Horrorfilm veroorzaakt verlamming en paniek

Vergeet 'The Shining' of 'The Blair Witch Project'. De engste horrorfilm aller tijden is als het aan de Italianen ligt 'Paranormal Activity'. De film, die in ons land al eind vorig jaar uitkwam, heeft in Italië geleid tot massahysterie.

De film is in het land van de laars afgelopen weekend in première gegaan. Ondanks dat de film in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten alleen voor de oudsten te zien is, mag in Italië iedereen de film bekijken. Een vereniging voor verontruste ouders pleit daar nu voor een 18+-rating nadat volgens hen alleen de trailer al voor duizenden doodsbange kinderen heeft gezorgd.

De Italiaanse hulpdiensten ontvingen afgelopen zaterdag duizenden telefoontjes van mensen die lijden aan paniekaanvallen naar aanleiding van de horrorfilm. Een veertienjarig meisje is zelfs naar het ziekenhuis vervoerd nadat ze door de film verlammingsverschijnselen had opgelopen.

'Paranormal Activity' laat zelfs de Italiaanse politiek niet ongemoeid. Zo is het zevenjarige zoontje van de minister van Defensie doodsbang geworden naar aanleiding van de film. De minister van Cultuur heeft beloofd maatregelen te nemen.

De horrorfilm, die gaat over een jong stel dat woont in een huis met geesten, is voor slechts tienduizend euro gefilmd. Eind oktober 2009 leverde film tijdens het openingsweekend in Amerika al zo'n vijftien miljoen euro op. 


Slaap lekker!