review
This War of Mine Stories: Fading Embers
special
Lowlands 2019
review
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Man niet blij met nieuwe pinautomaat, ABN AMRO was veel gezelliger

De komende jaren zullen veel pinautomaten van de banken vervangen worden door universele automaten onder het merk 'Geldmaat'. Zo kunnen de banken hun netwerk delen en dalen de kosten, maar niet iedereen is er blij mee. Deze man uitte zijn ongenoegen tegenover Wos.nl. De automaat van ABN AMRO voelde als thuiskomen en dat was een stuk gezelliger dan de Geldmaat.

15 en de zoon van Femke...

15 jaar
op de voorpagina
de Telegraaf achterwaarts

trek het je niet aan
de ratten zijn overal
in de bosjes
de fotografen

voor het leven
getekend voor de biechtstoel
de volwassenen hebben
nooit misdaan

waren 15 en feilloos in het leven
ze zouden willen
met deze heldendaad
op de voorpagina te staan

ga voor het leven
laat je niet kisten
het gevaar komt niet van links
ook niet van rechts

het gevaar ligt op de loer

Herman

Reisleider Henk Westbroek

Henk Westbroek geeft een rondleiding door Schotland.

Moet hij Floortje Dessing vervangen voortaan?

Slowchat: bespreek hier 13 augustus

Hallo welkom in de eerste Frontpage-slowchat. Bespreek hier de dag, hoe vond je Ajax-Paok? Heb je veel bier op? Heb je vakantie? Was je ook zo in shock van het decolleté van Jinek? Bespreek hier 13 augustus 2019. De dag die nooit meer terug zal komen. 

Internationale Dag van de Inheemse Volkeren

De Dag der Inheemsen, ook wel Ingi Dei, is een officiële vrije dag in Suriname en valt op 9 augustus, vandaag dus. De dag staat symbool voor respect voor en erkenning van de inheemse bevolking van Suriname. In 2006 heeft president Venetiaan de dag uitgeroepen tot nationale feestdag.

Op 23 december 1994 hebben de Verenigde Naties per resolutie 9 augustus wereldwijd ingesteld als Internationale Dag der Inheemse Volken. Het grootste doel van deze dag is de nationale overheden stil te laten staan bij de behoeften van hun oorspronkelijke bewoners.

Happy Ingi Dei! 

Wakker worden als Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft op haar Insta laten zien hoe ze wakker wordt.

Heel Nederland is in rep en roer want whowww zo worden wij stervelingen niet wakker hoor! DJ Dennis Ruyer liet zich inspireren en deed haar na.

Radio-538-Sidekick Frederique kon niet achter blijven

Nederlanders willen Boerka beschermen

Vanaf morgen gaat het boerkaverbod in. Op Twitter zijn er mensen opgestaan om mensen met boerka's veilig te begeleiden. Zo gaan ze bijvoorbeeld met ze mee naar de supermarkt. 

Er zijn ook tegengeluiden te horen:

Wat vind jij van het boerkaverbod? Zou jij mensen met een boerka willen beschermen op straat?

Politie doet in verband met hitte geen achtervolgingen

Dat meldt de Rotterdamse politie op twitter.

Zweden hernoemen naar 'Blandland'?

We verlaten voor even alle kabaal vanuit de Joe Es of Eej en keren de blik ditmaal naar Zweden.

Een tienjarig Zweeds meisje heeft een brief naar haar premier gestuurd waarin ze hem het voorstel doet om de oude naam van Zweden in het Zweeds, Sverige, te veranderen in Blandland. 'Bland' in het Zweeds betekent zoiets als samen, vergelijk ook het Engelse woord 'blend' ('mix', als je dat dan weer naar het Nederlands vertaalt). Dit vooral omdat Zweden in de loop van jaren tot een heerlijke, gezellige multi-culturele smeltkroes is verworden en dit woord dus veel meer recht doet aan de toestand waarin het land zich heden-ten-dage bevindt.

