review
DVD: Sausage Party
special
FOK!toen: 80 jaar na het Bombardement van Guernica
review
CD: Sackback - Bloodlovers
special
In Memoriam: Lisa 'Left Eye' Lopes (1971 - 2002)
review
Blu-ray: Fantastic Beasts & Where To Find Them
review
Blu-ray: Planet Earth II
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Het is wereld pinguïndag!

Vandaag is het 25 april, en rond deze tijd beginnen de pinguíns aan hun jaarlijkse trek richting het noorden. Daarom is vandaag uitgeroepen tot wereld-pinguïndag. 

Wist je dat pinguïns kunnen duiken tot een diepte van 565 meter?
Wist je dat pinguïns 75% van hun leven doorbrengen in het water?
Wist je dat pinguïns een familielid kunnen herkennen aan hun geluiden, zelfs in groepen van 80.000 pinguïns?
Wist je dat pinguïns ook bedreigd worden in hun bestaan? 

Greenpeace neemt de gelegenheid te baat om het project Antarctic Ocean Alliance onder de aandacht te brengen. Doel is twee grote natuurreservaten aan te leggen voor pinguïns maar ook voor andere dieren die op het zuideijk halfrond leven. 

Fun met Funda #57 Mede mogelijk gemaakt door LG

In Helmond vinden we dit paleisje aan de U.N.O.-weg nummer 5. Voor iets minder dan 1,1 miljoen euro kun je de eigenaar worden van een kapitale villa, met onder andere een bar, biljartruimte, een zwembad en een wellnessruimte met een sauna, dompelbad en jacuzzi. Alleen had de eigenaar blijkbaar nogal haast om te verhuizen, getuige de inrichting... kijk en geniet mee!

U.N.O.-weg 5 in Helmond (Foto: Funda)
U.N.O.-weg 5 in Helmond (Foto: Funda)

FOK!ker -J-D- bij Voetbal Inside

FOK!kers zijn beroemde, knappe, leuke en slimme mensen. Dat is algemeen bekend. Zo was gisteren FOK!ker -J-D- opeens op de televisie te bewonderen. Hij heeft een fanclub gemaakt over Johan Derksen, maar dat wist jij als rasechte FOK!ker natuurlijk al jaren! De heer Derksen kwam steeds op de fanclub terug in de show van Voetbal Inside. We mogen toch best trots zijn op zo'n beroemde clubvoorzitter in ons midden!

De fanclubsite ontplofte gisteren na de uitzending van Voetbal Inside. Zo lag de website even helemaal plat, maar gelukkig doetie het nu weer. Kijken en lid worden kan HIER. Praten met -J-D- kan HIER. Gelukkig hebben we de video nog op YouTube!

 

Mascotte beschermt jonge honkbalfan tegen bal

De mascotte van de University of Florida was de held van de dag, hij beschermde namelijk een jonge honkbalfan die nietsvermoedend op de tribune zat toen een bal recht op hem af kwam. Met zijn bek, handen en kop beschermde de alligator, de mascotte van de universiteit, de kleine man. De mascotte ging 'onderuit' waarna de jonge fan hem als dank 'reanimeerde' en dat leverde mooie beelden op.

Turk trollt Trouw: ik neuk slecht

Oeps, gênant. Journalist Niels Markus van de Trouw interviewde Turkse Nederlanders over het referendum en de uitslag daarvan. Een daarvan stelde zich voor als Fanasi Kerim, maar dat blijkt dus iets heel anders te betekenen...

Twitteraar Alptekin Akdogan zag een stukje van dat artikel en kwam niet meer bij van het lachen. Als je namelijk 'Fena Sikerim' laat vertalen naar het Nederlands, kom je er achter dat het 'ik neuk slecht' betekent. De Trouw is dus lekker getrollt door deze Turk, haha.

Verstappen naait Olav Mol

Formule 1-commentator Olav Mol was in Bahrein hard aan het werk voor het programma F1 Café. Hij was een lang verhaal aan het houden over McLaren-Honda en sponsoring en dergelijken, tot ene Max Verstappen hem even kwam onderbreken. Mol kon er een klein beetje om lachen, maar baalde zichtbaar en nadat hij liet zien hoe ver in de tekst hij al was leek Verstappen zich toch ook wel een klein beetje schuldig te voelen..

Terroristen kansloos bij Tottenham Hotspur

We leven in roerige tijden en dus is ook bij iets relatief onschuldigs als een voetbalwedstrijd zware beveiliging nodig. Tottenham Hotspur strijdt om de titel in de Premier League en één ding is zeker: terroristen zijn er volkomen kansloos. De club uit Londen heeft massale beveiliging ingezet, zo is te zien op beelden van afgelopen weekeinde, toen de Spurs thuis met 4-0 wonnen van Bournemouth.

