Nostalgie: Space Quest en Phantasmagoria

Activision heeft eind januari zijn toestemming gegeven aan GoG (Good old Games) om oude titels van de uitgever aan te bieden. De programmeurs van de service zijn meteen aan de slag gegaan en bieden vanaf vandaag de point & click adventures Space Quest 4, 5 en 6 als 1 pakket voor $9.99 aan. Space Quest is een typische Sierra adventure, met de nodige grappen en grollen. Het spel parodieert de hypes van die tijd, te denken valt aan Star Wars en Star Trek. Maar ook Microsoft en McDonalds moeten er aan geloven.

Phantasmagoria, een game die in 1995 op 7 cd's uit kwam, is nu te downloaden voor $5,99. Dit spel is een horrorgame, een adventure met waarin echte acteurs gebruikt werden om het verhaal te vertellen. Het spel werd ontworpen door Roberta Williams, die de adventure liefhebbers nog kennen van de King's Quest serie.

GoG is een website, gemaakt door gamers, voor gamers. Ze bieden vooral oude games aan, waar menig dertiger hier nog nostalgische herinneringen aan heeft. Zij modden, na goedkeuring van de uitgevers, de games zo dat ze zonder problemen op de nieuwere en snellere computers draaien.

Welke oude games zouden jullie nog eens graag willen spelen?

Space Quest

*traantje weg pinkt