NHL: Panthers en Hurricanes op 3-0, ťťn zege nodig voor laatste acht in playoffs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn donderdagavond weer twee playoffwedstrijden gespeeld. In Tampa Bay en in New York werden de derde wedstrijden gespeeld in de series tussen de Lightning en de Panthers enerzijds en de Islanders en Hurricanes anderzijds.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers (0-2)
Matthew Tkachuk zette de Panthers in de eerste periode op voorsprong, maar in de eerste drie minuten van periode twee sloeg Tampa Bay terug: Steven Stamkos en Tyler Motte scoorden voor 2-1. De vreugde was van korte duur, want nog voor de periode voorbij was hadden Sam Reinhart en Brandon Montour er al een goal in liggen namens de Panthers, die dankzij Steven Lorentz halverwege periode drie zelfs op 2-4 kwamen. Nicholas Paul deed wat terug, maar Tkachuk maakte het met een empty netter af: 3-5 en de Panthers hebben nog één zege nodig voor een plek bij de laatste acht.

New York Islanders - Carolina Hurricanes (0-2)
De Hurricanes zijn erg lekker bezig en dankzij Brent Burns stonden ze ook in New York al snel op voorsprong. Dmitry Orlov maakte er rap 0-2 van, waarna Pierre Engvall in de tweede periode iets terug kon doen. Dankzij Sebastian Aho werd het 1-3, Brock Nelson scoorde namens de Islanders nog eens een aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij en dus hebben de Hurricanes ook nog maar één overwinning nodig voor een plekje in de volgende ronde.

Speelschema
Zaterdag 27 april, 14.00u (20.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 4; New York Islanders - Carolina Hurricanes (0-3)
Zaterdag 27 april, 17.00u (23.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 4; Tampa Bay Lightning - Florida Panthers (0-3)