special
Weekend gifdump #75
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #112
special
VrijMiBabes #112 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #665
review
Pocky & Rocky Reshrined
review
The Quarry
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


'Stikstofdoelstelling werkt polarisatie in de hand'

Sinds minister Van der Wal de kabinetsplannen voor het nieuwe stikstof beleid bekend maakte staat vrijwel heel Nederland op zijn achterste poten. De belangen liggen ver uit elkaar waardoor een consensus ver weg lijkt. 

30% van de Nederlanders wil dat de nu gepresenteerde stikstofdoelstelling in 2030 gehaald wordt, 18% in 2035, 14% in 2050 en 38% nooit.

'Ik twijfel over een borstvergroting, doen of niet doen?'

Je bent onzeker over je kleine cup en je denkt dat een borstvergroting je zekerder maakt, maar er zitten natuurlijk ook heel veel nadelen aan zo'n operatie. BH's met opvulling zijn voor jou geen oplossing meer. Wat moet je nou doen? Omroep Gelderland ging de straat op om dit dilemma uit te zoeken in 'Ik Vraag Dit Voor Een Vriend'.

Ook bioboer Simon is onzeker over zijn toekomst

Simon uit Driebergen zit in de overgangsfase van regulier naar biologisch melkveebedrijf. Vanaf half oktober is hij na ruim 2 jaar eindelijk gecertificeerd en geven zijn 50 koeien officieel biologische melk.

Verder is hij betrokken bij verschillende projecten vanuit de provincie om zijn bedrijf meer natuurinclusief te laten werken. Maar ondanks al deze inspanningen is ook zijn bedrijf niet zeker van de toekomst. “Het is allemaal heel onzeker en we moeten afwachten wat de provincie straks gaat doen.”

Fun met Funda #242: 'Er valt best iets van te maken'

In hartje Kamperland, op loopafstand van alle faciliteiten, tref je deze ruime, vrijstaande woning. De woning behoeft flink wat onderhoudwerkzaamheden/verbouwingen en de inboedel mag weg maar de oppervlakte is er. De ideale situatie voor iemand die opzoek is naar een woning die er zijn eigen paleis van wil maken.

Deze woning aan de Noordstraat heeft een serre waarin de keuken staat, twee slaapkamers en is gesitueerd op een flink stuk grond van maar liefst 774m². De achtertuin is erg diep en biedt veel mogelijkheden. Er is geen schutting aanwezig.

Het dorp Kamperland is gelegen op het voormalig eiland Noord Beveland. Het is een leefbaar dorp met een goed voorzieningen niveau. Het Noordzee(strand) en Veerse Meer zijn er om de hoek. Het is goed bereikbaar vanuit de Randstad. Stedelijke voorzieningen vindt u er in leuke stadjes als Middelburg, Goes, en Zierikzee.

Algemeen:
Bouwjaar omstreeks 1970
Inhoud circa 641m³
Woonoppervlakte ca. 164m²
Perceeloppervlakte ca. 774m²
Kluswoning

Vraagprijs €275.000 k.k.

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)
'Er valt best iets van te maken' (Foto:Funda)

FOK! Wat een weer Extra! Leuk is het niet.

Hallo allemaal! 

Ik wil graag dank uitspreken voor mijn collega Jippie. Zij is het die is ingesprongen op momenten dat ik heel graag wilde uitleggen op de  meteorlogisch mooie momenten van de laatse dagen. Helaas lukt mij dat momenteel niet.  

Er zullen nu vast wel spelfouten insluipen, ongetwijfeld. Ik kamp momenteel met sterke hooikoorts. Niets bijzonders, maar ik heb in mijn 41-jarig bestaan nooit een allergische diagnose gehad.  Ik moet hier even mijn weg in vinden. Ik wist echt niet dat ik dat op mijn leeftijd nog kon ontwikkelen.

Ik moet hier even mijn weg in vinden, frustrerend is vooral dat je als je denkt dat alles oké is, gewoon je mensen wil bedanken die foto's insturen. 

Er zullen vast veel fouten inzitten in dit bericht. Het maakt mij niks uit of iemand het recht zet of niet. Het weer is mijn passie, en ja ik ben eigenwijs, maar als het moet ben ik er, maar ik kan gewoon geen garantie geven dat ik er op vaste tijden ben. 

Dit doet mij echt verdriet. Ik wist wel een beetje dat hooikoorts ververvelend kon zijn, maar ik heb zelf nooit gedacht dat je daar op 41 jaar nog kon ontwikkelen. 

