review
De Sims 4: Honden en Katten
special
ESL Benelux Championship - Finales
special
Bright Day 2017
review
Sonic Forces
special
FOK!toen: 21-11-1783 De eerste vrije en bemande ballonvaart
review
Turtle Beach Ear Force Stealth 600
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Feministen piswoest om app die make-up verwijdert

Hoe DURVEN die smerige, vrouwenhatende kutmannen??!? Zijn ze nou helemaal compleet gestoord geworden?!

Wat nu weer zul je denken. Iemand verkracht? Groep mannen die een vrouw helemaal verrot heeft geslagen? Bedreiging en intimidatie? Deur opengehouden of aangeboden de rekening in het restaurant te betalen? Vuil buiten gezet? Muurtje gemetseld?

Welnee, niets van dat alles. Er is een lollige app gemaakt die de make-up van een gezicht verwijdert en laat zien hoe je er - ongeveer - uit ziet zónder make-up. En dat is gewoon fucking evil natuurlijk.

Gelukkig denkt ShoeOnHead ( ) daar het hare van, maar wat vind jij? Is zo'n app tekenend voor het onderliggende probleem van de patriarchie? Van vrouwenhaat en onderdrukking? Of is het gewoon een lollige app waar je niet van hoeft te gaan schuimbekken als een hondsdolle? Video hieronder

O ja, de app is eigenlijk bedoeld om in te kunnen zetten tegen mensensmokkel, waarbij vrouwen vaak zwaar worden opgemaakt om ze onherkenbaarder te maken.

Trump petje op in Hollywood? Da's nogal gevaarlijk

Als je een MAGA (Make America Great Again) petje opzet in Hollywood kan dat gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Transgender youtubester Blaire White probeerde het. Ze werd op haar hand gestampt waardoor ze haar nagel verloor én ze kreeg een nog onbekend goedje in haar gezicht gesmeten.

Want een petje opzetten? Dan vráág je er ook om natuurlijk...

GroenLinks schrikt en schiet in PVV-modus

GroenLinks is erg geschrokken van een reportage van Nieuwsuur over het feit dat steeds meer jonge moslims een striktere vorm van de islam willen. Daarom heeft GroenLinks een serie vragen gesteld in de Tweede Kamer die de PVV al langer stelt in de Tweede Kamer ten aanzien van dat de islam intergratie verhindert.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, Apple's "Diversity Chief" gaat weg (na 20 jaar trouwe dienst) nadat ze aangaf dat blanke mensen ook divers kunnen zijn, Barbie krijgt een hijab, ondanks alle moeite die Mattel heeft gedaan om de Barbie lijn diverser te maken is de omzet toch gedaald, als je een penis hebt ben je (waarschijnlijk) vuilnis en geld eisen voor 'seksueel misbruik' is blijkbaar belangrijker dan aangifte doen.

Bergtraining van mariniers in Schotland

Vorig weekend hebben zo'n 350 mariniers de jaarlijkse bergtraining in Schotland gedaan. De bergtraining maakt mariniers bekend met het opereren in bergachtig gebied, inclusief oorlogvoering. De opleiding is opgedeeld in een mountain movement survival course (mmsc) en een mountain warfare training (mwt)

Overleven en verplaatsen
In de mmsc-fase leren eenheden in theorie en praktijk hoe veilig door de bergen te overleven, overnachten, navigeren en verplaatsen. Tijdens marsen is het belangrijk je exacte positie te weten. Hiervoor moesten ze geregeld de kaart vergelijken met het terrein waar ze zich bevonden. Bekijk hieronder de video van de training. 


(Video: Ministerie van Defensie)

Paard van sinterklaas tackelt zwarte piet

Dat sinterklaas weer in het land is kan niemand ontgaan zijn. Vanmiddag kwam de goedheiligman samen met zijn pieten aan in Dokkum waar hij ontvangen werd door vele enthousiaste kinderen. Tijdens de gebruikelijke tocht door het centrum van de stad ging er echter wat mis, het paard van sinterklaas tackelde op een subtiele manier één van de zwarte pieten. Of hij daarmee een statement wilde maken is nog onbekend.

Kapot raam in Culemborg, Telegraaf & Geenstijl: 'massale plunderingen'

Gisteravond was er een grote stroomstoring rondom Culemborg. Zo'n 24.000 duizend huishoudens zaten van 19:00 tot ongeveer 00:30 zonder elektriciteit

De plaatselijke Albert Heijn barricadeerde de toegangsdeuren (die niet meer dicht konden vanwege de storing) met winkelwagentjes, zo is op foto's van het AD te zien. Ook de AH in Tiel zou hetzelfde hebben gedaan om te voorkomen dat mensen via de openstaande deuren naar binnen zouden komen. Al snel gingen een aantal tweets rond waarin werd gesuggereerd dat er diverse winkels geplunderd werden. 

