Peter van der Vorst wil de politiek in

Peter van der Vorst heeft politieke ambities. De presentator vindt dat mensen altijd moeten opkomen voor zichzelf en de medemens. "Ik zie mezelf om die reden nog wel eens in de politiek belanden."

"Van nature ben ik van de barricades en vroeger wilde ik de nieuwe Ferry Mingelen worden", vertelt de 40-jarige politicoloog aan Nieuwe Revu. "Tegenwoordig gooi ik nog wel eens een politieke stelling op Twitter."

Naar eigen zeggen moet hij wel 'een beetje opletten' met wat hij de wereld in stuurt. "Voor je het weet, zit ik de hele avond met PVV'ers te discussiëren. Sommigen zeggen: maak je er niet druk om, maar die onverschilligheid maakt me nog bozer."

Van der Vorst stemde vanwege Jan Marijnissen lange tijd SP. "Maar ja, de standpunten van de SP over adoptie en homorechten zijn eigenlijk vrij conservatief. Op basis van mijn gezin stemde ik dus D66 bij de afgelopen verkiezingen", vertelt de presentator, die samenwoont met zijn partner en geadopteerde zoon Levi. "Alexander Pechtold was vorig jaar nog in Van der Vorst Ziet Sterren. Een hele aardige man."

De presentator kan zich verder erg druk maken om homohaters. "Vooral van 'vieze homo' of dat soort teksten word ik pissig." Hoewel hij naar eigen zeggen niet vaak wordt uitgescholden op straat, laat hij beledigingen niet over zijn kant gaan. "Twee jaar geleden hoorde ik bij de Praxis opeens 'Hé, vieze homo' uit een busje komen. Ik trok de deur open en zei: wie zei dat? Die gasten schrokken enorm en murmelden wat excuses."