Ik kom zeker terug, ik moet even hier mee leren omgaan komende weken. Ik type nu als een dronken-man, maar vooral uit verdiet, omdat ik niet kan geven wat ik wil. Je passie of hobby niet kunnen doen is heel erg naar, omdat je voor de rest best wel oké ben.

Ik zie nu inderdaad weinig tot slecht. Ik wil eigenlijk gewoon kwiijt aan de vaste lezers van het weerbericht, dat ik voorlopig niet kan geven wat ik wil geven. En dat is niet leuk.  

Op de Rol: 'De Duitse spullen zijn veel mooier'

Elke week struint verslaggever Martijn Delaere de zittingszalen van Nederland af in een zoektocht naar bijzondere rechtszaken. Stuk voor stuk laten de verhalen zien dat het werk van de rechter enorme impact kan hebben op het leven van mensen, hoe klein een zaak op het eerste oog ook lijkt. Dit maal over de kwestie van Sybren* en zijn zelfgemaakte 'naziklok'.

Wat hangt daar nou aan de muur; daar op de eerste verdieping. Is dat een hakenkruis? Verdomd, het is een hakenkruis, in de vorm van een klok. Je ziet hem hangen vanaf de straat. Ook nog eens om de hoek van wat ooit de grote Joodse wijk van Leeuwarden was. Een verontwaardigde Leeuwarder zet zijn ontdekking op Twitter en tipt de politie.

Agenten krijgen begin dit jaar toestemming om de woning van Sybren (34) binnen te gaan. Ze treffen de naziklok in het trapgat. Boven Sybrens bank in de huiskamer hangt trouwens een nazi-adelaar op een swastika. Die is vanaf de straat niet te zien, dus dat nationaalsocialistische pronkstuk nemen de politieagenten niet mee; de klok wel. Omdat hij met de hakenkruisklok in het openbaar Joden heeft beledigd, stuurt het OM Sybren een strafbeschikking van 500 euro.

Verzameling
Sybren betaalt niet. Hij verzet zich tegen de strafbeschikking. Hij heeft immers niemand in het openbaar willen beledigen. ‘Wat was uw bedoeling dan met die klok?’, vraagt politierechter Brinksma aan Sybren in zaal C van het gerechtsgebouw in Leeuwarden. ‘Ik ben geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Ik ben spullen uit de oorlog gaan verzamelen. Daarom heb ik die dingen in mijn huis hangen’, antwoordt Sybren. De politierechter: ‘Maar deze klok is niet uit de Tweede Wereldoorlog, u hebt hem zelf gemaakt.’ Sybren: ‘Dat klopt, en daar heeft best veel werk ingezeten. Hij stond mooi bij mijn verzameling. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat hij vanaf de straat te zien zou zijn.’ ‘Echt niet?’, vraagt de rechter. ‘Nee. Anders had ik hem toch niet opgehangen?’ De rechter: ‘Of juist wel.’ Sybren: ‘Nee hoor. Als iemand er wat van had gezegd, dan had ik de klok weggehaald. Alleen zei niemand er wat van. Hij werd meteen in beslag genomen. Dat vond ik wel vervelend.’

Drama
De politie neemt de naziklok dus mee en googelt Sybren. ‘En dan komen ze u tegen’, zegt politierechter Brinksma. ‘U staat met een aantal mannen voor een hakenkruisvlag en brengt de Hitlergroet. Op uw Google-account staat u met zo’n vlag op de achtergrond. In uw accountnamen staat 88, en dat zou verwijzen naar Heil Hitler (de H is de achtste letter van het alfabet; 2 keer 88 staat in de geheimtaal van extreemrechts voor HH, Heil Hitler, red.). Het lijkt erop dat u uw nationaalsocialistische gedachtegoed wilt uitdragen.’ ‘Dat is voorbij hoor’, reageert Sybren. ‘Ik ben bijgedraaid. Het haalt niets uit en je krijgt er alleen maar drama van. Mijn interesse liep ook een beetje uit de hand. Ik heb veel spul opgeruimd.’

Mooier
Is er nou geen enkel moment geweest dat u dacht: als ik die klok daar hang kunnen mensen op straat hem zien?’, informeert officier van justitie Meijer. ‘Nee, dat had ik echt niet’, antwoordt Sybren. ‘En het is toch niet verboden om zo’n klok in huis te hebben? Het is verboden om het nationaalsocialisme uit te dragen, maar in mijn eigen huis is zo’n klok toch geen probleem?’ ‘Bent u een rechts-extremist?’, vraagt de officier Sybren op de man af. ‘Nee.’ De officier: ‘Waarom verzamelt u dan die nazisymbolen?’ ‘Toen ik jong was, gingen we naar Kamp Vught en toen ben ik mij gaan interesseren voor de Tweede Wereldoorlog’, antwoordt Sybren. De officier: ‘Dan kun je toch ook dingen verzamelen van de geallieerden?’ Sybren: ‘Dat klopt, maar de Duitse spullen zijn veel mooier.’ ‘Vindt u bepaalde mensen inferieur?’, vervolgt officier Meijer. ‘Nee, nee, ik kan met iedereen door 1 deur.

