special
Random Pics van de Dag #889
review
Apple Watch 8
special
Random Pics van de Dag #888
special
Weekend gifdump #110
special
AI Picture Gallery #138 - Midjourney v5 is er!
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #149
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


'Het leven in een micro-appartement van 9 m2'

Elk micro-appartement in Tokyo is slechts negen vierkante meter groot, wat minder is dan de helft van een normaal studio-appartement in de Japanse hoofdstad. Justin McCurry van The Guardian brengt een nacht door in zo'n micro-appartement om te zien hoe hij het 'wonen' in de zeer beperkte ruimte ervaart.  Huurprijzen van de micro-appartementen variëren van 50.000 tot 80.000 yen (356 tot 571 euro) per maand.

Chantal topless bij winst Feyenoord op Ajax

Update: Er zijn naakte mensen gespot, maar of dit Chantal is?

Chantal op Twitter gaat halfnaakt de hofvijver in bij winst van Feyenoord op Ajax

Kijk jij al uit naar deze gebeurtenis?

Wordt MoldaviŽ het nieuwe OekraÔne?

Het is al weken onrustig in Moldavië dat tot de armste landen van Europa behoort en grenst aan Oekraïne. Mensen gaan in groten getale de straat op om te protesteren tegen de pro-Europese regering van het land. Volgens President Sandu stookt Rusland de onvrede op en maakt ze zich zorgen over een mogelijke staatsgreep. In Transnistrië, de afvallige pro-Russische regio in Moldavië, zijn al jaren Russische troepen gestationeerd. NOS op 3 zoekt uit waarom Moldavië ineens wereldnieuws is.

Nova heeft vijf winnaars gekozen voor FOK!-abo Complimentendag

Op 1 maart was het Complimentendag. Een mooie gelegenheid voor FOK!  Frontpage om een vijftal FOK! abonnementen (30 dagen) te verloten onder users die in de reacties een compliment geven aan iemand anders. Het maakt niet uit aan wie of waarvoor een compliment gegeven wordt, zolang het maar positief en recht uit het hart is.

Onze nieuwe aanwinst AI-chatbot Nova heeft uit 13 geldige inzendingen 5 complimentgevers gekozen die een 30 dagen FOK-abo kado krijgen.

De winnaars zijn Qltel, Lavenderr, BekiekUtMoar, Loveyoulongtime en King Roland. De abo's worden zo verstuurd, veel plezier ermee!

Nova kiest 5 winnaars van een FOK-abonnement!
Nova kiest 5 winnaars van een FOK-abonnement!

Update 22.10 uur: Drie deelnemers waren al in het bezit van een FOK!-abo en wilden graag hun prijs doorgeven, dus ik heb Nova verzocht drie andere namen uit te kiezen. Dit zijn Joop_van_Amerongen , roos94 en SiGNe.

Nova kiest 3 andere winnaars van een FOK-abonnement!
Nova kiest 3 andere winnaars van een FOK-abonnement!

'Hoe Silicon Valley Bank in 36 uur omviel'

De Silicon Valley Bank klapte in een tijdsbestek van minder dan twee dagen in elkaar voordat FDIC-toezichthouders de controle over de bank innamen. In die tijd daalde de aandelenkoers van de bank met meer dan 60%, ontstond een bankrun van $ 42 miljard en ontstond er een liquiditeitscrisis. Hier een tijdlijn hoe de ineenstorting van de SVB het op één na grootste bankfaillissement ooit in de VS werd en wat dit in de toekomst voor hun klanten betekent.

'Waarom zouden jongeren tegenwoordig minder vaak seks hebben? '

Het CBS concludeert na een onderzoek over seksualiteit dat ouderen van 75+ tegenwoordig seksueel actiever zijn dan voorheen, terwijl jongeren juist minder seksueel actief dan voorgaande jaren. Vooral bij jongeren tussen 16 en 25 jaar is een daling waar te nemen. Ouderen zijn relatief langer bij elkaar, terwijl jongeren vaker one night stands hebben.

Regionale omroep 'Open Rotterdam' ging de straat op en vroeg aan Rotterdammers wat ze vinden van de dalende seksuele activiteit onder jongeren. Een van de geïnterviewden is van mening dat social media jongeren onzeker maakt, ook over hun lichaam, waardoor ze minder snel zomaar met iemand seks willen hebben.

VolksKattenbakvulling columnist is vervelio volgens VI-kijkers

Op Twitter blijkt dat het optreden van Sander Schimmelpenninck bij Vandaag Inside bij veel kijkers niet goed viel.

