Bridgestone maakt bandencompounds bekend

Peterselieman

De bandenfabrikant in de Formule 1 Bridgestone heeft bekendgemaakt welke bandencompounds het meeneemt naar de eerste drie races van het seizoen. Naast de al bekende wijzigingen, zoals de breedte van de voorbanden en de structuur van de droogweerbanden is de meest opvallende wijziging dat voor de race in Australië de zachte en de harde band gebruikt gaan worden. Dit waren superzacht en medium.

"De bandenstrategie zal vanwege het verbod op bijtanken zeer belangrijk zijn," zei hoofd bandenontwikkeling van Bridgestone Hirohide Hamashima. "We hebben alle droogweercompounds voor dit jaar veranderd, omdat de auto's zwaarder en de stints langer kunnen zijn. We hebben daarnaast er voor gezorgd dat de banden sneller op temperatuur zijn. We nemen hardere banden dan vorig jaar mee naar Australië, terwijl de compounds voor Bahrein en Maleisië dezelfde blijven."

"Er zal een grotere uitdaging voor de teams zijn hoe ze de banden inzetten, omdat ze minder droogweerbanden tot hun beschikking hebben dan eerst, iets wat zeker voor de zachte banden zal gelden. We zijn blij dat we de FIA Make Cars Green-campagne kunnen ondersteunen met de groene markering op de banden. We kijken uit naar de fantastische start van het seizoen in Bahrein."