Van Dijk ziet contractperikelen als iets positiefs

ChiefBigFoot

VVV-Venlo probeert de contracten van enkele spelers te verlengen. Ruben Schaken, Adil Auassar, Sandro Calabro, Michael Timisela en Sjors Verdellen hebben tot op heden hun nieuwe verbintenis nog niet ondertekend. Van Dijk ziet dat juist als iets positiefs.

"Die jongens hebben nu iets om voor te vechten," vertelde hij aan VI. "Hetzij een beter contract bij VVV, hetzij een transfer naar een andere club. Kijk naar Adil Auassar, die speelt de laatste weken heel sterk en gedreven. Ik zou hem heel graag behouden, maar VVV wil geen onverantwoorde dingen doen en dat begrijp ik volledig."

Van Dijk verwacht niet dat de belangrijke spelers allemaal zullen vertrekken. "Ik hoop dat deze groep bij elkaar blijft, maar als er jongens vertrekken dan weet ik zeker dat er alleen maar betere vervangers zullen komen. VVV is namelijk kerngezond en ik heb veel vertrouwen in de technische mensen binnen de organisatie. Wij zetten na dit seizoen weer een stap vooruit, daarvan ben ik overtuigd."

Ondanks alles hoopt Van Dijk wel dat de spelers beseffen wat ze hebben in Venlo. "Het is een goed recht van de spelers met aflopende contracten om te zoeken naar een nieuw avontuur. Maar ze moeten wel beseffen wat ze hier hebben. Een fijne club, een positieve omgeving en vertrouwen van staf en medespelers. Ze zullen nog wel merken hoe belangrijk dat is."