandalen over seksueel misbruik. Aanvankelijk was de publieke bewustwording gericht op misbruik van kinderen en jongeren. Maar een paar jaar geleden begonnen er berichten te verschijnen over een ander schandaal, een schandaal dat de kerk lange tijd probeerde te verdoezelen: in veel delen van de wereld beweerden nonnen dat ze waren verkracht door hoge geestelijken.

Sommige onthullingen betroffen ook hooggeplaatste Vaticaanse hoogwaardigheidsbekleders. Nonnen die zwanger werden, werden bedreigd met uitzetting uit hun gemeenschap of gedwongen tot abortus. Deze misdrijven, waarvan sommige op systematische wijze werden gepleegd, werden meestal genegeerd. In de zaken die openbaar werden en daarom onderzoek vereisten, werden de beschuldigde priesters vrijgesproken door Vaticaanse rechtbanken. Maar in de afgelopen twee decennia begon de muur van stilte af te brokkelen. Ondanks expliciete berichten, ook gericht aan de Heilige Stoel, deed het Vaticaan lange tijd niets om het misbruik en de soms systematische seksuele slavernij van nonnen te stoppen.

In februari 2019 doorbrak paus Franciscus het taboe door voor het eerst toe te geven dat het misbruik van nonnen en zusters had plaatsgevonden binnen de katholieke kerk - en dat het probleem aan de gang was.

Het werk aan deze documentaire film is drie jaar gekleden gestart. In tal van landen in Europa, Noord-Amerika en West-Afrika spraken filmmakers Eric Quintin en Marie-Pierre Raimbault met nonnen die het slachtoffer waren van seksueel geweld door priesters. De film hoort nonnen, moeder-oversten, priesters en mensen die nauw samenwerkten met paus Franciscus. Hun verslagen werpen een verontrustend licht op een schandaal in de katholieke kerk dat veel te lang in het geheim is gehuld.  


'Houdini-Husky' vindt snel een nieuw tehuis

Titan, een 4 jaar oude husky, werd op camerabeelden vastgelegd toen hij voor 2.000 dollar schade toebracht aan het dierenasiel van Colbert County in Tuscumbia, Alabama. CCTV-beelden toonden de hond die na zijn ontsnapping uit een kooi rondliep op de receptie en daar de desktopcomputer vanaf gooide. Titan, die net een dag in het asiel was, bevrijdde ook twee andere honden.

De gepubliceerde beelden zorgden snel voor een nieuw tehuis, de Houdini-hond ging de dag na zijn 'ontsnapping' naar een familie die al een identieke husky bezat. 


Rusland wil een MAGA-paradijs bouwen nabij Moskou

In Rusland, het droomland voor veel magamerikanen, willen tweehonderd van hen een dorp net buiten Moskou gaan bewonen. Ver van verderfelijke invloeden van tientallen genders, ver van alles wat vreemd is, van ander gespuis, van door de overheid verplichte abortus na de geboorte en ver van de invloed van het cabal rondom de WEF en Bill Gates. Meer hierover bij VICE.

De Russische president Vladimir Poetin heeft westerse rechtsen en conservatieven het hof gemaakt door zichzelf te positioneren als een fervent verdediger van een traditionalistische, christelijk-Europese identiteit, waardoor pro-Russische verhalen over de invasie van Oekraïne wijdverspreid raakten in extreemrechtse en samenzweringsnetwerken.

De nog te bouwen nederzetting voor conservatieve Amerikaanse en Canadese immigranten die het Westen willen verlaten "om ideologische redenen", volgens de in Moskou gevestigde immigratieadvocaat Beslangurov zal gefinancierd worden door de immigranten zelf. Het zal een heerlijk plekje worden waar men met volle teugen kan genieten van de vrijheid zoals alleen Poetin die kan schenken, zonder lastig te worden gevallen door mensen met een risicovol geloof of vreemde huidskleur. Waar je mag zeggen wat je wilt. Nou ja. Over een bepaalde dingen dan. Poetin heeft al eerder dit soort plannen geopperd, maar of het er gaat komen en of deze mensen dan linea recta naar het front worden gestuurd na verbeurdverklaring van hun vermogen is nog niet helemaal duidelijk.

*MAGA is de afkorting van Make Amerika Great Again, een uitspraak van Donald Trump. MAGA  wordt vaak als aanduiding voor Trump fans gebruikt. 

