F1 gebruikt op Silverstone Arena-layout

Peterselieman

De Formule 1 zal dit jaar op Silverstone op de Arena-variant van het circuit gaan rijden. Deze nieuwe variant is oorspronkelijk ontworpen voor de MotoGP, maar is ook geschikt voor de autosport. De Grand Prix van Groot-Brittannië blijft op het circuit van Silverstone nadat plannen voor het opknappen van Donington Park mislukten.

De Arena-variant van het circuit begint met een bocht naar rechts bij Abbey. Daarna volgt een S-bocht richting Beckets en Maggots, maar voordat deze bochten bereikt worden draait de baan richting Club Straight. Bij Brooklands zal het nieuwe deel weer aantakken op het huidige circuit. Hierdoor komen onder meer Bridge en Priory te vervallen als bochten. Het nieuwe deel maakt de baan 760 meter langer dan nu. Het moet het inhalen gaan bevorderen en de toeschouwers dichter op de baan brengen.

Naast deze wijzigingen die voor het weekend van 1 en 2 mei gereed moeten zijn, heeft Silverstone nog een verandering in de planning staan. Zo moet er voor volgend jaar aan het rechte stuk tussen Club en Abbey een compleet nieuw pitcomplex verrijzen. Deze zal het huidige verouderde pitgedeelte gaan vervangen.