special
Random Pics van de Dag #108
review
The Outer Worlds: Peril on Gorgon
special
Random Pics van de Dag #107
special
VrijMiBabes #19 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #19
review
Microsoft Flight Simulator
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


#ikdoenietmeermee, artiesten in verzet tegen coronabeleid

Een groep artiesten is gezamenlijk een actie begonnen tegen het coronabeleid van het kabinet. Bekende namen als Tim Douwsma, Bizzey en Thomas Berge stellen op Instagram dat het zo niet langer kan. ‘Wij willen duidelijkheid’, schrijven ze in identieke berichten. Zo meldt het AD.

De artiesten maken duidelijk dat ze voor een goede volksgezondheid zijn, maar de maatregelen ‘rammelen aan alle kanten’.

Hoewel deze actie zich voornamelijk op Instagram lijkt te voltrekken worden op  twitter diverse filmpjes gedeeld onder #ikdoenietmeer mee en #FRIEDEPIEPEL


Update 23.45 u  tweet over NOW Bizzey toegevoegd

Mondkapjes en de virale dosis COVID-19

Nu het aantal COVID-19 besmettingen flink toeneemt en Nieuwsuur pijnlijk heeft blootgelegd dat de richtlijn chirurgische mondkapjes in de ouderenzorg meer zijn ingegeven door schaarste aan- dan door het functioneren van het mondkapje zelf, deel ik graag het volgende draadje met jullie, Een draad over het coronavirus en de dosis van het virus wat we binnen kunnen krijgen. En de reden waarom slechte mondkapjes beter werken dan je zou verwachten.

Geeft COVID-19 een verhoogd risico beroerte op alle leeftijden ?

Een beroerte komt relatief vaak voor bij COVID-19-patiënten en geeft veel gevolgen voor alle leeftijden. Zo concludeert een Canadees onderzoek. Nader onderzoek is nodig, zo stelt Willemijn Coene op Twitter.

Stelling van Amsterdam 360 graden rond vanuit de lucht te bekijken

De Stelling van Amsterdam is 360 graden rond van boven te bekijken. Provincie Noord-Holland gaf opdracht voor deze opnames wat resulteerde in een grote online luchtfototour. 

De Stelling van Amsterdam werd in de periode van 1880 tot 1920 aangelegd om de hoofdstad te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. De Stelling is 135 kilometer lang en telt 45 forten.

Met behulp van een camera aan een heliumballon en drones zijn de forten en sluizen van de stelling in beeld gebracht.  De beelden zijn hier te bekijken.

(beeld: Provincie Noord-Holland)
(beeld: Provincie Noord-Holland)

TikTok-verwijdering zwaar terecht!

Gezien deze Tweet is het geen wonder dat 'The Donald' TikTok wil verwijderen van het net. Dit ultieme spionageinstrument van die Chineze rooie rakkers geven losgeslagen dochters gewoon de mogelijkheid om bandeloos erop los te gaan bij nietsvermoedende vaders .

Vernieuwd coronadashboard, nog verre van volledig

Hoewel Hugo de Jonge vrolijk twittert dat we nu echt een fantastisch coronadashboard hebben waar we in één oogopslag duidelijk kunnen zien hoe we ervoor staan. Voor heel Nederland is er nu informatie over virusdeeltjes in het rioolwater en biedt het nieuwe ontwerp van het coronadashboard een beter overzicht van de cijfers. 

Als ik zelf eens ga rondneuzen op het vernieuwde coronadashboard zie ik bij een aantal gemeentes al het ontbreken van informatie over virusdeeltjes in het rioolwater. Op twitter zie ik meer kritiek en kom ik een draadje tegen van Bert Slagter en Marino van Zelst tegen, waar een eerste opsomming wordt gegeven van wat naar hun mening wel en niet is verbeterd aan deze 'trots' van Hugo de Jonge. Persoonlijk geloof ik best dat Hugo capaciteiten heeft, maar denk dat hij als autoverkoper beter zal presteren dan dat hij in zijn huidige functie doet. 

