Pakistaanse politie doelwit zelfmoordaanslagen

Redactie

Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een politiecomplex in de stad Bannu in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag vijftien mensen om het leven gekomen en ongeveer dertig gewond geraakt. Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, maar de verdenking gaat uit naar de Pakistaanse Taliban.

De tweede zelfmoordterrorist bracht zijn explosieven enige tijd na de eerste tot ontploffing, om toegesnelde hulpverleners te treffen. Negen van de vijftien doden zijn politieagenten en onder de gewonden is het hoofd van politie van Bannu, zei een ziekenhuiswoordvoerder.

Gisteren kwamen ook tien politieagenten en zeven burgers om het leven bij een zelfmoordbomaanslag in de tribale Khyber-regio, nabij de grens met Afghanistan.

De aanslagen vallen samen met een bezoek van de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jim Jones aan Islamabad en onzekerheid over het lot van Taliban-commandant Hakimullah Mehsud. De geruchten dat Mehsud na een Amerikaanse raketaanval in januari aan verwondingen is bezweken worden steeds sterker. De Taliban ontkennen zijn dood, maar komen niet met bewijzen van het tegendeel.