Volgens de immer correcte en bijzonder neutrale Paul Joseseph Watson zitten er toch wat haken en ogen aan dit idee. De Engelse betekenis van 'bland' is 'een niet erg interessant iets, oninteressant'. Daarna geeft hij een reeks van voorbeelden die deze naam ten enenmale logenstraffen; een waar 'feest aan fantastische verworvenheden' die Zweden tot bepaald geen 'saai, oninteressant land' gemaakt hebben!

Ja, vandaag dus nog in Sverige, pardon, 'Blandland', morgen wie weet dus ook bij ons! Iemand al een leuke naam in gedachten voor het paradijs dat ons land dan wel moet zijn?

Ajax geen open dag, Utrecht gaat voetballen

Terwijl Ajax geen open dag heeft donderdag, gaat FC Utrecht gewoon voetballen in de Europa League. Wat een helden in Utrecht

Verschil aanhouding zwarte football speler vs blanke rechter

Weer eens een filmpje van DonutOperator. Hierin wordt getoond welk verschil in behandeling er is bij de arrestatie van een zwarte NFL (American Football) speler na een staandehouding wegens een verkeersdelict.

In het eerste gedeelte komt de American Footballspeler aan de beurt. Aanhouding begint bij een tankstation. Reden is te hoge snelheid bij gevaarlijke weersomstandigheden. De Footballspeler wil liever het winkeltje binnengaan en krijgt uiteindelijk toch zijn zin (zie voor de reden het verschil in postuur tussen hem en de agent). Daarbij vraagt hij ook nog eens voortdurend om een 'supervisor', zeg maar een agent hoger in rang dan de aanwezige agent, vergelijkbaar met het "ik wil je baas spreken" dus. Na een stevige knuffelpartij in het winkeltje en tevergeefse inzet van de taser komen er steeds meer agenten bij en uiteindelijk mag de Footballspeler, hoe groot hij verder ook is, mee naar het bureau. Daar blijkt, niet geheel onverwacht gezien zijn gedrag, dat hij toch wel een beetje onder invloed verkeerde naast nog wat andere 'ondeugende' dingen die er ook nog bij kwamen.

Het tweede filmpje betreft een blanke rechter die staande wordt gehouden omdat hij zich slingerend over de weg beweegt. De agent merkt al snel dat 'meneer' een iets té frivole vooravond achter de rug had en verzoekt/beveelt hem uit te stappen. Ook hier worden talloze volgende bevelen, 'lawful commands', genegeerd. De rechter doet nog diverse 'open deuren', zoals "you'll get in a lot of trouble because of this", maar mag al spoedig aan den lijve ondervinden hoe erg 'hurting as a b*tch' is, als hij de taser in zijn onwillige donder geschoten krijgt. Ook op de grond werkt de rechter nog niet echt mee en krijgt daarom wat 'corrigerende tikjes' om hem aan z'n verstand te brengen dat het toch wel beter is om mee te werken aan zijn arrestatie. Ook deze wat al te 'vrolijke Frans' bleek te hebben gedronken en kreeg daarbovenop ook nog 'verzet tegen arrestatie' erbij.

Conclusie is dus duidelijk: of je nu een grote, boze negert bent of een lelieblanke witman, als je met je lamme harses aangehouden wordt door de Amerikaanse politie en je daar eens lekker tegen gaat verzetten, wees er dan van verzekerd dat je in beide gevallen het risico loopt van een stevige elektrieke schok (met bijkomende noodzaak voor verschoning van het ondergoed als resultaat) en wat 'tikjes' als je echt ondeugend blijkt. In tegenstelling tot wat het tuig van Black Lives Matter beweren behandelt de Amerikaanse politie iedereen gelijk!

Verkeersstop wegens Racial Profiling?

Weer eens een filmpje van Donut Operator, het oud-SWAT-team-lid dat politieoptredens in de U.S. of A op zijn eigen manier fileert en becommentarieert.

