special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #8
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
special
VrijMiBabes #8 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #40
review
Hanna: seizoen 2
review
Hardware: Logitech G915 TKL Keyboard
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Sneijder naar FC Utrecht?

Gisteravond verraste een groep FC Utrecht fans Wesley Sneijder. Ze willen hem graag zien schitteren in het FC Utrecht shirt. Wesley heeft aangegeven er over na te denken en heeft ook al contact met de technisch directeur. Zou Wesley dit nog kunnen denk jij?

Heb je een kwartiertje voor Flippie Flink?

Een ware klassieker die je elke keer weer in Eppo kon (en nu nog kan) bewonderen. We hebben het over Flippie Flink, de Amerikaanse strip van Mort Walker (1923-2018) die sinds de jaren 1950 wereldwijd gelezen wordt.

De strip, die de doldwaze avonturen op een Amerikaanse legerbasis weergeeft, wordt tegenwoordig onder andere gemaakt door Morts zonen. Een mini-documentaire "Reveille – A Family Legacy In Comics" geeft je nu een unieke inkijk in het proces van de totstandkoming van een Flippie Flink-strook. Uniek omdat het gefilmd werd voor Mort Walkers dood.

Als je een kwartiertje tijd hebt, bekijk de docu dan zeker. Voor stripliefhebbers zeker weten de moeite waard. 

Reveille – A Family Legacy In Comics from Dave Walker on Vimeo.

Herstel van orde? Een begin van tuigruimen in CHAZ

Zo, eindelijk schijnt er dus wat schot in de zaak te komen! Niet letterlijk want er zijn de laatste weken al meer als voldoende echte schoten gelost in de 'bevrijde zone' te Seattle. Vele doden en gewonden zijn het onomstotelijke bewijs daarvoor!

De CHAZ (Capitol Hill Autonomous Zone) is overigens omgedoopt tot CHOP (Capitol Hill Occupation Protest). Blijkbaar zag het anarchistische tuig ook wel in dat je door te strijden met de 'autonome vlag'-naam je toch ook wel een hoop minder extreme medestanders van je zal zien afkeren. Laten wij dan in elk geval hopen dat het gezag spoedig 'chop-chop' zal doen met dit losgeslagen zootje ongewassen gespuis!

Na weken van protest begon men zich steeds meer af te vragen wanneer er nou eindelijk zou worden ingegrepen. Het linkse en deugende stadsbestuur van Seattle met de politie, de linkse en deugende bestuurders van de staat Seattle met de National Guard. Beiden hadden de mogelijkheid om snel en consequent aan deze terreur een halt toe te roepen. Dat dit niet gebeurde lag natuurlijk alleen maar aan het feit dat men dacht hiermee President Donald Trump tot het inzetten van het leger te dwingen en hem daarmee als hardvochtig dictator te kijk te zetten. Mastermind 'The Donald' speelde het 4d-chess echter op heel wat meer borden en hield zich ijskoud op de vlakte. Daarmee draaide hij de sitatie volledig om en ging er, elke dag dat de bezetting langer duurde, meer sympathie richting de 'Commander and Chief' en minder naar het lafhartige en bange stads/staatsbestuur. 'He called their bluff' en 'it paid out' want eindelijk lijkt er dus vooruitgang te zijn.

De politie rukt op en het bezette politiebureau is al bereikt. Door de blufpoker van 'The Donald' zullen de politiediensten dus alsnog de hete kolen uit het vuur mogen halen. Hierdoor zal het linkse Democratische stadsbestuur, dat de order hiertoe gaf, te boek komen te staan als wrede en hardvochtige onderdrukkers van de 'oh zo vredelievende' (even teiltje pakken) activisten. Ik verwacht namelijk bepaald niet dat dit verder zonder slag of stoot zal verlopen!

Nog even en de rust in Seattle zal zijn wedergekeerd en zullen de Democratische deugers hun wonden moeten likken. Tja, als je denkt een meesterbrein als dat van 'The Donald' te kunnen overtroeven dan kun je wel eens van een koude kermis terugkeren!

FC Utrecht is 50 jaar

Vandaag is er een club jarig, het is FC Utrecht! De Domstedelingen worden wel 50 jaar. Gisteren vierden een aantal supporters dit al bij het stadion met vuurwerk. We zagen er ook een bekend gezicht. Wat zijn jouw herinneringen aan de club?

"Met een beetje geluk gaan we er allemaal aan voor die vreselijke Sinterklaastijd"

Marcel van Roosmalen maakt van zijn hart geen moordkuil.