Zoals het een ware D66'er betaamt trekt Sander zich niets aan van het kijkvolk want die zijn domrechts.

Walvis met bochel voor Spaanse kust

Eerder deze maand werd in Spanje een gigantische walvis van 16 meter lang met ernstige scoliose (bochel) gespot terwijl hij voor de kust zwom nabij de stad Valencia. 

De 40 ton wegende walvis kwam op 4 maart vast te zitten in een drijfnet en werd voor het eerst waargenomen door een plaatselijke kapitein, die snel de maritieme autoriteiten op de hoogte bracht, aldus Jam Press. Wetenschappers van de Oceanogràfic Foundation in Valencia beschreven de afwijking van de walvis als "een scoliose van onbekende oorsprong die de natuurlijke anatomie heeft veranderd". Meer hierover bij NYP

Tong80 hoogst in de peiling ONZ-moderator

Onlangs is Paul gestopt als moderator. Hij draagt graag zijn stokje door aan een goede opvolger. 

Sinds deze week zijn er verkiezingen gestart op het forum van FOK!

Op dit moment staat Tong80 op nummer 1 in de peilingen, ja ok eigenlijk anders maar daar kunnen we niets mee natuurlijk. STEMMEN KAN HIER!

Of de admins daadwerkelijk iets doen met deze peiling, weet alleen God.

Brian May geridderd door koning Charles III

Sir Brian May is geridderd door koning Charles III in Buckingham Palace. Als virtuoze gitarist in de rockband Queen is de 75-jarige verantwoordelijk voor enkele van de grootste riffs in de populaire muziek, van de solo op Don't Stop Me Now tot de melodieuze tokkels van Somebody To Love.

Samen met wijlen frontman Freddie Mercury, bassist John Deacon en drummer Roger Taylor scoorde hij talloze nummer één hits tijdens de hoogtijdagen van de groep in de jaren 80 en toerde hij de wereld rond. Nadat hij in het paleis was geëerd, gaf Sir Brian toe dat hij "overweegt" om dit jaar opnieuw op tournee te gaan.


Bizarre Letse reclame attendeert kinderen op de gevaren rond het spoor

De afgelopen maand is een opvallende Letse advertentie geplaatst om op de gevaren rondom treinen en spoorrails te wijzen.

De stop-motionreclame toont een groep kinderen die dingen zoals munten op rails leggen terwijl de treinen naderen. In een donkere bocht ontspoort een trein en jaagt de groep kinderen achterna. 


Weer een race-swap door Disney

Dit keer is Sebastiaan het slachtoffer. Waar hij vroeger een kreeft was, lijkt hij nu een krab geworden te zijn*.

Het houdt blijkbaar niet op, niet vanzelf.

* - Uw razende reporter is geen biologie expert en kan daarom geen uitspraken doen over de validiteit van deze uitspraak.

Wordt BBB, VVD of fusie PvdA-GroenLinks de grootste in de Eerste Kamer?

In de peiling van afgelopen weekend is te zien dat de stijging van BBB zich verder voortzet. BBB staat in de poll van de Provinciale Statenverkiezingen ongeveer gelijk met de VVD op 14%. (In de Tweede Kamer zou dit circa 22 zetels zijn). GroenLinks plus PvdA komen samen uit op 17% van de stemmen. 

Zowel VVD als D66 lijken ten opzichte van de laatste Tweede Kamerverkiezingen flink verlies te lijden. (VVD behaalde toen 22% van de stemmen. D66 behaalde 15% en lijkt nu  rond 10% te eindigen).

Prognoses van de Provinciale Statenverkiezingen (Maurice de Hond) per provincies zijn hier te zien. 

Nieuwe campagne voor aandacht demente bejaarden

In Rusland is er blijkbaar een campagne gestart om demente bejaarden wat extra aandacht te geven. Mét het perfecte onderwerp van een overduidelijk dement persoon die eigenlijk tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden.

Dierenbeul gesnapt op camera en gearresteerd na publicatie beelden

De Britse politie heeft een man gearresteerd in verband met dierenmishandeling op 3 maart nadat camerabeelden toonden dat een persoon een hond schopte tijdens een wandeling in Stowmarket, Suffolk.

De beelden zijn vrijdag vrijgegeven door de politie met als doel de verdachte te identificeren. Op zaterdag liet de politie weten iemand te hebben gearresteerd naar aanleiding van de beelden. Tevens berichtten ze dat de hond was nagekeken door een dierenarts en niet gewond was geraakt door de schop.

