Löw: "Nederland blijft één van de favorieten"

Het hoofd van de Duitse bondscoach Joachim Löw slaat niet meteen op hol door de 3-0 overwinning op Nederland. Toch spreekt hij van een verdiende zege. De bondscoach was erg tevreden met de prestatie van de nationale ploeg.

"Niet alleen met deze overwinning, maar met heel het jaar. Duitsland heeft met veel spelvreugde en gemak gevoetbald en gecombineerd", sprak hij na afloop van de oefenwedstrijd. "Vooral ons middenveld en aanval heeft uitstekend gepresteerd. We hebben Oranje zelden in ons eigen strafschopgebied gevaarlijk laten worden", vervolgde Löw. Toch blijft hij voorzichtig. "Vandaag waren we beter dan Nederland, maar dat betekent niet dat het over een half jaar op het EK ook zo is."

"In een half jaar kan heel veel gebeuren in het voetbal. Het komt op het EK aan op de topvorm die je tijdens die drie, vier weken moet hebben. Maar het staat buiten kijf dat dit een verdiende zege voor ons was", zei de bondscoach. Ook het ontbreken van Arjen Robben en Robin van Persie liet Löw meewegen. "Voor mij blijft Nederland één van de favorieten op het EK."