Rassenleer
De naziklok hing in huis, niet op straat. Maar hij was wel vanaf de straat te zien. Heeft Sybren daarmee een nationaalsocialistische ‘uitlating openbaar gemaakt?’ Want dat mag niet volgens artikel 137e van het Wetboek van Strafrecht. Dat heeft hij, concludeert officier van justitie Meijer. ‘De Hoge Raad heeft in 2010 bepaald dat zichtbaarheid bepalend is voor openbaarheid. De Hoge Raad vond de hakenkruisvlag die een man in zijn woning zichtbaar voor het publiek had opgehangen beledigend, en dat is deze klok met een hakenkruis wat mij betreft ook. Ik zie ook een samenhang met de adelaar op een hakenkruis die in mijnheers woning is aangetroffen. Hij geeft daarmee aan dat hij Hitlers rassenleer aanhangt.’ De officier van justitie vindt de boete van 500 euro terecht. Betaalt hij die niet, dan moet hij 10 dagen de cel in.

Nazitijd
De hakenkruisklok was vanaf de straat te zien, daar tornt Sybrens raadsvrouw Bakx niet aan. Maar was hij daarmee ook beledigend en discriminerend? De raadsvrouw vindt van niet. ‘Met symbolen die zijn ontstaan in de nazitijd, zoals het SS-teken, wordt het nationaalsocialistische gedachtegoed bijna per definitie uitgedragen. Het hakenkruis bestond al voor de nazitijd en had een totaal andere betekenis.’ De wijze van gebruik is relevant, aldus raadsvrouw Bakx. ‘Cliënt heeft verklaard geen verkeerde bedoelingen te hebben gehad. Hij is geïnteresseerd in de oorlog. Hij wil niemand voor het hoofd stoten.’ Sybren realiseerde zich niet dat de klok vanaf de straat te zien was, aldus de raadsvrouw. ‘Hij heeft nooit stukken uit de Tweede Wereldoorlog naar buiten gericht, en daarvoor heeft hij ze ook niet. Een hakenkruis is niet onder alle omstandigheden strafbaar. Dat kan het zijn als daarmee een nationaalsocialistisch gedachtegoed wordt uitgedragen. Dat was hier niet zo.’ Sybren verdient daarom vrijspraak en hij zou de hakenkruisklok moeten terugkrijgen.

Strafbaar
Sybren krijgt de naziklok niet terug. En hij wordt ook niet vrijgesproken. De hakenkruisklok hing zichtbaar vanaf de straat in zijn woning. ‘En dat was beledigend’, meent de Friese politierechter Brinksma. ‘U hebt eerder nationaalsocialistische ideeën uitgedragen. U weet dat een nazikruis gevoelig ligt. Het heeft ook niets met verzamelen te maken. De klok is niet uit de jaren ‘33-‘45. U hebt die naziklok zelf gemaakt. Ik kan alleen maar concluderen dat u hem op die plek ophing om het nationaalsocialisme uit te dragen. En dat is strafbaar.’ Ook de politierechter vindt een geldboete van 500 euro op zijn plaats.

* Dit is niet zijn echte naam.

Kamer verontwaardigd om afwezigheid Frederik Jansen (FvD) bij debatten

Kamerleden spreken hun verontwaardiging uit over afwezigheid Frederik Jansen tijdens commissiedebatten.

Don Ceder: "Op het moment dat het besproken wordt bent u afwezig".

Renske Leijten: "U komt hier binnenlopen, doet een kwakkie en u loopt weer weg en u heeft een filmpje".

Stephan van Baarle: "U komt hier Popie Jopie doen maar laat de kiezer stikken".

Danai van Weerdenburg spreekt haar collega Kamerleden aan: "Laten we inhoudelijk debatteren en niet dit soort jij-bakken".

Lisa van Ginneken vraagt of Frederik Jansen bekend is met Parlis (parlementaire documenten dataset).

Spreker: Frederik Jansen, FVD.

Interrupties door: Don Ceder CU, Stephan van Baarle DENK, Renske Leijten SP, Danai van Weerdenburg PVV, Lisa van Ginneken D66.