Brekend: Paul is moderator

Zojuist kwam het schokkende nieuws binnen bij de redactie: ze hebben Paul moderator gemaakt 

Bewijs : KLIK

Paul is al zo'n 13 jaar aan het zeuren, klagen, huilen dat ze hem maar niet blauw maken. Hij heeft er zo'n 500 topics over aangemaakt. Het is dan toch gelukt! Komt dit door het jaar 2020? Is dit het einde van FOK? Wat heeft Paul gedaan bij Yvonne? Wat weet Paul over GGMM? Veel vragen!

NCRI publiceert rapport hoe antifa social media misbruikt

Het Network Contagion Reserach Institute (NCRI) heeft na bestudering van de door hen verzamelde gegevens op social media een onderzoekzoeksrapport gepubliceerd over hoe militante anarchisten de social media misbruiken. Memes worden gebruikt als propaganda en er wordt gepost (al of niet in codetaal) op verschillende fora om  te recruteren, op te roepen tot geweld en haat te zaaien  tegen politie en politieke tegenstanders. 

Het NCRI zegt een neutrale en onafhankelijke partij te zijn, wiens missie het is om verkeerde informatie, misleiding, manipulatie en haatzaaien via sociale mediakanalen op te sporen, bloot te leggen en te bestrijden.

Sandy, de verloren veteraan

Een aangrijpende documentaire van Omroep Gelderland over oud-veteraan Alexander 'Sandy' Cortmann. Hij meldt zich in 1944 vrijwillig aan voor een geheime militaire missie. Dit blijkt Operatie Market Garden te zijn. In 2019 is hij voor de allereerste keer aanwezig bij de herdenkingen van Market Garden in Nederland. Hij is dan 97 jaar. Het wordt een emotionele achtbaanrit; van een hernieuwde en spannende parachutesprong tot een roerende afscheidsborrel bij het graf van zijn beste vriend.

VVD Tweede Kamerlid heeft een tekening voor ons

VVD Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden showt ons een tekening in dit promotiefilmpje, het is een tekening van zijn zoon. Het herinnert hem eraan dat hij zijn werk voor de volgende generatie doet. Mooi hè?

OM is niet zo onafhankelijk als gedacht

Het OM lijkt toch bevooroordeeld te zijn geweest in de zaak aquarium Akwasi op de Dam.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Fun met Funda #213 - a room with a view ...

In Amsterdam vinden we voor 5,5 miljoen dit penthouse. A room with a view. Op de 22e etage van deze flat in het Amstelkwartier heb je een werkelijk schitterend uitzicht over de stad. Voorzien van (verwarmd) zwembad. Het pand wordt casco opgeleverd, de meeste foto's op Funda dienen ter illustratie van hoe het zou kunnen worden ingericht. Nadeel is wel de jaarlijkse erfpacht van 16.907 euro, en de maandelijkse kosten van 1.108 euro voor de VVE, maar goed. Dan heb je wel een monsterlijk mooi uitzicht over de Amstel. 

A room with a view... (Foto: Funda)
A room with a view... (Foto: Funda)

Man poept voor het huis van Nancy Pelosi en streamt dit live

Op twitter kwam ik dit enigzins bizarre filmpje tegen. Een man besluit te gaan poepen op de oprit van het huis van Nancy Pelosi en maakt de nog vreemdere beslissing om dit live te gaan streamen.

Voor wiens huis zouden jullie wel eens op de oprit een 'kunstje' willen doen en zouden jullie dit ook streamen?