Op de beelden is te zien hoe een man over een hond lijkt te struikelen en hem daarna schopt. De hond piept nadat hij is geschopt en wordt vervolgens opgepakt door de dierenbeul die daarna doorloopt. 


Extinction Rebellion oefent voor snelwegblokkade Den Haag

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion willen zaterdag de A12 bij Den Haag opnieuw blokkeren. Om nieuwe leden voor te bereiden heeft de actiegroep speciale trainingen georganiseerd over wat de nieuwelingen kunnen verwachten en hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld de politie die ingrijpt.  Omroep West maakte een kort verslag van deze training.


'Man provoceert en ontsnapt ternauwernood aan boze eland'

Een man op een sneeuwscooter vond het nodig om afgelopen weekend bij Palisades, Idaho een eland te provoceren. De eland laat het eerst gebeuren en rent daarna op zijn 'bully' af. Jeremiah Bigelow filmde het gebeuren en zei dat als zijn broer maar een seconde langzamer van zijn sneeuwscooter was gesprongen er een drama had kunnen plaatsvinden.

'Waarom menstruatie uit de taboesfeer moet'

Het gaat steeds vaker over menstruatie. Zo bereikte menstruatiearmoede de politieke agenda en is Spanje het eerste land in Europa dat een wettelijk menstruatieverlof instelt bij ernstige klachten. NOS op 3 heeft op een rijtje gezet waarom het belangrijk dat de taboes rondom menstruatie worden doorbroken.

Zelf uitrekenen hoeveel een vrouw kwijt is aan menstrueren? Dat kan hier.

Hoe mannen menstruatiepijn ervaren? Een aantal YouTubers probeerden het uit.

BBB buldert de provincies binnen, van 0 naar 10 zetels in de Eerste Kamer?

De peiling van deze week laat zien dat bij de komende Provinciale Statenverkiezingen BBB in vrijwel alle gemeenten in het oosten en het noorden van het land als grootste eindigen. Waardoor ze een flinke sprong maken van 0 naar 10 zetels en flink meer zeggenschap in de Eerste Kamer zullen krijgen. 

Volgens dezelfde poll van Maurice de Hond, behaalt de regeringscoalitie samen 27 zetels in de Eerste Kamer, 5 zetels minder voor verlies van het CDA (-4) en CU (-1). De PVV en JA21 krijgen er 3 zetels bij en komen allebei uit op 8 zetels. De FvD gaat hard onderuit en verliest 9 zetels, waardoor men maar 3 zetels in de Eerste Kamer overhoudt. 50PLUS verdwijnt uit de Eerste Kamer en Volt weet 1 zetel te bemachtigen.

Wildcamera op de Veluwe filmt roedel van elf wolven

Een wildcamera zag in het noordelijke deel van de Veluwe een roedel van elf wolven voorbijtrekken. Niet eerder lieten in Nederland zoveel wolven zich in één beeld vangen.

Het debat tussen zestien lijsttrekkers op Radio1

In NOS Nederland Kiest – Het Debat zijn gisteren op Radio1 zestien fractievoorzitters uit de Tweede Kamer met elkaar in debat gegaan in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in debat. In het debat werden onder meer de items wonen, migratie en het vertrouwen in de politiek aan de orde. Deze thema’s zijn ook besproken met verschillende leden van de Provinciale Staten gedurende deze uitzending.

Baudet woest over uitzending Arjen Lubach en geeft verweer

Is FvD een commercieel bedrijf? Arjen Lubach zocht het uit in zijn nieuwe rubriek 'zendtijd voor commerciële partijen'.

Thierry Baudet was 'not amused' over de uitzending en zegt een klacht in te dienen bij de NPO Ombudsman. 

Update 3 maart 11.50 uur: De bitchfight gaat verder. Baudet vraagt zich op Twitter af of men wel weet dat de avondshow van Lubach door de echtgenote van D66 minister Ollongren wordt geproduceerd en de FvD heeft een reactie op de gewraakte uitzending geplaatst:

"Lubach verspreidt ernstige desinformatie over FVD; Baudet dient klacht in bij NPO Ombudsman

Het satirisch-maatschappelijke actualiteitenprogramma De Avondshow met Arjen Lubach wordt geproduceerd door de echtgenote van D66-minister Kajsa Ollongren. Met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart in aantocht, kreeg de uitzending van dit programma op woensdag 1 maart 2023 een wel heel opmerkelijk karakter. Arjen Lubach presenteerde namelijk een uitgesproken negatief item vol onwaarheden over Forum voor Democratie, waarin bovendien de suggestie wordt gewekt dat de partij zou worden misbruikt als vehikel om (publiek) geld weg te sluizen naar de privérekeningen van bestuurs- en Kamerleden.

