Elia uit onvrede: "Ik moet op rechts, voor het eerst in mijn leven"

Eljero Elia worstelt met zijn vorm en zijn rol bij Hamburger SV. Hij uitte in de Duitse media dat dit mede te maken heeft met zijn nieuwe positie op de rechterflank.

Door de sterke optredens van Marcell Janssen moet Elia bij HSV genoegen nemen met een plaats aan de rechterkant. "Dat is niet mijn positie", zei de international tegen Hamburger Morgenpost. "Ik weet dat en de trainer weet dat. Iedereen weet dat ik aan de verkeerde kant sta."

Elia sprak ook met trainer Labbadia over zijn onvrede. "Maar hij gaat voorlopig niet van gedachten veranderen. Ik moet op rechts spelen, voor het eerst in mijn leven", aldus de aanvaller. "Ik heb op rechts gespeeld, in de spits. Als de trainer het me vraagt, speel ik in de verdediging. Maar mijn doel is weer op links terecht te komen."

Ook het naderende WK speelt een rol. Elia behoort tot de vaste selectie van Oranje. "Onze bondscoach Bert van Marwijk volgt het ook. Hij ziet mij op links, terwijl ik hier op rechts speel. Geen idee of dat slecht voor me is."

"Maar wil ik een grote speler worden, dan moet ik ook aan de rechterkant uit de voeten kunnen", aldus Elia, die de laatste weken niet zijn beste vorm kon etaleren. "Ik heb een doelpunt nodig. Dan gaat het bij mij weer lopen."