FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 februari 2010

Woede om cartoon VVD Drenthe

Een cartoon met daarin een naakte politieagente heeft de woede opgewekt van diverse VVD-leden in Drenthe. De cartoon, die door partijgenoten gemaakt is, is per e-mail verstuurd aan diverse politici in de provincie.

Verschillende afdelingen van de partij uitten hun ongenoegen over het door statenlid Berthold Ziengs verstuurde pamflet, waarin naast de tekening van de naakte agente de volgende tekst staat: "Kleed de politie niet uit, Stem VVD".

De lijsttrekkers Henk Matthijse (Assen) en Nina Hofstra (Tynaarlo) staan wel achter de cartoon. Dit hebben zij tegenover het Dagblad van het Noorden verklaard.

'Totti mogelijk lang uitgeschakeld'

Francesco Totti staat mogelijk voor de tweede keer dit seizoen aan de kant met een knieblessure. Deze keer zou het gaan om een stuk zwevend kraakbeen waaraan hij geopereerd zou moeten worden. Dat weten diverse Italiaanse media vandaag te melden.

Door zijn eerdere knieblessure van dit seizoen kwam Totti pas veertien keer in actie in de competitie. Desondanks wist hij wel al tien doelpunten te maken. In de Europa League is Totti ook op dreef. Daarin maakte hij al elf doelpunten in slechts zes wedstrijden.

Uitslagen Premier League Darts - Ronde 1

Vanavond werden de eerste partijen uit de Premier League Darts 2010 afgewerkt. Raymond van Barneveld trof titelhouder James Wade, terwijl Phil Taylor en Simon Whitlock een kopie afwerkten van de finale van het afgelopen PDC-wereldkampioenschap.

Van Barneveld - Wade

Raymond van Barneveld is de Premier League Darts 2010 sterk begonnen. Onze landgenoot won met 8-5 van titelverdediger James Wade. Bij een stand van 3-3 was er een onderbreking en na deze pauze sloeg Barney toe en liep rap uit naar een 6-3 voorsprong. The Machine probeerde nog terug te komen in de partij, maar Van Barneveld speelde de partij sterk uit en won uiteindelijk met 8-5.

Volgende week zal Van Barneveld het in de tweede ronde moeten opnemen tegen Adrian Lewis. Plaats van handeling is dan Bournemouth, de plaats waar Barney in 2006 nog een negendarter produceerde.

Taylor - Whitlock

Phil Taylor trof voor de tweede keer in korte tijd de Australische darter Simon Whitlock. Anderhalve maand geleden stonden beide darters tegenover elkaar in de finale van het PDC-wereldkampioenschap. Toen wist Taylor met 7-3 te winnen. Ook vanavond won The Power van zijn Australische opponent. Het werd 8-3 in legs en daarmee pakt Taylor voorlopig de koppositie.

De aanwezigheid van beide darters was vooraf de start van het toernooi niet helemaal zeker. Taylor was ziek, terwijl Whitlock geen visum had om in Engeland te komen. Toch waren beide spelers aanwezig in de O2 Arena, al was vooral Taylor in het begin van de partij niet in topvorm. Whitlock kon hier niet van profiteren, al kreeg hij wel een paar keer de kans om de huidige nummer één van de wereld te breken. Op het moment dat de pauze inging, was de stand 3-3.

Na de pauze vond Taylor zijn vorm gedeeltelijk terug en kwam totaal niet meer in de problemen. Hij brak Whitlock rap en liep via een 12-darter zelfs uit naar 7-3. Met een 103-finish gooide Taylor de wedstrijd uit en is daardoor de eerste leider tijdens de Premier League Darts 2010.

Uitslagen

Naam Naam Uitslag
Raymond van Barneveld James Wade 8-5
Phil Taylor Simon Whitlock 8-3
Ronnie Baxter Terry Jenkins 7-7
Mervyn King Adrian Lewis 8-5

Stand

# Naam Wedstrijden Punten Saldo
1. Phil Taylor 1 2 8-3
2. Raymond van Barneveld 1 2 8-5
3. Mervyn King 1 2 8-5
4. Ronnie Baxter 1 1 7-7
5. Terry Jenkins 1 1 7-7
6. Adrian Lewis 1 0 5-8
7. James Wade 1 0 5-8
8. Simon Whitlock 1 0 3-8

Programma 18 februari - BIC, Bournemouth

Naam Naam
Adrian Lewis Raymond van Barneveld
Terry Jenkins Simon Whitlock
Phil Taylor Ronnie Baxter
James Wade Mervyn King

[X10]DLC voor Modern Warfare 2 deze lente

Op de X10 in San Fransisco is bekend geworden dat Modern Warfare 2 zijn eerste DLC in de lente zal ontvangen.

Wat de DLC precies zal inhouden is onbekend, maar verschillende bronnen hebben het over een mappack. We hadden al eerder bericht dat deze DLC minimaal 30 dagen exclusief voor de Xbox360 zal zijn. Microsoft heeft echter wel gezegd dat dit in ieder geval lang niet de laatste zal zijn in de reeks 'content packs'.


Een paar maanden terug werden we al getipt over een mappack op -jawel- een doos energydrank:

Modern Warfare 2 energydrink

Uiteengereten vrouw gevonden op snelweg

De politie van de Amerikaanse plaats San Fernando Valley heeft gisteravond op de snelweg een lugubere vondst gedaan. Op Interstate 5 bleek het aan stukken gescheurde lichaam te liggen van een overleden vrouw.

Het lijk werd gevonden nadat even voor half tien een melding binnenkwam op het politiebureau. Aanvankelijk dacht men nog dat het hier een dode hond betrof, maar helaas bleek de werkelijkheid anders.

Volgens de politie lijkt het er gezien de staat van het lichaam op dat de vrouw door meerdere auto's is overreden. Het is nog onduidelijk wat de vrouw te zoeken had op de snelweg. Vermoed wordt dat de vrouw van een viaduct is gesprongen.

De naam van de vrouw is nog niet bekendgemaakt. De politie wil eerst de nabestaanden van het slachtoffer inlichten.

Of de chauffeur in dit filmpje er iets mee te maken heeft, is helaas niet bekend

[WTT] Alle kwartfinalisten Rotterdam bekend

Jurgen Melzer heeft zich vanavond vrij gemakkelijk weten te plaatsen voor de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De uit Oostenrijk afkomstige tennisser was vele maatjes te groot voor de Italiaan Andreas Seppi.

Melzer won de eerste set in een ruim half uur met 6-2 en ook in de tweede set wist de Oostenrijker met 6-2 te winnen. Melzer zal het in de kwarfinale moeten opnemen tegen Nikolaj Davidenko. De twee heren zullen dat gevecht morgen afwerken in Ahoy'. Eerder op de dag wisten Youzhny, Djokovic en Monfils zich al te plaatsen voor de kwartfinale. Djokovic plaatste zich vandaag zelfs al voor de halve finale doordat Florian Mayer zich eerder vandaag uit het toernooi terugtrok.

Achtste finale, heren

Youzhny - Ilhan 6-4, 6-4
Monfils - De Bakker 6-3, 6-2
Djokovic - Chiudinelli 6-4, 6-2
Benneteau - Berrer 6-4, 6-4
Davydenko - Baghdatis 6-3, 6-2
Melzer - Seppi 6-2, 6-2

Kwartfinale, dubbelspel heren
Nestor/Zimonjic
- Lopez/Robredo 6-3, 6-4
Aspelin/Hanley - Kas/Norman 6-2, 7-6 (4)

Van der Perren mag Belgische vlag dragen

Kunstschaatser Kevin Van der Perren zal als vlaggendrager de Belgische delegatie voor de Olympische Winterspelen aanvoeren tijdens de openingsceremonie. Voor Van der Perren is het al de tweede keer dat hij de vlag mag dragen. In Turijn, vier jaar geleden, mocht hij het ook al doen.

Voor Van der Perren, die in 2007 en 2009 het brons veroverde op het EK, zijn dit de derde Winterspelen. Tijdens de editie van 2002 werd hij twaalfde en in Turijn negende. Hij schaatst in Vancouver zijn korte kür op 16 februari en zijn vrije kür op 18 februari.

Namens België hebben zich acht mensen weten te kwalificeren voor Vancouver. Elfje Willemsen en Eva Willemarck zijn bobsleevrouwen en bij het kunstschaatsen komen Van der Perren en Isabelle Pieman in actie. Karen Persyn, Jeroen Van den Bogaert en Bart Mollin doen aan slalomskiën en Pieter Gysel is een shorttracker.

Beck draagt vlag tijdens opening

Bobsleeër Timothy Beck zal morgen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen de Nederlandse vlag dragen. Dat maakte chef de mission Henk Gemser vanavond bekend. De openingsceremonie begint morgennacht om 3 uur Nederlandse tijd.

"Een supergrote eer", was de reactie van de remmer van de viermansbob op het "ongelofelijk goede nieuws". Beck volgt hiermee schaatser Jan Bos op, die de eer in 2006 in Turijn toekwam. Vier jaar eerder mocht een niet-schaatser de vlag dragen: Nicolien Sauerbreij liep ermee tijdens de opening in Salt Lake City. Veel sporters kwamen overigens al niet eens in aanmerking om de vlag te dragen: iedereen die zaterdag of zondag in actie komt moet de openingsceremonie laten schieten. Ook Stefan Groothuis is er waarschijnlijk niet bij. Hij herstelt van een infectie aan zijn luchtwegen. "Het programma duurt zes uur. Dat is te lang", aldus de sprinter.

De FOK!kers hadden overigens liever Sauerbreij de vlag zien dragen. 39% koos voor de snowboardster, tegenover 34% die liever een andere dan Sauerbreij, Edwin van Calker, Mark Tuitert of Annita van Doorn zagen.

[X10] Fable III met de kerst en Alan Wake dit voorjaar

Vandaag vindt in San Francisco Microsofts eigenste feestje, de X10, plaats. Van te voren was al bekend dat op dit evenement een aantal aankondigingen gedaan zou gaan worden en inmiddels zijn de grootste naar buiten gebracht. Het gaat hier vooral om releasedata van een aantal exclusieve titels die dit jaar zullen verschijnen, en ook een paar van de grotere multiplayertitels.

De eerste aankondiging is dat na vele jaren van wachten we dit voorjaar eindelijk aan de slag kunnen met Alan Wake. Vanaf 18 mei zal de game in de Verenigde Staten in de winkels liggen, waarna Europa de 21e volgt. Er komt een mogelijkheid om de game te pre-orderen, waarbij je een bonuspakketje aan DLC krijgt. Hierin zitten dan zaken als een Xbox Thema en Avatarkleding.

Alan Wake

De tweede grote titel die een releaseperiode heeft gekregen is de RPG Fable III. Of dit de reden is dat we boos moeten worden volgens Molyneux laat Major Nelson niet weten. Wel zeker is dat met de feestdagen het derde avontuur los zal gaan in Albion.

Op dezelfde dag als Alan Wake zal nog een andere titel het daglicht aanschouwen. De sciencefiction-shooter Lost Planet 2 zal vanaf 18 mei in de Amerikaanse schappen liggen. Voor ons in Europa ligt hij er iets eerder dan Alan Wake, want de release zal overal ter wereld op hetzelfde moment plaatsvinden.

De laatste releasedatum die Microsoft onthuld heeft is die van zombieshooter Dead Rising 2. Deze titel zal 31 augustus in Amerika uitkomen, waarna Japan en Europa respectievelijk op 2 en 3 september zullen volgen. Voor Xbox 360-bezitters zal er tevens een exclusieve DLC-pack aangeboden worden bij de launch, met een missie die het verhaal overbrugt tussen de twee games. Deze zal verschijnen onder de naam Dead Rising: CASE ZERO.

Dead Rising 2

Voor de Xbox Live Arcade-fans waren er ook een paar aankondigingen. Zo zal Toy Soldiers de zogenaamde Xbox LIVE Arcade Block Party aftrappen op 3 maart. Dankzij dit evenement zullen in diezelfde maand nog drie andere games het levenslicht zien: Perfect Dark, Scrap Metal en Game Room.

Dit jaar is natuurlijk ook weer Halo-jaar, want Bungie lanceert de nieuwste Halo-game: Halo Reach. Vanaf 3 mei zal deze game een publieke multiplayer-bèta krijgen, waar je aan kunt deelnemen simpelweg door je disc van Halo 3: ODST te gebruiken.

De laatste aankondiging die Microsoft deed was de al eerder getoonde Final Fantasy XIII-bundel. Deze zal vanaf 9 maart in Amerika beschikbaar zijn voor het luttele bedrag van $399.

Halo: Reach

'Man Utd dichtbij akkoord met Benfica-speler Luiz'

Volgens de Portugese krant Record bevinden de onderhandelingen tussen Benfica en Manchester United inzake een transfer van David Luiz zich in een vergevorderd stadium.

Of Luiz ook daadwerkelijk naar de Premier League verkast is echter niet zeker, daar hij recentelijk duidelijk maakte de voorkeur te geven aan La Liga. Real Madrid zou eveneens op de handtekening van de verdedigende middenvelder jagen.

De 22-jarige middenvelder staat nog tot de zomer van 2015 onder contract bij de Portugese topclub, wat hem een dure versterking maakt. Door zijn sterke spel dit seizoen trok hij de aandacht van de Europese top.

De Red Devils
zouden achttien miljoen euro overhebben voor Luiz. Eind oktober tekende Luiz een vernieuwd contract bij Benfica. In de nieuwe verbintenis werd een transferclausule van vijftig miljoen euro opgenomen.

'PSV ving bot bij Besiktas na bod op Karadeniz'

PSV heeft in de zoektocht naar een nieuwe spits pogingen ondernomen om in de voorbije transferperiode Batuhan Karadeniz te contracteren. Dat berichten diverse Turkse media.

Van een transfer richting Eindhoven kwam het echter niet, daar Besiktas, de werkgever van de talentvolle aanvaller, in de weg lag. De Turkse topclub gaf PSV ondanks een bod van 4,5 miljoen euro nul op het rekest.

PSV wilde de achttienjarige Karadeniz voor de rest van het seizoen huren, met optie tot koop. De Turkse spits gold als vervanger van Jonathan Reis, die op staande voet werd ontslagen wegens het gebruik van verboden middelen.

Ondanks het riante bod verleende Besiktas geen medewerking aan de transfer. Karadeniz komt tot dusverre slechts tot korte invalbeurten bij de regerend landskampioen van Turkije.

Eriksson opgestapt bij Notts County

Sven-Göran Eriksson is opgestapt als directeur voetbal bij Notts County. Dat heeft de Engelse vierdeklasser vandaag op de website bekendgemaakt. Eriksson besloot op te stappen nadat de club een nieuwe eigenaar kreeg.

Notts County, opgericht in 1862 en daarmee één van de oudste clubs ter wereld, werd in juni vorig jaar overgenomen door een groep investeerders uit het Midden-Oosten. Met Eriksson als directeur was het de bedoeling om weer terug te keren op het hoogste niveau. Financiële perikelen verhinderden dit echter.

Eriksson maakte als trainer naam door met Göteborg de UEFA Cup te winnen. Vervolgens werd hij trainer bij een aantal Portugese en Italiaanse topclubs. Tussen 2001 en 2006 was Eriksson bondscoach van het Engelse nationale elftal. Na die tijd volgden er minder succesvolle periodes bij Manchester City en het nationale elftal van Mexico.

Puber blowt in zelfgebouwde iglo

Een zeventienjarige jongen uit Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware, had een bijzondere schuilplaats gecreëerd om stiekem te blowen. Helaas voor hem bleek de iglo toch niet voldoende onderdak te bieden. Dankzij zijn uitstekende voeten is de jongen alsnog betrapt.

De politie van New Castle County werd gisterochtend opgetrommeld na een melding over een verdachte man met een pistool. Agenten doorzochten hierop de buurt, maar konden niemand vinden.

Even later kwam er een tweede melding binnen. Een ooggetuige had iemand zich zien verstoppen in een sneeuwbank. Toen de politie weer de buurt afzocht, stuitte men op twee voeten die uit een zelfgemaakte iglo staken.

In de iglo bevond zich een zeventienjarige knul. Naast hem lagen een twintig centimeter groot overlevingsmes, twee waterpijpen, een hamer en 7,5 gram wiet. De jongen is aangehouden wegens bezit van een dodelijk wapen en drugs.

Cuche snelste op laatste training

De alpineskiërs hebben vandaag, ondanks het slechte weer in Whistler, de training kunnen voltooien voor de olympische afdaling die overmorgen op het programma staat.

Op de ingekorte Davy Murray-piste was Didier Cuche de snelste met een tijd van 1.34,41. Gisteren was de Zwitser ook al de rapste voordat de training afgebroken werd vanwege de mist.

De vrouwen zouden vandaag trainen voor de combinatie van aankomende zondag. De training werd echter vanwege het weer afgebroken nadat twee skiesters in actie waren geweest.

Overigens moet er volgens de regels één training volledig zijn afgewerkt om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan.

[WTT] Davydenko klopt Baghdatis

Nicolai Davydenko heeft de kwartfinales bereikt van het ABN-Amro toernooi in Rotterdam. De als tweede geplaatste Rus klopte de Cyprioot Marcos Baghdatis.

Davydenko was duidelijk de sterkste en won de wedstrijd dan ook in twee sets, 6-3 en 6-2. Baghdatis kreeg in de gehele partij slechts één breakpoint, wat hij overigens wel benutte. Zijn eigen service was echter te zwak en hij werd dan ook vijf keer gebroken.

In de halve finale treft Davydenko de winnaar tussen  Jürgen Melzer en Andreas Seppi.

Horrorfilm veroorzaakt verlamming en paniek

Vergeet 'The Shining' of 'The Blair Witch Project'. De engste horrorfilm aller tijden is als het aan de Italianen ligt 'Paranormal Activity'. De film, die in ons land al eind vorig jaar uitkwam, heeft in Italië geleid tot massahysterie.

De film is in het land van de laars afgelopen weekend in première gegaan. Ondanks dat de film in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alleen voor de oudsten te zien is, mag in Italië iedereen de film bekijken. Een vereniging voor verontruste ouders pleit daar nu voor een 18+-rating nadat volgens hen alleen de trailer al voor duizenden doodsbange kinderen heeft gezorgd.

De Italiaanse hulpdiensten ontvingen afgelopen zaterdag duizenden telefoontjes van mensen die lijden aan paniekaanvallen naar aanleiding van de horrorfilm. Een veertienjarig meisje is zelfs naar het ziekenhuis vervoerd nadat ze door de film verlammingsverschijnselen had opgelopen.

'Paranormal Activity' laat zelfs de Italiaanse politiek niet ongemoeid. Zo is het zevenjarige zoontje van de minister van Defensie doodsbang geworden naar aanleiding van de film. De minister van Cultuur heeft beloofd maatregelen te nemen.

De horrorfilm, die gaat over een jong stel dat woont in een huis met geesten, is voor slechts tienduizend euro gefilmd. Eind oktober 2009 leverde film tijdens het openingsweekend in Amerika al zo'n vijftien miljoen euro op. 


Slaap lekker!

Lambiel draagt Zwitserse vlag

Stephane Lambiel zal tijdens openingsceremonie van de Olympische Winterspelen de Zwitserse vlag dragen. Lambiel won vier jaar geleden in Turijn zilver bij het kunstrijden.

Hij kreeg daarmee de voorkeur boven zowel een skiër als schansspringer, de belangrijkste wintersporten van Zwitserland. "Dit is een behoorlijk grote verrassing," zei Lambiel. "Ik zal de vlag vol trots dragen." Het is al de vijfde keer op rij dat de Zwitsers kiezen voor een man als vlaggendrager. Skiester Vreni Schneider was in 1992 (Albertville) de laatste atlete.

Obama ontvangt Dalai Lama volgende week

De Amerikaanse president Barack Obama ontvangt de Dalai Lama volgende week in het Witte Huis. Dit is vandaag in Washington bekendgemaakt.

De ontvangst van de Tibetaanse leider vindt 18 februari plaats. China heeft al scherp tegen het voornemen van Obama geprotesteerd. De regering in Beijing beschouwt de geestelijk leider als een separatist.

De ontmoeting stond in oktober 2009 al gepland, maar werd toen uitgesteld om de atmosfeer voor de top van Obama met de Chinese president Hu Jintao in november niet te verzuren.

Sonic Classic Collection krijgt Limited Edition

Sonic Classic Collection is een compilatie van Sonic the Hedgehog 1 tot en met 3 en Sonic & Knuckles voor de Nintendo DS. Zoals de vorige complicaties heeft deze weer een paar nieuwe features. Zo zul je in de game op ieder moment kunnen opslaan. Daarnaast kun je ook nog bonus-content vrijspelen. Zoals wel meer games van vandaag de dag krijgt Sonic Classic Collection ook een Limited Edition. Deze zal naast artwork ook een Sonic-figuurtje en een speciale opberg-doos bevatten. Echter is het nog niet bekend of deze Limited Edition in heel Europa verkocht zal worden. De game zelf komt in maart 2010 uit.

                 

Rock met zombies op de Wii

Altijd al eens zombies willen hakken met je Guitar Hero of Rock Band gitaartje? Epicenter gaat dit mogelijk maken met hun toekomstige game: "Rock of the Dead". Het lijkt een mix van Typing of the dead en Guitar Hero te worden.

Zoals je kan zien op de screenshot, kan je door stukjes te spelen op je plastic gitaar zombies afmaken. Daar waar je vette rock tracks zou verwachten gebruikt de game rock versies van klassieke nummers. Ook is er een co-op mogelijkheid en zal de game bij de release al rond de 40 euro kosten.

Er is al bekend dat Neil Patrick Harris(How I met your mother, Dr. Horrible) en Felicia Day(The Guild, Dr. Horrible) hun stemmen lenen aan de game. Neil Patrick Harris in de hoofdrol en Felicia Day als love interest.

zombie hero
"He just hacks, wacks, choppin' that meat"

Rus zonder gameverlies naar kwartfinale Midland

Arantxa Rus heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in Midland. In Amerika versloeg Rus de thuisspelende qualifier Beatrice Capra. De Nederlandse gunde haar opponente geen enkele game, het werd dus 6-0 en 6-0.

Gisteren versloeg ze nog Nicole Vaidisova vrij overtuigend. In de kwartfinale komt Rus uit tegen de Amerikaanse Laura Granville.

Pakistaanse politie doelwit zelfmoordaanslagen

Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een politiecomplex in de stad Bannu in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag vijftien mensen om het leven gekomen en ongeveer dertig gewond geraakt. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar de verdenking gaat uit naar de Pakistaanse Taliban.

De tweede zelfmoordterrorist bracht zijn explosieven enige tijd na de eerste tot ontploffing, om toegesnelde hulpverleners te treffen. Negen van de vijftien doden zijn politieagenten en onder de gewonden is het hoofd van politie van Bannu, zei een ziekenhuiswoordvoerder.

Gisteren kwamen ook tien politieagenten en zeven burgers om het leven bij een zelfmoordbomaanslag in de tribale Khyber-regio, nabij de grens met Afghanistan.

De aanslagen vallen samen met een bezoek van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jim Jones aan Islamabad en onzekerheid over het lot van Taliban-commandant Hakimullah Mehsud. De geruchten dat Mehsud na een Amerikaanse raketaanval in januari aan verwondingen is bezweken worden steeds sterker. De Taliban ontkennen zijn dood, maar komen niet met bewijzen van het tegendeel.

19-jarige man in trein mishandeld

Een 19-jarige man uit het Brabantse Geffen is gisternacht in de trein mishandeld. Zonder enige aanleiding werd hij geslagen en geschopt. Het slachtoffer riep meerdere malen mensen om hulp, maar niemand deed wat, meldt de politie. Van de verdachte ontbreekt ieder spoor.

De man zat in de trein tussen station Oss en station Oss-West toen hij plotsklaps een paar klappen tegen zijn lichaam kreeg. Hij vluchtte naar een andere coupé, maar zijn belager volgde hem. Medepassagiers deden niets toen het slachtoffer om hulp vroeg.

Op het station Oss-West stapte hij uit de trein, maar opnieuw volgde de agressieveling hem. Op het station vroeg het slachtoffer wederom tevergeefs om hulp aan passanten, en in de Braakstraat werd hij opnieuw geschopt en met een mes bedreigd. Uiteindelijk wist het slachtoffer enkele fietsers te bewegen de politie te bellen. De verdachte vluchtte vervolgens weg. De dader is spoorloos.

Fans van FC Moskou in hongerstaking

Een groep supporters van FC Moskou willen door middel van een hongerstaking het faillissement van hun club zien te voorkomen. Begin deze maand moest de club uit de hoofdstad van Rusland zich noodgedwongen terugtrekken uit de competitie omdat hoofdsponsor Norilsk Nikkel zich terugtrok.

"We hebben twintig fans die zaterdag in hongerstaking willen gaan. Dat is onze laatste kans de club te redden," wist voorzitter Vasili Petrakov van de supportersvereniging donderdag te melden aan de Russische media. "We zijn tevens van plan de leiders van dit land een brief te sturen waarin we om hulp vragen. Tot dusver hebben al duizend mensen de petitie ondertekend."

[Opmerkelijk] NES Controldeck verkocht voor meer dan $13.000

Een Nintendo NES controldeck en vijf spelletjes hebben zojuist op eBay $13.105,- opgebracht. De console en één controller werden geadverteerd als "in werkende conditie opgeborgen" en mist de orginele adapter en de video kabel. Verder werden in dezelfde koop een vijftal games aangeboden; Bandai's Family Fun Fitness Stadium Events, Major League Baseball, Teenage Mutant Ninja Turtles 2, Super Mario Bros. 3 en een Super Mario Bros/Duckhunt cassette. Alle spelletjes zijn inclusief orginele doosjes, boekjes en hoesjes. Onbekend is of de uiteindelijke winnaar van de veiling de verzendkosten à $13,95 ook zal moeten betalen.

