PS3 invite via chatrooms uitgelegd

Versie 3.15 van de firmware voor de PlayStation 3 introduceerde een alternatieve manier om gamers uit te nodigen om een multiplayer game te gaan spelen, namelijk via een actieve chatroom. Wellicht zijn een aantal gamers hiervan nog niet van op de hoogte en daarom heeft Yaster, een moderator voor SCEE, gedetailleerd uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

Allereerst is het mogelijk om een chatroom te starten voor maximaal 16 personen. Dit kan eventueel ook later als een game al gestart is door op de PS-button te drukken. Wat er daarna precies in de game geselecteerd moet worden verschilt al naar gelang het menu binnen de game, maar Yaster gebruikt Bioshock 2 als voorbeeld. Het zal in de meeste andere games niet veel anders zijn.

Selecteer zodra de game opgestart is de multiplayer lobby en kies "Manage Invites". Hiermee was het al langer mogelijk om iemand uit te nodigen via een naam uit de friends list of een Online ID. De derde optie die er nu bijgekomen is heet "Select from chat rooms". Na het selecteren van deze optie zullen alle actieve chatrooms verschijnen. Daarna is het heel simpel om de gewenste personen te selecteren en deze uit te nodigen.

De games waarin dit werkt moeten deze functie wel ondersteunen, dus dit werkt lang niet voor alle games. Tot nu toe is van de volgende games bekend dat ze de nieuwe feature ondersteunen: Modern Warfare 2, Bioshock 2, Call of Duty Classic, Alien vs Predator Demo en Dirt 2.

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite

PS3 invite