Hiddink opgestapt bij Turkije

Guus Hiddink is niet langer de bondscoach van het Turkse nationale elftal. De Nederlandse oefenmeester had een contract tot het Europees kampioenschap van 2012, maar nu Turkije zich niet heeft geplaatst voor het eindtoernooi  hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan.

Hiddink was sinds de zomer van 2010 bondscoach van Turkije en moest het land naar het EK van 2012 loodsen. In de kwalificatiefase werd het team achter Duitsland tweede in Groep A. Hierdoor waren play-offs noodzakelijk. Nadat afgelopen vrijdag in eigen huis met 0-3 verloren werd van Kroatië was het doek voor de Nederlandse oefenmeester al bijna gevallen. Hij ging hierop met de Turkse bond in gesprek over de afwikkeling van zijn contract. De 0-0 van gisteren in Zagreb was zijn laatste wedstrijd op de bank bij de Turken.

"Guus gaat even uitrusten en daarna zien we wel verder," zei zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen vandaag. In ieder geval is duidelijk dat Hiddink niet aan de slag zal gaan bij Ajax. Hiervoor heeft hij recentelijk bedankt.

Guus Hiddink
Guus Hiddink opgestapt bij Turkijke (Foto: Pro Shots)