Olifantenkalfje gered uit 2,5 meter diep gat

Een olifantenkalf is gered nadat het in een diepe put op een golfterrein was gevallen in het oosten van Thailand.

De baby-jumbo was weggelopen van zijn moeder en viel op 15 mei in het 2,5 meter diepe, met water gevulde gat bij het Chatrium Golf Resort. Op beelden zijn de reddingswerkers te zien die de olifant uitgraven, terwijl de bezorgde moeder er praktisch bovenop zit.

Na twee uur slaagde het reddingsteam er in om een opening te maken die breed genoeg was voor het kalf om eruit te klimmen en kon het ongedeerd met zijn moeder worden herenigd.

Eerste land overweegt wettelijk verbod op 'cancel culture'

Singapore overweegt als eerste land om het 'cancelen' van onwelgevallige personen, uitingen en meningen te verbieden, omdat dit leidt tot polarisatie, smaad, laster en 'aanstootgevend gedrag'. Mensenrechtenactivisten vrezen echter dat het land hiermee de vrijheid van meningsuiting wil inperken. Maar de tegenvraag is dan natuurlijke wel gerechtigd of een 'trial by media', het ongefundeerd uiten van beschuldigingen of dreigementen, die vaak het gevolg zijn van de cancel culture, daar zo'n grote bijdrage aan levert.

Gezellig op de vuist in Disney World na verzoek 'stapje opzij'

Twee gezinnen gingen met elkaar op de vuist toen het ene gezin iemand uit een andere groter gezin vroeg om even opzij te gaan zodat er een foto kon worden gemaakt voor een bord ter ere van het 100-jarig jubileum van Disney World Florida, volgens de Sheriff van Orange County.

Na het verzoek begon één persoon uit het grotere gezin op het andere gezin in te slaan. Minstens één persoon had medische behandeling nodig na de vechtpartij. 

'Gamen met Spike en Flipper'

Marinewetenschappers in San Diego, Californië, hebben zeeleeuwen en dolfijnen getraind om videogames te spelen als onderdeel van hun onderzoek naar de cognitieve vaardigheden van zeezoogdieren. Op videobeelden is "Spike" te zien, een van de drie mannelijke zeeleeuwen die zijn getraind om een spelsysteem te spelen dat is ontwikkeld door wetenschappers. Spike gebruikt zijn neus om vier knoppen in te drukken en leidt een bewegende cursor door een doolhof op het scherm.

Van de traumahelicopter naar Onlyfans

Kayley Winterson, 26, en Emily Rose, 28, hebben hun baan als medische hulpverlenders (EMT's) op de traumahelicopter opgezegd na een extreme burn-out en traumatische ervaringen op het werk in de frontlinie van de Britse gezondheidszorg. Het stel besloot op een andere manier rond te komen en openden hun eigen Only Fans-account waarmee ze voordat ze hun bed uitkomen al hun voormalig dagloon hebben verdiend. 

'Waarom bloemen-zeep perfect kado is voor schoonmoeders'

Onderzoekers van Virginia Tech zeggen dat sommige soorten zeep aanleiding kunnen geven tot meer muggenbeten. "Zepen veranderen drastisch de geur waarnaar we ruiken, niet alleen door chemicaliën toe te voegen, maar ook door variaties te veroorzaken in de uitstoot van de geuren die we al van nature produceren," aldus co-auteur van de studie Chloé Lahondère, een assistent-professor biochemie aan Virginia Tech. Zeep met een bloemengeur trekt de meeste muggen aan en zeep met een cocosgeur het minst. 

'Historische verkiezingen in Turkije'

De hele wereld kijkt dit weekend naar Turkije. Men mag de presidentsverkiezingen van 14 mei 2023 best historisch noemen. Daarom heeft NOS op 3 een video gemaakt over onder meer de bijzondere en rijke geschiedenis van Turkije. Deze is heel sterk beïnvloed door de unieke geografische ligging van het land. En daardoor heeft Turkije zelf ook ongekend veel impact in de regio, van het Midden-Oosten tot Europa, en van Noord-Afrika tot Centraal-Azië.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #951
special
Random Pics van de Dag #950
special
Random Pics van de Dag #949
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
©FOK.nl e.a.