Voorzitter: Martin Bosma.

Fragmenten uit: Debat op hoofdlijnen over digitale zaken.

Locatie: Tweede Kamer, plenaire zaal B67 30 juni 2022

Fun met Funda 241#: 'Wonen in een levensgroot poppenhuis'

Prachtig, kleurrijk ingericht ,rijksmonumentaal pand uit de 18e eeuw met een fraaie halsgevel, op een rustig gedeelte van de Amsterdamse Leliegracht. Het pand bestaat uit een bedrijfsruimte en bovenhuis en heeft een totale gebruiksoppervlakte van 202 m², verdeeld over zes woonlagen. Altijd al willen wonen in een levensgroot poppenhuis, dan is dit je kans.

Dit unieke en in uitstekende staat verkerende pand beschikt over veel authentieke details. Denk aan mooie schouwen, originele balkenplafonds, prachtig schilderwerk en een gerestaureerde muurschildering. Gelegen op een prachtige en zeer gewilde locatie binnen de grachtengordel. 

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 202 m² (NEN-gemeten)
- Bedrijfsruimte: 71 m² verhuurbaar, 85 m² BVO
- Gelegen op eigen grond
- Bouwjaar: circa 1712
- Rijksmonumentaal pand (monumentnummer: 3468)
- Nieuwe fundering van 1999
- Dakterras
- Prachtig verfwerk, behang, betimmeringen, lambrisering, houten deuren
- Vijftal gas openhaarden met marmeren schouwen
- Prachtig subtiele inbouwspots
- Monumenten isolatieglas
- HR-ketel uit 2020
- Bestemming gemengd 1, wonen in gehele pand ook toegestaan
- De winkel is thans verhuurd voor € 2.500,- per maand (kale huur). De huurder is eventueel in overleg bereid om de huurovereenkomst te stoppen
- Onderhoud: zowel intern, als extern in uitstekende staat
- Mogelijkheid tot overname van interieurstukken
- Geen energielabel beschikbaar i.v.m. monumentale status

Vraagprijs €1.975.000 k.k.

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)
Wonen in een levensgroot poppenhuis (Foto:Funda)

Biden van mening veranderd

In 16 jaar is Biden van mening veranderd over een onderwerp en een Youtuber wordt beaux. We kunnen er natuurlijk 100% er van uit gaan dat deze meneer nog nooit van mening is veranderd.

Dat er een hoop aan te merken is op Biden en zijn beleid, is evident. Dat iemand in 16 jaar tijd van mening verandert, is normaal. Alleen mensen die vastgeroest zitten in hun ideologie houden krampachtig vast aan hun mening.

'Zo traint de Luchtmobiele Brigade voor de Nijmeegse Vierdaagse'

Tienduizenden lopers staan te trappelen om dinsdag 19 juli te starten aan de 104e editie van de Nijmeegse  Vierdaagse. Voor Omroep Gelderland Teunis van der Poel wordt het zijn allereerste deelname aan het wandelevenement. In zijn voorbereiding liep hij een training mee met de bevoorradingscompagnie van de Luchtmobiele Brigade.

Huisartsen voeren actie: 'In de toekomst dreigen mensen zonder huisarts te raken'

Je zou het bijna vergeten met alle boerenprotesten maar ook de huisartsen voeren deze week actie. 

Van 27 juni tot en met 1 juli vragen de huisartsen en huisartsenmedewerkers extra aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. Ze stellen wat er nodig is om de huisartsenzorg nu en in de toekomst te behouden. 

Op vrijdag 1 juli a.s. gaan de huisartsen naar het Malieveld om als huisartsen luid en duidelijk een Verenigd geluid te laten te horen. In de huisartsenzorg is een grens bereikt, sommige van huisartsen zijn de grens al over. Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten. De problemen in de zorg zijn groot en veel daarvan belandt bij de huisarts. Dat kan zo niet doorgaan.

De huisartsen zetten 4 thema’s centraal in deze actieweek:

 • Overloop vanuit andere zorgsectoren en sociaal domein
 • Huisvestingsproblemen
 • Drukte in de ANW-zorg
 • De noodzaak van meer tijd voor de patiënt

Van Twitter geplukt #2: 'Strakjes'

Gisteren heeft een tornado veel schade aangericht in het Zeeuwse Zierikzee. Op onderstaand filmpje zie je een groep kinderen buiten spelen met de tornado in aankomst. Op de vraag van een van de kinderen of ze naar binnen moeten antwoord een vrouw kalm 'strakjes'. 

Wat bewoog die vrouw om niet gelijk tot actie over te gaan en de kinderen in veiligeid te brengen?

