review
Splatoon 2
preview
Super Mario Odyssey
special
Tien vette stonerrock bands op het wereldwijde web (deel 1)
special
FOK! op San Diego Comic-Con, dag 2
review
CD: 13 Steps - Heaven Descent
review
Little Nightmares - The Depths
FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Geile prammen

Mevrouw qltel, zoon qltel en ik waren op vakantie in een afgelegen oord in Tsjechie. En aangezien de avonden lang zijn, maakte ik regelmatig een avondwandelingetje.

Bij een van deze wandelingen kwam ik langs een hotel, waar op het terras iemand zat die ik meende te herkennen als mede-redactielid van de FP. En in de paraplubak bij de voordeur van het hotel stond een fikse paarsgepunte lans. Op de voordeur van het hotel stond "Hotel Horni Pramen".

En laten we eerlijk zijn, als gezonde man in de kracht van zijn leven heb je geen Google Translate nodig om in een fractie van een seconde te begrijpen dat dat wel Tsjechisch moet zijn voor "Geile prammen". Ik zei tegen mevrouw qltel dat we volgend jaar dat hotel moeten boeken, maar ze begreep de hint niet en zei dat we volgend jaar maar eens in een andere hoek van Europa gingen boeken.

Maar dat bracht me wel tot de volgende vraag. Zijn jullie al hotels tegengekomen met buitenlandse dubbelzinnige namen?

Geile prammen
Geile prammen

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere, Yvette Felarca is gearresteerd en aangeklaagd wegens openlijke geweldpleging, blijkbaar is luisteren naar een 'georganiseerde woede' over hetgeen wat men zegt/doet niet nodig maar moet men 'georganiseerd reageren' hierop en University of Missouri's reactie op de links-extremistische rellen protesten tegen racisme (zonder een woord over ras te reppen) is "beschamend".

Hoe ziet jouw Zwarte Zaterdag eruit?

Zaterdag 29 juli is het weer Zwarte Zaterdag! Urenlang in de file staan om bij je vakantiebestemming te komen. Wist je dat het verboden is om op Zwarte Zaterdag grote groepen kinderen per bus te vervoeren in Frankrijk? Dit naar aanleiding van een ongeluk vroeg in de ochtend op 31 juli 1982 waarbij 53 doden vielen; waarvan er 44 kinderen waren. 

Wil willen van jullie weten: hoe ziet jouw Zwarte Zaterdag eruit? Hang jij inderdaad in de file rond, of is jouw Zwarte Zaterdag juist gevuld met kleur en vrolijkheid? Paint het! In dit topic kun je tot en met vrijdag 28 juli je inzending plaatsen! Op Zwarte Zaterdag zullen we de inzendingen op de weblog plaatsen! Vergaar jij eeuwige roem met je paintskills?  

zwarte zaterdag - painttime! (Foto: ToT)
zwarte zaterdag - painttime! (Foto: ToT)

Fun met Funda #65 Tarzan has left the building ...

In Roosendaal daar staat een huis. Niet zomaar een huis, maar dit huis. Het wordt omschreven als een woning met een 'bijzondere afwerking' en dat mag inderdaad met recht gezegd worden. Vanaf de entree tot aan de nok van de woning val je van de ene verbazing in de andere. Op het forum gaan er geruchten rond dat de voormalig bewoner zijn geld verdiende met 'tuinieren op zolder'. De vraag is of de woning in deze staat verkocht kan worden voor de vraagprijs van iets meer dan twee ton of dat hij eerst volledig gestript zal moeten worden. Aan jullie het oordeel. 

Verwilderde woning in Roosendaal  (Foto: Funda)
Verwilderde woning in Roosendaal (Foto: Funda)

Hot or Not? Less!

Less is het wassen van de toekomst als we de bedenkers mogen geloven. Volgens hen verspillen we jaarlijks vele liters wasmiddel en dus hebben ze een 'uniek' doseersysteem bedacht, dat er voor moet zorgen dat je altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel gebruikt. Het lijkt een beetje op een nespresso systeem voor de wasmachine als je 't mij vraagt. 

Zou jij het kopen? 

Sammy stuurt brief aan Wesley Sneijder


Alle FC Utrecht supporters waren gisteren in spanning. Want Wesley Sneijder zou misschien naar de Domstad komen! Sammy van 4 besloot een brief te schrijven aan Wesley.


