Spanje voorkomt blamage bij Costa Rica

Het Spaanse voetbalelftal is tegen Costa Rica aan een blamage ontsnapt. De huidig Europees- en Wereldkampioen kwam in San José voor rust met 2-0 achter, maar wist in de slotfase alsnog tot 2-2 te komen.

Costa Rica kwam door doelpunten van Randall Brenes en Joel Campbell, op aangeven van Bryan Ruiz, knap op 2-0. Na rust ging Spanje op zoek naar doelpunten, maar het duurde lang voordat de Costa Ricaanse verdediging werd geklopt. In de 83e minuut scoorde Manchester City-speler David Silva de aansluitingstreffer, waarna David Villa in de blessuretijd voor de 2-2 zorgde.

Iker Casillas werkte in Costa Rica zijn 127e interland af en is daardoor recordhouder. Hij passeerde oud-keeper Andoni Zubizarreta, die tot 126 interlands kwam voor Spanje.