Post-COVID-19 syndroom zeer waarschijnlijk volgens gericht onderzoek

Veel mensen hebben maanden na een corona-infectie nog steeds klachten. Onderzoekers van kennis- en behandelcentrum Ciro, Longfonds en de Universiteiten Maastricht en Hasselt wijzen op de waarschijnlijkheid van een ‘post-COVID-19 syndroom’. Dit blijkt uit de studie die vandaag in ERJ Open Research –  een van de meest gewaardeerde peer-reviewed tijdschriften met betrekking tot het ademhalingstelsel in Europa - is gepubliceerd. Het gaat om het eerste onderzoek dat dit syndroom beschrijft.

Het onderzoek is gedaan onder mensen die langdurige klachten ervaren na corona. Opvallend is dat de deelnemers veelal jonge mensen (gemiddeld 47 jaar) betreft die voorheen gezond waren en vaak alleen zogenoemd ‘mild corona’ hadden. Bovendien is het merendeel (95%) niet in het ziekenhuis opgenomen geweest.

Voor het onderzoek werd een vragenlijst verspreid via de Facebook-groep ‘Coronapatiënten met langdurige klachten’ en een Vlaamse Facebookgroep. Daarnaast werden mensen benaderd via coronalongplein.nl. Meer dan de helft van de 2113 respondenten heeft 80 dagen na de eerste symptomen van het virus nog 6 ernstige klachten. Met name vermoeidheid en benauwdheid worden het meest genoemd. Slechts 0.7% van de deelnemers is klachtenvrij.

“De resultaten uit het onderzoek zijn opmerkelijk, zeker omdat het om een vrij jonge groep mensen gaat die eerder aangaven in goede gezondheid te verkeren”, aldus Ciro-onderzoeker drs. Yvonne Goërtz. “Dit vraagt om meer onderzoek naar hoe vaak dit probleem voorkomt en of de genoemde klachten aanhouden. Ook is het belangrijk dat zorgprofessionals zich bewust zijn dat mensen nog lang een grote verscheidenheid aan klachten kunnen ervaren.”

Het Longfonds is blij met deze aandacht vanuit wetenschappelijke hoek. Longfonds-directeur Michael Rutgers: “Het is belangrijk dat mensen met langdurige klachten na corona gezien, gehoord en geholpen worden. Deze publicatie helpt om ervoor te zorgen dat deze groep serieus genomen wordt. Longfonds blijft deze groep o.a. via coronalongplein volgen. Om ervoor te zorgen dat de (na)zorg na corona voortdurend in ontwikkeling blijft en we meer wetenschappelijk onderzoek kunnen starten.”


Zelfde beeldendiefstal, andere context

De heren in het filmpje worden neergezet als dief en activist. En misschien is dat ook wel zo. Maar het ging wel over een beetje meer dan dat. Onder andere ook over dat de blanke (christelijke/katholieke) westerlingen de Afrikaanse cultuur vernietigd hebben. Lokale religies vervangen en vernietigd hebben. En nog een hele rits aan onmenselijk handelen door zendelingen en kolonisten. Waaronder moord en verkrachting.

Anderzijds legt deze 'activist' wel haarfijn de hypocrisie van het hedendaagse elitaire deugvolk bloot. Dat schaart zich achter BLM, wil onder andere Zwarte Piet vernietigen, beelden, straatnamen en andere historie verwijderen onder het mom van kwetsend en racisme.

Maar Afrikaanse kunst en cultuurschatten teruggeven is er niet bij. Want als elitaire deugende navelstaarders toevallig even niet bezig zijn met naar hun navel te staren, dan mogen ze graag naar die kunst en cultuurschatten staren in hún museumpjes. Want dat is toch wel zó 'verheven' en lekker deugend dat ze er spontaan een hard plassertje of natte gleuf van krijgen. Dus zoiets 'geils' ga je niet teruggeven natuurlijk.

Tevens legt het nog een andere mindere kant van het deugvolk bloot. Namelijk dat cultuurvernietigen ze kennelijk in het bloed zit. Nou valt er in en aan Afrika niet veel cultuur meer te vernietigen want alles is inmiddels commercieel of met de grond gelijk gemaakt. Dus vernietigen ze nu maar de cultuur in eigen land, want je moet toch wat als deugvolkje.

