'My Way' zingen leidt tot gewelddadige dood

In de Filipijnen is het bijna onmogelijk geworden om 'My Way' te zingen in een karaokebar. De klassieker van Frank Sinatra wordt in het Aziatische land massaal van de playslists geschrapt. Het nummer zou namelijk hebben geleid tot enkele moorden.

'My Way' is in de Filipijnse karaokebars een enorme hit. Volgens karaokebareigenaren zou de arrogantie van het nummer echter kwaad bloed zetten in het land waar ruim een miljoen inwoners illegaal een vuurwapen in bezit heeft.

Zo werd drie jaar geleden Romy Baligula doodgeschoten tijdens het zingen van de klassieker. De 29-jarige man was halverwege het nummer in een karaokebar in San Mateoin, toen een beveiliger riep dat hij vals zong. Baligula trok zich hier niets van aan en zong gewoon door. Hierop pakte de beveiliger een pistool en schoot de zanger in de borst.

De afgelopen jaren zouden al meer dan zes vertolkers van 'My Way' om het leven zijn gebracht. De moorden kregen dan ook al snel de naam 'My Way Killings'. "Het probleem met 'My Way' is dat iedereen het kent en er wel een mening over heeft", beweert de 63-jarige karaokezanger Rodolfo Gregorio uit General Santos. "Je kan er zelfs voor worden vermoord."


The Voice verdient meer respect!