Zwempedo gedagvaard voor zeker veertig zaken

Benno L., de zwemschoolhouder uit Den Bosch die ontucht zou hebben gepleegd met tientallen meisjes, wordt verdacht van zeker veertig strafbare feiten. Het kan zijn dat hier meer meisjes bij betrokken zijn, zegt een woordvoerder van het OM in Den Bosch vandaag. Of hem ook verkrachting ten laste wordt gelegd, is nog onduidelijk.

De rechtbank verlengde vandaag de voorlopige hechtenis van de 59-jarige L., die overigens niet aanwezig was in de rechtszaal. De volgende zitting staat gepland voor 1 april. De definitieve tenlastelegging is over twee tot drie weken afgerond.

Justitie wil nu nog niet zeggen hoeveel kinderen precies zouden zijn misbruikt. Er zijn 63 zogenoemde delictdossiers, maar bij een aantal kinderen gaat het om meerdere feiten. In totaal zijn op videobeelden en foto's zestig meisjes geïdentificeerd, maar niet alle ouders willen aangifte doen. Het aantal aangiften staat nog steeds op 58.

De zwemschoolhouder heeft zeker 98 meisjes tussen de 6 en 16 jaar in een zwembad gefotografeerd en gefilmd. Op vijf computers in zijn woning vond de politie afgelopen zomer duizenden foto's en een paar honderd filmpjes. In de meeste gevallen filmde of fotografeerde L. hen stiekem en zijn geen ontuchtige handelingen te zien.