Beck draagt vlag tijdens opening

Dennis (dennistd)

Bobsleeër Timothy Beck zal morgen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen de Nederlandse vlag dragen. Dat maakte chef de mission Henk Gemser vanavond bekend. De openingsceremonie begint morgennacht om 3 uur Nederlandse tijd.

"Een supergrote eer", was de reactie van de remmer van de viermansbob op het "ongelofelijk goede nieuws". Beck volgt hiermee schaatser Jan Bos op, die de eer in 2006 in Turijn toekwam. Vier jaar eerder mocht een niet-schaatser de vlag dragen: Nicolien Sauerbreij liep ermee tijdens de opening in Salt Lake City. Veel sporters kwamen overigens al niet eens in aanmerking om de vlag te dragen: iedereen die zaterdag of zondag in actie komt moet de openingsceremonie laten schieten. Ook Stefan Groothuis is er waarschijnlijk niet bij. Hij herstelt van een infectie aan zijn luchtwegen. "Het programma duurt zes uur. Dat is te lang", aldus de sprinter.

De FOK!kers hadden overigens liever Sauerbreij de vlag zien dragen. 39% koos voor de snowboardster, tegenover 34% die liever een andere dan Sauerbreij, Edwin van Calker, Mark Tuitert of Annita van Doorn zagen.