Uitslagen COVID-19 testen, veel fout-positief of toch niet?

Gisteren werd in het NRC een artikel gepubliceerd waarin wordt beweerd dat een zesde tot een derde van de positieve COVID-19 testuitslagen mogelijk fout-positief zijn. Dit zou worden veroorzaakt doordat veel mensen zonder coronaklachten zich laten testen. Op twitter kwam ik een draadje tegen van Bert Slagter die de berekeningen, waar het NRC het bewuste artikel op baseert, naloopt en concludeert dat ze niet kloppen. Daarmee maakt hij duidelijk dat het NRC artikel  een verkeerde realiteit schetst.

Het draadje begint op pagina 2.

Kpop-fans woedend op Radio 538

Gisteravond draaide DJ Barend van Deelen het nummer BTS - Dynamite op Radio 538, een populaire K-pop-band die deze week de Top 40 zijn binnengestormd!

Hier kan je het even bekijken en beluisteren:

Barend gaf na het nummer de kritiek dat hij het Engels niet 'je van het' vond. Dit had hij dus niet moeten doen... de BTS-fans stuurden massaal berichten naar de studio en belde op. Luister maar even mee:

Met wie ben je het eens? Mag Barend dit zeggen? Of moet hij meer respect hebben voor DTS? Geef je mening!

Stel je vragen mbt aanpak coronavirus aan Mark en Hugo zelf !

Alle stuurlui aan wal met een twitteraccount opgelet! Komende woensdag 9 september beantwoorden Mark Rutte en Hugo de Jonge jullie vragen over de aanpak via  Facebook en YouTube. 

Heb je geen twitteraccount, dan stel ik de vragen wel voor jullie! 

Indien er heel veel vragen hier binnenkomen, zoek ik er een aantal uit.

Woensdag rond 13 u zullen de antwoorden volgen via Facebook  en Youtube.

De atwoorden op alle binnengekomen vragen;

Update 8 september  23.17 uur (hoop dat mijn avatar niet al te serieus genomen wordt door Hugo en Mark)
De vragen zijn gesteld, nu afwachten of we rond 13 uur morgen aan antwoord mogen ontvangen :-)

Thuis van vakantie? Check je dakkoffer op een verstekeling!

Na een heerlijke vakantie met hun auto kwam een Engels echtpaar voor een onaangename verrassing te staan toen zij bij het uitruimen van hun auto ineens geklop vanuit hun dakkoffer hoorden komen. Ze belden gelijk de plaatselijke politie en die troffen bij het openen van de dakkoffer een Soedanese vluchteling aan die zich tussen de bagage van het echtpaar had gepropt.

In het artikel in de Telegraph staat vermeld dat er wel vaker verstekelingen zich in een dakkoffer verstoppen en op deze wijze Engeland binnenkomen. Vermoedelijk heeft deze verstekeling zich tijdens een bezoek aan een winkelcentrum in Calais verschanst in de dakkoffer. Bij terugkomst van het winkelen, bemerkte het echtpaar niets vreemd aan de auto maar op de M25 werden ze door een andere weggebruiker er op geattendeerd dat hun dakkoffer niet goed dicht zat, dit hebben ze toen verholpen met behulp van een sleepkabel.

Het openen van de dakkoffer door de politie en de ontdekking van de verstekeling is gefilmd, zie onder;

Suiker ongezonder dan nicotine en teer?