 1. Ze probeert de kinderen rustig te houden
 2. Ze kijkt waar de tornado heen gaat
 3. Ze weet niet wat een tornado is, laat staan dat het gevaarlijk is
 4. Ze denkt aan alle likes die ze op Facebook zal scoren met dit filmpje

Voor de duidelijkheid alle kinderen in dit filmpje zijn ongedeerd gebleven tijdens het noodweer in Zierikzee.

Paramount buigt niet voor wokie's

In tegenstelling tot Disney en anderen, zal Paramount niet buigen voor overgevoelige zielen en daarmee dus geen films en series censureren enkel omdat een aantal dingen tegenwoordig haram zijn.

Deze "zet" wordt mogelijk gedaan omdat Paramount niet failliet wil gaan. Het enorme succes van Top Gun Maverick is hier mogelijk debet aan, als ook de enorme flop die Lightyear lijkt te worden.

Fun met Funda 240#: 'Scheef wonen' in Mierlo

Excentriek, exceptioneel en uitzonderlijk mooi (als je er van houdt). Deze villa heeft een unieke signatuur en mag worden betiteld als een meesterstuk. Het diagonale lijnenspel, de gestucte gevels en grote ramen met houten lamellen aan de voorzijde vormen samen een villa die tot de verbeelding spreekt. Het perceel van 1828m2 verkeert, net als de villa, in een uitstekende staat.

Vanzelfsprekend is deze villa voorzien van een luxe verwarmd buitenzwembad. Het dak is voorzien van zonnepanelen en de villa wordt verwarmd via een grond warmtepomp met wtw-installatie. 

Deze villa heeft 4 slaapkamers en ligt aan de Elenaar in het centrum van Mierlo, op minder dan 5 minuten lopen van de supermarkt en alle denkbare voorzieningen.

Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en de diagonale lijnen van de villa zijn ook zichtbaar in het tuinontwerp aan de voorzijde.

De vraagprijs is op aanvraag beschikbaar, maar wordt door kenners op €2.750.000 geschat.

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)
'Scheef wonen' in Mierlo (Foto:Funda)

Tweede Kamer zetelpeiling: 'BBB dendert naar het Torentje, verschil VVD 3 zetels'

Waarschijnlijk heeft de inbreng van BBB in het stikstofdebat en boerenprotesten deze week gezorgd voor de forse stijging in deze peiling. Mark voelt de hete adem van Caroline in zijn nek, nu ze nog maar 3 zetels op hem achter ligt. 

Deze peiling laat zien hoe groot de politieke en electorale aardverschuivingen kunnen worden tussen vandaag en de verkiezingen in maart 2023 voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

Liefhebbers van bacon, kunnen zich nu besprenkelen met bacongeur!

Hou je zo van bacon dat je ernaar wilt ruiken - zonder het gedoe van bacon bakken?

De geur, Wright N°100 genaamd, werd donderdag uitgebracht om het 100-jarig bestaan van het baconmerk te vieren, aldus een persbericht van Wright Brand Bacon. 

Echte spekliefhebbers kunnen de vlezige geur voor $19,22 kopen op Wright100.com.

De genderneutrale geur werd gecreëerd in samenwerking met Ann Gottlieb, die geuren heeft helpen ontwikkelen voor klanten als Britney Spears, Victoria's Secret en Calvin Klein. De geur is niet puur spek: Wright N°100 bevat noten van bacon, appelhout, bergamot, witte patchouli, sandelhout en ahornsiroop, aldus het persbericht.

"We worden maar één keer 100 en met dat in ons achterhoofd wilden we iets unieks en speciaals creëren om consumenten te helpen ons honderdjarig bestaan met ons te vieren," zei Cal Tharp, senior brand manager voor Wright Brand.

"Een van de dingen die Wright Brand bacon speciaal maakt is dat het echt houtgerookt is, dus we dachten waarom niet onze kenmerkende echte houtgerookte geur bottelen om de zintuiglijke ervaring van onze bacon uit te breiden," zei Tharp.

De geur bevat ook een noot van Mousse de Saxe, een combinatie van leer en vanille die populair was in 1922, als een knipoog naar het oprichtingsjaar van het merk.

Wright Brand werd in 1922 gelanceerd in Vernon, Texas, en werd in 2001 overgenomen door Tyson Foods corporation.

Biomassa: hoe 'schoon' is energie uit organisch afval en energie uit planten nu echt?