Het spel Family Fun Fitness Stadium Events is in de NTSC uitvoering zeer zeldzaam. Het neemt de zesde plaats in op de top 20 "Holy Grails of Console Gaming". Uitgegeven tijdens het najaar van 1987 werd het in een beperkte oplage van 2000 stuks geproduceerd. De cassette was alleen verkrijgbaar bij de noord-amerikaanse vestingingen van Woolworth's. Aangenomen wordt dat ongeveer 200 exemplaren uiteindelijk verkocht zijn. Het restant is vernietigd omdat Nintendo de rechten voor de bijbehorende accessoire van Bandai in 1988 had overgekocht (de Power Pad). Verzamelaars zijn van mening dat er nog ongeveer 10 complete exemplaren bestaan. In november 2008 is via een online veiling een ander exemplaar voor ruim $7.500,- verkocht.

FFF Stadium Events cover

Coach Egypte: "Ik sterf liever dan dat ik IsraŽl ga trainen"

Nadat Hassan Shehata al eerder een aanbod van de Nigeriaanse voetbalbond om daar bondscoach te worden naast zich had neergelegd, kan ook de voetbalbond van Israël fluiten naar zijn diensten.

Shehata, bondscoach van Afrika Cup-winnaar Egypte, was duidelijk nadat hij hoorde van de geruchten dat Israël hem zou willen aanstellen. "Ik sterf liever dan dat ik Israël ga trainen," zei hij tegenover de Egyptische krant Al-Masry al-Youm.

"Ik wist helemaal niet dat ze in Israël ook aan voetbal deden," aldus een cynische Shehata. "Dat land is alleen maar bezig om mijn volk te onderdrukken en te bombarderen. Ik begrijp echt niet waar ze de moed vandaan halen om mij te vragen als bondscoach. Ik ga nog liever dood van de honger dan dat ik in Israël ga werken."

Van Velde: "Met Wotherspoon weet je het nooit"

Morgen gaan in Vancouver de Olympische Spelen weer van start. Heel Canada hoopt dat Jeremy Wotherspoon er in de komende week in slaagt om een gouden medaille aan zijn palmares toe te voegen. Dat is de enige prijs, die de Canadese schaatser nog niet in de wacht heeft gesleept.

Wotherspoon werd tot dusver vier keer wereldkampioen sprint en scherpte achttien keer het wereldrecord aan. In de Richmond Olympic Oval krijgt de topsprinter zeer waarschijnlijk zijn laatste kans op olympisch eremetaal.

"Met Wotherspoon weet je het nooit. Hij heeft in ieder geval de motor," aldus Gerard van Velde, die nog twijfelt over een gouden medaille voor Wotherspoon. "Jeremy is nog te veel bezig met zijn materiaal. Wel is hij heel sterk, maar zijn materiaal laat hem nu in de steek. Hij is er nog niet helemaal."

Met dat laatste refereerde Van Velde naar eerder deze week. Toen ging Wotherspoon tijdens een trainingswedstrijd op de 500 meter hard onderuit.

In het verleden won Wotherspoon al wel een zilveren medaille. Dit deed de Canadees tijdens de Olympische Spelen van Nagano (1998). Op de 500 meter sleepte hij deze prijs toen in de wacht. In Salt Lake City (2002) en Turijn (2006) kwam de sprinter ten val en kon een gouden plak destijds vergeten.

'My Way' zingen leidt tot gewelddadige dood

In de Filipijnen is het bijna onmogelijk geworden om 'My Way' te zingen in een karaokebar. De klassieker van Frank Sinatra wordt in het Aziatische land massaal van de playslists geschrapt. Het nummer zou namelijk hebben geleid tot enkele moorden.

'My Way' is in de Filipijnse karaokebars een enorme hit. Volgens karaokebareigenaren zou de arrogantie van het nummer echter kwaad bloed zetten in het land waar ruim een miljoen inwoners illegaal een vuurwapen in bezit heeft.

Zo werd drie jaar geleden Romy Baligula doodgeschoten tijdens het zingen van de klassieker. De 29-jarige man was halverwege het nummer in een karaokebar in San Mateoin, toen een beveiliger riep dat hij vals zong. Baligula trok zich hier niets van aan en zong gewoon door. Hierop pakte de beveiliger een pistool en schoot de zanger in de borst.

De afgelopen jaren zouden al meer dan zes vertolkers van 'My Way' om het leven zijn gebracht. De moorden kregen dan ook al snel de naam 'My Way Killings'. "Het probleem met 'My Way' is dat iedereen het kent en er wel een mening over heeft", beweert de 63-jarige karaokezanger Rodolfo Gregorio uit General Santos. "Je kan er zelfs voor worden vermoord."


The Voice verdient meer respect!

Gerrard baalt van foute beslissing Webb

Steven Gerrard baalt nog altijd als een stekker. Gisteren verloor zijn ploeg Liverpool met 1-0 van Arsenal. Volgens de speler van The Reds had de arbiter van dienst, Howard Webb, een belangrijke vrije trap moeten toekennen, maar deed dit uiteindelijk niet.

Het voorval vond net buiten het strafschopgebied plaats, waar er toen nog enkele minuten officiële speeltijd was. Een omstreden handsbal van Cesc Fabrégas werd door Webb over het hoofd gezien. Volgens Gerrard zou de vrije trap, die hierop zou moeten volgen, een uitgelezen kans voor Liverpool zijn geweest om alsnog op gelijke hoogte te komen.

"In de eerste helft vertelde hij nog tegen de muur van Liverpool dat zij hun handen omlaag moesten houden," liet Gerard in een reactie weten. "Als er dan hands werd gemaakt zou Arsenal een strafschop krijgen. Raar dus. Na de wedstrijd vertelde hij mij echter niets gezien te hebben."

"Ook wij weten dat je wel eens dubieuze beslissingen tegen krijgt, maar dit is anders. Deze handsbal was overduidelijk en daar had hij gewoon voor moeten fluiten. Ik vind Howard Webb één van de beste scheidsrechters in de competitie en ben dan ook verbaasd dat hij dit over het hoofd zag."

Lynx steekt skipiste over

De training voor de skiërs in Vancouver loopt niet bepaald van een leien dakje. Nadat eerder een geplande sessie niet door kon gaan vanwege mist liep er nu een lynx over de olympische piste. De lynx, een katachtig roofdier, wandelde rustig over de piste om vervolgens over een reclamebord te springen en de natuur weer in te gaan.

De organisatie van de skiwedstrijden komt nu in tijdnood. Alle skiërs moeten minstens een trainingsafdaling afgewerkt hebben voor de echte race, maar door de eerdere mist en de lynx is dat tot op heden nog niet gelukt.

Button: "Voel me nu op mijn gemak in de cockpit"

Jenson Button lijkt zich steeds beter in de bolide van McLaren te voelen. Tijdens de tests in Valencia zat de Brit nog niet helemaal comfortabel op zijn stoeltje, maar dit probleem leek in Jerez al voor een groot deel verholpen te zijn. Nu richt men het vizier steeds meer op de afstelling van zijn wagen.

"Ik had een goede dag en ik voel me nu ook op mijn gemak in de cockpit," liet Button, na afloop van de tweede testdag in Spanje, weten. "Gisteren was ook een goede dag, waarop we veel aan de regenafstelling hebben kunnen doen. Vandaag was nog beter, omdat het droog was en het ook de eerste keer is dat de auto goed aanvoelde. Ik heb aan de afstelling en de balans kunnen werken."

"Er is nog wel genoeg te doen aan de auto. De basis is in orde, maar we hebben nog wel een flinke weg te gaan, voor we in staat zijn om races te winnen, al geldt dat wel voor iedereen," vervolgde Button zijn verhaal.

De wereldkampioen van 2009 viel in het slot van de test nog wel stil. "Het was niets ernstigs. Een waarschuwingslampje op mijn stuur ging aan, dus ik zette de auto aan de kant. Er is verder niets kapot of zo."

KNSB schorst 16-jarige schaatser

De Nederlandse schaatsbond (KNSB) heeft de 16-jarige Wesley Lommers voor de duur van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. De schaatser werd vorig jaar betrapt op het gebruik van verboden middelen.

Lommers testte in 2009 positief op het gebruik van het spierversterkend middel nandrolon. Dit gebeurde tijdens het nationaal kampioenschap in zijn leeftijdscategorie. Uit deze test bleek dat er een extreem hoge waarde aanwezig was.

De 16-jarige zat overigens al een voorlopige schorsing uit en zal voorlopig niet meer op de ijzers staan.

Testdag Jerez 11 februari

Kamui Kobayashi heeft vandaag tijdens de testdag in Jerez de snelste tijd op de klokken gezet. Kort voor het einde van de dag verbeterde hij de tijd van Sebastien Buemi met driekwart tiende. De Zwitser had uiteindelijk nog wel de tweede tijd, die zo'n zes tienden sneller was dan de derde tijd van Jenson Button.

De dag werd afgezien van een klein buitje in de ochtend verreden onder droge omstandigheden. Er werden verschillende rode vlaggen gezwaaid, onder andere voor Jenson Button en Nico Hülkenberg, die stilvielen met respectievelijk een mechanisch probleem en een hydraulisch lek. Timo Glock veroorzaakte rond 11 uur de meest opvallende rode vlag: op het rechte stuk verloor hij de voorvleugel van zijn Virgin-bolide. De Duitser kon nog wel de pits bereiken, maar kwam de rest van de dag niet meer in actie omdat het team de benodigde reserveonderdelen niet bij zich had. Deze zullen vanavond aankomen op het Spaanse circuit zodat Lucas di Grassi morgen in actie kan komen met de wagen.

Testdag 11-02-2010, Jerez

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 K. Kobayashi Sauber 01:19.950 103
2 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 01:20.026 121
3 J. Button McLaren 01:20.618 83
4 N. Hulkenberg Williams 01:20.629 67
5 V. Liuzzi Force India F1 01:20.754 80
6 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 01:21.083 124
7 F. Alonso Ferrari 01:21.424 129
8 R. Kubica Renault 01:22.003 103
9 M. Webber Red Bull 01:22.043 99
10 T. Glock Virgin Racing 01:29.964 11

NES + games gaan voor duizenden §'s

Dat is even een leuke verrassing! Je ruimt een kast op en zet een paar jaren oude games te koop en opeens beginnen mensen als een gek duizenden euro's te bieden.

Blijkt dat het spel Stadium Events extreem zeldzaam is, en mevrouw had ook nog eens alle boekjes en doosjes gevonden.

Denk dus nog een keer na voordat je die oude spelcomputer naar de milieustraat brengt! Het bracht de verkoper uiteindelijk $13.000 op.

Beroepsverbod en werkstraf geŽist tegen advocaat

Advocaat Jacob Cornegoor mag als het aan het Openbaar Ministerie ligt zijn beroep twee jaar niet uitoefenen. Justitie eiste vandaag ook een taakstraf van 240 uur en een boete van vijftigduizend euro tegen de raadsman, die wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte in de affaire waarbij het Rotterdamse Havenbedrijf en de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) zijn betrokken.

Cornegoor, partner bij advocatenkantoor Spigthoff, was advocaat van RDM-eigenaar Joep van den Nieuwenhuijzen. Hij zou twee onjuiste verklaringen, zogenoemde legal opinions, over de tekenbevoegdheid van de voormalige havenbedrijfdirecteur Willem Scholten over een garantstelling voor RDM hebben afgegeven.

Cornegoor schreef volgens het functioneel parket aan een kredietverstrekker dat Scholten voor de garanties geen toestemming nodig had van de raad van commissarissen en zou ook hebben gezegd dat hij juridisch adviseur van het havenbedrijf was. De Commerzbank verstrekte mede op basis van de legal opinions 38 miljoen euro aan RDM.

Scholten gaf na de vermeende vervalsing voor meer dan honderd miljoen euro aan garanties voor leningen aan bedrijven van Van den Nieuwenhuyzen, die er financieel niet rooskleurig voorstonden. De affaire kwam eind augustus 2004 aan het licht. Scholten meldde de bankgaranties niet aan zijn superieuren. Volgens het OM was Cornegoor van al deze zaken op de hoogte. De advocaat ontkent de aantijgingen.

Scholten moet volgende maand voor de rechter komen.

VVCS woedend op KNVB

De VVCS is woedend op de KNVB, die weigert zich soepel op te stellen inzake een overgang van voormalig contractspelers van het failliete Haarlem naar een amateurclub. De vereniging voor contractspelers overweegt zelfs naar de rechter te stappen.

Diverse spelers van Haarlem wilden graag naar een amateurclub, maar de regels van de KNVB staan dit niet toe. De bond weigert een uitzondering te maken, terwijl dit volgens de VVCS wel zou moeten. Voorzitter Danny Hesp stelt dat er sprake is van een unieke situatie: "Begrijp me niet verkeerd, ik snap echt de regelgeving wel, maar in het geval van een zeldzaam faillissement kan daar toch wel eens van worden afgeweken? We gaan nu een ultieme poging wagen de KNVB te doen bewegen voor hen een uitzondering te maken. Lukt dat niet, dan overwegen wij juridische stappen. Ik denk er zelfs over Michael van Praag als voorzitter van de voetbalbond in te schakelen. Misschien kan hij iets betekenen."

De voorlichter van de KNVB laat weten dat de bond niet plan van is af te wijken van de regels en consequent zal blijven. Iets waar Hesp zich niet in kan vinden, mede doordat spelers uit het buitenland wel zonder problemen kunnen overstappen naar een amateurclub. Zo haalde Hoek onlangs nog een speler van het Belgische Beveren en belandde Frits Paap via een schimmige constructie met een Belgische club bij Baronie.

Volgens Hesp willen de spelers van Haarlem vooral ergens gaan voetballen. Diverse spelers hadden al een club gevonden. Marcel Akerboom (Noordwijk), Laurens ten Heuvel (Katwijk), Giel Neervoort (Bennekom) en Milan Berck Beelenkamp (ARC) zagen hun geplande overstap echter in duigen vallen. Spelers die als amateur voor Haarlem speelden, zoals Mustafa Celen (Rijnsburgse Boys), kunnen overigens wel overstappen.

'Rusland en VS dicht bij ondertekening verdrag'

In de gesprekken tussen Rusland en de Verenigde Staten over een opvolger van het START-verdrag lijkt nu eindelijk een doorbraak te zijn geboekt. De twee landen zijn het eens geworden over het opnemen van een passage in het verdrag die een verband legt tussen offensieve nucleaire wapens en de verdediging ertegen. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Moskou, John Beyrle, vandaag geschreven in een blogpost.

"Het verdrag gaat over offensieve systemen en niet over defensieve systemen, maar omdat we erkennen dat er een logisch verband tussen de twee systemen bestaat, zijn onze presidenten overeengekomen dat het verdrag een passage zal bevatten over de verbinding tussen de beide systemen", aldus Beyrle.

Al in juli werd door de Amerikaanse president Barack Obama en zijn Russische ambtgenoot Dmitri Medvedev een verband gelegd tussen de twee typen wapens, maar Washington weigerde dit verband expliciet in het verdrag op te nemen, ondanks een dringend verzoek daartoe van Rusland.

De twee landen hoopten in december een nieuw verdrag te kunnen tekenen. Dit werd echter vertraagd door Ruslands argwaan over de plannen van de VS om een raketschild te bouwen in Europa. Volgens Washington zou dit raketschild bescherming moeten bieden tegen een aanval vanuit Iran, maar Moskou zag het raketschild als een verstoring van de balans tussen de Russische en westerse nucleaire machten. De Russische generaal Nikolai Makarov zei eergisteren dat het raketschild een grote bedreiging voor de veiligheid zou zijn.

Het opnemen van de passage behaagt Rusland, maar maakt het wellicht moeilijk voor het Witte Huis om goedkeuring voor het verdrag te krijgen in de Amerikaanse Senaat. Dmitri Trenin, hoofd van een Russische denktank, denkt echter dat dat wel meevalt. Volgens hem wordt de ontwikkeling van de Amerikaanse verdediging tegen raketten niet beperkt door de passage. Hij zei dat het opnemen van de passage essentieel is voor het overtuigen van oorlogszuchtige personen in het Russische leger.

Trenin verwacht dat het nieuwe verdrag voor april wordt getekend. Dan vindt er een top plaats waarbij de wereldwijde non-proliferatie wordt besproken. De VS en Rusland willen dan laten zien dat ze serieus bezig zijn met de vermindering van het aantal kernwapens.

OM eist tot 1,5 jaar cel voor busoverval Tilburg

Twee overvallers hebben vandaag een jaar en anderhalf jaar celstraf tegen zich horen eisen. Het jonge duo beroofde op 15 september met een kompaan een buschauffeur van zijn geldla op het stationsplein in Tilburg. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Breda.

Camera's hebben de overval, die net voor middernacht plaatsvond, vastgelegd. Op de beelden is te zien dat de chauffeur in zijn bus wordt aangevallen door drie verdachten, die de stalen la tegen zijn gezicht slaan. Twee overvallers werden buiten de bus overmeesterd. De derde overvaller werd later aangehouden en komt binnenkort voor de rechter.

Vertrouwen in kabinet terug naar dieptepunt

Nog zo'n drie op de tien Nederlanders hebben vertrouwen in het kabinet. Dat is ongeveer even weinig als anderhalf jaar geleden, blijkt vandaag uit de politieke barometer van bureau Synovate.

Snel na het uitbreken van de financiële crisis steeg het percentage van de bevolking dat vertrouwen heeft in het kabinet naar veertig. Dat kwam onder meer door het optreden van minister van Financiën Wouter Bos (PvdA). De kiezers van de regeringspartijen hebben het meeste vertrouwen in de regering. Bij CDA'ers is dat zelfs 84 procent. Slechts vijf procent van de PVV'ers heeft fiducie in het kabinet.

Het kabinet krijgt nu het rapportcijfer 5,2, terwijl dat medio vorig jaar nog een 5,5 was. Het rapportcijfer voor Wouter Bos steeg in het najaar van 2008 van 4,9 in september tot 6,2 in november. Deze week zou Bos met een 5,5 nog wel een hoger cijfer krijgen dan premier Jan Peter Balkenende (CDA), die een magere 5,0 scoort. Een halfjaar geleden was dat nog een 5,5.

De coalitiepartijen doen het wisselend in de week dat het kabinet reageerde op het rapport van de commissie Davids. De ChristenUnie wint twee virtuele zetels ten opzichte van vorige week en komt uit op acht. Het CDA wint er een en komt uit op 34. De PvdA verliest een zetel in de peiling en daalt naar twintig.

Geert Wilders' PVV verliest voor de tweede week achtereen. Deze week lijdt de partij twee zetels verlies en gaat terug naar 24. Nog altijd veel vergeleken met de negen huidige zetels. De VVD en de SP verliezen beide een zetel en komen op respectievelijk zeventien en twaalf zetels. GroenLinks en Rita Verdonk zouden er beide een bij krijgen.

Inmiddels weet 37 procent van de Nederlanders dat op 3 maart gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Vorige week was dit nog een kwart.

Vertrouwen in kabinet terug naar dieptepunt
Vertrouwen daalt naar dieptepunt (foto: Novum)

Scheidsrechter had kaart wel bij zich

Scheidsrechter Jacob van de Berge kwam afgelopen weekend in het nieuws door het staken van de topper Rijnsburgse Boys - Capelle in de Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. De Zeeuwse arbiter zou dertien minuten voor tijd hebben besloten om niet meer verder te spelen, mede doordat hij een rode kaart had willen tonen en deze niet bij zich zou hebben gehad. In het Leidsch Dagblad ontkent Van de Berge dit echter ten zeerste.

"Die had ik bij me. Die heb ik altijd bij me", reageert de scheidsrechter op de wilde verhalen die her en der verschenen. Na een flinke overtreding van Rijnsburgse Boys-speler Menno van Roosmalen op Gertjan Rothman van Capelle ontstond het nodige tumult. Van de Berge zegt dat hij op het formulier heeft geschreven dat irritaties en opstootjes voor hem de reden waren het duel te staken. In dat geval dreigt voor beide clubs puntenaftrek. Rijnsburgse Boys-voorzitter Cees Driebergen laat overigens weten dat de schuld wel degelijk bij de scheidsrechter lag en dat hij dit ook aangegeven had. "Hij achtte zichzelf niet meer in staat de wedstrijd tot een goed einde te brengen", stelt de preses, die het formulier ook onder ogen heeft gekregen.

Speelse hond belt 112

Een speelse hond heeft vandaag in Lüchow, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, gebeld met 112. De medewerker van de alarmcentrale, die de oproep beantwoordde, hoorde aan de andere kant van de lijn slechts hondengeblaf.

Omdat een noodgeval niet kon worden uitgesloten, bracht de politie een bezoek aan het adres waar het telefoontje vandaan kwam. In het huis bleek alleen een hond aanwezig die met de telefoon van de 63-jarige eigenaresse aan het spelen was. "Het dier heeft er met zijn poten vrolijk op los gedraaid. Dat hij 112 draaide is puur toeval", aldus de politie.

De bazin van de hond had het huis even verlaten om boodschappen te doen.

Verdonk wil van TON af

Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk, wil niet meer worden afgekort als TON. De partij wordt liever aangeduid als TROTS. Dat heeft een woordvoerder van Verdonk vandaag laten weten.

"Iedereen vindt het plezierig om met de juiste naam aangesproken te worden. Dat geldt dus ook voor Trots op Nederland", meldt Verdonks woordvoerder. Een afkorting 'mag natuurlijk ook', maar dan moet het wel TROTS zijn. "En niet TON of meer van die probeersels."

Verdonk richtte Trots op Nederland op na haar vertrek uit de VVD. Haar partij doet in enkele tientallen gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van begin volgende maand. Overigens wordt op de website van de partij gesproken van 'Trots op NL'.

TON wil geen TON meer heten
TROTS (Foto: Novum)

Eredivisieclubs gaan op centen letten

De achttien clubs uit de Eredivisie gaan beter op de uitgaven letten. Dat hebben ze afgesproken na overleg dat ze donderdag voerden met de KNVB, de Eerste Divisie, spelersvakbonden VVCS en ProProf en de vereniging Coaches Betaald Voetbal. Ze onderkennen de "urgentie van een gezond financieel beleid."

De komende weken wordt een plan van aanpak ontwikkeld waardoor de clubs zowel op korte als langere termijn de financiële situatie verbeteren. De maatregelen op korte termijn hangen samen met een herziening van de personeelskosten. Er wordt al langer door de KNVB opgeroepen om die niet hoger dan zestig procent van de inkomsten te laten zijn.

Voor de langere termijn wordt gekeken naar een strenger licentiereglement. De KNVB is al bezig met de evaluatie van de huidige regels. Een werkgroep moet tot nieuwe regels komen. Doel is om die regels al bij aanvang van het seizoen 2010/2011 in te laten gaan.

Drie jaar cel geŽist tegen internetoplichter

Tegen een 30-jarige verdachte van internetoplichting is vandaag een celstraf van drie jaar geëist. Hij zou meer dan honderd mensen hebben opgelicht en hen in totaal voor enkele tienduizenden euro's hebben getild. Hij bood tussen augustus 2007 en maart 2008 onder meer spelcomputers en festivalkaarten aan via internet, zonder deze ooit te leveren.

De eis van justitie valt hoog uit omdat hij al twee keer eerder veroordeeld werd voor dezelfde oplichtingspraktijken. Tot november vorig jaar zat hij vast, in 2008 werd hij veroordeeld tot 22 maanden cel, maar tegen dat vonnis loopt een hoger beroep.

De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, was vandaag niet aanwezig in de rechtbank. In afwachting van de zaak is hij op vrije voeten. De officier van justitie vroeg de rechtbank om hem direct vast te zetten. Het gevaar van recidive wordt namelijk groot geacht.

De rechtbank in Arnhem doet 25 februari uitspraak.

Malawi'ers weg voor school Madonna

Tweehonderd inwoners van het Afrikaanse Malawi zijn gedwongen te verkassen voor Madonna. In een buitenwijk van de hoofdstad Lilongwe waar hun huizen staan, heeft de Amerikaanse popdiva een meisjesschool gepland. Dat berichtte het Zuid-Afrikaanse persbureau SAPA vandaag.

Madonna's liefdadigheidsorganisatie Raising Malawi had de dorpelingen een verhuisvergoeding aangeboden van 2500 dollar (ruim 1800 euro) per persoon, maar dat vonden de Malawiërs niet genoeg. Ze wilden pas verhuizen als ze meer geld kregen.

Maar districtshoofd Charles Kalemba vindt dat de dorpelingen niet moeten zeuren. "Ze mogen blij zijn dat ze worden gecompenseerd voor hun huizen, tuinen en fruitbomen." En aangezien de grond eigendom is van de overheid, met bestemming ontwikkelingsprojecten, is er korte metten gemaakt met protesten van de betrokkenen.

De districtsoverheid heeft de bewoners overgebracht naar andere dorpen. De Raising Malawi meisjesschool moet over twee jaar haar deuren openen voor vijfhonderd meisjes uit achterstandsgezinnen. De stichting van Madonna - die zelf twee kinderen uit het door aids geteisterde land heeft geadopteerd - sponsort in Malawi verscheidene weeshuizen en kinderprojecten.

Malawi'ers weg voor school Madonna (foto: FOK!)

VW en Kolles ontkennen geruchten rond Campos

Zowel Volkswagen als Colin Kolles hebben ontkend dat ze onderdeel uitmaken van het reddingsplan rond het Formule 1-team Campos Meta. Eerder vandaag werd bekend dat de Spaanse krant Dario AS er achter is gekomen dat zakenman José Ramón Carabante met behulp van F1-baas Bernie Ecclestone het team over heeft genomen en dat Adrian Campos het team verlaten heeft.

"Ik werk niet voor Campos," zei Kolles. De Duitser werd eerder al gelinkt aan het Formule 1-project van Stefan GP. "Ik weet voor wie ik werk, wat ik aan het doen ben en waarom ik het doe." Tegenover motorsport-total.com ontkende ook Volkswagen de verhalen. "Het is complete onzin," zei VW Motorsport-baas Hans-Joachim Stuck. "We voelen ons gevleid door dat soort geruchten, maar Formule 1 is voor ons op dit moment niet aan de orde. Mocht dat wel het geval zijn, dan zal het vanwege een standaardmotor zijn."

