Bejeweled 10 jaar!

PopCap Games, maker van een bonte verzameling videogames viert vanaf 10 januari het feit dat Bejeweled tien jaar bestaat. In het voorjaar van 2000 lanceerde PopCap de puzzel game Diamond Mine. Al snel werd deze game omgedoopt tot Bejeweled en inmiddels zijn we tien jaar verder en zijn er meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht voor diverse platformen. De komende tien maanden zal PopCap dit heugelijke feit vieren met diverse uitvoeringen van de welbekende puzzelgame. Gestart wordt met Bejeweled Blitz, een facebook en iPhone versie van de game waarbij wekelijks prijzen zijn te verdienen.

PopCap medeoprichter en -ontwikkelaar van Bejeweled Jason Kapalka; "Bejeweled heeft onze stoutste verwachtingen ruimschoots overtroffen. Toen Brian Fiete, John Vechey en ikzelf deze game ontwikkelden hadden we geen hoge verwachtingen voor de game alsmede voor PopCap als bedrijf. We wilden slechts overleven tijdens de dot-com crisis. We hadden nooit kunnen bedenken dat we tien jaar later nog steeds exemplaren van Bejeweled zouden verkopen".

Orgineel uitgebracht als "Diamond Mine" heeft Bejeweled tientallen awards gewonnen, is voor veel landen aangepast en is uitgebracht voor meer dan een dozijn consoles. Van iPhone tot Xbox en zelfs als in-flight entertainment spel in vliegtuigen is de game een succes. Op dit moment wordt er elke 4,3s een exemplaar verkocht en het Guinness Book of World Records heeft de game uitgeroepen tot meest populaire puzzelspel van deze eeuw. Hoewel er volgens PopCap meer dan 50 miljoen exemplaren van Bejeweled, Bejeweled 2 en Bejeweled Twist zijn verkocht, wordt er geschat dat meer dan een half miljard mensen een versie van de game hebben gespeeld als demo, gratis online versie, trail versie of pre-install.

Dit kalenderjaar zal PopCap met meerdere versies van de puzzelaar komen. Te beginnen start dit voorjaar een nieuwe manier om Bejeweled Blitz te spelen, een één minuut durende sociale netwerk variant. Hierbij zullen 's werelds beste Bejeweled spelers prijzen in de wacht kunnen slepen en opweg zijn naar eeuwige PopCap roem. Tevens start vanaf maart de "Show Your Bejeweled Love" wedstrijd waarbij spelers in beeld en/of geluid hun liefde voor de gekleurde edelsteentjes mogen tonen.


Zie ook www.bejeweled.com


Screenshot bejeweled