Viduka verkoopt 'nee' aan Van 't Schip

John van 't Schip heeft met zijn club, Melbourne Heart, een vergeefse poging gedaan om Mark Viduka weer terug op het veld te krijgen. Melbourne Heart zocht toenadering tot Viduka in de hoop de 34-jarige spits te kunnen verleiden tot een A-League-avontuur.

De club van trainer John van 't Schip debuteert komend seizoen in de Australische competitie. Viduka wimpelde het aanbod uit zijn geboortestad op voorhand af. "We hebben met Mark gesproken over een terugkeer op het veld, maar hij wil niet meer", zei algemeen directeur Scott Munn in Herald Sun.

"We zijn niet eens tot onderhandelen gekomen, omdat we alleen de mogelijkheid bespraken. Mark vertelde er open voor te staan om te praten over andere zaken, maar maakte duidelijk dat hij geen interesse had om zelf weer te voetballen. Hij houdt zich bezig met zaken buiten het voetbal."

Viduka speelde in mei met Newcastle United zijn laatste wedstrijd. De club van de trainer houdt hoop op een andere rol voor Viduka. "De informatie die hij met ons deelde was fantastisch", aldus Munn. "Hij is bovenal een voetbalfan en hopelijk blijft hij ons van adviezen voorzien."