Schone energie uit steeds opnieuw aangroeiende hulpbronnen en uit organisch afval. Biomassa klinkt als een perfecte alternatieve energiebron. Wereldwijd komt minimaal 5% van de energie uit biomassa. Maar wat houdt het precies in als we organische stoffen gebruiken voor brandstof of elektriciteit? En zit er verschil tussen het gebruik van organisch-afval en het gebruik speciaal voor biomassa gekweekte planten/bomen ten behoeve van energie? 

83.000 mensen met autisme zitten werkloos thuis: 'Enorme waste of potential'

Alex heeft autisme en werkt fulltime als datamanager op de Vrije Universiteit Amsterdam. Hoogleraar autisme Sander Begeer op de Vrije Universiteit nam hem in dienst om zijn onderzoeksdata te beheren. Dat er veel autisten niet op de arbeidsmarkt te vinden zijn, vindt Begeer “een enorme waste of potential“. Hij wijst erop dat autisten vaak gemiddeld tot hoogopgeleid zijn. Dat ze desondanks vaker thuiszitten vindt hij “heel erg zorgelijk”.

Volgens Begeer zijn autisten erg geschikt voor tal van sectoren. “Het misverstand bestaat dat als je denkt aan de hyperfocus bij autisten, dat vaak wordt gekoppeld aan werk met data of bijvoorbeeld wiskunde. Maar het kan ook handig zijn voor mensen die werken in bijvoorbeeld de mode-industrie of met andere mensen.”

Volgens Alex is het juist gunstig voor een werkgever om autisten in dienst te nemen. “Mensen met autisme zijn heel precies en perfectionistisch. Er zijn daarom ook bedrijven die juist op zoek zijn naar mensen met autisme, zoals Microsoft.”

Assen gaat weer uit zijn dak tijdens de 91e TT

Dit weekend vind de 91e editie van de Motul TT in Assen plaats. Voor liefhebbers van de motorsport, brandend rubber en friet is het het mooiste weekend van het jaar.

De TT (Tourist Trophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Vanaf 2016 wordt de TT Assen gehouden op zondag in het laatste weekend in juni, voorheen werd deze traditioneel op de laatste zaterdag van juni verreden.

Alle Grand Prix klassen komen tijdens de Dutch TT aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2, MotoGP en de MotoE. De MotoE maakte in 2021 haar debuut.

Vroeger maakten 50 cc/80 cc, 125 cc, 250 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse verreden in een apart kampioenschap, maar maakt deze geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er, zoals voor elke Grand Prix, enkele trainingen en een kwalificatie voor het bepalen van de startposities van de race. In de week voor de racedag wordt in Assen het TT Festival gehouden, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en zijn er meerdere dagen muziekconcerten, dj's en ander vermaak, met onder meer de beroemde TT Nacht voorafgaand aan de racedag.

Nijmeegse Vierdaagse wil van de wildpoepers af

Wildpoepende- en plassende Vierdaagsewandelaars bezorgen al jaren grote irritatie bij doorkomstgemeenten en hun bewoners. De organisatie van het wandelevenement wil ook dat dit ‘onfatsoenlijke gedrag’ een halt wordt toegeroepen en komt met maatregelen voor de komende editie.

Zo adviseert Stichting DE 4DAAGSE aan de wandelaars niet te veel in één keer te drinken, maar steeds kleine beetjes te nuttigen. Ook wordt een zwaar ontbijt afgeraden.

Strandtenthouders met handen in het haar vanwege personeelstekort

Met mooi zomerweer belooft het de komende dagen druk te worden op het strand. Voor de strandtenthouders is dat altijd goed nieuws, nu is het stressen of er wel genoeg personeel is om de mensen op de terrassen te kunnen bedienen. "Ik heb mijn salarissen maar omhoog gegooid om toch nog nieuw personeel aan te trekken. Maar dat is geen structurele oplossing", zegt Leon Zeeuw van beachclub Breez.

Fun met Funda over de grens #2: 'Altijd vakantie op Madeira'

Op het Portugese eiland Madeira staat deze prachtige roze villa met 4 slaapkamers, ingevoegd in een gebied met individuele villa's, met prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, waar u de zonsondergang kunt zien vanuit de slaapkamer, woonkamer of zelfs het zwembad.

Het huis verkeert in nieuwbouw staat. Zowel binnen als buiten is het perfect onderhouden en voorzien van hoogwaardige materialen en installaties. Het Madeira Shopping Centre ligt op 3 minuten en het centrum van Funchal op circa 10 minuten. Het uitzicht is fenomenaal.

