Robin Williams heeft vrede met tweede viool

Robin Williams hoeft niet meer zo nodig de hoofdrol in films. "Ik sta tegenwoordig meer open voor bijrollen", zegt de Amerikaanse acteur. "Op mijn zestigste speel ik de tweede viool en dat doe ik graag."

De acteur heeft net de opnamen afgerond voor de komedie The Wedding, waarin hij een bijrol heeft als pastoor. Robert De Niro en Diane Keaton spelen daarin een gescheiden koppel, dat op de bruiloft van hun zoon de schijn ophoudt nog getrouwd te zijn.

Williams vindt zijn bijrol prima en heeft de energie niet meer om de hele dag de grapjas uit te hangen. "Ik denk dat mensen altijd de gekke Robin Williams willen zien", aldus de acteur die in het verleden verslaafd was aan cocaïne en alcohol. "Dat kost heel veel energie en als je dat de hele tijd doet, krijg je een burn-out."

De komiek gaf deze zomer voor de derde keer zijn jawoord, deze keer aan grafisch ontwerpster Susan Schneider. Williams onderging twee jaar geleden een hartoperatie en heeft gas teruggenomen. "Ik ben het idee om het rustiger aan te gaan doen meer gaan waarderen." Hij kan nu meer genieten van zijn leven. "Ik waardeer nu alles, adem, vrienden en familie."

Williams heeft ook zijn stem verleend aan de animatiefilm Happy Feet 2, de eerste film sinds zijn operatie in 2009. De komedie is vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen te zien.