Clinton herdenkt ex-terrorist (lees- en kijkvoer)

Het is paasweekend en veel lezers zijn vast wel eens in de kerk geweest. Maar ook als je niet van preken houdt, is onderstaande van eerwaarde Bill Clinton de moeite waard. Afgelopen maand overleed namelijk voormalig militant, of zo je wil terrorist Martin McGuinness, de latere regeringsleider en mede-vredesstichter van het ooit gewelddadige Noord-Ierland. De Amerikaanse oudpresident nam tijdens de uitvaart plaats op het spreekgestoelte.

Headdeskvideo: moslima's waarderen klappen

Mannen hebben van Allah de kwaliteiten gekregen om te zorgen dat hun vrouwen luisteren en zich gedragen zoals meneer dat wil zien. Dat betekent ook dat de klappen die veel moslima's krijgen gezien worden als een zegen waarvoor ze zowel Allah als hun man dankbaar moeten zijn. Het slaan van je vrouw is een zware last, grote verantwoordelijkheid en zelfs plicht voor mannen.

Dat vertellen deze twee moslima's in een half uur durende 'discussie' of hoe het oké is dat vrouwen de vinketering worden geslagen door hun man. En onvoorwaardelijke gehoorzaamheid is een prachtig iets dat gekoesterd dient te worden.

Behoefte aan een half uurtje facepalmen of headdesken? Dan is dit een must-watch. Feministen zullen hier veelal minder behoefte aan hebben, gezien het feit dat deze vrouwen vrijwillig kiezen voor deze gehoorzaamheid en - als ze niet gehoorzamen - de klappen, mishandelingen en verminkingen die ze moeten ondergaan.

Dus de volgende keer dat je dit soort dingen ziet gebeuren, troost je dan met de gedachte dat deze vrouwen intens gelukkig zijn.

Rugbyploeg maakt takelwagen overbodig

Als er een auto met pech dwars over de straat staat is dat lastig, zeker als het het andere verkeer er niet langs kan. Dat overkwam een man in Nieuw-Zeeland, hij kwam met een lekke band dwars op de weg te staan. Maar gelukkig stond de spelersbus van The Sunwolves, een rugbyclub uit Japan, in de file achter de stilgevallen auto.

De rugbyspelers losten het probleem vlot op, ze pakten de auto op en zetten hem aan de kant van de weg. Een koud kunstje voor de sterke mannen natuurlijk. De auto vervolgens op de stoep tillen lukte de mannen niet, dat viel ons dan weer tegen.


Louis CK over kippenracisme

Hij is populair, die Louis CK, en gelukkig is z'n show Louie weer te zien op Comedy Central. Met naast heerlijk ongemakkelijke uit het leven gegrepen situaties, ook altijd een portie stand-up comedy. Usually in a small shitty club.

Dat leven van eenvoudige komiek met af en toe een gig leidt CK al enige tijd niet meer, maar hij verwees er gisteren wel naar terug in een goeie routine voor het programma Saturday Night Live. Dat ging over de ergenissen van goedkope motels, en eindigde met ergenissen over peperdure hotels.

Maar Louis begon met een oude mop over een kip. Hij haalde er terloops nog een hele batterij andere beesten bij. Heb je tien minuten over? Klik dan hieronder.

Kurt Cobain wilde trouwen op huwelijkse voorwaarden

Op 5 april 1994 schoot Kurt Cobain van Nirvana zich door z'n hoofd. Hij was sinds twee jaar getrouwd met Courtney Love. Maar de getergde frontman had blijkbaar volgens een liedje uit 1989 al eerder eeuwige trouw aan zijn ex Tracy Marander beloofd. Dat dit een liefdesliedje was en überhaupt over haar ging kwam ze pas achter toen het al lang en breed te laat was.

Gisteravond zond de NPO de verontrustend goede documentaire Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Volgens Microsofts Bing-zoekmachine is die onder meer hier terug te zien. Een absolute aanrader. Maar daar hebben we het verder niet over. Het gaat immers over dat ene liedje. Welk liedje?

'About a Girl'. Dit nummer verscheen als vreemde pop-eend in de bijt op het verder van ruige grunge voorziene debuutalbum Bleach. Het viel op en was een wegvoorbereider naar het succesalbum Nevermind. Cobain schreef het na een hele middag een oude plaat van de Beatles op repeat te hebben gehad. Laten we de song voor de aardigheid eens poëtisch analyseren. Het is immers toch zondag.

Eerst de track:

Nu de tekst:

I need an easy friend
I do, with an ear to lend
I do, think you fit this shoe
I do, but you have a clue

I'll take advantage while
You hang me out to dry
But I can't see you every night
Free

I'm standing in your line
I do, hope you have the time
I do, pick a number too
I do, keep a date with you

I'll take advantage while
You hang me out to dry
But I can't see you every night
Free

I do
I do
I do
I do

Letterlijk genomen zingt Cobain hier volgens mij dat hij aan zijn trekken komt terwijl z'n wèf hem de huid vol scheldt ('hang me out to dry'). In die periode moest zij immers maar de kost verdienen terwijl Cobain z'n snor drukte en zich artistiek ontwikkelde - volgens een kennelijk stilzwijgende afspraak.

