Uitslagen Premier League Darts - Ronde 1

Vanavond werden de eerste partijen uit de Premier League Darts 2010 afgewerkt. Raymond van Barneveld trof titelhouder James Wade, terwijl Phil Taylor en Simon Whitlock een kopie afwerkten van de finale van het afgelopen PDC-wereldkampioenschap.

Van Barneveld - Wade

Raymond van Barneveld is de Premier League Darts 2010 sterk begonnen. Onze landgenoot won met 8-5 van titelverdediger James Wade. Bij een stand van 3-3 was er een onderbreking en na deze pauze sloeg Barney toe en liep rap uit naar een 6-3 voorsprong. The Machine probeerde nog terug te komen in de partij, maar Van Barneveld speelde de partij sterk uit en won uiteindelijk met 8-5.

Volgende week zal Van Barneveld het in de tweede ronde moeten opnemen tegen Adrian Lewis. Plaats van handeling is dan Bournemouth, de plaats waar Barney in 2006 nog een negendarter produceerde.

Taylor - Whitlock

Phil Taylor trof voor de tweede keer in korte tijd de Australische darter Simon Whitlock. Anderhalve maand geleden stonden beide darters tegenover elkaar in de finale van het PDC-wereldkampioenschap. Toen wist Taylor met 7-3 te winnen. Ook vanavond won The Power van zijn Australische opponent. Het werd 8-3 in legs en daarmee pakt Taylor voorlopig de koppositie.

De aanwezigheid van beide darters was vooraf de start van het toernooi niet helemaal zeker. Taylor was ziek, terwijl Whitlock geen visum had om in Engeland te komen. Toch waren beide spelers aanwezig in de O2 Arena, al was vooral Taylor in het begin van de partij niet in topvorm. Whitlock kon hier niet van profiteren, al kreeg hij wel een paar keer de kans om de huidige nummer één van de wereld te breken. Op het moment dat de pauze inging, was de stand 3-3.

Na de pauze vond Taylor zijn vorm gedeeltelijk terug en kwam totaal niet meer in de problemen. Hij brak Whitlock rap en liep via een 12-darter zelfs uit naar 7-3. Met een 103-finish gooide Taylor de wedstrijd uit en is daardoor de eerste leider tijdens de Premier League Darts 2010.

Uitslagen

Naam Naam Uitslag
Raymond van Barneveld James Wade 8-5
Phil Taylor Simon Whitlock 8-3
Ronnie Baxter Terry Jenkins 7-7
Mervyn King Adrian Lewis 8-5

Stand

# Naam Wedstrijden Punten Saldo
1. Phil Taylor 1 2 8-3
2. Raymond van Barneveld 1 2 8-5
3. Mervyn King 1 2 8-5
4. Ronnie Baxter 1 1 7-7
5. Terry Jenkins 1 1 7-7
6. Adrian Lewis 1 0 5-8
7. James Wade 1 0 5-8
8. Simon Whitlock 1 0 3-8

Programma 18 februari - BIC, Bournemouth

Naam Naam
Adrian Lewis Raymond van Barneveld
Terry Jenkins Simon Whitlock
Phil Taylor Ronnie Baxter
James Wade Mervyn King