Petitie om Kardashians van tv te halen

Niet iedereen is fan van de Kardashians. Een petitie op de website gopetition.com om Kim en haar familie van tv te krijgen, haalde sinds begin deze maand al meer dan 56 duizend stemmen op.

Initiatiefneemster van de petitie, Cyndy Snider zegt op een weblog van Yahoo dat ze wil dat entertainmentzender E! alle programma's over de Kardashians uit de lucht haalt. "De shows zijn in scène gezet en leggen de nadruk op ijdelheid, hebzucht, seksualisering, platvloersheid en het overdadig uitgeven van geld."

Op E! lopen op dit moment drie realityshows die draaien om het leven van de famile Kardashian. Het grootste kijkcijferkanon is het programma waar allemaal mee begon: Keeping Up with the Kardashians.

'Genoeg is genoeg' luidt de boodschap van de petitie. Het publiek zou klaar zijn met de Kardashians op tv, volgens Snider. "Laten we wel wezen, deze familie is bekend geworden dankzij het uitlekken van een sekstape."

De Kardashians kregen in 2007 hun eigen realityshow aangeboden. Middelste telg Kim was vlak daarvoor in een klap wereldberoemd geworden door het uitlekken van een pikante video met haar toenmalige vriend Ray J.

De 31-jarige reality ster verscheen de afgelopen maanden meerdere malen in het nieuws dankzij haar turbulente huwelijk met Kris Humphries. Dat strandde na 72 dagen. "Mijn fans hebben me alleen maar gesteund de laatste tijd en daar ben ik erg dankbaar voor," zegt ze op haar website.