Messi: "Nu moeten we doorzetten"

Niels (DerMeister)

Argentinië wist gisteren eindelijk weer eens een WK-kwalificatiezege te boeken. In en tegen Colombia werd moeizaam met 1-2 gewonnen. Lionel Messi, één van de doelpuntenmakers, liet na afloop weten de overwinning te koesteren.

"Het was ontzettend belangrijk om deze wedstrijd te winnen", aldus Messi tegenover Ole. "Zeker na de wedstrijd tegen Bolivia, waarin we een slechte indruk hebben achter gelaten. We wisten hoe we Colombia moesten bevechten op een slecht en hard veld. We hadden meer balbezit en wilden zorgen dat ze geen kansen kregen op de counter."

In de laatste twee duels wisten de Argentijnen slechts één puntje te pakken. Van Venezuela werd verloren, terwijl tegen Bolivia werd gelijkgespeeld. Nu de ploeg van Colombia heeft gewonnen hoopt Messi dat de Argentijnse ploeg nu op het goede spoor zit: "We moeten nu doorzetten. Deze overwinning moet kracht geven, we moeten zo doorgaan in de kwalificaties, die niet zwaar zijn. Onze taak is simpel: blijven winnen."

Door de overwinning staat Argentinië in de groep op gelijke hoogte met koploper Uruguay. De ploeg van onder meer Luis Suárez heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Gisteren won Uruguay overigens knap het oefenduel tegen Italië