Michael Jackson zingt mee op benefietsingle

Michael Jackson zal niet alleen te horen zijn in de nieuwe versie van 'We Are the World', hij zit ook in de nieuwe clip van het nummer. In de videoclip zal hij samen met zijn zus Janet te zien zijn, net als in de oorspronkelijke versie. Ook de vocale bijdrage zit op hetzelfde moment in het nummer als in het origineel.

De overleden zanger was in 1985 samen met Lionel Richie de schrijver van het lied, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan armen in Afrika. Richie heeft nu samen met de oorspronkelijke producer Quincy Jones een remake van het nummer voor het goede doel gemaakt, ditmaal voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

"Toen we het nummer opnieuw opnamen, was Michael de enige persoon die ik echt miste. En ik weet zeker dat Quincy er net zo over dacht", vertelde Lionel Richie in het Amerikaanse programma Entertainment Tonight. "Dus het was heel geruststellend om hem dat stuk weer te laten zingen. Het hoort er gewoon bij."

Eerder werd bekend dat onder anderen Bono, Lady Gaga en Carlos Santana aan het lied meewerken. In totaal doen er meer dan 75 bekende artiesten mee. De nieuwe uitvoering van het nummer wordt op 12 februari gepresenteerd, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen.

 Michael zingt mee (foto: AP/Novum)