Deze aantijging is volstrekt onjuist, schadelijk voor FVD en in strijd met de journalistieke code.

Daarbij steunt de argumentatie van Lubach op een lange reeks overduidelijke onwaarheden, vaak gecopy-paste van tweets van anti-FVD activisten, zoals Chris Aalberts of D66-prominent Piet Lekkerkerk. Op geen enkel moment is bovendien contact opgenomen met FVD voor hoor- en wederhoor. Kennelijk wilde de redactie haar aantijgingen niet checken. Kennelijk was het belangrijker om FVD zwart te maken dan om de feiten te onderzoeken.

Dit alles is onaanvaardbaar in een democratische samenleving. FVD ziet zich daarom genoodzaakt een klacht in te dienen bij de NPO Ombudsman wegens het (doelbewust) verspreiden van schadelijke desinformatie door De Avondshow met Arjen Lubach.

Hieronder een toelichting.

  1. Allereerst: Lubach stelt dat een aantal bestuursleden, waaronder Baudet, Forum voor Democratie BV zouden hebben opgericht. Dit is onjuist. Forum voor Democratie BV is niet opgericht door bestuursleden van de vereniging; maar door de vereniging zélf. De BV is 100% eigendom van de partij. Dientengevolge komen alle gelden die Forum voor Democratie BV verwerft volledig ten goede aan de partij. Niet aan de individuele bestuurders van de partij.
  2. De reden dat deze BV is opgericht is dan ook niet om een ‘verdienmodel’ voor de bestuurders van de vereniging te genereren, zoals Lubach beweert; maar om commerciële activiteiten te kunnen ontplooien, zoals de FVD-webshop. Een BV is daarvoor inderdaad de geëigende rechtspersoon - niet alleen omdat een BV (in tegenstelling tot een vereniging) gebruik kan maken van allerlei ondernemersvoordelen, zoals BTW-aftrek, maar ook omdat een separate rechtspersoon die handelsactiviteiten namens de vereniging ontplooit, risicospreiding tot gevolg heeft en dus in het langetermijnbelang is van de vereniging. Zou de webshop immers - om wat voor reden dan ook - in financieel of juridisch zwaar weer komen, dan hoeft de vereniging als geheel daar niet voor op te draaien.
  3. Een heel logisch en vanzelfsprekend verhaal dus, dat in 2019 dan ook is voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van FVD, die hier met overweldigende meerderheid mee instemde. Van ‘wegsluizen’ of ‘zelfverrijking’ is op geen enkele manier sprake.
  4. Maar het gaat nog verder. Want Lubach suggereert vervolgens dat een aankoop in de FVD-webshop winsten zou opleveren voor Baudet persoonlijk. Complete kolder. Nogmaals: Forum voor Democratie BV is voor 100% eigendom van de vereniging FVD. Alle gelden van die BV komen ten gunste aan de partij.
  5. De partij geeft die gelden vervolgens inderdaad uit. Aan posters, campagnes, advertenties; aan het huren van kantoorruimte; aan IT, aan ledenservice en hosting; en ook aan salarissen. Ja, de mensen die voor ons werken krijgen daarvoor inderdaad betaald. Heel wat minder, overigens, dan NPO-presentatoren zoals Lubach - die trouwens ook nog eens onbeschaamd gebruik kunnen maken van het schnabbelcircuit en ongetwijfeld kunnen rekenen op lucratieve klusjes en baantjes in de toekomst (omdat ze loyale verdedigers zijn van het systeem).
  6. Maar het gaat nog verder. Want kort na bovengenoemde onwaarheden, stelt Arjen Lubach in betreffende uitzending dat elk nieuw FVD-raadslid verplicht vier cursussen van 500 euro per stuk zou moeten volgen bij de partij. Dit is pertinent onjuist. Niemand bij Forum voor Democratie wordt gedwongen om welke cursus dan ook te volgen. Voor geen enkele functie - volksvertegenwoordiging noch personeel - is deelname aan interne danwel externe trainingen verplicht.
  7. Forum voor Democratie biedt ook überhaupt geen cursussen aan. Wel heeft het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie, het Renaissance Instituut, sinds kort een aantal trainingen opgezet. Het Renaissance Instituut is echter een separate rechtspersoon - een stichting, zonder winstoogmerk. Baudet zit niet in het bestuur. Het Renaissance Instituut maakt geen bedragen over aan de partij of aan Baudet. Integendeel: het opleidingsinstituut draait op steun van de partij en met de cursussen is nog nooit winst behaald.
  8. Dan stelt Lubach dat de uitgeverij Amsterdam Books, onder Amsterdam Media Group, zou zijn opgezet met publiek geld. Ook dit is onwaar.
  9. Het handelsmerk Amsterdam Books behoorde oorspronkelijk toe aan Forum voor Democratie BV. Toen in 2021 echter de behoefte groeide om tevens boeken te gaan uitgeven die niet (direct) aan de partij gerelateerd waren, wilde FVD voorkómen dat dit zou conflicteren met de partij als zodanig. Daarom werd besloten tot afstoting van de uitgeverij en tot oprichting van een nieuwe, separate rechtspersoon genaamd Amsterdam Media Group BV. Deze separate rechtspersoon werd opgericht met privégelden van haar respectieve aandeelhouders en ontving noch enige waarde, noch gelden, noch inventaris van Forum voor Democratie BV.
  10. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Steeds worden halve en hele onwaarheden gestapeld en geboetseerd tot volkomen onjuiste voorstellingen van zaken. Zo ook de laster dat Baudet nooit zou deelnemen aan debatten. Los van de absurde suggestie dat de kwaliteit van het werk als volksvertegenwoordiger zou zitten in aanwezigheid tijdens debatten (alsof de kwaliteit van een schrijver zit in het aantal pagina’s dat hij produceert, of de kwaliteit van een advocaat in de lengte van zijn pleitnota’s) - het is wederom volkomen onjuist. Met 14 plenaire optredens heeft Baudet in 2022 meer aanwezigheid gehad dan de fractievoorzitters van VVD (Hermans-13 debatten), SP (Marijnissen-11 debatten), CDA (Heerma-9 debatten) of D66 (Paternotte-9 debatten).