Nieuwe ontwikkelingen in autonome zone CHAZ-Seattle en meer

In mijn bericht van gisteren werd het al kort aangestipt en er zijn nieuwe ontwikkelingen vanuit het 'front' van de 'Capitol Hill Autonomous Zone' (CHAZ) te Seattle te melden. Als visuele ondersteuning gebruikte ik een filmpje van Cody Garrett, beter bekend onder zijn YouTube-naam 'Donut Operator'. Hij is een oud-SWAT medewerker dus weet waar hij over praat als het over politie-gerelateerde zaken gaat.

Seattle's CHAZ
Enfin, Seattle's 'bevrijde' zone dus. Een gedeelte van zes of zeven huizenblokken in de hyper-progressieve stad Seattle gelegen in de hyper-progressieve staat Washington in het uiterste noordwesten van de Verenigde Staten. Activisten/oproerkraaiers/Black Lives Matters-figuren/Antifa-terroristen, laten we het gewoon gemakshalve op 'extreem-links tuig' houden, had dit gebied enige tijd geleden 'bevrijd' en omgedoopt tot de Captiol Hill Autonomous Zone, kortweg 'CHAZ'. Zij zouden wel even laten zien dat ze hun eigen boontjes konden doppen en niet die oh, zo racistische overheidsinstituten, 'Da Police' natuurlijk voorop! Nou, dat heeft men geweten aldaar!

Al direct na de 'bevrijding' kwam het tuig bij de bevolking bedelen om 'levensnoodzakelijke' middelen zoals ijs en sigaretten. Zo autonoom was hun opgezette ideaalwereld dus al niet! De bezetting van het politiehoofdkwartier in deze wijk, en het daaruit volgende vertrek van de agenten uit de wijk, zorgde voor een machtsvacuüm dat direct werd opgelost door een eigen 'security-service' op te zetten. Plunderingen en mishandelingen waren/zijn er aan de orde van de dag. Mensen, gewond geraakt bij deze onrusten, konden geen ambulancehulp krijgen aangezien de medewerkers daarvan het, geheel begrijpelijk, vertikten om zich in dit anarchistische wespennest te begeven zonder de nodige politiebescherming. Moorden werden er ook al gepleegd. Over het laatste 'incident' op dit vlak wilde ik het dus hebben.

Gisteren werden in de wijk schoten gehoord. Blijkbaar reed er een SUV rond die lukraak om zich heen vuurde. Zie hiervoor ook het eerder geplaatste filmpje hier. Waarschijnlijk ten gevolge van dit lukraak schieten werden er drie zwarten geraakt en, God mag weten hoe, naar het hospitaal gebracht. Twee van hen overleden aan de gevolgen van de schietpartij, de derde, een jongen van slechts veertien jaar oud (!) vecht op het moment voor zijn leven! Duidelijk alles prima onder controle daar bij die 'CHAZ-police'! Toen er uiteindelijk een forensisch team onderzoek ging doen naar de moorden, want daarvoor mocht de 'evil outsider' toch wel komen opdraven in de 'Autonome wijk', bleek dat de SUV, waarin de gedode mannen zaten, al volledig te zijn ontdaan van de inhoud. Veel succes met je onderzoek dan hé! En het is dan natuurlijk weer de schuld van 'Da Police' dat ze geen daders kan vinden want 'RACIST POLICE'!

Blijkbaar vindt de politiecheffin van Seattle nu ook wel dat het genoeg is geweest en komt er eindelijk wat schot in de zaak. Een grote menigte probeert de politie te hinderen en wordt op een partijtje 'peper' getrakteerd. Eens zien hoe het verder gaat verlopen daar in die Anarchistische Zone.

Detroit (Oh, no! Not Detroit!)
Uit het eens zo mooie en moderne 'Motown' volgt het volgende deel van het filmpje. Een menigte brengt de agent in zijn auto zodanig in problemen (achterruit ingeslagen, omsingelen van zijn auto, slaan op de auto) dat hij de situatie op een wel heel 'stevige' manier oplost. Heel deugend Amerika scheurt natuurlijk compleet uit de broek want de agent had zich natuurlijk gewoon lekker moeten laten lynchen! Dat er toch enig leervermogen bij dat tuig zit blijkt wel uit het feit dat de volgende politiewagen ongestoord zijn weg kan vervolgen. Blijkbaar beseft dat schorriemorrie dat het weleens 'genoeg is genoeg' kan zijn en er vervelende consequenties kunnen zijn bij vervelend optreden.