Er verschijnt een sergeant Dave Ernst van de Arizona State Police in beeld. Nou is het in de States welbekend dat je bij de 'gewone' politie er nog weleens vanaf kan komen met een waarschuwing ('citation') maar dat de kans dit mee te maken bij leden van de State Police ongeveer even groot is dan dat er ooit een Elfstedentocht in de hel kan worden georganiseerd. Bad-asses dus die niet snel met zich laten sollen. Enigszins vergelijkbaar met de Rijkspolitie die we ooit in Nederland kenden. Mannen (vrouwen waren toen nog niet in dienst voor zover ik weet) waarvoor je respect had en die je netjes met 'ja meneer, nee meneer, ik zal het nooit meer doen meneer' aansprak.

Op de achtergrond zijn de ondergeschikten van sergeant Dave bezig met het aanhouden van een persoon. Reden hiervoor doet er verder in dit geval niet toe. De beelden die je ziet zijn (waarschijnlijk) geschoten door een 'First Amendment Auditor' die, samen met de 'sidekick' naast haar, met sergeant Dave in discussie is. Doel van deze 'Auditors' is het in de gaten houden of de staat zich wel houdt aan alle vrijheden die het 'First Amendment to the Constitution' aan haar burgers garandeert. Een soort strijden voor de vrijheid van meningsuiting, een nobel streven welzeker. Helaas lijkt deze Auditor haar rol iets té serieus te nemen. Velen van hen zijn niet geliefd bij de politiediensten daar zij hen veelal hinderlijk volgen en te dicht op plaatsen komen waar er iets voorvalt. Dit om het allemaal zo goed mogelijk op de camera vast te leggen.

Blijkbaar is de vrouw met de camera, nadat ze te dicht bij de aanhouding van de overtreder kwam filmen, terugverwezen naar een plaats verder weg van deze plek. Sergeant Dave Ernst staat haar te woord en legt haar kort en bondig uit hoe de zaak nu in elkaar steekt. Dat zij niet vooraan heeft gestaan bij het uitreiken van hersencellen blijkt wanneer hij haar zegt dat ze 'free to go' is en zij daarna vraagt 'am I being detained'.

Geduldig gaat sergeant Dave verder in op de klachten van 'mevrouw' en haar vriend. Al snel, en geheel niet onverwacht, valt echter het onvermijdelijke 'racial profiling'-woord, want de man die dreigt te worden meegenomen is overgepigmenteerd en waarschijnlijk ook lid van een 'gang'. Dat is het teken dat het genoeg is voor sergeant Dave. Einde discussie, vooral wanneer ook nog eens gevraagd wordt waarom de man wordt aangehouden. 'None of your business', klaar over.

De uitsmijter is helemaal mooi wanneer sergeant Dave, moe van de zoveelste domme opmerking, ze adviseert om: 'it's friday night, go do something fun' en ze verder geen blik waardig gunt.

Muziek van Oldfags: Starship - We Built This City

Muziek uit de pre-historie toen de 'oldfags' nog gewoon 'newbies' waren. Gewoon omdat ik het 'toevallig' tegenkwam een, door iedereen natuurlijk, clip van een als bijzonder 'fout' bestempeld nummer. Maar ik zou nu toch wel eens willen weten wie er niet eens lekker de volumeknop wat verder omhoog draait wanneer dit nummer voorbij komt? Natuurlijk wel wanneer je je onbespied waant door anderen, want stel je voor dat je moet toegeven dit nummer toch wel fijn te vinden!

Rowan Atkinson: meer dan alleen maar een hilarische komiek!

Iedereen kent Rowan Atkinson wel als de doldwaze komiek uit de diverse 'Blackadder'-afleveringen en als Mr. Bean. Tevens heeft deze veelzijdige persoon aan diverse films meegewerkt, sommigen wat beter/succesvoller dan anderen. Zijn eerste televisieoptreden was in het nog steeds fenomenale 'Not the Nine O'Clock News' waarna het in een sneltreinvaart, of beter, gezien zijn voorliefde voor snelle auto's, een racetempo met zijn verdere carrière op de kwelbuis ging.