De begane grond bestaat uit
- woonkamer met ocean view
- woonkeuken met bijkeuken
- slaapkamer
- badkamer
- hal
- patio aansluitend aan de woonkamer

De eerste verdieping bestaat uit
- vier slaapkamers
- drie badkamers
- ruime overloop

Rondom de villa
- een zwembad met buitendouche
- riant terras met zeezicht
- een tuin
- een kruidentuin
- een toegangspoort en oprijlaan met extra parkeerruimte
- een garage met ondergelegen verblijfs- of recreatieruimte

Vraagprijs €900.000 k.k.

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)
'Altijd vakantie op Madeira' (Foto: Funda)

Fun met Funda #239: 'Bunkeren in je eigen bunker', de eigenaar geeft informatie

Uniek object met culturele & historische waarde, grijp je kans met dit “once in a lifetime” aanbod!

Voormalig schuilkelder / bunker van 40m2 op een perceel van 76m2 aan de Postjeskade in Amsterdam.

Er zijn geen foto's van de buitenkant beschikbaar maar als je via de advertentie op Funda gaat naar de kadastrale kaart en je gaat daar naar Streetview zie je het pand staan op de begaande grond en direct aan de Postjeswetering.

In het gewilde stadsdeel De Baarsjes, vrijstaand met uitzicht op het water.

 • Vrijstaand
 • Vrij van huur (ideaal te gebruiken als muziek studio )
 • Perceel oppervlakte 76m2 gebruiksoppervlakte op dit moment +/- 40m2
 • Mogelijkheid tot bestemmingswijziging naar wonen, splitsing of samenvoeging
 • Direct aan het water (rustig vaarwater)
 • Binnen de ring van Amsterdam west - De Baarsjes
 • Oplevering per direct
 • Erfpacht afgekocht tot één februari tweeduizend achtennegentig (01-02-2098)
 • Mogelijkheid tot afkopen eeuwigdurende erfpacht!
 • Eigenaar staat open voor een huur/koop constructie
 • Voorbehoud gunning verkoper

Vraagprijs €1.100.000 k.k.

Update 21.05 uur: De huidige eigenaar geeft een toelichting over deze bunker en de verkoop ervan bij AT5.

Een muziekstudio, een huis, een villa, het kan volgens de eigenaar van een twee verdiepingen grote schuilkelder aan de Postjeskade allemaal worden gerealiseerd. Gino IJisberg kocht de bunker elf jaar geleden voor 15 duizend euro, en verkoopt hem nu voor een vraagprijs van 1,1 miljoen euro. Heel veel geld, maar is dat het ook waard?

Hij schafte de bunker in 2011 aan omdat hij het een leuk idee vond: "Niemand wilde het kopen. Ik was jong en ik houd van geschiedenis, dus ik durfde het wel aan. Als je 22 bent en je kunt een bunker kopen, dat is wel gaaf." Wat voor verhaal er achter de bunker schuil ging had hij in eerste instantie niet door.

Riolering
Al jaren houdt Kees van Leeuwen zich bezig met oude bunkers en schuilkelders, hij is ook diep in deze geschiedenis gedoken. "Het bijzondere aan deze bunkers is dat mensen niet echt weten dat ze bestaan, terwijl ze heel belangrijk hadden kunnen zijn." Het gebouwtje begon als pompstation voor de rioolzuivering, waar het jaren voor heeft gediend.

Maar in de jaren '50 was het pompstation niet meer nodig. "Een aantal jaar later bedacht de gemeente het plan om tweehonderd schuilkelders voor de bevolking te bouwen in de stad. Deze ruimte stond toch al leeg, dus in de jaren '60 is die omgebouwd."

Uiteindelijk werden het tachtig schuilkelders, maar dit is wel een speciale geweest. "De meeste kelders waren maar één verdieping. Hier moesten tachtig tot honderd mensen in passen, en dus is er een luchtfilterinstallatie op de onderste verdieping geplaatst om mensen genoeg zuurstof te geven", vertelt Van Leeuwen.

De kelders zijn nooit nodig geweest. "Gelukkig maar", vindt IJisberg. "Maar er hadden tachtig mensen in kunnen zitten", weet Van Leeuwen. "Die zouden hier een week moeten kunnen verblijven, maar ik denk dat je het hier nog geen dag uithoudt." Inmiddels verkoopt de eigenaar het stuk grond, bestaande uit de kelder en een bovengronds kavel van 70 vierkante meter, dus voor meer dan een miljoen.

Villa of muziekstudio?
"Het lijkt misschien heel veel voor zoiets waar nog weinig mee kan, maar we verkopen het juist nu er nog geen nieuwe bestemming is gekozen", zegt IJisberg. Door het nu te verkopen, kan de volgende eigenaar helemaal zelf aan de slag met de grond. Als er nu al een woonfunctie aan zou worden gegeven, moeten mensen het daarmee eens zijn, en het huis dat erop komt te staan ook nog mooi vinden. Daardoor zou er minder bouw-vrijheid zijn, zegt hij.