Beste Wesley Sneijder,

Mijn naam is Sammy, ben 4 jaar en ik ben een echte FC Utrecht-supporter. Ik ben al wel 3 wedstrijden meegeweest met mijn papa en mijn opa. Volgend jaar ga ik veel meer wedstrijden mee, want mijn papa heeft een seizoenkaart voor mij gekocht.

Het wordt een mooi seizoen! We hebben o.a. Dessers (Sorry Marien), Makinok, vd Streek en Dumic gekocht. Daarnaast hebben we een geweldige keeper op goal met Jensen, twee ijzersterke backs en een degelijk centrum. En met Labydad en Strieder hebben we 2 van de beste middenvelders van Nederland!. En als uitsmijter hebben we met Ten Hag en de Jong het beste trainersduo van Nederland!

Mijn papa zegt dat jij de beste speler van de wereld bent en dat jij ons kampioen kan maken. Hoe mooi zou het zijn dat we kampioen worden in mijn eerste volledige seizoen! Ik ben pas 4 jaar. Mijn opa en papa zijn veel ouder, maar zij hebben dat nog niet meegemaakt.

Mijn papa vertelde mij ook dat jij, toen onze Dito kwam te overlijden, langskwam om je medeleven te tonen. Dit vind ik erg lief van jou en siert jou. Jij was toen een speler van, ik mag de naam van mijn papa eigenlijk niet zeggen, maar het begint met een A en eindigt op jax. Dat jij daar gespeeld hebt, neemt niemand jou kwalijk hier. Echt niet. Jij bent onze Wes!

Jij bent geboren in Ondiep. Mijn papa en opa zijn daar veel geweest. Jouw ouders wonen hier nog, hè? Kom lekker hierheen, dan ben je heel dichtbij ze! Ik vind het ook heel fijn om dichtbij mijn ouders te zijn. Het leven is kort, hè? Je moet niet altijd in het buitenland zijn. Dat is zo ver weg! Leuk voor je ouders om Xess vaak te kunnen zien. Ik wil ook wel vriendjes met hem worden, dan mag ie met mij naar het stadion. Ik zit in vak U.

Ik denk dat jouw familie en jouw schoonfamilie Yolanthe ook vaker willen zien! Mijn vader zegt dat zij echt een lekker wijf is. Zelf vind ik meisjes stom en vind ik jongens veel stoerder, maar ja. Mijn vader zegt dat dat nog wel gaat veranderen. Mijn papa is een beetje gek!

Ff terug naar Yolanthe. Ze is erg hip en houdt van mooie kleren. Heb je al gehoord dat Hoog Catharijne verbouwd is en dat er heel veel mooie winkels bij zijn gekomen? Er gaat ook een gerucht dat er een Primark komt in Hoog Catharijne. Ik denk dat zij dat wel heeeel cool vindt.

Wesley, kom alsjeblieft bij ons voetballen! Iedere Utrechter springt een gat in de lucht als je komt. Je wordt op handen gedragen....Dit is jouw stad, dit is jouw club. Hier ben jij thuis! Xess kan bij DHSC gaan voetballen! Ome Frans die trekt zijn portemonnee wel open en als het moet betaal ik ook mee. Ik heb 173 euro in mijn FCU-spaarpot zitten. Mijn vader heeft denk ik ook nog wel 100 euro ofzo.

Tot snel in Utrecht?

Groetjes,

Sammy'Wesley Sneijder naar FC Utrecht'

Volgens John van Zweden gaat Wesley Sneijder vandaag tekenen bij FC Utrecht! Niet voor een jaartje, of twee, nee nee drie jaar! Denk jij dat dit waar is? Wordt FC Utrecht kampioen met Sneijder?

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere, een jaar na de protesten op de Universiteit van Missouri is het aantal nieuwe inschrijvingen met meer dan 35% gedaald, de New York Times heeft een 'race/related' nieuwsbrief, Frances Lee is geëcommuniceerd van de Kerk van Social Justice en Generatie Z is politiek niet vergelijkbaar met Millenials.

Bonus video; PewDiePie over de 'gender wage gap'.

Fun Met Funda #64: Monument in Vlissingen

In Vlissingen staat een monument uit 1677 dat betere tijden gekend heeft. Het is wel erg goedkoop (67.500 euro), maar ook erg uitgewoond en wordt verkocht "as it is". Als koper heb je dus geen enkele garantie. Funda heeft inmiddels de gewraakte foto's uit de advertentie verwijderd na een stroom van kritiek door buurtbewoners, maar gelukkig hebben wij de foto's nog. 