Dat Rowan meer is dan een 'lekker smoeltje' heeft hij dus al genoeg bewezen. In het volgende, toch helaas alweer stokoude, filmpje zet hij zich in voor een nobel doel: het aanpassen van Section 5, een wet in het Verenigd Koninkrijk die er in het kort op neerkwam dat politie en gerecht zouden kunnen gaan uitmaken of iemands uitspraken 'kwetsend' zouden zijn. De inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zou natuurlijk geweldig zijn. Verdere info betreffende deze 'Reform Section 5'-beweging op deze site.

Met diverse hilarische voorbeelden maakt Rowan gehakt van deze idiote wet en het wekt dan ook geen verbazing dat de uitkomst succesvol was en de wet aangepast werd. Na aanpassing kon de vrijheid van meningsuiting, die in het Verenigd Koninkrijk toch al niet echt veel meer voorstelt, triomferen (voor wat er nog van over was). Voordat er vragen komen betreffende deze toch wat boude stelling: een eindbazenserie als 'Monty Python's Flying Circus' zou heden ten dage van z'n lang-zal-leven nooit, nimmerniet, nada kunnen worden uitgezonden. Hoezo vrijheid van meningsuiting dus!

Ondanks de belegenheid van het filmpje blijft het natuurlijk een actueel onderwerp. Hoever mag die vrijheid van meningsuitging nu eigenlijk gaan? Steeds meer groepen in onze samenleving tonen een steeds grotere (over)gevoeligheid en soms heb je het gevoel elk woord even te moeten overdenken voordat je het uitspreekt; voor je het weet is er weer zo'n sneeuwvlokje dat zich gekwetst voelt!

Als tweede filmpje een scetch uit 'Not the Nine O'Clock News' dat ook in de speech van Atkinson wordt behandeld. Gewoon omdat het hilarisch is en ik het jammer vind dat Rowan Atkinson en Griff Rhys Jones daarna eigenlijk min of meer hun eigen weg zijn gegaan en, buiten het jaarlijkse 'Comic Relief', niet veel meer samen hebben ondernomen.

Canadees-Somalische journaliste zocht geluk maar vond slechts de dood ...

Naar aanleiding van dit bericht, waarin president Donald Trump onder andere Ilhan Omar, het Amerikaans-Somalische lid van het congres, adviseert om eens terug te gaan naar haar eigen land en daar de boel eens aan een nader onderzoek te onderwerpen, kwam ik het volgende, bepaald niet vrolijke, bericht tegen op YouTube.

Het betreft de Canadees-Somalische journaliste Hodan Nalayeh die, door alle negatieve berichtgeving vanuit haar voormalige moederland, daarom besloot dit, voor haar 'paradijs op aarde', vanuit haar eigen perspectief in beeld te brengen. Dat de stad die zij bezocht, Kismayo, toch minimaal als 'nogal levendig' dient te worden omschreven in de touristenbrochures weerhield haar daar niet van. Alle negatieve berichtgeving erover was 'fake news' en opgezet om de zwarte bevolking verder te onderdrukken. Vrolijk vlogde, blogde en twitterde de jonge moeder van twee, erop los. Het leek in het begin inderdaad allemaal koek-en-ei te zijn. De mensen waren gewone mensen en er leek geen vuiltje aan de lucht, de reden dat haar ouders, net als vele andere landgenoten, vertrokken waren naar het verderfelijke westen leek zwaar overtrokken geweest!

Overal bleken de mensen blij en gastvrij. Ze kreeg koppies thee en smakelijke lekkernijen aangeboden. Nieuwsgierig bekeken de plaatstelijke inwoners haar terwijl zij met haar smartphone, en begeleid door haar echtgenoot, haar ervaringen vastlegde. Het prachtige landschap om de stad zelf, de azuurblauwe Indische Oceaan, het leek gewoon allemaal een droom en al die berichten van een 'shithole country' en een 'failed state' moesten slechts ontsproten zijn uit het brein van een hevig geprivilegeerde 'witman'.