Ken and Karen
Uiteindelijk een nog wat uitgebreider deel over het heldhaftige optreden van 'Ken and Karen' gisteren. Hierin wordt de situatie nog eens duidelijk uitgelegd, dat de route van het tuig bijvoorbeeld rechtstreeks door de 'Gated Community' voerde, en dat de poort gewoon met bruut geweld geforceerd was. Ik zou als bewaker ook 'even een rondje gaan doen'. Ik ben tenslotte Chuck Norris niet!

Pas op met wat je wenst BLM ....

Weer eens een pakkend filmpje van knuffelbeer Carl Benjamin, beter bekend onder zijn 'nom de plume' Sargon of Akkad.

Begonnen wordt met een knusse optocht van vrolijke Fransen uit de BLM (Black Live Matters)-beweging die eens gezellig op de koffie willen gaan bij de burgemeesteres van Saint Louis, Lyda Krewson. Aanleiding is een 'licht misverstand' waar de burgemeester blijkbaar de naam en adres van een ijveraar voor politiehervorming (lees: opheffen van de volledig politiemacht in St. Louis) bij een eerdere bijeenkomst op het stadhuis bekend heeft gemaakt.

Op weg naar het knusse huisje van Lyda zien de lieverdjes plots een erg mooi huisje. Het staat weliswaar in een zogenaamde 'gated community', een ommuurt bastion waar de beter gesitueerden zich veiliger wanen dan daarbuiten, maar dat mag de pret niet drukken. Hoe ze op dit terrein konden komen is mij verder een raadsel maar op de een-of-andere magische wijze is de poort wagenwijd open en kunnen de flierefluiters van BLM het huis van nabij bewonderen. Helaas blijken de bewoners daar wat minder van te zijn gediend. In plaats van met koffie en koek de rakkers te verwelkomen staan ze op het bordes met een handvuurwapen en een aanvalsgeweer (een AR-15 om precies te zijn). En dat terwijl ze zoveel leuke en vrolijke wijsjes ten gehore brengen! Ondankbaarheid is des werelds loon!

Dit doet de feeststemming wat bedaren en schoorvoetend besluiten de vrolijke harmoniezangers toch maar door te lopen, daarbij ook door wat verstandige medestanders geholpen, want die zien ook wel dat er bij dit boosaardige echtpaar geen chocolaatje te krijgen is. Natuurlijk scheuren de Main Street Media en Twitter weer volkomen uit alle panties die ze aanhebben en is het land te klein voor dit boosaardige echtpaar! Die lieve, zachtaardige en vredige BLM'ertjes worden zomaar verwelkomd met zoveel bruut geweld, hoe durft men! Hoe durven ze dit huis, dat ze in dertig jaar hebben veranderd van een wat smoezelige bouwval tot een waar paleisje, te verdedigen!

Verder volgt er ook nog een 'sfeerimpressie' uit Seattles 'bevrijde gebied': Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ). Blijkbaar is het daar volledig vervallen tot een bijna totale staat van anarchie en is men er daar zo langzamerhand achtergekomen dat dit toch niet zo'n fantastisch idee was geweest. Nadat al eerder om hulp werd geschreeuwd om een 'amber-lamps' voor een verwonde protest-meneer/mevrouw/individue/iets, iets dat natuurlijk geregeld moest worden vanuit buiten de CHAZ want stel je voor dat je zelf iets moest regelen, nu blijkt er nu iemand rond te rijden die lukraak een vuurwapen afschiet. Bijna Palestijnse taferelen op komst zou je denken!

De bevolking van dit stadsdeel wordt, door een stel dat blijkbaar toch nog een beetje orde in het achterhoofd heeft, 'opgeroepen' om naar 'the precinct' te gaan, een 'bevrijd' voormalig politiebureau. Totale chaos en wanorde volgen wanneer schoten worden gehoord. Het spreekwoord: "Watch out what you wish for, it might just come true" dringt zich bij me op bij het zien van rennende rellers, totaal in paniek. Kan er eigenlijk weinig medelijden mee hebben (misschien alleen met de 'poor sob' die er niets aan kan doen in dit gebied verzeild te zijn geraakt).

Debat: Osterhaus vs De Hond

Waar de televisie maar niet aan wil, gebeurt nu op de radio. Om 11 uur gaan viroloog Ab Osterhaus en Maurice de Hond met elkaar in debat op BNR radio. Maurice de Hond is kritisch op de genomen corona-maatregelen door de regering. Meepraten op het forum kan hier: KLIK 
Live meekijken: HIER!!!

