Mollema: "Kopmanschap Tour delen met Gesink"

Bauke Mollema stelde dit iaar enigszins teleur in de Tour de France. In de Vuelta à España maakte hij dit goed door een vierde plaats te behalen, maar de Rabobank-renner wil meer. Hij gaat zich vol ambitie richten op de Tour van 2012 en wil zelfs het kopmanschap te gaan delen met Robert Gesink, die momenteel nog herstellende is van een beenbreuk.

"Hoe het kopmanschap moet worden bepaald, daar heb ik me nog totaal niet in verdiept. Dat is nog zo ver weg," aldus Mollema tegen ProCycling. "Voor mijn part starten we met twee kopmannen in de Tour van 2012. Het is juist goed met twee kopmannen te vertrekken, en misschien nog iemand ernaast met een beschermde status. Ik heb zelf echt niet een hele ploeg om me heen nodig. Eén of twee mannetjes vind ik genoeg voor het vlakke. Ik weet prima wat ik wil, maar ik ben niet iemand die zegt: ik moet de kopman zijn. Dat vind ik eigenlijk niet zo nodig."

Mollema wil komend jaar meer prestaties gaan neer zetten dan dat hij dit jaar deed. "Voor mij is het erg aannemelijk dat ik in mijn vijfde seizoen bij de profs weer mooie uitslagen bij elkaar zal rijden. Ik heb alle jaren stappen voorwaarts gemaakt, dus in 2012 doe ik dat ook. Dat lijkt me de logische lijn. Als er geen gekke dingen gebeuren en ik geen rare tegenslag krijg, zal ik volgend jaar weer sterker zijn. Dan wordt de Tour het doel. Daar wil en moet ik me laten zien."