Helaas voor Hodan haalde de realiteit haar afgelopen vrijdag in. Het luxe hotel waarin ze verbleef, blijkbaar was een verblijf in het huis van één van die reuze gastvrije en lieve Somaliërs geen optie voor haar, bleek een doelwit van de 'oh zo gastvrije, lieve en sympathieke' leden van Al Shabaab. Deze 'feestneuzen', ongetwijfeld gesteund door het boosaardige westen of misschien wel door 'satan Trump' himself, bedierven het feestje van Hodan. Meedogenloos slachtten zij 26 mensen af in het hotel, waaronder ook Hodan en haar echtgenoot. De realiteit haalde de jonge vrouw medogenloos in. Lafhartige, moorddadige schoften beëindigden het leven van een te naïeve vrouw die niets anders wilde als haar kijk op de Somalische bevolking naar het westen te brengen. Rust dus in vrede Hodan, hoe oneens ik het verder ook ben met je over-positieve beeld van Somalië, dit is iets dat je niet had verdiend!

Voor de liefhebbers van een wat cynischer verslag van de gebeurtenissen is er altijd Paul-Joseph Watson die deze tragische gebeurtenis ook recent behandelde in dit filmpje.

Ik heb zelf lang getwijfeld of ik dit nu wel zo moest gaan posten. Het menselijk drama is gewoon groot en je gaat al gauw te ver in je bewoordingen. Hodan was niet meer als een naïeve vrouw en haar gebruiken om je eigen punt te maken begint dan al snel op een vorm van 'dansen op haar graf' of 'blij dat ze dood is' te lijken. Ik heb toch uiteindelijk besloten om dit te posten maar probeerde niet teveel de komische noot ten koste van Hodan te laten gaan. Ikzelf ben, als voormalig zeevarende, bekend met de bevolking van Afrika en moet toegeven dat de mensen daar echt nauwelijks te onderscheiden zijn van 'ons' in het westen. Overal zijn kl**tzakken en overal zijn lieve, vriendelijke mensen. De armoede en ellende waarin ze zitten valt hen niet persoonlijk aan te rekenen; zij willen niets meer-of-minder als wij: een fijn en vrolijk leven leiden!

Send her back?

Slechts enkele dagen nadat president Donald Trump het advies aan Alexandria Ocasio-Cortez en haar drie ferventste medestanders, 'The Squad', in het congres heeft gedaan om: "indien het je hier niet bevalt weer terug te keren naar je shithole-country waarvandaan je kwam, de problemen daar op te lossen en dan terug te komen om aan Amerika uit te leggen hoe of je dit gedaan hebt", lijkt het er bepaald niet op dat 'The Donald' de druk van de ketel wil halen.

In een bijeenkomst voor zijn supporters in Greenville, North Carolina, pakt de 'God-Emperor' Ilhan Omar, da's die steeds met die lap om haar bakkes loopt dus, aan op haar blatante anti-semitisme. Eerder had deze 'waardevolle toevoeging aan Amerika' al geweigerd om afstand te nemen van de terreurgroep Al Qaida en downplayde ze de 9-11 aanslagen als ware het een 'incidentje'. Begrijpelijk dat het publiek van de eindbaas het ook wel gehad heeft met deze Somalische (want als je Amerika zo erg haat als zij, dan kun je haar toch moeilijk nog verder beledigen en haar 'Amerikaanse' noemen toch?) en het publiek daarom de heer Trump adviseerde om Ilhan een ontsnapping aan te bieden uit het door haar zo gehate land. Misschien dat ze dan in de 'failed state', die Somalië nu eenmaal is, tot het besef zal komen dat het toch wel meevalt in de Verenigde Staten. Of misschien dat ze daar juist het geluk, waarnaar ze zo hevig op zoek lijkt, zal vinden. Ze kan er in elk geval naar hartelust haar terroristenvrindjes ondersteunen, Israël en het Joodse volk beledigen dat het een aard is en verder genieten van alle fijne zegeningen dat een land, waar je de keuze hebt tussen anarchie en sharia-voorschriften tot op de letter navolgen, voor haar het paradijs of aarde zou zijn!

Verder moet volk als zij gaan beseffen dat het dagelijks beledigen en op het hart trappen van tientallen miljoenen Amerikanen, door het door hun zo geliefde USA door het slijk te halen, niet consequentieloos mag plaatsvinden! Anders zou de wens van het patriottische publiek in Greenville wel eens rap werkelijkheid kunnen gaan worden!