Waarom wil de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) wel suiker, zout en vet aanpakken in voeding en niet teer en nicotine in tabak?  Een opiniestuk van Wanda de Kanter en Frits van Dam wat ik tegenkwam op tabaknee.nl 

Ambitie kan staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, CU) niet ontzegd worden. “Het doel is dat geen enkele jongere in 2040 nog rookt,” zei hij bij de aanbieding van het rapport Van verschil naar potentieel van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), over sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Hoe hij het aantal rokende jongeren naar nul wil terugbrengen zei hij er niet bij. Dat volgt dit najaar bij de presentatie van het Nationaal Preventieakkoord. Ongetwijfeld zal hij dan het recept uit het WRR-rapport volgen. Allereerst moet roken duurder worden door het verhogen van accijnzen. Ten tweede moet tabak op minder plaatsen verkocht worden, bij voorkeur door een vergunningstelsel in te voeren. De minimumleeftijd voor roken moet verder worden verhoogd. En ten slotte moet de overheid sterker een gezonde leefstijl propageren. Het zijn maatregelen die ook al genoemd zijn in een rapport van het ministerie van VWS uit 2016. Daar gebeurde toen alleen niets mee.

Overgewicht
Het rapport van de WRR gaat niet alleen over roken, maar ook over alcohol, psychische problemen en overgewicht. En juist de aanpak van overgewicht laat zien dat er iets vreemds aan de hand is met de aanpak van tabak. Over de aanpak van overgewicht maakt het rapport behartigenswaardige opmerkingen over de ingrediënten in de voeding zelf. Met name als het gaat om producten die veel verborgen vet, zout of suiker bevatten, is er nog een wereld te winnen, aldus de WRR. Daar ligt volgens de raad een taak voor de overheid en het bedrijfsleven.

Geen woord over nicotine
Merkwaardig genoeg zwijgt de WRR als het gaat over de ingrediënten in tabak . De woorden ‘teer’, ‘nicotine’ en ‘koolmonoxide’ komen in het rapport niet voor; het woord ‘verslaving’ slechts één keer. Dat is vreemd, want daar draait het om bij tabak. Het lijkt wel of tabak voor de WRR een natuurverschijnsel is waar verder niets aan te doen valt. Niets is minder waar: tabak is een gemanipuleerd product waarbij fabrikanten hun best hebben gedaan om het zo verslavend mogelijk te maken.

In de Tabaks- en rookwarenwet staat dat de gehaltes teer, nicotine en koolmonoxide (de zogenaamde TNCO-waarden) per sigaret niet hoger mogen zijn dan 10 milligram teer, 1 mg nicotine en 10 mg koolmonoxide. Maar als je deze waarden op een zuivere en eerlijke manier meet, zoals het RIVM onlangs deed, zijn ze een factor 2 tot 5 hoger dan wettelijk toegestaan.

Rookvrije generatie
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan dan ook niet anders dan de merken die de wettelijke norm overschrijden – en dat zijn ze vrijwel allemaal – uit de handel halen. Dat zou al een mooi opstapje zijn naar de “rookvrije generatie” waarover Blokhuis sprak.
Jaarlijks sterven ruim 20.000 mensen als gevolg van tabak en worden er vele tienduizenden mensen ziek door roken. Als het Blokhuis serieus te doen is om de schade door tabak te beperken en ervoor te zorgen dat in 2040 geen enkele jongere meer rookt, dan doet hij er verstandig aan om het kwaad bij de wortel uit te roeien: pak de tabak zelf aan.

Drastisch verminderen
Haal om te beginnen het verslavende karakter uit tabak door de hoeveelheid nicotine drastisch te reduceren. De Food and Drug Administration (FDA) in de Verenigde Staten is bezig de haalbaarheid van nicotinereductie te onderzoeken. Waarom wel suiker, zout en vet aanpakken in voedingsmiddelen en niet teer, nicotine en koolmonoxide in tabak? Het is jammer dat de WRR dit over het hoofd heeft gezien.

Misschien ook interessant?
special
Random Pics van de Dag #105
review
Marvel's Avengers
special
Random Pics van de Dag #104
review
Super Mario 3D All-Stars
special
Random Pics van de Dag #103
review
Final Fantasy Crystal Chronicles: Remastered Edition
©FOK.nl e.a.