special
Mortal Kombat 11 - releaseparty
review
Outward
review
Anno 1800
review
Nacon Revolution Unlimited Pro
review
Nintendo Labo VR
special
LEC: G2 is genadeloos en grandioos [Fotoverslag]
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Bach schopt kont

Het is de Heilige Week, voorafgaand aan Pasen, dus moge de Here genadig zijn vanwege deze wellicht ietwat oneerbiedig overkomende titel, die echter geheel eerbiedig is bedoeld.

Toevallig beleefde op deze dag 290 jaar geleden de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach namelijk zijn première, in de Thomaskerk te Leipzig.

Nou ja, mogelijk dan, want wellicht werd dit magnifieke werk twee jaar eerder ook al eens uitgevoerd. Dat is echter is niet helemaal zeker. Hoe dan ook, het is een goed excuus om het beroemde Erbarme Dich eventjes in de schijnwerpers te zetten.

Hieronder hoor en zie je een instrumentale versie van deze aria, uitgevoerd door het Filharmonisch Orkest van Zagreb met Lana Trotovšek op viool en Stjepan Hauser op cello. Laatstgenoemde is bekend van het duo 2Cellos.

Goeiemorgen FOK! - Parijs!

Ja lieve lieden, hoewel het weer weer wat is afgekoeld is het toch echt lente, en de onverbetelijke romantici onder ons vieren dat in Parijs. Nota bene door Emmanuel Macron versus Theresa May weer helemaal op de kaart gezet.

Dit is I Love Paris van Screamin' Jay Hawkins. Een oud jazznummer van ene Cole Porter; ooit volslagen briljant door ene Ella Fitzgerald uitgevoerd.

Maar er was dus ooit ook een gast met een doodskop op een stok die er ook iets van wilde maken.

Hartelijk Poepdag

Hoera, het is eindelijk weer nationale Poepdag!! De dag dat onze grote boodschap centraal staat, dat klinkt geinig maar er zit ook een serieuze kant aan.

"Eigenlijk spoelen we dagelijks een schat aan informatie door het toilet", aldus Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting. "Je ontlasting laat zien of er iets met je gezondheid is. Daarnaast leren we heel veel van onderzoek naar de bacteriesamenstelling van ontlasting. Daarmee kunnen we mogelijk in de toekomst sneller diagnoses stellen of zelfs medicatie ontwikkelen."

Dus veel poepplezier en goed achterom kijken!

Top of Flop: Anouk - It's A New Day

Anouk eert de sterke vrouwen over de hele wereld in haar nieuwste nummer. Geslaagd of niet?

Met dank aan BasOne de namen: 

Marina Abramovic
Jeanne d'Arc
Jacinda Ardern
Tarana Burke
Coco Chanel
Marie Curie
Princess Diana
Amelia Earheart
Emma González
Audrey Hepburn
Frida Kahlo
Mona Lisa
Wangari Maathai
Meghan Markle
Nefertiti
Michelle Obama
Alexandria Ocasio-Cortez
Florence Nightingale
Naomi Parker
Rosa Parks
Sally Ride
Wilma Rudolph
Margaret Thatcher
Mother Teresa
Sojourner Truth
Serena Williams
Malala Yousafzai

Gemeente Utrecht heeft beffende afdeling

Het is toch een vreemde gewaarwording, je stelt via Twitter een gewone vraag aan de gemeente Utrecht maar je krijgt een zeer onthullend antwoord. Dat overkwam Karlijn die een vraag over de fietsbrug bij het Beatrixpark stelde, maar in het antwoord werd onthuld dat er ongebruikelijke dingen gebeuren op het Utrechtse stadhuis. De antwoordende ambtenaar heeft het namelijk over een beffende afdeling.

Waarom de tweet inmiddels verwijderd is snappen wij wel, gelukkig hebben we de foto's nog.

Een onthullende tweet (Bron: Twitter)
Een onthullende tweet (Bron: Twitter)

'Een bijbel, almanak en kerkboek tegelijk'

De songtekst verhaalt als volgt: "Als ik de tekens op de kaarten tel dan kom ik tot 365, de dagen van het jaar. Er zijn 52 kaarten, de weken van het jaar. Vier kleuren zijn er, vier weken in een maand. Er zijn twaalf kaarten met een afbeelding, dat wil dus zeggen: twaalf maanden in een jaar. Ook zijn er dertien troeven in een spel, dertien weken in een kwartaal. Ziet u luitenant, m'n speelkaarten betekenen voor mij een bijbel, een almanak en een kerkboek tegelijk."

Wie heeft er zin om uit te zoeken of de zinsnede over het aantal tekens op de speelkaarten klopt? Om welke speelkaarten gaat het? Zijn de jokers, koningen, boeren en koninginnen uitgezonderd in deze telling of doen ze juist mee? We dagen je uit! 