Gerets mogelijk nieuwe bondscoach Ivoorkust

Eric Gerets is momenteel succesvol als trainer bij van Al Hilal. Maar het is mogelijk dat we de voormalig PSV-trainer tegenkomen als bondscoach op het WK.

Volgens Belgische media had een delegatie van de Ivoriaanse voetbalbond een gesprek met de zaakwaarnemer van Gerets in een hotel aan de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle in Parijs. Gerets zou de uitdaging graag willen aangaan.

"Een WK is voor een trainer altijd iets groots. Bovendien is het een ploeg met veel kwaliteiten. In tegenstelling tot de vorige keer met Marokko heb ik van Ivoorkust nog geen officieel voorstel gekregen. En dan nog ligt mijn lot in handen van de voorzitter van Al Hilal. Alleen hij kan me bevrijden", aldus Gerets aan Radio Monte Carlo.

De zaakwaarnemer van Gerets maakte duidelijk dat een samenwerking pas mogelijk is als de voorzitter van Al Hilal groen licht geeft. Behalve Gerets is ook de Fransman Philippe Troussier kandidaat. Hij was eerder al eens bondscoach van het Afrikaanse land.

Barmeisje jaagt overvaller tent uit

Een 29-jarige bardame heeft gisteravond een overvaller uit een horecagelegenheid in Utrecht gejaagd. De man dreigde met een vuurwapen en eiste geld. De medewerkster dacht echter dat het vuurwapen nep was en liep met een groot mes op de man af.

De overvaller had hier uiteraard niet op gerekend en rende meteen de zaak uit.

De politie meldt dat het om een blanke man met een zwarte muts gaat. Hij droeg verder een wit T-shirt en een grijze trainingsbroek.

City verrast met interesse in Dorrans

Manchester City verrast met haar plannen om de Championship-ster Graham Dorrans in te lijven. De Schots international excelleert bij het naar promotie jagende West Bromwich Albion dit seizoen.

Dit heeft de interesse heeft gewekt van Aston Villa, Sunderland, Stoke City, Birmingham City en verrassend genoeg Manchester City. The Citizens zijn bereid om omgeveer zeven miljoen euro neer te leggen voor het 22-jarige talent. City stuurde scouts om dinsdag de prestaties van Dorrans in de wedstrijd van West Brom tegen Scunthorpe te bekijken, weet The Daily Mail.

Opvallend detail is dat Dorrans zijn debuut nog maakte in de Premier League. Op 21 december 2008 maakte hij in een thuiswedstrijd zijn eerste minuten voor West Bromwich Albion tegen Manchester City. West Brom won met 2-1.

Nostalgie: Space Quest en Phantasmagoria

Activision heeft eind januari zijn toestemming gegeven aan GoG (Good old Games) om oude titels van de uitgever aan te bieden. De programmeurs van de service zijn meteen aan de slag gegaan en bieden vanaf vandaag de point & click adventures Space Quest 4, 5 en 6 als 1 pakket voor $9.99 aan. Space Quest is een typische Sierra adventure, met de nodige grappen en grollen. Het spel parodieert de hypes van die tijd, te denken valt aan Star Wars en Star Trek. Maar ook Microsoft en McDonalds moeten er aan geloven.

Phantasmagoria, een game die in 1995 op 7 cd's uit kwam, is nu te downloaden voor $5,99. Dit spel is een horrorgame, een adventure met waarin echte acteurs gebruikt werden om het verhaal te vertellen. Het spel werd ontworpen door Roberta Williams, die de adventure liefhebbers nog kennen van de King's Quest serie.

GoG is een website, gemaakt door gamers, voor gamers. Ze bieden vooral oude games aan, waar menig dertiger hier nog nostalgische herinneringen aan heeft. Zij modden, na goedkeuring van de uitgevers, de games zo dat ze zonder problemen op de nieuwere en snellere computers draaien.

Welke oude games zouden jullie nog eens graag willen spelen?

Space Quest

*traantje weg pinkt

[WTT] Djokovic zonder te spelen in halve finales

Novak Djokovic is de eerste tennisser die zich heeft weten te plaatsen voor de halve finales van het ABN Amro World Tennis Tournament. Aangezien zijn tegenstander Florian Mayer zich terugtrok uit het toernooi, is Djokovic al verzekerd van een plekje bij de laatste vier.

Mayer, die in de achtste finales de als vijfde geplaatste Tommy Robredo nog wist te verslaan, heeft last van een dijbeenblessure en moest daardoor noodgedwongen het toernooi in Rotterdam verlaten.

"Het is nooit leuk om op deze manier de volgende ronde te halen. Maar het is zoals het is. Het is vooral jammer voor Mayer", aldus de als eerste geplaatste Djokovic. De Servische nummer twee van de wereld zal in de halve finale de winnaar treffen van de partij tussen Michail Youzhny en Marsel Ilhan.

Novak Djokovic in actie - Bron: Novum/AP

Bazookabezitter meldt zich bij politie

De 25-jarige bewoner van een woning in Budel-Schoot, waar gisteren een fors wapenarsenaal in beslag werd genomen, heeft zich vandaag gemeld bij de Brabantse politie. In zijn verzameling van ongeveer vijftig wapens bevonden zich onder meer een bazooka en handgranaten. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

De politie was gisterochtend naar het huis gegaan omdat er wiet zou worden gekweekt. Er werd geen kwekerij aangetroffen, maar de agenten kwamen naast genoemde wapens ook ploertendoders, boksbeugels, vlindermessen, stiletto's, bibiguns en enkele geweren tegen. Gisteren was al afgesproken dat de man op het bureau langs zou komen.

Veikkanen wint tweede etappe Ronde van de Middellandse zee

Jussi Veikkanen heeft de tweede etappe van de Ronde van de Middellandse zee op zijn naam geschreven. Hiermee pakte hij voor zijn team Francaise des Jeux het tweede dagsucces van deze koers. Gisteren won teamgenoot Hutarovich de eerste rit.

De etappe stond in het teken van een lange vlucht van het drietal Daniel Martin, Stefano Garzelli en Sebastien Turgot. Martin besloot om te demarreren en liet de overige twee renners achter.

In de laatste kilometer werd de Ier echter bijgehaald door het peloton, waarna Veikkanen uiteindelijk de snelste was in de massasprint.

Michael Jackson zingt mee op benefietsingle

Michael Jackson zal niet alleen te horen zijn in de nieuwe versie van 'We Are the World', hij zit ook in de nieuwe clip van het nummer. In de videoclip zal hij samen met zijn zus Janet te zien zijn, net als in de oorspronkelijke versie. Ook de vocale bijdrage zit op hetzelfde moment in het nummer als in het origineel.

De overleden zanger was in 1985 samen met Lionel Richie de schrijver van het lied, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan armen in Afrika. Richie heeft nu samen met de oorspronkelijke producer Quincy Jones een remake van het nummer voor het goede doel gemaakt, ditmaal voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

"Toen we het nummer opnieuw opnamen, was Michael de enige persoon die ik echt miste. En ik weet zeker dat Quincy er net zo over dacht", vertelde Lionel Richie in het Amerikaanse programma Entertainment Tonight. "Dus het was heel geruststellend om hem dat stuk weer te laten zingen. Het hoort er gewoon bij."

Eerder werd bekend dat onder anderen Bono, Lady Gaga en Carlos Santana aan het lied meewerken. In totaal doen er meer dan 75 bekende artiesten mee. De nieuwe uitvoering van het nummer wordt op 12 februari gepresenteerd, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen.

 Michael zingt mee (foto: AP/Novum)

De stoephoer en Dirk Scheringa

Een kortgerokte en met protserige sieraden behangen lellebel die, nadat ze een of andere rijke stinkerd niet zozeer letterlijk als wel financieel heeft uitgekleed en hem dumpt als-ie blut is, en dan in een showbizzprogramma op een pulpzender roept dat ze alles heeft geprobeerd, maar dat haar Wim-John Garstonimowicz gewoon een doodsaaie slome duikelaar was: noem zo iemand maar gewoon een stoephoer, want dat is ze ook.

Elia uit onvrede: "Ik moet op rechts, voor het eerst in mijn leven"

Eljero Elia worstelt met zijn vorm en zijn rol bij Hamburger SV. Hij uitte in de Duitse media dat dit mede te maken heeft met zijn nieuwe positie op de rechterflank.

Door de sterke optredens van Marcell Janssen moet Elia bij HSV genoegen nemen met een plaats aan de rechterkant. "Dat is niet mijn positie", zei de international tegen Hamburger Morgenpost. "Ik weet dat en de trainer weet dat. Iedereen weet dat ik aan de verkeerde kant sta."

Elia sprak ook met trainer Labbadia over zijn onvrede. "Maar hij gaat voorlopig niet van gedachten veranderen. Ik moet op rechts spelen, voor het eerst in mijn leven", aldus de aanvaller. "Ik heb op rechts gespeeld, in de spits. Als de trainer het me vraagt, speel ik in de verdediging. Maar mijn doel is weer op links terecht te komen."

Ook het naderende WK speelt een rol. Elia behoort tot de vaste selectie van Oranje. "Onze bondscoach Bert van Marwijk volgt het ook. Hij ziet mij op links, terwijl ik hier op rechts speel. Geen idee of dat slecht voor me is."

"Maar wil ik een grote speler worden, dan moet ik ook aan de rechterkant uit de voeten kunnen", aldus Elia, die de laatste weken niet zijn beste vorm kon etaleren. "Ik heb een doelpunt nodig. Dan gaat het bij mij weer lopen."

Je eigen TV-shows in M.U.D. TV

Kalypso Media komt begin maart met M.U.D. TV, een soort Theme TV-zender. Je bent de baas van een studio en het is jouw taak om met innovatieve programma's te komen om je concurentie het stof te laten bijten. Tijd dus om alle stomme beslissingen van de netwerkbazen de afgelopen jaren terug te draaien en gewoon meer Bananensplit op TV, Ovide en M.A.S.K. rond zes uur 's avonds voor de verplichte opvoeding van de Nederlandse jeugd en 's avonds avondvullende programma's over de voortplantingsrituelen van huismus.

M.U.D. TV (wat trouwens staat voor Mad, Ugly, Dirty Television) wordt 12 maart verwacht op de PC.

Stam en Schep grijpen weer naast winst

Het baalwielrennersduo Danny Stam en Peter Schep hebben voor de tweede maal op rij hun koppositie op de laatste dag verspeeld. Net als in Berlijn, eindigde het duo tijdens de Zesdaagse van Kopenhagen uiteindelijk niet als eerste.

Het Nederlandse tweetal ging vooraf aan de laatste dag nog aan kop, maar de baanwielrenners moesten zich naderhand tevreden stellen met een vierde plaats. De Deense renners Alex Rasmussen en Michael Morkov pakten de eindoverwinning.

Het koppel Robert Bartko en Iljo Keisse werden tweede, terwijl Bruno Risi en Franco Marvullie derde eindigden. Leo van Bon werd samen met Daniel Kreutzfeldt vijfde.

Ajax opnieuw met Braziliaanse club om de tafel

Ajax is naar verluidt op zoek naar mogelijkheden om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan in Brazilië. Ajax gaat mogelijk samenwerken met Esporte Clube Bahia, zo laat de Braziliaanse club weten op haar website.

De Amsterdammers en de club uit Zuid Amerika spraken reeds over het delen van kennis en spelers. Eerder liepen onderhandelingen met Nacional op niets uit.

Ajax en Bahia hebben gesproken over de jeugdopleiding, maar eveneens op marketing en commercieel gebied. De Braziliaanse club is de oud-werkgever van onder andere Daniel Alves, verdediger van FC Barcelona. Opvallend is dat de club in mei een oefenwedstrijd speelt in Nederland tegen PSV.

Eerder ging Ajax in Brazilië al een samenwerkingsverband aan met Palmeiras.

GGD: vier carnaval binnen

De GGD's in het zuiden van het land waarschuwen carnavalvierders voor bevriezing van oren, vingers en tenen wegens de aanhoudende kou in de komende dagen. Het advies is om het feest binnen te vieren en eenmaal buiten vooral in beweging te blijven en warme kleren aan te trekken.

De buitentemperatuur zakt komend weekeinde tot 5 graden onder nul. In verschillende Limburgse en Brabantse steden is carnaval een typisch buitenfeest. Door het gebruik van alcohol zetten bloedvaten uit en verliest het lichaam veel warmte terwijl de huid toch warm aanvoelt, zo legt een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant uit.

Buiten hossen en springen kan niet heel veel kwaad maar even de kroeg uit om op een bankje uit te rusten, veroorzaakt het reële gevaar dat bijvoorbeeld oren bevriezen zonder dat je het merkt, aldus de GGD.

"Zoek de warmte op en vier carnaval binnen", aldus de woordvoerster. Ga je toch naar buiten, doe handschoenen, dikke jas en warme sokken aan en zet een muts op. "En doe onder invloed van alcohol vooral geen onverstandige dingen."

GGD: vier carnaval binnen (foto: FOK!)

Weer twee eerstedivisieduels afgelast

Ook deze week speelt het winterweer de Eerste Divisie weer parten. De wedstrijden RBC Roosendaal-Fortuna Sittard en FC Oss-Helmond Sport kunnen vrijdag niet doorgaan. De velden van RBC en FC Oss zijn onbespeelbaar. De vier betrokken ploegen en hun fans kunnen daardoor eerder carnaval vieren. Nieuwe speeldata moeten nog worden vastgesteld.

De afgelopen weken regent het afgelastingen in de Eerste Divisie. Afgelopen maandag gingen twee wedstrijden niet door, de vrijdag daarvoor hetzelfde aantal. Maandag 1 februari werden zelfs alle drie de geplande inhaalwedstrijden afgela

Dead Space 2 op PC in overweging

Hadden we gisteren nog het nieuws dat Dead Space 2 zeker weten niet naar de PC zou komen, vandaag komt dan bericht dat EA het minstens in overweging neemt.


Het goede nieuws komt van Jeff Green, Editor in Chief van EA.com, die op zijn Twitter-account in eerste instantie iets te enthousiast reageerde. Volgens Jeffs eerste bericht was het namelijk helemaal zeker dat Dead Space 2 naar de PC zou komen. Later krabbelde Jeff iets terug en was EA een PC-versie slechts aan het overwegen.

Dit kan er mogelijk op duiden dat er intern al wel gewerkt wordt aan een PC-versie maar dat Jeff dit te vroeg naar buiten bracht. Het kan er echter ook op wijzen dat Jeff gewoonweg per ongeluk foute informatie verstrekte en werd teruggefloten door de mensen achter Dead Space 2.

Dead Space 2

Politie voorkomt bestorming Iraanse ambassade

De mobiele eenheid heeft vanmiddag kunnen voorkomen dat demonstranten de Iraanse ambassade in Den Haag zouden bestormen. Dat heeft de politie gemeld.

Volgens de politie liep bij het ambassadegebouw aan de Duinweg de spanning op toen enkele tientallen boze demonstranten het pand wilden binnendringen. De ME wist dat te voorkomen door onder meer dranghekken te plaatsen voor de ingang. De politie hield zeven personen aan.

De Iraanse diplomatieke post is geregeld het decor van demonstraties tegen het bewind in Teheran. Het comité Vrede en Veiligheid in Iran heeft voor zaterdag opnieuw een protestbijeenkomst belegd.

De dertiende februari is de dag van de revolutie in het islamitische land. Het Nederlandse comité verwacht zaterdag ongeveer vijfhonderd demonstranten.

Kamer: geen cent naar Griekenland

De Tweede Kamer wil niet dat Nederland of de Europese Unie hulp aan Griekenland geven. De Grieken moeten hun financiële problemen zelf oplossen, vindt de volledige Tweede Kamer.

Alle partijen stemden vandaag voor een motie van VVD-Kamerlid Frans Weekers om geen Nederlands belastinggeld naar Griekenland over te maken, ook niet via de Europese Unie.

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zei met de wens van de Kamer te kunnen leven. "We hebben in Europa afgesproken dat een land dat problemen heeft met het begrotingstekort, die zelf moet oplossen. Anders gaan landen achterover leunen omdat ze weten dat ze toch wel hulp krijgen."

Bos sluit niet helemaal uit dat er toch geld naar Griekenland moet. Dat kan volgens hem nodig zijn als de crisis in Griekenland gevolgen heeft voor de financiële sector in de rest van Europa. "Als het herstel van de banken in gevaar komt, zullen we moeten optreden."

Staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bespraken de situatie in Griekenland vandaag op een top in Brussel. EU-president Herman van Rompuy zei daar dat Griekenland nog niet om financiële hulp heeft gevraagd. Wel zal de EU actie ondernemen als de stabiliteit van de euro in gevaar komt.

Griekenland kampt met een begrotingstekort dat veel hoger is dan toegestaan en moet drastisch bezuinigen. Dat leidt tot veel stakingen en andere protestacties.

De PVV stelde vandaag voor om Griekenland 'uit de EU te knikkeren' als het land niet voldoende doet. Dat is niet mogelijk, antwoordde Bos. Wel kan de Europese Unie boetes opleggen of subsidies niet uitkeren.

Pools politicus veroordeeld in seksschandaal

De voormalige Poolse vicepremier Andrzej Lepper is schuldig bevonden aan seksuele intimidatie van een vrouw die een baan in zijn partij wilde. Hij is veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf. Lepper zei vandaag onschuldig te zijn en in beroep te zullen gaan.

Lepper, leider van de agrarische Zelfverdedigingspartij, zou seks hebben gehad met de vrouw. Een andere partijleider, Stanislaw Lyzwinski, werd veroordeeld tot vijf jaar wegens seksuele intimidatie van dezelfde vrouw, maar ook van anderen.

Het gebeuren kwam aan het licht tijdens de regeerperiode van premier Jaroslaw Kaczynski. De vrouw had destijds tegen een krant verteld dat ze seks had gehad met beide mannen om een baan te krijgen in de partij. Het schandaal droeg mede bij aan de val van het regering van Kaczynski in 2007.

Greipel wint slotrit op Mallorca

André Greipel heeft de zege in de laatste rit van de Ronde van Mallorca voor zich opgeëist. De Duitser van Columbia-HTC was in de sprint Koldo Fernandez (Euskaltel) en Manuel Cardoso (Footon-Servetto) te snel af. De 158 kilometer lange Trofeo Magaluf-Palmanova voerde het peloton over vijf colletjes.

De hele dag waren er ontsnappingen te bewonderen op Mallorca. Op vier kilometer van de eindstreep werd de laatste groep vluchters ingelopen, waarna de sprintersploegen aan het werk gingen. Greipel rondde het werk van zijn ploegmaats het beste af. Eerder wisten onder anderen Rabo-coureur Oscar Freire en Robbie McEwen ook een rit te winnen.

Spaanse arbiter geeft 'subtiel' hakje

De Spaanse arbiter Alvarez Izquierdo heeft laten zien dat trucjes niet alleen weggelegd zijn voor de spelers op het veld. Tijdens het duel Athletic de Bilbao - Xerez (3-2) struikelde Izquierdo eerst over de bal, maar door middel van een subtiel hakje bracht hij de bal weer in het spel.

De scheidsrechter had volgens de regels het spel stil kunnen leggen, maar koos ervoor om de gesmoorde pass zelf een vervolg te geven. Dit tot woede van de partij die de bal door middel van de scheidsrechter in de voeten van de tegenstander gespeeld zag worden. 

Hieronder de beelden:


Scheidsrechter Izquierdo in actie.

Derde Lego Star Wars in aantocht

In mei kunnen we al genieten van de eerste vier jaren van de tovenaarsleerling "Harry Potter" en nu heeft LucasArts verklapt wat hun volgende (inmiddels 10de) lego-game wordt. Nu het tweede seizoen van de 3D animatie-reeks "The Clone Wars" op zijn eind is besloten ze dan ook daar hun succesformule op toe te passen.

Voluit zal die "LEGO Star Wars III: The Clone Wars" heten en het verhaal van de populaire tv-serie volgen. Volgens LucasArts zou de game deze herfst al in de winkels moeten liggen en verschijnt die op praktisch alle consoles en handhelds. Lego Star Wars III wordt net als elke lego-filmgame ontwikkeld door de luitjes van "Traveller's Tales". Het spel zal een verbeterde level-creator bevatten samen met een hoop nieuwe personages en manieren om de plastieken vijanden in mootjes te hakken.

 

Lego Star Wars III artwork

Boerende man afgerost door politie

Een Amerikaan beweert door de politie te zijn geslagen nadat hij in de gevangenis een boer had gelaten. Thomas Scott Vandegrift eist na zijn vrijlating dan ook geld, veel geld. Maar liefst zes miljoen dollar wil hij hebben voor de mishandeling.

Vandegrift werd in de cel geboeid waarna hij op de grond moest gaan zitten. Vervolgens begon men op hem in te slaan. Met hevig bloedende armen en oren bleef hij zonder medische verzorging in de cel achter.

De Amerikaan zat overigens in de cel wegens rijden onder invloed. Naast een rijverbod van een half jaar, moest hij ook een boete van 750 dollar betalen. Door de politie aan te klagen, hoopt hij nog een zakcentje over te houden aan zijn celstraf.

Braziliaans wereldkampioen Orlando overleden

De 74-jarige oud-international Orlando Pecanha de Carvalho is gestorven aan een hartaanval. De Braziliaanse oud-international maakte deel uit van de nationale ploeg die in 1958 in Zweden de wereldtitel veroverde. Het overlijden werd donderdag bekendgemaakt door de Braziliaanse voetbalbond.

De titel in Zweden was de eerste voor de Brazilianen. Na die eerste titel in 1958 zouden er nog vier volgen. In 1962, 1970, 1994 én in 2002 wisten de Brazilianen de wereldbeker ook in de wacht te slepen. Maar het succes van Brazilië op wereldkampioenschappen begon bij Orlando en zijn teamgenoten in 1958.

Orlando speelde in totaal 34 interlands en wordt beschouwd als een van de beste Braziliaanse verdedigers ooit. Hij kwam met zijn land ook uit op het WK van 1966 in Engeland. Vier jaar later besloot Orlando op 35-jarige leeftijd te stoppen met voetballen.

F1 gebruikt op Silverstone Arena-layout

De Formule 1 zal dit jaar op Silverstone op de Arena-variant van het circuit gaan rijden. Deze nieuwe variant is oorspronkelijk ontworpen voor de MotoGP, maar is ook geschikt voor de autosport. De Grand Prix van Groot-Brittannië blijft op het circuit van Silverstone nadat plannen voor het opknappen van Donington Park mislukten.

De Arena-variant van het circuit begint met een bocht naar rechts bij Abbey. Daarna volgt een S-bocht richting Beckets en Maggots, maar voordat deze bochten bereikt worden draait de baan richting Club Straight. Bij Brooklands zal het nieuwe deel weer aantakken op het huidige circuit. Hierdoor komen onder meer Bridge en Priory te vervallen als bochten. Het nieuwe deel maakt de baan 760 meter langer dan nu. Het moet het inhalen gaan bevorderen en de toeschouwers dichter op de baan brengen.

Naast deze wijzigingen die voor het weekend van 1 en 2 mei gereed moeten zijn, heeft Silverstone nog een verandering in de planning staan. Zo moet er voor volgend jaar aan het rechte stuk tussen Club en Abbey een compleet nieuw pitcomplex verrijzen. Deze zal het huidige verouderde pitgedeelte gaan vervangen.

[WTT] Djokovic door naar kwartfinale

Novak Djokovic heeft betrekkelijk eenvoudig de laatste acht bereikt in Rotterdam. De als eerste geplaatste Serviër was een maatje te groot voor Marco Chiudinelli uit Zwitserland en won de partij met 6-4, 6-2.

Chiudinelli bood behoorlijk tegenstand, maar was niet tegen de nummer twee van de wereld opgewassen. In de kwartfinale treft Djokovic de Duitser Florian Mayer.

Ook Julien Benneteau staat in de kwartfinale van het ABN Amro-tennistoernooi. De Fransman boekte een regelmatige overwinning op Michael Berrer uit Duitsland: 6-4, 6-4. Benneteau, die in de eerste ronde al afrekende met Ivan Ljubicic (7), treft bij de laatste acht weer een geplaatste speler. Hij neemt het op tegen de als derde geplaatste Zweed Robin Söderling.

Novak Djokovic - Bron: Novum/AP

Serious Sam HD: Second Encounter iets later

Devolver Digital heeft laten weten dat Serious Sam HD: The Second Encounter ietsje later komt, namelijk April.

Het tweede deel van de opgepoetste en verbeterde shoot 'em up van Croteam uit 2001 zal uitkomen via Steam(PC) en op Xbox Live Arcade, hoewel de vertraging alleen bevestigd is voor de PC. Devolver Digital heeft niet laten weten waarom het ietsje later is, maar heeft wel beloofd te werken aan een Deathmatch modus en dedicated servers voor hun huidige release, The First Encounter. The Second Encounter zal al uitgerust zijn met deze features.

Ook heeft Devolver Digital laten weten Serious Sam 3 uit te zullen geven.

Serious Sam HD

C1000-winkels boeken 3,8% omzetgroei

C1000 heeft in 2009 een 6,7% lagere detailhandelsomzet geboekt dan een jaar eerder, meldt de supermarktketen vandaag.

De detailhandelsomzet kwam in 2009 uit op 3,75 miljard euro, in vergelijking tot 4,02 miljard euro een jaar eerder, vanwege de verkoop van meer dan zeventig winkels. Door een extra verkoopweek in 2009 werd de omzet met ongeveer 2% beïnvloed.

De gemiddelde weekomzet per winkel steeg daarentegen in 2009 met 3,8% tot 190.000 euro, in vergelijking tot een gemiddelde weekomzet van 183.000 euro in 2008.