In het digitale tijdperk gaan dit soort berichten als zoete broodjes over de toonbank. Culemborg heeft al eerder met tuig te maken gehad, maar massale plunderingen zou zelfs voor hen erg laag zijn. Volgens Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio, was er sprake van een kat-en-muisspel tussen een twintigtal jongeren en de politie. Ook de politie bevestigd dat er slechts enkele vernielingen zijn gepleegd.

Waarom zouden de Telegraaf en Geenstijl vervolgen pronken met 'massale plunderingen'? Voor de views en de aandacht? Of is het een poging om het vuur tussen de allochtone en autochtone gemeenschap aan te wakkeren? 

Lubach is viraal gaan zat

Althans, daar lijkt het op. Naar aanleiding van Facebooks dubieuze aankondiging dat je maar beter je eigen naaktfilmpjes kan uploaden om wraakpr0n te vermijden, maakte Zondag met Lubach een alleraardigst Engelstalig item. Men verzuimde echter het pleuris-Hollands eruit te knippen voordat de boel op Youtube werd gezet.

Sharen is daarom zinloos, want je moet je door maar liefst één minuut en zeven seconden van ons koeterwaals heenwurmen voordat het Engelstalige stuk start. Het begin is weliswaar ondertiteld maar er zijn nog geeneens honderdduizend views binnengehengeld. Vermoedelijk kan de VPRO de internationale aandacht dan ook niet meer aan. Na die filmpjes over Trump, Game of Thrones en de wapenlobby.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, volgens Erdogan is 'gematigde islam' een westers complot, Nasreen Khan geeft eindelijk toe (nu ze op Labour's shortlist staat) dat haar antisemitische uitspraken in het velden 'ongepast en onacceptabel' waren, salon.com vindt het niet gepast dat Trump de slachtoffers van het communisme wil herdenken, uiteraard stipt Sargon ook de stupiditeit aan van naaktfoto's naar Facebook sturen, in tegenstelling tot wat Facebook suggereerde zullen de naaktfoto's (ook die van kinderen onder de 16) wél worden bekeken door mensen en niet alleen een computer, Sean Parker (voormalig Facebook directeur) vreest het effect van de site op de hersenen van kinderen, 

Fun met Funda #76 Opmerkelijke inrichting

In Maurik, aan de Raadhuisstraat om precies te zijn, vinden we dit pand. Aan de buitenkant ziet het er nog redelijk gewoon uit, maar de inrichting is redelijk opmerkelijk te noemen.  Toch krijg je voor slechts drie ton een flink woonoppervlakte tot je beschikking, en daarbij ook een een vrijstaande hobbyschuur van bijna 70 vierkante meter groot. 

Raadhuisstraat Mourik - 1 (Foto: Funda)
Raadhuisstraat Maurik - 1 (Foto: Funda)

Metalband schreeuwt kanker van zich af

Zanger Sam Carter van metalcoregroep Architects kan heel hard schreeuwen. Hun nummers hebben strakke thrashmetalgitaar en -drumrifs, gelardeerd met elektronica. Vorig jaar overleed gitarist Tom Searle (28) aan kanker, en onlangs kwam de Engelse band ter nagedachtenis met de single 'Doomsday'.

Het laatste album All Our Gods Have Abandoned Us werd geschreven door Searle. In het nummer 'Gone With the Wind' wordt heavy met zachter afgewisseld, en beschrijft Searle z'n gevoelens van hopeloosheid en woede vanwege zijn ziekte.

The weight of the world is resting on thin ice
When the surface breaks will I find paradise?
As I freeze to death, left to reflect
What a waste of time I was in retrospect

A sickness with no remedy
Except the ones inside of me
You ever wonder how deep you can sink into nothing at all?
Disintegrate, annihilate me!

Do you remember when you said to me
"My friend, hope is a prison"?
Hope is a prison, blegh!

Dan Searle, Toms broer en verantwoordelijk voor de elektronica in de muziek, schreef 'Doomsday' over het overlijden van de gitarist. Deze song gaat nog nadrukkelijker door alle registers heen, van ingetogen tot keihard.

They say the good die young
No use in saying "what is done is done"
'Cause it's not enough
And when the night gives way
It's like a brand new doomsday

What will be will be
Every river flows into the sea
But it's never enough

Souls don't break - they bend
But I sometimes forget
I have to do this for you
And the only way out is through

Gisternacht werd 'Doomsday' zelfs tussen de dance- en rapnummers op BBC Radio 1 gedraaid. Het illustreert die ene troost: rock will never die. Hieronder beide tracks.

