Marcelo: "Punten belangrijker dan doelsaldo"

Sjors (Sj0rSz)

Marcelo heeft vandaag een aantal opvallende uitspraken in Voetbal International gedaan. Zo is de verdediger van PSV onder meer van mening dat de prestaties van de Eindhovense club helemaal niet tegenvallen.

Dit is echter een conclusie, die niet direct op te maken valt uit het aantal tegentreffers, dat PSV dit seizoen al kreeg. Na twaalf duels in de Eredivisie is dit namelijk al twee keer zoveel dan vorig seizoen. Volgens Marcelo is het doelsaldo echter niet belangrijk. "Ik vind het aantal punten veel belangrijker dan het doelsaldo."

De Braziliaan ging verder met de woorden: "Die veertien tegendoelpunten vallen niet te negeren, maar we staan qua klassering op de plaats waar we ongeveer willen staan."


Marcelo: "Punten belangrijker dan doelsaldo" (Foto: Pro Shots)

Ondanks het hoge aantal tegendoelpunten doet PSV staat PSV wel op de derde plaats in de hoogste Nederlandse voetbalklasse. "Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. We hebben nog nauwelijks op een knullige manier punten verloren. Ik vind dat we als team de ontwikkeling doormaken die je mag verwachten van een club die veel heeft geïnvesteerd. Er is progressie."

Bovendien moet PSV de standaardsituaties volgens Marcelo nog iets beter onschadelijk maken. Op dit moment gaat dat nogal stroef. "De onderlinge afstemming vergt ontzettend veel concentratie van de spelers. Als iemand uitstapt, moet een ander die zone gaan bewaken. In die overnames gaat het nog niet altijd goed. Daar valt soms een gat en dat leverde al een paar keer een tegendoelpunt op."