In 2010 krijgt de op een na grootste supermarktketen van Nederland er tachtig winkels bij. Schuitema nv, het bedrijf achter C1000, nam in 2009 bij de overname van Super de Boer door concurrent Jumbo tachtig Super de Boer-winkels over om deze stapsgewijs te transformeren in C1000-supermarkten.

Veehouder bestraft voor verwaarlozen runderen

Bij een veehouder in het midden van Gelderland zijn gisteravond zeventien verwaarloosde runderen in beslag genomen. De dieren stonden in een laag mest, hadden een slechte conditie en konden niet beschikken over water.

Het is niet de eerste keer dat de veehouder in de fout gaat. Hij krijgt een proces-verbaal, meldt de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van LNV. Omdat de veehouder weigerde de controleurs op zijn terrein toe te laten, moest de politie eraan te pas komen.

Op het bedrijf bevinden zich nog 29 runderen, die wel in goede conditie zijn. De AID blijft de komende tijd controleren of deze wel goed worden verzorgd. De dienst was het afgelopen jaar al vaker langsgegaan bij de veehouder.

[WTT] De Bakker: "Ik wil richting de top 50"

Vanmiddag werd Thiemo de Bakker in het ABN Amro World Tennis Tournament uitgeschakeld door Gael Monfils. Volgend jaar hoopt hij zonder wildcard terug te keren in Rotterdam.

"Dat zou een goed teken zijn. Dat zou betekenen dat ik hoog genoeg sta op de wereldranglijst. Ik wil richting de top 50”, aldus De Bakker na zijn duidelijke nederlaag (6-3 en 6-2) tegen de huidige nummer dertien van de wereldranglijst.

De 21-jarige De Bakker bereikte voor de eerste keer in zijn loopbaan de tweede ronde van het ATP-toernooi in Ahoy'. "Ik vond het een eer. Ik snak naar meer. Ik hoop het volgend jaar nog beter te doen”, aldus de nummer 82 van de wereld.

Ondanks het grote krachtsverschil tussen Monfils en De Bakker nam onze landgenoot de nederlaag niet al te zwaar op: "In de eerste set kon ik nog wel bij hem in de buurt blijven. Ik had hem eigenlijk meteen moeten breken in de eerste game. De kans daarvoor heb ik gehad met een simpele volley die ik miste."

Vorig jaar wist De Bakker zijn opponent in de Davis Cup nog te verslaan: "Monfils groeide in de wedstrijd. In de tweede set liep ik alleen nog maar achter de feiten aan. Ja, je kunt wel zeggen dat hij revanche op mij heeft genomen.”

Onze landgenoot zocht geen excuses na zijn nederlaag tegen de Fransman. Woensdag meldde hij zich samen met Robin Haase af voor het dubbelspel wegens een schouderblessure, maar dit was deze keer niet aan de orde: "Dat was uit voorzorg. Ik kreeg deze week in Rotterdam steeds meer last van die schouder. Maar in deze partij tegen Monfils ging het goed. Ik heb weinig tot geen last gehad.”

Ook Terpstra ambassadeur WK-kandidatuur

De Nederlands/Belgische WK-kandidatuur heeft weer een grote naam aan zich gebonden. NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra wordt ambassadeur voor het toernooi. Ze zal haar uitgebreide ervaring in de sportwereld en haar enthousiasme inzetten om het WK van 2018 of 2022 naar Nederland te halen. Terpstra zwaait in mei af als voorzitter van NOS*NSF.

Terpstra won als zwemster twee olympische medailles en ging daarna de politiek in voor de VVD. Vier jaar lang was ze staatssecretaris op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en daarna werd ze voorzitter van de nationale sportkoepel NOC*NSF. "Ik ben ervan overtuigd dat een WK in België en Nederland een bijzonder evenement zou zijn."

Algemeen directeur Harry Been stelt dat Terpstra meer is dan een persoon. "Voor veel mensen is Erica Terpstra de belichaming van sport in Nederland. Ze heeft een uitgebreid netwerk in de sportwereld. Met haar enorme charisma kan ze mensen nog enthousiaster maken."

Eerder deze week werd Ruud Gullit gepresenteerd als president van de kandidatuur. Onder andere Johan Cruijff werd als ambassadeur binnengehaald.

Zwempedo gedagvaard voor zeker veertig zaken

Benno L., de zwemschoolhouder uit Den Bosch die ontucht zou hebben gepleegd met tientallen meisjes, wordt verdacht van zeker veertig strafbare feiten. Het kan zijn dat hier meer meisjes bij betrokken zijn, zegt een woordvoerder van het OM in Den Bosch vandaag. Of hem ook verkrachting ten laste wordt gelegd, is nog onduidelijk.

De rechtbank verlengde vandaag de voorlopige hechtenis van de 59-jarige L., die overigens niet aanwezig was in de rechtszaal. De volgende zitting staat gepland voor 1 april. De definitieve tenlastelegging is over twee tot drie weken afgerond.

Justitie wil nu nog niet zeggen hoeveel kinderen precies zouden zijn misbruikt. Er zijn 63 zogenoemde delictdossiers, maar bij een aantal kinderen gaat het om meerdere feiten. In totaal zijn op videobeelden en foto's zestig meisjes geïdentificeerd, maar niet alle ouders willen aangifte doen. Het aantal aangiften staat nog steeds op 58.

De zwemschoolhouder heeft zeker 98 meisjes tussen de 6 en 16 jaar in een zwembad gefotografeerd en gefilmd. Op vijf computers in zijn woning vond de politie afgelopen zomer duizenden foto's en een paar honderd filmpjes. In de meeste gevallen filmde of fotografeerde L. hen stiekem en zijn geen ontuchtige handelingen te zien.

Viduka verkoopt 'nee' aan Van 't Schip

John van 't Schip heeft met zijn club, Melbourne Heart, een vergeefse poging gedaan om Mark Viduka weer terug op het veld te krijgen. Melbourne Heart zocht toenadering tot Viduka in de hoop de 34-jarige spits te kunnen verleiden tot een A-League-avontuur.

De club van trainer John van 't Schip debuteert komend seizoen in de Australische competitie. Viduka wimpelde het aanbod uit zijn geboortestad op voorhand af. "We hebben met Mark gesproken over een terugkeer op het veld, maar hij wil niet meer", zei algemeen directeur Scott Munn in Herald Sun.

"We zijn niet eens tot onderhandelen gekomen, omdat we alleen de mogelijkheid bespraken. Mark vertelde er open voor te staan om te praten over andere zaken, maar maakte duidelijk dat hij geen interesse had om zelf weer te voetballen. Hij houdt zich bezig met zaken buiten het voetbal."

Viduka speelde in mei met Newcastle United zijn laatste wedstrijd. De club van de trainer houdt hoop op een andere rol voor Viduka. "De informatie die hij met ons deelde was fantastisch", aldus Munn. "Hij is bovenal een voetbalfan en hopelijk blijft hij ons van adviezen voorzien."

Duizend euro voor tip bandenprikker

De tip die leidt tot de aanhouding van de persoon die in Venlo en omgeving banden lekprikt, levert duizend euro op. De gemeente Venlo heeft na overleg met politie en justitie besloten tipgeld uit te loven, omdat er nog steeds geen concrete aanwijzingen over de verdachte zijn. Dat laat een gemeentewoordvoerder weten.

Sinds november is al ruim driehonderd keer aangifte gedaan van lekgeprikte banden in de provincie. Afgelopen week sloeg de bandenprikker weer toe na een tijdje rustig te zijn geweest. Dit keer waren auto's in Venlo, Blerick, Maasbree, Grubbenvorst en Horst als doelwit gekozen. Mogelijk gaat het om meerdere daders.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft autobedrijven opgeroepen de politie te waarschuwen als klanten zich melden met lekgestoken banden. Burgers wordt gevraagd direct 112 te bellen als zij iets verdachts zien. Dit heeft nog geen resultaat opgeleverd.

Uitslagen Engeland speelronde 26

Deze week stond er in de Premier League een midweekse speelronde op het programma. Hieronder vind je alle uitslagen van de 26e speelronde, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de aankomende dagen.

De topper is deze midweekse speelronde was de wedstrijd tussen Arsenal en Liverpool. De ploeg van Arsène Wenger wist de wedstrijd uiteindelijk met 1-0 te winnen en zo de titelkandidaten in het vizier te houden.

Chelsea krijgt klop van Everton

Koploper Chelsea beleefde op Goodison Park een zware avond. De ploeg van coach Carlo Ancelotti kwam nog wel op voorsprong na een doelpunt Florent Malouda, maar daarna werd Chelsea door Everton ver teruggedrongen. Louis Saha schatte een vrijetrap van Landon Donovan goed in en bracht de thuisclub op gelijke hoogte. De Fransman kreeg vlak voor rust nog een strafschop, maar stuitte bij het nemen er van op doelman Petr Cech.

Everton startte met John Heitinga in de basis, maar de Nederlander werd niet man van de wedstrijd. Deze rol was weggelegd voor Saha die een slippertje van John Terry genadeloos afstrafte: 2-1. Chelsea ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar deze viel niet meer.

Ook Manchester United morst punten

Nummer twee Manchester United moest deze speelronde op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van Sir Alex Ferguson kwam na negentien minuten op achterstand door een goal van Carlos Cuéllar. De Mancunians stonden niet lang op achterstand, want een volley van Ryan Giggs werd vijf minuten later door James Collins tot een eigen goal gepromoveerd. Een rode kaart voor Nani na een half uur spelen vanwege een grove overtreding op Stiliyan Petrov zorgde er voor dat ManU niet verder kwam dan het 1-1 gelijkspel.Uitslagen speelronde 26:

Thuis Uit Uitslag
Wigan Athletic Stoke City 1-1
Portsmouth Sunderland 1-1
Manchester City Bolton Wanderers 2-0
Fulham Burnley FC 3-0
Wolves Tottenham Hotspur 1-0
West Ham United Birmingham City 2-0
Arsenal Liverpool 1-0
Aston Villa Manchester United 1-1
Everton Chelsea 2-1
Blackburn Rovers Hull City 1-0


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Chelsea 26 18 4 4 58 61 - 22
2 Manchester United 26 18 3 5 57 62 - 21
3 Arsenal 26 16 4 6 52 61 - 30
4 Manchester City 24 12 8 4 44 47 - 32
5 Liverpool 26 13 5 8 44 43 - 27
6 Tottenham Hotspur 26 12 7 7 43 45 - 26
7 Aston Villa 25 11 9 5 42 32 - 19
8 Birmingham City 25 10 7 8 37 24 - 26
9 Everton 25 9 8 8 35 35 - 36
10 Fulham 26 9 7 10 34 30 - 28
11 Blackburn Rovers 26 8 7 11 31 26 - 43
12 Stoke City 24 7 9 8 30 23 - 27
13 Sunderland 25 6 8 11 26 32 - 42
14 Wigan Athletic 24 6 6 12 24 26 - 49
15 West Ham United 25 5 9 11 24 32 - 40
16 Wolverhampton Wanderers 25 6 6 13 24 21 - 42
17 Hull City 26 5 9 12 24 25 - 51
18 Burnley 25 6 5 14 23 25 - 50
19 Bolton Wanderers 24 5 7 12 22 29 - 46
20 Portsmouth 25 4 4 17 16 20 - 42


Topscorers:

# Speler Club Goals
1 Wayne Rooney Manchester United 21
2 Didier Drogba Chelsea 17
3 Jermain Defoe Tottenham Hotspur 15
= Darren Bent Sunderland 15
5 Carlos Tévez Manchester City 13
= Louis Saha Everton 13


Programma:

Datum Thuis Uit
16/2 Wigan Athletic Bolton Wanderers
16/2 Stoke City Manchester City
20/2 Portsmouth Stoke City
20/2 Wolverhampton Wanderers Chelsea
20/2 Arsenal Sunderland
20/2 West Ham United Hull City
20/2 Everton Manchester United
21/2 Manchester City Liverpool
21/2 Fulham Birmingham City
21/2 Wigan Athletic Tottenham Hotspur
21/2 Aston Villa Burnley
22/2 Blackburn Rovers Bolton Wanderers

7-jarige mag sambakoningin zijn

Een Braziliaanse rechter heeft bepaald dat een 7-jarig meisje aanstaande maandag tijdens het carnaval voor een vol stadion in Rio de Janeiro de samba mag dansen. De kinderbescherming had geprobeerd dit te voorkomen, maar de vader van het meisje zei na de uitspraak te hebben geweten dat het recht zou zegevieren.

Het meisje, Julia Lira, zal in het stadion optreden als carnavalskoningin van een samba-orkest, een rol die gewoonlijk is weggelegd voor sensuele volwassen modellen. Haar optreden zal rechtstreeks te zien zijn op de Braziliaanse televisie.

Het hoofd van de kinderbescherming van Rio, Carlos Nicodemos, zei dat de uitspraak van de rechter een verkeerd precedent schept, gezien het feit dat seksuele uitbuiting van kinderen een probleem vormt in Brazilië. De vader van het meisje, tevens voorzitter van het betreffende samba-orkest, noemde de zorgen over het welzijn van zijn dochter overdreven. De kinderbescherming gaat in beroep tegen de uitspraak.

Twee jaar geleden voorkwam de rechter dat het orkest, Viradouro, aan de carnavalsoptocht in Rio zou deelnemen met een praalwagen met daarop een als Adolf Hitler verklede danser, omgeven door naakte mensen die Holocaust-slachtoffers moesten verbeelden.

Activisions releaselijst van 2010

Activision heeft de plannen voor dit jaar uit de doeken gedaan. Gelukkig is het niet alleen Guitar Hero wat de klok slaat, zoals al eerder gemeld. Een sterke line-up, of toch niet?

 

Blur: tweede kwartaal

Een racespel met realistische auto's in een realistische wereld, maar met een knipoog naar Mario kart.

 

Singularity: juni

Een shooter met een twist: je wordt af en toe door de tijd geslingerd om op diezelfde plek, maar dan in 1950, terug te komen. Gegarandeerd dat daar wat gepuzzel bij komt kijken.

 

Transformers: War for Cybertron: mei

Nostalgie voor de mensen uit de 80's. Dit spel is niet gebaseerd op de recente films, maar op de tekenfilmserie van weleer.  Het verhaal in een notendop: Autobots versus Decepticons. 

 

How to Train Your Dragon: maart

Een game gebaseerd op de nog uit te komen film van DreamWorks.

 

Guitar Hero 5 & DJ Hero DLC: maart

Meer nummers om je mee te vermaken.

 

Shrek Forever After: mei

Een game gebaseerd op de gelijknamige film van DreamWorks. 

 

StarCraft II: zomer 2010

Starcraft is terug met waarschijnlijk weer een oerdegelijk single player verhaal en een nog betere multiplayer. Ken je Starcraft niet? Warcraft in space, maar dan beter.


World Of Warcraft: Cataclysm: herfst 2010

De uitbreiding die de wereld van WoW op zijn kop moet zetten.  Het landschap is veranderd en dus ook alles wat je dacht te weten van Azeroth. Blizzard hoopt hiermee de interesse in deze MMORPG nog meer te doen stijgen.

 

Guitar Hero 6: tweede helft 2010

Deel 6 alweer van de succesvolle reeks.

 

DJ Hero 2: tweede helft 2010

David Guetta zou hier aan mee werken. Dus voor de mensen die een gitaar niet zien zitten. Je kunt nog altijd wannabee DJ worden!

 

True Crime reboot: tweede helftf 2010

Dit spel speelt zich af in Hong Kong. Jij bent een agent, undercover in de wereld van de triads. Je moet zelf hoger op in een van deze criminele organisaties zien te vechten om zo meer informatie te krijgen.

 

Tony Hawk: Ride sequel: tweede helft 2010

Ondanks de matige cijfers van deel 1 ziet Activision potentie in het spel. Men heeft de hardware in het skateboard verbeterd en zijn nu druk bezig met het spel om je nog meer tricks te laten doen op het skateboard.

 

New James Bond: 2010

Er is nog niet veel bekend. Het zou een soort GTA moeten worden. Maar dan in James Bond-stijl natuurlijk.

 

New Spider-Man: 2010

Ook hier is nog niet veel over bekend. Er wordt gefluisterd dat het spel niets met de films van doen gaat hebben.

 

Blur

Blur

Adebayor: "Kon ook in een doodskist liggen"

De Togolese spits Emmanuel Adebayor was met zijn nationaal elftal slachtoffer van een gewelddadige aanval van een groep rebellen in de aanloop naar de Afrika Cup in Angola. Nu hij weer speelt en scoort in het shirt van zijn club Manchester City is vooral heel dankbaar dat hij er nog is.

Adebayor vindt het nog lastig om te praten over de gebeurtenissen in Angola waarbij drie mensen om het leven kwamen. "Na Angola ben ik vooral blij dat ik op het veld sta", zei hij tegen The Mirror. "Toen het gebeurde op 8 januari, een vrijdag, rond twee uur, zei ik tegen mezelf dat ik misschien nooit meer op het voetbalveld zou staan, dat ik misschien wel nooit meer doelpunten zou maken. Maar God zag dat anders."

"Er zijn mensen overleden"
, vervolgt hij. "Je moet nu voor hen spelen. Elke keer dat ik mijn shirt aantrek, moet ik voor hen scoren. Je moet er van genieten. Ik had nu onder de grond kunnen liggen ergens. Ik hou van doelpunten maken, maar elke keer dat ik het nu doe zeg ik 'ja, je scoort goals, maar je had ook in een doodskist kunnen liggen, in het paradijs kunnen zijn, ik weet het niet'. Het is erg moeilijk."

Van Dijk ziet contractperikelen als iets positiefs

VVV-Venlo probeert de contracten van enkele spelers te verlengen. Ruben Schaken, Adil Auassar, Sandro Calabro, Michael Timisela en Sjors Verdellen hebben tot op heden hun nieuwe verbintenis nog niet ondertekend. Van Dijk ziet dat juist als iets positiefs.

"Die jongens hebben nu iets om voor te vechten," vertelde hij aan VI. "Hetzij een beter contract bij VVV, hetzij een transfer naar een andere club. Kijk naar Adil Auassar, die speelt de laatste weken heel sterk en gedreven. Ik zou hem heel graag behouden, maar VVV wil geen onverantwoorde dingen doen en dat begrijp ik volledig."

Van Dijk verwacht niet dat de belangrijke spelers allemaal zullen vertrekken. "Ik hoop dat deze groep bij elkaar blijft, maar als er jongens vertrekken dan weet ik zeker dat er alleen maar betere vervangers zullen komen. VVV is namelijk kerngezond en ik heb veel vertrouwen in de technische mensen binnen de organisatie. Wij zetten na dit seizoen weer een stap vooruit, daarvan ben ik overtuigd."

Ondanks alles hoopt Van Dijk wel dat de spelers beseffen wat ze hebben in Venlo. "Het is een goed recht van de spelers met aflopende contracten om te zoeken naar een nieuw avontuur. Maar ze moeten wel beseffen wat ze hier hebben. Een fijne club, een positieve omgeving en vertrouwen van staf en medespelers. Ze zullen nog wel merken hoe belangrijk dat is."

Berg kampt met knieblessure

Hamburger SV kan komende zondag in de lastige uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart mogelijk geen beroep doen op oud-FC Groninger Marcus Berg. De aanvaller kampt met knieproblemen.

Berg, een concurrent van Ruud van Nistelrooy voor de spitspositie, liep de blessure op tijdens de training van woensdag. De Zweed moest deze daardoor voortijdig verlaten.

Komende dagen moet blijken of Berg daadwerkelijk te geblesseerd is om mee af te reizen naar Stuttgart. Afgelopen weekend stond de Zweed nog in de basis tijdens het duel tegen 1.FC Köln (3-3). Zijn optreden in die wedstrijd was niet overtuigend.

Overlijdensadvertentie leidt naar gezochte man

De politie heeft een door Duitsland gezochte man uit Landgraaf gisteren te pakken gekregen dankzij een overlijdensadvertentie van zijn schoonmoeder. De vrouw werd gisteren begraven en de politie had 'gerichte aanwijzingen' dat de man daarbij aanwezig zou zijn.

De man moet in Duitsland nog een celstraf uitzitten van minimaal zeven jaar voor handel in verdovende middelen. Duitsland heeft om de uitlevering van de man gevraagd en daarom was de politie in Nederland al enige tijd op zoek naar de Nederlander.

Regelmatige bezoekjes van agenten aan een adres in Landgraaf, waar hij zou verblijven, hadden tot nu toe niets opgeleverd. De man bleek gisteren echter inderdaad naar de begrafenis van zijn schoonmoeder te komen. Na de uitvaartmis en het afscheid op de begraafplaats werd de nietsvermoedende verdachte op een volgens de politie discrete manier aangehouden. De man zit vast in afwachting van zijn uitlevering aan Duitsland.

Kramer: "Gewoon veel zin om hard te schaatsen"

Komende zaterdag gaat Sven Kramer op de olympische vijf kilometer op jacht naar zijn eerste gouden plak. De schaatser van de TVM-ploeg kan niet wachten om te beginnen.

"Ik heb gewoon heel veel zin om hard te schaatsen", aldus Kramer tegenover De Telegraaf. Aan zijn instelling zal het niet liggen: "Ik ga voor goud op de vijf en tien kilometer. Bij de ploegachtervolging heb ik het niet helemaal zelf in eigen hand. Maar ook daar gaan we voor het hoogste."

Voor Kramer maakt het weinig uit wie hij zal treffen tijdens zijn rit op de 5000 meter. "De loting kan het wel makkelijker maken en natuurlijk zal ik een start in de laatste rit toejuichen. Maar ik stel me aanvankelijk in op het scenario dat ik als eerste van de favorieten moet uitkomen. Ik ga sowieso uit van mijn eigen krachten."

Kramer heeft voor zaterdag ieder geval genoeg zelfvertrouwen: "Ik kan nergens terughalen dat ik in de voorbereiding iets niet goed heb gedaan. Dat neemt al een stukje zenuwen weg. Als ik alles goed doe en ik rijd de race van mijn leven, dan moet alles goed komen."

Sven Kramer - Bron: Novum/AP

Giggs loopt armblessure op

Tijdens de wedstrijd tussen Manchester United en Aston Villa van gisteren, die in 1-1 eindigde, viel Ryan Giggs uit met een armblessure. Men vreest voor een breuk bij de 36-jarige middenvelder van de Mancunians. "Het is erg pijnlijk, maar hopelijk komt alles weer goed," vertelde Sir Alex Ferguson aan de Daily Mail.

De Welshman is momenteel bezig aan zijn twintigste seizoen als speler van the Red Devils. In al die tijd kwam hij 582 keer in actie in het eerste elftal en wist hij 105 doelpunten te maken. Ook dit seizoen speelt Giggs regelmatig, maar een mogelijke armbreuk kan roet in het eten gooien.

Mocht de blessure inderdaad van een dusdanige aard zijn dan mist Giggs onder andere de dubbele ontmoeting tegen AC Milan in de Champions League. Vandaag worden er foto's gemaakt om de ernst van de blessure vast te stellen.

Benson op huurbasis naar China

RKC Waalwijk heeft haar aanvaller Fred Benson voor een termijn van vijf maanden verhuurd aan het Chinese Shandong Luneng Taishan F.C. Deze club, waar de Kroaat Branko Ivankovic kort geleden als coach werd aangesteld, sloot eind oktober het seizoen in de Chinese Super League af op de vijfde plaats.

Na de verhuurperiode keert Benson terug bij RKC Waalwijk waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2011. Mo Allach licht de keuze voor een verhuur van de geboren Ghanees toe: "Wanneer een club zich meldt voor een speler, dan neem je dat gezien onze financiële situatie in overweging."

"Met onder anderen Benschop, Idabdelhay, Vorm, Vink, Boerrigter en De Ceulaer hebben we voldoende voorhoedespelers binnen onze selectie. Daarbij komt dat een verhuur positieve gevolgen heeft voor onze financiële huidhouding", aldus de manager technische zaken. Tot op heden kwam Fred Benson in 98 officiële wedstrijden van RKC Waalwijk in actie.

Kerkhove verder in Vale do Lobo

Leslie Kerkhove heeft zich knap weten te plaatsen voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Portugese Vale do Lobo. De Zeeuwse wist in twee sets van de als eerste geplaatste Julia Glushko te winnen; 6-1 en 6-4.

Kerkhove, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi, wist de nummer 314 van de wereldranglijst opvallend simpel opzij te zetten. In de tweede ronde zal ze de winnares treffen van de wedstrijd tussen qualifier Stephani Cornish en Dejana Raickovic.

De partij in de tweede ronde van de Zeeuwse tennister staat voor vandaag nog gepland. Het regende de afgelopen dagen flink in Portugal.

Aion tilt NCsoft naar hoger niveau

NCsoft, ontwikkelaar van allerhande Massive Multiplayer Online Games, lijkt in de zevende hemel.

Het Koreaanse bedrijf, mede verantwoordelijk voor Guild Wars en City of Heroes, eindigt het fiscale jaar met een omzet van bijna 400 miljoen Euro. Dit is op zich niet spannend, ware het niet dat mede door de onlangs uitgebrachte MMO Aion de daadwerkelijke winst van het bedrijf zo'n 623 procent gestegen is naar een astronomisch bedrag van 116 miljoen Euro.

Aion heeft na de release in Amerika en Europa in 2009 bepaald geen windeieren gelegd. Aion zou 43 procent van NCsofts omzet in beslag nemen. Ook is NCsoft positief over de omzetten van dit jaar, hoewel ze niet verwachten de winst te zullen overtreffen.

 

Aion

'Fly on the wings of...'

EP blokkeert inzage bankgegevens door VS

De Amerikaanse autoriteiten krijgen nog geen inzage in de bankgegevens van Europese burgers. Het Europees Parlement (EP) is van mening dat de privacy niet voldoende wordt gewaarborgd.

Het EP verwerpt met de uitspraak het akkoord dat de Europese ministers van Justitie er vorig jaar vlak voor het Verdrag van Lissabon doordrukten. Het voorstel om het akkoord te verwerpen was ingediend door VVD-europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert. Zij betreurde het dat de EU 'haar financiële veiligheidsdiensten aan de Verenigde Staten bleef uitbesteden zonder wederkerigheid'.