Coolblue introduceert pakketpanelen

Vandaag introduceert Coolblue zijn grootste innovatie ooit: pakketpanelen. Na het in gebruik nemen van het zonnedak op zijn magazijn, het bezorgen van kleine pakketjes op de fiets en het bezorgen van tv’s met elektrische busjes, is de vervolgstap van het e-commercebedrijf om nóg meer uit zijn pakketjes te halen. Door zonnecellen in de blauwe dozen te verwerken, wil het bedrijf klanten helpen om zelf hun eigen energie op te wekken.

Pieter Zwart, Beginbaas van het bedrijf licht toe: “Onze pakketjes hebben een heel belangrijke functie, namelijk producten onbeschadigd bij onze klanten krijgen. Dus misschien is de vraag niet minder blauwe doosjes, maar juist meer doen met blauwe doosjes. Ik vind het superfijn om dit eindelijk na 10 jaar met de wereld te kunnen delen. En eindelijk snappen onze klanten ook dat het logo van Coolblue eigenlijk een zonnetje is.”

De pakketpanelen bevatten speciaal door Coolblue ontwikkelde AVEG microzonnecellen. Hoe groter het pakketje, hoe groter het pakketpaneel én daarmee het apparaat dat de klant van stroom kan voorzien. Met een klein pakketje kan makkelijk een telefoon opgeladen worden. Een grotere doos is geschikt voor het opladen van bijvoorbeeld een laptop of tablet. Coolblue is het eerste e-commercebedrijf dat zonnecellen in zijn pakketten verwerkt en introduceert hiermee zijn grootste zonnigste ooit.

Menwil eerst feedback van klanten verzamelen. De eerste 10.000 proefpakketpanelen worden gratis verspreid over Nederland en België. Voor meer informatie of voor het bestellen van een proefpakketpaneel, ga naar hun website.

Come on Arlene!

De iconische Britse boulevardkrant The Sun roept het opperhoofd van de Noord-Ierse DUP Arlene Foster op om vandaag in hemelsnaam vóór premier Theresa Mays Brexitdeal te stemmen.

Maar de Noord-Ierse unionisten, Britser dan de Britten zelf die hen gewoon als Ieren zien, hebben er weinig trek in omdat ze bang zijn dat de deal ze nóg verder van het Grote Brittannië verwijdert.

Allemaal heel ingewikkeld, maar The Sun verwijst ondertussen wel naar een alleraardigst liedje, en dat staat hieronder. Nou ja, onder The Sun om precies te zijn. En het heet overigens niet Come on Arlene maar Come on Eileen, maar dat mag de pret niet drukken.
The Sun - Come on Arlene!

</p?

Hennepplanten in plaats van geraniums

De politie trof gisteren een partij van 404 hennepplanten aan in een appartement in een verzorgingstehuis in Nijmegen Zuid. Het is weer eens iets anders dan achter de geraniums zitten schrijft de politie op Instagram. 

Lego bouwt levensgrote McLaren Senna met 400.000 blokjes

De bouwers van Lego hadden er even voor nodig, 2.725 uur om precies te zijn, maar dan heb je ook wat. Het team bouwde de McLaren Senna tot in detail na, inclusief echt stuur en racestoel. Er waren maar liefst 400.000 blokjes nodig om dit imposante bouwwerk te voltooien.

'Ja daaaahaaag, pleurt toch op'

In Rotterdam zijn ze boos omdat een Amsterdamse zaak de kapsalon als typisch Amsterdamse Specialiteit aanbiedt. Ter info: Het gerecht is in 2003 ontstaan toen Nataniël Gomes, de eigenaar van een kapsalon aan de Rotterdamse Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. 

Michaëlla Krajicek zet naakt de bloemetjes buiten

Michaëlla Krajicek staat de laatste tijd meer bekend om haar interessante Instagram-account dan om haar tennisprestaties, maar daar vinden wij weinig mis mee. Ook gisteren verraste de tennisster ons weer met een prachtig kiekje vanaf een dakterras. Blijkbaar kleurt Krajicek graag egaal bruin want ze lijkt poedeltje naakt, op een mooi bosje tulpen na.

Dankzij dit kiekje duiken wederom de geruchten op dat Michaëlla binnen afzienbare tijd in de Playboy te zien zal zijn, ze hintte daar in het verleden zelf al op.

Mocht de Instagram niet goed zichtbaar zijn, klik dan hier.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Pure 🌞 #DutchGirl

Een bericht gedeeld door Michaëlla Krajicek (@misakrajicek) op24 Mrt 2019 om 10:00 (PDT)

Hoe het gedachtegoed van DENK wordt ervaren

Hoe zou zo’n anti-Baudet stukje van een DENK-kandidaat uit de Volkskrant er uitzien als je dat op z’n FvD’s of PVV’s converteert?

De originele tekst van Achraf el Johari (22), Student rechtsgeleerdheid in Amsterdam en actief bij de fractie van de partij DENK in de gemeenteraad van Amsterdam, kan je in de Volkskrant lezen. Of als je dat niet vertrouwt bij de collega’s van GeenStijl, die er een screenshot van hebben gemaakt.

Afijn, hieronder dus de spiegel.