Ali B steunt Hugo de Jonge bij CDA-strijd

Goed nieuws voor Hugo de Jonge, hij heeft in de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA steun gekregen uit onverwacht hoek: Ali B!

Gamer maakt ultieme Bohemian Rhapsody-achtbaan in RollerCoaster Tycoon

In het computerspel RollerCoaster Tycoon kun je de meest fantastische achtbanen bouwen en pretparken runnen. Op YouTube is er groepje gamers die prachtige bouwwerken maken, zo ook user ChuggersRCT. Hij bouwde een achtbaan die precies de muziek en de tekst van de Bohemian Rhapsody van Queen volgt:

Boekentip van de dag: alle tweets van Trump in boekvorm

Heb je nog ruimte over in de boekenkast? Dan lijken de volgende boeken een perfecte aanvulling voor je verzameling. Alle tweets van Donald Trump, en dat zijn er nogal wat, zijn gebundeld!

Fun met Funda #203 - Een normale voordeur..

Het huis lijkt van buiten heel normaal. Kleurloos bijna.. van binnen is het echter anders.... Kijk maar eens naar de foto's.

Ik dacht eerst dat het een bordeel was, maar het blijkt een project van kunstenares en illustrator Willemijn de Lint. Mocht je graag kleurrijk gaan wonen in Haarlem, dan is dit je kans. Een uniek kunstwerk, van maar 3 ton. En je kunt er nog in wonen ook.

Met dank aan Blieb voor de submit

Comedian Scheepers gaat 22 keer in uitverkocht Philips Stadion optreden

Rob Scheepers gaat de droom van elke comedian verwezenlijken, hij gaat deze zomer 22 keer in een uitverkocht Philips Stadion spelen:

Sweet Freedom

Gisteren ben ik voor het eerst sinds maanden weer eens op pad geweest voor het Westerborkpad. Ik was in Zwolle gebleven, maar om direct met 30 km te beginnen was me te gortig. Dus ik ben opnieuw begonnen met etappe 17. Voor de crisis kon iedereen gaan en staan naar believen: nu is dat wel anders. 

Ik begon met het Westerborkpad om te vieren dat Nederland dit jaar 75 geleden bevrijd werd. Inmiddels, door de 'intelligente lockdown' besef ik me nog meer wat vrijheid nou eigenlijk echt inhoudt. Voor mij betekent dat: doen wat ik wil, waar ik wil, wanneer ik wil. En dat kan nog gelukkig nog steeds: Ik koester die vrijheid. 

En gewoon omdat het kan: een plaatje van mij, voor jullie. 

Net nu Black Lives Matter wat leek te luwen

Er zijn beelden van de gebeurtenissen die te maken hebben met de uitschakeling van Rayshard Brooks in Atlanta vrijgegeven. Hieronder heeft Cody Garrett, beter bekend onder de JijBuis-naam 'Donut Operator', aan de hand daarvan de boel nog eens netjes op een rij gezet.

Na het eerdere foutieve optreden van drie multi-culturele agenten in Minneapolis, waardoor George Floyd, zelf ook bepaald geen lieverdje, het leven liet, waren de raciale verhoudingen in 'The Good Ol' US of A' toch al stevig verstrakt. Links gebruikte daarin, als waren zij de meesters van de plantages van weleer, de negers van Black Life Matters, en overige meelopende 'brothers and sista's', als waren zij weer hun slaven. Om de 'protesten' nog wat extra 'spicey' te maken zorgden de blanke haatbroeders van de terreurorganisatie AFA (vermeende terreurorganisatie nog wel tot dit moment, maar hopelijk niet al te lang meer) samen met andere zelfhatende blanke groepen, dat er de nodige 'incidenten' plaatsvonden.

Onschuldige winkeliers moesten lijdzaam toezien hoe hun, met bloed, zweet en tranen opgebouwde levenswerk, door opgefokte vandalen werd verwoest. De inventaris gestolen en vaak, als laatste 'dank', werd dan de hele boel nog even in de hens gezet. Grootste ironie was vaak ook nog eens dat de eigenaars van de kleinere winkels in veel gevallen ook nog eens 'brothers' waren. Maar ja, 'all for the good cause' tenslotte hé?!