In principe had Swift, het bedrijf dat het betalingsverkeer verzorgt, vanaf 1 februari gegevens moeten verstrekken aan de VS, maar het bedrijf vond dat het EP zich nog over het akkoord moest uitspreken.

De Amerikanen zeggen de bankgegevens nodig te hebben in hun strijd tegen het terrorisme en de financiering daarvan. Het Europees Parlement vindt deze verklaring niet genoeg en wil meer duidelijkheid over het gebruik van de gegevens.

Vorige week dreigde de VS met bilaterale onderhandeling met de afzonderlijke EU-lidstaten over inzage in de gegevens als het EP het akkoord zou verwerpen.

De Europese Commissie werkt ondertussen aan een ontwerp voor een akkoord op de lange termijn.

Glock verliest voorvleugel

Tijdens de testrun op het rechte stuk van Jerez is Virgin-coureur Timo Glock donderochtend zijn voorvleugel kwijtgeraakt. Dit resulteerde in een rode vlag. Omdat het team niet de juiste reserve-onderdelen bij zich had, kon Glock de rest van de dag niet meer de baan op.

Technisch directeur Nick Wirth liet weten: "We weten al wat de oorzaak is, maar we missen helaas een paar reserve-onderdelen, waardoor we vandaag niet meer in actie kunnen komen. We hopen dat de onderdelen vanavond arriveren, zodat we morgen verder kunnen testen."

Ondanks de geringe afstand die Glock tot op heden heeft afgelegd met de VR-01 blijft Wirth positief: "Tijdens de weinige ronden die we hebben gereden, hebben we een paar zeer bemoedigende dingen gezien."

Vrouwelijke scheidsrechter maakt debuut in Championship

Amy Fearn stond volledig onverwacht tussen de 22 spelers tijdens het duel tussen Coventry City en Nottingham Forrest. Ze moest tijdens het duel arbiter Tony Bates vervangen die geblesseerd raakte.

Tijdens het duel in het Championship was Fearn de assistent-scheidsrechter. Toen arbiter Bates uitviel met een blessure zorgde Fearn voor een historisch moment: ze was de eerste vrouw die leiding gaf aan een duel in het Championship.

Toch is dit voor Fearn niet haar plafond. "Ooit hoop ik een wedstrijd in de Premier League onder mijn hoede te hebben", reageerde de leidsvrouw. "Als scheidsrechter wil ik het hoogste bereiken. Ik blijf net zo lang doorzetten tot ik dat doel heb bereikt."

Het duel eindigde in 1-0 voor de thuisclub.

[WTT] De Bakker uitgeschakeld

Thiemo de Bakker heeft de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tourmanent niet bereikt. Gael Monfils wist onze landgenoot in twee sets te verslaan; 6-3 en 6-2. Daardoor is er geen Nederlander meer actief in Ahoy'.

Monfils, de huidige nummer dertien van de wereldranglijst, was duidelijk een maatje te groot voor De Bakker. De 21-jarige speler uit 's-Gravenzande kwam op de cruciale momenten net iets te kort om het de Fransman echt lastig te maken. Monfils brak bij een 4-3 setstand de service van De Bakker en wist vervolgens zijn eigen game te behouden.

In de tweede set werd het verzet van De Bakker, nummer 82 op de wereldranglijst, snel gebroken. De 23-jarige Monfils, als vierde geplaatst in Rotterdam, liep rap uit naar een 4-0 voorsprong en won de set uiteindelijk met 6-2. Door dit resultaat is ook de laatst overgebleven Nederlander, Igor Sijsling werd gisteren al uitgeschakeld, uit het toernooi verdwenen. Monfils zal het in de kwartfinales mogen opnemen tegen de als zesde geplaatste Michail Youzhny.

Thiemo de Bakker - Bron: Novum/AP

Taylor vanavond toch actie in Premier League Darts

Phil Taylor is fit genoeg om vanavon de start van de Premier League Darts mee te maken. De Engelsman was de afgelopen dagen ziek en daardoor stond zijn deelname tijdens de eerste speeldag op het spel.

De vijftienvoudig wereldkampioen kampte met een virusinfectie, maar is hier genoeg van hersteld om vanavond in actie te komen tegen de Australische darter Simon Whitlock. De wedstrijd is een kopie van de finale van het afgelopen PDC-wereldkampioenschap.

"Het is geen ideale voorbereiding, maar ik kijk er nu naar uit om te spelen", aldus Taylor, die de PDC-competitie in 2005, 2006, 2007 en 2008 op zijn naam schreef. "Ik ben nog niet honderd procent, maar ik zal mijn mannetje staan."

Raymond van Barneveld zal de enige Nederland zijn die in actie komt tijdens de Premier League Darts. Onze landgenoot treft vanavond in de eerste ronde titelverdediger James Wade.

Enorme krater na meteorietinslag Mexico

Een meteorietinslag heeft gisteravond een enorme krater veroorzaakt in Mexico. De buitenaardse steen ramde gisteravond rond half zeven plaatselijke tijd het aardoppervlak tussen de steden Puebla en Hidalgo in midden Mexico. Volgens rapporten heeft de meteoriet een krater van maar liefst dertig meter doorsnee achtergelaten.

Ondanks dat de meteoriet gelukkig is ingeslagen in een relatief dunbevolkt gebied, heeft de steen voor een enorme ravage gezorgd. In een omtrek van vele kilometers rond het epicentrum zijn talloze ruiten van gebouwen gesneuveld. Naar verluidt zouden ook een brug en een weg zijn vernield door de inslag.

Het Mexicaanse leger heeft het gebied rond de meteoriet hermetisch afgesloten. Even heerste er nog de angst dat het hier een neergestort vliegtuig betrof, maar deze vrees bleek ongegrond. De meteoriet is gespot door talloze ooggetuigen die de steen hebben zien branden toen deze de dampkring doorboorde.

Een afbeelding van de meteoriet is hier te zien

Scholier (12) schenkt klasgenoten reis

De twaalfjarige Boaz geeft zijn klasgenoten van basisschool De Regenboog in Eindhoven een wel heel bijzonder cadeau. De jongen heeft de afgelopen jaren 1600 euro bij elkaar gespaard, en gebruikt dit geld nu om zijn klasgenoten te trakteren op een reisje naar Disneyland Parijs.

Klasgenoten van de twaalfjarige kunnen het amper geloven. Boaz heeft er in ieder geval een boel vrienden bij. De jongen heeft het geld bij elkaar gespaard door halfedelstenen te verzamelen en te verkopen.

Skil, Vacansoleil en Rabobank naar Kuurne-Brussel-Kuurne

Drie Nederlandse wielerploegen zullen zondag 28 februari aan de start verschijnen van Kuurne-Brussel-Kuurne. De organisatie maakte bekend dat onder anderen Skil-Shimano, Vacansoleil en Rabobank zullen starten.

Van de 25 ploegen die deelnemen aan de wielerwedstrijd, zijn er elf afkomstig uit de ProTour. Kuurne-Brussel-Kuurne is een Belgische semiklassieker die altijd op de dag na de Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden. Deze koers ook wel gezien als de officieuze start van het Europese wielerseizoen.

In 2009 wist Tom Boonen de wielerwedstrijd op zijn naam te schrijven. In de sprint wist hij Bernhard Eisel en Jeremy Hunt te verslaan.

Maradona noemt Valdano "onze vijand bij Real"

Diego Maradona heeft tijdens een Argentijns televisieprogramma uitgehaald naar Jorge Valdano, ex-teamgenoot van Maradona bij het Argentijnse elftal en tegenwoordig technisch directeur bij Real Madrid.

"We hebben een grote tegenstander bij Real en die heet Valdano," zegt de flamboyante bondscoach van Argentinië. "Hij heeft Heinze al buitengewerkt en wil nu hetzelfde doen met Gago. De enige reden dat hij Higuain nog duldt bij Real, is omdat hij vaker scoort dan Benzema. Ik vind het erg dat de ene Argentijn de andere zo behandelt."

Als spelers van het nationale Argentijnse elftal wisten Maradona en Valdano het WK voetbal van 1986 te winnen.

Van den Heuvel: "Gevoel dat we Engeland kunnen pakken"

De Nederlandse hockeymannen genoten woensdag van de tweede rustdag op rij tijdens de trainingstage in Spanje. Teambuilding stond voorop tijdens deze twee hockeyloze dagen.

"De spelers hebben zelf een programma gemaakt", vertelt bondscoach Michel van den Heuvel. "Dinsdag hebben we bijvoorbeeld gekart, met zijn allen een grote pan paella gemaakt en 's avonds allemaal spelletjes gedaan. Erg leuk allemaal. Wie er won met karten? Marcel Balkestein. Marcel Lauda sinds dinsdag."

Maar vanaf donderdag worden de sticks gewoon weer uit de tassen gehaald om te trainen. Voor zaterdag en maandag staan oefenduels tegen Spanje op het programma. Vorige week oefende Oranje al twee keer tegen Engeland. De eerste ontmoeting eindigde in een 4-3 zege voor Nederland, een dag later bleek Engeland met 3-1 te sterk.

Van den Heuvel: "De eerste wedstrijd speelden we uitstekend. Dat tweede duel begonnen we niet scherp genoeg. Engeland scoorde meteen uit de eerste twee strafcorners en daarna hockeyden we vijftig minuten achter de feiten aan. Maar ik heb wel een goed gevoel overgehouden aan die twee duels. Ik heb het gevoel dat we Engeland kunnen pakken, mochten we ze op het WK in een belangrijke wedstrijd treffen."

De bondscoach is ook tevreden over de vorderingen die zijn ploeg maakt. "Begin deze week hebben we vier keer keihard getraind, dus fysiek hebben we weer stappen gemaakt. Nu zijn we even bezig met teambuilding en komend weekend spelen we weer wedstrijden. Zo gaan we stapje voor stapje vooruit. We liggen mooi op koers."

Boonen wint opnieuw in Qatar

Tom Boonen heeft zijn tweede dagzege in de Ronde van Qatar geboekt. De Belg van QuickStep was in de vijfde rit van Losail naar Madinat Al Shamal over 142 kilometer de rapste in de eindsprint. Boonen bleef Danilo Napolitano (Katusha) en Edvald Boasson Hagen (Team Sky) voor.

Theo Bos probeerde in de laatste vijfhonderd meter weg te rijden, maar werd teruggepakt. Hij kon niet meer aanhaken bij het trio dat de podiumplaatsen verdeelde, maar greep wel zijn tweede vierde plaats van de ronde.

De leiderstrui blijft in handen van Wouter Mol. De Vacansoleil-renner zat de hele dag goed van voren mee en houdt negen seconden voorsprong op Geert Steurs. Tom Boonen is de nummer drie. Dankzij de bonificatieseconden die hij aan de meet oppikte, heeft de Belgisch kampioen nog een achterstand van 1.45 minuten.

Forse boete Arsenal en Hull na opstootje

Arsenal en Hull City hebben forse boetes gekregen voor een opstootje in het Premier League-duel tussen de twee ploegen. Hull moet veertigduizend pond, ruim 45 duizend euro, betalen, Arsenal de helft van dat bedrag. Dat maakte de Engelse voetbalbond FA vandaag bekend.

De problemen ontstonden net voor rust tijdens de wedstrijd in het Emirates Stadium op 19 december vorig jaar. Samir Nasri leek op Hull City's Richard Garcia te gaan staan, waarna vrijwel alle spelers bij het opstootje betrokken raakten. Toen de spelers even later naar de kleedkamer liepen laaide dat weer op.

Hull pleitte schuldig op het niet onder controle hebben van de spelers. Arsenal meende onschuldig te zijn, maar de tuchtcommissie vond dat ook de Londense club schuldig was. Toch kreeg Arsenal een lagere boete.

Update PlayStation Store: geen gepuzzel meer voor Heavy Rain

Net als elke week is er weer een update voor de Playstation Store. Deze week is de demo van Heavy Rain voor iedereen beschikbaar. Maar natuurlijk is er meer:

 

PlayStation Store via PS3

Additional Special Offers (Beschikbaar tot 18 februari)
Flower (van €7.99 voor €2.99)
Call of Duty: World at War - Map Pack Bundle (van €24.99 voor €19.99)

Current Special Offers (Beschikbaar tot 18 februari)
Comet Crash (van €7.99 voor €5.99)
UNO (van €7.99 voor €4.99)
Tank Battles (van €3.99 voor €3.19)
Nucleus (van €7.99 voor €4.99)
Snakeball (van €7.99 voor €4.99)
Buzz! Brainbender (PSP) (van €29.99 voor €14.99)
Ape Quest (PSP) (van €9.99 voor €5.99)
Go! Sudoku (PSP) (van €14.99 voor €7.99)
Lilo and Stitch: Trouble in Paradise (PSone) (Beschikbaar tot 4 maart) (van €4.99 voor €3.99)
Bug's Life (PSone) (Beschikbaar tot 4 maart) (van €4.99 voor €3.99)

Minis Offers (Beschikbaar tot 18 februari)
Fieldrunners (van €4.99 voor €3.99)
Kahoots (van €2.99 voor €1.99)
Vempire (van €2.99 voor €1.99)
Breakquest (van €2.99 voor €1.99)
Pinball Fantasies (van €4.99 voor €3.99)
Bloons (van €3.99 voor €2.49)
Mahjongg Atifacts: Chapter 2 (van €3.99 voor €2.99)
Dracula - Undead Awakening (van €4.99 voor €2.99)

Prijsverlagingen
Crash Commando (van €9.99 voor €7.99)

Downloadable Games
Frogger HD (€4.99)
Switchball (€7.99)

Demos (gratis)
Heavy Rain

minis
This is Football Management (€4.99)
Kurulin Fusion (€3.99)
The Terminator (€4.99)
Retro Cave Flyer (€2.99)

Add-On Game Content
NBA Live 10 - All Star Weekend Pack (gratis)
WWE Smackdown vs Raw 2010 - Stone Cold Austin (€0.99)
Fairytale Fights - Treasure Pack 01 (gratis)

LittleBigPlanet
Valentine's Day Level Kit (€2.99)
Chinese New Year Costumes (gratis)

EyePet
Valentines Pack (€2.99)
Winter Sports Pack (€2.99)

Rock Band
Rust In Peace (Album) by Megadeth (€10.99)

Guitar Hero 5
Breaking Benjamin Track Pack (€5.49)

Videos (free)
Lego Rock Band Launch Trailer
Army of Two: The 40th Day Co-op Multiplayer Trailer
Army of Two: The 40th Day Custom Weapon Trailer
Army of Two: The 40th Day Extraction Trailer

Dynamic Themes
Trash Panic Dynamic Theme (€1.99)

Themes
Valentine Fractal Theme (€1.49)

 

PlayStation Store via PSP and Media Go


Prijsverlagingen
Monster Hunter Freedom Unite (van €29.99 voor €20.99)
Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest (van €19.99 voor €15.99)
Pirates of the Caribbean - At World's End (van €29.99 voor €19.99)

Downloadable Games (ook beschikbaar via de PS3 store)
Blood Bowl (€29.99)
Innocent Life - A Futuristic Harvest Moon (€19.99) Alleen beschikbaar in UK

Demo (ook beschikbaar via de PS3 store) (gratis)
SOCOM Fireteam Bravo 3 Ratingy
Echoshift Rating
Undead Knights Rating:
Thexder Neo Demo Rating

Add-On Game Content (ook beschikbaar via de PS3 store)
LittleBigPlanet
Lurve Costume (gratis)
Lurve Level Kit (€2.99)

Terry krijgt een paar dagen vrij

John Terry zal overmorgen niet meerspelen met Chelsea in de wedstrijd om de FA Cup tegen Cardiff City. Dat zegt een assistent-trainer van The Blues, Ray Wilkins. Terry is vandaag op het vliegtuig gestapt om naar Dubai te vliegen, waar zijn vrouw en kinderen al enige tijd verblijven om de media-aandacht in eigen land te ontwijken.

Terry kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws vanwege een vermeende affaire met Vanessa Perroncel, ex-vriendin van voormalig Chelsea-verdediger Wayne Bridge. Vorige week verloor hij al zijn aanvoerdersband van het Engelse nationale elftal.

Hoewel Terry afgelopen weekend tegen Arsenal nog goed speelde, was het gisteren tegen Everton een stuk minder en werd hem de tweede goal van Louis Saha aangerekend. Assistent Wilkins neemt het op voor de verdediger. "Ik denk dat zulke fouten niet te voorkomen zijn als je tegen iemand zoals Louis Saha speelt. John is niet onaantastbaar. Hij kan niet alle kopduels winnen, maar hij is een fantastische speler. We zijn erg blij over zijn spel van de laatste tijd."

Niet alleen Terry zal aankomende zaterdag ontbreken. Ook Ashley Cole doet waarschijnlijk niet mee. Cole hinkte gisteren van het veld na een ongelukkige overtreding van Landon Donovan.

Fors meer dieren bij eigenaar weggehaald

Vorig jaar zijn 1002 dieren bij hun eigenaar weggehaald vanwege mishandeling of verwaarlozing. Dat is een stijging van veertig procent ten opzichte van 2008. Dat meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) vandaag.

In 34 procent van de gevallen ging het om honden en bij dertig procent waren pony's en paarden verwaarloosd. In achttien procent van de inbewaringnemingen ging het om katten.

De stijging van het aantal weggehaalde dieren is mogelijk te verklaren uit het feit dat misstanden sinds 1 juli 2008 niet alleen strafrechtelijk maar ook bestuursrechtelijk kunnen worden aangepakt. Hierdoor kunnen dieren op kosten van de eigenaar naar een opvangadres worden gebracht.

Het aantal dieren dat werd gedumpt steeg met 45 procent tot 211. In de meeste gevallen ging het om katten en honden.

honden in de sneeuw
Aah wat lief.. (foto: Novum)

'Campos Meta gered'

Het lijkt er op dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone Campos Meta de helpende hand wil bieden. De Brit zou volgens de krant Dairo AS een overeenkomst gesloten hebben met zakenman José Ramón Carabante om voor dit jaar het team over te nemen. Adrián Campos zou het team inmiddels al verlaten hebben. Voor het jaar 2011 zal de renstal verkocht worden aan Volkswagen.

Het team zal voorlopig in Valencia gevestigd blijven en de de openstaande rekening aan Dallara, die ongeveer zes miljoen euro bedraagt, zal betaald worden. De krant meldt ook dat de naam van het team nog voor de eerste race in Bahrein veranderd zal gaan worden. Colin Kolles zou de teambaas van de nieuwe renstal moeten worden.

AS meldde verder dat Campos al een overeenkomst had met A1GP-baas Tony Teixeira, maar dat het geld nooit aangekomen is. Daarom is er een andere oplossing gezocht. Bruno Senna zal coureur blijven en een tweede rijder zal spoedig bekend worden. De 120 medewerkers behouden hun baan.

Het is slecht nieuws voor Stefan GP dat al in Bahrein op de grid had willen staan. De Servische renstal had al containers met materiaal verstuurd. Nu worden de pijlen gericht op Team US F1 dat er financieel ook niet rooskleurig voor lijkt te staan.

Noord- en Zuid-Korea apart bij openingsceremonie

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Vancouver zullen de olympische ploegen van Noord- en Zuid-Korea morgen wederom apart het stadion binnenkomen. Het IOC meldt dat beide landen geen akkoord hebben weten te bereiken over een gezamelijke presentatie.

Tijdens de Spelen in 2000 (Sydney), 2004 (Athene) en 2006 (Turijn) traden beide Korea's nog gezamelijk aan. Twee jaar geleden, tijdens de Olympische Spelen in Peking, liepen de twee delegaties echter weer afzonderlijk het stadion binnen.

Zuid-Korea doet met 46 sporters mee aan de Winterspelen, Noord-Korea vaardigt slechts twee man af.

Extra loket voor werkloze jongeren

Jongeren die in hun eigen regio geen baan kunnen vinden, kunnen straks rechtstreeks aankloppen bij het ministerie van Sociale Zaken. Dat heeft staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) vandaag gezegd in de Tweede Kamer.

Het gaat om jongeren die niet worden geholpen door hun school of door de zogeheten werkpleinen. Dit zijn regionale instanties die vorig jaar zijn opgericht om werkloosheid onder jongeren te bestrijden. Ook de ouders van werkloze jongeren kunnen bij het nieuwe loket op Sociale Zaken terecht. De medewerkers van het loket zullen dan proberen een oplossing te vinden.

Het kabinet steekt in totaal 250 miljoen extra in de bestrijding van jeugdwerkloosheid via de werkpleinen. De Tweede Kamer is niet helemaal gerust op de resultaten. "Ik zie nog weinig concrete banen", zei CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Klijnsma denkt volgende maand te weten hoeveel jongeren aan een baan zijn geholpen.

'Raķl na dit seizoen weg bij Real Madrid'

De Spaanse krant Marca meldt dat Raúl González Blanco Real Madrid na vijftien jaar gaat verlaten voor de New York Red Bulls. De 32-jarige aanvaller liet al eerder doorschemeren dat hij graag een jaar in de Verenigde Staten wil voetballen en dit zal dus na dit seizoen waarschijnlijk ook gaan gebeuren.

Raúl, topscorer aller tijden bij Real, maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Real Madrid en won vervolgens met de Koninklijke onder meer drie keer de Champions League. Dit seizoen is hij echter door de hevige concurrentie niet meer verzekerd van een plek in de basis.

Natal in het ziekenhuis

Microsoft is aan het onderzoeken of de XBox 360 voor meer doeleinden kan worden ingezet. Een van de mogelijkheden is de inzet in het ziekenhuis, natuurlijk als multimediaserver voor de patiënt, maar ook als informatiebron voor medische aangelegenheden. Gedacht wordt om de console in te zetten om data uit het elektronisch medisch dossier te tonen. Dit zou dan op een display bij de patiënt tevoorschijn komen. Dit is bijvoorbeeld handig voor doktoren die de patiënt willen uitleggen wat ze gezien hebben op een scan. 

Men onderzoekt ook of Natal, het nieuwe controllersysteem van Microsoft, een plekje kan krijgen bij het bed. Het zou mensen in de kamer kunnen herkennen, zodat men weet dat er familieleden of de dokter aanwezig is in desbetreffende kamer. Op basis daarvan zou de console bepaalde gegevens uit het medisch dossier die via de display te zien zijn, kunnen filteren uit bijvoorbeeld privacy-overwegingen.

Zou jij het prettig vinden om zoiets naast je te hebben staan in het ziekenhuis?

Natal

A.u.b. geen RROD...

'Rasmussen heel 2010 bij Miche'

Wielrenner Michael Rasmussen rijdt het hele jaar voor de Miche-ploeg. Een transfer naar een grotere ploeg tijdens het jaar is uit den boze. Dat zegt teameigenaar Marco Tozzi vandaag op de Deense website Feltet.dk.

De 35-jarige Rasmussen zat twee jaar schorsing uit nadat hij loog over zijn verblijfplaats. Hij werd tijdens de Tour van 2007, toen hij in het geel reed, om die reden door Rabobank ontslagen.

Tozzi vond dat de Deen een nieuwe kans verdiende 'net als Ivan Basso en andere renners nadat ze hun schorsing hebben uitgezeten'. De Italiaan verwacht ook het nodige van zijn nieuwe aanwinst. "We hebben een goed programma in Italië en de rest van Europa waar hij zich met de besten kan meten. We kunnen ons allemaal zijn oude niveau nog herinneren."

Een tussentijds vertrek naar een andere ploeg is voor Tozzi onbespreekbaar. "Hij heeft een contract voor 2010 zonder ontsnappingsclausules. Dit jaar rijdt hij voor het Miche-team. Ik weet niet of dat volgend jaar ook zo is, maar ik hoop dat hij blijft."

Ook Yakuza 3 heeft pre-order DLC

Na Mass Effect 2 en Bad Company 2 heeft ook Sega besloten om Yakuza 3 met pre-order DLC's uit te rusten.

In Noord-Amerika krijgt de vroege besteller maar liefst vier DLC's, waaronder een 'Battle for Survival' -modus en extra sidemissions. Als je als Amerikaan ook bij GameStop zou pre-orderen krijg je daar ook nog verschillende minigames voor terug, zoals poolen en darts.

Voor de Europeanen is het iets vollediger. Als je de Premium Edition vooraf bestelt, krijg je alle voorgenoemde DLC's plus 31 soundtracks en een Yakuza 'Wie is wie' handboek. Dit om te voorkomen dat je de verkeerde gangster het leven zuur maakt, natuurlijk.


Yakuza komt 12 maart naar Europa.

Bekend in Japan als 'Like a Dragon 3'

[Update] Xbox original DLC servers al down

[Update 20:15]

De DLC's van de Xbox Originals zijn weer verkrijgbaar, waaronder Halo 2 mappacks en Ninja Gaiden's Hurricane pack.

[Update 12:55]
Microsoft heeft aangegeven bij Eurogamer dat ze bezig zijn de DLC servers weer aan de praat krijgen voor de XBox.

[Origineel bericht]
Sinds 5 februari was al bekend dat de online support voor de Xbox original zou worden stopgezet op 15 April. Over de DLC servers was niet zoveel duidelijk en het leek aannemelijk dat ze tegelijkertijd met alle andere online support uit de lucht werden gehaald. Zonder aankondiging zijn de DLC servers voor alle originele Xbox titels offline gegaan.

Terwijl iedereen nu nog een tijdje kan genieten van de multiplayer van de Xbox1 games, kan je er geen downloadable content meer voor downloaden. Als je DLC probeert te downloaden voor bijvoorbeeld Halo 2, krijg je de error "Could not download content list. Please try again later". Wat natuurlijk spijtig is als je toevallig je harddisk op wilde ruimen en daarom je dlc tijdelijk had verwijderd. Hopelijk heb je je Halo 2 mappack dlc nog, zodat je deze laatste 2 maanden nog lekker de multiplayer kan doen.

could not download content list.

