Will Wright komt met HiveMind

Will Wright, bedenker van onder andere SimCity en de Sims, komt met een nieuw 'sociaal' spel genaamd HiveMind. Er is nog niet veel bekendgemaakt over het spel zelf, maar het moet zich vormgeven naar de speler en zijn dagelijkse belevenissen, heeft Wright in een gesprek met VentureBeat aangegeven.

Wright geeft aan dat er door middel van simpele informatie, zoals waar je heen gaat op een dag en hoeveel geld je in je portemonnee hebt, al genoeg informatie verzameld kan worden voor simpele gameplay voor een persoon. Klinkt als heel persoonlijk allemaal en dat is het ook, maar Wright is overtuigd dat mensen de 'entertainment'-waarde wel zullen inzien en alsnog de informatie zullen delen.

Zijn doel is om een soort Google-maps te creëeren waarbij er direct getoond wordt waar het interessant is om als gebruiker heen te gaan, afhangende van de gegevens die het 'spel' verzamelt. Wright gaat dieper in op de mogelijkheden en zijn bedoelingen met dit nieuwe spel. Wil je er meer over lezen, doe dat dan hier.