Ondertussen snapten Marander en Cobain elkaar klaarblijkelijk bijzonder goed: "you have a clue"; dat is geen normaal taalgebruik. Meestal zeg je immers: "you don't have a clue".

De Nirvana-voorman kon het desondanks blijkbaar niet iedere avond aan (wie wel): "I can't see you every night - Free!" Het uiteindelijke punt zit 'm volgens mij echter in dat Beatlesque voorafgezongen harmoniserende zinnetje "I do".

En dat zingt Cobain op het eind meerdere malen achter elkaar. Als ik het niet mis heb zeggen echtelieden dat ook in de kerk of op het gemeentehuis tegen elkaar als ze elkaar eeuwige trouw beloven. Kurt wilde dus - op voorwaarde van vrijheid - trouwen. En die arme Tracy had het helemaal niet door.

In Montage of Heck is ze een gezette dame van middelbare leeftijd geworden die hun ups en downs als haar contributie aan de kunst beschouwt. Fair enough.

Volgens mij heeft Kurt Cobain met 'About a Girl' een gedicht over moderne relaties en het moderne huwelijk geschreven. Die aanzet met "I do" en het eindigen ermee kun je toch enkel als triest-mooi poëtisch beschouwen, of ben ik nou gek. En dat het op muziek staat hoeft literair bezien niet te boeien, daar heeft Bob Dylan met zijn Nobelprijs voor nieuwe muzikaal-dichterlijke expressie toch voor gezorgd, of niet dan.

EenVandaag-verslaggever: Stockholm is maar een kleine aanslag

Afijn, u moet zich allemaal een beetje rustig houden en vooral niet te veel praten over de aanslag in Stockholm van zojuist, want, zo zegt EenVandaag-verslaggever Tom van 't Einde: "Het is gelukkig een 'kleine' aanslag", en "Het is wel goed om dit nare nieuws niet erger te maken dan het al is". Omdat er bij andere aanslagen meer slachtoffers vielen moeten we het dus niet erger maken? Wat is dat voor onzin, dit nieuws valt helemaal niet erger te maken. Het is al supererg. Had ik al gezegd dat dit getweet is door een verslaggever die met belastingcenten betaald wordt?

Mooie Pepsi commercial teruggehaald wegens boze SJW's

Recent kwam Pepsi met een nieuwe commercial. Een over verbindtenis en diversiteit, duidelijk bedoeld om de SJW's van deze wereld in te palmen. In de video zien we mensen van allerlei allooi samen demonstreren voor gelijkheid en vrede. Om alles in goede banen te leiden zijn bij demonstraties altijd agenten aanwezig. Zo ook nu. De agenten - die daar alleen maar staan - krijgen van Kendall Jenner een blikje Pepsi. Ze glimlachen. De mensen juichen. Iedereen blij zou je denken.

FOUT!

Bij Joop.nl (waar anders) lezen we het verhaal over deze 'onfrisse commercial' heel anders uitgelegd.

"Het antwoord op structureel racisme en politiegeweld? Dat is Kendall Jenner met een blikje cola! Volgens de nieuwe reclame van Pepsi dan. Hun nieuwe reclamespotje, dat refereert aan recente maatschappelijke onrust in Amerika, slaat de plank volledig mis en kan rekenen op hoon en kritiek van hun doelgroep."

Pepsi heeft inmiddels - volstrekt onnodig - excuses aangeboden aan de permanent-gekwetsten en de video teruggetrokken. Ook onderstaande versie, afkomstig van Kendall Jenner's Youtube account, zal wel spoedig verdwijnen.

En misschien leert Pepsi dat het onmogelijk is SJW's tevreden te stellen. Hoe hard je ook probeert, ze zullen het altijd naar racisme weten te spinnen.

Reactie:

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere 'racistische' manieren om mensen naar Prom te vragen, seksistische kleuters, verkeerde voornaamwoorden gebruiken resulteerd in lagere cijfers, HSBC gebruikt voortaan genderneutrale voornaamwoorden wanneer ze klanten bellen, feiten op een bus leiden tot protesten en gelijkwaardigheid kan niet bestaan met vrijheid van meningsuiting.


Misschien ook interessant?
review
Guardians of the Galaxy Vol. 2
special
In Memoriam: Chriet Titulaer (1943 - 2017)
special
2CELLOS: het instrument als belangrijkste component
review
Doctor Who: Smile
review
Dark Souls III: The Ringed City
special
FOK!filmklassieker: The Red Queen Kills Seven Times (1972)
©FOK.nl e.a.