Krantenjongen dood na bizar ongeval

In Coevorden is vanochtend een man overleden na een bizar ongeval. De Drent werd tijdens het kranten bezorgen aangereden door zijn eigen auto.

Volgens getuigen wilde de man vanochtend in zijn auto stappen maar gleed hij hierbij uit. Vervolgens werd zijn hoofd geplet tussen zijn auto en een boom.

Diverse getuigen haastten zich om eerste hulp te verlenen, maar tevergeefs. Ook de toegesnelde hulpdiensten konden de man niet meer redden. De krantenbezorger is ter plaatse aan zijn verwondingen bezweken.

SkiŽrs in tijdnood door mist

De tijd dringt voor de skiërs die zaterdag op de olympische piste van Whistler naar beneden gaan voor de afdaling. Minder dan de helft van de mannen heeft gisteren de verplichte training kunnen afwerken. De organisatie moest de sessie afbreken wegens de mist.

Aangezien de weersvoorspellingen ongunstig zijn, introduceert Vancouver een noviteit. De mannen en vrouwen alpineskiërs trainen vandaag namelijk gelijktijdig op dezelfde Dave Murray-piste. De olympische regels schrijven namelijk voor dat elke deelnemer minstens één volledige trainingsafdaling moet hebben gemaakt.

"We moeten de tijd die we nog hebben optimaal benutten en creatief de trainingen invullen", zei Gunther Hujara van de internationale skifederatie FIS. De mannen openen zaterdag hun Olympische Spelen met de afdaling, de vrouwen volgen zondag met de combinatie.

Etappekoers Dwars door Nederland geschrapt

De nieuwe wielerkoers Dwars door Nederland gaat dit jaar niet door. De ronde is een etappekoers door Nederland, maar volgens organisator Wim van Drunen lopen veel gemeenten door de financiële crisis op dit moment niet warm voor de wedstrijd.

"Er konden onvoldoende start- en aankomstplaatsen worden gecontracteerd," zei Van Drunen over de wedstrijd die van 1 tot 9 juni gehouden zou gaan worden. "De huidige economische situatie, evenals het feit dat dit jaar zowel de Tour de France als de Giro d'Italia door een aantal provincies trekt, is hieraan mede debet. Voor 2011 ziet het er aanmerkelijk beter uit. Het bestuur van Dwars door Nederland is dan ook vastbesloten de wedstrijd volgend jaar te laten verrijden."

Geluidsnormen Schiphol niet opnieuw overschreden

De luchtvaartsector heeft zich niet opnieuw schuldig gemaakt aan het overschrijden van de geluidsnormen op Schiphol. Dat meldt de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) vandaag. De IVW houdt toezicht op de naleving van de veiligheids- en milieunormen die gelden voor Schiphol.

In juli vorig jaar kondigde de inspecteur-generaal van de IVW maatregelen af om te voorkomen dat opnieuw overschrijdingen van de zogenoemde grenswaarden voor de geluidsbelasting zouden plaatsvinden. In het zogenoemde gebruiksjaar 2008 was dat op drie locaties ten zuiden van Schiphol gebeurd. De luchtvaartsector heeft zich aan deze maatregelen gehouden.

Volgens de IVW is het gebruik van de luchthaven van 1 november 2008 tot en met 31 oktober 2009, het gebruiksjaar 2009, binnen de veiligheids- en milieunormen gebleven. Wel heeft Luchtverkeersleiding Nederland een van de regels voor het baangebruik overtreden.

Een luchtverkeersleider heeft op 30 juni vorig jaar kort na 23.00 uur een start vanaf de Zwanenburgbaan laten plaatsvinden, terwijl dat na 23.00 uur niet meer mocht. IVW stapt voor deze overtreding naar de rechter.

In drie gevallen zijn bouwwerkzaamheden stopgezet en waarschuwingsbrieven aan de betreffende aannemers gestuurd, omdat bouwkranen in de buurt van de luchthaven niet voldeden aan de geldende hoogtebeperkingen. Drie luchtvaartmaatschappijen kregen daarnaast een dwangsom opgelegd, omdat ze op Schiphol vluchten hadden uitgevoerd op een tijdstip waarvoor ze geen toestemming hadden gekregen. Door deze dwangsom zijn ze niet opnieuw de fout ingegaan.

Rus klopt Vaidisova in Midland

Tennisster Arantxa Rus heeft is in het ITF-toernooi van Midland doorgedrongen tot de tweede ronde. De 19-jarige Nederlandse won in de Verenigde Staten met 6-4 en 7-6 (10) van de Tsjechische Nicole Vaidisova, een speelster die in de top 10 stond maar ver is weggezakt.

Rus neemt het in de volgende ronde op tegen de Amerikaanse Beatrice Capra die door de kwalificaties kwam. In het met 100.000 euro gedoteerde toernooi in Midland hoopt Rus als nummer 117 van de wereld veel punten bijeen te sprokkelen om zo richting de beste honderd op de ranglijst te gaan.

100 dagen kraanwater

100 dagen alleen maar kraanwater drinken is niet lachen als je ook van een biertje houdt. Maar 2 jongens uit Amsterdam doen dat om aandacht te vragen voor kraanwater en minder plastic in het milieu. Kraanwater drinken moet 'hip' worden en verpakt bronwater als Spa en Evian 'not done'. Want waarom bronwater drinken (voor 1 flesje Spa = 2 liter olie nodig) als een van ‘s werelds beste drinkwaters gewoon uit de Nederlandse kraan komt?

MAG

 

MAG Header

 

Toen ik te horen kreeg dat er een review moest komen van MAG werd ik al helemaal blij. "Mag ik eindelijk naar een schietbaan", was mijn eerste gedachte. Een MAG is toch een aardig hard machinegeweer waar je als man toch wel een flinke Javaanse van krijgt. Met legerschmink op liep ik al naar de voordeur om te vertrekken, totdat ik iets op de deurmat zag liggen. Een klein vierkant doosje met drie zilveren letters sierde de voorkant van de nieuwste PS3-game van Zipper Interactive, namelijk MAG.

'Geweld noodzakelijk in AvP'

Ondanks de controversie in de media, en bijna een verbod in Australië, is elke onthoofding, slagader-doorboring en ruggengraat-verwijdering in de shooter Aliens Vs Predator noodzakelijk om de films eer aan te doen. Dat claimt producer Dave Brickley in een interview met de website Computerandvideogames.

Volgens Brickley is geweld noodzakelijk om het publiek voor 'Aliens vs. Predator' warm te laten lopen. Dat is precies de reden waarom de meest recente films weinig indruk op de fans wisten te maken: "Ze gingen voor het grote publiek door het geweld te beperken. Een lage leeftijdsaanduiding pas niet bij deze serie en dat heeft veel fans pissig gemaakt."

In de game wilde Brickley deze 'fout' vermijden: "Het kwam niet eens in ons op om voor een lage leeftijdsaanduiding te gaan. Dat zie je wel aan de verschillende 'kill moves'. Het is onmogelijk om de films eer aan te doen zonder het geweld expliciet in beeld te brengen."

'Geweld noodzakelijk in AvP'
Kijk, een hoofd!

'Klimaatleugens dateren al van 1996'

Het VN-klimaatpanel IPCC hebben de wereld al in 1996 voorgelogen over de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, zo meldt de Telegraaf.

De opmerkelijke conclusie dat geen van de onderliggende studies bewijs levert van menselijke invloed op het klimaat werd vlak voor publicatie uit de officiële IPCC-publicatie van '96 geschrapt.  Hierdoor werd de indruk gewekt dat menselijke CO2 uitstoot een levensbedreigend broeikaseffect veroorzaakt.

"In de Verenigde Staten trokken verbijsterde wetenschappers nog wel aan de bel over deze verdraaiing van feiten, maar die kritiek werd niet gehoord", zegt de Nederlandse econoom en klimaatscepticus Hans Labohm. "Terwijl deskundigen toen al zeiden: er is geen menselijke vingerafdruk te zien in het klimaat."

De in 2008 overleden Professor Frederick Seitz, een voormalige voorzitter van de Amerikaanse Nationale Academie voor wetenschappen, klaagde dat zeker vijftien conclusies over het ontbreken van bewijs waren aangepast of verwijderd.

Sinds vorig jaar november, toen duizend e-mails van klimaatonderzoekers op straat kwamen te liggen, komt het ene na het andere schandaal boven water. Gletsjers blijken niet zo snel te smelten, weerstations zijn selectief gebruikt en de invloed van CO2-uitstoot op koraal blijkt lang niet zo dramatisch als het IPCC beweert.

Bejeweled in top tien best verkochte games ooit

Met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren is 'Bejeweled' officieel één van de best verkochte games aller tijden. Dat meldt casualgame-ontwikkelaar PopCap in een interview met het tijdschrift Edge.

"Elke 4.3 seconden wordt er een Bejeweled-game van ons verkocht", aldus PopCap-baas (en mede bedenker van de game) Jason Kapalka. "Voeg daar de gratis varianten, online versies en demo-discs aan toe en we durven te stellen dat inmiddels zeker zo'n half miljard mensen onze game hebben gespeeld."

Het succes van de kleurrijke 'match 3' puzzel-game was ook voor Kapalka een verrassing: "Ik had tien jaar geleden echt geen grote plannen voor 'Bejeweled' of PopCap toen ik samen met Brian Fiete en John Vechey de game bedacht. We probeerden gewoon te overleven als bedrijf. Als we toen hadden geweten dat we deze titel een decennium later nog steeds zou verkopen.."

Bejeweled in top tien best verkochte games ooit

Gevangenen intimideren slachtoffers via Facebook

Dertig pagina's van het sociale netwerk Facebook zijn op last van de Britse minister van Justitie Jack Straw verwijderd, omdat gevangenen ze gebruikten om hun slachtoffers uit te schelden. Dat heeft de BBC vandaag gemeld.

Gevangenen gebruikten hun gesmokkelde telefoons om toegang te krijgen tot hun profielen op Facebook, waar ze familie en vrienden van de slachtoffers uitscholden en bang maakten.

De minister besloot na een ontmoeting met slachtoffers om de pagina's te verwijderen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei duidelijk te hebben gemaakt aan Facebook dat zulke pagina's niet actief mogen zijn, omdat ze erg kwetsend zijn voor slachtoffers en hun naasten.

Facebook heeft de pagina's binnen 48 uur verwijderd.

Laserverdachte vrijgelaten

De man die verdacht wordt van het verblinden van AWACS-piloten met een laser is vrijgelaten. De rechtbank is van mening dat er geen zwaarwegende redenen zijn om de 55-jarige Ed D. langer in hechtenis te houden.

Ed D. zat sinds eind oktober in de cel. Gisteren moest de Schinveldenaar voor de rechtbank verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van vier jaar. Omdat de piloten verblind werden door het licht van de laser, zouden hun levens in gevaar zijn gebracht.

Volgens de verdachte was hij absoluut niet van plan geweest om piloten te verblinden. Hij zou met het felle licht geschenen hebben om na te gaan of er geen kerosine gedumpt werd boven zijn woonplaats.

Op 24 februari is de uitspraak van de rechtbank in deze zaak.

Onderzoek naar zelfdoding na Netwerk-reportage

Het Openbaar Ministerie in Zutphen is een onderzoek gestart naar de hulp bij de zelfdoding van de 99-jarige Moek Heringa. Dat meldt een woordvoerder van het OM vandaag. Netwerk zond afgelopen maandag een reportage uit, waarin te zien was hoe de vrouw meer dan honderd pillen innam om haar leven te beëindigen.

De vrouw zou hierbij hulp hebben gehad van haar zoon Albert. Met de hoogbejaarde vrouw was niets aan de hand, maar voor haar gevoel had ze haar leven voltooid en moest er een einde aan komen.

Moek Heringa had zich tot haar huisarts gewend om haar te helpen om te sterven, maar die gaf aan niets voor haar te kunnen doen. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) kon haar slechts het advies geven te stoppen met eten en drinken. De vrouw kon dit echter niet. Haar zoon besloot de vrouw uiteindelijk te helpen bij haar zelfgeregisseerde dood. Deze hulp bij zelfdoding mag echter nog niet in Nederland.

Het OM gaat nu onderzoeken wat er in dit geval precies is gebeurd. Vervolgens wordt bekeken of er actie moet worden ondernomen tegen iemand, zegt de woordvoerder.

Uit een onderzoek van de NVVE blijkt overigens dat in 22 procent van de verzorgingshuizen in Nederland de afgelopen drie jaar zelfdodingen of pogingen daartoe hebben plaatsgevonden. In meer dan de helft van de 221 verzorgingstehuizen gaven bewoners aan dat zij hun leven voltooid vonden. Twaalf procent doet daadwerkelijk een verzoek om hulp bij zelfdoding. Verzorgingstehuizen kunnen hier echter niets mee.

De NVVE stelt dat mensen zich soms uit wanhoop tot 'gruwelijke methoden' wenden om hun leven te beëindigen en wil meer aandacht voor dit probleem. "Het beleven van het leven door de bewoners wordt met geen enkel respect gevolgd", stelt de vereniging.

Sergio van Dijk naar Adelaide United

Sergio van Dijk maakt een binnenlandse transfer in Australië. De aanvaller maakt het komende half jaar de overstap van Brisbane Roar naar Adelaide United. Van Dijk was 25 maal succesvol bij Brisbane Roar.

Adelaide komt uit in de Aziatische Champions League en volgens Sport1 hoopt de club gebruik te maken van de goals van Van Dijk. Eerder kwam de aanvaller uit voor FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen.

Coach Aurelio Vidmar is blij dat de Nederlandse aanvaller overkomt naar Adelaide. "Hij gaat onze ploeg zeker beter maken. Sergio heeft veel ervaring en weet wat hij moet doen voor de goal. Hopelijk helpt hij ons aan veel treffers."

Van Dijk maakte indruk op Adelaide in het laatste onderlinge treffen. Brisbane won met 2-0 dankzij twee treffers van de Nederlander.

Huntelaar: "Wilde nog niet bij Ajax terugkeren"

Klaas-Jan Huntelaar maakt de rest van het seizoen af bij AC Milan. De aanvaller hoopt nog steeds dat hij mee kan naar het WK in Zuid-Afrika. Voetbal International sprak met Huntelaar over onder meer de transferperiode en het WK.

Huntelaar was uiteraard van de verschillende geruchten over een eventuele transfer op de hoogte. "Er was wel nieuws, qua opties van andere clubs. De eerste competitiehelft heb ik te weinig gespeeld en als topsporter wil ik sowieso zoveel mogelijk in actie komen, helemaal natuurlijk met het WK in aantocht", reageerde de ex-Ajacied.

"Daar wil ik bij zijn", vervolgde hij. "Ik wilde zelf in januari worden verhuurd, aan een club waar ik meer aan speelminuten zou toekomen. Nadrukkelijk ging het mij om verhuur, want Milan is een geweldige club en mijn bedoeling is hier te slagen. Ideaal is het natuurlijk niet als je in één jaar drie keer van club gaat veranderen."

Ajax klopte ook aan bij Huntelaar, maar een terugkeer zag hij niet zitten. "Ik ga niet in op namen van clubs. Het is wel zo: Ajax is een fantastische club, daar heb ik wat mee, maar op dit moment in mijn carrière wilde ik er niet terugkeren. Ik ben topvoetballer, ik wil altijd meer. Ik ga voor het hoogste. Daarom dacht ik aan de grote landen, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland."

Huntelaar houdt zich nog niet bezig met het WK. "Op dit moment niet. Ik concentreer me volledig op AC Milan. Maar natuurlijk, als we het er toch over hebben, het WK is het mooiste wat er is voor een topsporter. Dáár wil je bij zijn, en presteren. Nederland in extase brengen, dát wil ik ook. WK’s - en EK’s ook trouwens - heb ik als jongen al geweldig gevonden. Dat is de droom van iedereen. Bij Milan hebben wij het er uiteraard wel eens over in de kleedkamer, een finale Nederland-Italië zou mooi zijn."

'MVV wil Ernest Faber als nieuwe trainer'

Volgens Dagblad De Limburger wil MVV Ernest Faber als nieuwe hoofdcoach vastleggen. De oud-speler van onder meer PSV heeft momenteel de leiding over de A1 van de Eindhovense club.

Volgens het dagblad wilde MVV eerst John van den Brom, maar hij zette zijn handtekening onder een langer verblijf bij AGOVV. De Maastrichtse club zou nu de pijlen volledig gericht hebben op Faber.

In een eerder stadium was Faber al eens interim-coach van FC Eindhoven. Volgens ingewijden ziet men in Maastricht de 38-jarige Faber als een jonge en ambitieuze trainer. Het feit dat Faber ook een flinke bagage meeneemt als oud-profspeler is een pré voor de club uit de Jupiler League.

Vroege diagnose Alzheimer mogelijk

De beeldvormende techniek PET (positron emissie tomografie), die gebruikt wordt om stofwisselingsprocessen in het lichaam zichtbaar te maken, kan worden gebruikt om een vroege diagnose te stellen van de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek waarop Nelleke Slotboom morgen promoveert aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

De ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, kenmerkt zich door ophopingen van eiwitten in de hersenen. Die eiwitplaques zijn op te sporen door een kleine hoeveelheid licht-radioactieve stoffen in het lichaam te brengen en de verspreiding ervan te volgen, zo blijkt uit de studie.

Tot dusver kon de aanwezigheid van die eiwitophopingen pas definitief worden vastgesteld na de dood van de patiënt.

Federer op voor vijfde Laureus Award

Tennisser Roger Federer maakt kans om voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Laureus Award te winnen. De naam van de Zwitser prijkt op de shortlist voor de prestigieuze sportprijs. Ook Usain Bolt, de winnaar van vorig jaar, is genomineerd. Verder maken atleet Kenenisa Bekele, wielrenner Alberto Contador, voetballer Lionel Messi en motorcoureur Valentino Rossi kans op de titel van sportman van het jaar.

Bij de vrouwen is tennisster Serena Williams de enige genomineerde die de prijs al eens eerder won. De Amerikaanse krijgt concurrentie van twee landgenotes: skister Lindsey Vonn en 400 meter-loopster Sanya Richards. De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser en zwemsters Britta Steffen uit Duitsland en Federica Pellegrini uit Italië strijden ook mee om de prijs.

Voor Team van het jaar is Barcelona genomineerd. De Catalaanse club won zes prijzen in 2009 en neemt het op tegen honkbalploeg New York Yankees, basketbalploeg Los Angeles Lakers, het Zuid-Afrikaanse rugbyteam, Brawn GP en de Duitse vrouwenvoetbalploeg.

Lance Armstrong en Kim Clijsters zijn in de race voor de titel comeback van het jaar. Ook golfer Tom Watson, die vorig jaar dicht bij de zege was op The Open, een van de vier majors, kreeg een nominatie. F1-coureur Jenson Button, VfL Wolfsburg, tennisser Juan Martin del Potro en wielrenner Mark Cavendish maken kans op de titel Doorbraak van het jaar.

De prijzen worden op 10 maart in Dubai uitgereikt.

Doden door hittegolf in BraziliŽ

Als gevolg van een hittegolf zijn deze week in het zuidoosten van Brazilië 32 ouderen om het leven gekomen. De slachtoffers, allen tussen de 60 en 90 jaar oud, woonden in de vlakbij Sao Paulo gelegen kuststad Santos waar het kwik maandag opliep tot 39 graden Celsius.

Het Braziliaanse ministerie van volksgezondheid heeft vooral de ouderen onder de bevolking op het hart gedrukt in de zomer veel te drinken, omdat anders gezondheidsproblemen ontstaan.

zon

Daar hebben ze tenminste geen last van sneeuw (Foto: Novum)

Man overvalt restaurant na lunch

Een onbekende man heeft gisteren een restaurant in Deventer overvallen. Hij deed dit in ieder geval niet met lege maag, want hij heeft eerst genoten van een anderhalf uur durende maaltijd in de eetgelegenheid.

Na de maaltijd liep hij met een medewerker mee om af te rekenen. In plaats van zijn pinpas liet hij echter een vuurwapen zien en eiste hij geld. Daarna liep hij rustig naar buiten met een tot nu toe onbekend geldbedrag.

De andere aanwezige gasten hebben niets gemerkt van het voorval. Volgens het personeel was het een keurige man. De politie bevestigt dat het om een blanke man van rond de veertig jaar oud gaat.

Kubica vervangt Petrov tijdens testdag

Robert Kubica zal vandaag tijdens de testdag in actie komen voor Renault. In eerste instantie zou zijn teamgenoot Vitaly Petrovde test van vandaag voor zijn rekening nemen. Waarom de Rus vandaag door de Pool vervangen wordt is niet duidelijk. Een mogelijke reden is het mogelijke geldtekort van Petrov, waarover al een tijd gespeculeerd wordt.

Gisteren, op een regenachtige dag, kwam de debutant nog wel in actie. "We konden niet veel rijden, omdat het weer zo slecht was", aldus de eerste Rus in de Formule 1. "Normaal houd ik er wel van om op een natte baan te rijden, maar het was frustrerend om zoveel tijd te verliezen door slecht weer. Hopelijk zullen we later in de week te maken hebben met betere condities."

'IPCC-rapport geschreven door milieuactivisten'

Van de 110 Nederlanders die meewerkten aan het omstreden IPCC-rapport uit 2007 kwamen er maar liefst 109 uit het kamp van klimaatalarmisten. VVD-econoom Hans Labohm was de enige scepticus die was gevraagd mee te helpen aan het rapport. Dit maakt het weekblad Elsevier, dat een omslagartikel wijdt aan het afnemende vertrouwen in de klimaatwetenschap, deze week bekend.

Onder de Nederlanders bevonden zich onder andere Donald Pols van Milieudefensie, Steve Sawyer en Sven Teske van Greenpeace en Arjette Stevens van Natuur en Milieu.

Steve Sawyer staat bekend als een van de beste lobbyisten voor Greenpeace en heeft actief op actieschepen meegevaren. Deze vier schreven mee aan de aanbevelingen voor het klimaatbeleid, die werden overgenomen door milieuministers in diverse landen - onder wie Jacqueline Cramer (PvdA), zelf afkomstig uit de milieubeweging.

De delegatie, welke werd uitgezonden door de Nederlandse regering en wiens reis en verblijfkosten door de overheid werden bekostigd, bestond verder uit milieu- en klimaatwetenschappers die profiteren van de commotie over global warming, zoals in het omstreden IPCC-rapport beschreven.

Hoofdleveranciers waren het ECN (Energie Onderzoekscentrum Nederland, propagandist van windmolens en zonnecellen), het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut). Ook waren er vier consultants bij, die geld verdienen met het geven van klimaatadviezen, aldus Elsevier.

Wolf snel in testwedstrijd

Jenny Wolf is in een trainingswedstrijd op de Richmond Olympic Oval snel geweest op de 500 meter. De Duitse reed een tijd van 37,91 seconden, waarmee ze slechts 0,21 seconden boven het baanrecord bleef.

Wolf had nog wel sneller kunnen gaan, maar hield op de laatste 100 meter duidelijk in. Stefan Groothuis en Elma de Vries reden ook mee in de testwedstrijden, maar eindigden niet bij de besten.

Boonen: "Bos wordt goede wegrenner"

Tom Boonen denkt dat Theo Bos in de sprint met de besten mee moet kunnen. De Nederlander maakte vorig seizoen de overstap van de baan naar de weg en hoopt dit jaar bij het Cervélo Test Team te kijken waar hij echt staat.

"Jij hebt nooit de bouw gehad van een echte baansprinter. Ik zat altijd naar het WK baan te kijken op televisie. Dan zag ik jou tegen die kolossen van 100 kilo sprinten. Jij bent dan eigenlijk maar een klein manneke. En toch weet je heel veel kracht te genereren met heel weinig massa. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat je het als wegrenner gaat maken," zei Boonen in Qatar tegen Bos.

In april in de Scheldeprijs moet Bos voor het eerst meedoen om de prijzen. Mocht Bos de kans krijgen dan moet hij van Boonen zeker Parijs - Roubaix rijden. "Als je de kans krijgt om daar te rijden, moet je dat zeker doen, Theo. Dat is zo'n mooie ervaring." De Belg kijkt op tegen Bos: "Hij heeft alles gewonnen op de baan wat je kunt winnen." Bos zei daarna tegen hem dat hij alleen olympisch goud nog niet in zijn prijzenkast heeft hangen.

Boonen heeft er spijt van dat hij nooit op de Spelen uit is gekomen. "Twee keer heb ik de Spelen laten schieten. Daar heb ik nu heel veel spijt van. In Londen wil ik er zeker bij zijn." Bos heeft voorlopig andere doelen. "Voor mij is dat nog niet aan de orde. Eerst maar eens kijken hoe dit jaar verloopt. Hopelijk kan ik in de komende twee ritten nog tegen je sprinten. Dat zou ik heel mooi vinden."

ACTA anti-piraterijwet buiten Nederlandse invloed

Als het akkoord over ACTA er komt zal niet de Tweede Kamer maar het Europees Parlement kunnen bepalen of burgers van internet kunnen worden afgesloten als zij inbreuk maken op auteursrecht, meldt technologiesite Webwereld.  Ook kan providers dan worden gedwongen actief te speuren naar dergelijke schendingen.

Nederland heeft de Europese Commissie gemachtigd om namens ons land in het diepste geheim te onderhandelen over de Anti-Counterfeiting Trade Agreement, de ACTA.  Het verdrag is van oorsprong bedoeld om productvervalsingen tegen te gaan, maar onder druk van de Amerikaanse overheid is ook internetpiraterij aan de agenda toegevoegd.

ACTA wordt in het diepste geheim besproken.  Aanvragen om informatie door journalisten wereldwijd worden steevast genegeerd.  Uit gelekte documenten blijkt echter dat er grove maatregelen op stapel staan.  Zou zouden mp3-spelers, laptops en telefoons aan de grens gecontroleerd worden, wordt providers verplicht internetverkeer te controleren en staan er zware strafrechtelijke straffen op het delen of downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

"ACTA is een internationale overeenkomst en daar wordt over gestemd in het Europese Parlement", vertelt D66-europarlementariër Sophie in 't Veld. Omdat het dossier zich nu al jaren voortsleept, is inmiddels het Verdrag van Lissabon (de Europese grondwet) ingegaan. Daardoor heeft Europa meer macht gekregen. "De nationale parlementen hebben over het verdrag weinig te zeggen."

