Federer op voor vijfde Laureus Award

Tennisser Roger Federer maakt kans om voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Laureus Award te winnen. De naam van de Zwitser prijkt op de shortlist voor de prestigieuze sportprijs. Ook Usain Bolt, de winnaar van vorig jaar, is genomineerd. Verder maken atleet Kenenisa Bekele, wielrenner Alberto Contador, voetballer Lionel Messi en motorcoureur Valentino Rossi kans op de titel van sportman van het jaar.

Bij de vrouwen is tennisster Serena Williams de enige genomineerde die de prijs al eens eerder won. De Amerikaanse krijgt concurrentie van twee landgenotes: skister Lindsey Vonn en 400 meter-loopster Sanya Richards. De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser en zwemsters Britta Steffen uit Duitsland en Federica Pellegrini uit Italië strijden ook mee om de prijs.

Voor Team van het jaar is Barcelona genomineerd. De Catalaanse club won zes prijzen in 2009 en neemt het op tegen honkbalploeg New York Yankees, basketbalploeg Los Angeles Lakers, het Zuid-Afrikaanse rugbyteam, Brawn GP en de Duitse vrouwenvoetbalploeg.

Lance Armstrong en Kim Clijsters zijn in de race voor de titel comeback van het jaar. Ook golfer Tom Watson, die vorig jaar dicht bij de zege was op The Open, een van de vier majors, kreeg een nominatie. F1-coureur Jenson Button, VfL Wolfsburg, tennisser Juan Martin del Potro en wielrenner Mark Cavendish maken kans op de titel Doorbraak van het jaar.

De prijzen worden op 10 maart in Dubai uitgereikt.