Ook Terpstra ambassadeur WK-kandidatuur

De Nederlands/Belgische WK-kandidatuur heeft weer een grote naam aan zich gebonden. NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra wordt ambassadeur voor het toernooi. Ze zal haar uitgebreide ervaring in de sportwereld en haar enthousiasme inzetten om het WK van 2018 of 2022 naar Nederland te halen. Terpstra zwaait in mei af als voorzitter van NOS*NSF.

Terpstra won als zwemster twee olympische medailles en ging daarna de politiek in voor de VVD. Vier jaar lang was ze staatssecretaris op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en daarna werd ze voorzitter van de nationale sportkoepel NOC*NSF. "Ik ben ervan overtuigd dat een WK in België en Nederland een bijzonder evenement zou zijn."

Algemeen directeur Harry Been stelt dat Terpstra meer is dan een persoon. "Voor veel mensen is Erica Terpstra de belichaming van sport in Nederland. Ze heeft een uitgebreid netwerk in de sportwereld. Met haar enorme charisma kan ze mensen nog enthousiaster maken."

Eerder deze week werd Ruud Gullit gepresenteerd als president van de kandidatuur. Onder andere Johan Cruijff werd als ambassadeur binnengehaald.

Submitter:  Bron: Novum