Omdat de onderhandelingen in het diepste geheim plaatsvinden, is nog niet duidelijk wat er allemaal wordt afgesproken. Er is nog een kans dat op details de Tweede Kamer goedkeuring moet geven. "Formeel kan dat dan wel, maar het probleem is dat men jaren bezig is en men alleen ja of nee kan zeggen", vertelt In 't Veld. "De druk om dat toch maar goed te keuren is dan ongelofelijk groot."

Ook in 't Veld diende een Europees Wob-verzoek in, maar kreeg niets. "Daar zal ik binnenkort een rechtszaak voor starten", zo meldt ze.

ChristenUnie wil af van 20-weken echo

De ChristenUnie wil dat het niet langer mogelijk is om na twintig weken zwangerschap een echo te maken. De partij wil dat de echo pas mogelijk wordt gemaakt na 24 weken. Op deze manier kan voorkomen worden dat mensen abortus laten plegen als een afwijking wordt geconstateerd.

"Gewenste zwangerschappen worden ineens ongewenst, alleen omdat de ouders de mededeling krijgen dat bij hun kind een afwijking is gesignaleerd", aldus CU-kamerlid Esmé Wiegman.

Andere partijen geven weinig steun aan het voorstel. Wel willen ze dat de termijn waarbinnen een abortus gepleegd kan worden omlaag gaat.

echo

[OWS] Vonn zoekt heil in 'smeerkaas'

Skister Lindsey Vonn wil koste wat het kost deelnemen aan de Olympische Spelen in Vancouver. De Amerikaanse topper is geblesseerd en probeert nu met de meest vreemde wondermiddeltjes er voor te zorgen dat ze in Canada alsnog aan de start kan staan.

Zo smeert ze haar scheenbeen nu in met Österreichische Topfenkäse, een middel waar onder meer kwark, slagroom en knoflook in zitten. Volgens de kenners is het een wondermiddel dat de zwelling doet verminderen en de wond doet genezen. "Ik doe alles om me beter te voelen. Dus ik pak mijn been in met kaas," meldt Vonn die op vijf onderdelen mee wil doen in Whistler waar het skiën plaats zal vinden.

Valentijnsdag laat Nederlanders koud

De meeste Nederlandse mannen zijn niet van plan iets speciaals te geven aan hun vrouw met Valentijnsdag. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 82 procent niets bijzonders wil geven. Van de Nederlandse vrouwen hoeft 55 procent helemaal niets te krijgen van hun vent.

Of dit betekent dat een flink aantal vrouwen teleurgesteld zullen worden, is onduidelijk. Een iets groter percentage van 61 procent van de vrouwen geeft zelf al aan helemaal niets van hun mannen te verwachten op Valentijnsdag en 35 procent is al blij met een klein cadeau. Van de mannen denkt zestig procent dat hun vrouw al tevreden is met een kleinigheidje.

Jongere Nederlanders doen iets vaker aan Valentijnsdag dan oudere. Zo'n 22 procent van de mannen onder de 30 is van plan iets speciaals aan hun vrouw te geven, tegenover achttien procent van de mensen tussen de 30 en de 50. Van de mannen van boven de 50 is slechts tien procent van plan hun geliefde iets te geven.

De recessie heeft overigens weinig invloed op het bedrag dat wordt besteed aan valentijnscadeaus. Slechts 27 procent denkt minder uit te geven aan Valentijnsdag, terwijl zestig procent ongeveer hetzelfde denkt uit te geven als vorig jaar.

Valentijn

PS3 invite via chatrooms uitgelegd

Versie 3.15 van de firmware voor de PlayStation 3 introduceerde een alternatieve manier om gamers uit te nodigen om een multiplayer game te gaan spelen, namelijk via een actieve chatroom. Wellicht zijn een aantal gamers hiervan nog niet van op de hoogte en daarom heeft Yaster, een moderator voor SCEE, gedetailleerd uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Allereerst is het mogelijk om een chatroom te starten voor maximaal 16 personen. Dit kan eventueel ook later als een game al gestart is door op de PS-button te drukken. Wat er daarna precies in de game geselecteerd moet worden verschilt al naar gelang het menu binnen de game, maar Yaster gebruikt Bioshock 2 als voorbeeld. Het zal in de meeste andere games niet veel anders zijn.

Selecteer zodra de game opgestart is de multiplayer lobby en kies "Manage Invites". Hiermee was het al langer mogelijk om iemand uit te nodigen via een naam uit de friends list of een Online ID. De derde optie die er nu bijgekomen is heet "Select from chat rooms". Na het selecteren van deze optie zullen alle actieve chatrooms verschijnen. Daarna is het heel simpel om de gewenste personen te selecteren en deze uit te nodigen.

De games waarin dit werkt moeten deze functie wel ondersteunen, dus dit werkt lang niet voor alle games. Tot nu toe is van de volgende games bekend dat ze de nieuwe feature ondersteunen: Modern Warfare 2, Bioshock 2, Call of Duty Classic, Alien vs Predator Demo en Dirt 2.

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

'CarriŤre voor allochtoon lastiger door Wilders'

Allochtonen maken tegenwoordig moeilijker carrière door negatieve uitspraken van politici als Geert Wilders en Rita Verdonk. Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag op basis van een onderzoek bij drie grote overheidsorganisaties van de Universiteit van Tilburg.

Sinds de opkomst van Pim Fortuyn in 2000 voelen allochtonen zich onveiliger en minder geaccepteerd in hun baan. Hoewel de uitspraken van Wilders vooral over de islam en moslims gaan, hebben ook Surinamers en Antillianen last van het denken van wij versus zij.

De problemen leiden ertoe dat ze achterblijven in salarisontwikkeling en hun baan sneller verliezen dan autochtonen. Binnen een van de onderzochte overheidsorganisaties liepen allochtonen met dezelfde opleiding, leeftijd en ervaring gemiddeld 1,3 salarisschaal achter op hun autochtone collega's.

De negatieve uitlatingen in media over moslims, de islam of schokkende gebeurtenissen als de moord op Theo van Gogh leiden op de werkvloer tot spanningen en etnische conflicten, die zelfs kunnen uitmonden in fysieke bedreigingen.

Het gaat volgens de onderzoekers echter vooral om incidenten. Van structureel verziekte verhoudingen is geen sprake. Discriminerende woorden bezorgen allochtonen vooral last op beslissende momenten, zoals bij promotiemogelijkheden, aangezien mensen die zich onveilig voelen in een organisatie niet snel voor een promotie gaan.

Wilders wijst de conclusies van het onderzoek in een reactie van de hand. "Wat een onzin. Mensen zijn verantwoordelijk voor hun eigen carrière."

Bridgestone maakt bandencompounds bekend

De bandenfabrikant in de Formule 1 Bridgestone heeft bekendgemaakt welke bandencompounds het meeneemt naar de eerste drie races van het seizoen. Naast de al bekende wijzigingen, zoals de breedte van de voorbanden en de structuur van de droogweerbanden is de meest opvallende wijziging dat voor de race in Australië de zachte en de harde band gebruikt gaan worden. Dit waren superzacht en medium.

"De bandenstrategie zal vanwege het verbod op bijtanken zeer belangrijk zijn," zei hoofd bandenontwikkeling van Bridgestone Hirohide Hamashima. "We hebben alle droogweercompounds voor dit jaar veranderd, omdat de auto's zwaarder en de stints langer kunnen zijn. We hebben daarnaast er voor gezorgd dat de banden sneller op temperatuur zijn. We nemen hardere banden dan vorig jaar mee naar Australië, terwijl de compounds voor Bahrein en Maleisië dezelfde blijven."

"Er zal een grotere uitdaging voor de teams zijn hoe ze de banden inzetten, omdat ze minder droogweerbanden tot hun beschikking hebben dan eerst, iets wat zeker voor de zachte banden zal gelden. We zijn blij dat we de FIA Make Cars Green-campagne kunnen ondersteunen met de groene markering op de banden. We kijken uit naar de fantastische start van het seizoen in Bahrein."

EA Active komt met nog meer workouts

Alsof we al niet genoeg calorieën verbrand hebben met EA Sport Active komt er een nieuwe deel: EA Sport Active More Workouts. EA Sport Active is een interactief fitness spel, waarin je een 'persoonlijk' afgestemd programma kan volgen. En het kost je een fractie van een abonnement op de sportschool.

Dit nieuwe deel zal rekening houden met warming up en cooling down oefeningen. Ook zullen er buikspieroefeningen te doen zijn, waarbij de nunchuk als sensor gebruikt wordt. In EA Sport Active More Workouts zal een "6-week challenge" programma jouw vorderingen bij houden, zodat je zelf ook kan zien dat je conditie vooruit is gegaan. En dit alles met 35 nieuwe oefeningen, zoals peddelen, waterskiën en zelfs een hindernisbaan. Je woonkamer zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dus hup, die stoel uit en bewegen!

EA Active More Workouts

Deze man heeft kauwgom onder zijn schoen.

[OWS] Bos schaatst nog jaar door

Jan Bos zal ook komend seizoen nog op de schaatsbanen de bewonderen zijn. De rijder uit de Hofmeierploeg maakte vanuit Vancouver bekend dat hij er nog graag een jaar aan vast knoopt. De 34-jarige schaatser gaat in Canada op voor zijn vierde Spelen. In 1998 en 2002 was hij succesvol met zilver op de 1.000 meter.

"Ik ga nog een jaartje door. Ik vind het te leuk en ben er nog niet klaar mee. Daarnaast wil ik nu in mijn hoofd niet bezig zijn met stoppen. Dat kan invloed hebben op mijn prestaties bij deze Spelen," zei Bos wiens contract bij Hofmeier na dit jaar afloopt. "Ik ga er vanuit dat ik bij Hofmeier blijf, of zij moeten niet met mij verder willen," zei hij. Op de Spelen zal Bos de 500 en de 1.000 meter gaan rijden.

Webber opgetogen na eerste test met RB6

Mark Webber is tevreden over de eerste meters van de Red Bull Racing RB6. De nieuwe auto werd gisteren op het circuit van Jerez aan de pers gepresenteerd en is volgens de Australiër prescies wat het team nodig heeft om dit Formule 1-seizoen mee te gaan doen om de titel.

Toch ging het gisteren nog niet helemaal goed op de eerste dag van de nieuwe bolide, want door een olielek verloor het team veel tijd. Hierdoor werd de motor uit voorzorg vervangen, wat veel tijd kostte. Daarnaast gooide de regen roet in het eten.

"Ik heb er een goed gevoel over," zei Webber na de eerste dag in Jerez. "Het was geen mooie testdag vanwege de veranderende omstandigheden, maar dat gold voor iedereen. We hadden jammer genoeg een olielekkage, wat uiteindelijk een lang verhaal werd. We hadden het misschien wat beter aan kunnen pakken, maar zo gaat dat altijd. We hebben niet de tijd op de baan gehad die we wensten, maar uiteindelijk kwamen we toch tot 50 ronden."

Nintendo stopt met Wii Ware demo's

Nintendo heeft vorig jaar november vijf demo's in het Wii shop kanaal gezet. Deze waren gratis te downloaden. Je leest het goed: waren. Per 31 januari heeft Nintendo deze games er namelijk van af gehaald. De downloads waren er als test om zo te onderzoeken of demo's het koopgedrag van mensen beïnvloedt. Ze gaan nu eerst de resultaten bekijken. Op basis daarvan zal er een beslissing genomen worden of Nintendo weer demo's gaat aanbieden.

Gezien de positieve resultaten, die gemeten zijn in november, is de verwachting dat er binnenkort weer Wii Ware games kunnen worden geprobeerd. Dus houdt de Wii Points nog even op zak als je nog niet 100% zeker weet of een Wii Ware game wel jouw ding is.

Wii Ware

Try before you buy?

XSeed pakt Samurai Showdown op

De nieuwste telg in de SNK fighting games krijgt een uitgever, nieuwe naam en een releasedatum.

Op de E3 van vorig jaar werd door Ignition Entertainment de nieuwste telg van SNK fighting games tentoongesteld; Samurai Shodown: Edge of Destiny.

Helaas hoorden we na deze show niks meer van deze Xbox 360 exlusieve game.
Maar gelukkig is daar nu verandering in gebracht, XSeed games heeft bekend gemaakt de Noord Amerikaanse rechten te hebben bemachtigd om de game uit te mogen geven, dit zullen ze doen onder de nieuwe naam; Samurai Showdown Sen.

Een vertegenwoordiger van Ignition Entertainment kon niet vertellen waarom en wanneer ze de game hebben laten vallen.

Samurai Showdown bevat twee dozijn vechters (waarvan 13 uit eerdere games), online multiplayer en een gezonde dosis aan bloed.
Dit zal het 3e zwaard zwaaiende fighting game worden van SNK, de eerste twee games; Samurai Showdown en het vervolg daarop Warrior's Rage waren zeer onsuccesvol, laten we het open dat drie keer scheepsrecht is.

Bekijk hieronder de japanse trailer van de Samurai Showdown game.

Doe mee aan deze enquÍte over YouTube!

De videosite YouTube viert maandag haar vijfjarig bestaan. Staan jouw ogen al vierkant van de internetfilmpjes of kijk je liever old school tv?

Top-X, het jongeren opiniepanel van EenVandaag, Scholieren.com en FOK! zijn benieuwd hoe jij YouTube gebruikt en welke plaats YouTube inneemt in je internetgedrag.

Doe NU mee aan de enquête en geef je mening! Door het leukste YouTube-filmpje in te vullen maak je kans op een bioscoopbon! De uitslag van dit onderzoek komt maandag op tv!

Klik hier om naar de enquête te gaan!

Left 4 Dead: The Movie?

Sommigen van jullie zullen bij het zien van de titel van dit bericht waarschijnlijk met veel enthousiasme op het bericht hebben geklikt in de hoop dat er een film zou verschijnen over de succesvolle game, Left 4 Dead. Niets is lekkerder dan op een donkere winteravond een film te kijken waarin zombies de hoofdrol spelen.

Toch moet ik jullie teleurstellen. Dit is niet de aankondiging van een film over de game al zijn sommige mensen in de Dominicaanse Republiek hierover wel in de war.

Net als in veel landen is in de Dominicaanse Republiek piraterij van DVD's en games aan de orde van de dag en kun je zowat op elke hoek van de straat illegale exemplaren kopen. Zo werden er ook illegale DVD's aangeboden aan een oplettende gamer die met verbazing keek naar het aanbod wat hem net werd gedaan.

Left 4 Dead film


Hij kreeg een DVD aangeboden met als hoes de campaigneposter van de campaigne 'Dead Air' uit Left 4 Dead. Het is helaas niet bekend welke film er uiteindelijk in de hoes zat.

 

WADA: Dertig dopinggevallen voor Vancouver

Dertig atleten zijn in de aanloop naar de Olympische Spelen in Vancouver positief bevonden bij dopingcontroles. Dat heeft het mondiale antidopingbureau WADA gisteren gemeld aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De sporters, van wie de namen niet zijn bekendgemaakt, zullen niet deelnemen aan de Spelen.

"Het is een rapportage van WADA aan het IOC. Het bureau heeft ons gemeld dat zij dertig atleten hebben tegengehouden omdat ze positief zijn bevonden," zei directeur communicatie van het IOC Mark Adams. "Details heb ik verder niet."

Volgens Adams zijn vanaf 4 februari onder auspiciën van het IOC zelf in totaal 554 dopingcontroles (407 urinemonsters en 147 bloedmonsters) uitgevoerd voor de Spelen en zijn daarbij tot dusver geen positieve gevallen ontdekt.

"Het is duidelijk dat een atleet die wordt betrapt op doping, vaak niet alleen heeft gehandeld, maar hulp heeft gekregen van artsen en trainers," vervolgde Adams. "De commissie wil ook deze mensen kunnen aanspreken op de ethische normen binnen de sport en de schuld niet alleen bij atleten leggen."

'Jessica Simpson was seksuele napalm'

Volgens John Mayer is Jessica Simpson in bed zo explosief en ontvlambaar, dat hij seks met haar beschrijft als "Seksuele napalm". Ook was seks met Jessica volgens John zo verslavend dat hij haar vergelijkt met drugs als crack en cocaïne. Deze smeuïge uitspraken deed de zanger en gitarist in een openhartig interview met Playboy Magazine.

Mayer en Simpson hadden gedurende 2006 en 2007 een knipperlichtrelatie. En daar vlogen de vonken vanaf, zo onthult John nu: "Die meid was als drugs voor mij", zo vertelt hij. "En drugs zijn niet goed voor je, maar toch gebruik je er veel. Die meid is als crack of cocaïne voor mij".

John trad weliswaar niet in details over zijn seksleven met Jessica Simpson, maar dat weerhoudt hem er niet van om nog een pittige vergelijking te maken: "Op seksgebied ging het er echt bizar aan toe. Dat is alles wat ik erover wil zeggen. Het was als napalm, seksuele napalm".

John Mayer: 'Jessica Simpson was seksuele napalm'
Jessica Simpson

Boek: M.C. Barbetta - Kledingreparatie Los Milagros

Mariana Malo is een meisje dat als naaister onder haar tante werkt bij Kledingreparatie Los Milagros. Haar vriend Gerardo vertrok anderhalf jaar gelden naar Amerika en heeft niets meer van zich laten horen dan een drietal ansichtkaarten. Op een dag klopt Analia Morán aan bij het bedrijf om de oude, van Italiaans zijde gemaakte, trouwjurk van haar moeder te laten vermaken voor haar eigen bruiloft.

Blackwater moet weg uit Irak

De Iraakse regering heeft 250 huidige en voormalige werknemers van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater te verstaan gegeven dat zij het land moeten verlaten. Als zij binnen een week niet zijn vertrokken dreigt arrestatie wegens overtreding van de visumregels. Dat heeft het Iraakse ministerie van binnenlandse zaken gisteren gezegd.

De maatregel geldt Amerikanen die in september 2007 voor Blackwater in Irak werkten. Op 16 september 2007 richtten vijf beveiligingsmensen van Blackwater een bloedbad aan in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Zeventien Irakezen, onder wie vrouwen en kinderen, kwamen om het leven toen de Blackwater-bewakers van een Amerikaans konvooi lukraak om zich heen begonnen te schieten. Eind vorig jaar werden de vijf bewakers door een rechtbank in Washington ontslagen van rechtsvervolging. Zij zouden zich bedreigd hebben gevoeld en uit noodweer hebben gehandeld.

Het incident leidde destijds tot woedende reacties in Irak. Dat de vijf niet worden vervolgd is de Irakezen ook in het verkeerde keelgat geschoten.

De Iraakse minister van binnenlandse zaken Jawad al-Bolani zei gisteren dat de 250 betrokkenen drie dagen geleden op de hoogte waren gesteld en dus nog vier dagen hadden om hun biezen te pakken. "Wij willen een nieuwe bladzij openslaan. Het was een pijnlijke ervaring en wij willen nu graag vooruit", zei Al-Bolani.

[OWS] Groothuis getroffen door bacterie

Amper een week voordat Stefan Groothuis in actie moet komen op de Olympische Spelen in Vancouver is hij getroffen door een bacteriële infectie. De Nederlander is inmiddels bezig met zijn tweede antibioticakuur en uit een testwedstrijd van gisteren bleek dat zijn conditie behoorlijk achteruit is gegaan.

Groothuis liep de infectie op toen hij van Nederland naar Calgary vloog. Hij behoort op de 1.000 meter tot de favorieten en bij een testwedstrijd op de Richmond Olympic kwam hij in 1:10,60 over de streep. Dat is ver boven het baanrecord van Shani Davis. "Er zit niet meer in," sprak de Control-rijder die erkende voluit te zijn gegaan.

"Ik denk dat ik er in een week weer bovenop kom. Ach, ik kan het toch niet veranderen dat ik ziek ben geworden," zei hij. Coach Jac Orie heeft goede hoop dat zijn pupil er volgende week weer staat. "Hij heeft de kracht en de snelheid. Alleen loopt-ie leeg na een rondje. De inhoud is niet weg namelijk. Die wordt nu alleen onderdrukt."

Na maanden weer daling inflatie

De inflatie is voor het eerst in vijf maanden gedaald. In januari kwam de inflatie uit op 0,8 procent. Een maand eerder was de inflatie nog 1,1 procent. De daling komt vooral doordat de energietarieven gemiddeld zeventien procent omlaag gingen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

Elektriciteit werd in januari vijf procent goedkoper. Gas werd in januari weliswaar een procent duurder, maar de tarieven waren in juli nog fors verlaagd. Daardoor ligt de gasprijs, ondanks de recente stijging, ruim 21 procent onder het niveau van een jaar eerder.

Voedingsmiddelen waren volgens het CBS in januari twee procent goedkoper dan vorig jaar. In december was het verschil met een jaar eerder nog maar 1,1 procent. Volgens het CBS is de daling te danken aan de prijzenoorlog van de supermarkten.

De Nederlandse inflatie ligt onder die van de andere Eurolanden. Volgens de Europese definitie ligt de inflatie in Nederland op 0,4 procent, terwijl dat gemiddeld een procent is.

Meer zaken opgelost door anonieme tips

Het aantal zaken dat via een belletje naar tiplijn meld misdaad anoniem is opgelost, is vorig jaar flink gestegen. In 2009 werden 1.264 zaken opgelost na een tip van een anonieme beller, een stijging van 78 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal werd vorig jaar 94.200 keer gebeld naar de tiplijn, tegenover 88.000 in 2008.

Dat blijkt vandaag uit cijfers van Stichting M. Van de binnengekomen tips was 81 procent bruikbaar en werd tachtig procent daadwerkelijk in onderzoek genomen. Van de meldingen bleek 74 procent uiteindelijk doorslaggevend of waardevol te zijn.

Naar aanleiding van de tips konden onder meer 1.382 verdachten worden opgepakt, een stijging van 26 procent. Ook werd onder meer ruim 5,5 miljoen euro in beslag genomen.

Over geweld kwamen zestig procent meer tips binnen, 184 in totaal. Over overvallen werd 415 keer getipt, een stijging van 31 procent en over moord en doodslag werd 240 keer gebeld, een stijging van 33 procent.

Opvallend is verder dat de tiplijn drie keer zoveel is gebeld over misdragingen van hooligans. Zo konden in Friesland vijftien relschoppers worden opgepakt na een groot aantal anonieme tips die binnenkwamen na afloop van een wedstrijd van SC Cambuur tegen Roda JC.

Blizzard: 70 procent WoW-spelers blijft beginner

Blizzard Entertainment heeft aangegeven dat slechts dertig procent van alle gamers die ooit 'World of Warcraft' hebben gespeeld, voorbij het tiende level zijn gekomen. Het gros van de spelers blijft dus een beginner, of wat gamers noemen: een 'newb'.

Mike Morhaime, de voorzitter van Activision Blizzard, wist vannacht tijdens een gesprek met investeerders tevens te onthullen dat de online game 'World of Warcraft' nog altijd 11,5 miljoen inschrijvingen heeft. Dat is hetzelfde aantal dat Blizzard in juli noemde, en Morhaime noemt het ledenaantal dan ook 'stabiel'.

In de loop van dit jaar zal 'World of Warcraft: Cataclysm' uitkomen. Deze derde uitbreiding voor de grote online game moet de wereld uit het origineel totaal verbouwen. Door deze verbouwing wordt het design van alle gebieden in de virtuele wereld Azeroth naar het peil getild dat de laatste twee uitbreidingen hebben neergezet.

Mike Morhaime wist ook nog wat te melden over de bèta van Starcraft 2.

Blizzard: 70 procent WoW-spelers blijft beginner

'Vader Joran van der Sloot overleden'

De vader van Joran van der Sloot is gisterenavond op Aruba overleden na een hartaanval tijdens het tennissen. Dat meldt de Arubaanse nieuwssite 24ora.com. De 57-jarige Paul van der Sloot zou in allerijl per ambulance naar een ziekenhuis zijn gebracht, maar dat mocht niet meer baten.

Paul van der Sloot heeft het altijd opgenomen voor zijn zoon die in verband werd gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. Peter R. de Vries ontlokte zoon Joran een bekentenis, waarna hij werd opgepakt, maar tot vervolging van Van der Sloot kwam het niet.

Stormloop AH vanwege voetbalplaatjes

Albert Heijn heeft dit jaar door de actie met voetbalplaatjes nog meer mensen naar de winkel gelokt dan vorig jaar. Sinds het begin van de actie komen er wekelijks 68 duizend extra ouders met kinderen shoppen, vorig jaar waren dat er vijftigduizend. Dat schrijft het AD op basis van een onderzoek door GfK dat vandaag wordt gepubliceerd.

Zolang de actie loopt verdient Albert Heijn wekelijks twee miljoen euro extra. Dat komt met name door de huishoudens met kinderen die het meeste uitgeven. In totaal kwamen er afgelopen week ruim een miljoen huishoudens met kinderen in de AH-winkels.

Een onderzoeker noemt het 'erg knap' dat er nog meer mensen naar de winkel zijn gekomen door de actie. Normaal gesproken werkt een actie juist minder goed bij herhaling.

De actie bereikt naar verwachting deze week het hoogtepunt. Er zijn 440 miljoen plaatjes gedrukt en achthonderdduizend verzamelalbums. Bij elke besteding van tien euro krijgt een klant vijf plaatjes.

Dat de plaatjes ook letterlijk bijna voor een stormloop zorgen blijkt uit een verhaal van een Albert Heijn in IJmuiden. Daar werden klanten bij het filiaal aan het Dudoksplein belaagd door tientallen kinderen die het op de plaatjes voorzien hebben, staat in De Telegraaf. De supermarkt heeft een bewaker ingezet om de orde te herstellen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over een uitglijer van de ChristenUnie.