SJW's op UC Berkeley: Racistische kutexamens!

Arme SJW's. Zitten ze op een universiteit, moeten ze examens en andere tests op school afnemen, terwijl ze toch heel duidelijk roepen dat ze die gewoon veilig thuis willen afnemen. En als iemand die dan wél probeert zijn toets te maken vraagt of het een beetje stiller kan dan is dat - hoe kan het ook anders - racisme.

Ashton Birdie heeft er ook zo een mening over, die nog best redelijk is ook. Als je naar een universiteit gaat en daar de kans toe krijgt, moet je gewoon accepteren dat je bij dergelijke opleidingen getoetst dient te worden. Oók als je niet wit bent, of immigrant.

Fun met Funda #75 Je eigen heliplatform

In Vinkeveen vinden we dit zeer luxueuze optrekje, gelegen op 10.000 vierkante meter grond (volledig in eigendom) met een vloeroppervlakte van 1100 vierkante meter. Voor slechts 7,5 miljoen euro krijg je behalve de ruimte, ook een aanlegsteiger (geschikt voor minimaal vijf boten), een helikopterplatform, inpandig zwembad, sauna, biljartkamer, Turks stoombad en een geklimatiseerde wijnkelder. 

Groenlandsekade - Vinkeveen (Foto: Funda)
Groenlandsekade - Vinkeveen (Foto: Funda)

Deze klant van Vodafone kreeg een wel erg opmerkelijke verificatiecode

Een klant van Vodafone kreeg vandaag wel een aparte verificatiecode.

Ze kon hem in ieder geval onthouden.

Kroegtijgertje is de lul

Vanavond brachten wij naar buiten dat Facebook seksspeeltjes promoot op Facebook. Onze eigen user Kroegtijgertje voelt zich zwaar benadeeld door de advertorial want, zo geeft hij aan, hij voelt zich ernstig gediscrimineerd. 

Hij vraagt zich af: "Waarom mag een zwarte lul wel op facebook maar een blanke niet?" Sjah. Als je een permban op Facebook hebt, dan ben je wel de lul inderdaad. Ongeacht of het nu wel of niet mag. 

Kroegtijgertje is de lul  (Foto: screenshot FOK!)
Kroegtijgertje is de lul (Foto: screenshot FOK!)

Klok verzetten Teletekst vastgelegd op film

Dit is heel bijzonder, Twitteraar Milko Bloemraad heeft vastgelegd hoe Teletekst vannacht de klok een uur terug zette. Dit is toch de film van de dag, wellicht wel van het jaar!

Asscher neemt afscheid met lollig filmpje

Vandaag droegen de demissionaire ministers hun ministerie over aan de nieuwe bewindslieden, altijd een belangrijk moment als er een nieuw kabinet aantreedt. De aftredende ministers zorgen er altijd voor dat alles pico bello in orde is voor hun opvolger, zo ook PvdA-leider Lodewijk Asscher. Hij liet ons vandaag door middel van een leuk filmpje zien hoe hij vast wat mooie afspraken vastzet voor opvolger Wouter Koolmees, we zien hoe hij de werkkamer aanpast voor de D66'er en natuurlijk kon een klein grapje richting VVD'er Halbe Zijlstra niet ontbreken.

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien.

Deze week, onder andere, de Apple VP van diversiteit heeft haar excuses aangeboden voor de uitspraak dat ook blanke mannen divers kunnen zijn, in Pakistan worden tribale gerechtigheid (Jirga's) steeds meer mainstream geleid (uiteraard) enkel door mannen, Zweedse politici willen het leger inzetten in zogeheten 'no-go' zones, het is te gevaarlijk om een politiestation te bouwen in Rinkeby (Stockholm), in Istanbul eisen de LGBT mensen gerechtigheid voor de verkrachting van en moord op een transgender, terwijl Anita Sarkeesian en andere westerse feministen GamerGate weer eens op willen rakelen en volgens Jessa Crispin weten (blanke?) mannen niet waar de feminisme-religie om draait.

Misschien ook interessant?
review
Blu-ray: Lethal Weapon: Seizoen 1
review
Sociable Soccer
special
Interviews: winterse editie van Dutch Comic Con een succes
review
Everspace: Encounters
review
Doom (Nintendo Switch)
review
Concert: Monomyth, Leeuwarden, Poppodium Asteriks
©FOK.nl e.a.