Er gaat een nieuw virus rond

Het nieuwe virus heet Worm Engaging & Reaction Killer (afgekort W.E.R.K) Je kunt W.E.R.K. oplopen door je chef of je collega's. Raak het niet aan! Het virus wist je priveleven.

Op den duur neemt het virus je dusdanig in bezit dat het je al om 8 uur 's ochtends actief wordt (soms nog vroeger) en je er de hele dag door geplaagd wordt. Bij sommigen gaat het zelfs 's avonds niet over.

Mocht je in contact zijn gekomen met W.E.R.K. zijn er 2 oplossingen; de eerste is "Werk Isolerende & Joviale Neutralisator" (afgekort WIJN) . De tweede is "Betrouwbare Interactieve & Eliminerende Rebooter (afgekort BIER). Beide oplossingen zijn te verkrijgen in de supermarkt.

Gecombineerd met: Veel eten, rusten, leven of feesten (afgekort V.E.R.L.O.F) zou één van deze twee oplossingen het virus teniet kunnen doen.

Deel dit bericht met je vrienden. Heb je geen vrienden meer dan heeft het W.E.R.K je al besmet en ben je gedoemd de rest van je leven te werken.  

w.e.r.k. virus
w.e.r.k. virus

Uw wekelijkse dosis stupiditeit

Elke week laat Sargon of Akkad de stupiditeit van verschillende groepen zien. Deze week, onder andere, het schrappen van schoolgeld moet enkel vanwege ideologie, Nick Clegg wil open grenzen na Brexit, ondanks dat de fascisten van AntiFa de 'protesten' in Hamburg gepland hadden was er niet genoeg politie aanwezig, een lid van de oppositie in Venezuela is aangevallen door supporters van de regering.

Bonusvideo, een Duitser over AntiFa:

Sigme's voettocht naar Spanje - week 1

FOK!ster sigme en haar lief hebben een hutje op de hei. Ze hebben ook een hutje op een olijfboomgaard in Spanje. Op 1 juli vertrokken sigme en haar lief, samen met de hond naar dat hutje in Spanje.  Lopend. 2700 km. Waarom? Gewoon omdat het kan natuurlijk. In deze weblogreeks volgen we hen op de voet!

De eerste week verliep een beetje moeizaam door de blaren die sigme in de eerste dagen opliep. Desondanks heeft het stel lekker doorgelopen, door Borger naar Sleen, via Coevorden en Holten richting Ommen naar iets voor Laren. Uiteindelijk bereikten ze op zaterdagmiddag het dorpje Vorden. Sigme: "Wat een stom kakdorp is dat “.

Inmiddels hebben sigme en haar lief een lift gekregen naar Groesbeek, alwaar ze op de camping staan. Morgen gaat de tocht verder met een korte etappe en een lift, om zo op de afgesproken tijd Maastricht te kunnen bereiken. Sigme: "ik kan alvast verklappen dat we never nooit het hele end gaan lopen, want dat blijkt totaal niet haalbaar. [...] Doel is dat wij een goede tijd hebben en allemaal heel blijven, en we willen erg graag wel eindigen in onze caseta in Spanje. Alles daartussen is middel, geen doel."

 Meer lezen over deze voettocht? Dat kan hier! 

 Sigme's voettocht naar Spanje  (Foto: sigme)
Sigme's voettocht naar Spanje (Foto: sigme)Sigme's voettocht naar Spanje - koffie zetten op een brandertje (Foto: sigme)
Sigme's voettocht naar Spanje - koffie zetten op een brandertje (Foto: sigme)

Werken in de trein? Neem gewoon je IMac mee!

De meeste mensen die wat werk willen verrichten in de trein nemen hun laptop mee, zo niet deze vrouw in Groot-Brittannië. Ze nam gewoon haar IMac mee van huis. De desktop computer met toetsenbord pasten precies op het tafeltje in de eerste klas van haar Virgin-trein.

Misschien ook interessant?
special
FOK!toen: Guns N' Roses - Appetite for Destruction
special
FOK! op San Diego Comic-Con
review
Blu-ray: Vaiana
review
CD: The Monolith Deathcult - Versvs¹
review
CD: Domadora - The Violent Mystical Sukuma
review
CD: Dope Smoker - Legalize It
©FOK.nl e.a.