De makelaar speculeert over een muziekstudio: "Je kunt er 24/7 herrie maken. Als een artiest zijn huis ernaast bouwt zou het perfect zijn." Maar het bouwen van een woning gaat niet zo maar; bij de gemeente zou de bestemming moeten worden veranderd, vergunningen moeten worden aangevraagd en dan moet er ook nog erfpacht worden afbetaald. "Maar dat is bij ieder huis zo. Als je iets koopt, zijn de kosten nog hoger."

"Maar", benadrukt IJsjisberg. "We kijken goed naar wie er biedt en waar de bunker heen gaat. We vinden het belangrijk dat het niet naar bijvoorbeeld een grote ontwikkelaar gaat, er moet wel een doel achter zitten." Van Leeuwen zou het prima vinden als deze bunker verdwijnt of een ander doel krijgt: "Het is er één van vele, gelukkig blijven er dus nog meer over." Hij kent genoeg mensen die interesse zouden hebben, "maar het kost die mensen echt te veel geld als ze dit aan hun verzamelaarscollectie willen toevoegen."


Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)
Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)

Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)
Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)

Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)
Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)

Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)
Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)

Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)
Bunkeren in je eigen bunker te Amsterdam (Foto-Funda)


Trump doet een plechtige belofte

Na het vreselijke ongeluk dat Joe Biden heeft gehad toen hij z'n voet niet uit het stepje van zijn fiets kon krijgen, deed Trump de volgende, plechtige, belofte:

Grootste zoetwatervis ter wereld gevangen in Cambodja

De grootste zoetwatervis ter wereld is gevangen in de Cambodjaanse Mekong-rivier, aldus Amerikaanse en Cambodjaanse wetenschappers.

De reuzen pijlstaartrog meet bijna vier meter van snuit tot staart en weegt iets minder dan 300 kilogram (660 pond).

Het vorige wereldrecord was een 293 kilo zware Mekong-reuzenmeerval, die in 2005 in Thailand werd gevangen.
De pijlstaartrog werd in de nacht van 13 juni, ten zuiden van de stad Stung Treng, gevangen door een lokale visser.

Fun met Funda #238: 'Met goede moed begonnen'

De eigenaar begon vol goede moed aan de renovatie maar om onbekende redenen haakt hij af. Daardoor is deze woning nog helemaal naar eigen smaak af te werken!

Nieuwe elektra, radiatoren, leidingwerk en isolatie zijn al aangebracht waardoor alleen de afwerking nog nodig is in dit pareltje te Nieuw-Vennep.

Deze landelijk gelegen twee-onder-één kapwoning heeft vrij uitzicht over de Haarlemmermeerse akkers. De woning heeft een ruime woonkamer, een aparte keuken met bijkeuken, vijf slaapkamers, een badkamer en een circa 38 meter diepe achtertuin op het zuidwesten met een vrijstaande stenen berging.

De woning is gebouwd in 1901, heeft 5 slaapkamers en staat op een perceel van 472m2.

Vraagprijs €449.000 k.k.

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)
'Met goede moed begonnen' (Foto:Funda)

Politie waarschuwt voor nieuwe babbeltruc: 'controle op rookmelders'

De politie waarschuwt voor babbeltrucs van criminelen die beweren te komen controleren of je wel rookmelders hebt hangen. Dit is namelijk vanaf 1 juli verplicht. Dat gegeven wordt gebruikt om een woning binnen te komen om vervolgens op zoek te gaan naar geld en waardevolle spullen. Als er mensen aan de deur komen om op rookmelders te contoleren bel dan meteen 112 want dat is sowieso foute boel. Brandweer politie of andere instanties controleren namelijk niet.

'Ik ben A-seksueel! Wat moet ik doen?'

Als je eigenlijk nog nooit verliefd bent geweest op iemand maar je vrienden blijven je maar koppelen kan je daar helemaal gek van worden. Je twijfelt aan je geaardheid, misschien ben je wel A-seksueel? Hoe vertel je je vrienden dat jij helemaal geen behoefte hebt aan hun hulp? Omroep Gelderland ging de straat op om dit dilemma uit te zoeken in 'Ik Vraag Dit Voor Een Vriend'.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #663
special
Random Pics van de Dag #662
review
Mario Strikers: Battle League
special
Random Pics van de Dag #661
special
Random Pics van de Dag #660
special
Weekend gifdump #74
©FOK.nl e.a.