Toen de verkiezingsuitslag binnenkwam, was ik best gefrustreerd dat er blijkbaar toch nog zoveel mensen gevoelig zijn voor het oikofobe denken dat bij de linkerflanken zeer sterk dominant is. Zo’n grote groep die stemt op een partij die mensen zoals ik minderwaardig vind, dat gaat nu toch even door mijn hoofd elke keer als ik ergens heenga. Linkse partijen hebben hier aan bijgedragen, vind ik. Dat oikofobe denken hebben ze een beetje overgenomen, bijvoorbeeld van GroenLinks dat ineens zegt dat miljarden illegale immigranten met een fascistische ideologie en laag IQ geen probleem zijn.

Ik ben nu vooral bang dat racisme in Nederland extremer gaat worden, want daar zijn moslims heel goed in. De uitspraken van Baudet komen op de gewone Nederlander niet over als racistisch, die van moslims vaak wel en daar zit het gevaar. Op het moment dat mensen zich superieur voelen op grond van hun geloofsovertuiging zoals de islam, eindigt het cv van iemand met een buitenlandse achternaam door positieve discriminatie hoger op de stapel. Ik ben ook echt bang dat we hate crimes zullen krijgen in Nederland. Extreemlinks intensiveert, dat beeld schetsen de AIVD en NCTV. En het past in de lijn van het GroenLinks en D66 denken, dat bepaalde mensen beter zijn dan andere wegens hun kleurtje of afkomst. Onze politici maken de fout om te denken dat het met de moslims wel meevalt, dat ze zich niet hoeven te verenigen tegen de islam. Dat gevaar wordt zwaar onderschat, partijen moeten de handen ineen slaan om islam weer terug achter de voordeur te dwingen.

Tegen racisme, voor moord op Baudet

Tijdens de demonstratie tegen racisme wordt er gescandeerd door een gemaskerde deugtokkie om Thierry Baudet te vermoorden. (6 minuut 43)

Update 14.50 uur
AT5 meldt dat de politie een onderzoek gaat instellen. Tevens hebben Marianne Poot (VVD) en Rutger Groot Wassink (GroenLinks) laten weten dit soort gedrag ten zeerste af te keuren.

Update 16.05 uur
Ook burgemeester Halsema doet nog even een deugduit in het zakje:
"Amsterdam kent een grote demonstratievrijheid. Deze wordt gekoesterd maar kan niet worden misbruikt om anderen te intimideren", zo laat zij weten.

Fun met Funda #145 - Horrorhuis in Utrecht

In Utrecht staat een huis te koop. Voor 1,35 miljoen euro. En het ziet er nogal.... uitgeleefd (?) uit. Of alsof er iemand met verbouwen is begonnen en de moed hem/haar binnen een paar dagen in de schoenen is gezakt? Of het huis is gebruikt als decor voor een horrorfilm? Wie zal het zeggen. Nouja, het ziet er dus nogal ... apart uit. Gelukkig staan er veel foto's online. Veel plezier.

Hartelijk Pannenkoekdag

Het is vandaag 22 maart en dat betekent alweer voor de dertiende keer dat het Nationale Pannenkoekdag is!!!

Wat houdt Pannenkoekdag in zul je je afvragen? "Nationale Pannenkoekdag wordt elk jaar gevierd op een vrijdag in maart. Het is dé dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. En waarmee kan dat nou beter dan met een zelfgebakken pannenkoek?" Zo lezen we op de site van Pannenkoekdag.

Maar laten we wel zijn, het is ook gewoon de perfecte dag om voor jezelf eens een paar lekkere pannenkoeken klaar te maken! Wat is jouw favoriet?

Fans vertellen tienermoeder dat ze is vreemdgegaan

Tja sociale media, het is wat. 

Catelynn Lowell, het ontzettende bekende tienermoedertje is vreemgegaan, dat zie je toch zo? De baby op de foto kan immers nooit van Tyler Baltierra zijn... dat ziet iedereen. Toch? 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Vaeda is a month old this week & idk how it’s possible, but she keeps getting cuter! 😍❤️

Een bericht gedeeld door Tyler Baltierra (@tylerbaltierramtv) op19 Mrt 2019 om 7:23 (PDT)

Fijne St. Patrick’s Day

St. Patrick's Day (Iers-Gaelisch: Lá Fhéile Pádraig) is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin.

St. Patrick's Day is niet alleen verbonden aan de Ierse cultuur, maar is ook een christelijk feest dat door de Katholieke kerk, de Ierse Kerk en andere Anglicaanse Kerken gevierd wordt. Deze feestdag valt bijna altijd in de vastentijd en kan soms in de zogeheten Goede Week vallen. Valt St. Patrick's Day in zo'n week, dan wordt de feestdag verschoven naar de tweede maandag na Pasen

Misschien ook interessant?
special
LEC: Origen geeft Fnatic pak slaag [Fotoverslag]
review
Xenon Racer
review
Sekiro: Shadows Die Twice
special
Mijndomein Masters - Dag 3
review
Borderlands Game of the Year Enhanced
special
The Year of the Dragon in Hearthstone
©FOK.nl e.a.