We zagen kortom een verbijsterende stapeling van onwaarheden tijdens De Avondshow met Arjen Lubach op 1 maart 2023. Dat het programma wordt geproduceerd door de echtgenote van D66-minister Kajsa Ollongren helpt niet om de indruk van goede trouw te herstellen. Juist in verkiezingstijd moeten NPO-programma’s zich gehouden weten aan de journalistieke code. Wij zien de reactie van de NPO Ombudsman dan ook met vertrouwen tegemoet."

Eerdere berichtgeving:

Feest!

Hallo allemaal!

Tijd voor een beetje ontspanning. Er is zoveel ellende allemaal, dat we soms ook even een momentje vrij moeten maken om even te kunnen  lachen. 

Veel talent loopt er de laatste jaren helaas niet meer rond in den lande. Iedereen wil het liefst elke dag een portie familie Hazes of Yvonne Coldewijer of hoe ze ook mag heten. Verder is het hoogst waarschijnlijk dat het morgen alweer uit is met de nieuwe vriend van Gordon. 

Enfin, in de tijd dat mensen echt wat talent hadden en wat konden op alle vlakken, die is nu wel voorbij. Zodoende even terug naar de jaren 90.   

Maarten van Rossem fileert Rutte en de VVD.

Eindelijk een mening waar links en rechtser dan de VVD elkaar kunnen vinden. Namelijk de weerzin tegen Mark Rutte en de VVD en het CDA. Maarten van Rossem is weer goed op dreef, en hij voorspelt, wat waarschijnlijk ook gaat uitkomen. Dus ruim baan voor Maarten van Rossem, die nog lang niet zo vergeetachtig is als Mark Rutte. Dementie is nog ver te zoeken bij Maarten.

O! gij wreed noorderlicht

O gij wreed Noorderlicht.

Ik keek uit naar u, zo verlicht.

Ik zag echter geen steek, hoe beloofd verlicht.

Vanuit mijn streek.

Misschien door 'lichtvervuiling', of een andere moderne vuige streek.

Houd ik nu maar noodgedewonnen ene 'preek'.

Maer wie maelt daar nu om...

Als het gaet om het voortbestaan van het mensendom.

Het alfa roofdier, dát zijn zijn wij.

Welke godelijke interventie....

pleit daar ons ooit van vrij?

Misschien ook interessant?
special
VrijMiBabes #149 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #887
review
Project Zero: Mask of the Lunar Eclipse
special
Random Pics van de Dag #886
review
Blood Bowl 3
special
Random Pics van de Dag #885
©FOK.nl e.a.