Terry krijgt een paar dagen vrij

ChiefBigFoot

John Terry zal overmorgen niet meerspelen met Chelsea in de wedstrijd om de FA Cup tegen Cardiff City. Dat zegt een assistent-trainer van The Blues, Ray Wilkins. Terry is vandaag op het vliegtuig gestapt om naar Dubai te vliegen, waar zijn vrouw en kinderen al enige tijd verblijven om de media-aandacht in eigen land te ontwijken.

Terry kwam de afgelopen tijd negatief in het nieuws vanwege een vermeende affaire met Vanessa Perroncel, ex-vriendin van voormalig Chelsea-verdediger Wayne Bridge. Vorige week verloor hij al zijn aanvoerdersband van het Engelse nationale elftal.

Hoewel Terry afgelopen weekend tegen Arsenal nog goed speelde, was het gisteren tegen Everton een stuk minder en werd hem de tweede goal van Louis Saha aangerekend. Assistent Wilkins neemt het op voor de verdediger. "Ik denk dat zulke fouten niet te voorkomen zijn als je tegen iemand zoals Louis Saha speelt. John is niet onaantastbaar. Hij kan niet alle kopduels winnen, maar hij is een fantastische speler. We zijn erg blij over zijn spel van de laatste tijd."

Niet alleen Terry zal aankomende zaterdag ontbreken. Ook Ashley Cole doet waarschijnlijk niet mee. Cole hinkte gisteren van het veld na een ongelukkige overtreding van Landon Donovan.