Bij Wet is geregeld dat mensen een burgerinitiatief mogen organiseren. Wanneer meer dan 40.000 handtekeningen worden verzameld van mensen die een bepaald onderwerp aan de orde willen stellen, dient de Tweede Kamer zich over die kwestie te buigen.

Onder aanvoering van onder meer Frits Bolkestein en Hedy d’Ancona is een burgerinitiatief gestart, dat voor bejaarden het recht op een waardige zelfdoding moet gaan regelen. Ik wil mij verre houden van uitspraken of het terecht is dat bejaarden dat recht zouden moeten hebben op basis van andere criteria dan die gelden voor jongere mensen. Voor mij telt slechts, dat het Burgerinitiatief een wettelijk recht is; daarna is de Kamer aan zet. Maar:

Ferguson: "Terechte rode kaart voor Nani"

Tien Mancunians speelden gisteravond met 1-1 gelijk tegen Aston Villa. Manager Sir Alex Ferguson vond de rode kaart die aanvaller Nani kreeg terecht. Wel liep Manchester United gisteravond een punt in op koploper Chelsea. De 1-1 op Villa Park trok United over de streep met tien man. De Portugees Nani, over wie Ferguson onlangs zo lovend was, moest er binnen het half uur met een directe rode kaart vanaf.

"Het was een rode kaart, hij ging er met beide benen in en dan kun je hem geven", reageerde de Schot tegenover Sky Sports. "Het was een naïeve tackle, maar hij is geen gewelddadige speler zoals we hem kennen. Maar hij liet de scheidsrechter geen keus."

Toch kon Ferguson het niet laten om toch nog even zijn commentaar te leveren. "Het grappige is dat we vlak ervoor de vrije bal moesten krijgen, omdat Agbonlahor met zijn voet inging op Wes Brown. We kregen de vrije trap niet en de bal ging richting Nani die de tackle maakte. Het was gewoon pech voor ons."

 

Basketbal overzicht week 5

Het afgelopen weekeinde zijn er vier wedstrijden gespeeld in de Nederlandse eredivisie basketbal.

Gasterra Flames ontving afgelopen zaterdag in Groningen Eiffeltowers Den Bosch. In het eerste kwart speelden vooral de grote mannen aan beide kanten een goede wedstrijd. Haryasz (Groningen) en Beasley (Den Bosch) scoorden beiden meer dan tien punten. In het tweede kwart scoorde Akerboom dertien punten, waardoor Den Bosch met een voorsprong kon gaan rusten (42-46). In het derde en vierde kwart liep Den Bosch uit op Groningen met vijf en vier punten. Eiffeltowers kon de wedstrijd afsluiten met een verschil van dertien punten (77-90), vooral dankzij het hoge percentage driepunters (66,7%, 10 uit 15) terwijl Groningen slechts 36,8% (7-19) raak schoot.

Topscores Groningen: Haryasz 23, Bostain 14, Ross 11.
Topscores Den Bosch: Oliver 22, Beasley 18, Akerboom 16.

In Nijmegen ontving Matrixx Magixx de club Landstede uit Zwolle. De thuisclub wist het eerste kwart dik te winnen (28-14), een voorsprong die ze de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zouden gevenhebben gegeven. De overige drie kwarten gingen redelijk gelijk op. Uiteindelijk won Nijmegen de wedstrijd eenvoudig met 84-69. Vooral het slechte percentage driepunters bij Landstede valt op. Zij wisten slechts één van de dertien schoten te raken (7,7%). Williams (Zwolle) had een double-double met 23 punten en twaalf rebounds, Humphrey van Nijmegen had zestien punten en tien rebounds.

Topscores Nijmegen: Humphrey 16, Thomas 14, Bekkering 12.
Topscores Zwolle: Williams 23, Cunningham 17, Hendley 17.

ZZ Leiden ontving thuis WCAA uit Bergen op Zoom. Er werd een erg spannende wedstrijd gespeeld, waarbij de run van de ene ploeg beantwoord werd met een run aan de andere kant. Dit leidde tot kwartaalstanden waarin slechts een klein verschil te zien was. Tot en met het derde kwart waren deze licht in het voordeel van Leiden. Bergen op Zoom kon in het vierde kwart de gelijke stand van 73-73 omzetten in een overwinning dankzij een jumpshot van Defares, eindstand 73-75. De Ier Grace maakte bij Leiden een goed debuut met twaalf punten en vijf assists. Slagter keerde succesvol terug van een blessure. Hij was topscorer bij WCAA met vijftien punten. Door de overwinning op Leiden staat WCAA nu eerste in de competitie.

Topscores Leiden: LeMelle 21, Gibson 19, Grace 12.
Topscores Bergen op Zoom: Slagter 15, Defares 13, Griffin 13.

Zondag speelde De Friesland Aris in Leeuwarden tegen Upstairs Weert. De thuisploeg opende sterk met een dik gewonnen eerste kwart (32-12). De overwinning leek dan ook al vastgesteld. Weert wist in het tweede kwart gelijk te spelen (17-17), waardoor de schade bij rust beperkt bleef. Upstairs kwam erg sterk uit de kleedkamer. Het derde kwart wisten zij duidelijk te winnen met 23-30. De thuisploeg maakte in het vierde kwart een run naar 76-68. Daarop antwoordde Walls van Weert en bracht de stand naar 76-80. Het lukte Leeuwarden niet meer om deze run ongedaan te maken, Upstairs won met 84-92. Bij de thuisploeg had Monroe een double-double met 27 punten en tien rebounds. Bij Weert had Palmer een double-double met elf punten en tien rebounds.

Topscores Leeuwarden: Monroe 27, Blackwood 17, van der Kamp 10.
Topscores Weert: Earls 22, Walls 21, Nelson 13.


Stand

Positie Team G W L Pnt 
1 Bergen op Zoom 23 19 4  38 
2 Groningen 21 18 3  36 
3 Den Bosch 21 15 6  30 
4 Leiden 23 15 8  30 
5 Nijmegen 22 12 10  24 
6 Leeuwarden 23 11 12  22 
7 Weert 23 8 15  16 
8 Amsterdam 21 7 14  14 
9 Zwolle 22 3 19  6 
10 Rotterdam 23 3 20  6


Programma Week 6

Datum Tijd Thuis Uit
11-02-2010 20:00 World Class Aviation Academy GasTerra Flames
11-02-2010 19:30 Landstede Basketbal Rotterdam Challengers
13-02-2010 20:00 Amsterdam ZZ Leiden
13-02-2010 20:00 EiffelTowers Den Bosch De Friesland Aris
13-02-2010 19:30 Upstairs Weert Matrixx Magixx

 

Mourinho: "Gelijkspel was terecht resultaat"

Internazionale kwam gisteravond niet verder dan een 1-1 tegen Parma. Ondanks het puntverlies van de koploper vond coach José Mourinho dat het gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd was. "Het is een terecht resultaat", begon Mourinho na afloop tegenover TMW. "We kwamen het veld op om te winnen en snel te winnen. Toch was het niet makkelijk na de wedstrijd tegen Fiorentina in de Coppa Italia en Cagliari op zondag."

Volgens Mourinho was het een duel met twee gezichten. "In de eerste helft verdienden wij het om te winnen, maar Parma zag een Antonio Mirante in grootse vorm. In de tweede helft was de wedstrijd meer open."

Al met al is de Portugese oefenmeester niet eens zo ontevreden met de 1-1. "Ik ben niet boos op mijn spelers, maar slechts een beetje tevreden. De spelers van Parma verdienden een punt na hetgeen ze op het veld lieten zien."

 

Oranjeshirt met zwarte accenten in Zuid-Afrika

Het WK-shirt van het Nederlands elftal is inmiddels 'uitgelekt'. De officiële presentatie zou ergens in het voorjaar plaatsvinden, maar nu is al duidelijk dat Oranje kiest voor zwarte accenten op het wedstrijdtenue. Volgens De Telegraaf wordt het overheersende oranje gecompleteerd door enkele zwarte strepen. Het shirt heeft daarom veel weg van het tenue dat Oranje droeg tijdens het Euro 2000 in eigen land.

Van de oksel tot de taille loopt een witte rand. De sokken zijn ook overwegend oranje, maar hebben een dunne zwarte rand. Ondanks dat er een presentatie van het shirt plaats zou vinden, is het logisch dat het wedstrijdtenue is uitgelekt.

Voor het spel 'FIFA 2010 World Cup South Africa' wordt gebruik gemaakt van de officiële wedstrijdshirts. Dat spel wordt op 29 april uitgebracht. Daarnaast is in november van het vorig jaar het shirt al geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau.

 

Iran bemoeilijkt toegang Gmail

Het bewind in Iran heeft de eigen bevolking opnieuw beperkingen opgelegd wat betreft de vrije verspreiding van informatie. De autoriteiten in de islamitische republiek meldden gisteren dat het Gmail, de e-maildienst van Google, wil blokkeren.

Daarin lijken de Iraanse machthebbers te slagen, want het Amerikaanse internetbedrijf Google gaf een verklaring uit, waarin staat dat gebruikers van Gmail in Iran moeite hebben om toegang te krijgen tot de dienst. Google registreerde een forse afname in het gebruik van Gmail in Iran. "Wanneer we blokkades van onze dienst ervaren, proberen we dat probleem zo snel mogelijk op te lossen omdat we ervan overtuigd zijn dat mensen overal de mogelijkheid moeten hebben om online vrij te communiceren", aldus Google. "Helaas gaat het soms onze macht te boven."

censuur

Nelson Mandela twintig jaar vrij man

Het is vandaag exact twintig jaar geleden dat Nelson Mandela, hét symbool van de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika, werd vrijgelaten. Op 11 februari 1990 verliet hij na 27 jaar de gevangenis uit, hand in hand met zijn toenmalige vrouw Winnie en omringd door honderden aanhangers. Diezelfde dag sprak hij op het balkon van het stadhuis in Kaapstad een menigte toe van tienduizenden toehoorders: "Onze strijd nadert een beslissend moment. Ik groet jullie allen in de naam van vrede, democratie en vrijheid."

De beelden gingen destijds de hele wereld over. Het inmiddels 91-jarige anti-apartheidsicoon verschijnt tegenwoordig nog maar sporadisch in het openbaar, zoals recentelijk voor de loting van het wereldkampioenschap voetbal. Vandaag woont de levende legende evenementen bij die stilstaan bij zijn "wandeling naar vrijheid" van twintig jaar geleden.

Penelope Cruz in vierde Pirates of the Caribbean

Penélope Cruz zal zeer waarschijnlijk de vrouwelijke hoofdrol gaan spelen in de vierde Pirates of The Caribbean-film, 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides'. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter. De Spaanse actrice heeft nog niet getekend, maar de onderhandelingen zijn in volle gang.

Regisseur van deze vierde Pirates-film wordt Rob Marshall, met wie Cruz onlangs de musicalfilm 'Nine' heeft gemaakt. De actrice zou dus goed een persoonlijke keuze van de regisseur kunnen zijn.

Natuurlijk draait het in 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' weer vooral om de excentrieke zeeschuimer Jack Sparrow, die wederom door Johnny Depp gespeeld zal worden. Cruz zou volgens The Hollywood Reporter een vrouwelijke piraat spelen die haar mannetje zal staan tegenover Sparrow. Depp en Cruz waren al eerder samen te zien in de film 'Blow' uit 2001.

Opnames voor 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' vinden deze zomer plaats op Hawaii. De film moet eind mei 2011 de bioscopen inzeilen.

Penelope Cruz in vierde Pirates of the Caribbean

Verkeersoverlast door sneeuw beperkt

De snelwegen en de doorgaande wegen zijn tijdens de ochtendspits goed begaanbaar. Gladheidsbestrijdingsteams hebben de hele nacht doorgewerkt om de wegen sneeuwvrij te maken en te strooien. De overlast voor het verkeer zal daardoor, in tegenstelling tot gisteren, gering zijn, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

De spits zal wel iets drukker zijn dan normaal, maar een chaos zoals die van een dag eerder is niet aan de orde. De VID rekent in totaal op zo'n 225 kilometer file. De ANWB houdt het zelfs op 200 kilometer file. Wel waarschuwt de ANWB nog voor lokale gladheid in het hele land behalve in het noordwesten en Zeeland.

De bussen ondervinden vanochtend ook niet veel problemen door de sneeuw. Connexxion laat weten dat de buslijnen die heuvels op moeten andere routes rijden of ingekort zijn. Verder zijn er geen problemen. Vervoerder Qbuzz waarschuwt in Friesland, Drenthe en Groningen voor uitvallende ritten door de gladheid, maar vooralsnog rijdt alles gewoon.

Strippenkaart is exit in Rotterdam

In de regio Rotterdam kan vanaf vandaag niet meer gereisd worden met de strippenkaart. Openbaar vervoer in de stad en enkele omliggende plaatsen is alleen nog toegankelijk met een OV-chipkaart. Rotterdam is daarmee de eerste stad in Nederland die de strippenkaart in de ban doet.

Vervoerswethouder Hans Vervat, de leiding van de vervoersbedrijven en strippenkaartbedenker Hans Rat nemen vandaag in het stadhuis afscheid van de strippenkaart. Vervat is vanaf 07.00 uur al op het Centraal Station om te praten met reizigers over de definitieve overstap.

Na voorloper Rotterdam hoopt Amsterdam half april afscheid te nemen van de strippenkaart. Een verzoek tot de overstap werd woensdag ingediend bij staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie). Die gaf vorige week al aan dat eerst wordt afgewacht hoe de overstap in Rotterdam verloopt.

DVD: Love Happens

In Love Happens zien we Jennifer Aniston zoals we haar de laatste jaren vaker hebben gezien, als romantische, betrokken en warme persoonlijkheid. Een rol die haar lijkt te passen. Zowel in romkom als in romantisch drama weet zij haar draai wel te vinden. In combinatie met Aaron Eckhart levert dat een nieuwe insteek op. Het tweetal lijkt wel chemie te hebben, zo doet de dvd-cover ons geloven. Tijd om dat eens te gaan ervaren door de film snel te gaan bekijken. 

Love Happens

Man doodgereden na ongeluk op A16

Een bestuurder van een bestelbusje is rond middernacht doodgereden nadat hij bij een glijpartij uit zijn auto was gestapt. Hij werd geraakt door een andere auto, zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. Het slachtoffer was bij het eerste ongeluk niet ernstig gewond geraakt. Een automobilist hielp hem uit zijn auto te komen. Door nog onbekende oorzaak werd hij vervolgens aangereden.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Warm

Line, zo heet de mooie dame van de receptie. Tenminste, als dat wat op het bordje op haar uniformjasje staat haar voornaam is. Ik stamp nog wat sneeuw van mijn schoenen en hoop dat het niet erg is. Het is niet erg. We krijgen de sleutel van onze kamer 309. Die is op de tweede verdieping. Toch moeten we in de lift op knopje 3 drukken. Knopje 1 is de begane grond. En ik maar denken dat ze dit soort grappen alleen in België uithalen.
Onze kamer is ruim en mooi. Het bed is groot en zacht. Dat wordt nog wat.

Minder Guitar Hero dit jaar

Je leest het goed, de melkkoe mag wat gaan uitrusten in de wei. Vorig jaar zijn in totaal er 25 Guitar Hero games uitgekomen. Activision telt hierbij elke game op elk platform als aparte game. Dit jaar wil Activision maar 10 games in totaal uitbrengen. Ze vinden het zelf ook wat te gek worden. Voor de diehard rockers slecht nieuws dus. Al heeft men nog niets gezegd over de hoeveelheid DLC, maar waarschijnlijk komt er nog genoeg oefenmateriaal.

Ook wist Activision te melden dat ze stoppen met het maken voor versies voor de Playstation 2. Wel wordt de iPhone als nieuw platform toegevoegd. De spellen die in ieder geval uit gaan komen uit de Hero franchise zijn Guitar Hero 6 en een nieuwe DJ Hero.

No more guitars?

Wat moeten we nu met onze gitaren doen?

Starcraft 2 beta deze maand

Activision heeft gisteren, bij het bekend maken van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal, meteen wat nieuws losgelaten over Starcraft 2. De gesloten beta zal deze maand beginnen! Mike Morhaime, voorzitter van Blizzard, kon melden dat er deze maand duizenden spelers al op het vernieuwde Battle.net konden gaat spelen met de beta versie van de langverwachte RTS game. Mike werd ook loslippig en kwam met een releasedatum: Blizzard verwacht Starcarft 2 in juni uit te brengen. Tegen die tijd kun je het ook via Battle.net kopen, dus ren niet meteen naar de winkel met een slaapzak onder je arm.

Wil jij ook de beta testen? Schrijf je hier in en begin maar met duimen dat je gekozen wordt.

Starcraft marine

Bring it on!

Dries Roelvink gaat trouwen

Dries Roelvink stapt op 8 september in het huwelijksbootje met zijn vriendin Honoria. Dat meldde de zanger gisteren via Twitter. De zanger laat weten dolgelukkig te zijn. In juni gingen Roelvink en zijn vrouw Luciënne na 22 jaar uit elkaar.

De 51-jarige volkszanger gaf vaker hints over zijn liefdesleven. In september liet hij nog weten er meerdere maîtresses op na te houden, maar de naam Honoria viel toen al wel. Een foto van de vrouw in kwestie op internet werd bekritiseerd op grond van haar uiterlijk en vermeende leeftijd. "Schoonheid is niet altijd fysiek en ze is twaalf jaar jonger dan ik", reageerde Roelvink toen.

Een paar dagen later blufte de zanger dat hij zijn grote liefde eindelijk had gevonden, maar dat was een flauwe grap, want de vrouw aan zijn zijde tijdens een feestje bleek zijn eigen dochter. Honoria blijkt nu de meeste geschikte huwelijkskandidaat, als we de zanger mogen geloven.

Dries Roelvink gaat trouwen

 

Bijenkorf niet gerust op boren N/Z lijn

De Bijenkorf wil dat de gemeente Amsterdam de risico's van het boren voor de Noord/Zuidlijn nogmaals onder de loep neemt. In een brief, die in handen is van de lokale omroep AT5, stelt het warenhuis dat het boren moet worden uitgesteld.

Binnenkort beginnen de boringen van de metrotunnel. De lijn gaat onder het Bijenkorfgebouw aan het Damrak door. Het warenhuis betwijfelt of wel genoeg gedaan is om verzakking van het monumentale pand te voorkomen.

Bordeaux en Marseille uit Franse beker

AS Monaco heeft de goede reeks waarin het zit voortgezet. De ploeg van trainer Guy Lacombe zegevierde bij Girondins de Bordeaux met 0-2 en bereikte zo de volgende ronde van de Coupe de France.

Na 27 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong via Djimi Traoré. Ondanks dat de thuisploeg graag wilde, kon het de gelijkmaker niet op het scorebord neerzetten.

Monaco wist daarentegen de voorsprong in de tweede helft uit te breiden via Ouwo Moussa Maazou. Hier zou het in Bordeaux bij blijven, waardoor de thuisploeg zich vol kan richten op de competitie.

Ook RC Lens zorgde voor een stunt. Voor eigen publiek werd Olympique Marseille met 3-1 verslagen. Bij rust stond de thuisequipe al met 2-0 voor door twee doelpunten van Issam Jemaa. Uiteindelijk bepaalden Toifilou Maoulida en Bruno Cheyrou de eindstand op 3-1.

Sevilla ondanks nederlaag naar Spaanse bekerfinale

Sevilla heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De nummer vijf van de Primera Division verloor bij Getafe met 1-0, maar dat was dankzij de 2-0 zege uit de heenwedstrijd genoeg voor een plek in de finale.

Roberto Soldado scoorde na 52 minuten de enige treffer van de avond. Een tweede treffer van Getafe bleef daarna uit, waardoor Sevilla op 26 mei de finale mag spelen.

Getafe, momenteel achtste in Spanje, was voor Sevilla geen onbekende tegenstander in de Spaanse beker. De Andalusiërs wonnen het toernooi in totaal vier keer, waarvan de laatste in 2007. Getafe was destijds de opponent in de finale, die Sevilla met 1-0 won door een goal van Frederic Kanouté.

Donderdag wordt duidelijk wie de tweede ploeg wordt die de finale bereikt. Atlético Madrid won de eerste halve finale tegen Racing Santander echter met 4-0, dus lijkt het affiche voor de finale bekend.

Premier League Darts start mogelijk zonder Taylor

De kans is aanwezig dat Phil Taylor de start van de Premier League Darts 2010 zal moeten missen. De vijftienvoudig wereldkampioen is namelijk ziek en daardoor moest de Engelsman vanavond de persbijeenkomst van het evenement ook al laten schieten.

Morgenavond start de Premier League of Darts, waar Raymond van Barneveld als enige Nederland aan meedoet, in de 02 Arena in Londen. Taylor zou het dan moeten opnemen tegen de Australische darter Simon Whitlock. Deze wedstrijd zou een kopie zijn van de finale van het afgelopen PDC-wereldkampioenschap. Daarin was Taylor uiteindelijk de sterkste.

Taylor liet weten alles eraan te doen om morgen aanwezig te zijn: "Ik ben al sinds zondag bij een dokter, maar ik voel me nog altijd verschrikkelijk. Ik doe er alles aan om fit genoeg te zijn om te spelen, want ik wil maar al te graag in de O2 Arena spelen. Het zal een gedenkwaardige avond worden om in zo'n grote zaal voor zo veel mensen te spelen."

Ook de aanwezigheid van zijn tegenstander Whitlock was in eerste instantie nog niet helemaal zeker. Hij kreeg pas maandag een visum om naar Engeland te komen. Dit was net op tijd om in het vliegtuig te stappen van Sydney naar Londen. "Ik werd er flink zenuwachtig van, maar gelukkig ben ik er. Ik wil nu gewoon spelen", aldus Whitlock.

Inter morst punten bij Parma

Internazionale heeft woensdag met 1-1 gelijkgespeeld bij Parma. De koploper van de Serie A staat daardoor negen punten voor op achtervolger AS Roma. De wedstrijd van de Nerazzurri had eigenlijk eind januari moeten worden gespeeld, maar werd toen uitgesteld. Wesley Sneijder was bij Inter nog altijd geschorst en dus afwezig.

In Parma nam de thuisploeg negen minuten na rust de leiding door een doelpunt van Valeri Bojinov. Direct na de 1-0 viel bij de bezoekers Mario Balotelli in. De jonge spits tekende vijf minuten na de Parma-goal al voor de gelijkmaker. Parma speelde het laatste kwartier met tien man na rood voor Francesco Valiani, maar Inter kon niet meer profiteren.

Bejeweled 10 jaar!

PopCap Games, maker van een bonte verzameling videogames viert vanaf 10 januari het feit dat Bejeweled tien jaar bestaat. In het voorjaar van 2000 lanceerde PopCap de puzzel game Diamond Mine. Al snel werd deze game omgedoopt tot Bejeweled en inmiddels zijn we tien jaar verder en zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht voor diverse platformen. De komende tien maanden zal PopCap dit heugelijke feit vieren met diverse uitvoeringen van de welbekende puzzelgame. Gestart wordt met Bejeweled Blitz, een facebook en iPhone versie van de game waarbij wekelijks prijzen zijn te verdienen.

PopCap medeoprichter en -ontwikkelaar van Bejeweled Jason Kapalka; "Bejeweled heeft onze stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen. Toen Brian Fiete, John Vechey en ikzelf deze game ontwikkelden hadden we geen hoge verwachtingen voor de game alsmede voor PopCap als bedrijf. We wilden slechts overleven tijdens de dot-com crisis. We hadden nooit kunnen bedenken dat we tien jaar later nog steeds exemplaren van Bejeweled zouden verkopen".

Orgineel uitgebracht als "Diamond Mine" heeft Bejeweled tientallen awards gewonnen, is voor veel landen aangepast en is uitgebracht voor meer dan een dozijn consoles. Van iPhone tot Xbox en zelfs als in-flight entertainment spel in vliegtuigen is de game een succes. Op dit moment wordt er elke 4,3s een exemplaar verkocht en het Guinness Book of World Records heeft de game uitgeroepen tot meest populaire puzzelspel van deze eeuw. Hoewel er volgens PopCap meer dan 50 miljoen exemplaren van Bejeweled, Bejeweled 2 en Bejeweled Twist zijn verkocht, wordt er geschat dat meer dan een half miljard mensen een versie van de game hebben gespeeld als demo, gratis online versie, trail versie of pre-install.

Dit kalenderjaar zal PopCap met meerdere versies van de puzzelaar komen. Te beginnen start dit voorjaar een nieuwe manier om Bejeweled Blitz te spelen, een één minuut durende sociale netwerk variant. Hierbij zullen 's werelds beste Bejeweled spelers prijzen in de wacht kunnen slepen en opweg zijn naar eeuwige PopCap roem. Tevens start vanaf maart de "Show Your Bejeweled Love" wedstrijd waarbij spelers in beeld en/of geluid hun liefde voor de gekleurde edelsteentjes mogen tonen.


Zie ook www.bejeweled.com


Screenshot bejeweled

 

 

 

Snake populairder dan Mario

De lezers van het blad Famitsu hebben Snake uitgeroepen tot beste gamepersonage ooit. De top 10 ziet er volgens de lezers zo uit:

1. Snake
2. Mario
3. Cloud Strife
4. De "slimes" van Dragon Quest
5. Sora van Kingdom Hearts
6. Link
7. Yuri Lowell van Tales of Vesperia
8. Amaterasu van Okami
9. Pikachu
10. Sonic

Hideo Kojima, producer en creatief brein achter Snake is natuurlijk niet verrast. Hij legt uit dat Snake opgegroeid is in de hardware van de afgelopen 20 jaar: van stille commando op de 8 bit console tot aan de oude Snake in MSG4 op de Playstation 3. Door de steeds betere technologie kon er meer karakter in Snake worden gelegd en heeft de speler een band met Snake gekregen.

Ben je het eens met de lijst of wordt het weer tijd voor een FOK! "favoriete personage" toernooi?

Snake vs Mario

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
©FOK.nl e.a.