Geholpen door links-radicale Democratische stadsbesturen kreeg de terreur nog eens wat extra brandstof: het kruipen (en ook wel knielen) voor het tuig, het dreigen met het verminderen, of zelfs stopzetten van, de politiefinanciering. Ja anarchisme, dat zou zeker helpen! In de 'fly-over states' en buiten de grote, linkse, steden aan de westkust en Nieuw Engeland, werd het geheel een beetje met deemoed bekeken. Begrip was er voor de gedode George en zijn familie; het hoort tenslotte niet zo te zijn dat de politie je zonder gerechtelijke uitspraak executeert? Maar het volledig ontbranden van de stemming daarna? De Main Stream Media die, zelf met het anders zo rechts geaarde Fox erbij, er alles aan deed om de stemming ook maar verder op te stoken. Was 'hun' USA dan nu werkelijk zo slecht?

Net nu de boel wat tot rust leek te komen gebeurde er weer iets dat de deugbrigades deed opschrikken. In Atlanta, de stad waar eerder het hoofdkwartier van CNN door BLM en sympathisanten was 'bezocht' omdat deze blijkbaar nog niet positief genoeg berichtte over het tuig, werd de volgende neger doodgeschoten door de politie. Rayshard Brooks, zo heette de beste, brave man, had een tikje teveel Margarita's genuttigd (volgens hem maar 1.5 alleen bedoelde hij waarschijnlijk gallons en geen glazen) en mocht, na het blazen, zien dat hij een bloed-alcohol percentage had van 0.108% (waar de wettelijke limiet 0.08% is). De agenten vonden het daarom raadzaam om de man te boeien en mee te nemen naar het bureau. Helaas waren de meningen hierover verdeeld: Rayshard was het daar namelijk in het geheel niet mee eens en begon zich stevig te verzetten. Tijdens de worsteling wist hij de tazer van één van de agenten in handen te krijgen en probeerde daarmee te vluchten. Toen hij de tazer op één van de agenten richtte werd hij uitgeschakeld middels drie schoten. Hij overleed later aan de gevolgen daarvan in het ziekenhuis.

Direct werd de verantwoordelijk agent ontslagen ('Barbertje moet tenslotte hangen') en later gaf ook de politiechef van Atlanta er de brui aan. Wat eigenlijk ook wel zo goed is want de gemeenteraad van Atlanta was toch al van plan om de politie op te heffen! Twee vliegen in één klap dus! Dat er daarna in Atlanta weer een ouderwets 'recht van de sterkste' zal gaan gelden, totdat volksmilities de boel weer herstellen, ontgaat de Democratische deugbrigades. Benevens het feit dat het niet alleen 'black lives' zijn die 'matteren': "All Lives Mattter!"

Enfin, hieronder het filmpje dus.

Fun met Funda #202 - A room with a view

Soms kost het moeie om een opmerkelijk pand te vinden op Funda, en soms krijg je ze in je schoot geworpen. Terwijl ik vanmorgen Funda aan het afstruinen was kreeg ik een DM van ToT die me op dit bijzonder fraaie appartement wees in Goes. De watertoren werd in 1912 gebouwd, sinds 2000 in gebruik als kantoorpand, en wordt nu omgebouwd naar koopappartementen, waarvan de eerste klaar is voor de verkoop. Voor slechts 495.000 euro kan dit unieke object van jou zijn. 

A room with a view  (Foto: Funda)
A room with a view (Foto: Funda)

Halve zolen op de weg (dashcams) #5

Er is weer een dashcam compilatie. Veel Rusland en wat Amerika dit keer en wat best wel flinke crashes. Verbaas je over de stupiditeit van anderen, want zelf zijn we allemaal superchauffeurs vergeleken bij deze nitwits. Vooral veel oostblok dit keer, maar daar heeft ook iedereen zo'n dashcam. Zit wel spectaculair spul tussen.

Voorgaande delen:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Genante cringemomenten en plaatsvervangende schaamtevideo

Plaatsvervangende schaamte; het gevoel dat je krijgt als iemand anders iets doet dat zo awkward of genant is dat je je zelf geen houding weet te geven en het soms niet eens aan kunt zien.

Hier een compilatie van zulke momenten, de een net wat beter dan de ander misschien, maar probeer maar eens NIET te cringen.

Misschien ook interessant?
review
Hamilton vertelt het verhaal van toen door de ogen van nu
special
Random Pics van de Dag #39
review
Blu-ray: The Farewell
special
Random Pics van de Dag #38
review
Opnieuw duistere heerser spelen in Dungeons III: complete edition
special
Random Pics van de Dag #37
©FOK.nl e.a.