N.b. voordat er weer 'hurr durr bron Breitbart, Breitbart bad' wordt gemekkerd: het betreft slechts de weergave uit een lange uitspraak van de heer Trump zonder verder commentaar.

Engels spreken in Engeland? Is dat nodig dan?

Dat de vroeger zo hooggeachte en bewonderde BBC meer en meer aan het afglijden is tot een doorgeefluik van onzin, uitgespuwd door gevoelige sneeuwvlokjes en personen wier eerste woordje 'racisme' was, mag geen nieuws meer heten. Dit althans voor de 'woke' en 'redpilled' personen onder ons.

Hier een filmpje van de YouTuber 'Undoomed', een sarcastische en cynische Amerikaan, die een 'dame' (ik zet dit woord voor de zekerheid maar even tussen haakjes want haar gedrag rechtvaardigt deze benaming nauwelijks) aan het woord laat in een nauwelijks verstaanbaar brabbeltaaltje. Zij betoogt hierin dat de bewoners van 'The Albion' een dood taaltje zouden bezigen en dat zij zich maar zich verder ook maar even dienen aan te passen aan de vele 'hooggeleerde' 'nieuwe Britten' die er binnenstromen. In een Teletubby-achtig taaltje poogt zij het punt aan de man te brengen dat het eigenlijk maar slecht is dat er van nieuwelingen verwacht wordt dat zij de taal van het land waarheen zij geëmigreerd zijn spreken. Nauwelijks verholen komt haar punt erop neer dat het eigenlijk niets uit zou mogen maken wat voor taal gebezigd wordt en al degenen die het daar niet mee eens zijn zijn eigenlijk gewoon ....

Punt voor punt weet 'Undoomed' haar gelukkig, met zijn droogkloterige commentaar (en korte filmpjes), stevig weerwoord te geven!

Voor 'The Donald' was er Ronald!

Met al het fantastische dat 'The God-Emperor' Donald Trump voortbrengt, en daarmee America weer Great maakt, wordt er wel eens vergeten dat er vóór hem een bijna net zo legendarische president het Witte Huis bewoonde: Ronald Reagan.

Begonnen als b-acteur en later, terwijl hij nog niet de wijsheid der jaren bezat, in de politiek gegaan als Democraat, wist deze unieke man de harten van vele mede-Amerikanen te stelen. Zijn wat onbesuisde uitgavenpatroon, het tekort van de Amerikaanse overheid ging tijdens zijn regeerperiode door het dak van het Capitool, werd hem vergeven want 'he's such a charming man'. Met het openzetten van de geldkraan van de overheid, bijna naar Keynesiaanse voorschriften, wist hij de economie uit een periode van stagflatie te brengen. Naast deze, ironisch genoeg 'linkse' oplossing, zorgde Ronald Reagan er door belastingverlaging voor dat ook de bevolking zelf voordeel ondervond. Dat er een behoorlijke rekening achterbleef mocht de pret natuurlijk niet drukken!

Grootste prestatie van deze geweldenaar was uiteraard het verslaan van het 'Evil Empire', de Sovjet-Unie. Niet slechts door machtspolitiek maar meer door zijn charme en humor bracht hij de Russische Beer op de knieën. In het volgende filmpje wat voorbeelden van deze grote man die, zeker niet ten onrechte, ook wel 'The Great Communicator' wordt genoemd:

En hier het filmpje waarin Ronald zijn legendarische "Mr Gorbatchev, tear down this wall!" uitspreekt bij de Brandenburger Tor, dezelfde plaats waar jaren eerder een andere legendarische president, John F. Kennedy, zijn beroemde "Ich bin ein Berliner"-woorden uitsprak.

Misschien ook interessant?
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
special
Vijf gametips voor de maand augustus
special
De Canal Parade in beeld
special
SYML: 'Muziek en eerlijkheid gaan hand in hand'
review
Date a Live: Rio Reincarnation
©FOK.nl e.a.